DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

dha-istanbul-bulteni-1-S7eEuQeR.jpg

 

1- HDP ESENYURT İLÇE BAŞKANLIĞI’NA 6 SAAT SÜREN OPERASYON

Haber-Kamera: Ertan KILIÇ-Buğra AKAY-Ali TİNBEK / İSTANBUL DHA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı binasına yönelik yaptığı operasyon, binada yapılan yaklaşık 6 saatlik aramanın ardından sona erdi. Ekipler binada bulunan çok sayıda doküman ve belgeye el koydu. 

Esenyurt Belediyesi ekiplerinin HDP İlçe Binası’nda yaptıkları dezenfekte çalışmasında çekilen görüntülerde, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı’na operasyon düzenledi. Operasyona, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Polisi de destek verdi.
 
BİNADA 6 SAAT ARAMA YAPILDI
Saat 00.00 sıralarında ilçe binasına gelen ekipler, binada arama yaptı. 3 katlı binanın tamamı didik didik aranırken, aramalarda çok sayıda dokümana el konuldu. Ekiplerin HDP İlçe Başkanlığı’ndaki aramaları saat 06.00 sıralarında sona erdi. Binada yapılan arama çalışmaları sırasında, binada bulunan elektrik tesisatı da BEDAŞ’a bağlı ekipler tarafından incelendi. 
 
MAHALLE SAKİNİNDEN POLİS EKİPLERİNE ÇAY SERVİSİ
Polis ekiplerinin arama çalışmaları sırasında, mahalle sakinlerinden bir kadın polis ekiplerine çay servisi yaptı. 
 
EL KONULAN MALZEMELER ZIRHLI ARACA ALINDI
HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı’nda yaklaşık 6 saat süren arama çalışmalarının ardından elde edilen çok sayıda belge ve dokümana el konuldu. Saat 06.00’a kadar süren operasyonda elde edilen belgeler polis ekipleri tarafından iki zırhlı personel taşıyıcıya taşındı. El konulan belgeler incelenmek üzere emniyete götürüldü. 
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
-Polis ekiplerinin çalışması
-Ekiplerin bina içindeki çalışmaları
-BEDAŞ’a bağlı ekiplerin binanın elektrik panosunu incelemesi
-Mahalle sakininin polis ekiplerine çay ikram etmesi
-Belgelerin ekipler tarafından zırhlı personel taşıyıcıya alınması
-İçerdeki aramadan detay (Polis kamerası)
-Terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan posterleri (Polis kamerası)
-Genel ve detay görüntüler
 
 24.01.2021 – 00.00 Haber Kodu : 210124008
24.01.2021 – 03.16 Haber Kodu : 210124006
24.01.2021 – 03.04 Haber Kodu : 210124005
24.01.2021 – 01.54 Haber Kodu : 210124003

=======================

2- JANDARMANIN AVCILAR VE BÜYÜKÇEKMECE’DEKİ UYUŞTURUCU OPERASYONU KAMERADA 

İSTANBUL,(DHA) 
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Avcılar ve Büyükçekmece’deki düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda 103 kilogram uyuşturucu madde ve 4 ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Aranması olan suç örgütün lideri S.Ö.’nün yurt dışından örgütü yönettiği belirlendi. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin dağıtımının yapılması için kuryelik yapan A.M.A. isimli kadın ile irtibatlı olduğu M.T. yakalandı. 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik yaptığı istihbarı çalışmalar neticesinde; S.Ö.’nün yasadışı yollarla Çin’den temin ettiği uyuşturucu maddeyi hava ve deniz yolu ile ülkeye soktuğu, örgüt üyeleri M.T., Ü.B. ve kurye olarak kullanılan A.M.A. isimli kadın aracılığıyla da İstanbul ili genelinde piyasaya sürme hazırlığında olduğunu öğrendi. 

