Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- ARNAVUTKÖY’DE BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLEN 19 YAŞINDAKİ GENCİ BÖYLE DARP ETMİŞLER

-Talihsiz gencin öldürülmeden hemen önceki görüntüleri ortaya çıktı

-28 gözaltı

İSTANBUL,(DHA)
Arnavutköy’de bir parkta yaşanan kavganın büyümesi üzerine bıçaklanarak öldürülen 19 yaşındaki Sait Çakmak’ın öldürülmeden hemen önce saldırıya uğradığı görüntüler ortaya çıktı. Çakmak’ı bıçakla öldürdüğü iddia edilen şüpheli de gözaltına alındı. 
Arnavutköy Anadolu Mahallesi’ndeki bir parkın hemen yakınında başlayan kavga cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde Sait Çakmak yaklaşık 15 kişinin saldırısına uğruyor. Kaçmaya çalışan talihsiz genç görüntülerden dakikalar sonra bir parkın içerisinde bıçaklanarak öldürülüyor. 

Hayatını kaybeden Sait Çakmak’ın yakınları, olayın hemen ardından saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin evine saldırmış, içeride şüpheli ve yakınlarının olduğu 20 kişi mahsur kalmıştı. Olayların büyümesi üzerine Arnavutköy’e çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat polisi sevk edilmiş, evde bulunan 20 kişi özel harekat polisleri tarafından sabaha karşı geniş güvenlik önlemleri altında evden çıkarılmıştı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüpheli de gözaltına alınarak, Gayrettepe’deki Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü. 
Öte yandan bıçaklı kavgaya karıştıkları iddia edilen 28 kişi gözaltına alındı. Polis, olayın yaşandığı mahallede güvenlik önlemi almaya devam ettiği öğrenildi.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü:
————–
-Sait Çakmak’a saldırmaları
-Duvara yaslamaları
-Vurmaları
-Çakmak’ın kaçmaya çalışması
-Arkasından kovalamaları

===================

2- (ÖZEL) HAVALAR ISINDI, BÜYÜKÇEKMECE’Yİ ‘KRONOMİD’ SARDI

Esma MURAT- Feridun AÇIKGÖZ- Alper KORKMAZ / İSTANBUL -(DHA) BÜYÜKÇEKMECE’de havaların ısınmasıyla birlikte ‘göl sineği’ olarak bilinen kronomid sinekler yine ortaya çıktı.  İlçede oturanlar, balkon kapıları ile pencerelerini açamazken, ilaçlamanın yetersiz olmasından şikayet etti.
Büyükçekmece’de özellikle akşamları ortaya çıkan ‘göl sineği’ yani kronomid, semt sakinlerini bıktırdı. Özellikle Büyükçekmece Gölü kıyısındaki sazlık alan ile çevre mahallelerde görülen sinekler nedeniyle vatandaşlar balkon kapıları ile pencerelerini açamıyor. Vatadaşlar, yetkililerin bu duruma bir an önce çare bulmasını istiyor.

“SİNEKLER GÖZÜMÜZE VE BURNUMUZA GİRİYOR”
Sineklerden doları sokakta bile yürüyemediklerini söyleyen Yeter Turhan, “10 yıldır Büyükçekmece’de oturuyorum, sineklerden çok rahatsızım. Bu sinekler yeşil renkli ve daha çok ışığa geliyor. Balkonda oturamıyoruz. Sokakta dahi yürüyemiyoruz. Sinekler gözümüze ve burnumuza giriyor. Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Bu sorunun gölden kaynaklandığını düşünüyorum. İlaçlama henüz yapılmadı. Bu durumdan çok şikayetçiyiz. Şu an ise balkonumdaki sinekleri temizliyorum. Yetkililerden bir an önce ilaçlama istiyoruz. Biz bu sorunu her yıl yaşıyoruz. Bu sorunun bir şekilde aşılmasını talep ediyoruz” dedi. 

“DÜNDEN BERİ ÇAMAŞIR SUYUYLA EVİN TAVANINI SİLİYORUM”
Hava almak için bile balkona çıkamadıklarını söyleyen  Ayten Karadağ da “Sivrisineklerden çok şikâyetçiyim. Dün akşam balkona çıktım, bütün sinekler evin içine doldu. Çıkarmak için uzunca uğraştık. Dünden beri çamaşır suyuyla evin tavanını siliyorum. Belediyemizin en kısa sürede bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz” diye konuştu. 

