DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

dha-istanbul-bulteni-1-Qlfux93G.jpg

 

1- ŞİŞLİ’DE ÜÇ BİNA BOŞALTILDI (Havadan Görüntülerle) 

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM – Özgür EREN – Ozan URAL – Çağrı ÇALIŞKAN – Buğra AKAY / İSTANBUL DHA
ŞİŞLİ Esentepe’de kolanlarında çatlama ve eğilme olduğu gerekçesiyle beş katlı bina ile bitişiğindeki iki bina boşaltıldı. Binaların olduğu sokak araç trafiğine kapatılırken, üç bina mühürlendi.
Şişli Esentepe Kardeşler Caddesi üzerindeki bir binanın kolanlarında dün saat 18.30 sıralarında çatlama meydana geldi. Binanın kolanlarının çatladığını gören bina sakinleri kendilerini dışarı attı. Bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, kolanlarında çatlama ve eğilme meydana gelen bina ile yanındaki iki binanın etrafına güvenlik şeridi çekti. Binaların sakinleri önemli eşyalarını alarak üç binayı boşaltı. Binaların olduğu sokak araç trafiğine kapatılırken, üç bina da mühürlendi. Polis, binalara kimseyi yaklaştırmıyor. Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve berberindeki yetkililer binalarda inceleme yaptı. Yapılan incelemelerin ardından çatlakların olduğu yerlerden numuneler alındı. Binalarda oturanlar yakınlarının evlerine yerleşti. 

KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI
Yapılan tetkik ve incelemelerin ardından binaların akıbetine ilişkin karar verileceğini açıklayan Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, “Burada bulunan dokuz binamız İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından riskli bina olarak değerlendirilmiş. Tedbir amaçlı çatlakların olduğu bina ve sağında ve solundaki iki bina boşaltıldı. Yaklaşık 10 ailemiz var. Hayati tehlike arz eden bir durum yok. Dokuz binada gerekli gözlemsel deneylere baktılar. Kanıtsal numuneler de alındı. Birkaç gün sonra bunların sonucu çıkar. Şu anda muhtemelen arkada olan bir inşaat dolayısıyla temellerde bir kayma olduğu tahmin ediliyor. Birkaç gün sonra kesin sonuçlar çıkacak. Şu anda kat maliklerinin oturmasına izin vermeyeceğiz. Gerekli mühürleme işlemi yapıldı. Bu raporlar kesinleştikten sonra kesin karar verilecek. Burada oturulup oturulmayacağına karar vereceğiz. Biz burayı güvenlik altına aldık, emniyetimiz giriş çıkışlara izin vermeyecek. Araç trafiğine kapalı. İnşallah herhangi bir can kaybı olmadan bunu atlatmış olacağız. Yandaki binalarda bir sorun görünmüyor. Arkada 5-6 yıldır devam eden bir inşaat var, temelden yükselmiş vaziyette ama herhâlde ihtilaf konusu var. Orada ihmal var mı, yok mu araştırılır. Açıkta kimse yok, birkaç gün sonra bina hakkında karar verilecek” dedi. 

“DEMİRLER YAMULDU, SES DE GELİYOR”
Bina sakinlerinden Hüseyin Arslan, “Üç gün önce kolonları test etmeye geldiler. Ayakkabı dükkanının kolonlarını açtılar. Maksimum 50 senelik bina. Şu anda demirler yamuldu. Bir saat sonra da çökebilir, 5 dakika sonra da çökebilir. Sadece bu bina değil 5 bina da çok riskli. Arkadaki şantiyeden dolayı. Bu şantiye 5 senedir duruyor, hala inşaatı sürüyor. Şu anda 5 riskli bina var, bu bina yıkılırsa bunlar da gelir hepsi gelir. Ablamın oturduğu binada 4-5 santim açıklık var. Ben içeride çalışıyorum, demirler yamuldu, ses de geliyor” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
————-
-Boşaltılan binaların havadan görüntüleri
-Olay yerinden görüntüler
-Bina sakinlerinin özel eşyalarını alması
-Ekiplerin çalışmaları
-Kapatılan sokak
-Kaymakam ve beraberindekilerin incelemesi
-Kaymakamın açıklamaları
-Bina sakinini açıklaması

14.05.2021 – 22.44 Haber Kodu : 210514178
14.05.2021 – 21.47 Haber Kodu : 210514176_
14.05.2021 – 20.44 Haber Kodu : 210514172
14.05.2021 – 20.43 Haber Kodu : 210514171

=====================

2- SARIYER’DE OTOBÜS ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Ozan URAL -Buğra AKAY / İSTANBUL DHA
Sarıyer’de içinde yolcu olmadığı öğrenilen İstanbul Ulaşım A.Ş.’ye ait otobüste yangın çıktı. Otobüsün alev alev yandığı anlar çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarına anbean yansıdı. 