Örgüt lideri olduğu öğrenilen S.Ö. öncelikle Avcılar ve Büyükçekmece’de depo kiraladı. Ardından Ataşehir’de ikamet eden ve uyuşturucu maddelerin dağıtımını yapabilecek A.M.A. ile irtibat kurdu. Jandarma, uyuşturucu maddelerin yakalanmasının önüne geçmek amacıyla, örgüt mensuplarını birbiri ile irtibatı olmayan birbirinden çok uzak mesafedeki bölgelerden seçen S.Ö.’nün kurye olarak kullanacağı A.M.A’yı yakın takibe aldı. A.M.A. Büyükçekmece’de irtibatlı bulunduğu M.T. isimli şüpheliden Bonzai isimli uyuşturucu maddeleri teslim aldığının tespit edilmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

BUZDOLABINDA, TÜRK LİRASI VE DOLAR ZULASI
Jandarma ekipleri, A.M.A.’nın evinde yaptığı aramada, evin çeşitli yerlerine gizlenmiş hassas teraziler ve suç örgütünün faaliyetlerinde kullandığı değerlendirilen 4 ruhsatsız tabanca ele geçirdi. A.M.A.’nın uyuşturucu madde satışından elde ettiği değerlendirilen paraları, buzdolabının içerisinde sakladığı görüldü. Tüm bu aramalar neticesinde yüklü miktarda Türk Lirası ve dolar ele geçirildi.

Örgütün kullandığı araçta yapılan aramalarda da çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Aracın bagaj kısmındaki torbalarda bulunan, 100 kilogram bonzai, 2 kilogram mariuhana, 1 kilogram metamfetamin ekipler tarafından el konuldu.
A.M.A ve M.T gözaltındaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Görüntü dökümü:
————-
-Operasyon görüntüleri
-Evlerde yapılan aramalar
-Ele geçirilen malzemeler
-Genel ve detaylar

======================

3- MALTEPE’DE GERİ DÖNÜŞÜM DEPOSU ALEV ALEV YANDI, MAHALLELİ DEPO SAHİBİNE SALDIRDI

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR/İSTANBUL,(DHA)
Maltepe’de bir geri dönüşüm deposunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında bitişikteki iş yerleri ve evler zarar görünce mahalleli geri dönüşüm deposunun sahiplerine saldırdı.

Yangın dün saat 20.30 sıralarında Küçükyalı Mahallesi Yüce Sokak üzerinde bulunan bir geri dönüşüm deposunda henüz bilinmeyen bir nedenle meydana geldi. Yangın kısa sürede deponun tamamını sardı. Alev alev yanan geri dönüşü deposunun bitişiğinde bulunan bütün evler boşaltıldı. Yangın elektrik direklerine de sıçrayınca uzun süre elektrik patlamaları yaşandı. Yangın fark eden vatandaşlar itfaiyeye haber verdi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangının diğer binalara sıçramaması için büyük çaba sarf etti. İtfaiye ekipleri diğer binaların tutuşmaması için sürekli su sıkarak soğutma yaptı.

DEPONUN BİTİŞİĞİNDEKİ GARAJDA BULUNAN ARABALARI VATANDAŞLAR SÜRÜKLEYEREK ÇIKARDI
Yangın çıkan geri dönüşüm deposunun bitişiğinde bulunan bir oto servis garajında bulunan arabalar çalışmadığı için vatandaşlar tarafından sürüklenerek çıkarıldı. Toplana vatandaşlar el birliği ile arabaları sürükleyerek garajdan çıkardı.

MAHALLE SAKİNLERİ HERİ DEPO SAHİPLERİNE SALDIRDI
Geri dönüşüm deposunda çıkan yangının bitişikte bulunan ev ve işyerlerine sıçraması büyük paniğe neden olurken, toplanan mahalle sakinleri mahalle arasında hurdacı olmaz diyerek depo sahiplerine saldırdı. Büyük bir arbedenin yaşandığı anlarda polis araya girerek kalabalığı güçlükle sakinleştirdi.

