Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

-(havadan görüntülerle) 

1-ÜSKÜDAR’DA KAFE ALEV ALEV YANDI 

Çağrı ÇALIŞKAN/İSTANBUL,(DHA) – ÜSKÜDAR Salacak’ta bulunan bir kafede yangın çıktı. Kısa sürede alevlere teslim olan kafedeki yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla kontrol altına alınırken, kafede büyük çapta hasar meydana geldi.
Yangın, sabah saat 05.00 sıralarında Salacak sahilde bulunan bir kafede meydana geldi. Kafenin mutfak bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek kafenin tamamını sardı. İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yangını kontrol altına almakta zorluk çeken itfaiye ekiplerine çevre ilçelerden de destek geldi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yaklaşık bir saat sonra kontrol altına alınabildi. Kafede soğutma çalışmaları sürerken yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
Kafe’nin güvenlik görevlisi, “Ben gece burada güvenlik amaçlı bekliyorum. Kontrol amaçlı dışarıya çıktığımda siyah duman gördüm. Dumanın nereden geldiğini ilk önce anlamadım. Bu tarafa doğru geldim ve dumanın kafenin içinden çıktığını gördüm. Hemen arkadaşlara haber verdim. Bir tane küçük yangın tüpümüz vardı. Yangın tüpünü alıp müdahale ettim. İçeriye girdiğimde kafenin mutfağının tavanında yanan iki tane ateş gördüm. Oraya yangın söndürme tüpüyle müdahale ettim ama tüp yetmedi. Ateş de sönmedi. Polis arkadaşlar geçiyordu yoldan, onları durdurduk. Onlarda hemen itfaiyeyi aradılar. İtfaiye ekipleri geldi” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
-Alev alev yanan kafe
-Yangından detaylar
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
-Genel ve detaylar
-Drone ile havadan yangın ve müdahale

===============

(Yeni görüntülerle) 

Reklam Alanı

2- DENETİMDEN KAÇAN SÜRÜCÜNÜN OTOMOBİLİYLE ÇARPARAK 2 BEKÇİYİ YARALADIĞI ANLAR KAMERADA

Ersan SAN-Erol DEĞİRMENCİ/İSTANBUL,(DHA) – BAĞCILAR’da polisin, ‘dur’ ihtarında bulunduğu otomobil sürücüsü, kaçışını sürdürdüğü sırada Küçükçekmece’de denetim yapan gece bekçilerine çarptı. Kazada, çarpmanın etkisiyle yola savrulan 2 bekçiden birinin bacağı koptu, diğer bekçi ise yaralandı. Şüpheli sürücü, polis tarafından gözaltına alındı. Otomobilin bekçilere çarptığı anlar MOBESE kamerasına yansıdı.
Olay, Küçükçekmece Atakent Mahallesi’nde saat 02.00 sıralarında yaşandı. Bağcılar’da alkollü olan bir kişinin çevreye rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Polis, Önder Çınar’ın kullandığı 34 JDD 85 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin uyarısına aldırış etmeyen sürücü, kaçtı. Bir süre polisten kaçmaya devam eden şüpheli, Küçükçekmece istikametine doğru aşırı süratli şekilde ilerledi. Şüpheli, 2. Hürriyet Caddesi’ne geldiği sırada denetim yapan gece bekçilerine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle denetim noktasındaki 2 bekçisi yola savruldu. Bekçilerden Kansu Turan’ın diz altından sol bacağı koparken, Kadir Aykutluğ’un çeşitli yerlerinde kesikler ve yırtıklar oluştu. Sürücünün kaçtığı otomobil ise caddedeki aydınlatma direğine de çarparak yaklaşık 200 metre sonra durdu. Polis ekiplerinin bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı 2 bekçi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri ise kaçan sürücü Önder Çınar(38)’ı kaza sonrası gözaltına aldı. Şüpheli sürücü, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaza sonrası gözaltına alınan Çınar’ın alkollü olduğu ileri sürüldü.

