Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- İSTANBUL’DA AKŞAM VE GECE AŞI YOĞUNLUĞU

Haber-Kamera: Alper KORKMAZ-Murat DELİKLİTAŞ-İdris TİFTİKÇ -Ersan SAN/İSTANBUL,(DHA) SGK kayıtlı tüm çalışanlar ve 40 yaş üzeri vatandaşlar, koronavirüs aşısı olmak için iş çıkışı hastanelerin yolunu tuttu. Randevuyla veya randevusuz gelenler, hastanelerde uzun kuyruklar oluşturdu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, SGK kayıtlı çalışanlara ve 40 yaş üzeri olan vatandaşlara aşı tanımlandığı açıklamasının ardından dün mesai saatinin bitimiyle birlikte İstanbul genelindeki hastanelerde aşı yoğunluğu oluştu. Bahçelievler Devlet Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde aşı olmaya gelenler, içeride ve dışarıda uzun kuyruklar oluşturdu. Sırası gelenler içeriye alınarak, aşıları yapıldı. 
Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne çocuklarıyla gelen çift, “Ailecek geldik, içerisi yoğun. Yoğun ama çabuk geçiyor, ortalama yarım saat kırk dakika civarı.” dedi. Bir başka vatandaş ise; “Yoğun ama sıra ilerliyor çok şükür. 15 dakika bekledim pek bir şey beklemedim.  Yine Allah razı olsun devletimizden.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Aşı olmak için bekleyen vatandaşlar
-Aşı olan vatandaşlar ile röportaj
-Hastane içerisinde ve çıkışında oluşan araç ve insan yoğunluğu
-Genel ve Detaylar

15.06.2021 – Haber Kodu : 210615205
15.06.2021 – 23.51 Haber Kodu : 210615204
15.06.2021 – 23.18 Haber Kodu : 210615202
15.06.2021 – 23.13 Haber Kodu : 210615201
15.06.2021 – 23.12 Haber Kodu : 210615200

========================

2- GÜNGÖREN’DE KAVGADA KOMŞULARININ SİLAHLA ATEŞ AÇTIĞI İKİ KARDEŞTEN BİRİ ÖLDÜ

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Alper KORKMAZ- Adem VAROL-Uğur ŞAHİN / İSTANBUL, (DHA) 
Güngören’de mobilyacılık yapan iki kardeş ile komşuları arasında kavga çıktı. Kavgada, komşularının silahla ateş açtığı kardeşlerden biri olay yerinde hayatını kaybederken, diğeri ise yaralandı.
Olay, dün akşam saatlerinde Haznedar Mahallesi’nde meydana geldi. Mobilyacılık yapan Salih ve Ekrem Hazır kardeşlerle komşuları Selahattin Turan arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüşünce Turan silahını çekerek iki kardeşe ateş etti. Kurşunların hedefi olan kardeşlerden Ekrem Hazır olay yerinde hayatını kaybederken, Salih Hazır ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Salih Hazır ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri de olay yerine güvenlik şeridi çekerek incelemelerde bulunurken, saldırgan Selahattin Turan yakalanarak gözaltına aldı. Olayla ilgili polis ekiplerinin başlattığı çalışmalar sürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Cep telefonu görüntüleri 
-Olay yerinden görüntü
-Kalabalıktan görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Yaralının ambulansa alınışı 

15.06.2021 – 23.10 Haber Kodu : 210615194
15.06.2021 – 20.14 Haber Kodu : 210615179

