Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYAN PSİKOLOG YARALANDI

Yılmaz OKUR / İSTANBUL,(DHA) – KADIKÖY’de psikolog Dr. Orhan Taruk,  evinin bulunduğu sitenin önünde eşinin yeğeni olduğu öğrenilen kişi ve bir arkadaşı tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu yaralanan Dr. Taruk, siteye kaçarak hayatını kurtarırken, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırganlar ise sitenin önüne gelerek tehdit ve küfürler savurduktan sonra geldikleri otomobille olay yerinden kaçtı.
Olay, saat 03.30 sıralarında Kozyatağı Mahallesi Korkut Sokak’ta meydana geldi. Psikolog Dr. Orhan Taruk, evinin bulunduğu sitenin önünde eşinin yeğeni olan Şahin A. ve bir arkadaşı ile otomobile binerek ayrıldı. Dr. Orhan Taruk, bindiği otomobildeki 2 kişi ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Şahin A., tabancayla Doktor Taruk’a ateş etmeye başladı. Saldırı sonucu ayağından yaralanan Taruk, otomobilden atlayıp koşmaya başladı. Saldırganların arkasından silah sıkarak kovaladığı doktor, yaşadığı siteye sığınarak hayatını kurtardı. Saldırganlar ise sitenin önüne gelerek tehdit ve küfürler savurduktan sonra geldikleri otomobille olay yerinden kaçtı. 
Doktorun vurulduğunu gören site görevlisi Sinan Demirci’nin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ayağından vurulan ve kan kaybeden Dr. Orhan Taruk, ilk müdahale sonrası ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri ise olayın yaşandığı sokak ve site çevresinde güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekibi, sokaktaki boş mermi kovanlarını muhafaza altına alırken, çevrede detaylı arama yaptı.

SİTE GÖREVLİSİ, OLAYI ANLATTI
Silahlı saldırıyı görüp sağlık ve polis ekiplerine haber veren site görevlisi Sinan Demirci, olayı, “Orhan Bey, bizim daire sakini. Geldi, dışarı çıktı. Sonra siyah bir otomobil geldi, bindi gittiler. Sonra 50 metre ilerde silah sesi duydum. Hemen çıktım baktım, Orhan Bey, buraya doğru koşa koşa geliyor. Adamlar da peşinden birkaç tane attılar. 2 kişilerdi. Bir tanesi sonra silahla uğraştı, tutukluk yapmış gibi. Orhan bey, koştu içeri girdi. Polisi arıyorum dedim, “ara” dedi. Baktım adamlar geliyor buraya doğru, Orhan Bey, evine gitti. Ben de kapıyı örttüm. Geldiler buraya, gitti dedim. Ama adamlar burada sürekli küfrediyorlardı. Sana soracağız falan dediler. Sonra adamlar giderken yerleri kontrol ettiler, gördüm onları. Siyah bir otomobildi plakasını alamadım, bastılar gittiler” şeklinde anlattı.
Öte yandan, olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olayın yaşandığı sokak
-Ambulansın olay yerinden ayrılması
-Polisin olay yerindeki çalışmaları
-Olay yeri inceleme ekibinin çalışmaları
-Görgü tanığı ile röportaj
-Genel ve detay görüntüler

=====================

2- SARIYER’DE TRAFİK KAZASINDA 2 KİŞİ YARALANDI

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ertan KILIÇ-Buğra AKAY / İstanbul DHA
Sarıyer’de, aşırı hızlı olduğu iddia edilen otomobil, önündeki otomobile çarpıp savrulduktan sonra karşı şeride geçerek başka bir otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1’i kadın 2 kişi yaralandı. 
Kaza, dün saat 22.30 sıralarında Büyükdere Caddesi üzerinde meydana geldi. Aşırı hızlı olduğu iddia edilen 34 BE 7660 otomobil, aynı yönde ilerleyen Murat Yayla’nın kullandığı 34 DJR 858 otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil, karşı şeride geçerek Sarıyer istikametindeki 34 CRG 992 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı.
 
OLAY YERİNE ÇOK SAYIDA AMBULANS VE İTFAİYE EKİBİ SEVK EDİLDİ
Çarpışmanın etkisiyle adı öğrenilemeyen 34 BE 7660 plakalı otomobilin sürücüsü ve yanında bulunan kadın araçta sıkıştı. Diğer otomobillerde bulunanlar kazadan yara almadan kurtuldu. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kaza nedeniyle Büyükdere Caddesi, Sarıyer istikameti ulaşıma kapandı. 
 
YARIM SAAT SÜREN ÇALIŞMANIN ARDINDAN KURTARILDILAR
Otomobilde sıkışan 2 kişi, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yarım saat süren çalışmalarının ardından sıkıştıkları yerden kurtarıldı. İlk müdahaleleri sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından trafik yeniden ulaşıma açıldı. 

