Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- FSM’DE 22 YAŞINDAKİ MOTOSİKLETLİNİN ÖLDÜĞÜ KAZA KAMERADA

İstanbul (DHA) FATİH Sultan Mehmet Köprüsü’nde 22 yaşındaki Ebubekir Sözcü’nün hayatını kaybettiği motosiklet kazasının görüntüleri ortaya çıktı.
Kaza, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde (FSM) pazar gecesi saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 34 DSU 607 plakalı motosikleti kullanan 22 yaşındaki Ebubekir Sözcü, Ankara istikametinde motosikletin ön tekerini kaldırarak ilerlemeye çalıştığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yalpalayan motosiklet, köprü üzerinde metrelerce sürüklenirken, Sözcü köprü korkulukları ile bariyer arasına savrularak ağır yaralandı. Köprüde görevli koruma polis ekipleri kazanın olduğunu görünce durumu sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ebubekir Sözcü’nün hayatını kaybettiğini belirledi.  Kaza sonrası ikinci bir kaza yaşanmaması nedeniyle polis ekipleri köprüde önlem alarak trafiği tek şeritten sağladı. Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından sürücünün cansız bedeni ambulans ile olay yerinden kaldırıldı. Kaza sonrası sürüklenen motosiklette çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Polis ekipleri yolu tamamen araç geçişine açtı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

KAZA KAMERADA
Öte yandan kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Ankara istikametine ilerleyen motosiklet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yalpalamaya başlıyor.  Motosiklet daha sonra yolda sürüklenmeye başlıyor. Bariyerlere de çarpan motosiklet metrelerce sürüklendikten sonra durabiliyor.

Görüntü dökümü:
—————-
-KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASI

===================

2- (ÖZEL)YÜKSEK GERİLİM HATTINDA HELİKOPTER İLE NEFES KESEN TEMİZLİK

Reklam Alanı

Gülseli KENARLI – Ali AKSOYER – Hüseyin ÇAKMAK / İstanbul, (DHA) YAKLAŞILMASI halinde bile ölümcül tehlike yaratan yüksek gerilim hatları, metrelerce yükseklikte, akım kesilmeden helikopterden sıkılan saflaştırılmış suyla yıkanarak, temizlendi. Türkiye’de ilk defa TEİAŞ ekiplerince gerçekleştirilen ve 730 gün süren temizlik çalışmaları, havadan da görüntülendi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)  tarafından gerçekleştirilen temizlik çalışması, 2019 yılında başladı. TEİAŞ, dünyadaki uygulamaları da yakından takip ederek, yüksek gerilim hatlarındaki izolatörlerin temizliği için Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, elektriği kesintiye uğratmadan helikopter ile temizlik çalışmalarına başladı. 730 gün süren ve mayıs ayında tamamlanan çalışmayla toz, kum, kimyasal atıklar, tarımsal ilaçlar, deniz tuzu gibi nedenlerle kirlenen ve iletim performansı azalan 10 bin elektrik direğindeki 50 binden fazla izolatör (yalıtkan malzeme), helikopterden sıkılan saflaştırılmış suyla yıkandı.

TÜM RİSKLERE KARŞI TEDBİR ALINIYOR
İkinci etabı Haziran ayında başlayacak olan temizlik çalışmasında saflaştırılmış su kullanılıyor. Önce helikoptere monteli olan su tankına saflaştırılmış su yükleniyor. Havalanan helikopter, elektrik iletim hatlarının bulunduğu direklerin yanına yaklaşıyor. Yüksek basınçlı pompa ile de saflaştırılmış su temizlenecek izolatöre uygulanıyor. Bu sırada bir görevli,  helikopterin yan kapısından işlemi kontrol ediyor. Temizlik çalışmasında kullanılan helikopterin kabini ve iç bölümü de yüksek gerilim hatları için özel hazırlanıyor.