“YAPILAN İLAÇLAMA YETERSİZ”
Sineklerin daha çok akşam saatlerinde ışığa geldiklerini belirten Miyesel Çaylar, “Sivrisinekler yüzünden camları açamıyoruz. Arada bir ilaçlama yapılıyor ama yetersiz. Camı açtığımız zaman evin içi kuyruklu sineklerle doluyor. Bu sinekler ısırıyor, çok rahatsız oluyorum” diye konuştu. 

“MECBUREN SİNEKLİK YAPTIRDIK”
Sinekler yüzünden pencere açamadıklarını vurgulayan Hamiyet Alkan, “Biz mahalle sakinleri olarak sineklerden çok şikayetçiyiz. Hava iki gün ısınınca sinekler hemen dolmaya başlıyor. Ne kapı açabiliyoruz ne de cam. İlaçlamanın yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bu sinekler gölden ürüyor. Geçen sene çok çektik bu sineklerden. Sabah küreklerle sinek süpürüyorduk. Hava yeni ısınmaya başladı, yine aynı şeyleri yaşayacağız” ifadelerini kullandı.Gülten Kargı ise, “Sinekler çok berbat bir vaziyette kapımızı penceremizi açamıyoruz. Mecburen sineklik yaptırdık. Korkuyoruz” dedi. 

İBB’DEN OLASI KRONOMİD SİNEĞİNE KARŞI ÖZEL ÇALIŞMA
İBB ise yaptığı açıklamada son yıllarda özellikle Büyükçekmece Gölü yakınlarındaki mahallelerde görülen 
‘kronomid’ olarak bilinen sinekler için harekete geçildiğini bildirerek, şöyle dedi:
“İBB Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sivrisinek, karasinek, kene, fare, sıçan, hamamböceği gibi vektörlere karşı mücadele veriyor. Son yıllarda, İstanbul’da özellikle Büyükçekmece Gölü yakınlarındaki mahallelerde görülen ‘kirinomit’ sineği için İBB, kültürel mücadele yöntemlerini kullanarak farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Ayrıca, kan emmeyen, ısırmayan bu sinek ile ilgili şikayetlerin ve halk nezdindeki tedirginliğin de önüne geçilmesi hedefleniyor. ‘İBB Vektörle Mücadele Hizmet Birimi’ ekipleri tarafından evlere ‘Vektörlerle Mücadele’ hakkında bilgilendirme ziyaretleri yapılıyor. Mücadele ekipleri, kültürel çalışmalar kapsamında ayrıca, İstanbul genelindeki muhtarlıklarla koordinasyon halinde toplantılar gerçekleştirerek, farkındalık seminerleri düzenliyor. Vektörle mücadele hizmetinden faydalanmak isteyen İstanbullular, haftada 7 gün 24 saat, İBB Beyaz Masa / ALO 153 üzerinden hizmet talebinde bulunabiliyor. Vektörle Mücadele Proje kapsamında; İstanbul genelinde 2 birim Anadolu Yakası, 4 birim Avrupa Yakasında olmak üzere toplam 6 ilaçlama birimi hizmet veriyor. Birimlerde; 182 ekip ile 598 personel görev yapıyor. 2020 yılı başından 2021 Mart ayına kadar, vektörle mücadelede üreme kaynakları 4 milyon 900 bin kez kontrol edilerek, bu noktalara 470 bin 465 kez ilaçlama yapıldı.”

