Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- ARNAVUTKÖY’DE BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLEN GENCİN YAKINLARI, ŞÜPHELİNİN EVİNE ATEŞ AÇTI

İSTANBUL,(DHA)- ARNAVUTKÖY’de, parkta çıkan bıçaklı kavgada Sait Ç.’nin (19) hayatını kaybetmesi üzerine, gencin yakınları şüphelinin oturduğu eve silah ve havai fişekle saldırdı. Ölen gencin yakınları, şüpheliye ait otomobili de parçalarken, mahalleye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor. Ayrıca polis, bıçaklı kavgaya karıştığı düşünülen 4 kişiyi gözaltına aldı.

Olay, Anadolu Mahallesi’nde akşam saatlerinde parkta meydana geldi. 2 grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa süre sonra bıçakların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada Sait Ç. ile ağabeyi aldıkları bıçak darbeleriyle yaralandı. İhbar üzerine, olay yerine gelen polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, yaralı kardeşler ise ambulansla Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan kardeşlerden Sait Ç. hastanedeki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ağabeyinin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Sait Ç.’nin hayatını kaybettiği haberini alan yakınları hastaneye akın etti.

MAHALLEDE HAREKETLİLİK
Olay sonrası, ölen gencin yakınları, şüphelinin oturduğu eve silah ve havai fişeklerle saldırdı. Sokakta toplanan çok sayıda kişi, şüpheliye ait olduğu ileri sürülen otomobile de parçaladı. İhbar sonrası olay yerine çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri devam ederken, polis, olaya karıştığı düşünülen 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler sorgulanmak üzere Arnavutköy Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
Ölen gencin fotoğrafları
Otomobile saldırı anları
Sokaktaki kalabalık
Polis ekipleri ve güvenlik önlemleri
Genel ve detaylar

==================

Reklam Alanı

2- HARAMİDERE METROBÜS DURAĞI’NDA HAREKETLİLİK -3

Soner HASIRCIOĞLU -İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL (DHA) ESENYURT’ta psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Ali K. (34) metrobüse birlikte bindiği kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra boğazına maket bıçağı dayadı. Şöför, metrobüsü Haramidere Durağı’nda durdururken, kendisine zarar veren Ali K. gözaltına alınarak, hastaneye kaldırıldı.
Olay, Haramidere Metrobüs Durağı’nda saat 19.03 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre psikolojik sorunları olduğu öğrenilen 34 yaşındaki Ali K., Müjgan isimli kız arkadaşı ile metrobüse bindi. İkili arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Ali K. yanında bulunan maket bıçağını çıkararak, boğazına dayadı. Ali K. kendisine zarar verirken, metrobüs şoförü, aracı Haramidere durağında durdurdu. Durum polise bildirilirken, büyük korku yaşayan yolcular araçtan indi. İhbar üzerine olay yerine aralarında Özel Harekat polislerinin de olduğu çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler, Ali K.’yı bıçağı bırakması için ikna etmeye çalıştı. Ali K. bir süre sonra metrobüsten indi. Polis ekiplerine direnen Ali K. gözaltına alınarak, ambulansa bindirildi. Ali K. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Görüntü dökümü:
——-
Olay yerinden görüntüler
Ali K.’nın metrobüs içindeki görüntüsü
Ali K.’nın gözaltına alınması
Ambulansa bindirilmesi
Röportajlar
Genel ve detaylar
CEP TELEFONU
Parkta toplanan kalabalık
Çığlık atanlar
yaralı genç
sağlık ekipleri
AKTÜEL
olay yeri
polis ekipleri
genel ve detaylar

==================

3- PENDİK’TE FECİ KAZA; PİKAP OTOBÜS DURAĞINA ÇARPTI, 2 ‘Sİ ÇOCUK 4 KİŞİ AĞIR YARALANDI

-Pikaptakilerin kazanın ardından kaçmaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

