Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- BAŞAKŞEHİR’DE SİLAHLI KAVGA: 2 ÖLÜ, 2 YARALI; DEHŞET ANLARI KAMERADA 

Haber-Kamera: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)
Başakşehir’de, Gürcistan ile Çeçenistan uyruklu oldukları belirlenen iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, Çeçenistan uyruklu 2 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 1’i ağır 2 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Dehşet anlarının vatandaş kamerasına yansıdığı olaya ilişkin geniş çaplı çalışma başlattı.
Olay, dün saat 17.30 sıralarında Bahçeşehir Gölet mevkii Recep Yazıcıoğlu Caddesi’nde meydana geldi. Avni Akyol Bulvarı’nda 4 kişi bir restoranın önünde beklerken, yanlarına gelen 3 kişiyle kavgaya tutuştu. Silahların kullanıldığı kavgada, 4 kişi mermilerin hedefi olurken, saldırganlar olay yerinden kaçtı. Silah seslerini duyan vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirlerken, 1’i ağır 2 yaralı yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. 

KAVGA GÜRCİSTAN VE ÇEÇENİSTAN UYRUKLU İKİ GRUP ARASINDA ÇIKTI
Polis ekiplerinin ilk belirlemelerine göre silahlı kavganın, aralarında alacak-verecek meselesinden husumet bulunduğu iddia edilen Gürcistan ve Çeçenistan uyruklu iki grup üyeleri arasında çıktığını ve saldırganların yabancı plakalı bir otomobille olay yerinden uzaklaştıklarını tespit etti. Olaya ilişkin polis geniş çaplı çalışma başlatırken, öldürülen 2 kişinin Çeçenistan uyruklu Rahım Rahımlı ve Khasan Yusufo oldukları belirlenirken, kaçan 3 saldırganın kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

“ÇATIŞMA SESİ DUYDUM”
Olaya silah seslerini duyup gelen Yiğit Uçar, “Burada spor salonundaydım. Daha sonra birkaç çatışma sesi duydum. Buraya geldim. Konuşurlarken duydum, bir motosikletli gelip arkalarından vurmuş. Alacak verecek meselesi olabilir” dedi.

“KAÇIŞMA OLDU VE SİLAH SESLERİ GELDİ”
Olayı gören Ufuk Aydın ise, “Bir anda bir kargaşa oldu. Kaçışma oldu ve silah sesleri geldi. Sonra işte durum, vaziyet ortada” ifadelerini kullandı.

Reklam Alanı

DEHŞET ANLARI KAMERADA
Yaşanan dehşet anları çevredeki bir apartmanda yaşayan vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, ayakta duran iki kişiden birinin elindeki tabancayı öne doğrulttuğu, diğerinin vurulmuş halde yerde yatan kişiyi sürüklediği ve yabancı dilde konuşarak bağırdıkları, arkadan gelen bir kişinin daha onlara eklendiği görülüyor. Koşan 3 kişiden birinin ara sokağa doğru tabancayla ateş etmesiyle silah sesi duyuluyor. Olayın ardından yaşanan hareketlilik, yerde yatanlar ve yaralı bir kişiye yapılan kalp masajı kameraya yansıyor.

Görüntü dökümü:
————–
VATANDAŞ KAMERASI
-Silahlı kişilerin kaçışı
-Yaralı kişiye kalp masajı
-Vatandaşların toplanması
-GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ
-Sokakta bulunanların kaçışmaları
-Koşarak gelen iki kişiden birinin yere düşmesi
-Arkadan gelen biri yaralı 3 kişi
-Yaralıların başında toplanmaları
-AKTÜEL
-Olay yerine gelen polis ekipleri
-Hayatını kaybeden kişiler
-Olay yeri ekiplerinin çalışmaları
-Zarar gören iş yerleri
-Yiğit Uçar röp
-Ufuk Aydın röp
-Sağlık ekiplerinin çalışmaları
-Genel ve detay görüntü 

