Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- İSTANBUL’A ÇAMUR YAĞDI, SÜRÜCÜLER SOLUĞU OTO YIKAMACILARDA ALDI

Haber-Kamera :Ozan URAL Soner HASIRCIOĞLU Buğra AKAY/ İstanbul DHA
İstanbul’da Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı nedeniyle çamur yağışı bu gece de devam etti. Sabah araçlarını çamurla kaplı olduğunu gören vatandaşlar, oto yıkamacılara giderek araçlarını yıkattı. Alınan bilgiye göre yağışların Çarşamba gününe kadar devam edeceği öğrenildi. Otomobilini yıkatmaya gelen Yüksel Kaya, “Akşam çamur yağmış üzerine. Temizletelim, dedik. Camlar baya tozlanmış” dedi. 

Görüntü dökümü:
————
-Çamurla kaplı arabalar(Bayrampaşa ve Şişli)
-Oto yıkamacıda yıkanan arabalar
-Yüksel Kaya röp
-Genel ve detay görüntüler

=================

2- PROF. DR. HÜSEYİN TOROS: ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR ÇAMUR YAĞIŞLARI OLACAK

Burçak BOZKUŞ – Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL (DHA) – YURT genelinde yağışlar devam ederken, Afrika’dan taşınan çöl tozları ülkemizde çamur yağışlarına sebep oluyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Çarşamba gününe kadar ülkemiz üzerinde bol miktarda Afrika’dan gelen çöl tozu hakim. Gözle görülmüyor ancak çamur yağışları şeklinde etkili olacak. Solunum için zararlı, çok fazla maruz kalmamakta fayda var. Ancak bitkiler için doğal gübre” dedi.

Reklam Alanı

“GÖZLE GÖREMEYECEĞİZ”
Dün başlayan ve Çarşamba gününe kadar yurtta etkili olacak çöl tozları hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Dün itibariyle ve bugün hatta yarın daha da yoğun olmak üzere Çarşamba gününe kadar ülkemiz üzerinde bol miktarda Afrika’dan gelen çöl tozu hakim. Şimdi bu çöl tozu Afrika’daki kuvvetli rüzgârlarla beraber yeryüzünden atmosfere güney yönlü hava hareketleriyle ülkemize kadar geliyor. Yukarı seviyelerde olduğu için biz onu yer seviyesinde göremiyoruz. Gözle göremeyeceğiz. Toz miktarına baktığımızda yoğun bir toz değerinde artış görürsek bugünlerde o çöl tozudur. Daha çok yağışlarla iniyor. Biz yağışlarla indiği zaman yağmurdan sonra bilhassa parlak yüzeylerde çamur izleri kaldığı için halk dilinde ‘Çamur yağmuru yağdı’ diyorlar. Banklarda, arabaların üzerinde bu çamur izlerini görmek mümkün” diye konuştu.

“BİTKİLERE DOĞAL GÜBRE OLDUĞU İÇİN ‘BEREKET YAĞMURLARI’ DERLER”
Çöl tozunun insanda solunum yollarına zarar verebileceğini ancak bitkiler için doğal gübre olduğunu belirten Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Çöl tozunun içeriğinde oradaki eski kaya parçacıklarının parçalanmış hali, mineraller, zengin bir içerik var. Bu tozları vücuda yoğun bir şekilde alırsak solunum sistemlerinde zarar meydana getiriyor. Ama çöl tozu ekolojik sistem için bir besin kaynağı. Etrafımızdaki yeşillikler için bitkiler için doğal gübre olarak görüyoruz. Eski insanlar nisan yağmurlarını ‘Bereket Yağmurları’ olarak isimlendirirler. Bunun sebebine baktığımız zaman bahar aylarında ülkemize Afrika’dan Arap Yarımadası’ndan çöl tozu geliyor. İçerisindeki zengin besin kaynakları bitkilerin temel ihtiyacı olan gübre ihtiyacını karşıladığı için atalarımız nisan yağmurlarını bu şekilde isimlendirmişlerdir” dedi.

VATANDAŞLARI UYARDI
Çarşamba gününe kadar etkisini sürdürecek çöl tozları için vatandaşları uyaran Prof. Dr. Toros, “Bu çöl tozu zaman zaman belli yerlerde görüş mesafesinde düşüşlere yol açabilir. Yine radyo frekanslarında ve iletişim kanallarında yayın kesintilerine yol açabilir. Bunlar doğal süreçlerdir. Çarşamba gününe kadar yoğun şekilde çöl tozu etkisinde kalacağız, olumsuz etkilenmemek için yine dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var. Mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamakta fayda görüyorum” dedi. 

