Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU HEYETİNİ KABUL ETTİ

İSTANBUL DHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nde Türkiye Voleybol Federasyonu heyetini kabul etti.
A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Nedim Özbey, İspanya’da geçirdiği rahatsızlığın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile ambulans uçakla Türkiye’ye getirilip sağlığına kavuşmuştu. A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Nedim Özbey, İspanya’da geçirdiği rahatsızlığın ardından desteklerini eksik etmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Heyette bulunan Küba vatandaşı Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Melissa Teressa Vargas Türk Vatandaşlığına geçti, Vargas bundan sonra Milli takım içinde ter dökecek. Dünyaca ünlü Voleybolcular Naz Aydemir Akyol ile Eda Erdem Dündar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a voleybola olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:
———
Kabulden görüntüler

=============

2- İSTANBUL’DA BAKAN KOCA BAŞKANLIĞINDA KORONAVİRÜS TOPLANTISI

İSTANBUL DHA
İstanbul’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında koronavirüs toplantısı gerçekleştirildi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılan toplantıya bakan yardımcıları, İl Sağlık Müdürü Kemal MEMİŞOĞLU ve İstanbul’daki hastanelerin başhekimleri katıldı.
Bakan Koca, Twitter hesabından toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, “İl sağlık yöneticilerimizle salgın sürecini değerlendirdik. İstanbul’da mart başına göre vaka sayıları yaklaşık 10 kat arttı. Ülkemizde vakaların yaklaşık yüzde 40’ı İstanbul’da. İstanbul’un durumu ülkemizin durumunu belirliyor. İstanbul’u koruyabilirsek ülkemizi de koruyabileceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
———
-Toplantıdan görüntüler

==============

3 – MISIR ÇARŞISI’NDA RAMAZAN HAREKETLİLİĞİ

Burçak BOZKUŞ – İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL (DHA) – Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala Eminönü’nde alışveriş yoğunluğu yaşandı. Mısır Çarşısı’ndaki kalabalık dikkat çekti. 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması öncesi vatandaşlar iftar ve sahur hazırlığı yaptı. Hurma satışlarındaki yoğunluk kameralara yansıdı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 56 saat uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesi, Ramazan hazırlığı yapmak isteyenler Eminönü Mısır Çarşısı’na akın etti. Sahur ve iftar hazırlığı için alışveriş yapanlar yoğunluk oluşturdu. Kalabalığa rağmen alışveriş gün boyunca sürdü. Özellikle sahur ve iftar için peynir, zeytin ve hurma alanlar bir yandan da kalabalığa sitem etti. Çarşıda bulunan meşhur Türk kahvecisi önünde gün boyu uzun kuyruklar oluştu. Esnaf ise uzun bir aranın ardından çarşıdaki hareketlilikten memnun olduğunu dile getirdi.
 
“ÇOK KALABALIK AMA HERKES BUGÜNÜ BEKLEDİ ÇÜNKÜ CUMARTESİ KAPANACAK”
Muammer İşler, “Bir şeyler aldım. Kahvaltılık ağırlıklı aldım sahur için. Peynir zeytin aldım. Çok kalabalık ama herkes bugünü bekledi çünkü cumartesi kapanacak. Mecbur çıktık biz de psikoloji bozulacak yoksa. Çıkınca insan rahatlıyor. Rahatlıyor ama sayılar da rahatlıyor vakalar bayağı çoğaldı. Allah herkesin yardımcısı olsun” dedi.

“ÇARŞIDA EN YOĞUN GÜN BUGÜN”
30 yıldır Eminönü’nde esnaf olan Mehmet Memiş, “En yoğun gün bugün. Biliyorsunuz Ramazan öncesi son 2 gün ama araya kısıtlama girecek. O yüzden alışverişini yapabilen bugün yapacak. Yapamayan pazartesi yapmak zorunda kaldığı için insanlar bugün yapmaya çalıştı. Allaha çok şükür bugün itibari ile satışlar çok iyi” diye konuştu.
  
“HİÇ KORONA VARMIŞ GİBİ DEĞİL”
İftar ve sahur için alışveriş yaptığını söyleyen Hatice Tap, “Hurma almaya geldik. Malum Ramazan. Biraz peynir zeytin aldık. Kahve aldık malum Eminönü’ne gelip kahve almamak olmaz. İftar ve sahur için alışveriş yaptık ama kalabalık çok fena. Hiç korona varmış gibi değil. İnanın çok merak ediyoruz sonumuzu” dedi.

