Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- PENDİK’TE GENÇ KIZI KORUMAK İSTEYEN DAYISI CANINDAN OLDU, KOMŞUSU YARALANDI

Yılmaz OKUR / İSTANBUL,(DHA) – PENDİK’te iddiaya göre bir erkek tarafından tehdit edilen genç kız, dayısından yardım istedi. Genç kızın dayısı ile şüpheli erkek arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında kurusıkıdan bozma tabancasını çıkaran zanlı, genç kızın dayısını öldürdü, kavgaya karışan 4 kişiden birini de yaraladı. Cinayetin ardından kaçan zanlı, daha sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, dün saat 23.30 sıralarında Pendik ilçesinde Orta Mahallesi Kavuniçi Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, isminin Necati olduğu öğrenilen bir kişi, daha önceden arkadaş oldukları bir genç kız ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışma büyüyünce genç kız dayısı Hasan Yılmaz’a haber vererek yardım istedi. Sokağa gelen Hasan Yılmaz, yeğenini korumak için Necati isimli kişi ile kavga etmeye başladı. Bu sırada Hasan Yılmaz’ın yabancı uyruklu 4 komşusu da kavgaya dahil oldu. Kavga sırasında zanlı, belinden çıkardığı kurusıkıdan bozma tabanca ile üç el ateş etti. Tabancadan çıkan mermilerden biri Hasan Yılmaz’ın başına isabet etti. Yılmaz, kanlar içinde yere yığıldı. Kavgaya karışan komşulardan biri de bacağından yaralandı. Silahlı saldırgan ise bir taksiyi durdurarak olay yerinden kaçtı. 
Silah sesini duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin kontrolünde Hasan Yılmaz’ın başına isabet eden mermi ile hayatını kaybettiği belirlendi. Ayağından yaralanan bir komşu ise olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Hasan Yılmaz’ın cenazesi, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

KAÇAN ZANLI YAKALANDI
Polis ekipleri, yapılan incemeler sonucu kaçan zanlının kimliğini tespit ederek çalışma başlattı. Zanlı, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan Necati isimli zanlı, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

“VURAN KİŞİ RAHATSIZ EDİYORMUŞ”
Silah sesleri üzerine dışarı çıktığını söyleyen Neşe Onay, olayla ilgili, “Ben üç el silah sesi duydum. Camdan baktım, yukarı ve aşağı doğru kaçanlar oldu, dışarı çıktık. Arkadaşın kapısının önünde kız ağlıyordu, yaralı çocuk vardı yanında. Diğer vurulan kişi yerde yatıyordu zaten. Kız ‘dayım’ dedi. Vuran kişi, onu rahatsız ediyormuş. ‘Bu da dayım’ dedi. ‘Beni korumak için geldi dedi'” şeklinde konuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü dökümü:
—————————–
-Olayın gerçekleştiği sokak
-Polis ekiplerinin çalışmaları
-Ambulans içinde yaralıya müdahale edilmesi
-Görgü tanıkları ile röportajlar
-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları
-Cenazenin kaldırılması
-Genel ve detay görüntüler

====================

Reklam Alanı

2-İSTANBUL’DA PKK/KCK-PYD/YPG OPERASYONU: 8 GÖZALTI

Ertan KILIÇ-Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA) – İSTANBUL’da PKK/KCK terör örgütüne yönelik 5 ilçede 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin örgütün dağ kadrosunda faaliyet gösterdikten sonra İstanbul’a geldikleri öğrenildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yaptığı çalışmalar ile örgütün dağ kadrosunda yer aldıktan sonra İstanbul’a geldikleri belirlenen kişilerin yakalanması için operasyon düzenledi. Teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul genelinde 5 ilçede 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

KADIKÖY’DE BİR GÖZALTI
Operasyon yapılan adreslerden biri Kadıköy ilçesi Caferağa Mahallesi Dr. Esat Işık Caddesi’nde bulunan 5 katlı binanın bodrum katı oldu. PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldığı belirtilen şüphelinin kaldığı daireye baskın yapıldı. Operasyonda şüpheli gözaltına alınırken, evde aramalar yapıldı. Aramalar sonucu bir dizüstü bilgisayara el konuldu. 

