Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- TAKSİM’DE YAPIMI DEVAM EDEN CAMİNİN MAHYASI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İdris TİFTİKCİ-Çağrı ÇALIŞKAN / İSTANBUL DHA 
Taksim’de yapımı devam eden caminin minarelerine asılan “Hoş Geldin Şehr-i Ramazan” yazılı mahya yakıldı. Mahya havadan görüntülendi.

Taksim Meydanı’nda 2017’de yapımına başlanan ve Ramazan ayının son cumasında açılması planlanan caminin minarelerine asılan “Hoş Gelsin Şehr-i Ramazan” yazılı mahya yakıldı. Görsel şölen oluşturan mahya, havadan da görüntülendi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
————-
-Camiden detay 
-Mahyadan detay 
-Genel ve Detaylar 

21.04.2021 – 01.13 Haber Kodu : 210421263
22.04.2021 – Haber Kodu : 210422002

Reklam Alanı

=======================

(ÖZEL) 
2- SANCAKTEPE TEM KENARINDA BİR KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞ HALDE BULUNDU

Haber-Kamera: Mustafa ESEN-Gamze ŞİMŞEK / İSTANBUL DHA
Sancaktepe’de TEM kenarı ağaçlık alanda vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanıp öldürülmüş halde bir kişinin cesedi bulundu. Cinayet şüphelisi polis tarafından yakalandı.
Samandıra kavşakta TEM Otoyolu’nun kenarında dün saat 18.30 sıralarında bir kişinin yerde yattığını görenler polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, bir erkek cesediyle karşılaştı. Vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülen kişinin 25 yaşındaki Erdem Parladı olduğu tespit edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, bölgede delil incelemesi yaptı. Gece geç saate kadar süren incelemenin ardından Erdem Parladı’nın cenazesi Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.
Öte yandan, çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, cinayetin şüphelisi olarak Sedat K.’yi gözaltına aldı. Sedat K., sorguya alınırken, polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü
——————————–
-Polisin olay yerindeki incelemesi
-Olay yeri ekiplerinin ceset çevresindeki çalışması
-Cenazenin ambulansa yüklenmesi
-Olay yerinden genel ve detay

21.04.2021 – 23.33 Haber Kodu : 210421259

=====================

3- İSTANBUL’DA TOPLU TAŞIM ARAÇLARI BAYRAKLARLA SÜSLENDİ
 
Haber: Uğur Şahin / İSTANBUL, (DHA) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi, toplu taşıma araçları TÜRK bayrakları ile süslendi. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), cuma günü kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle metro ve tramvay, İETT otobüsleri, istasyonları ve durakları Atatürklü Türk Bayraklarıyla süsledi. Gün boyu kullandıkları metro istasyonlarının ve vagonların Türk bayraklarıyla donatıldığı gören İstanbullular telefonlarıyla bu anların fotoğraflarını çekti. Vatandaşlar, fotoğrafını çektikleri vagonları sosyal medya hesaplarında paylaştı. Vakaların artması üzerine İBB’den yapılan açıklamayla 23 Nisan’da gerçekleştirilecek kutlamalar dijital platformlarda yapılacak.

Görüntü Dökümü:
————-
Asılan bayraklardan detaylar

21.04.2021 – 19.19 Haber Kodu : 210421217

=================

4- RİVA KUZEY MARMARA OTOYOLU’NDA KAMYONET YANGINI

Haber Kamera: Murat KORKMAZ İSTANBUL (DHA)
Riva Kuzey Marmara Otoyolu’nda kamyonet alev alev yandı.
Yangın, dün saat 17.00 sularında Riva Kuzey Marmara Otoyolu Yavuz Sultan Selim Köprüsü istikametinde bir kamyonette çıktı. 
Henüz bilinmeyen nedenden başlayan yangında alevler kamyoneti sardı. Bildirilmesi üzerine sevk edilen itfaiye ekipleri müdahale ederek, yangını söndürdü. Yangına ilişkin inceleme başlatıldı. 

