Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- İSTANBUL’DA TERÖR OPERASYONU: BEŞİKTAŞ VE KAĞITHANE HDP İLÇE BAŞKANLARI DA GÖZALTINA ALINDI (1)

Ali TİNBEK – İstanbul DHA – İSTANBUL’da PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, Beşiktaş HDP İlçe Eş Başkanı R. B. ile Kağıthane HDP ilçe Eş Başkanları B. D. ve A.Y’nin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DGH içinde faaliyet gösterdiği belirlenen 15 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi.
4 ilçede 15 ayrı adrese düzenlenen operasyonda aralarında, Beşiktaş HDP Eş Başkanı R. B. ve Kağıthane HDP Eş Başkanları B. D. ve A. Y’nin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
———-
-Arşiv

=================

2- İSTANBUL’DA 3 İLÇEDE SİLAHLI SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON: ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Soner HASIRCIOĞLU-Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA) – İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ekipleri, Eyüpsultan, Güngören ve Zeytinburnu’nda 14 kişilik silahlı suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekât ekiplerinin de destek verdiği operasyon, havadan da drone ile takip edildi. Operasyon sonucu, çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, Eyüpsultan, Güngören ve Zeytinburnu’nda 14 kişilik silahlı suç örgütüne yönelik önceden belirlenen 23 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekât polislerinin de destek verdiği operasyon drone ile havadan takip edildi. Operasyon kapsamında baskın yapılan adreslerden biri de Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi’ndeki bir sitede bulunan 5 katlı binada bulunan bir daire oldu. Eve giren polis ekipleri, içeride bir süre arama yaptı. Baskın sonucu suç örgütü lideri olduğu belirtilen bir şüpheli gözaltına alındı.
Operasyon sonucu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Operasyon yapılan adres
-Özel harekât polisinin binaya girmesi
-Muhabir anonsu (Soner Hasırcıoğlu)
-Drone görüntüsü
-Özel harekât polisinin önlemi
-Gözaltına alınan kişinin çıkarılması
-Genel ve detaylar

==================

3- MALTEPE’DE ENGELLİ KİŞİ DUMANDAN ETKİLENEREK HAYATINI KAYBETTİ

Yılmaz OKUR-Çağrı ÇALIŞKAN / İSTANBUL,(DHA) – MALTEPE’de ortağı olduğu perde mağazasında yalnız yaşayan engelli vatandaş, elektrik kontağından çıkan yangına banyoda yakalandı. Yoğun dumana maruz kalan engelli kişi, hayatını kaybetti.
Olay, dün saat 22.30 sıralarında Küçükyalı Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üzerindeki bir perde mağazasında yaşandı. İddiaya göre, mağazanın kapalı olduğu sırada elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede perdelere sıçradı. Yangın nedeniyle oluşan duman kısa sürede mağazanın içini kapladı. Mağazadan duman çıktığını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kapalı olan mağazaya vitrin camlarını kırarak girdi. Jeneratör yardımıyla duman tahliyesine başlayan itfaiye ekipleri, mağazanın üst katına çıkınca korkunç manzara ile karşılaştı. Ekipler, mağazanın üst katında tek başına yaşayan, mağazanın ortağı olan ve ayağından engelli olduğu öğrenilen Vedat Alaybaşı (57) isimli kişiyi banyoda yerde hareketsiz yatarken buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemesinde Alaybaşı’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Talihsiz adamın cansız bedeni, incelemelerin ardından Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

İTFAİYE ERİ SON ANDA KURTULDU
Öte yandan, yangına müdahale etmek için vitrin camlarını kırmaya çalışan bir itfaiye eri de büyük tehlike atlattı. Vitrin camlarını hızlı bir şekilde kırmaya çalışan bir itfaiye eri kopan vitrin camının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yangını ilk fark edip itfaiyeye haber veren Ercan Acar, olayla ilgili, “Buraya doğru geliyordum, ilk ben gördüm. Kimse yoktu, sokağa çıkma yasağından dolayı. Duman çıkıyordu, direkt itfaiyeyi aradık zaten. İçeride insan var, engelli dediler. Alev görmedik, duman vardı sadece” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Perde mağazasından yükselen dumanlar
-İtfaiye ekiplerinin vitrin camlarını kırarak içeri girmesi
-İtfaiyenin çalışmalarını izlemek için toplanan kalabalık
-Düşen vitrin camının altında kalmaktan son anda kurtulan itfaiye eri
-Cenazenin mağazadan çıkarılması
-Genel ve detay görüntüler