Haber – Kamera: Mustafa ESEN / İSTANBUL (DHA) Pendik’te süratli şekilde gittiği iddia edilen ve içinde 3 kişinin olduğu pikap, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle, otobüs durağına çarptı. Feci kazada durakta bekleyen ikisi çocuk, bir hamile kadınla birlikte 4 kişi ağır şekilde yaralandı.
Kaza Ankara Caddesi üzerinde saat 18.00 sıralarında yaşandı. İçerisinde 3 kişinin bulunduğu pikap araç, iddiaya göre süratli bir şekilde cadde üzerinde ilerlerken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle otobüs durağına çarptı. Durakta bekleyen 2’si çocuk biri hamile bir kadın olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Kazanın hemen ardından olay yerinden kaçmaya çalışan pikaptaki 3 kişi vatandaşlar tarafından kovalandı. İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla en yakın hastanelere sevk edildi. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

PİKAPTAKİLER KAZANIN ARDINDAN BÖYLE KAÇTILAR
Kazanın hemen ardından yaşanan panik, çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde yerde yatan yaralılar görülürken, pikaptan inen kişilerin kaçmaya başladıkları ve bu sırada vatandaşlar tarafından kovalandıkları yer aldı.
Kazadan sonra olay yerine gelen Burak Duran, “Sesi duyduk ondan sonra gördük. Durağa çarpmış ondan sonra da buraya gelmiş. Olaydan sonra kaçtılar ama vatandaşlar yakalamış” dedi. Bir başka görgü şahidi Fatma Sül, “Durakta duruyorlardı, anne, baba ve 2 çocuğu. Oradan gelince durağa girdi ve havaya fırlattı” şeklinde konuştu.

1’İ GÖZALTINA ALINDI
Kazanın ardından pikabın plakasını sökerek olay yerinden kaçan 3 kişiden birinin polisin çalışması sonucu yakalandığı öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü
——————
-Cep telefonu görüntüsü
-Kazanın ardından yaşanan panik
-Yerde yatan yaralılar
-Vatandaşların pikaptakileri kovalaması
-Aktüel kamera
-Kaza yapan pikap
-Pikabın girdiği otobüs durağı
-Vatandaşla röportaj
-Genel ve detay

===================

4- (Özel) İSTANBUL SEFERİNİ YAPAN İŞ JETİ ATATÜRK HAVALİMANI’NA ACİL İNİŞ YAPTI

Enver ALAS – İSTANBUL, (DHA) ANTALYA – İstanbul seferini yapan TC-KLC kuyruk tescilli Learjet 60 tipi iş jeti, “motor yangını ikazı” nedeniyle, Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı. İtfaiye ekipleri acil iniş yapan uçak için hazır bekletilirken, pist ortasında duran uçağın yolcuları acil tahliye edildi. Yapılan incelemede motorda bir yangın izine rastlanmazken uçak hangara çekildi. Olay nedeniyle Atatürk Havalimanı’nın pisti kısa bir süreliğine kapalı kalırken, aynı dakikalarda iniş hazırlığındaki bir başka uçak ise İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.
Başaran Holding’e bağlı MC Havacılık’a ait TC-KLC kuyruk tescilli iş jetinde, Antalya – İstanbul Atatürk Havalimanı seferini yaptığı sırada pilotlar, sol motordan “yangını ikazı” aldı. İstanbul hava sahasına yaklaşan iş jetinin pilotları Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek, acil durum bildirdi. Acil iniş izni alan uçak için itfaiye ve sağlık ekipleri pist başında hazır bekletildi. İş jeti saat 16.11’de Atatürk Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde indi. Pist üzerinde duran uçağın yolcuları tahliye edilirken, olay yerinde yapılan ilk incelemede herhangi bir yangın izine rastlanmadı. Uçak daha sonra “pushback” aracı ile hangara çekildi. Ayrıca pistin kısa bir süreliğine kapalı kalması nedeniyle de aynı dakikalarda Atatürk Havalimanı’na iniş hazırlığındaki bir başka uçak ise İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.
Başaran Holding’in bünyesindeki MC Havacılık’a ait Learjet 60 tipi uçak 6 koltuklu.  2012 imalatı olan uçak yaklaşık 4 bin 500 kilometre menzile sahip.

