Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- KORSANLARIN SALDIRDIĞI ‘MOZART’ GEMİSİNDEN KURTULAN 3 DENİZCİ İSTANBUL’A GELDİ: DENİZCİLER KORKU DOLU SAATLERİ ANLATTILAR

Haber: Enver ALAS -Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL,(DHA) – NİJERYA açıklarında korsanların saldırısına uğrayan “Mozart” adlı gemiden kurtulan gemiciler Furkan Yaren, İlhan Süha Tatlıgül ve Bahadır Yeşilalan, uçakla İstanbul’a geldi. İstanbul Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklama yapan gemiciler, yaşadıkları korku dolu saatleri anlattılar. Tehlike anında gemiye “tam yol” vermelerine rağmen 15 dakika içinde korsanların gemiyi yakaladığını belirten başmühendis Süha Tatlıgül, “Korku filmi gibiydi, ateş ettiler devamlı. Taradılar. Balyozlarla saatlerce vurdular. 7 saat böyle inledi içerisi” diyerek yaşadıklarını anlattı. 4’üncü kaptan Furkan Yaren ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon konuşmasından bahsederek, “Allah ondan razı olsun. İnşallah arkadaşlarımızı da geri getireceğini söyledi kendileri. Bizimle çok ilgilendi” dedi. 

Türkiye’nin Gabon Büyükelçisi Nilüfer Kaygısız tarafından uğurlanan üç gemici, Türk Hava Yolları’nın Libreville-İstanbul seferini yapan tarifeli uçuşuyla saat 03.30 sıralarında İstanbul’a geldi. İstanbul Havalimanı VIP Salonu’nda giriş yapan gemiciler, çalıştıkları denizcilik şirketinin yetkilileri tarafından karşılandı. 
Korku dolu ve zor anlar yaşayan gemiciler, çıkışta kendilerini bekleyen basın mensuplarına olayı ve sonrasında yaşadıklarını anlattılar. Geminin 4’üncü kaptanlığını yapan Furkan Yaren, uydu telefonu sayesinde ilk andan itibaren kendileriyle iletişim halinde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na teşekkür etti. Yaren, “Uydu telefonuyla sürekli beni aradılar. Şirketimin kaptanlarına çok teşekkür ediyorum. Aileme şu an kavuşacağım inşallah. Türkiye’ye ayak bastım. Türk bayrağını gördüm. Çok mutluyum. İnşallah diğer arkadaşlar da en kısa zamanda ailelerine kavuşurlar” diye konuştu.

“GEMİYİ EN YAKIN YERE EMNİYETLİ BİR ŞEKİLDE GETİRMEYE ÇALIŞTIK”
Korsanların saldırısı sırasında neler yaşandığına ilişkin bir soru üzerine Yaren, “Bizim önceden yapılmış talimlerimiz oluyor. Prosedürlerimiz var. İlk alarm geldiğinde, bunun talim olmadığıydı. Hepimiz apar topar emniyetli bölgeye inmeye başladık. O anda yanımıza ne alabiliyorsak almaya başladık. Emniyet kapılarımızı, balistik kapılarımız kapattık. Orada yardım beklemeye başladık” dedi. 
Korsanların kaç kişi olduklarına dair bir rakam veremeyeceğini aktaran Yaren, gemiden korsanların ayrılmasının ardından bulundukları yerden çıkarak emniyetli bir şekilde gemiyi en yakın yere getirmeye çalıştıklarını ifade etti. 
Geminin sistemlerine zarar verildiğini aktaran Furkan Yaren, gemiye varan destek ekibinin hasarları gidermeye başladığını belirtti. Gemide bir meslektaşlarının hayatını kaybetmesiyle ilgili çok üzgün olduklarını söyleyen Yaren şöyle konuştu:
“Olayın sıcaklığıyla pek fazla bir şey de hatırlamıyorum. Yetkili makamlara gerekli bilgiyi verdim. Çok acı bir şey. Burada bir şey anlatmak istemiyorum. İnşallah hayırlısıyla aileme kavuşacağım. Hafif yaralanmam var. Onun dışında pek fazla bir şeyim yok. Sağlığım yerinde çok şükür.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR 
Furkan Yaren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon konuşmasının hatırlatılması üzerine ise, “Allah ondan razı olsun. Sürekli takip etti. 4 ya da 5 kez iletişim kurduk kendisiyle. Halimizi hatırımızı sordu. İnşallah arkadaşlarımızı da geri getireceğini söyledi kendileri. Bizimle çok ilgilendi” ifadelerini kullandı. 