OTOMOBLİN ÇARPTIĞI ANLAR KAMERADA
Otomobilin denetim noktasındaki bekçilere çarptığı anlar MOBESE kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hızla gelen otomobilin çarptığı bekçilerin yola savrulduğu ve otomobilin uzaklaştığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
YENİ GÖRÜNTÜLER
(MOBESE kamerası)
-Otomobilin süratle gelmesi
-Otomobilin bekçilere çarpması
-Bekçilerin yardımına meslektaşlarının koşması
+++
(Cep telefonu kamerası)
-Bacağı kopan bekçinin yerde yatması

====================

3- BAKAN VARANK’TAN YERLİ AŞI AÇIKLAMASI
 
Burçak BOZKUŞ – Osman BAKIR / İSTANBUL (DHA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü’ndeki aşı çalışmalarında gelinen son durumu anlattı. Varank, “Aşı çalışmalarında insan denemelerinde aşımızın başarılı olduğunu görebilirsek sene sonundan önce yerli ve milli aşımızı geliştirdik diyebiliriz” açıklamasında bulundu. Bakan Pakdemirli, “Mazot gübre desteği kapsamında 130 milyon 510 bin 158 TL, kırsal kalkınma destekleri kapsamında da 7 milyon 904 bin 951 TL ödenecek” ifadelerini kullandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünü ziyaret etti. Bakan Varank, burada yaptığı konuşmasında, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü’nün aşı çalışmalarında ve inaktif aşı çalışmalarında preklinik çalışmaların, deneylerin, testlerin yapıldığı çok önemli bir tesis olduğunu söyledi. Varank, “Aşı çalışmalarında insan denemelerinde aşımızın başarılı olduğunu görebilirsek sene sonundan önce yerli ve milli aşımızı geliştirdik diyebiliriz.” dedi.

“YAKLAŞIK 427 BUÇUK MİLYON LİRALIK DESTEK ÖDEMESİNİN BUGÜN SAAT 18.00 İTİBARİYLE ÜRETİCİLERİMİZİN HESAPLARINA AKTARMAYA BAŞLAYACAĞIZ”
Bakan Pakdemirli çiftçilere müjde verdiğini belirterek, “Değerli çiftçilerimiz için de bugün müjde niteliğinde açıklamamız var. Bugün buradan yaklaşık 427 buçuk milyon liralık destek ödemelerini üreticilerimizin hesaplarına aktarmaya başlayacağımızı söyleyelim. Bugün itibariyle hububat, baklagil, tane mısır desteği için 61 bin 496 üreticimize 289 milyon 48 bin lira, mazot gübre destek kapsamında da 23 bin 428 üreticimize 130 milyon 510 bin 158 lira, kırsal kalkınma destekleri kapsamında da 13 kişiye 904 bin 951 lira. Bu 3 kalemde yaklaşık 427 buçuk milyon liralık destek ödemesinin bugün saat 18.00 itibariyle üreticilerimizin hesaplarına aktarmaya başlayacağız. Destek ödemeleri hem çiftçilerimize hem de ülkemize hayırlı ve bereketli olsun” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
-Pakdemirli ve Varank’ın açıklamaları
-Genel ve detay

===============

4- ATATÜRK HAVALİMANI’NDA GİZLENDİĞİ TIR KASASINDAKİ LASTİKLERİN ARASINDA YAKALANDI

İbrahim YILDIZ-Vedat BYRAKTAR-Ömer ÇETİNASLAN/İSTANBUL,(DHA)-ATATÜRK Havalimanı’nda, kargo uçağına yüklenmek üzere getirilen TIR’daki uçak lastikleri arasında gizlenen kaçak göçmen yakalandı.
Avrupa’ya kaçmayı planladığı belirlenen kaçak göçmenin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Yenibosna’dan uçak lastikleri yüklenen TIR, dün saat 15.00’te Atatürk Havalimanı’na getirildi. Kargo uçağına yüklenmek üzere indirilen TIR dorsesinde lastiklerin arasında bir kişinin gizlendiği fark edildi. Bilgi verilen polis ekipleri, kaçak göçmen olduğu anlaşılan Filistin uyruklu Yousef Alhon’ı gözaltına aldı. Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorgulanan şüphelinin ilk ifadesinde, bir ay önce Suriye’den karayoluyla Türkiye’ye giriş yaptığını söyledi. İstanbul Aksaray’da değişik otellerde kaldığını anlatan şüpheli, bir kişi tarafından TIR parkına getirildiği ve havalimanına geldiği TIR’ın dorsesinde sabahladığını, Almanya’da bulunan ağabeylerinin yanına gitmek için bu yola başvurduğunu ifade etti.
Alhon, yurt dışına kaçmak için Türkiye’de irtibata geçtiği kişilerin ağabeyi tarafından ayarlandığını da iddia etti. TIR şoförü ve gümrük görevlisi de gözaltına alındı 3 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Görüntü Dökümü:
————-
-Lastiklerin fotoğrafı
-Havalimanından detay