“ELEKTRİK İLETİMİNDE EN ÖNEMLİ ŞEY KESİNTİSİZ OLMASI”
TEİAŞ Avrupa Yakası Bölge Müdürü Faruk Baş, çalışmalarla ilgili olarak, “Bizim iletim hatlarındaki direklerde izolasyonu sağlayan ‘izolatör’ dediğimiz bir malzeme var. Bu malzemelerde çevreden kaynaklı zamanla kirlilikler oluşuyor yüzeylerinde. Bu kirlilik kuş pisliği olabiliyor veya tarımsal arazilerin olduğu bölgelerde tarım ilaçlarından kaynaklanabiliyor, deniz kenarlarında deniz tuzundan olabiliyor, şehir içerisinde de kimyasal bir takım atıklardan kaynaklı kirlilikler olabiliyor. Bu kirlilikler iletim hattının sisteminde arızalara neden olabiliyor. Kirlilik elektrikte izolasyonu bozan bir etken. Daha önceki yıllarda biz enerjisiz olarak bu temizlik çalışmasını yapıyorduk ekiplerimizle. Ancak 2019’dan beri TEİAŞ olarak artık Türkiye genelinde helikopterle suyla yıkama yapıyoruz. Helikopter yanaşıyor sisteme elektriği kesmeden. Elektrik iletiminde en önemli şey kesintisiz olması. Helikopter direğe yanaşıyor ve izolatörü yıkayarak temiz hale getiriyor. Bu şekilde bir bakım çalışması yapıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————-
-Çalışmalardan görüntü
-Havadan görüntüler
-Çalışma öncesi hazırlıklar
-Helikopter içinden görüntüler
-Baş ile röportaj
-Detaylar

==================

3- KURUÇEŞME’DE ARIZALANAN 79 METRELİK GEMİYE KEGM MÜDAHALE ETTİ

İSTANBUL,(DHA)- Kuruçeşme açıklarında dümen arızası yaşan kuru yük gemisi Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) ekipleri tarafından acil demir bölgesine demirletildi. 
Kuruçeşme önlerinde arızalanan 79 metrelik İRFAN SAVAŞ isimli gemiye KEGM römorkörü müdahale etti. KEGM resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda; “Kuruçeşme önlerinde dümen arızası yaşayan 79 metre boyunda İRFAN SAVAŞ isimli kuru yük gemisi, KURTARMA 12 Römorkörümüz ve kılavuz kaptanımız eşliğinde Büyükdere acil demir bölgesine emniyetle demirletildi.” ifadeleri kullanıldı.

Görüntü dökümü:
———–
-Geminin fotoğrafları

==================

4- BAHÇELİEVLER’DE MARANGOZ ATÖLYESİ ALEV ALEV YANDI

Murat SOLAK – Uğur ŞAHİN / İSTANBUL, (DHA) BAHÇELİEVLER’de tek katlı marangoz atölyesinde yangın çıktı. İçerde bulunan yanıcı maddeler nedeniyle alevler kısa sürede tüm atölyeyi sararken yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Bahçelievler, Kocasinan Merkez Mahallesi Merkez Sokakta bulunan tek katlı marangoz atölyesinde saat 10.00 sıralarında 
henüz bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Alevler, içeride bulunan yanıcı maddelerin bulunması nedeniyle tüm atölyeyi sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına merdiven aracıyla müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren çalışmalar sonunda yangın kontrol altına alınırken, atölye kullanılamaz hale geldi. Çevredekilerin yangını kısa sürede fark edip içerde bulunan yanıcı maddeleri dışarıya çıkarması olası bir faciayı önledi. 

“KOMŞULARIN DUMAN VAR DEMESİYLE UYANDIK”
İş yeri sahibi Şenol Durmaz, “Komşuların ‘duman var’ demesiyle uyandık. Daha sonra iki kova su attım. İçeride boyalar var. Onlara sirayet edince yangın büyüdü. Tinercilerin yaktığını düşünüyorum. Onlar burada sürekli ateş yakıyor. Yaralı yok. İtfaiye geldi. İçerde yanıcı madde olması ve ahşap bir yapı olmasından dolayı kısa sürede alev aldı” dedi.