“BUGÜN SATIŞLARDA REKOR KIRILDI”
35 yıldır çarşıda peynir satan Erdal Yusufoğlu satışlarda rekor kırıldığını söyledi. Yusufoğlu, “Bugün satışlarda rekor kırıldı. Eminönü’nde rekoru kıran peynirciyiz. Ramazan alışverişi çok güzel oluyor. Müşteriler eski kaşar çok alıyorlar. Çok kalabalık, hareket var. Müşteriler çok güzel alışveriş ediyor. İftarlık alıyorlar, sahurluk alıyorlar, hurma alıyorlar. Zeytinini peynirini her şeyini alıyorlar. Bu peynir çok hafif mesela mideye dokunmaz. O yüzden en çok bu tercih ediliyor” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
———-
-Mısır Çarşısı’ndan detaylar
-Esnaf ve vatandaş röpleri
-Muhabir anonsu (Burçak BOZKUŞ)
-Genel ve detay

==============

4- BAŞAKŞEHİR’DE OTOMOBİL ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPTI; SÜRÜCÜ YARALANDI

Haber: Vedat BAYRAKTAR/İSTANBUL,(DHA) 
Başakşehir – Mahmutbey yolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkan otomobil, orta refüjde bulunan elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilde sıkışan sürücü yaralandı.
Kaza, saat 20.30 sularında Mahmutbey yolunda meydana geldi. İddiaya göre, Ergin G.’nin kullandığı 22 AC 540 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıktı. Otomobil orta refüjde bulunan elektrik direğine çarparak durabildi. Otomobilde bulunan iki kişi kendi imkanları ile çıkarken, sürücü Ergin G. bulunduğu yerde sıkıştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, otomobilde sıkışan sürücüyü kurtardı. Sürücü Ergin G., sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme devam ediyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————
Cep telefonu görüntüsü
Kazadan detaylar
Genel görüntü ve detay

=============

5- “MİMARLARIN PİRİ SİNAN” BELGESELİNİN GALA GÖSTERİMİ YAPILDI

İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA
Mimarlar Haftası ve Mimar Sinan’ı Anma Günü etkinlikleri kapsamındA “Mimarların Piri Sinan” belgeselinin gala gösterimi yapıldı.
Atlas Sineması’nda gerçekleştirilen gala gösterimine Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya katıldı. 

Galada konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Nam-ı Osmanlı sınırlarını aşan Mimar-ı Azam, Piri Mimar Mimar Sinan’ı, İstanbul’umuzun en gözde mekânlarından olan iki yanı tarihi binalarla süslü İstiklal Caddesi’nde, eski adıyla Cadde-i Kebir’de bulunan tarihi Atlas Sineması’nda, onun hayatını ve muhterem dehasını konu alan belgeseli izleyerek anmak ve hayırla yâd etmek üzere bir araya geldik. Kanuni Sultan Süleyman’ın ‘Sinan, bina ilminin keskin kılıcıdır’ diyerek kıymetini ilan ettiği, o abidevi kültür hazinesinin sahibi bir medeniyetin evladı olmanın haklı gururuna sahip olarak hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Mekânların ruhumuzdaki derin tesirini düşünürsek, bugün, içinde bulunduğumuz tarihi atmosferin tesiri altında Koca Sinan’ı anmak ruhumuzda ayrı bir heyecan yaratıyor. 1870’li yıllarda inşa edilen ve 1948’den beri de Beyoğlu’nun en büyük sinemalarından olan Atlas Sineması bugün Koca Sinan’ı ağırlıyor.” dedi.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy “Bugün burada bilgisiyle, sanatıyla Mimar Sinan’ın adını, hatırasını onurlandırıyoruz. Geçmişimizin büyük isimleri geleceğimizin büyüklüğüne giden yolda bizlere rehberdir, örnektir, destektir. Onlardan feyz almayı bilmek, bu bilinci çocuklarımıza kazandırmak zorundayız. Çünkü ülkeler, özgüveni yüksek nesillerin omuzlarında yükselir. Bu özgüven ise geçmişin verdiği cesaretle uyanan ‘yapabilirim’ iradesinde kendini gösterir. Dolayısıyla ‘Mimarların Piri Sinan’ belgeselini bu farkındalığa hizmet eden bir adım olarak görüyor ve çok değerli buluyorum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————– 
-Galadan detay 
-Konuklardan detay 
-Vali Ali Yerlikaya 
-TBMM Başkanı Mustafa Şentop konuşması 
-Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuşması
-Genel ve Detaylar 

==============

6- AYVANSARAY İETT DURAĞINDA YOLCULARDAN SEFER SAYILARININ AZ OLMASINA TEPKİ

İSTANBUL DHA
Fatih Ayvansaray İETT otobüs durağında dün akşamüstü otobüs sefer sayılarının az olduğu için 2 saat beklediklerini iddia eden yolcular, bir otobüsün önünü keserek duruma tepki gösterdi.
146 M Mecidiyeköy-Başakşehir İETT otobüs seferinin yetersiz olmasından dolayı Ayvansaray durağında 2 saat beklediklerini iddia eden yolcular, duruma tepki göstererek bir otobüsün önünü kesti. Bir süre otobüsü bekleten yolcular, İETT yetkililerine tepki gösterdi. Duraktaki bir yolcu ise yaşananları cep telefonu kamerasına kaydetti.