KAZAYA KARIŞAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ YAŞANANLARI ANLATTI 
Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 BE 7660 plakalı otomobilin ilk çaptığı otomobilin sürücüsü Murat Yayla, “Ben çocuğu hastaneye götürdüm, Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi’nden geliyorduk. Bu karşı şeritten geliyordum. Arkadan bir baktım hızlı bir araba geliyor. Ne olduğunu anlamadı, arkadan bana çarptı. Ben duvara çarpacaktım, son anda kurtardım. Çocuklar arabada bağırış çığırış, ne olduğunu anlayamadan oraya çektim arabayı. Sonra bir baktım bana vuran araba karşı şeride geçiyor, şu mavi arabaya vuruyor. Biz Levent istikametine gidiyorduk. Kırmızı araç bana vurunca karşı yola atladı. Mavi arabaya çarptı” dedi.
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————— 
-Kaza yeri
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Sağlık ekiplerinin çalışması
-Araçta sıkışan kadının kurtarılma çalışmaları
-Araçta sıkışan kadın
-Kadının sıkıştığı yerden çıkarılması
-Kadının ambulansa alınması
-Araçta sıkışan erkek sürücünün çıkarılması
-Sürücünün ambulansa alınması
-Genel ve detay görüntüler

==========================

3- ARNAVUTKÖY’DE ELİNDE BIÇAKLA SİNİR KRİZİ GEÇİREN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

Taylan ERGÜN / İSTANBUL DHA
Arnavutköy’de elinde bıçakla, sinir krizi geçiren genç, çevredekilere korku dolu anlar yaşattı. Gözaltına alınırken polislere karşı koyan genç, “Bunlar polis değil, yardım edin” diye bağırdı. 
Olay, dün akşam saatlerinde Fatih Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde yürüyen gencin elindeki bıçağı fark eden vatandaşlar durumu polise haber verdi. Bağırarak etraftakileri tehdit eden genç, bıçağını çıkartarak etrafa savurmaya başladı. 27 yaşında olduğu öğrenilen Sercan G. polis ekipleri tarafından uzun süre ikna edilmeye çalışıldı. Elindeki bıçağı vermeye yanaşmayan Sercan G., polis tarafından yere yatırılarak ellerine kelepçe takıldı. Yaklaşık 1 saat caddedeki vatandaş ve esnafa korku dolu anlar yaşatan Sercan G., kelepçeli halde bile polise uzun süre direndi. Gözaltına alınırken de “Jandarma nerede? Polis nerede? Bunlar gerçek polis değil. Beni kurtarın” diye bağırdı. Korku dolu anlar ise çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi.

Görüntü Dökümü
————-
-Çevreye bağıran genç
-Şüphelinin elindeki bıçağı yere atması 
-Polisin müdahalesi
-Gözaltına alınma

=============

4- AVCILAR’DA CEZAEVİNDEN YENİ ÇIKAN KİŞİNİN BULUNDUĞU OTOMOBİLE 8 EL ATEŞ AÇILDI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)
AVCILAR’da kısa süre önce koronavirüs tedbirleri kapsamında cezaevinden çıktığı öne sürülen kişinin bulunduğu otomobile, 2 motosikletteki 4 kişi tarafından 8 el ateş açıldı. Saldırıda şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.
Olay, dün saat 20.30 sıralarında Ambarlı Mahallesi’ndeki Sahil Caddesi’nde meydana geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararla cezaevinden çıktığı iddia edilen Ayhan Ç. ve arkadaşı Batuhan A. 34 REK 87 plakalı otomobile binerek hareket etti. Bu sırada yanlarına 2 motosikletle yaklaşan 4 kişi, otomobili kurşun yağmuruna tuttu. 8 el ateş açıldığı belirlenirken, otomobilin çeşitli yerlerine mermiler isabet etti. Saldırganlar motosikletleriyle kaçarak uzaklaştı. Otomobilde bulunan Ayhan Ç. ve Batuhan A. şans eseri saldırıdan yara almadan kurtuldu. Bölgeye sevk edilen Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevredeki kamera kayıtlarını incelerken, kaçan şüphelilerin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı. Saldırıya uğrayan 2 kişi de Asayiş Büro Amirliği’ne götürülerek ifadelerine başvuruldu.

Görüntü Dökümü:
—————
Olay yerindeki polis araçları
Otomobile isabet eden mermi delikleri
Polis ekipleri
Kurşunlanan araç çekici üzerine alınması
Genel ve detay görüntüler