Görüntü dökümü 
————-
-Cep telefonu görüntüsü 

21.04.2021 – 23.19 Haber Kodu : 210421219

=====================

5- İSTANBUL’DA FETÖ OPERASYONU; ŞÜPHELİLERİN EVİNDE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL,(DHA) İstanbul’da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında “gaybubet evi” denilen hücre evlerinde saklandıkları tespit edilen ve firari olarak aranan 35 şüpheliden 30’u yakalandı. Operasyonların ihraç doktor, öğretmen, polis ve astsubaylara yönelik olduğu öğrenilirken, adreslerde yapılan aramalarda içki şişeleri, 32 bin 819 dolar, 2 adet (F) serisi 1 dolar, bin 700 avro, 14 bin 230 lirası ele geçirildiği belirtildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün hücre yapılanması olan ve “gaybubet evi” olarak bilinen farklı ilçelerdeki 33 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda aralarında doktor, ihraç öğretmen, polis ve astsubayların bulunduğu firari olarak aranan 35 kişiden 30’unun yanı sıra hücre evinde gizlenen farklı mahkemelerden aranması olan bir şüpheli de yakalandı. 5 firari şüpheliyi ise yakalama çalışmaları sürüyor. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda materyallere de el kondu. Öte yandan, operasyon düzenlenen adreslerden birinde şüpheli bir kişi polisin geldiğini fark ederek, bulunduğu dairenin balkonundan çatıya tırmandı. Polis ekipleri kaçmaya çalışan şüpheliyi yakaladı. Öte yandan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda içki şişeleri, 72 cep telefonu, 31 dizüstü bilgisayar, 10 tablet, sahte kimlik, sahte ehliyet, 32 bin 819 dolar, 2 adet (F) serisi 1 dolar, bin 700 avro, 14 bin 230 lira ele geçirildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü
——————
-polislerin binaya girişi
-çatıdan kaçmaya çalışan zanlının yakalanma anı
-gözaltına alınan şüpheliler
-İçki şişelerinin fotoğrafı

21.04.2021 – 18.03 Haber Kodu : 210421203

==========================

6- İSTANBUL’DA FETÖ OPERASYONU; ŞÜPHELİLERDEN BİRİ ÇATIDA YAKALANDI

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL,(DHA)
İstanbul’da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında “gaybubet evi” denilen hücre evlerinde saklandıkları tespit edilen ve firari olarak aranan 35 şüpheliden 30’u yakalandı. Operasyonların ihraç doktor, öğretmen, polis ve astsubaylara yönelik olduğu öğrenilirken, operasyon sırasında çatıya tırmanıp, kaçmak isteyen bir şüpheli de yakalandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün hücre yapılanması olan ve “gaybubet evi” olarak bilinen farklı ilçelerdeki 33 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda aralarında doktor, ihraç öğretmen, polis ve astsubayların bulunduğu firari olarak aranan 35 kişiden 30’unun yanı sıra hücre evinde gizlenen farklı mahkemelerden aranması olan bir şüpheli de yakalandı. 5 firari şüpheliyi ise yakalama çalışmaları sürüyor. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda materyallere de el kondu. Öte yandan, operasyon düzenlenen adreslerden birinde şüpheli bir kişi polisin geldiğini fark ederek, bulunduğu dairenin balkonundan çatıya tırmandı. Polis ekipleri kaçmaya çalışan şüpheliyi yakaladı.

Görüntü Dökümü
——————
-Polislerin binaya girişi
-Çatıdan kaçmaya çalışan zanlının yakalanma anı
-Gözaltına alınan şüpheliler

21.04.2021 – 18.03 Haber Kodu : 210421203
21.04.2021 – 17.46 Haber Kodu : 210421198

=========================

(Havadan görüntülerle) 
7- EMİNÖNÜ’NDE MANZARA DEĞİŞMEDİ; KISITLAMA ÖNCESİ AKIN ETTİLER

Burçak BOZKUŞ – Feridun AÇIKGÖZ – İbrahim MAŞE – Zeki GÜNAL / İSTANBUL (DHA) – Hafta içi uygulanan ve saat 19.00’da başlayan sokağa çıkma kısıtlamasına dün saatler kala Eminönü’nde yoğunluk oluştu. Mısır Çarşısı’na alışveriş için gelenler kalabalıktan korktuğunu söylerken, tramvay durağı ve vapur iskelesi ile Galata Köprüsü de oldukça kalabalıktı. Maskesiz vatandaşlar kameralara yansırken, kalabalık havadan görüntülendi.
Hafta içi saat 19.00’da uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına dün saatler kala Eminönü’nde yoğunluk yaşandı. Kısıtlama öncesi alışveriş yapmak isteyenler buradaki dükkanlara geldi. Bazılarının yapılan tüm uyarılara ve yoğun kalabalığa rağmen maskesiz olduğu görüldü. Alışveriş dışında gezmek için gelenler de yoğun kalabalık oluşturdu. Bazı vatandaşlar kalabalığın kendilerini korkuttuğunu ifade etti.