31.03.2021 – 20.44 Haber Kodu : 210331220
31.03.2021 – 19.46 Haber Kodu : 210331215
31.03.2021 – 18.31 Haber Kodu : 210331210
31.03.2021 – 18.30 Haber Kodu : 210331209
31.03.2021 – 22.12 Haber Kodu : 210331228
31.03.2021 – 19.51 Haber Kodu : 210331219

==========================

2- JANDARMANIN NEFES KESEN UYUŞTURUCU OPERASYONU KAMERADA: 41 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

Haber: İstanbul DHA
Küçükçekmece’de, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yasadışı yollarla temin ettikleri uyuşturucu maddeyi, Avrupa ülkelerine sevk etmeye çalışan T.Ç. ve S.Ç. isimli şüphelilerin kullandığı araca operasyon düzenledi. Jandarma Narkotik Timlerinin uyuşturucu yüklü araçta yaptıkları aramalarda; şeffaf poşetlere sarılarak paketlenmiş ve çantalara doldurulmuş 60 paket içerisinde toplam 41 kilo eroin  ve  7bin 550 lira ele geçirildi. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan T.Ç. ve S.Ç. isimli şüpheliler işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon anları ise saniye saniye kameralara yansıdı.  

Edinilen bilgiye göre; Avrupa ülkelerine sevk edilmeye çalışılan uyuşturucu maddenin izini süren jandarma ekipleri; söz konusu uyuşturucu maddenin doğu illerinden İstanbul’a getirildiğini, T.Ç. ve S.Ç. isimli şüphelilerin Küçükçekmece’de sakladıkları uyuşturucu maddeyi ambalajlayarak Avrupa ülkelerine sevk etmek için yaklaşık üç aydır fırsat kolladıklarını tespit etti.  Bölgede çalışmalarını yoğunlaştırarak şüphelileri takibe alan jandarma ekiplerince, uyuşturucu maddenin bir araca yüklendiği belirlendi.  

SEVKİYAT JANDARMAYA TAKILDI
Jandarma ekiplerince durdurulan araçta bulunan şüpheliler T.Ç. ile S.Ç. etkisiz hale getirildikten sonra yapılan detaylı aramada; şeffaf poşetlere sarılarak paketlenmiş ve çantalara doldurulmuş 60 paket içerisinde toplam 41 kilo eroin ve uyuşturucu maddeden elde edildiği değerlendirilen 7 bin 550 lira para ele geçirildi. Şüpheliler T.Ç. ve S.Ç. haklarında adli işlem başlatılmak üzere gözaltına alındı. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan T.Ç. ve S.Ç. isimli şüpheliler yapılan sorgularının ardından “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Madde Temin Etmek, Uyuşturucu Madde Nakil Etmek” suçlarından haklarında düzenlenen dosya ile çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. T.Ç. ve S.Ç. isimli uyuşturucu tacirlerinin bağlantılı olduğu diğer şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Görüntü dökümü: 
————–
-Jandarma ekiplerinin aracı takibi
-Aracın durdurulması
-Şüphelilerin gözaltına alınması
-Araçta yapılan arama
-Ele geçirilen uyuşturucu
-Genel ve detaylar 

=========================

3- İSTİKLAL CADDESİ’NDE ÇOCUĞA KÖPEK SALDIRDI 

Zeki GÜNAL – İstanbul DHA  – BEYOĞLU İstiklal Caddesi’nde köpeğin saldırdığı çocuk yaralandı.
Olay dün saat 17.00 sıralarında yaşandı. İstiklal Caddesi’nde yürüyen 8 yaşındaki Suriyeli çocuğa sokak köpeği saldırdı. Köpeğin kafasından ısırdığı çocuk, kanlar içinde yere düşerken çevredekiler müdahale ederek köpeği uzaklaştırdı. Korku içinde ağlayan çocuk gözyaşlarına boğulurken olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Bir süre sonra gelen sağlık ekipleri ilk müdahalede bulundukları küçük çocuğu sakinleştirmeye çalışıp daha sonra ambulansa aldı. Başından ciddi şekilde yaralanan çocuk tedavisi için Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 
Çocuğu köpekten kurtaran kişi, “Ben köpeği sevdim, hemen sonra köpek çocuğun üstüne atlayıp başından ısırdı. Çocuğu kurtarıp köpeği uzaklaştırdım sonra da ambulansa haber verdik” diye konuştu. 
Uzaklaşan köpek, Taksim Meydanı’nda Beyoğlu Belediyesi ekiplerince yakalanarak veteriner müdürlüğüne götürüldü.