==================

4- EVE DUMAN DOLDUĞUNU GÖREN KAHRAMAN KÖPEK, SAHİBİNİ ÖLÜMDEN KURTARDI
 
Yılmaz OKUR-Çağrı ÇALIŞKAN /İSTANBUL,(DHA) – ÜSKÜDAR’da ofis olarak kullanılan beş katlı binanın üçüncü katında yangın çıktı. Binada kimse olmadığı için yangın fark edilmezken, dumanlar yan binada köpeği ile birlikte yaşayan Ayşen Şahin’in evine doldu. Bu sırada uyuyan Ayşen Şahin’i köpeği Esmoş uyandırarak, ölmekten kurtardı.
Yangın, bu sabah saat 05.00 sıralarında Zeynep Kamil Mahallesi Nuh Kuyusu Caddesi üzerindeki ofis olarak kullanılan 5 katlı bir binanın üçüncü katında meydana geldi. Yangın nedeniyle yükselen dumanlar bütün binaya doldu. Kimsenin fark etmediği yangında, dumanlar yan binaya da sıçradı. Dumanlar bir anda yan binada köpeği Esmoş ile birlikte yaşayan Ayşen Şahin’in evine dolmaya başladı. Bu sırada uyuyan Ayşen Şahin’i, köpeği Esmoş önce saçlarından ardından ayağından çekerek uyandırmak istedi. Köpeğinin ısrarlı hareketleri sonucu uyanan Şahin, evin içindeki dumanı görünce panik halinde alt kattaki komşusunu uyandırdı. Komşusunun ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, merdiven yardımı ile pencereden binaya girerek yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

“ÖNCE SAÇLARIMI ÇEKTİ, SONRA AYAĞIMI”
Dumana maruz kalarak boğulmaktan köpeği sayesinde kurtulan Ayşen Şahin, yaşananları, “Uyuyordum, uyandım. Benim canım Esmoşum, bir tane kızım, yan binada yangın olduğunu haber etti bana. Panikten 110’u unuttum. Telaş içinde alt komşumu uyandırdım. Esmoşuma teşekkürler ediyorum, iyi ki varsınız, Esmoşlar çoğaldı. İlk önce saçlarımı çekmeye başladı, sonra ayağımı kapıya getirdi. Hırsız girdi sandım ilk başta, sonra baktım evim duman içinde. Esmoşum haber verdi bana” şeklinde anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Yangın çıkan bina
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-Köpeğinin uyandırdığı Ayşen Şahin ile röportaj
-Yaşlı kadının köpeğinin sevmesi
-Genel ve detay görüntüler

========================

5 – BAŞAKŞEHİR’DE AYAKKABI İMALATHANESİNE UYUŞTURUCU BASKINI: 4 GÖZALTI

İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA 
Başakşehir’de, ayakkabı imalathanesine düzenlenen operasyonda 8 kilo uyuşturucu hap ile 40 kilo uyuşturucu ham maddesi ele geçirilirken, 2’si yabancı uyruklu olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Başakşehir’de bulunan Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi’ndeki bir adreste uyuşturucu bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Ayakkabı imalathanesine yapılan baskında 8 kilo ecstasy hap, 40 kilo uyuşturucu hammaddesi ve 4 adet hassas terazi ele geçirildi. Operasyonda 2’si yabancı uyruklu olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Vatan Caddesi’inde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
————–
-Dükkandan görüntüler
-Uyuşturucu maddelerden görüntüler 
-Genel ve detaylar

================

5- GAZİOSMANPAŞA’DA GÖĞSÜNDEN BIÇAKLANAN YABANCI UYRUKLU KİŞİ ÖLDÜ

Haber-Kamera: Şahin BOZKURT/İSTANBUL,(DHA)
Gaziosmanpaşa’da yabancı uyruklu 2 kişi arasında çıkan kavgada 1 kişi göğsünden bıçaklandı. Ağır yaralanan kişinin hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.
Olay, Karayolları Mahallesi 648 Sokak’ta dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Yabancı uyruklu 2 kişi arasında henüz öğrenilemeyen bir sebepten tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine şüpheli, kavga ettiği kişiyi göğsünden defalarca bıçakladı. Bıçaklanan kişi kendisini, yaşadığı dükkanın deposuna attı. Kavgayı görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan yabancı uyruklu kişi ambulansla, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayatını kaybettiği öğrenildi. Olay yeri inceleme ekipleri, sokakta ve yabancı uyruklu kişilerin yaşadığı depoda incelemelerde bulundu.
Kavgayı gören mahalle sakini, “Evdeydim benim evim hemen aşağıda. Sesleri duyduktan sonra dışarıya çıktım. Bizim biraderde ayırmaya çalışıyordu. Bunları ayırmaya çalışıyorlar. Bu sırada biri bıçak çıkartıyor. Defalarca kalp tarafından bıçaklıyor.” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
—————–
– Kavganın yaşandığı sokak
– Olay yeri inceleme ekipleri
– Sokaktaki polis çalışması
– Görgü tanığıyla röp.
– Genel ve detay görüntü