“TARADILAR, ATEŞ ETTİLER, KORKU FİLMİ GİBİYDİ..”
Geminin Başmühendisi Süha Tatlıgül ise saldırının başlamasının ardından “tam yol” verdiklerini belirtti. Tatlıgül, şunları söyledi: 
“Tam yol vermemize rağmen 15 dakika sonra yakaladılar. Sürat botları sanırım 26-27 knot… İskele tarafından yakaladılar. Merdiveni güverteye attılar. Yükseklik 10-15 metre. Ondan sonra aşağı indi süvari kaptan. Hemen dümen dairesine kendimizi kilitledik. Korku filmi gibi ateş ettiler devamlı. Taradılar. Balyozlarla saatlerce vurdular. 7 saat böyle inledi içerisi. En sonunda taş motoruyla kesmeye başladılar. Bilinçsizce ateş ettiler. Herkes bir tarafa kaçışırken, Allah rahmet eylesin 2’nci mühendisimiz öldü. Baktık içeriye iyice giriyorlar. Halatlarla yukarıya çıkmaya çalışırken orada iki metrelik bir boşluk vardı. Oradan aşağı düştüm ve öyle kurtuldum. Diğer arkadaşları alıp götürdüler. Onlar gittikten yarım saat sonra ben çıktım.”
“Sizi bilerek mi gemide bıraktılar” şeklindeki soruyu Süha Tatlıgül, “Yok. Bulamadıkları için. Sormuşlar. Tekrar aramışlar. İki kişi bırakmışlar, onlar da yaralıydı” diyerek yanıtladı.

Reklam Alanı

“15 ARKADAŞIMIZ ESİR”
Yağcı olarak görev yapan Bahadır Yeşilalan da, “Hükümetime çok teşekkür ederim. Cumhurbaşkanıma, Dışişleri Bakanımıza, Gabon’daki büyükelçimize ayrıca teşekkür ederim. Bizim sürekli yanımızdaydı. Çok da konuşulacak bir şey yok. 15 arkadaşımız esir. Fazla konuşunca aslında onların ailelerin acılarına iğne batırmış oluyoruz” şeklinde konuştu. 
3 gemici açıklama sonrası şirket yetkililerinin araçlarına binerek aileleriyle buluşmak üzere havalimanından ayrıldı.

KORSAN SALDIRISI…
Batı Afrika ülkesi Nijerya açıklarında Gine Körfezi’nde seyir halindeki Mozart adlı Türk konteyner gemisi, geçen pazar günü korsanlar tarafından kaçırılmıştı. Geminin İstanbul merkezli Boden Denizcilik şirketine ait olduğu ve Nijerya’nın Lagos kentinden Güney Afrika’nın Cape Town kentine seyir halinde olduğu bildirilmişti. Korsanların saldırısında gemideki mürettebatın 15’i kaçırılmış, Azerbaycan vatandaşı bir gemici ise korsanların ateş açması sonucu hayatını kaybetmişti.

Görüntü dökümü:
——————————-
-İstanbul Havalimanı VİP Salonu
-Gemicilerin çıkışı
-Furkan Yaren’in açıklamaları
-Başmühendis Süha Tatlıgül’ün konuşması
-Bahadır Yeşilalan’ın açıklamaları
-Araçlara binişleri
-Genel ve detaylar

