DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

dha-istanbul-bulteni-1-QKRKIXHx.jpg

 

1- KÜÇÜKÇEKMECE’DE POLİSTEN KAÇAN ŞÜPHELİLER ATEŞ AÇTI, YOLDAN GEÇEN 2 KİŞİ YARALANDI
  
Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA
Küçükçekmece’de gece saatlerinde motorlu yunus polis ekipleri şüphelendikleri bir otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Polis ekiplerinin uyarısına aldırış etmeyen araçtaki kişi ya da kişiler, durmayarak kaçarken silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu yoldan geçen 2 kişi yaralandı.  Bir süre polisten kaçan şüphelilerin bulunduğu otomobil polislerin kullandığı motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen motosiklette ki polisler yaralandı. Polis kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

2 KİŞİ AÇILAN ATEŞ SONUCU YARALANDI
Olay Küçükçekmece, Söğütlüçeşme Mahallesinde dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, denetim yapan motorlu yunus polis ekipleri şüphelendikleri bir otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Polis ekiplerinin uyarısına aldırış etmeyen sürücü durmayarak kaçarken şüpheliler de silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu yoldan geçen ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Polis ekipleri de kaçan şüphelileri bir süre kovaladı. 

KAZA SONUCU 2 POLİS DE YARALANDI
Halkalı Caddesi’ne geldikleri esnada şüpheliler polis ekiplerinin üzerine araç sürerek kaza yapmasına neden oldu. 
Kaza sonucu devrilen motosiklette bulunan ve isimleri öğrenilemeyen 2 polis memuru da yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri hem silahla yaralanan kişileri hem de polis ekiplerine ilk müdahaleleri yaparak çevre hastanelere kaldırdı. Polis ekipleri de olayın meydana geldiği cadde üzerinde detaylı olay yeri çalışması yaptı. Polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye alırken, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü Dökümü:
————-
Cep telefonu görüntüsü
-Yerde yatan yaralı 
-Ambulanstan görüntü 
-Olay sonrası görüntüler
AKTÜEL
-Olayın meydana geldiği cadde
-Görgü tanığı ile röp.
-Hastaneden detay
-Genel ve detaylar

04.05.2021 – 02.10 Haber Kodu : 210504008

========================

2- FATİH’TE EVİNE GİTTİĞİ KİŞİYİ BOĞARAK ÖLDÜREN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Adem VAROL/İSTANBUL,(DHA)
Fatih’te evine gittiği kişinin ellerini bağlayıp boğarak öldüren 19 yaşındaki şüpheli emniyete giderek teslim oldu. Şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, şüphelinin teslim olmadan önce annesinin yanına giderek helallik istediği öğrenildi.

Olay, 28 Nisan Çarşamba günü Molla Gürani Mahallesi, Kazgani Sadi Çıkmazı Sokak üzerinde bulunan bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Ercan M.(19), evinin yakınlarında bulunan bir parkta Ahmet Özkul(45) ile tanıştı. Bir süre sohbet eden ikili, sonrasında birlikte alkol almaya karar verdi. Bunun üzerine Özkul, Ercan M.’yi evine davet etti. Evde bir süre alkol alan Ercan M. ve Özkul, bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine şüpheli  Ercan M., Özkul’u boğarak öldürdü. Öldürdükten sonra Özkul’un ellerini tişört ile bağlayan şüpheli, hemen ardından kapıyı kilitleyerek evden uzaklaştı.