============================

3-ATAŞEHİR’DE GASPÇI DEHŞETİNİN HEMEN SONRASI KAMERADA

Cengiz ÇOBAN – Ramazan EĞRİ – Özgür EREN – İsa ALMAÇAYIR – İstanbul DHA –  ATAŞEHİR’de bir şirket binası önünde kadını başından vuran gaspçılar içinde  3 milyon 300 bin lira bulunan çantayla kaçtı. Öldürülen kadının eski kocası 20’nci kattan atlayarak intihar etti. Gasp sonrası yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı. 
Güvenlik kamerasına yansıyan dehşet dün saat 09.40’da saatlerinde Küçükbakkalköy Mahallesi Başar Sokak’taki holdingi binası önünde yaşandı. İddialara göre SAS Holding A.Ş. yönetim kurulu üyesi Sibel Koçan (41) ve yanındaki şirket çalışanı Aydın Mert içinde 3 milyon 300 bin lira bulunan çanta  ile şirket binasından çıkarak lüks cipe binecekleri sırada yanlarına bir araç yaklaştı.
Silahlı 3 saldırgan para dolu çantayı almak istedi. Ancak Koçan direnince saldırganlar silahla ateş açtı. Koçan başından, Mert ise kolundan yaralandı. Sibel Koçan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, boş kovan ve araçta inceleme yaptı. 

ARAÇ İKİZ PLAKA ÇIKTI
Bu arada kaçan saldırganların kullandığı aracın ikiz plaka olduğu belirlendi. Polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
Görgü tanığı Ayhan Morkoç, “Bir kadının vurulduğunu gördük. 3 el silah sesi duyduk. Arabaya bineceği sırada vurulmuş, pusu kurmuşlar herhalde” diye konuştu. Polis kaçan silahlı saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

ESKİ KOCASI İNTİHAR ETTİ
Bu arada Sibel Koçan’ın eski kocası Süleyman Aydın’ın olaydan birkaç saat sonra intihar ettiği öğrenildi. Kaldığı binanın 20’nci katından atlayarak intihar eden Aydın’ın  aynı zamanda şirketin ortağı olduğu belirtildi. Aydın’ın cenazesi incelemenin ardından Adli Tıp’a kaldırıldı.

GASP DEHŞETİ KAMERADA
Yaşanan silahlı gasp dehşeti güvenlik kamerasına yansıdı .Görüntülerde Sibel Koçan ve yanındaki Aydın Mert’in yanında hafif ticari araç duruyor. Araçtan 2 kişi iniyor. Direksiyon da ise diğer saldırgan yer alıyor.  2 kişi araçtan inerek para dolu çantayı almaya çalışıyor. Bu sırada gaspçılarla Sibel Koçan ve yanındaki kişi arasında arbede yaşanıyor. Saldırganlar ateş ettikten sonra çantayı alıp kaçıyor.

PANİK ANLARI KAMERADA
Bu arada gasp dehşetinin hemen sonrası yaşanan panik anları ve vurulan kadının ambulansla hastaneye kaldırılması bir vatandaşın cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde yaşanan panik ve bağrışmalar yer alıyor. Vatandaşlar yerde yatan yaralı kadına yardıma koşarken bir yandan ambulansa haber verdikleri görülüyor. Gelena ambulansla yaralı kadını hastaneye götürülüyor.

Görüntü Dökümü
———-

-Yaşanan panik
-Yerde yatan kadının görüntüsü
-Vatandaşların yardıma gitmesi
-Yaşanan panik
-Ambulansın yaralıyı hastaneye götürmesi
-Ölenlerin fotoğrafı
-+GASP ANI 
-Polis ekiplerinden görüntü
-Yerdeki boş kovanlar
-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması
-Holding binasından görüntü
-Araçtan görüntü
-Görgü tanığı röp
-Genel ve detay görüntüler

15.06.2021 – 18.35 Haber Kodu : 210615143
15.06.2021 – 18.36 Haber Kodu : 210615152
15.06.2021 – 18.38 Haber Kodu : 210615153_
15.06.2021 – 18.40 Haber Kodu : 210615154

===================

4- BAYRAMPAŞA’DA TAKSİ İLE 2 MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 2 AĞIR YARALI 