OPERASYONDA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlarda haklarında yakalama kararı bulunan 9 kişiden 8’i yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Görüntü dökümü:
—————————–
-Terörle Mücadele Ekiplerinin binaya girişi
-Polislerin çevre güvenliği alması
-Gözaltına alınan şüphelinin binadan çıkarılışı
-Gözaltına alınan şüphelinin polis aracına bindirilişi
-Genel ve detay görüntüler

=====================

3- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İTALYA BAŞBAKANI CONTE İLE GÖRÜŞTÜ

Haber: Gülseli KENARLI / İstanbul DHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya’nın  AB’yi Doğu Akdeniz’de sağduyu ve hakkaniyete dayalı bir tutum izlemeye yönlendireceğine inandığı ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-İtalya ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik adımlar ele alındı, bölgesel gelişmeler değerlendirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İtalya ilişkilerine değer verdiklerini belirterek, salgın koşullarının elverdiği en uygun zamanda İtalya ile üçüncü hükümetlerarası zirveyi Türkiye’de gerçekleştirmek istediklerini söyledi. 
İtalya’nın Avrupa Birliği (AB) bağlamında Türkiye’ye sağladığı desteğe teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya’nın AB’yi Doğu Akdeniz’de sağduyu ve hakkaniyete dayalı bir tutum izlemeye yönlendireceğine inandığı ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya’nın Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’yle iş birliği adımlarını yararlı gördüğünü de dile getirdi.

================

4- 56 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BAŞLADI

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM/İSTANBUL DHA
Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Saat 21.00’de başlayan kısıtlama pazartesi saat 05.00 itibariyle sona erecek.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Saat 21.00’de başlayan kısıtlama pazartesi 05.00’e kadar uygulanacak. Kısıtlamanın başlamasıyla zabıta ekipleri İstiklal Caddesi’nde uyarılarda bulundu. Kısıtlamadan turistler muaf tutuluyor.

Görüntü Dökümü:
——–
İstiklal Caddesi’nden görüntü
Kısıtlamanın başlaması
Genel ve detaylar
 
==============

5- BAKIRKÖY’DE KAZADA MOTORU YERİNDEN ÇIKAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)
Bakırköy’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil ağaca çarptı. İçinde bulunan 4 kişinin yaralandığı otomobilin motoru yerinden fırladı.
Kaza, dün saat 17.45 sıralarında Bakırköy Yeşilköy Halkalı Caddesi’nde meydana geldi. Mehmet Tuna’nın kullandığı 34 DLY 283 plakalı otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkarak,  yol kenarındaki ağaca çarptı. Kaza sırasında otomobil içinde bulunan 4 kişi yaralandı. Otomobil içinde sıkışan bir kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı. Yaralılar ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Kiralık olduğu öğrenilen otomobilin motoru çarpanın etkisiyle yerinden çıkarak yol kenarındaki kaldırıma fırladı. Kazanın yaşandığı yolda bir süre trafik yoğunluğu oluştu. Olay yerine çağrılan çekici ile otomobil bulunduğu yerden kaldırıldı.

Görüntü dökümü
————
Yeşil alana fırlayan motor kısmı
Kaza yapan otomobilden görüntü
Otomobilin kaldırılması

==============

6- KADIKÖY’DE SOKAKTA BİR KİŞİ ÖLÜ BULUNDU 

Haber kamera Murat KORKMAZ İSTANBUL (DHA)
Kadıköy’de bir kişi sokak üzerinde ölü bulundu. Sokakta yaşadığı iddia edilen 65 yaşındaki Sami Babacan’ın cansız bedeni kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Olay, dün saat 17.30 sıralarında Kadıköy Caferağa Mahallesi Mühürdarbağı Sokak’ta meydana geldi. Hareketsiz şekilde yatan Sami Babacan(65)’ı gören mahelle sakinleri, durumu polis ekiplerine heber verdi. Sağlık ekipleri, Babacan’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis olay yeri inceleme ve savcının incelemesinin ardından Babacan’ın cansız bedeni kesin ölüm 
nedenin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. 

SOKAKTA YAŞADIĞI İDDİASI
Babacanın 30 yıllık arkadaşı olduğunu ifade eden Mehmet Mustafa Çeçen, “30 senedir tanıyorum. Hep sokakta kaldı. Bir yeri olmadı. Bir ara bundan 12 sene evvel bir tesisat işine girdi. Elimizden geldiğince yardım ediyorduk ama kendisini kahretmişti. Her fırsatta ‘Allah canımı alsın da kurtulun’ diyordu. İki oğlu varmış yıllardır görememiş ‘sokaklarda görsem tanıyamam’ diyordu. Bizim çok değer verdiğimiz pırlanta bir insandı. Sabah ben buradan geçerken ‘Sami Ağabey nasılsın, iyi misin? Sana sıcak bir çorba veya bir çay alayım’ dedim. Hiç konuşmadı, o zaman dedim kaldırmayayım. Biraz evvel de buradan geçerken ambulansı görünce ‘acaba’ dedim” şeklinde konuştu. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:
——————- 
-Olay yeri
-Ambulanstan görüntü 
-Ceseten görüntü
-Röportaj 
-genel ve detay görüntü 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!