====================

2-SİLİVRİ’DE, RÖMORKÖR İLE BAĞLANTISI KOPAN DUBA KARAYA OTURDU

Haber-Kamera Uğur Samet AVCI-Erol DEĞİRMENCİ-Şahin BOZKURTİSTANBUL, (DHA)-Silivri’de, Şarköy’den Ambarlı Limanına götürülen iskele yapımında kullanılan duba, lodos nedeni ile römorkör ile bağlantısı kopup, karaya oturdu. Dubadaki, 6 mürettebat yapılan çalışmalar sonucunda kıyıya çıkarıldı.
Olay, saat 18.30 sıralarında Silivri Sahili Kumluk mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Şarköy’den Ambarlı’ya götürülen iskele yapımında kullanılan duba, bağlandığı römorkörden koptu. Lodos nedeni ile bağlantısı kopan duba, Silivri Kumluk mevkiine demirledi. Çapası kopan duba 6 mürettebatıyla karaya oturdu. Yaşananları gören vatandaşlar durumu polis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeni ile kurtarma çalışması yapamayan ekipler, olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) ekiplerini çağrıldı. Olay yerine kara tahliyesi ve Kurtarma – 2 römorkörü ve Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ekipleri geldi. KEGM ekiplerinin yaptıkları çalışma sonucunda duba içindeki 6 mürettebat kıyıya çıkarıldı. Kıyıya çıkarılan 6 kişi, kontrol amaçlı hastaneye sevk edildi. 
Görüntü Dökümü
———————–
-Kıyıya vuran duba
-Mürettabatın kurtarılması
-Ekiplerin çalışması
-Mürettebatın ambulansa götürülmesi

29.01.2021 – 19.10 Haber Kodu : 210129269
29.01.2021 – 22.11 Haber Kodu : 210129282
29.01.2021 – 23.45 Haber Kodu : 210129306
=====================================

3-ESENYURT’TA PLASTİK SANDALYE FABRİKASINDA YANGIN 

Yılmaz OKUR-Ertan KILIÇ-Buğra AKAY /İSTANBUL,(DHA) – ESENYURT’ta plastik fabrikasının yan tarafından park halindeki bir TIR’da çıkan yangın önce bir tankere ardından fabrika bahçesindeki plastik sandalyelere sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü. Bir kişinin dumandan etkilendiği yangın, fabrikada hasara neden oldu.
Yangın, gece yarısı Akçaburgaz Mahallesi 1584 Sokak’taki plastik sandalye üreten fabrikanın bahçesinde çıktı. Edinilen bilgiye göre, plastik sandalye fabrikasının yanındaki başka bir fabrikaya malzeme getiren TIR, fabrikanın duvarının yanına park etti. TIR’da bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Tüm TIR’ı saran alevler ardından yan taraftaki içerisinde akaryakıt ya da kimyasal madde bulunan tankere sıçradı. Yangın sonucu tankerde patlama meydana geldi. Patlamanın etkisi ile çevreye saçılan alevler fabrika bahçesindeki plastik sandalyeleri tutuşturdu. Patlama üzerine 120 fabrika çalışanı bir taraftan fabrikayı boşaltırken, bir yandan da malzemeleri kurtarmaya çalıştı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri yangının diğer fabrikalara sıçramaması için zamanla yarıştı. Polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi alarak fabrikanın gece vardiyasında çalışan 120 işçiyi dışarı çıkardı. Yangın sırasında dumandan etkilenen bir kişiye sağlık ekipleri tarafından olay yerindeki ambulansta müdahale edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin çabaları sonucu yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınarak diğer fabrikalara sıçramadan söndürüldü.

ESENYURT KAYMAKAMI KARAGÜL’DEN AÇIKLAMA
Öte yandan, olay yerine gelerek incelemelerde bulunan ve yangınla ilgili yetkililerden bilgi alan Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül açıklamalarda bulundu. Karagül, açıklamasında, “Yangının çıkış nedeni ilk belirlemelere göre; bir TIR var malzeme yüklü. TIR’da yangın meydana geliyor ilk etapta. TIR’ın hemen yanında bir tanker var, anladığımız kadarıyla tankerde benzin, mazot ya da başka bir kimyasal madde var. TIR’da çıkan yangın tankere sirayet ediyor, orada bir patlama meydana geliyor. Ondan mütevellit, plastik fabrikasının bahçesinde bulunan sandalyeler var. O sandalyeler, bir takım plastik malzemeler onlara sirayet ediyor, onlar yanıyor. Onlar söndürüldü ama TIR söndürülmek üzere. Yangın kontrol altında, TIR’daki yangın hafif devam ediyor, o da bitmek üzere şu anda. İçeride herhangi bir ölü, yaralı durumu yok. Dumandan etkilenen bir vatandaşımız vardı. Onun da tedavisi yapıldı zaten. Ambulans geldi, aldı, götürdü. Herhangi bir sıkıntı yok onda. Fabrikanın içinde bir şey yok, açık alanda yangın” diye konuştu. İtfaiye ve polis ekipleri yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:
—————————–
-Fabrika bahçesinde alev alev yanan sandalyeler
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-Fabrikadan dışarı çıkarılan işçiler
-İşçiler ile röportaj
-Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül açıklaması (ÖZEL)
-Yanan fabrika bahçesi
-Yangının çıktığı ve hurdaya dönen TIR
-Genel ve detay görüntüler