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU – İstanbul/DHA
Bayrampaşa’da seyir halindeki iki motosiklet caddeye dönüş yapan bir taksi ile çarpıştı. Kaza sonucu iki motosiklette bulunan 3 kişiden birisi hayatını kaybederken, kardeş oldukları öğrenilen diğer iki kişiden birisinin de bacağı bilek kısmından koptu.
Kaza Bayrampaşa, Altıntepsi Mahallesi’nde dün akşam saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, plakaları alınamayan iki motosiklet Akpınar Caddesinden Otogar istikametine doğru giderken henüz bilinmeyen bir nedenle Barış Sokak’tan Akpınar Caddesi’ne dönüş yapan 34 THF 62 plakalı taksi ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle iki motosiklet üzerinde bulunan 3 kişi yola savrularak ağır yaralanırken, bir kişinin bacağı bilek kısmından koptu. Taksi sürücüsü de kaza da hafif şekilde yaralandı. Çevredeki vatandaşlar bir yandan yardıma koşarken, diğer yandan da durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri iki motosiklette bulunan Serhat Elagöz (19), Özgür Aysal (21) ve Şehmus Aysal’a (19) ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Kaza sırasında bacağı bilek kısmından kopan Özgür Aysal, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, kardeşi Şehmus Aysal ise Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri de olay yerinde önlem aldı. Kaza sonrası Bayrampaşa’da özel bir hastaneye kaldırılan Serhat Elagöz ise yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kaza sonrası taksi sürücüsünün olay yerinden kaçtığı iddia edildi. Kazaya karışan taksi ve iki motosiklet olay yerinden kaldırıldı. 
Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor. 
Kaza sonrası yaşananlar bir vatandaşın çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı. Görüntülerde kaza sonrası olay yerinin savaş alanına döndüğü görülüyor. Görüntülerin devamında ise yaralının yakınlarından olduğu düşünülen bir kişinin olay yerine gelerek “Nerede” diye bağırdığı duyulurken, sağlık ekiplerinin de yaralılara müdahale için bulunduğu görülüyor.

Görüntü Dökümü:
————————–
-Olay sonrası cep telefonu kamerası görüntüsü
– Olayın meydana geldiği yer
– Genel ve detaylar 

=========================

5- İSTANBUL’DA PKK OPERASYONU; 5 GÖZALTI

İSTANBUL (DHA) İSTANBUL’da PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında PKK terör örgütü propagandası yapan şüphelilere yönelik İstanbul’da 5 ilçede 7 farklı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda dijital materyallerin ele geçirildiği belirtildi.

=====================

6- CADDEBOSTAN SAHİLİ’NE MÜSİLAJ GERİ DÖNDÜ

Murat KORKMAZ İSTANBUL (DHA)- Marmara Denizi’nin kabusu olan müsilaj için seferberlik başlatıldı. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken önceki gün yağış ve rüzgar nedeniyle müsilajın görülmediği Kadıköy Caddebostan Sahili’nde dün sabah saatlerinde deniz salyaları yeniden etkili oldu. Sahilde biriken müsilajlar, bariyerlerle bir yerde topladıktan sonra hortumlarla depolama tanklarına dolduruldu. Ekipler çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. 

Görüntü dökümü
—–
-Drone görüntüsü
-Bakanlık ve belediye ekiplerinin çalışması
-genel ve detay görüntü

15.06.2021 – 18.44 Haber Kodu : 210615155

=================

7- KÜÇÜKÇEKMECE’DE KEDİ YEDİĞİNİ İTİRAF EDEN JAPON SINIR DIŞI EDİLECEK

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)
Küçükçekmece’de yavru kedileri yakalayıp yediği tespit edilen Japon uyruklu D.M. adlı kişiye para cezası kesilirken, sınır dışı edileceği öğrenildi.
İddiaya göre, Japon uyruklu D. M.’nin yaklaşık 3 yıldır yaşadığı Gültepe Mahallesi’ndeki sokakta bazı yavru kediler kayıp olmaya başladı. Bir sokak sakini geçtiğimiz günlerde sabah saat 05.00 sıralarında D.M.’nin, bir kova içine 5 yavru kediyi alarak evine götürdüğünü gördü ve durumu polise bildirdi. Sokak sakinleri evine girerken yakaladıkları D.M.’ye linç girişiminde bulundu. Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma polisleri bir bankada işlem yaparken yakaladıkları D.M.’yi, polis merkezine götürdü. D.M., kedileri boğarak öldürdüğünü ve pişirip yediğini itiraf etti. 10 bin 375 lira para cezası verilen Japon vatandaşı sınır dışı edilmek üzere göç merkezine gönderildi.