===============

5- BEYOĞLU’NDA, SOKAK ORTASINDA ESKİ EŞİNE KURŞUN YAĞDIRDI

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İstanbul,(DHA)
Beyoğlu’nda, Nermin U. adlı kadın, 4 yıl önce boşandığı Mahir A. tarafından sokak ortasında kurşun yağmuruna tutuldu. Göğsünden ve omzundan vurularak ağır yaralanan kadın, ambulansla kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı. Nermin U.’nun, olay sırasında, kendisini uzun süredir rahatsız eden eski eşine karşı koruma kararı aldırmak amacıyla gittiği polis merkezinden döndüğü öğrenildi.
Olay, Kulaksız Arda Caddesi’nde dün 11.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerinde yürüyen Nermin U., kendisini bekleyen eski eşi Mahir A.’nın silahlı saldırısına uğradı. Nermin U., göğsüne kurşun isabet etmesinin ardından kanlar içinde yere yığılırken, Mahir A., yanına gelerek iki kez daha ateş etti. Bu sırada yoldan geçen bir kişi, saldırgana engel olmak istedi. Bu kez kendisini engellemeye çalışan vatandaşa ateş eden Mahir A.’nın tabancasından çıkan kurşun park halindeki bir otomobile isabet etti. 
Saldırgan olay yerinden yaya olarak kaçarken, yerde kanlar içinde yatan Nermin U.’nun ilk yardımına mahalleli koştu. O sırada caddeden geçen bir hemşire ile saldırıya engel olmak isteyen vatandaş ambulans gelene kadar kanamasını durdurmaya çalıştı. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan Nermin U., ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumu ciddi olan U.’nun ameliyata alındığı belirtildi.

KORUMA KARARI ALDIRMAK İÇİN POLİS MERKEZİNE BAŞVURU YAPMIŞ
Yaklaşık 4 yıl önce boşandığı Mahir A. tarafından uzun süredir rahatsız edildiği iddia edilen Nermin U.’nun, olay sırasında, eski eşine karşı koruma kararı aldırmak amacıyla gittiği polis merkezinden döndüğü öğrenildi.
Cadde üzerinde market işleten Musa Peçe “Olay anında bir mermi sesi geldi. Biz de tam marketin kapısının önünde duruyorduk. O sırada bakınca, bir hanımefendiye sıktığını gördük. Eşiymiş onun. 3 el silah sesi duyduk. Orada bir beyefendi daha vardı. Müdahale etmek istedi, ona da ateş etti. Bir mermi araca geldi. Biz müdahale etmek istedik. Buradan koşarak uzaklaştı. Bir kere ateş etti, kadın düştü sonra iki kere daha ateş etti. 3 mermi isabet etti. Zaten yanına gittim ben. Komşular da geldi. Biz müdahale edemeyiz dedik. Ambulansı aradı. O sıra ambulans geldi. İlk müdahaleyi kadın bir hemşire yaptı. Tampon yaptı. Ambulansla Taksim İlkyardım Hastanesi’ne götürüldü” dedi. 