===================

4- BAĞCILAR’DA SOKAK ORTASINDA BIÇAKLI SALDIRI; O ANLAR KAMERADA

Haber-Kamera Vedat BAYRAKTARİSTANBUL, (DHA)- BAĞCILAR’DA bir kişi arkadaşları tarafından sokak ortasında bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan kişinin beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Yaşanan bıçaklı kavga güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 
Olay 28 Ocak Perşembe gece saatlerinde İnönü Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, Murat Ceylan ve arkadaşları bilinmeyen bir nedenle sokak ortasında kavga etmeye başladı. Yaşanan kavga sonrası bir kişi eline aldığı bıçak ile Murat Ceylan’a saldırdı. Gözüne, karın boşluğuna ve koluna aldığı bıçak darbesi sonrası Ceylan, kanlar içinde yere yığıldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı kişiyi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Murat Ceylan’ın beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. 
‘BIÇAĞI GÖZÜNE SOKTU BIÇAK GÖZÜNDE KALDI’
Yaşanan bıçaklı kavga sonrası ilk olay yerine gelen Kerim Derebaş, yaşanan o anları anlatarak Sesler gelmeye başladı. Dışarı çıkıp bakmak zorunda kaldık. Yaralanan kişi bizim kendi arkadaşımız. Hakaret küfürler etmeye başladılar. İçerden ekmek bıçağı ile çıktı, Murat Ceylan bir omuzundan, bir göğsünden ve gözünden yaralandı. Bıçağı gözüne soktu bıçak gözünde kaldı. İlk ben yardıma koştum polisi ambulansı aradık. Kavganın sebebinin para yüzünden olduğunu duyduk. Vuran kişiyi biz tanımıyoruz ilk defa gördük. Babası ile bugün konuştum Murat Ceylan’ın beyin ölümünün gerçekleştiği öğrendik. dedi. Bıçaklı kavgaya karışan kişilerin polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. 
Görüntü Dökümü
——————-
-Güvelik kamerası detay
-olay yerinden detay
-Çevreden detay
-Röportaj
-Genel görüntü ve detay

29.01.2021 – 22.19 Haber Kodu : 210129295

==================

5-  CHP’Lİ KAFTANCIOĞLU VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA KORONAVİRÜS YASAKLARINI İHLALDEN CEZA

Müslim SARIYAR – Hasan YILDIRIM – Özgür EREN – İSTANBUL DHA – CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindeki CHP’li ilçe belediye başkanlarına Nişantaşı’nda ünlü bir restoranı açtırıp koronavüris yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle işyeri işletmeciyle birlikte toplam 15 bin 900 TL ceza kesildi.
Canan Kaftancıoğlu, dün akşam CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla Nişantaşı’nda bulunan ünlü restoranda bir araya geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken restoran çıkışında gazetecilerin sorularına Kaftancıoğlu, ?Özel bir mekanda belediye başkanlarımızla özel toplantı yaptık” dedi. Kaftancıoğlu’nun ‘özel mekan’ dediği yer restoran çıkınca polis tarafından cezai işlem uygulanması için evrakları Şişli Kaymakamlığı’na gönderildi. Şişli Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:
?Bazı basın ve yayın organlarında CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve arkadaşlarının Covid-19 tedbirleri kapsamında müşteri kabul edilmemesi gereken bir lokantaya kabul edildiklerine dair haber ve görüntü yer almıştır. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerimizce yapılan çalışmalarda konu olan içeriği itibariyle Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere aykırılık teşkil eden bu görüntülerin 28.01.2021 tarihinde Nişantaşı’nda bulunan bir restoranda çekildiği tespit edilmiş; yapılan bu tespitler çerçevesinde Kaymakamlığımızca yasak ihlallerinde bulunan işyeri ve şahıslara toplam 15 bin 900 TL idari yaptırım uygulanmıştır”
Görüntü Dökümü:
——-
-Kaftancıoğlu ve beraberindekilerin restorandan çıkışı
-Açıklaması
-Detaylar