Yangın, Sarıyer Tarabyaüstü  İETT otobüs son duraklarında saat 06.00 sıralarında, park halindeki 34 DZ 23 91 plakalı İstanbul Ulaşım A.Ş.’ye ait otobüste çıktı. Henüz öğrenilemeyen bir nedenle yanmaya başlayan otobüsü kısa sürede alevler tamamen sardı. Çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye, yangına müdahale etti. Alev topuna dönen otobüs itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra soğutma çalışması yaptı. Yanan otobüs ise kullanılamaz hale geldi.  İtfaiye ekiplerinin yangını tamamen söndürmesinin ardından polis ekipleri yanan otobüs üzerinde ve garajda olay yeri incelemelerinde bulundu. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

ALEV ALEV YANDI
Otobüsün alev alev yandığı anlar çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarına anbean yansıdı. 

Görüntü dökümü:
————–
-Otobüsün alev alev yanması (cep telefonu)
-İtfaiyenin müdahalesi 
-Olay yeri
-Elektrik telinden çıkan kıvılcımlar, patlamalar
-Gene ve detay

15.05.2021 – 07.10 Haber Kodu : 210515011
15.05.2021 – Haber Kodu : 210515012

==========================

3- DRİFT YAPARKEN KAZA YAPTI, MAHALLELİ SALDIRINCA ARKADAŞI OTOMOBİLİ ÜZERLERİNE SÜRDÜ 

Çağrı ÇALIŞKAN /İSTANBUL,(DHA) PENDİK. Kavakpınar Mahallesi’nde drift yaparken kaza yapan otomobildekilere mahalle sakinleri saldırdı. Drift yapan sürücünün arkadaşı da vatandaşların üzerine otomobili sürüp olay yerinden kaçtı. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. 

Olay saat 19:00 sıralarında Pendik Kavakpınar Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kiralık olduğu öne sürülen iki otomobilin sürücüleri cadde üzerinde ve sokak aralarında aşırı hızlı giderken çevre sakinleri tarafından durdurulup uyarılmak istendi. Uyarılara kulak asmayan sürücüler drift yapmaya başladı. Drift yapan sürücülerden birinin kullandığı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinin ardından önce cadde üzerinde beton bariyere ardından da ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilde bulunan bir kişi yaralandı. Çevre sakinleri otomobilde bulunanlara saldırdı.

OTOMOBİLİ VATANDAŞLARIN ÜZERİNE SÜRDÜ
Diğer otomobil sürücüsü, aracını arkadaşlarına saldıran çevre sakinlerinin üzerine sürdü. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü: 
———
(CEP TELEFONU KAMERASI)
-Kaza yapan araç 
-Çevredekilerin araçtakilere saldırması
-Sürücünün aracını vatandaşların üzerine sürmesi
(AKTÜEL)
-polis ekiplerinden görüntü 
-caddeden görüntü 
-genel ve detay görüntüler

15.05.2021 -03.38 Haber Kodu : 210515008

======================

4- PENDİK’TE OTOBÜS DURAĞINDA DÖRT KİŞİNİN YARALANDIĞI KAZA KAMERADA

Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA
Pendik’te dün biri hamile kadın olmak üzere dört kişinin yaralandığı otobüs durağındaki kaza bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 
Kaza, dün Ankara Caddesi üzerinde dün saat 18.00 sıralarında yaşandı. İçerisinde 3 kişinin bulunduğu pikap, iddiaya göre süratli bir şekilde cadde üzerinde ilerlerken, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle otobüs durağına çarptı. Durakta bekleyen ikisi çocuk, biri hamile bir kadın olmak üzere toplam dört kişi yaralandı. Kazanın hemen ardından olay yerinden kaçmaya çalışan pikaptaki üç kişi vatandaşlar tarafından kovalandı. İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralıları ambulansla en yakın hastaneye kaldırdı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaçan üç kişiden biri polis tarafından yakalandı. 