Görüntü Dökümü 
————–
-Yerde oturup ağlayan çocuk  
-İki kızın çocuğun başına peçete tutarak kanı durdurmaya çalışması 
-Çocuğun ağlaması 
-Çocuğun yanındaki kız ile röportaj 
-Sağlık ekibinin çocuğa müdahale etmesi 
-Çocuğun korkudan gözyaşlarına boğulması 
-Çocuğun ambulansa alınması 
-Çocuğu kurtaran vatandaş ile röportaj 
-Genel ve detay görüntüler 

31.03.2021 – 18.53 Haber Kodu : 210331212
31.03.2021 – 18.30 Haber Kodu : 210331206
31.03.2021 – 17.36 Haber Kodu : 210331200
31.03.2021 – 17.13 Haber Kodu : 210331193

==============================

4- KÜÇÜKÇEKMECE’DE 3 KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI 

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA
Küçükçekmece’de gece saatlerinde 3 katlı bir binanın çatısında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm çatıyı sararken, yandaki binanın çatısına da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın sonrası herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, her iki binanın çatısında hasar meydana geldi.

BAVULLARIYLA ÇIKTILAR
Yangın Küçükçekmece, Söğütlü Çeşme Mahallesi’nde gece saat 04.30 sıralarında çıktı. Edinilen bilgiye göre, 1. Bülent Sokak’ta bulunan 3 katlı bir binanın çatısından alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bu sırada binanın çatısından yükselen alevler yandaki apartmanın çatısına da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri alev alev yanan çatıya müdahale etti. Yangın çıkan apartmanda oturan yabancı uyruklu vatandaşların bavullarını da alarak sokağa çıktığı görüldü. 

ÇATI ALEV ALEV YANDI
Polis ekipleri çevrede önlem alırken, sağlık ekiplerinin de hazır beklediği görüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı. Yangın sonrası herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken her iki binanın da çatısında hasar meydana geldi. Yangın bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde binanın çatısının alev alev yandığı görülürken, itfaiye ekiplerinin de müdahale ettiği görülüyor. İtfaiye ekiplerinin çıkış sebebini araştırdığı yangınla ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü Dökümü:
————————
-Alev alev yann çatı(Cep telefonu)
-Olayın meydana geldiği yer
– İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Bavullarıyla çıkna yabancı uyruklu kişiler
– Polisin önlemi
– Sağlık ekiplerinin beklemesi
– Vatandaş ile röp
– Genel ve detaylar 

01.04.2021 – 07.57 Haber Kodu : 210401011

===========================

5- BAHÇELİEVLER BASIN EKSPRES YOLUNDA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI YAŞLI ADAM ÖLDÜ

Haber-Kamera: Şahin BOZKURT/İSTANBUL,(DHA)
Bahçelievler Basın Ekspres yolunda yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı kişi öldü. Polis, durmayarak kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.
Olay, Basın Ekspres Yolu Bakırköy istikametinde dün saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Yolun karşısına geçerken plakası belirlenemeyen otomobilin çarptığı 76 yaşındaki S.Ü., kanlar içinde yerde kaldı. Kimliği tespit edilemeyen sürücü olay yerinden kaçarak uzaklaşırken yerde yatan yaralıyı görenler durumu polise bildirdi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, otomobilin çarptığı S.Ü.’nün hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri, çalışması sırasında 2 şeridi trafiğe kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri, S.Ü.’nün hayatını kaybettiği yerde detaylı inceleme yaptı. Hayatını kaybeden kişinin cansız bedeni morga kaldırılırken, polis kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:
————
-Olay yeri inceleme ekipleri
-Sağlık ekipleri
-Polisin çalışması
-Trafikte bekleyenler
-Genel ve detay görüntü