29.01.2021 – 17.59 Haber Kodu : 210129248
====================================

6- BEYLİKDÜZÜ’NDE GİRDİĞİ EVDEN KONTAK ANAHTARINI ALIP OTOMOBİLİ ÇALAN HIRSIZ YAKALANDI

-Polis ekipleri 267 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyip, hırsızı yakaladı
Haber Erol DEĞİRMENCİ  İSTANBUL , (DHA)
Beylikdüzü’nde, girdiği adreslerden 4 adet cep telefonu ve bir evden kontak anahtarını alıp otomobil çalan hırsız, polis ekiplerinin 89 farklı güvenlik kamerasından 267 saatlik görüntüyü incelenmesi sonucunda yakalandı.
Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi’nde 15 Ocak ve 17 Ocak günlerinde iki farklı adresten 4 adet cep telefonu ve evlerden birinden kontak anahtarını alınıp ev sahibinin otomobili çalındı.  Ev sahipleri, adreslerinde hırsızlık yaşandığını fark edince durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.
Yapılan çalışmalarda polisler, 89 farklı güvenlik kamerasında 267 saatlik görüntüyü tek tek inceledi. İncelemede hırsızın Bahçelievler’de otomobili 30 saat beklettikten sonra aynı renk, marka ve model başka bir araca ait plaka ile değiştirip, Bakırköy’e götürüp 20 saat park halinde tuttuğu belirlendi.
Şüphelinin, Bakırköy’deki adrese çok sık geldiği fark eden ekipler, otomobili Bakırköy’de takibe aldı. Yapılan takip sonucunda U.C. isimli şüpheli, Florya’da 27 Ocak Çarşamba günü yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri tamamlanan U.C., ?Evden hırsızlık ve Oto Hırsızlığı suçlamaları ile adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Görüntü dökümü
—————
-Şüphelinin çaldığı otomobil ile takibi
-Şüphelinin yaya olarak takibi
-Şüphelinin adliyeye götürülüşü

29.01.2021 – 16.30 Haber Kodu : 210129220
=====================================

7- MECİDİYEKÖY’DE DÖNERCİDEKİ ÇALIŞANLAR ARASINDAKİ TARTIŞMA KANLI BİTTİ

Cemil ÖZDEMİRİSTANBUL,(DHA)- MECİDİYEKÖY’de bir dönercideki personeller arasında kavga çıktı. Kavgada bir kişi elindeki bıçakla diğer çalışanlara saldırdı. Kavgada 3 kişi bıçakla yaralanırken iki kişi de darp sonucu yaralandı.
Olay, Mecidiyeköy Mahallesi Lati Lokum Sokak’ta bulunan bir dönercide meydana geldi. Dönercideki çalışanlar arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında bir çalışan, diğer çalışanlara bıçakla saldırdı. Kavgada 3 kişi bıçakla yaralanırken, iki kişide darp sonucu yaralandı.  İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıları ambulansla çevredeki hastanelere götürdü. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipler, olayla ilgili çalışma başlattı.
Görüntü Dökümü
——————
-Yaralının ambulansa götürülüşü
-Polis ve sağlık ekipleri
-Olay yeri
-Genel ve Detaylar 