KAZA ANI KAMERADA
Öte yandan, kaza çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, pikabın duraktakilere çarptığı, birinin pikabın kasasına fırlarken, diğer üçünün ise yola savrulduğu görülüyor.

Görüntü Dökümü:
————
Güvenlik kamera görüntüleri
Olaydan sonraki arşiv görüntüler

14.05.2021 – 02.06 Haber Kodu : 210514184

=============================

5- ATAŞEHİR’DEKİ SEBZE VE MEYVE HALİNDE KORONAVİRÜS DENETİMİ

Haber-Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN/İSTANBUL(DHA) 
Ataşehir’de bulunan sebze meyve halinde yapılan denetimler kapsamında maskesiz çalışan 23 kişiye cezai işlem uygulandı. Toplam 20 bin 700 lira ceza kesildi. 

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri ve bekçiler, pazar yerleri ve marketlerin ardından Ataşehir Sebze ve Meyve Hali’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve izin belgesi denetimi yaptı. Yapılan denetimlere tedbir amaçlı Çevik Kuvvet Ekipleri çağrıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerinin, saat 22.00’de başlayan denetimlerinde, hal içinde ve dışında meyve sebze kasalarına temas eden çalışanların bazılarının maskesiz olduğu görüldü. Denetim sonunda 23 kişiye 900’er liradan toplam 20 bin 700 lira cezai işlem uygularken, hal önünde bulunan trafik ekipleri 2 araca 494 lira para cezası kesildi.  

Görüntü Dökümü: 
—————
-Polis ekiplerinin hale girişi 
-Bekçilerin kimlik sorgusu yapması 
-çevik kuvvetin hazırda beklemesi 
-maske takmayan vatandaşlara 

15.05.2021 – 03.22 Haber Kodu : 210515006

===========================

6- GÜNGÖREN’DE MEYDANA GELEN KAZADA İKİ KİŞİ YARALANDI

Haber-Kamera: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)
Güngören’de, hafif ticari araç ile otomobilin birbirleri ile çarpışıp daha sonra da park halindeki araçlara vurması sonucu iki kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 22.00 sıralarında Gençosman Mahallesi Şebboy Sokak üzerinde meydana geldi. Yokuştan yukarı doğru çıkan 31 ANS 34 plakalı hafif ticari araç ile sokak üzerinde seyreden 34 CUF 711 plakalı otomobil bilinmeyen dedenle çarpıştı. Kazanın etkisiyle savrulan hafif ticari araç, park halindeki 34 CPZ 983 plakalı otomobile, kazaya karışan diğer otomobil ise park halindeki 26 TV 479 plakalı hafif ticari araca çarptı. İki araç sürücüsü hafif şekilde yaralanırken, çevredeki vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıları hastaneye kaldırdı. Polis, kazaya ilişkin çalışma başlattı.
 
“ALLAH’TAN KİMSEYE BİR ŞEY OLMADI”
Kaza sesinin ardından evinden dışarıya çıkan mahalle sakini, “Ben görmedim, sadece ses geldi. Sese çıktım. Bizim arkadaşın arabası park halinde. Ona vurmuşlar. Allah’tan kimseye bir şey olmadı. Birinin hafif kolunda bir sorun vardı. Çoluk çocuk da olabilirdi burada, Allah’tan kimseye bir şey olmadı” dedi.

Görüntü Dökümü:
————–
-Kazaya karışan seyir halindeki iki araç
-Park halindeki araçlar
-Polis ekiplerinin çalışması
-Vatandaşla röp
-Genel ve detay 