‘ŞEHİR İÇİNDE HURDACI OLMAZ, BURADAN KALDIRILMASI GEREKİR’
Yanan geri dönüşüm deposunun hemen bitişiğindeki evde oturan ve evi yangında hasar gören Hüseyin Keser, “Ben bu mahallede doğdum büyüdüm, bu hurdacıların buradan kaldırılmasını çok söyledik. Bu burada olmaz dedik. Yangın çıkacak bir gün dedim, sonunda oldu bak yangın çıktı yani. Hemen evimin bitişiği, şehrin içinde hurdacı olmaz ki. Komşu dedik, komşu dedik ama buramıza geldi altık. Plastik, her türlü hurda var burada, ham madde, tüp, patlayıcı her şey var. İşçilerin kaldığı konteynırda elektrikten çıktı diye düşünüyorum. İşçiler hep burada kalıyor. Elektrikte yanma sönme oldu, hemen kendimi dışarı attım, annemi çıkardım. Baktım trafo patlamış, hemen şalteri indirdim dışarı çıktım. Kimse yaralanmadı, herkesi çıkardık ama burada olmaz bu.” şeklinde konuştu.

TOPLANAN KALABALIK ELLERİNDE TELEFONLARLA CANLI YAYIN YAPTI
Geri dönüşüm deposunda çıkan yangın mahallede büyük paniğe neden olurken o sırada D-100 Karayolu’ndan geçen vatandaşlar yol kenarında durarak ellerindeki cep telefonları ile görüntü çekti. Kimi kayıt alırken kimi de sosyal medyada canlı yayın yaptı. Yangın itfaiye ekiplerini yaklaşık iki saat süren çalışmaları sonucunda tamamen söndürüldü.
İtfaiye ve polis ekiplerinin yangının çıkış nedeni ile ilgili incelemeleri devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————
-Yanan geri dönüşüm deposu
-Yangında patlamaların meydana gelmesi
-Garajdaki araçları sürükleyerek çıkaran vatandaşlar
-Geri dönüşüm deposu sahiplerine saldıran vatandaşlar
-Yol kenarında durup görüntü çeken vatandaşlar
-Mahalle sakini ile röportaj
-İtfaiyenin çalışmaları
-Genel ve detay görüntüler

23.01.2021 – 22.13 Haber Kodu : 210123210
23.01.2021 – 23.41 Haber Kodu : 210123215
23.01.2021 – 00.35 Haber Kodu : 210123218

==========================

(ÖZEL) 
4- KAĞITHANE’DE SALDIRIYA UĞRAYAN İETT ŞOFÖRÜ DURGUN KONUŞTU

* İETT Şoförü Eyüp Durgun: Ellerine ne geçirdilerse vurdular. Bitmek bilmiyordu. Kendimden vazgeçtim, bir yandan evladımı düşünüyordum

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ-Hasan YILDIRIM / İstanbul,(DHA)
Kağıthane’de, trafikte tartıştığı kişi ve arkadaşları tarafından saldırıya uğrayan İETT şoförü Eyüp Durgun, yaşananları anlattı. O sırada otobüste bulunan oğlunun da saldırıya uğradığını hatırlatan Durgun, “Ellerine ne geçirdilerse vurdular. Bitmek bilmiyordu. Kendimden vazgeçtim, bir yandan evladımı düşünüyordum” dedi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü yaşanan olayda,  iddiaya göre, Hamidiye Mahallesi-Şişli seferini yapan 48 H kodlu belediye otobüsünün şoförü Eyüp Durgun, güzergah üzerinde duraktan yolcu aldığı sırada bir araç sürücüsünün sözlü tacizine uğradı.  Yaşanan kısa tartışmanın ardından Durgun diğer sürücüye yol verdikten sonra seferine devam etti.  Bu sırada, tartıştığı araç sürücüsü arkadaşlarına haber vererek otobüsü takip etmeye başladı.

Eyüp Durgun, yolcu almak için bir durakta durduğu sırada, tartıştığı sürücü ve arkadaşları tarafından önü kesildi. Otobüsün camlarını kıran saldırgan ve arkadaşları daha sonra otobüsün içine girerek Durgun’a saldırdı. O sırada otobüste bulunan Salih Durgun babasının yardımına koştu. Saldırgan ve arkadaşları baba ile oğlunu tekme ve tokatlarla darp etti. Otobüs içindeki ve çevredeki vatandaşların müdahale etmesinin ardından saldırganlar olay yerinden kaçtı.