===================

5- SULTANBEYLİ’DE ANNESİNİ REHİN ALDI; POLİS EVE GİRİNCE BALKONDAN ATLAYARAK KAÇMAYA ÇALIŞTI 

İSTANBUL (DHA)  Sultanbeyli’de annesi ve anneannesini rehin alan şüpheli, Özel Harekat polislerinin kapıyı kırarak eve girmesinden sonra balkondan atladı. Kaçmaya çalışan şüpheli, bir süre sonra yakalanarak gözaltına alındı.
Olay akşam saat 19.00 sıralarında Sultanbeyli, Adil Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre sinir krizi geçiren bir kişi önce binanın balkon kısmına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Olay yerine gelen polis ekiplerinin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren 25 yaşlarındaki kişi, bu sırada evde bulunan anne ve anneannesini rehin aldı. Olay yerine çok sayıda özel harekat polisi, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisin ikna çalışmaları sonuçsuz kalınca özel harekat polisleri kapıyı kırarak içeri girdi. Bu sırada ikinci katta bulunan balkondan atlayan kişi, bir süre kaçtıktan sonra polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan kişi, sağlık kontrolünden geçirildi daha sonra da polis merkezine götürüldü. 

Görüntü Dökümü
———————
-Özel harekat polislerinin çevredeki önlemleri
-Sokakta yaşanan hareketli dakikalardan görüntü
-Gencin kelepçelenerek ambulansın yanına getirilmesi
-Ambulansa bindirilmesi

===================

6- (Geniş haber) ÇEKMEKÖY’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI:  2 AĞIR YARALI

Mustafa ESEN – Çağrı Çalışkan / İSTANBUL (DHA) Şile Otoyolu’nda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önce bariyerlere ardından da aynı yönde ilerleyen başka bir otomobile çarparak takla attı. Kazada 2 kişi ağır yaralandı.
Kaza saat 14.45 sıralarında Şile Otoyolu Taşdelen mevkiinde meydana geldi. 35 UKS 70 plakalı otomobilin ismi öğrenilemeyen sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybedince, önce bariyerlere daha sonra da aynı istikamette giden Fatih Güneş’in kullandığı 34 DJS 704 plakalı otomobile çarparak takla attı. Kazada otomobilde bulunan 2 kişi ağır yaralandı. Tanınmaz hale gelen otomobilden ağır yaralı olarak çıkan 2 kişiye olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Yaralılar daha sonra sağlık ekipleri tarafından ambulansla Sancaktepe Şehit Profesör İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

“MAKAS ATIYORMUŞ”
Takla atan otomobilin çarptığı diğer otomobilin sürücüsü Fatih Güneş, “Sol şeritteydim, arkadaki araca yol verdim. Bu araçta arkadan çok hızlı geliyordu. Anlattıklarına göre Madenler’den beri zikzak çize çize geliyormuş, makas atıyormuş. Sol şeritten arkamdaki araca yol verdim. Bu hızını alamadı, bana vurmamak için sağ şeride geçti, sağdan araba sekti, sol taraftaki bariyerlere vurdu sonra da önüme düştü” dedi.

Görüntü Dökümü
——————
-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi
-Yaralıların ambulansa taşınması
-Kaza yapan otomobiller
-Otomobil sürücüsü Fatih Güneş ile röportaj
-Araçların kaldırılması
-Otomobilin çarptığı bariyer
-Duran trafikten görüntü
-Genel ve detay

========================

7- (Geniş haber) PENDİK’TE 5 KATLI BİNANIN ÇATISINDA YANGIN 

Gamze ŞİMŞEK- Ramazan EĞRİ / İSTANBUL (DHA) Pendik’te 5 katlı binanın çatısında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Mahalle sakinlerinin sokağa döküldüğü yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Pendik, Güzelyalı Mahallesi Numune Sokakta bulunan 5 katlı binanın çatısında saat 15.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler kısa sürede bitişiğindeki binanın çatısına da sıçradı. Yangın nedeniyle mahalle sakinleri sokağa döküldü. İtfaiye ekipleri yanan binanın yakınında bulunan başka bir binanın çatısına çıkarak alevlere müdahale etti. İtfaiyenin çalışmalarına vatandaşlar da yardım etti. Yangın yarım saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmazken binada hasar meydana geldi. Yangın sırasında dışarıda bulunan bina sakini Meliha Koçak, “Anneme bayramlaşmaya gitmiştim. Bir alt sokakta oturuyor. Dumanı görünce koşa koşa geldim. Ben de bilmiyorum neden çıktığını. Polisler yangın söndükten sonra bilgi vereceğiz dediler. Yan binanın da çatısı yanıyormuş.” dedi.