Görüntü dökümü:
—————–
-Yanan marangoz atölyesi
-İtfaiye ekiplerinden görüntü
-İş yeri sahibinden röp
-Vatandaş cep telefonu görüntüsü
-Genel ve detaylar

======================

5- ESENYURT’TA SİTEDE KISITLAMA KAVGASI KAMERADA

Alper KORKMAZ – Ersan SAN / İSTANBUL, (DHA) Esenyurt’taki bir site bahçesinde kısıtlama saatinde top oynayan 2 genç ile güvenlik görevlisi arasında çıkan tartışma, yumruklu kavgayla son buldu. Kavga, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
Esenyurt, Gökevler Mahallesi’ndeki bir sitede Pazartesi saat 22.00 sıralarında yaşanan yumruklu kavga, iddiaya göre şöyle gelişti; Kısıtlama saatinde site bahçesinde top oynayan iki genci, sitenin motosikletli güvenlik görevlisi uyardı. Ancak gençlerden biri topu, güvenlik görevlisine doğru tekmeledi. Güvenlik görevlisi de motosikletinden inerek, gençlerin yanına gitti. Çıkan tartışma kısa sürede yumruklu kavga dönüştü. Güvenlik görevlisinin tekvando sporuyla ilgilendiği öğrenilirken, kavganın sonunda gençler bahçeden ayrıldı. Yaşanan kavga, sitenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü:
—————-
Olay anı güvenlik kamera görüntüsü

===================

6- (ÖZEL) SULTANGAZİ’DE MOTOSİKLETLE OTOMOBİLİN ÇARPIŞMA ANI KAMERADA

Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA) SULTANGAZİ’de motosikletle otomobil çarpıştı. Motosikletteki iki kişi yaralanırken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, önceki gün saat 09.30’da Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, motosiklet sürücüsü kırmızı ışıkta geçince 50. Yıl Mahallesi’nden Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’ne ilerleyen otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motordan fırlayan ve kask takmadıkları görülen sürücü ile yanında bulunan arkadaşı yaralandı. Yaralanan motosiklet sürücüsü ve arkadaşının yardımına çevredekiler koştu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralıları ambulanslarla hastaneye kaldırdı. Hastanedeki tedavilerinin ardından yaralı 2 kişinin taburcu edildiği öğrenildi. 

KAZA ANI KAMERADA
Yaşanan kaza güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, motosikletin otomobile çarpıştığı, sürücü ve yanında bulunan arkadaşının motordan fırladıkları görülüyor. Yerden kalkan sürücünün yanına giderek arkadaşının kontrol ettiği, çevredeki vatandaşların kaza yerine doğru koştuğu ve yaralanan kişilere yardım ettikleri kameraya yansıyor. 

Görüntü dökümü:
———————–
Güvenlik kamerası
-Motosikletle arabasının çarpışması
-Çarpışmanın ardından etrafında toplananlar
Cep telefonu kamerası 
-Ambulansın gelmesi
-Toplanan kalabalık

====================

7- KARAKÖY’DE BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA SALDIRAN KADINA VERİLEN CEZANIN GEREKÇESİ AÇIKLANDI
 
Ahmet YEŞİLMEN / İSTANBUL, (DHA) – KARAKÖY’de yolda yürüyen iki başörtülü kadına saldırdığı iddiasıyla “Tehdit” ve “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlarından 1 yıl 4 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası ertelenen sanık Semahat Yolcu hakkındaki davada gerekçeli karar açıklandı. Sanığın, müştekilere yönelik “Sizin ağzınızı kırarım” sözlerinin tehdit suçunu oluşturduğu belirtilen gerekçeli kararda, sanığın müşteki Feyza Yerlikaya’nın başörtüsünü kafasından çekmesi eyleminin ise “İnanç hürriyetinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlere müdahale etme’ boyutunda olduğu vurgulandı.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi, tutuksuz sanık Semahat Yolcu’yu “Tehdit” ve “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlarından 1 yıl 4 ay 7 gün hapis cezasına çarptırmış ve cezayı ertelemişti. Müştekiler Feyza Yerlikaya ve Gamze İnce’nin şikayetlerinden vazgeçmesi nedeniyle ise sanık hakkında açılan “Hakaret” ve “Basit yaralama” suçlarının ise düşürülmesine kararı verilmişti. Mahkeme açıkladığı gerekçeli kararında sanığın, müştekilere yönelik “Sizin ağzınızı kırarım” sözlerinin tehdit suçunu oluşturduğunu belirtti. Kararda, sanık Yolcu’nun müşteki Feyza Yerlikaya’nın başörtüsünü kafasından çekmesi şeklinde eyleminin iddianamede atılı olan “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” boyutunda olmadığı, eyleminin “İnanç hürriyetinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlere müdahale etme’ boyutunda olduğu da kaydedildi.