ESKİ KOMŞUSUNDAN HELALLİK ALMIŞ 
Nermin U.’nun eski komşusu Saliha Palalı, saldırganın uzun süredir eski eşini rahatsız ettiğini belirterek “Bizim binayı yaktı bir gün, hiç unutmuyorum. Korkuluklarımızı yaktı. Vurulan eşi dedi ki; ‘muhakkak benim eşim yakmıştır’ hakikaten de o yaktı. Biz alt katında oturuyorduk, tartışmaları hep duyuyorduk. Bayramın son günü, vurulan kadınla karşılaştım, çok iyi konuştu benimle, boncukçu dükkanı var oraya gidiyordu. ‘Benimki de geziniyor buralarda’ dedi. ‘Kurtulamayacağım ondan’ dedi. ‘Ya o beni öldürecek ya ben onu’ dedi. Benden helallik aldı. ‘Hakkınızı helal edin’ dedi bana. Öğrendiğim kadarıyla bugün karakolda ifadeye gitmiş. Herhalde onu takip etmiş. Burada hemen silahını çıkarıyor, vuruyor. Uzaklaştırma çok alıyordu ama bir gün sonra kapıya geliyordu. Kadıncağız bir şey yapamıyordu senelerdir. Allah şifasını versin. İki evladı var onlara bağışlasın. Şu an arkadaşıyla görüştüm. Bilinci yerindeymiş, ameliyat devam ediyormuş” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————-
(CEP TELEFONU KAMERASI)
-Yaralanan kadının yerde yatması
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi
-Yaralı kadının sedye ile taşınması
-Polis ekipleri
-Çevredekiler
(Güvenlik kamerası)
-Şüphelinin kaçması
AKTÜEL
-Olayın yaşandığı sokaktan görüntü
-Çevredekiler röp
-Genel ve Detaylar

===============

6- TAKSİM METRO İSTASYONU’NDAKİ İNTİHAR GİRİŞİMİ KAMERADA

Zeki GÜNAL / İSTANBUL (DHA) – TAKSİM Metro İstasyonu’nda bir kadının intihar girişiminde bulunduğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, dün saat 12.45 sıralarında yaşandı. Taksim Metro istasyonuna gelen 30 yaşındaki Gözde Melis D. durağa yaklaşan metronun önüne atladı. Metronun altında kalan kadını görenler durumu sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Sol bacağı kopan kadın, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Gözde Melis D.’nin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kadının istasyonda beklerken metro aracının gelmesine yakın kendini rayların üzerine attığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülere ayrıca metro aracının duramayarak, rayların üzerindeki kadının üzerinden geçtiği görülüyor.

Görüntü dökümü:
———
-Olay yerinde görüntü

==============

7- ESENYURT’TA ARKADAŞLARININ BIÇAKLANDIĞINI GÖREN KADIN HINCINI ARAÇTAN ÇIKARDI: 2 YARALI

Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL,(DHA) – ESENYURT’ta, çiçek satıcıları arasında çıkan kavgada 2 kadın bıçaklanarak yaralandı. Arkadaşlarının yaralandığını gören bir kadın ise elindeki sopayla bir aracın camını kırdı. Yaşananlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Olay, dün akşam saatlerinde Esenyurt Saadetdere D-100 Karayolu yan yol üzerinde yaşandı. Çiçek satan kadınlar arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek 2 grup arasında kavgaya dönüştü. Kavgada 2 kadın bıçaklanarak yaralandı. İhbar üzerine, olay yerine gelen polis ekipleri, kavgaya karışan tarafları gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Yaralılar ise sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

HINCINI ARAÇTAN ÇIKARDI
Öte yandan, kavga sırasında arkadaşlarının bıçaklandığını gören bir kadın da eline aldığı sopayla bir hafif ticari aracın arka camını kırdı. O anlar çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
-Kadının aracın camını kırması
-Kadınların birbirini kovalaması

====================

8- (Özel) MARKETE GİREN HIRSIZLAR, 30 BİN LİRALIK ÜRÜNLE SADAKA KUTUSUNU DA ÇALDI

Çağrı ÇALIŞKAN / İSTANBUL,(DHA) – ÜMRANİYE’de markete giren 3 hırsız; sigara, kuruyemiş, kahve ve süt ürünlerini çaldı. Marketin güvenlik kamera kayıtlarının tutulduğu bilgisayar kasasını ve SMA’lı bir çocuk için para toplanan sadaka kutusunu da çalan hırsızlar, geldikleri otomobille kaçtı. Olay marketin bulunduğu sitedeki güvenlik kamerasına yansırken, polis kaçan hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.
Olay, dün gece saat 23.15 sıralarında Esenkent Mahallesi’ndeki bir markette meydana geldi. Beyaz bir otomobil ile marketin önüne gelen hırsızlardan biri otomobilden inerek marketin demir kapısındaki asma kilidi kırdı. Kilidi kıran hırsız, otomobile binerek beklemeye başladı. Saat 01.00 sıralarında otomobilden inerek kilidini kırdıkları kapıdan içeri giren hırsızlar, sigara, kahve, kuruyemiş ve süt ürünlerinin bulunduğu reyonları boşalttı. Arkalarında iz bırakmak istemeyen hırsızlar, marketin güvenlik kameralarının kayıt edildiği bilgisayar kasasını da çaldı. 