31.03.2021 – Haber Kodu : 210331239

=============================

6- TATLISES’İN KIZI DİLAN ÇITAK’A NİŞANTAŞI’NDAKİ GÜZELLİK MERKEZİNDE SALDIRI

* İŞ YERİNDE ARBEDE YAŞANAN DİLAN ÇITAK OLAYI ANLATTI

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR-İdris TİFTİKCİ /İstanbul,(DHA)
Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak, Nişantaşı’ndaki güzellik merkezinde yaşanan ve bir çalışanının kafasından yaralanmasına neden olan olayla ilgili konuştu. Çıtak, “Asistanım randevularının olmadığını söyleyince, içeride arbede yaşandı. Direkt çalışanıma saldırdılar. Parfüm şişesiyle kafasını yardılar” dedi. 
Dilan Çıtak’ın Nişantaşı’ndaki güzellik merkezinde meydana gelen olayda, iddiaya göre, yabancı uyruklu oldukları öğrenilen dört kişilik grup, randevuları olmadığı halde bakım yaptırmak istedi. Randevusuz bakım yapılamayacağı cevabı üzerine gruptakiler ve çalışanlar arasında tartışma çıktı. 

KAPIYI TEKMELEDİLER
Tartışma sırasında, grup üyelerinden biri, güzellik merkezi çalışanının kafasına parfüm şişesiyle vurdu. Arbede sırasında iş yerinde bulunan Çıtak, sokağa çıkarak polislerden yardım istedi. Polislere yaşanan kavgayı anlatan Çıtak, ‘kapıları tekmelediler, yabancı uyruklulardı’ ifadelerini kullandı. Dilan Çıtak, daha sonra Harbiye Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldu. 
Basın mensuplarına yaşanan olayla ilgili bilgi veren Dilan Çıtak “Şu an çalışanımın sağlığını düşünüyorum. Aklım onda. Hastanede şu an. Tomografi çekilecek. Gerekli işlemler yapılıyor. İçeride zaten avukatım ile birlikteyim. Şikayetçiyiz. Kötü bir şey yaşadık. Saldırıya uğradık. Asistanım randevularının olmadığını söyleyince, içeride arbede yaşandı. Direkt çalışanıma saldırdılar. Biz de şu an şikayetçi olduk. Parfüm şişesiyle kafasını yardılar. Şimdi kafam orada. Oradan haber bekliyorum. Şu an sağlık durumu daha iyi. Hem kadın hem erkekler vurdu” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü:
————–
-Dilan Çıtak açıklama
-Olayın yaşandığı iş yerinden görüntü
-Çıtak’ın polis merkezine gelişi
-Genel ve Detaylar

31.03.2021 – 17.07 Haber Kodu : 210331190
31.03.2021 – 17.48 Haber Kodu : 210331201
31.03.2021 – 18.01 Haber Kodu : 210331205
31.03.2021 – 18.32 Haber Kodu : 210331211

============================

7- YOUTUBER BAHAR CANDAN ULUDAĞ’DA YAŞADIĞI SALDIRIYA ANLATTI

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İstanbul,(DHA)
Uludağ’da, tanımadığını iddia ettiği birinin saldırısına uğrayan sosyal medya fenomeni Bahar Candan, “Bu hepimizin başına gelebilecek bir şey. Herkesin şu anda, sokağa çıktığı an, bir saldırganın saldırısına uğrayabilir. Sırf kadın olduğu için, ondan güçsüz olduğu için.” dedi.
Televizyonda yayınlanan bir yarışmayla ünlenen, ardından sosyal medya fenomeni haline gelen Bahar Candan, 24 Mart’ta, Uludağ’da katıldığı bir partide, tanımadığını iddia ettiği bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırganın, ‘Seni ve tipini beğenmiyorum’ diyerek saldırdığını iddia eden Candan, bu nedenle yüzüne 10 dikiş atıldığını duyurdu. 