CEZASININ ERTELENME NEDENİ AÇIKLANDI

Sanık Semahat Yolcu’nun savunmalarında pişmanlık gösterdiği ve özür dilediğinin ifade edildiği gerekçeli kararda, ceza aldığı “Tehdit” ile “İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlarının maddi zarar oluşmasını sağlayacak suçlardan olmadığı ve tazmini gerektirir kamusal ile şahsi bir maddi zararın bulunmadığı anlatıldı. Sanığın sabıkasının olmadığının belirtildiği kararda, sanığın ileride suç işlemekten çekineceği yönünde olumlu kanaat oluşması ve tazmini gerektirir maddi bir zarar bulunmayışı nedeniyle cezasının ertelendiği ifade edildi.

ŞİKAYETLERİNDEN VAZGEÇTİKLERİ İÇİN İKİ SUÇTAN  DÜŞME KARARI VERİLDİĞİ BELİRTİLDİ

Gerekçeli kararda sanık Yolcu’nun sağ eliyle müşteki Feyza Yerlikaya’nın sol omuz kısmına vurduğu ve bu eyleminin “Basit yaralama”, müştekilere yönelik söylemlerinin ise “Hakaret” suçunu oluşturduğu kaydedildi. Sanığın bu suçları işlediğinin sabit olduğunun, suçların şikâyete tabi suçlardan olduğu, müştekilerin ise şikâyetlerinden vazgeçtiği, bu nedenle “Hakaret” ve “Basit yaralama” suçlarından düşme kararı verildiği belirtildi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede olayın 15 Kasım 2019 tarihinde saat 15.15 sıralarında gerçekleştiği belirtilmişti. Karaköy Meydanı’na doğru yürümekte olan Yolcu’nun karşı yönden gelen Yerlikaya ve İnce’ye doğru hamle yaparak ilk önce Feyza Yerlikaya’nın başörtüsünü eliyle açmaya çalıştığı ve sağ eliyle Yerlikaya’nın omuzuna vurarak hakaret içeren sözler söylediği kaydedilmişti. İddianamede, saldırıya uğrayan Feyza Yerlikaya ve Gamze İnce “müşteki” sıfatıyla yer almış, şüpheli Yolcu’nun, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “Hakaret”, “Tehdit” ve “Kasten yaralama” suçlarından 4 yıl 8 aydan 12 yıl 8 aya kadar hapsi istenmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————
-Arşiv

===================== 

8- (Havadan görüntülerle) AYAMAMA YAŞAM VADİSİ İSTANBULLULARA NEFES ALDIRACAK

Uğur ŞAHİN – Hüseyin ÇAKMAK –  Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL, (DHA) – İSTANBUL sınırları içerisinden geçerek Marmara Denizi’ne dökülen Ayamama Deresi’nde ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarının 2022 yılının Haziran ayında bitmesi planlanıyor. Çalışmaların bitmesiyle İstanbul, 1 milyon metrekare aktif yeşil alan kazanacak. 
İstanbul’da önceki senelerde birçok taşkın haberleri ile adını duyuran Ayamama Deresi, İSKİ’nin 2020 yılında başlattığı etüt çalışmalarıyla birlikte ıslah ediliyor. Çalışmaların bitmesiyle olası su taşkınlarına ve atık su kaynaklı kötü kokuların önüne geçilecek. İSKİ ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla ilk etapta 200 bin metrekarelik yeşil alan kazandırılırken, proje sonunda bu rakam 1 milyon metrekareye ulaşacak. Küçükçekmece, Bahçelievler ve Bakırköy’den geçen Ayamama Deresi ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte “Ayamama Deresi Yaşam Vadisi” ismini alacak. Proje 4 etaptan oluşacak ve bitmesiyle birlikte Marmara Denizi ile D-100 Karayolu’nun kuzeyi arasında kesintisiz yaya ve bisiklet yolu bulunacak. Ayrıca derenin çevresinde bulunan yeşil alanlar etkinlik alanı olacak. Küçükçekmece, Bahçelievler ve Bakırköy arasında kesintisiz ulaşım Rauf Orbay Caddesi, Marmaray Banliyö Hattı ile Çobançeşme Kavşağı’na yapılan alt ve üst geçitlerle sağlanacak.  