“SON ZAMANLARDA BU HADİSELER BAYAĞI ARTTI”
Hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu olan Eyüp Durgun ile oğlu, saldırganlardan şikayetçi oldu.
Başlarına gelen saldırıyı kimsenin yaşamasını istemediğini belirten Eyüp Durgun, “Rutin olarak normal seferimi tamamlamaya çalışıyordum. Nasıl olduğunu biz de anlamadık. Böyle bir şey beklemiyorduk. Son zamanlarda bu hadiseler bayağı arttı. Bunların son olmasını diliyoruz, temenni ediyoruz. Sayın büyüklerimizden bunun önleminin alınmasını, kanun, yasa olarak her ne gerekiyorsa yapmalarını rica ediyoruz. Can güvenliğimizin korunmasını, sağlanmasını istiyoruz. Bizler de herkes gibi işçiyiz, evimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Çoluk çocuğumuza hizmet etmeye uğraşıyoruz. Topluma hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

“O SIRADA YANIMDA EVLADIM BULUNUYORDU”
Saldırı sırasında oğlunun da yanında olduğunu hatırlatan Durgun “Saldırı çok kötüydü. Bunu dilerim hiç kimse yaşamaz. Kimsenin de başına gelmez inşallah. Bitmek bilmiyordu, bir 15 dakika sürdü. O sırada yanımda evladım bulunuyordu.  Kimsenin, hiçbir anne babanın yaşamasını istemediğim, tasvip etmediğim, onaylamadığım bir olaydı. Bir yol vermeydi ya da vermemeydi olayı değil. Yol verdik, yol veriyoruz, hizmet ediyoruz. Bizlere biraz daha anlayışlı davranmalarını istiyoruz.  Çünkü kendilerini de taşıyoruz. Bizler de bir çalışanız. Bizleri de biraz korumalarını istiyoruz” diye konuştu.

“ELLERİNE NE GEÇİRDİLERSE VURDULAR. BİTMEK BİLMİYORDU”
Belediye otobüsü şoförü Eyüp Durgun sözlerini şöyle tamamladı:
Sırtımda, sağ tarafta kelebek kemiğim kırık. Kafada çatlak var, burun da çatlağım var. Çok kötüydü, her taraftan vurdular.  Ellerine ne geçirdilerse vurdular. Bitmek bilmiyordu. Bir yandan evladımı düşünüyordum. Kendimden geçtim yani donup kalıyordu insan. İnşallah kimse de yaşamaz bu duyguları.”

Görüntü dökümü:
———-
-Eyüp Durgun’un konuşması
-Detaylar 

23.01.2021 – 21.42 Haber Kodu : 210123206

===================

5- KAĞITHANE’DE İETT ŞOFÖRÜNÜ DARBEDEN 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İSTANBUL-DHA KAĞITHANE’de İETT şoförü ve oğlunu darbeden 4 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki ifadeleri sürüyor.
Kâğıthane’de önceki gün İETT şoförü Eyüp Durgun ve oğlu, yol verme nedeniyle çıkan tartışma sonrası darbedilmişti. Otobüs şoförünü darbeden S.A., R.V., Y.K. ve  H.B., gözaltına alındı. “Kasten Yaralama” ve “Mala Zara Verme” suçlarından gözaltına alınan S.A., R.V., Y.K., ve H.B’nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Görüntü dökümü
————–
-Zanlıların gözaltına alınarak emniyete giriş görüntüleri
-Olaya ilişkin görüntüler

23.01.2021 – 20.43 Haber Kodu : 210123195

===========================

6- FEYZA AKTAN’DAN VİDEOLU AÇIKLAMA

İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA 
Eski eşi oyuncu ve şarkıcı Özcan Deniz ile ağabeyi Ercan Deniz hakkında fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını iddia ederek şikayette bulunan Feyza Aktan sosyal medya hesabından videolu açıklama yaptı. 
Aktan açıklamada, “Bugüne kadar hem yazılı hem de görsel medyada herhangi bir açıklamada bulunmadım. Elimden geldiği kadar da kaçtım hep böyle şeylerden. Ancak içinde bulunduğum durum, artık bana bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettirdi. Öncelikle karşı tarafın bana açmış olduğu bir velayet davası var. Bundan sebeptir ki her anne gibi evladımın benden alınmaması için vermiş olduğum bir hukuk mücadelesinin içerisindeyim. Lanse edildiği gibi kimsenin kariyeriyle bugüne kadar bir derdim olmadı. Bu saatten sonra da asla olamaz” diye konuştu. 