“HERKES SOKAĞA ÇIKTIĞI AN SALDIRIYA UĞRAYABİLİR”
Basın mensuplarına açıklama yapan Bahar Candan, yaşadıklarının herkesin başına gelebileceğini söyledi. Candan, “Çok kötü günler geçirdim. Zor şeyler yaşadım. Benim için çok zordu. Saldırganla aramda hiçbir kişisel sorun, hiçbir bağ, hiçbir geçmiş yok. Saldırgan benim bir hayranım olarak yaklaştı bana. Benimle gündüz kayak yaparken fotoğraf çektirdi. Sonrasında akşam böyle bir olay yaşadım. Çok üzgünüm. Her şey yargıda şu an. Bana destek veren halkımıza çok teşekkür ediyorum. İlk kez televizyonda bu kadar darp edilmiş yorgun görüntüm olacak. Sosyal medyada okuduğumuz olumsuz yorumların, eleştirilerin, kıskançlıkla atıldığını düşündüğümüz o yorumların sahiplerinin günlük hayatta karşımıza çıkıp, her kadına, kendinden daha güçsüz olduğu için bunu yapabileceğini gördüm ben. Hiç düşünmemiştim. Beni sevmeyen birinin bir gün yanıma gelip bana vurabileceğini hiç hayal etmemiştim. Bu hepimizin başına gelebilecek bir şey. Senin annenin, benim annemin, benim başıma her an herkesin… Şu anda, sokağa çıktığı an, bir saldırganın saldırısına uğrayabilir. Sırf kadın olduğu için, ondan güçsüz olduğu için…
 
“KİŞİSEL BİR SALDIRI DEĞİL”
Ben olayı çok kişisel algılamıyorum. Hele ki, böyle bir zamanda olay hiç kişisel değil. Çünkü benim kişiye karşı işlediğim hiçbir suç yok. Kişisel hiçbir problemim yok. Bence kadına şiddetle ilgili. Saldırganı daha sonra hiç görmedim” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
——–
Bahar Candan’ın açıklamaları
Genel ve detaylar

31.03.2021 – 23.01 Haber Kodu : 210331235

===========================

8- ŞİŞLİ’DE ÜST GEÇİTTEN YOLA DÜŞEN ELEKTRİK KABLOSU KEPÇEYLE YUKARI KALDIRILDI

Zeki GÜNAL/İSTANBUL DHA
Şişli’de üst geçitteki elektrik kablolarının bulunduğu boru yola düştü. Ekiplerin çalışması sırasında trafik yoğunluğu oluştu.
Bölgeden geçen kepçe operatörünün ekiplere yardım etmesiyle kablolar kaldırılarak yerine konuldu.
Olay, dün saat 15.00 sıralarında Şişli Piyalepaşa Bulvarı’nda meydana geldi. Bulvar üzerinde bulunan üst geçitteki elektrik kablolarının olduğu boru yola düştü. Bu nedenle yoldan geçemeyen sürücüler, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sırasında trafik akışı tek şeritten sağlandı. Çalışmalar sırasında trafik yoğunluğu oluştu. Bölgeden geçen kepçe operatörünün ekiplere yardım etmesiyle kablolar kaldırılarak yerine konuldu. Çalışmaların sona ermesinin ardından trafik akışı normal seyrine döndü.

Görüntü Dökümü:
————–
-Olay yerinden görüntüler
-Ekiplerin çalışmaları
-Kepçe ile kabloların kaldırılması
-Oluşan trafik yoğunluğu

31.03.2021 – 17.59 Haber Kodu : 210331203_

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!