=================

5 – GÜNGÖREN’DE BARIŞMAK İSTEDİĞİ EŞİNİ VURUP İNTİHAR ETTİ

Haber – Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL, (DHA) GÜNGÖREN’de kavga ettiği eşi ile barışmak isteyen ve olumsuz cevap alan kişi dehşet saçtı. Eşinin işlettiği tekstil atölyesine giden Kubbettin Aba silahla eşini ağır yaraladıktan sonra intihar etti.
Olay dün saat 14.30’da Güngören Akıncılar Mahallesi Posta Caddesi’nde bulunan bir tekstil atölyesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 2020 yılında cezaevinden çıktığı öğrenilen 46 yaşındaki Kubbettin Aba bir hafta önce kavga ettiği eşi 35 yaşındaki Esma Aba ile barışmak istedi. Esma Aba barışma talebini kabul etmeyince Kubbettin Aba bugün yanına aldığı silahla Esma Aba’ya ait olan tekstil atölyesine gitti. Eşi Esma Aba’ya ateş ederek ağır yaralayan K.A. daha sonra aynı silahla intihar etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ağır yaralanan E. A. hastanede yoğun bakıma alınırken Kubbettin Aba olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen cenaze aracıyla Kubbettin Aba’nın cesedi tabuta alınarak morga kaldırıldı. Polisin olayla ilgili çalışması devam ediyor.

Görüntü dökümü:
———————–
Ağır yaralanan kadının atölyeden çıkarılma anı
Olay yeri inceleme ekipleri
Tekstil atölyesinden görüntü
Cenazenin çıkarılması

=============

6- BAYRAMPAŞA’DA METRO KÖPRÜSÜNÜN DEKORU ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Şahin BOZKURT/İSTANBUL,(DHA)
Bayrampaşa’da metronun geçtiği köprünün altında yakılan ateş sonucu yangın çıktı. Alevler metro köprüsünün dekorlarını sardı. Yangın metro raylarına ulaşmadan itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Yangın, Kocatepe’de bulunan metro köprüsünün altında dün saat 22.30 sıralarında çıktı. İddiaya göre, köprü altına gelen kimliği belirsiz kişiler ateş yaktı. Yakılan ateş kontrolden çıkarak yangına dönüştü. Yangında metronun geçtiği köprünün dekoru alev aldı. Alevleri görenler durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangını metro raylarına ulaşmadan söndürdü. Polis, çıkan yangın hakkında soruşturma başlattı. Öte yandan, çıkan yangın çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, yangın devam ederken metronun da çalıştığı görülüyor.

Görüntü Dökümü:
———–
(Cep telefonu)
– Alev alev yanan dekor
-İtfaiyenin müdahalesi
Aktüel
-İtfaiye ekipleri
-Polis ekipleri
-Genel ve detay görüntü

==============

7- PENDİK’TE FRENİ BOŞALAN OTOBÜS OTOPARKTAKİ TIR DORSESİNE ÇARPARAK DURABİLDİ

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA 
Pendik’de frenin boşalmasıyla şoförünün kontrolünden çıktığı belirtilen otobüs, lojistik firmasının otoparkındaki TIR dorsesine çarptı. Kazada, otobüs şoförü yaralandı.  
Kaza, Şeyhli Mahallesi Ankara Caddesinde dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa Topal’ın kullandığı 34 LPL 541 plakalı otobüsün freni boşaldı. Topal’ın hamle yaparak direksiyonu kırmasıyla otobüs, önce kaldırıma daha sonra lojistik firmasının otoparkındaki TIR dorsesine çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle otobüsün şoförü Topal direksiyona sıkıştı. İhbar üzerin itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çalışmasıyla şoför sıkıştığı yerden kurtarıldı. Mustafa Topal, sağlık ekiplerince ambulansla Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Şoförün durumunun iyi olduğu öğrenildi. Trafik polisleri kaza yerinde incelemeler yaptı. Otobüs çekici yardımıyla kaldırıldı. Kaza ilgili soruşturma sürüyor.
 
“OTOBÜS UÇARAK TIR’IN DORSESİNE VURDU”  
Lojistik firmasında çalışan Erhan Bozkurt “Biz TIR’a çuvalları yüklediğimiz sırada otobüsün freninin boşaldığı söyleniyor. Sürücünün hastalandığı ve motorun da arıza yaptığını söyleniyor. Yoldan uçarak TIR’ın dorsesine vurdu. Son anda bizde bir şey olmadı. Otobüs sürücü sıkıştı, onu da ekipler kurtardı. Otobüste yolcular yoktu içerisi boşmuş” dedi. 
 
Görüntü Dökümü 
——————————— 
-Kaza yeri 
-Yaralı sürücüden detaylar 
-Yaralı ambulansa götürülmesi 
-İtfaiye ve polis ekiplerin çalışması 
-Vatandaşlarla röp. 
-Genel ve detaylar 

===============

8 – BEŞİKTAŞ İSKELE MEYDANI’NDA KADINA ŞİDDET EYLEMİ

İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA 
Beşiktaş İskele Meydanı’nda toplanan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi eylem yaptı.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri üyesi bir grup kadın dün saat 19.00’da Beşiktaş İskele Meydanı’nda toplandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadına şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için yapılan eylemde ellerinde pankart ve dövizler olan kadınlar slogan attı.
Grup adına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim basın açıklaması yaptı. Ardından grup olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————
-Grubun toplanması 
-Basın açıklaması 
-Slogan atılması 
-Genel ve Detaylar 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!