“BU GÖRÜNTÜYE ARTIK UZAKTAN BAKIYORUZ, ÇOK ÜRPERTİCİ”
Figen Demir, “Çok kalabalık. Gerçekten çok korkutuyor yani. Mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalıştım. Fazla giremedim kalabalığın içine. Ama gerçekten insanlarımız çok duyarsız. Alışveriş için geldim ama kalabalığa girmemeye çalıştım. Bu görüntüye artık uzaktan bakıyoruz. Çok ürpertici” dedi.

“BU KADAR DUYARSIZLIK OLAMAZ”
Mecburen dışarı çıktığını ifade eden Selma Kondu ise, “Kalabalık tabi ki çok korkutuyor beni. Çok korkuyoruz hem de. Mümkün olduğunca çıkmamaya çalışıyoruz evden. Biraz mecburi geldik biz. Bir de mısır yiyorlar, o ısırıyor öbürüne veriyor, öbürü ısırıyor diğerine veriyor. Yani bu kadar duyarsızlık olmaz. Çok felaket durum.” şeklinde konuştu.

“ÇOĞU İNSAN MECBUR DEĞİL AMA ÇIKIYORLAR”
Mısır Çarşısı’na alışverişe geldiğini söyleyen Duygu Doğan, “Mecbur alışveriş için geldik ama korka korka. Gezmeye gidenler de var. Çoğu insan mecbur değil ama çıkıyorlar. Atlatacağız inşallah. Bu gidişle zor ama atlatacağız” dedi.

Görüntü Dökümü:
————
-Eminönü’nde oluşan kalabalıktan detaylar (Havadan ve yerden)
-Vatandaş röpleri
-Muhabir anonsu (Burçak BOZKUŞ)
-Galata köprüsü, vapur iskelesi ve tramvay durağındaki yoğunluk
-Genel ve detay

21.04.2021 – 18.50 Haber Kodu : 210421213
21.04.2021 – 17.25 Haber Kodu : 210421186

==========================

8- ESENLER’DE KARDEŞİNİ ÖLDÜREN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Haber: Sevda SARIKAYA/İSTANBUL DHA
Esenler’de yol kenarında boğazından bıçaklanmış halde yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Yıldız Gül(38)’ün öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan ağabeyi Kemal B. “Kardeşi kasten öldürmek” suçundan tutuklandı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, 19 Nisan 20.00 sıralarında Yıldız Gül’ün Mahmutbey Yolu’nda boğazından bıçakla yaralanmış halde bulunması ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen çalışma kapsamında gözaltına alınan şüpheli ağabey Kemal B. emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Şüpheli Kemal B. savcılık tarafından, “Kardeşi kasten öldürmek’ suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

Görüntü Dökümü:
————
Şüphelinin emniyetten çıkarılması

21.04.2021 – 13.05 Haber Kodu : 210421098

==========================

(ÖZEL)
9- ATAŞEHİR’DE 30 SANİYEDE YAPILAN MOTOSİKLET HIRSIZLIĞI KAMERADA 
 
Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ – Murat KORKMAZ / İSTANBUL DHA 
Ataşehir’de kasklı iki kişinin, binanın önünde zincirle bağlanmış halde park edilen motosikleti 30 saniye içinde çalma anları güvenlik kameralarına yansıdı. 
Olay, İnönü Mahallesi’nde dün saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Kasklı iki kişi, binanın önünde zincirle bağlı halde park edilen 50 bin lira değerindeki motosikleti otuz saniye içerisinde çalarak kaçtı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, kasklı iki kişi park halindeki motosiklete doğru yöneliyor. Şüpheliler yanlarında getirdikleri demir kesme makasıyla motosikletin zincirini kesiyor. Motosikleti alan hırsızlar kaçmaya çalıştıkları sırada sesleri duyup uyanan sahibi Safa Tahir Kesin ve ailesi tarafından kovalanıyor. 
Sefa Tahir Kesin’in şikayeti üzerine polis, kamera kayıtlarından kasklı iki şüphelinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.
 