“AYAMAMA DERESİ YENİ BİR YAŞAM ALANI HALİNE GELİYOR” 
Ayamama projesinin İstanbul’a nefes aldıracağını söyleyen İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin yaptığı yazılı açıklamada, “Kentin 15 bölgesinde yer alan vadilerden en dikkat çekeni, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinden geçen Ayamama Deresi Yaşam Vadisi. Yakın geçmişe kadar sel ve taşkınlarla gündeme gelen Ayamama Deresi’nin ıslahını tamamlayan İBB, şimdi ise Yaşam Vadisi projesiyle Ayamama çevresini, tüm İstanbullara nefes aldıracak yeni bir yaşam alanı haline getiriyor. Projeye göre dere çevresinin kuzeyi, etkinlik alanı şeklinde tasarlanırken; güneyi ise yaya ve bisiklet ulaşımına olanak veren yeşil alanlar olacak. Projenin en önemli noktalarından biri Marmara Denizi ve D-100 karayolu kuzeyi arasında kesintisiz yaya ve bisiklet yolunun sağlanacak olmasıdır. Rauf Orbay Caddesi, Marmaray Banliyö Hattı ve Çobançeşme Kavşağı ile kesintiye uğrayan erişim, alt geçit ve yaya köprüleri ile yeniden sağlanacak. Bu sayede insanlar Küçükçekmece ve Bahçelievler ilçelerinden Marmara Denizi’ne kesintisiz ulaşabilecek. 4 etap şeklinde programlanmış olan Ayamama Yaşam Vadisi tamamlandığında ise İstanbul 1 milyon metrekarelik yeni aktif yeşil alan kazanmış olacak” dedi.  

İMAMOĞLU PROJEYİ DEFALARCA YERİNDE İNCELEMİŞTİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da önem verdiği projeyi defalarca yerinde incelemiş, “Ayamama’ya bugüne kadar hor davranıldı. Hor görüldü burası. Bundan sonra Ayamama’ya, İstanbul, kurumlarıyla beraber iyi davranacak tüm belediyeleriyle beraber; başta Büyükşehir olmak üzere. O da bize iyi davranacak” ifadelerini kullanmıştı.  

Görüntü dökümü:
—————————-
-Ayamama deresi ıslah çalışmaları 
-Ayamama deresi çevre düzenlemesi 
-Ayamama deresi hava görüntüleri 
-Haber detay 
 
==================

9- SARIYER TEM’DE OTOMOBİL BARİYERLERE ÇARPTI; SÜRÜCÜYÜ İTFAİYE KURTARDI

Haber – Kamera: Hasan YILDIRIM – Özgür EREN / İSTANBUL (DHA) SARIYER, TEM Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafif ticari araç bariyerlere çarptı. Araç içerisinde sıkışan sürücü, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Kaza, Sarıyer TEM Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışı Edirne istikametinde saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsü Abdullah Mert Turhan’ın (20) direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafif ticari araç, önce sağ bariyerlere daha sonra da sol bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç içerisinde sıkışan sürücü için olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralı sürücü, İstinye itfaiye ekibi tarafından sıkıştığı yerden kurtarılarak sağlık ekibine teslim edildi. Sedyeye alınan yaralı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle TEM otoyolu Edirne istikametinde trafik yoğunluğu yaşandı. Kaza yapan aracın kaldırılmasıyla trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü:
——————–
Olay yerinden görüntü
Yaralı sürücünün araç içerisinden çıkarılması
Yaralının ambulansa konulması
Kaza yapan hafif ticari araç
Trafikten görüntü
Genel ve detaylar

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!