“ŞU ANDA İSTANBUL’DA GÖRDÜĞÜMÜZ PUS”
İstanbul’da sabah saatlerinde birçok ilçede etkili olan puslu havayı da değerlendiren Prof. Dr. Toros, “Şu anda İstanbul’da gördüğümüz pus. Yani küçük su zerrecikleri. Çok yoğun olursa sis diyoruz. Yoğunluğu az ise pus diyoruz. Ülkemizde sistem geçişleri var şu an. Öğleden sonra havadaki hareketlenme ile beraber dağılacaktır” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Prof. Dr. Hüseyin Toros ile röp
-Çöl tozunun yüzeylerdeki etkisinden detaylar
-Levent, Kağıthane, Beyoğlu ilçelerinden puslu İstanbul detayları
-Muhabir anonsları (Burçak Bozkuş)
-Genel ve detaylar

18.04.2021 – 16.05 Haber Kodu : 210418077

=========================

3- ARNAVUTKÖY’DE SATIRLI, BIÇAKLI, ŞİŞLİ KAVGA: 1 AĞIR YARALI 

Haber-Kamera: Taylan ERGÜN / İSTANBUL DHA 
Arnavutköy’de, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde yaşanan satırlı, bıçaklı, şişli kavgada 1 kişi ağır şekilde yaralandı. 

Arnavutköy, İmrahor Mahallesi’nde yaşanan olayda, dün akşam sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde, iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma, dakikalar sonra satır, bıçak, şiş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada M.Ü. isimli bir kişi vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle ağır şekilde yaralanırken, kavgaya karışan ve M.Ü.’yü yaraladığı iddia edilen kişiler olay yerinden kaçtı. 

Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yerde yatan yaralı M.Ü, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü dökümü:
————-
-Yaralının yerde yatışı 
-Yaralının ambulansa bindirilişi 
-Polis olay yeri incelemesi 
-Detaylar

19.04.2021 – Haber Kodu : 210419008

==========================

4- SİLİVRİ’DE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINA ALDIRMADILAR, ÇATIDAKİ YANGINI İZLEDİLER   

Haber-Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL DHA 
Silivri’de 4 katlı apartmanın çatısında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarını mahalleli, sokağa çıkma kısıtlamasına aldırmadan meraklı gözlerle izlerken bazı vatandaşlar da, sosyal medya üzerinde canlı yayın yaptılar.  

Yangın, dün akşam saat 22.30 sıralarında Alibey Mahallesi Gürbüz Sokak üzerinde bulunan 4 katlı apartmanın çatısında çıktı. Çatıdan dumanların geldiğini gösteren vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri çatıda çıkan yangını müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Bu sırada ekiplerinin çalışmaları sırasında hafta sonu sokağa çıkma yasağına aldırmadan toplanan mahalleli, meraklı gözlerle itfaiye ekiplerinin çalışmalarını izledi. Bazı vatandaşlar da, sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptılar. Olay yerine gelen polis ekipleri ise vatandaşları uyararak dağıttı. Öte yangından yangının çıktığı adreste dar sokak ve hatalı park nedeniyle itfaiye ekiplerinin geliş-gidişte zorlandığı görüldü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
————-
-İtfaiye ekiplerinin çalışması 
-Sokakta toplanan ve yangına müdahaleyi izleyenler 
-Bazı vatandaşların canlı yayın yapması
-Dar sokaktan itfaiyenin çıkmaya çalışması
-Genel ve detaylar 

19.04.2021 – 04.26 Haber Kodu : 210419004

========================

5- SARIYER’DE KISITLAMADA “MARKETE ÇIKTIK” DİYEN ÇİFT CEZADAN KURTULAMADI

Haber-Kamera: Ahmet YEŞİLMEN – Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA) 
Sarıyer Ayazağa’da polis ekiplerince kurulan denetim noktasında durdurulan araç sürücülerinin izin kağıtları olup olmadığı kontrol edildi. Durdurulan bir araçtaki çifte “markete çıktık” demelerine rağmen, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri için 7 bin 800 lira idari para cezası uygulandı. Ceza yazılan çift polis ekiplerine tepki gösterdi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında polis ekipleri Ayazağa’da kurdukları denetim noktasında kontroller yaptı. Durdurulan hafif ticari araçtaki çift “markete çıktık” diyerek kendilerine ceza uygulanmamasını istedi. Kimlik ve izin kağıdı isteyen polis ekiplerine çift bir süre tepki gösterdi. Ancak buna rağmen ceza almaktan kurtulamayan çifte sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri için toplam 7 bin 800 lira idari para cezası uygulandı.