“BİZ HIRSIZLARI KOVALADIK AMA İKİ, ÜÇ METRE KAÇIRDIK” 
Motosikletin sahibi Safa Tahir Keskin “Dün sabah saatlerinde bir motosikletle iki kişi geliyor. Motosikletimin olduğu yerde ilk önce keşif yapıyorlar. İki kişi yürüyerek bakıyor motosikletime. Daha sonra bizim evin ışıkları açık olduğunu görünce gidiyorlar. İki saat sonra tekrar geliyor. Kendi geldikleri motosikleti ileride bırakıyorlar. Önce bir arkadaş benim motosikletime doğru yöneliyor. Daha sonra motorun örtüsüne atıyor. Motosikletimin halatına kilit bağlıydı. O kilidi kesiyorlar tabii. Kilidi kestikten sonra geri geri çekiyorlar motoru. Biz de o sıra duyuyoruz sesleri. Evden çıkmamızla onların motoru ittirmesi yani üç saniye falan. Biz de onları kovalarken tabi iki üç metreyle biz kaçırıyoruz. Hırsızları aşağı doğru bayağı bir kovalıyoruz. Kovaladıktan sonra dönüyorlar, döndükten sonra tabii yakalayamıyoruz. Arabayla fişine düştük ama yakalayamadık” dedi.
 
“HIRSIZLARIN YÜZÜNDEN MOTOSİKLET ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM” 
Motosikletin değerinin 50i bin lira olduğu söyleyen Keskin, “Ben motosikletin değerinde değilim. Ben kendim için üzülüyorum. Yani başka arkadaşlarım, aynı durumu düşünen arkadaşlarım için de üzülüyorum. Gerçekten kötü bir durummuş. Yani biz buna emekle alıyoruz. Bu devirde kolay para kazanılmıyor maalesef. Bu travmayı nasıl atlatacağım diye düşünüyorum. Artık motosiklet almayı da düşünmüyorum hırsızların yüzünden” diye konuştu.  
 
Görüntü Dökümü 
——————————- 
(Güvenlik Kamerası) 
-Kasklı iki kişi motosiklete yönelmesi 
-Motosikleti alıp kaçmaya çalışması 
-Hırsızları kovalayan vatandaşlar 
-Hırsızların sokak aralarından hızlı geçmesi 
-Genel ve detaylar 
 
(Aktüel Görüntü) 
—————————— 
-Çalınan motosikletin park halinde bulduğu yer 
-Motosikletin kesilen zincirden detay 
-Sokaktan detaylar 
-Motosiklet sahibi ile röp. 
-Çalınan motosikletin fotoğrafı 
-Genel ve detaylar 

21.04.2021 – 18.27 Haber Kodu : 210421207

===========================

10- BİLAL EKŞİ: İNGİLTERE VE DANİMARKA’DAN TÜRKİYE’YE UÇUŞLAR AÇILIYOR

Haber: Enver ALAS / İSTANBUL, DHA
Türk Hava Yolları(THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, yetkili otoritelerce alınan karar doğrultusunda İngiltere ve Danimarka’dan Türkiye’ye uçuşların yeniden başlatılacağını duyurdu. 
Koronavirüs ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kararıyla İngiltere ve Danimarka’dan Türkiye’ye yapılan uçuşlar bir süredir yapılamıyordu. 
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İngiltere ve Danimarka’dan Türkiye’ye uçuşlar açılıyor” dedi. 
Ekşi, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 
“İngiltere ve Danimarka’dan Türkiye’ye uçuşlar açılıyor. Otoritelerimizce alınan karara istinaden son 72 saatte yapılan PCR testi negatif olmak kaydı ile İngiltere ve Danimarka’dan Türkiye’ye yolcu gelişine müsaade edilecektir. Lütfen seferlerimizi takip ediniz.”

HİNDİSTAN’DAN GELENLERE 14 GÜNLÜK KARANTİNA 
Öte yandan, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda yine koronavirüs tedbirleri kapsamında yarından itibaren Hindistan’dan Türkiye’ye gelecek yolcular için de son 72 saat içinde negatif PCR testinin ibraz edilmesinin yanı sıra, valiliklerin belirleyeceği yerlerde 14 gün süreyle karantina uygulanacağı öğrenildi. Alınan karar, son 10 gün içerisinde Hindistan’da bulunmuş ve Türkiye’ye gelen tüm yolcular için uygulanacak. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!