“ANNE HAKKINI HELAL ET, BEN BİR ŞEY YAPTIM”
Ailesinin Esenyurt’ta bulunan evine giden Ercan M., annesine “Hakkını helal et, ben kötü bir şey yaptım” dediği öne sürüldü.  Şüpheli, dakikalar sonrasında en yakın polis merkezine  gidip “Üç saat önce birini boğarak öldürdüm. Kavga sonucu oldu, evin anahtarı yanımda” diyerek suçunu itiraf etti. Söz konusu adrese giden Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evin içerisinde ceset ile karşılaştı. İtirafın ardından, daha önce cinsel istismar, cinsel taciz, kasten yaralama ve hırsızlık gibi bir çok suçtan 43 suçtan kaydı olduğu öğrenilen Ercan M. gözaltına alındı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Cezaevinden 3 ay önce çıktığı belirlenen Ercan M., Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
———
-Şüpheli Ercan M.’nin fotoğrafı
-Maktül Ahmet Özkul’un fotoğrafı
-Ercan M.’nin adliyeye sevk anı

04.05.2021 – 03.22 Haber Kodu : 210504011

==========================

3- KAĞITHANE’DE SİLAHLI KAVGA: 3 YARALI

Haber -Kamera: Ozan URAL Buğra AKAY İstanbul (DHA)
Kağıthane’de, restoran çalışanları ile dışarıdan gelen bir grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle kavga çıktı. Kavgada silahla ateş açılmasıyla 2’si ağır 3 kişi yaralandı.
Olay, dün saat 21.30 sıralarında Kağıthane Sanayi Mahallesi Bahçem Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, sokakta bulunan restorana gelen bir gurup ile restoran çalışanları arasında henüz bilinmeyen nedenle kavga çıktı. Kavganın büyümesiyle taraflar birbirlerine silahla ateş açtı. Kurşunlar isabet eden 2’si ağır 3 kişi yaralandı. Bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan Altan A. Enes A. ve Şükrü M. ilk müdahalelerinin ardından sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde inceleme yapan polis, kaçan şüphelileri yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor.

Görüntü dökümü
———-
Olay yeri
Polislerin çalışması
Toplanan vatandaşlar
Yerdeki boş kovanlar
Genel ve detay görüntüler

03.05.2021 – 00.00 Haber Kodu : 210503213

======================

4- ÜSKÜDAR’DA GİYSİ TOPLAMA KUTUSUNA GİRİP ÇIKAMAYAN KİŞİYİ İTFAİYE KURTARDI 

Haber-Kamera: Ozan URAL / İstanbul,(DHA)
Üsküdar’da giysi toplama kutusuna giren kişi itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. 
Olay, saat 22:40 sıralarında Üsküdar, Harem İskelesi Caddesi’nde gerçekleşti. İddiaya göre giysi toplama kutusundaki giysileri almak için giren ismi öğrenilemeyen kişi tekrar çıkamadı. Yardım çağrılarını duyanların haber vermesiyle gelen polis ekipleri de vatandaşı çıkaramayınca itfaiye ekiplerinden yardım istendi. İtfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışması sonucu kurtarılan kişi sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Yaşananlar bir vatandaşın cep telefonuna yansıdı. 

Görüntü dökümü:
—————
-Kurtarma çalışmaları
-Vatandaşın kurtarılması
-Genele ve detaylar

04.05.2021 – 02.59 Haber Kodu : 210504009_

======================

5- ATAŞEHİR’DE LÜKS OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI  

Haber Kamera Ozan URAL-Buğra AKAY / İstanbul (DHA)
Ataşehir’de seyir halindeki lüks otomobil, motor kısmında çıkan yangın sonucu alev alev yandı. Can kaybı yaşanmazken otomobil kullanılmaz hale geldi. Otomobilin alev alev yandığı anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. 