“BURADA İSTEMİYORUZ”
D.M.’nin evde yediği yavru kedilere 2 ay boyunca bakan esnaf Yasin Öztürk, “Burada 2 ay önce kedim yavruladı. Mahalleli ile birlikte onlara baktım, besledim, büyüttüm. Yuva yapıp orada besledik. Bir sabah uyandığımızda yavru kediler yoktu, bulamadık. Sabah saat 5-6 gibi yan binada oturan Japon uyruklu bir kişi, kedileri kovaya koyup evine çıkardığını duyduk. İlk anda şüphelenmedim. Bir insanın yavru kediyi alıp öldürebileceğine inanmadım. Ben 2 ay kedilere baktım, bir kere bile mama, su getirmedi. Polise haber verdik, bir bankada yakaladılar. Polis merkezine götürüyorlar, kedileri onun öldürdüğünü öğreniyorlar. Para cezası yazılmış. Şu an kendisi nerede bilmiyorum. Mahalleli bu durumdan çok rahatsız, burada istemiyoruz. Bizim ülkemize, milletimize, dinimize, insanlığımıza çok ters bir durum. Bir an önce sınır dışı edilmesini istiyoruz” dedi. 
Mahalle sakinleri evinin önünde yakaladığı Japon vatandaşına linç girişiminde bulunduğu anlar cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————–
Japon vatandaşa mahallelinin tepki göstermesi
Yavrularını kaybeden kedi
Sokak sakinleri röportajlar
 
15.06.2021 – 19.11 Haber Kodu : 210615163

=========================

8- SARIYER’DE SAHİBİYLE DIŞARI ÇIKAN KÖPEĞE, HIZLA GELEN OTOMOBİL ÇARPTI

Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA) SARIYER’de sürücüsü aşırı hız yapan otomobil, sahibinin dışarı çıkardığı köpeğe çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce sürüklenen köpek yaralanırken, sürücü, yoluna devam etti. Felç kalma ihtimali bulunan köpeğe, otomobilin çarpma anı, güvenlik kamerasına yansıdı.  
Olay, geçtiğimiz Cuma gecesi,  Kilyos (Kumköy) Mahallesi Tatlısu Caddesi üzerinde yaşandı.
İddiaya göre Başak Yaşar, köpeği Tiger Kara ile birlikte sokak köpeklerini beslemek için dışarı çıktı. Yol kenarında sokak köpeklerini beslediği sırada yoldan hızla geçen R.S.’nin kullandığı otomobil, köpeğe çarptı. Çarpmanın etkisiyle köpek metrelerce sürüklenirken, R.S., yoluna devam etti. Çarpma anı, bir sitenin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde hızla gelen bir aracın köpeğe çarparak metrelerce savurduğu ve durmadan yoluna devam ettiği görülüyor.
Sahibi tarafından hemen veterinere götürülen köpeğin vücudunun bir çok yerinde kırıklar oluştuğu belirlendi. Ameliyat edilmesi gereken köpeğin felç kalma riski bulunduğu bildirildi. Köpeğin tedavisi devam ediyor.

KÖPEĞE ÇARPAN ŞAHIS İFADESİ ALINDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI
Başar Yaşar’ın şikayeti üzerine araştırma başlatan jandarma ekipleri, köpeğe çarparak kaçan sürücünün R. S. olduğunu tespit etti. R. S. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