Görüntü dökümü
——–
-Çevre sakinlerinden röportajlar 
-Kronomid sineklerinden görüntüler 
-Genel ve detay görüntüler 

==================

3- İSTANBUL’DA ÖLÜME GİDEN YOLLARDA DÜZENLEME

Esma MURAT- Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’da karayolu ulaşım ağındaki kaza riski oluşturan noktalara çalışmalar başlattı. İlk olarak ölümlü kazaların çok sık yaşandığı Bakırköy’deki Adnan Kahveci Bulvarı’nda yol genişletme çalışması yapıldı. İstanbul’da birçok noktada bu çalışmaların devam edeceğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, “Avrupa yakasında 125, Anadolu yakasında ise 25 kaza kara noktası var. 2040 yılına kadar merkezi alanlarda ölümlü kazaların sıfırlanmasını istiyoruz” dedi.  
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 günlük tam kapanma sürecinde şehrin karayolu ulaşım ağındaki tehlikeli noktalara yönelik çalışmalar başladı. İlk çalışmaların başladığı yer ise birçok ölümlü kazalara neden olan Bakırköy’deki Adnan Kahveci Bulvarı oldu. Çalışmadaki amaç; İstanbul’da yolları daha güvenli hale getirmek ve ölümlü kazaları en aza indirmek.  

“MERKEZİ ALANLARDA ÖLÜMLÜ KAZALARIN SIFIRLAMAK İSTİYORUZ”
Çalışmalarıyla İstanbul’da trafik kazalarını önlenebileceklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, “Biz İstanbul’da trafik kazalarının önleyebileceğimizi düşünüyorum. Öncelikle olaylara kaza demeyi bırakıp çarpışma demek gerekiyor. Çünkü kaza dediğimizde önlenemeyeceğini vurguluyoruz. Ancak çarpışmalar önlenebilir. Bu çarpışmalar fiziksel, işaretleme ve sürücü kaynaklı olabilir. Biz bu çarpışmalar için bir eylem planı içerisindeyiz. 2040 yılına kadar merkezi alanlarda ölümlü kazaların sıfırlanmasını istiyoruz. Bu kapsamda kaza kara noktaları dediğimiz yerleri belirliyoruz ve bu noktalarda geometrik bir sorun varsa, Ulaşım Trafik Komisyonu ile beraber değerlendiriyoruz ve çalışmalara başlıyoruz” dedi.  

“ADNAN KAHVECİ BULVARI’NDA SÜRÜCÜLER RAHAT DÖNÜŞ YAPABİLECEKö  
Şu an Bakırköy Adnan Kahveci Bulvarı’nda çalışmaların devam ettiğini belirten Cihan, “Şu an Bakırköy Adnan Kahveci Bulvarı’ndayız. Burada sıklıkla virajın yanlış olması nedeniyle yaşanan birçok kaza var. Bu kazaları burada en aza indirmek açısından 20 metrelik bir yarıçapa sahip bu dönüş yerini genişleterek 40 metreye çıkardık. Artık sürücüler bu bulvardan daha rahat dönüş yapabilecek. Yine bulvar için kaldırım daraltma çalışması yaptık” diye konuştu.  

“AVRUPA YAKASINDA 125 NOKTADA KAZA KARA NOKTASI VAR”  
İstanbul’da çalışma yapılacak çok nokta olduğunu söyleyen Cihan, “Tespitlerimize göre uygulama yapılacak çok nokta var. Avrupa yakasında 125 noktada kaza kara noktaları var. Anadolu yakasında ise 25 belirlediğimiz kaza kara noktası söz konusu. 17 günlük kapanma bu işleri yapmamız için bir fırsat oldu. Beşiktaş Meydanı’nı düzenleme ile ilgili bir çalışmamız var. Yine Fikirtepe Kavşağı’nda çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

POLİS,  GEÇEN YIL 10 KARA NOKTA BELİRLEDİ
Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl trafik kazalarını azaltmak ve kazaların yoğun olduğu bölgelerde önlem almak için ‘kara nokta’ çalışmasını güncelledi. Çalışma kapsamında, 1 Ocak-31 Aralık 2020 tarihlerinde trafik kazalarının en çok meydana geldiği 10 nokta belirlendi. Birinci sırada 33 trafik kazasının meydana geldiği Haliç Köprüsü’nün girişi ve çıkışı yer aldı. Bunu 31 kaza ile D-100 Karayolu Cevizlibağ mevkisi, 20 kaza ile D-100 Zeytinburnu Metrobüs durağı, 16 kaza ile Piyale Paşa Bulvarı OPET mevkisi, 14 kaza ile Vatan Caddesi Akdeniz Kavşağı, 13 kaza ile TEM otoyolu Sultangazi ayrımları mevkisi Edirne yönü, 12 kaza ile D-100 Kozyatağı mevkisi, 12 kaza ile Pendik Sahil Yolu Bulvar Gül Sokak Kavşağı, 11 kaza ile  Büyükdere Caddesi Ortaklar Caddesi Kavşağı, 10 kaza ile Barbaros Bulvarı İETT Kışla Önü Durağı izledi.
Öte yandan kentte geçen yıl polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen 14 bin 913 trafik kazasında 91 kişi yaşamını yitirdi, 19 bin 338 kişi yaralandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
——————-
– İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan röportajı  
– Bakırköy Adnan Kahveci Bulvarı’ndan görüntüler  
– Ekiplerin çalışmalarından görüntüler  
-Muhabir Anonsu (Esma MURAT)  
-Genel ve detay görüntüler  