14.05.2021 – 22.59 Haber Kodu : 210514182

======================

7- SARIYER’DE MAHALLEDEKİ KAVGA HASTANEDE DEVAM ETTİ; POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Haber-Kamera: Özgür EREN -Hasan YILDIRIM-Yılmaz OKUR / İSTANBUL (DHA) 
Sarıyer’de akraba olan iki kişi arasında başlayan kavga, diğer aile üyelerinin dahil olmasıyla büyüdü. Kavgada yaralanan üç kişinin kaldırıldığı hastane önünde karşılaşan iki grup yeniden birbirine girdi. Polis, havaya ateş açarak kavga edenleri ayırmaya çalıştı. Taraflardan birinin yaralısının başka hastaneye nakledilmesiyle kavga sona erdi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Sarıyer’de akraba olan iki kişi arasında dün saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle kavga çıktı. Diğer aile üyelerinin de dahil olmasıyla kavga büyüdü. Yaşanan kavgada iki taraftan üç kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslar ile Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kavgaya karışan taraflar, yaralıların peşinden hastaneye gittiğinde tekrar karşı karşıya geldi. Önce hastanenin içinde, daha sonra da hastane bahçesinde kavgaya devam ettiler. Polis, hastanede kavga eden tarafları ayırmakta güçlük çekti. Bir polis havaya ateş açarak kavgayı ayırmaya çalıştı. Taraflardan birinin yaralısının başka hastaneye nakledilmesiyle kavga sona erdi. Polis, kavgaya karışan 2 kişiyi gözaltına aldı.
Hastane bahçesindeki kavga ve polisin havaya ettiği anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.
 
Görüntü Dökümü
———–
Cep Telefonu Görüntüsü
-Polisin havaya ateş açması
-Tarafların kavga etmesi
-Bağırışlar
-Tarafların birbirlerini yumruklaması
 
14.05.2021 – 19.46 Haber Kodu : 210514168_

=====================

8- “BİR ZAMANLAR KIBRIS” OYUNCULARINDAN ANLAMLI ZİYARET

İSTANBUL DHA
TRT 1’in iddialı dizisi “Bir Zamanlar Kıbrıs”ın oyuncuları Doktor Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın mezarını ziyaret etti.
Başrollerinde Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun rol aldığı TRT 1’in iddialı yapımı “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinin sevilen oyuncuları anlamlı bir ziyarette bulundu.
Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Tayanç Ayaydın ve Devrim Saltoğlu’ndan oluşan dizinin oyuncuları, Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesinin Önderi Dr. Fazıl Küçük ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarını ziyaret etti. 
Kıbrıs Türk halkının varoluş hikayesini, tarihi gerçekler çerçevesinde konu alan dizi ile ekrana gelen oyuncular, hayatlarını Kıbrıs Türklerinin mücadelesine adayan iki önemli ismin mezarlarına çiçekler bıraktı. Duygusal anlar yaşayan dizinin oyuncuları, KKTC’nin kurucuları Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük’ün mücadele dönemlerini konu alan Bir Zamanlar Kıbrıs’ta rol aldıkları için onur duyduklarını dile getirdiler.

Görüntü Dökümü:
————-
-Ziyaretten görüntüler

14.05.2021 – 20.57 Haber Kodu : 210514173

========================

9- AVCILAR’DA ALKOLLÜ EĞLENCEYE SUÇÜSTÜ: 21’İ YABANCI 23 KİŞİYE 80 BİN LİRA CEZA

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da tam kapanmaya rağmen sosyal medya üzerinden haberleşerek, bir evde parti verdikleri belirlenen 2’si Türk, 21’i yabancı uyruklu 23 kişiye yaklaşık 80 bin lira ceza kesildi.
Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Denizköşkler Mahallesi Kazım Akgül Caddesi üzerinde bulunan bir evden yüksek tonda müzik sesi geldiği ve ikamette parti yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, bina içerisinden çok yüksek müzik sesi geldiğini tespit etti. Bir evde 21’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 23 kişi bulunduğu, bunların sosyal medya üzerinden birbirleri ile haberleşerek toplandıkları ve sosyal mesafe kurallarına aykırı bir arada bulundukları ve alkollü eğlence düzenledikleri belirlendi. Bu kişilere 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca toplam 79 bin 787 TL idari para cezası uygulanırken, eğlence sonlandırıldı.

Görüntü Dökümü:
—————-
(Polis kamerası)
Evden görüntüler
Evdeki 23 kişiden görüntüler