“BİR CANLININ HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI”
Köpeğin sahibi Başak Yaşar, “Köpeğim Tiger Kara’ya sokak köpeklerini beslemeye çıktığım sırada yukarıdan son hızla gelen bir araç, çarparak yoluna devam etti. Yol boyunca kameraları izledik, hiçbir şekilde vicdan azabı çekmeden yoluna devam ediyor. Adresini bulduk, şahsa ulaştık, şikayetimizi yaptık. ‘Haklısınız’ diyor. Şu an Tiger Kara’nın felç kalma durumu söz konusu. Başka kliniğe nakletmeye çalışıyoruz. Bir canlının hayatı, bu kadar ucuz olmamalı. Bunu yapan, ‘evet haklısınız’ diyerek, evinde, yolunda, hayatına devam edebiliyor. Ama Tiger’ın şu anda yaşam mücadelesi hakkında hiçbir şekilde, hiçbir şey umurlarında değil. Arabalar o kadar hızlı geçiyor ki buradan. Biz yıllardır buraya bir tümsek yapılmasını istedik. Bunu duyuramıyoruz. Ayrıca 5199 sayılı kanunun bir an önce çıkmasını istiyoruz. Hayvanların mal kavramından çıkarılarak can olduğunu herkes anlasın ki, daha başka hayvanlar bu şekilde ölmesin, sakat kalmasın. Burada ezilen kaçıncı kedi, köpek. Burası sosyal tesisler, engelli vatandaşlar geliyor. Burada araçlar son hızla gidiyor, çoluk, çocuk, hayvan onlar için hiç fark etmiyor. Ezip geçebiliyorlar. Benim ricam bu yola kasis yapılsın. Biz Tiger Kara’nın sonuna kadar arkasındayız. Her türlü hukuki mücadelemizi vereceğiz. Yapan şahısla ilgili de asla peşini bırakmayacağız. Daha başka hayvanlar ölmesin, bir an önce kanun çıksın istiyoruz” eklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————
-Otomobilin köpeğe çarparak kaçma anı güvenlik kamerası
-Veterinerde köpeğe müdahale edilmesi cep telefonu görüntüsü
-Köpeğin sahibi Başak Yaşar ile röportaj
-Olayın meydana geldiği cadde
-Genel ve detay görüntüler

15.06.2021 – 18.56 Haber Kodu : 210615158

=====================================

9- İSTİNYE DEVLET HASTANESİ’NDE AŞI KUYRUĞU; GÜVENLİK GÖREVLİSİ BASIN MENSUPLARINA SALDIRDI

Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA) – SARIYER’de bulunan İstinye Devlet Hastanesi yanında kurulan aşı çadırı önünde uzun kuyruklar oluştu. Hastanenin güvenlik görevlisi aşılama için sıra bekleyenleri görüntüleyen basın mensuplarına saldırdı.
Basın mensuplarına vurmaya çalışan özel güvenlik görevlisi vatandaşların tepki göstermesi üzerine uzaklaştı. Ancak tekrar geri gelerek görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı. Yaşanan arbede aşı sırası bekleyenler ile hastane görevlisinin araya girmesiyle sona erdi. Aşı olmak için sıra bekleyenler güvenliğin bu tavrına tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————————–
-İstinye Devlet Hastanesi önünde aşı kuyruğu
-Aşı sırası bekleyen vatandaşlarla röportaj
-Basın mensuplarına saldıran güvenlik
-Yaşanan arbede
-Genel ve detay görüntüler

15.06.2021 – 20.07 Haber Kodu : 210615169

=========================

10- SİLİVRİ’DE İKİ AYRI YANGIN

Haber-Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL DHA
SİLİVRİ’DE şömine ateşinin tutuşturmasıyla villanın çatısında çıkan yangın itfaiye ekiplerince büyümeden söndürüldü. 6 katlı binanın 3. Katındaki dairede çıkan bir başka yangın da itfaiye ekiplerince söndürülürken 1 kişi dumandan etkilendi.
Yangın, Cumhuriyet Mahallesi 3285 Sokak’ta bulunan villada dün çıktı. Çatıdan dumanların geldiğini görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay gelen Silivri ve Büyükçekmece İtfaiye ekipleri, kısa sürede müdahale ederek yangını söndürdü. Şömine ateşinin tutuşturmasıyla çıktığı öğrenilen yangın nedeniyle çatıda hasar oluştu. Bir başka yangın ise, Fevzi çakmak caddesinde bulunan 6 katlı binanın 3. Katında çıktı. Dairenin oturma odasında bulunan prizden çıkan kıvılcımlar, çekyatları tutuşturdu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Yangında daire bulunan ve dumandan etkilenen bir kişiye sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——– 
-Olay yerinden detaylar
-Soğutma çalışmaları
-Genel ve detaylar 

15.06.2021 – 21.34 Haber Kodu : 210615191

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!