===============

6- HIZ VE YAĞIŞ YÜZÜNDEN KONTROLDEN ÇIKAN MOTOSİKLET IŞIKLARDA BEKLEYEN ARAÇLARA ÇARPTI: 1 ÖLÜ 1 YARALI

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL,(DHA)
Şişli’de, hız ve yağış yüzünden kontrolden çıkan motosiklet, ışıklarda bekleyen motosiklet ve otomobile çarptı. Motosikletiyle yolun karşısına sürüklenen S. K. hayatını kaybederken, çarptığı motosiklet sürücüsü R. A. hafif şekilde yaralandı.
Olay, Büyükdere Caddesi Mecidiyeköy varyant altında dün saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Dönüş yapmak için varyanta yönelen 34 GK 9651 plakalı otomobil sürücüsü M. D. ile motosiklet sürücüsü R. A., ışıklarda beklemeye başladı. Bu sırada, arkadan gelen S. K.’nın kullandığı 34 CBS 658 plakalı motosiklet hız ve yağış yüzünden kontrolden çıkarak, önce ışıklarda bekleyen motosiklete, ardından da otomobile çarptı. Çarpışmanın ardından motosikletiyle birlikte yolun karşısına sürüklenen S. K., kaldırıma çarparak durabildi. Ağır şekilde yaralanan S. K., ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. S. K., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan diğer motosiklet sürücüsü R. A. ise kaldırıldığı Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü:
——————–
(Cep telefonu kamerası)
-Yaralının yerde yatması
-Polis ekipleri
-Motosiklet
AKTÜEL
-Kazanın meydana geldiği yer
-Genel ve Detaylar

===============

7- SULTANGAZİ’DE FABRİKA BACASINDA YANGIN: GÖKYÜZÜNÜ DUMAN KAPLADI

Haber-Kamera: Emin YEŞİL/İSTANBUL, (DHA)
Sultangazi’de bir fabrikanın bacasında çıkan yangında gökyüzünü duman kapladı. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Yangın, dün saat 17.00 sıralarında Eski Habibler Mahallesi Orkideler Sokak üzerinde bulunan bir kumaş üretim fabrikasında çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında gökyüzünü dumanlar kapladı. Bildirilmesi üzerine Habibler, Sultangazi, Arnavutköy ve Başakşehir istasyonlarına bağlı çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle bacadaki yangın söndürüldü. Yangın sonucu fabrikanın çatısında hasar oluştu.

Görüntü Dökümü:
————–
Cep telefonu görüntüleri
-Yükselen dumanlar
Aktüel
Ekiplerin müdahalesi
Çatıdan görüntüler

=================

8- PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLE ÇARPAN HAFİF TİCARİ ARAÇ DEVRİLDİ

Soner HASIRCIOĞLU-Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA) – SULTANGAZİ’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafif ticari araç, park halindeki otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle hafif ticari araç takla atarak devrilirken, diğer otomobil ise önündeki başka bir otomobile vurdu. Sürücü kazayı şans eseri yara almayan atlatırken, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Kaza sonucu 3 araçta hasar oluştu.
Kaza, Uğur Mumcu Mahallesi’nde gece saat 01.45 sıralarında yaşandı. 34 DMN 531 plakalı hafif ticari aracı kullanan ve ismi öğrenilemeyen sürücü, Orhangazi Caddesi’nde ilerlediği sırada henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç yol kenarında park halinde bir otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan hafif ticari takla atarak devrilirken, otomobil ise önündeki başka bir otomobile vurdu. Kazada 3 araçta da hasar meydana geldi.

Kazayı gören vatandaşlar bir yandan sürücüye yardıma koşarken bir yandan da durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar sonrası olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazayı yara almadan atlatan sürücü, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri ise araçta bir süre inceleme yaparak, çevredeki vatandaşlardan bilgi aldı. Devrilen hafif ticari araç çekiciyle yoldan kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Kazanın meydana geldiği yer
-Polisin önlemi
-İtfaiye ekiplerinin araçtaki incelemesi
-Sürücünün ambulanstaki görüntüsü
-Hasar gören araç sürücüsü ile röportaj
-Aracın çekilmesi
-Genel ve detaylar

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!