29.01.2021 – 16.45 Haber Kodu : 210129226
====================================

8- BALE SANATÇILARI DERNEĞİ’NDEN BALE ANTRENÖRLÜĞÜ KURSUNA TEPKİ

Haber-Kamera: Elif YAVUZ-Kubilay ÖZEV/İSTANBUL,(DHA) GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’na bağlı Türkiye Dans Sporları Federasyonu (TDSF) tarafından bale antrenörlüğü programı açılmasının ardından Bale Sanatçıları Derneği duruma tepki göstererek “Bale spor değil sanattır” kampanyası başlattı.
Türkiye Dans Sporları Federasyonu (TDSF) tarafından 6-12 Mart tarihleri arasında 56 saatlik bale antrenörlüğü programı yapılacak. Türkiye Dans Sporları Federasyonu tepki verilmesinin ardından bale ve modern dans branşları kurslarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Bale Sanatçıları Derneği dün düzenlediği basın toplantısında sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
“BALENİN SPORLAŞTIRILMASI ÇOK YANLIŞ”
Bale Sanatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Tarlak, “Eğitim müfredatının belirleyenler dans federasyonu. İki gün sonra değiştirmeyecekleri ne malum. Tamamen yönetmeliğe ve yasaya dayanan, Milli Eğitim kurumları olarak böyle bir inisiyatifte, ayrıcalıkta bulunmamalı. Suiistimale açık olmamalı. Yarışması yapılabilen her branş spordur demişler. Baleyi de bu şekilde bünyelerine almışlar.  Bale yarışmaları zaten yapılabiliyor. Bunun için bir federasyona bağlı olmaya gerek yok” dedi. Tarlak, “Bu durumun dünyada bir örneği yok. Hiçbir şekilde de duyulmamalı. Bu çok büyük ayıp. Balenin sporlaştırılması, bu alana sokulması çok yanlış” diye konuştu.
“SAKATLIKLARIN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ”
44 yıldır bale okulu işleten balerin Gülnur Bayburt, “Hepimiz çok üzüldük. Şoke olduk ama kazanacağımızdan eminim. Bir bale antrenörünün olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Bu kavramlar baleye hiç yakışmıyor. Yarışması olan her şey spor diyorlar. Resim, piyano, opera yarışmaları da var, o zaman onlar da spor. Biz bunlara göz yumarsak yarın müziğe de spor diyecekler. Biz okullarda 14 yıl eğitim veriyoruz. Bunlar çok kısa bir eğitim süresi belirttiler. 14 sene nerede 1 sene nerede. Bir çocuğun gelişebilmesi, kaslarının oturabilmesi için defalarca aynı hareketi yapıyorlar.  En esnek bir vücut bile olsa böyle hızlı program uygularsanız sakatlığın önüne geçilmez” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————
-Dernek Basın açıklaması
-Ayfer Tarlak röportajı
-Gülnur Bayburt röportajı
-Genel ve detay
-Bale ve spor ayakkabısı

29.01.2021 – 16.49 Haber Kodu : 210129233
=====================================

9- BATI TRAKYA TÜRKLERİNDEN YUNAN BAŞPİSKOPOSUNA TEPKİ

Burçak BOZKUŞ – Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL (DHA) – Yunanistan’da Başpiskopos İeronimos’un İslam ve Müslümanlara yönelik açıklamasına tepkiler sürüyor. Batı Trakya Türkleri, “Bu açıklamaları kınıyoruz ve Yunanistan’ın resmen soruşturma açması gerekiyor” diyerek Başpiskopos’un açıklamalarına tepki gösterdi.
Batı Trakya Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Ayasofya Camii yakınında basın açıklamasını okuyarak, var olan azınlık haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirtti. Hüseyin, “Yunan kilisesinin geçen hafta içerisinde Yunanistan Başpiskoposu tarafından bir televizyon programında yapılan açıklamalar bizleri hayret içerisinde, büyük bir üzüntü içerisinde bıraktı. Bizler Müslüman olarak yaşadığımız ülkenin içerisindeki çoğunluğa ait dini liderin İslamiyet’e ilişkin açıklamalarını şiddetle kınıyoruz” dedi.

“YUNANİSTAN BAŞPİSKOPOSU İERONİMOS’UN İSLAM DÜNYASI VE MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ”
Yunanistan Başpiskoposu İeronimos’un İslam Dünyası ve Müslümanlardan özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Hüseyin, “Yunan Başpiskoposu ‘İslam dini bir siyasi partidir. Bu siyasi partinin müritleri ise Müslümanlardır, inananlardır. Kendileri de yayılmacı bir anlayışı benimsiyor’ diyerek bu sözleri hiç çekinmeden televizyon ekranlarında ifade etti. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Yunanistan Başpiskoposu’nun İslam dünyasından özür dilemesi gerektiğini düşünüyor ve bunu talep ediyoruz. Aynı zamanda Yunan anayasasına göre de suç olan ve soruşturulması gerekilen bu dini ayrımcılık noktasındaki ifadeler nedeniyle soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