14.05.2021 – 17.22 Haber Kodu : 210514146_

==========================

10- AVCILAR’DA “MESCİD-İ AKSA ŞEHİTLERİ” İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- İSRAİL’in Şeyh Cerrah ve Gazze’deki Filistinliler’e karşı yaptığı saldırılarda yaşamlarını yitiren bebek, kadın, çocuk ve yaşlılar için Avcılar’da gıyabi cenaze namazı kılındı
Merkez Ulu Camii’nde dün kılınan Cuma namazının ardından avluda toplanan yaklaşık 500 kişi, Filistin’de şehit edilen çok sayıda Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılarken, basın açıklaması yapıldı. Müslümanlar’ın İsrail’in Filistin halkına uyguladığı işgallci, sömürgeci tavır ve şiddetin farkında olduğu belirtilen basın açıklamasında  “Biz ne ölmekten, ne de öldürülmekten korkmuyoruz. Terörist İsrail’e yaptığı her türlü küstahlığın, şımarıklığın hesabını soracağız. Bütün Müslümanlar’ı ve mazlumları terörist İsrail’e karşı birlik olmaya ve Filistin halkının haklı direnişine destek vermeye davet ediyoruz. Bizler milyonlarca Kudüs Gönüllüsü olarak yola çıkmaya, Aksa için canımızı vermeye hazırız. Mücadelemiz, ‘Denizden nehire Özgür Filistin’ topraklarında hiçbir işgalci kalmayana dek sürecektirö denildi. Sık sık tekbir getirilen basın açıklamasında, İsrail aleyhine slogan atıldı.

Görüntü Dökümü:
—————
Vaaz sırasında gıyabi cenaze namazı için çağrı yapılması
Cami avlusunda toplananlar
Cami avlusundaki pankart Türk ve Filistin bayrakları
Gıyabi cenaze namazı kılınması
Basın açıklaması ve dua okunnası
Avluda toplananlar
Genel ve detay görüntüler

14.05.2021 – 17.21 Haber Kodu : 210514136

=====================

11- İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ’NDEN ŞEHİT YAKINLARINA BAYRAM ZİYARETİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Ramazan Bayramı nedeniyle şehit yakınlarını ziyaret etti.
İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, eşi ile birlikte Avcılar Denizköşkler Mahallesi Ihlamur Sokak’ta oturan, 1996 yılında göreve giderken trafik kazası geçirerek şehit olan Polis Memuru İlyas Çapan’ın eşi ve iki çocuğunu ziyaret etti. Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır tarafından karşılanan İl Emniyet  Müdürü Aktaş, “Bayram nedeniyle halkımızın huzur ve güvenliği, vatandaşımızın  can ve mal emniyetini sağlamak amacıyla teşkilatımız olarak bayram boyunca tertibat aldık. Bununla beraber şehit ailelerimizi yalnız bırakmamak adına tüm ilimizde 39 ilçemizde ben ve personelim düzenli olarak bayramda yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla ziyarete geldik. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize de aileleri ile beraber hepsinin bayramını kutluyorum” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————
Emniyet Müdürünün gelişi
Araç konvoyu
Karşılanması
Gazetecilere açıklama yapması

14.05.2021 – 17.51 Haber Kodu : 210514147

========================

12- ŞİLE’DE FİLİSTİNLİ ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
 
Nurcan KIRCALI / İSTANBUL (DHA) İSRAİL’in Doğu Kudüs ve Gazze’deki saldırılarında şehit olan Filistinliler için Şile’de cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazına Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, İlçe Emniyet Müdürü Hazım Gümüş ve vatandaşlar katıldı.
İsrail’in Şeyh Cerrah ve Gazze’deki Filistinlilere karşı yaptığı saldırılarda yaşamlarını yitiren bebek, kadın, çocuk ve yaşlılar için Şile’de gıyabi cenaze namazı kılındı. Şile Hüseyin Keçici Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazı öncesinde Anadolu Gençlik Derneği Şile Şubesi adına Hüseyin Musul basın açıklaması yaptı. Musul yaptığı açıklamada “Günlerdir süren terörist İsrail saldırılarında binlerce Filistinli kardeşimiz ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’yı canlarıyla, kanlarıyla savunurlarken yaralandılar ve şehit oldular. Terörist İsrail’in yaptığı bu saldırıları kalbinde merhamet taşıyan, insanlıktan nasibini almış hiç kimsenin kabul etmesi mümkün değildir. Hangi renkten ve ırktan olursa olsun bütün Müslümanlar kardeştir. Barış ortamında yaşamak her insanın hakkıdır. ” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Görüntü dökümü:
———————–
-Şile Hüseyin keçici camii önü katılımcılar 
-Basın açıklaması
-İmamın vatandaşları sosyal mesafe uyarısı,
-Cenaze namazı detayları
-Dua detayları
 
14.05.2021 – 18.46 Haber Kodu : 210514151

Exit mobile version