==================

4- (ÖZEL) TAKSİM’DE SEYYAR SATICI-ZABITA ARBEDESİNİ POLİS SONLANDIRDI; O ALDIRMADAN DÜRÜMÜNÜ YEMEYE DEVAM ETTİ

Ersan SAN – İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL, (DHA)- TAKSİM’de sokağa çıkma kısıtlamasında parfüm satan seyyar satıcı ile kendisini engellemek isteyen zabıta memurları arasında arbede çıktı. Polisin müdahalesiyle son bulan arbedenin ardından seyyar satıcı gözaltına alındı. Hemen arkasında yaşanan arbedeye rağmen bir kişinin oturarak, elindeki dürümü yemeyi sürdürmesi dikkat çekti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, geçtiğimiz gün sokağa çıkma kısıtlamasında turistlere parfüm satmak isteyen seyyar satıcıyı engellemek istedi. Seyyar satıcı, kendisine müdahale eden ekiplere karşı koyunca arbede çıktı. Arbedeye müdahale eden polis ekipleri, zabıta memurlarının şikayeti üzerine seyyar satıcıyı gözaltına alarak, emniyete götürdü. Bu arada Taksim Meydanı’nda oturarak elindeki dürümü yiyen bir kişinin hemen arkasındaki arbedeye aldırış etmemesi dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:
——————–
Zabıta ve seyyar satıcılar arasındaki gerginlik
Tarafların bağırma, itiş kakış anları
Seyyar satıcı zabıtalar tarafından uzaklaştırılırken
Polis araya girmeye çalışırken
Polis, seyyar satıcıyı ekip aracına bindirirken
Meydandaki arbede sırasında yemek yemeyi sürdüren bir kişinin görüntüleri

================

5- THY, TEL-AVİV SEFERLERİNİ GÜVENLİK NEDENİYLE İPTAL ETTİ 

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) 
İSRAİL’in Gazze’ye yaptığı saldırılar devam ederken, Türk Hava Yolları (THY) güvenlik sorunu nedeniyle Tel Aviv’e bugün yapacağı tarifeli seferini iptal etti. 
İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar nedeniyle birçok havayolu şirketi güvenlik nedeniyle seferlerini gerçekleştirmiyor. Edinilen bilgiye göre, THY’nin İstanbul Havalimanı’ndan sabah saatlerinde gerçekleşmesi planlanan Tel Aviv seferi güvenlik nedeniyle iptal etti. İptallerin Cumartesi ve Pazar günü yapılması planlanan seferlerde de yaşanılacağı öğrenildi.  
==================

(ÖZEL) 
6- ABD SAHİL GÜVENLİK GEMİSİ KARADENİZ’DEN AYRILDI

Özgür EREN -Hasan YILDIRIM / İSTANBUL (DHA) Geçtiğimiz haftalarda Türk Boğazlarından geçerek Karadeniz’e açılan ABD sahil güvenlik gemisi 18 gün sonra İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’den ayrıldı. Gemideki askerlerin bir kısmı İstanbul Boğazı’nın fotoğrafını çekerken, gemiye sahil güvenlik botları da eşlik etti.
753 Borda numaralı USCGC ‘Hamilton’ isimli ABD sahil güvenlik gemisi geçtiğimiz haftalarda Türk Boğazlarından geçerek Karadeniz’e açılmıştı. ABD Donanmasının resmi Twitter hesabından ‘Dost ve müttefik devletler ile Karadeniz’de tatbikatlar gerçekleştirildi’ bilgisi paylaşıldı. Sahil güvenlik gemisi 18 gün sonra bugün saat 08.00 sıralarında Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na giriş yaptı. Geminin boğaz geçişine Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı sahil güvenlik botları da eşlik etti. Yaklaşık 1 saatte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne ulaşan geminin güvertesinden çok sayıda askerin boğazın fotoğrafını çektiği görüldü. 1,5 saatte boğaz geçişini tamamlayan ABD gemisi Marmara Denizi’ne açıldı.