Görüntü dökümü
-Yangının çıktığı bina
-Olay yerindeki İtfaiye ekipleri
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Sokağa dökülen mahalleli
-Vatandaşlar ile röp
-genel ve detay

=================

8- SİLİVRİ’DE JANDARMA DENETİM NOKTASINDA FACİA UCUZ ATLATILDI

Haber-Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL, (DHA) – SİLİVRİ’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği beton kamyonu karşı şeride geçti, jandarma denetim noktasına metreler kala durabildi.  
Kaza saat 13.00 sıralarında Silivri Büyük Çavuşlu Mahallesi Çerkezköy istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şeref Bilgin  beton kamyonunun henüz bilinmeyen nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bariyeri aşarak karşı şeride geçen kamyon jandarma ekiplerinin denetim yaptığı noktaya metreler kala durabildi. Denetim noktasında görevli askerler ise kazayı ucuz atlattı. 
Olay yerine Çavuşlu, Değirmenköy itfaiye ekipleri ile karayolları ekipleri sevk edildi. Kamyona saplanan bariyer itfaiye ekipleri tarafından kesilerek çıkartıldı. Bu sırada yola dökülen mazotların üzerine, kum atıldığı görüldü. Bir süre trafiğe kapanan yol kamyonun çekilmesiyle tekrar normale döndü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————–
– Kazaya karışan beton taşıyan kamyon
– Ekiplerin çalışması
– Trafikten detaylar
– Kaza yapan sürücüyle röportaj
– Genel ve detaylar

======================

9- KÜÇÜKÇEKMECE D100’DE ZİNCİRLEME KAZA; TAKLA ATAN TAKSİNİN ŞOFÖRÜ YARALANDI

Haber – Kamera: Vedat BAYRAKTAR / İSTANBUL,(DHA) KÜÇÜKÇEKMECE, D-100’de 3 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında taksi takla attı. Kazada taksi şoförü yaralanırken, kaza sonrası yoğun trafik yaşandı. 
Kaza, akşam saatlerinde Küçükçekmece D-100 Topkapı istikameti, Sefaköy rampasında meydana geldi. 
Doğukan T.’nin kullandığı 34 TJT 67 plakalı taksiyle aynı yönde giden otomobil çarpıştı. Savrulan taksi, önünde giden 34 UG 0751 plakalı otomobile çarparak takla attı. Kaza sonrası taksi sürücüsü Doğukan T. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından, yaralı sürücü hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan, kaza nedeniyle Topkapı yönünde trafik yoğunluğu oluştu. Otomobillerin çekici ile yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale döndü. 

Görüntü dökümü:
Taksiden detaylar
Kaza yapan araçlar detay
Trafikten detay
Çevreden detay
Genel görüntü ve detay

====================

10- SİLİVRİ’DE GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASINDA YANGIN

Haber – Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL (DHA)  SİLİVRİ’de geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle tesiste hasar oluştu.
Silivri, Sancaktepe Mahallesi’nde tek katlı kağıt dönüşüm fabrikasında akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, tesiste ufak çaplı hasar oluştu.

——

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Olay yerinden detaylar

====================

11- SİLİVRİ’DE HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNA DÜŞEN YAVRU KEDİLERİ İTFAİYE KURTARDI

Uğur Samet AVCI / İSTANBUL (DHA) SİLİVRİ’de apartmanın havalandırma boşluğuna düşen yavru kedileri, itfaiye ekipleri kurtardı.
Silivri, Mimar Sinan Mahallesi Elmasağa sokakta bulanan apartmanın havalandırma boşluğuna beş gün önce dört yavru kedi düştü. Apartman sakinleri, yavru kedileri çıkarmakta başarılı olamayınca durum, itfaiye ekiplerine bildirildi. İtfaiye ekipleri kedileri kurtarmak için çalışma başlattı. Ekipleri uzun uğraşlar sonucunda dört yavru kediyi mahsur kaldıkları yerden kurtardı. Su verilen ve karınları doyurulan yavru kedilerin, sahiplendirildiği öğrenildi.

Görüntü dökümü:
———
– Yavru kedilerin kurtarılma çalışması
– İtfaiye ekipleri
– Genel ve detaylar
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!