Görüntü Dökümü:
———–
Cep telefonu görüntüleri
-Otobüsün önünde durarak tepki gösteren yolcular

=============

7 – ESENYURT’TA FABRİKA YANGINI BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDI

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR/İSTANBUL,(DHA) 
Esenyurt’ta bir tekstil fabrikasında çıkan yangın, büyümeden kısa sürede itfaiye ekiplerince söndürüldü. 
Yangın, dün akşam saatlerinde Osmangazi Mahallesi Vatan Caddesi üzerindeki 4 katlı tekstil fabrikasında çıktı. Fabrikanın çatısında dumanların yüksekliğini görenler, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, merdivenli araç yardımıyla yangına müdahale etti. Ekiplerin erken müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. 
Osmangazi Mahalle Muhtarı Mustafa Aslan, “Balkondan baktığımda yangını gördüm hemen olay yerine gelerek polis ve itfaiye ekiplerine haber verdik. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yangın kontrol altına alındı” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————-
Yangından detay
İtfaiye ekipleri detay
Çevreden detay
Röportaj
Genel görüntü ve detay

==============

8 – SEDAT PEKER’İN SUÇ KARNESİ: 10 YILDAN FAZLA CEZAEVİNDE KALDI

İSTANBUL, (DHA)
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Silahlı örgüt” ve “Yağma” suçlarından hakkında soruşturma yürütülen Sedat Peker’in suç dosyası kabarık. Adı 90’lı yıllarda gündeme gelen Peker, 10 yıldan fazla cezaevinde hapis yattı.

90’LARDA GÜNDEME GELDİ
Sedat Peker’in adı, 1990’larda yasadışı suç örgütü kurmak, tehditle tahsilat, zorla alıkoyma ve insan öldürmeye azmettirme iddialarıyla gündeme geldi. Peker, 1997 yılında Rize’de Abdullah Topçu’yu öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada, beraat etti. Ardından Romanya’ya kaçan Peker, hakkındaki suçlamalar nedeniyle 1998 tarihinde Türkiye’ye teslim oldu. İstanbul 4 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nde (DGM) “Suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte üye olmak” suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Peker, dava dosyasının “görevsizlik” kararıyla İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Peker, bu süreçte 8 ay 29 gün tutuklu kaldı.  

KELEBEK OPERASYONU’NDA TUTUKLANDI
2004 yılında “Kelebek Operasyonu” kapsamında tutuklanan Peker hakkında çeşitli suçlardan 21 yıldan 62 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Sedat Peker, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “Hürriyetinden yoksun bırakmak” ve “Evrakta sahtecilik” gibi çeşitli suçlardan toplam 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Davanın gerekçeli kararında, Peker’e “Reis” olarak hitap edildiği, mutlak liderliği ve hiyerarşisi bulunduğu vurgulandı.

10 YIL SONRA TAHLİYE OLDU
Peker, Kelebek Operasyonu davası kapsamında cezaevindeyken Ergenekon davasında da sanık oldu. Ergenekon davasında da 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Peker,  2014 tarihinde Özel Yetkili Mahkemeler’in kapatılması ve uzun tutukluluk süresinin de 10 yıldan 5 yıla indirilmesinin ardından aldığı ceza miktarı dikkate alınarak 10 yıl sonra tahliye edildi.

BERAAT VE TAKİPSİZLİK KARARLARI DA ALDI
“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisi yayımlayan ‘Barış Akademisyenleri’ni kişisel internet sitesinde 13 Ocak 2016 tarihinde yazdığı yazıda “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız” sözleriyle tehdit ettiği iddiasıyla hakkında 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Peker, İstanbul Anadolu Adliyesi 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak beraat etti.
Peker hakkında 2017 yılında, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Üsküdar’da düzenlenen şehitleri anma programında yaptığı konuşmada nedeniyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Suç işlemeye alenen tahrik etmek” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Peker, üzerine atılı eylemin suç oluşturmadığı gerekçesiyle beraatine karar verildi.
Ataşehir’de 2019 yılında bir açılış sırasında yaptığı konuşmada halka silahlanma çağrısı yaptığı iddia edilen Peker hakkında “Suç işlemeye tahrik” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlarından soruşturma başlatıldı. Ancak Peker hakkında takipsizlik kararı verildi.
 
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Peker iddialara göre yılbaşında Karadağ’dan Makedonya’ya geçti. Peker’in bu ülkede gizlenmek için sahte pasaport edinmeye çalıştığı da öne sürüldü.

Görüntü Dökümü:
——
ARŞİV

===============

9- TERÖR OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 9 KİŞİDEN 6’SI TUTUKLANDI

İSTANBUL DHA 
Diyarbakır Lice’de ekim ayında gerçekleştirilen hava destekli PKK/KCK terör örgütü operasyonunda şüphelilerin üzerinden çıkan dijital verilerin incelenmesinin ardından, İstanbul’daki saldırılarla bağlantıları oldukları tespit edilen 9 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken 3’ü yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır Lice’de 03 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen hava destekli PKK/KCK terör örgütü operasyonunda şüphelilerin üzerinden çıkan dijital verilerin incelenmesinde 9 kişinin İstanbul’daki saldırılarla bağlantıları oldukları tespit edildiği belirtildi.
Bu tespitlerin üzerine İstanbul’un 5 ayrı ilçesinde 06 Nisan 2021 günü gerçekleştirilen operasyonda 9 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sının “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan tutuklandığı, 3’nün de yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
————
Şüphelerin emniyetten çıkışı 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!