“BASKILAR HAT SAFHADA DEVAM EDİYOR”
Azınlık haklarından asla vazgeçmeyeceklerini ve Yunan anayasasına göre Başpiskopos hakkında resmen soruşturma açılması gerektiğini aktaran Hüseyin, “Camilerimize, vakıflarımıza, inanç merkezlerimize, müftülerimize ve kurumlarımıza karşı saldırılar hunharca devam ediyor. Baskılar hat safhada devam ediyor. Hak, hukuk ve adalet içerinde orada gasp edilmiş haklarımızın iadesiyle huzur ve barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Bizim karşıtlığımız olan İstanbul Rumları’nın dini cemaat lideri sayın Bartholomeos’a da buradan seslenmek istiyorum. Her zaman kendisini iyi bir Türk vatandaşı olduğunu ifade eden Bartholomeos çıkıp burada, bizim olduğumuz yerden çağrıda bulunmalıdır. Yunanistan kilisesinin başpiskoposu İslam dünyasından özür dilemelidir. Dilemek zorundadır. Bu çağrıyı yapmak zorundadır diye düşünüyoruz. Bizler Batı Trakya Türkleri olarak mevcut haklarımızı gerek Yunan vatandaşlığımızdan kaynaklı haklarımızı gerekse azınlık haklarımızı alana kadar, sonuna kadar mücadelede kararlıyız” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Batı Trakya Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin basın açıklaması
-Genel ve detay

29.01.2021 – 19.40 Haber Kodu : 210129274
=====================================

10- İSTANBUL’DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI ÖNCESİ TRAFİK YOĞUNLUĞU

Haber-Kamera Murat KORKMAZİSTANBUL,(DHA) – Koronavirüs önlemleri kapsamında saat 21.00’de başlayacak ve pazartesi 05.00’te sona erecek sokağa çıkma kısıtlama öncesi İstanbul’da trafik yoğunluğu yaşanıyor
İstanbul’da, koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında saat 21.00’de başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde trafikte yoğunluk oluştu.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre; saat 19.00 sıralarında trafik yoğunluğu yüzde 76’e ulaştı. Ataşehir’de yaşanan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.
Görüntü Dökümü
—————–
(HAVADAN)
-Ataşehir’deki trafik yoğunluğundan detaylar

29.01.2021 – 20.11 Haber Kodu : 210129280
===================================

11- KISITLAMANIN BAŞLAMASIYLA İSTİKLAL CADDESİ TURİSTLERE KALDI

Haber-Kamera Cemil ÖZDEMİRİSTANBUL, (DHA)- Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 21.00’da başladı. Taksim İstiklal Caddesi’nde kısıtlamadan muaf tutulan turistler nedeniyle hareketlilik sürdü.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 ilde uygulanacak olan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması 21.00 itibariyle başladı. Kısıtlama 01 Şubat Pazartesi 05.00’da sona erecek. Kısıtlama nedeniyle İstanbul’un cadde ve sokakları boş kalırken, Taksim İstiklal Caddesi ise kısıtlamadan muaf tutulan turistlere kaldı.
Görüntü Dökümü
—————————
-İstiklal Caddesinden görüntü
-Kapalı iş yerleri
-Turistler
-Genel ve Detaylar

29.01.2021 – 22.13 Haber Kodu : 210129294

=====================

12- KISITLAMANIN ARDINDAN KADIKÖY’DE TRAFİK YOĞUNLUĞU

Haber-Kamera Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİİSTANBUL, (DHA)- Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasının ardından Kadıköy D-100 Karayolu’nda trafik yoğunluğu devam etti.
Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması saat 21.00’de başladı. Kısıtlamanın başlamasından ardından Kadıköy D-100 Karayolu’nda trafik yoğunluğu devam etti. Ankara istikametinde araçlar zaman zaman durma noktasına geldi.
 
Görüntü Dökümü
———————-
-Kadıköy D-100 Karayolu’nda oluşan trafik
-Muhabir anons (Gamze Şimşek)
-Genel ve detay

29.01.2021 – 23.43 Haber Kodu : 210129297

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!