Görüntü Dökümü:
————
Denetim görüntüleri
Ceza işlemi uygulanan çift
Çiftin polise tepkisi
Genel ve detaylar

18.04.2021 – 01.28 Haber Kodu : 210418113

=========================

6- BEYLERBEYİ’NDE İSKELE ALTINA SIKIŞAN KEDİ KURTARILDI

Melike YAZGILI / İSTANBUL, (DHA) ÜSKÜDAR Beylerbeyi Sahili’nde üstü kafe olarak kullanılan iskelenin altında sıkışan kediyi sahil güvenlik ekipleri kurtardı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından “Canları bizim için çok değerli. Geçmiş olsun” sözleriyle kurtarma anlarının olduğu görüntüleri paylaştı.
Beylerbeyi Sahili’nde bulunan üstü kafe olarak kullanılan iskelenin altında kedi sıkıştı. Bildirilmesi üzerine sahil güvenlik ekipleri olay yerine gelerek, kediyi sıkıştığı yerden kurtardı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından, “İstanbul’umuzun caddelerini, sokaklarını hatta evlerimizi onlarla paylaşıyoruz. Canları bizim için çok değerli. Geçmiş olsun. Tebrikler ve teşekkürler sahil güvenlik ekibimiz” sözleriyle kurtarma anlarının olduğu görüntüleri paylaştı.

Görüntü dökümü:
———————–
-Vali Yerlikaya’nın Twitter’dan paylaştığı video
-Sahil güvenlik ekibinin kediyi kurtarması
-Genel ve detay görüntüler

18.04.2021 – 17.35 Haber Kodu : 210418103

===========================

7- ŞİLE’DE KÖPEK ÇALAN İKİ SANIĞA 5 YIL 2 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI  

Nurcan KIRCALI / İSTANBUL, (DHA) – ŞİLE’de 2019 yılında 6 köpeğin çalınmasına ilişkin açılan davada “hırsızlık” suçundan 2 sanık, 5 yıl 2 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırıldı. SOHAYKO Derneği Başkanı Yasin Yılmaz mahkemenin kararının emsal olduğunu belirterek, “Bu ceza aslında Türkiye’de köpek hırsızlığına karşı verilen en büyük cezadır” dedi. 
Şile Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına taraf avukatları katıldı. Mahkeme 2 sanığı hırsızlık suçundan 5 yıl 2 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırdı. SOHAYKO Derneği Başkanı Yasin Yılmaz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Şile’de bulunan çiftliğinde 10 gün arayla 6 köpeğinin çalınmasına ilişkin şikayetçi olduğunu, açılan davada 30 Mart’ta karar çıktığını ve 2 sanığa iyi hallerini de göz önünde bulundurarak 5 yıl 2 ay 15’er gün hapis cezası verildiğini söyledi.

“ÇİP OLMASA ASLA BANA AİT OLDUKLARINI KANITLAYAMAZDIM”
9 Ağustos 2019’da köpeklerinin çalındığını, çalışanlarının tehdit edildiğini ve olayı jandarmaya bildirdiklerini anlatan Yılmaz, daha sonra jandarma ile Ömerli’de bir pansiyona gittiklerini belirterek, “Burada yanımızda bulunan mikroçip okuma cihazı ile köpeklerimizin ensesindeki çipleri okutup bana ait olduklarını tespit ettik. Zaten tutanak ve ihbarlarımda da çipleri bildirmiştim, köpeklerimiz teslim edildi” dedi. 10 gün sonra çiftliğine giren hırsızların 4 köpeğini yine çaldığını anlatan Yılmaz,  “İhbarımız sonucunda Yeşilvadi Jandarma ekipleri aracı durdurdu ve içindeki bana ait köpeklerle şahısları yakaladı. Yine çipli ve kayıtlı köpeklerimi geri aldım. Bu hırsızlıklar nedeni ile çiftliğimi taşımak zorunda kaldım. Ama çip olmasa asla bana ait olduklarını kanıtlayamazdım” şeklinde konuştu.

“BU CEZA ASLINDA TÜRKİYE’DE KÖPEK HIRSIZLIĞINA KARŞI VERİLEN EN BÜYÜK CEZADIR”
Sanıklara verilen cezalara değinen ve mahkemenin kararının emsal olduğunu belirten Yılmaz, “Bu ceza aslında Türkiye’de köpek hırsızlığına karşı verilen en büyük cezadır” dedi.  Hayvan severlere de seslenen Yılmaz, köpeklerine ve kedilerine mutlaka mikroçip taktırmaları konusunda da uyarılarda bulundu. Hayvan severlere seslenen Yılmaz, “Gerçekten bir yerde sahipli olan, kötü bakıldığına inandığınız kedi köpek varsa sakın sahibinden izinsiz almayın. Bu bir hırsızlıktır. Bu ülkenin polisi, jandarması, belediyesi, doğa koruma milli parkları var. Haydi polisimiz, hayvan koruma dernekleri var. Mutlaka onlardan yardım isteyin” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Jandarmanın araçlarını durduran köpekleri çaldıkları iddia edilenlerin sosyal medyada yaptıkları canlı yayın
-Bulunan hayvanların çiplerininin okunması
-Yasin Yılmaz açıklama
-Genel ve detaylar

18.04.2021 – 17.51 Haber Kodu : 210418112

==========================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!