OLAYIN ÖNCESİ
Feyza Aktan, iki yıl önce anlaşmalı olarak boşandığı, çocuğunun babası Özcan Deniz hakkında, “zincirleme şekilde kasten yaralama”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “hakaret” ve “tehdit” suçlarından, ağabeyi Ercan Deniz hakkında da, “konut dokunulmazlığının ihlali”, “zincirleme şekilde yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından şikayetçi olmuştu. Özcan Deniz ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: “Yıllar önce yaşandığı iddia edilen ama nedense o zaman değil de şimdi ‘çamur at izi kalsın’ düşüncesiyle ortaya atılmış, iftira niteliğindeki suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Şiddet uygulamadım, eski eşimi mağdur etmedim. Yeni projemin arifesinde bunların yaşanması da ayrı bir konu. Kurulacak çok cümle var ama ileride evladımı üzecek kayıtlar bırakmamak adına susuyorum. Ben, bu hayatta en değerli varlığım olan çocuğumu düşünmekteyim. Ve elimden alınmaya çalışılsa da, oğlumu bu çirkin kavgadan zarar görmeden kurtarmaya çalışıyorum. Onun geleceğini inşa etmekle meşgulüm. Annesi hakkında ulu orta konuşmak gibi bir davranışım olmadı ve olmayacak. Oğlumun geleceğinin gasp edilmesine de asla müsaade etmeyeceğim.”

Görüntü dökümü:
——-
-Feyza Aktan’ın açıklaması

23.01.2021 – 23.31 Haber Kodu : 210123212

==========================

7- İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA’DAN “MİLİTAN” TEPKİSİ

İstanbul DHA
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP 22’nci Dönem Milletvekili Berhan Şimşek’in katıldığı bir canlı yayında ‘Vali militan, kaymakam militan’ sözlerine tepki gösterdi. Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Devletimin ve Milletimin Emrindeyim” diyerek Türkiye bayrağı simgesi koydu. 

===================

8- CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN’DAN “MİLİTAN” TEPKİSİ

İstanbul DHA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP 22’nci Dönem Milletvekili Berhan Şimşek’in katıldığı bir canlı yayında ‘Vali militan, kaymakam militan’ sözlerine tepki göstererek bir açıklama yaptı. 

Altun açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Son günlerde devletimizin tüm kurum ve çalışanlarını sistematik bir şekilde hedef alan “militan” söylemi demokrasiye, hukuka ve millet egemenliğine açıkça bir saldırıdır. Herkes muhalefet ve eleştiri sınırlarını demokratik teamüllere göre şekillendirmek zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık bir devlet geleneğinin hafızası ve temsilcisidir. Aynı zamanda büyük bir medeniyetin varisi olan devletimiz, tüm kurumlarıyla aziz milletimizin ve tüm mazlumların yegane sığınadır. Türkiye bu seviyesiz muhalefet dilini hak etmemektedir. Tarihte olduğu gibi bugün de aziz milletimizin ve tüm insanlığın selameti için var gücüyle çalışan devletimizi, kurumlarını ve çalışanlarını hedef almak tarihe ve millete ihanettir. Bu seviyesiz dilin Anadolu ve Trakya’da hiçbir karşılığı yoktur. Herkes haddini bilmelidir!”

======================

9- ORHAN GENCEBAY SEVENLERİNİ KORKUTTU 

Haber: İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA
Ünlü sanatçı Orhan Gencebay evinin yakınlarında yürüyüş yaptığı sırada bir çukura takılıp düşerek sol işaret parmağını kırdı.
Orhan Gencebay’ın önce taksiyle eve gittiği daha sonra da evden eşi Sevim Emre ile birlikte hastaneye götürüldüğü öğrenildi. 
Özel bir hastanede röntgeni çekilen Gencebay’ın sol el işaret parmağının kırık olduğu Gencebay’ın parmağına atel takılacağı öğrenildi.
 

Exit mobile version