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA
Olayın yaşandığı marketin bulunduğu sitenin güvenlik kameraları ise hırsızlık anlarını saniye saniye kaydetti. Görüntülerde beyaz bir otomobilin marketin önüne yanaştığı ve araçtan inen hırsızın marketin asma kilidini kırıp araca geri döndüğü görülüyor. Otomobil içerisinde bir saatten fazla bekleyen üç hırsız, saat 01.00 sıralarında araçtan inerek markete giriyor. 3 dakikada piyasa değeri 30 bin liradan fazla olan sigara, kuruyemiş, kahve ve süt ürünlerini çalan hırsızlar, ayrıca marketin güvenlik kamera görüntülerinin tutulduğu bilgisayar kasasını ve SMA’lı bir çocuk için para toplanan sadaka kutusunu da çalıyor. Hırsızlar daha sonra geldikleri otomobile binerek olay yerinden uzaklaşıyor.
Markete komşu olan mahalle sakini Ragıp Yazıcı, olayla ilgili, “Bizim apartmanımızın kapısı sürekli ses çıkarttığı için ilk önce şüphelenmedik. Daha sonra camdan baktığımızda marketin önünde beyaz bir otomobil gördük. Camdan market sahibinin ismiyle seslendik. Cevap vermedi. Eldivenli 2-3 kişi ellerinde poşetlerle araca bindiler. Çikolatalar, şarküteri ürünleri, sigaralar… Ne ararsanız çalmışlar. Tahmini 40-45 bin liralık zararımız var” dedi. 
 
MARKET SAHİBİ: SMA HASTASI ÇOCUK İÇİN PARA TOPLADIĞIMIZ SADAKA KUTUSUNU ÇALDILAR 
Market sahibi Ahmet Özener ise, “Saat 01.00 gibi üst katta oturan arkadaş aradı. Dükkana girdiklerini söyledi, bende geldim. Beyaz bir otomobile ellerindeki poşetlerle binip, gitmişler. Arkadaş plakalarını almış. İçeriye girdiğimizde; sigaraları götürmüşler, kuruyemişleri boşaltmışlar. Kahve grubu ve kaşar peynirleri götürmüşler. İçeride salam yemişler. Üstüne üstlük SMA hastası bir çocuğa para topluyorduk, sadaka kutusu vardı. Onu bile alıp gitmişler. 30 bin liranın üzerinde zararımız var” diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kaçan hırsızları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
-Boş sigara reyonunun görüntüsü
-Peynir rafından görüntü
-Kuruyemiş reyonundan görüntü
-Marketten görüntü
-Market sahibi ile röp.
-Mahalle sakini ile röp.
-Güvenlik kamerası görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

==================

9- SİLİVRİ’DE AYAĞINA İP VE POŞET DOLANAN KARGAYI İTFAİYE KURTARDI 
 
Haber-Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL DHA 
Silivri’de, ayağına ip ve poşet dolanan ve ağaçta mahsur kalan kargayı, itfaiye ekipleri kurtardı. 
Olay, Piri Mehmet Paşa Mahallesi Uğur Mumcu meydanında yaşandı. Bir karganın ağaçta mahsur kaldığını gören esnaf durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen İtfaiye ekipleri, merdiven aracı yardımıyla karganın bulunduğu yere çıktı. İtfaiye eri ile esnaf ayağına dolanan ip ve poşeti keserek, kargayı kurtardı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen karga, itfaiye ekipleri tarafından doğaya bırakıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
——————– 
-Kurtarma çalışmaları 
-İtfaiye aracı 
-Kargadan detaylar 
-Genel ve detaylar 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!