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Mustafa Kemal Mahallesi 3004 Caddesi’nde gerçekleşti. Bayram Ekinci yönetimindeki 34 DTJ 756 plakalı otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle seyir halindeyken alev aldı. Durumu gören diğer sürücülerin haber vermesi ile olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Olayda sürücü yara almadan kurtulurken alev alev yanan lüks otomobil kullanılmaz hale geldi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:
————-
(cep telefonu kamerası)
-Otomobilin yanması
-İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışması

04.05.2021 – 01.27 Haber Kodu : 210504007

===========================

6- KOZYATAĞI D-100’DE İETT OTOBÜSÜ SEYYAR BÜFE VE ÜST GEÇİDİN ASANSÖRÜNE ÇARPTI 

Murat KORKMAZ-Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK /İSTANBUL DHA
Kozyatağı’nda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği İETT otobüsü önce seyyar büfeye ardından üst geçide ait asansöre çarptı. Kazada otobüsteki bir yolcu hafif şekilde yaralandı. 
Kaza, dün saat 16.30 sıralarında Kadıköy Kozyatağı D-100 Karayolu Ankara istikametinde meydana geldi. Mithat Akkuş’un kullandığı 19T numaralı Ferhatpaşa Kadıköy seferini yapan İETT otobüsü, Kozyatağı durağına geldiğinde bilinmeyen nedenle sürücüsünün kontrolünden çıkarak, seyyar büfeye ardından üst geçide ait asansöre çarptı. Seyyar büfe kullanılmaz hale gelirken malzemeler etrafa saçıldı. Kazada otobüsteki bir yolcu hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı yolcu ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İETT otobüsünde ise hasar oluştu. 

Görüntü dökümü
———–
-Kaza yapan İETT otobüsü
-Olay yerindeki vatandaşlar
-Sağlık ekiplerinden görüntüler 
-Yaralı yolcunun ambulansa bindirilmesi
-Muhabir anons(Gamze Şimşek)
-olay yerindeki polis ekipleri 
-Olay yerindeki İtfaiye ekipleri 
-Seyyar büfeden saçılan eşyalar 
-Zarar gören asansör 
-Genel ve detay 

03.05.2021 – 17.38 Haber Kodu : 210503161
03.05.2021 – 23.58 Haber Kodu : 210503169
=========================

7- ‘SARALLAR’ SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON: 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Haber: Sevda SARIKAYA/İSTANBUL(DHA)-“SARALLAR” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 2 şüpheli savcılıktan, 2 şüpheli de adli kontrolle mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece ve Bakırköy başta olmak üzere il genelinde faaliyet gösteren ve “Sarallar” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli, bugün Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Verdikleri ifadenin ardından 2 şüpheli savcılık tarafından serbest bırakılırken, 6 şüpheli tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, 2 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılması ve 4 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Görüntü Dökümü:
————
Şüphelilerin emniyetten çıkışı

03.05.2021 – 12.47 Haber Kodu : 210503068

========================

8- ESENYURT’TAKİ DENETİMLERDE BAKAN YARDIMCISINA CANLI YAYINDA BİLGİ VERİLDİ

Haber-Kamera: Erol DEĞİRMENCİ – Veysel TİMDU / İSTANBUL , (DHA)
Esenyurt’ta, İlçe Emniyet Müdürü Recep Tepebaş, İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy ile görüntülü görüşerek denetim noktasından son bilgileri aktardı.
Koronavirüs ile mücadele kapsamında başlayan tam kapanmaya yönelik polis ekiplerinin denetimleri devam ediyor. İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy, 10 ilde yapılan denetim noktalarına canlı bir şekilde bağlanarak son durum hakkında bilgi aldı.
Esenyurt’ta da ilçe girişine kurulan denetim noktasında araç sürücülerinin izin belgeleri kontrol edildi. Denetim noktasına gelerek İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy ile görüşen Esenyurt Emniyet Müdürü Recep Tepebaş, ilçede yapılan denetimler hakkındaki son durumu aktardı.

Görüntü dökümü:
————–
-Araç sürücülerinin durdurulması
-Araç sürücülerinin belgelerinin kontrolü
-Polis ekiplerinin çalışması
-Esenyurt Emniyet Müdürü Recep Tepabaş’ın, İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy ile görüşmesi
-Genel ve detay görüntü 

03.05.2021 – 17.23 Haber Kodu : 210503154

=========================
 

Exit mobile version