Görüntü Dökümü:
———————–
-ABD Sahil güvenlik gemisinden genel ve yakın detaylar
-Gemideki askerlerden detay görüntü
-Askerlerin boğazın fotoğrafını çekmesi
-Sahil güvenlik botlarından detay görüntü
-İstanbul Boğazından detay görüntü
-Genel ve yakın detaylar    

=================

7- İSTANBUL ECZACI ODASI CUMHURİYET ANITI’NA ÇELENK BIRAKTI

Haber-Kamera: Halil Sadri YILMAZ – Kubilay ÖZEV / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL Eczacı Odası, 14 Mayıs Eczacılar Günü’nün 182’nci yıl dönümünde Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Açıklama yapan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, koronavirüs ile mücadelede 53 eczacı ile 18 çalışma arkadaşlarının hayatını kaybettiğini belirterek, eczacıların taleplerini ve sorunlarını açıkladı.
İstanbul Eczacı Odası, Taksim’de bulunan Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açıklama yapan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, “Bugün ülkemizde bilimsel eczacılık sistemine başlanmasının 182’nci yıl dönümünü kutluyoruz. Bu 14 Mayıs’ı milyonlarca insanımızın hastalanıp, binlerce insanımızı yitirdiğimiz koronavirüs sebebiyle maalesef bayram havasında karşılayamıyoruz” dedi. Sarıalioğlu şöyle devam etti: “Bir yıla aşkın bir süredir devam eden Covid-19 ile mücadelemizde bugüne kadar 53 meslektaşımızı 18 çalışma arkadaşımızı (eczane teknisyenleri) kaybettik. Vefat eden arkadaşlarımızı bir kez daha buradan saygıyla anıyoruz. Bu zor ve karanlık süreçte eczacılar olarak çok yorulduk, çok yıprandık. Bir yandan eczaneleri ziyaret eden milyonlarca kişiye en iyi şekilde ilaç ve danışmanlık hizmeti veriyor olmanın, kaotik ortamda hastalarımızın doğru bilgiye erişimlerinin sağlanmalarının, ücretsiz maske ve ücretsiz grip aşılarını dağıtarak vatandaşlarımızı korumanın insanımıza değer katmanın elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmanın haklı gururunu yaşarken diğer yandan sesimizi duyuramamanın taleplerimizin yok sayılır olmasının üzüntüsünü yaşadık, yaşıyoruz.”

“REÇETELERİN TAMAMI ELEKTRONİK OLMALIDIR”
Yetkililere seslendiğini ifade eden Sarıalioğlu, eczacılara ve eczane çalışanlarına koruyucu ekipman desteği sağlanmasını ve tanı testi yapılmasını talep etti. Sarıalioğlu “Eczanelerimiz düzenli olarak dezenfekte edilmelidir. Bulaş riskini atlatmak için reçetelerin tamamı elektronik reçete olmalıdır. Stajyer ve yardımcı eczacılarımızın aşılanmaları sağlanmalıdır.” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
-Eczacılardan görüntü
-Eczacıların anıta çelenk bırakması
-İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu’nun açıklaması
-Genel ve detaylar

=======================

8- (ÖZEL) İSTANBUL’DA POLİS HELİKOPTERİYLE BAYRAM DENETİMİ (Havadan görüntülerle)

Haber: Ali ÇAĞLAR TINBEK- Kamera: Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL, (DHA)
KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında tam kapanma devam ederken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde polis helikopteriyle havadan denetim yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı’nın 1. gününde sokağa çıkma kısıtlamalarını havadan denetledi. İstanbul Yeşilköy Havalimanı’ndan kalkış yapan polis helikopteri, Bayramın 1. günü münasebetiyle kentte bulunan mezarlıklar başta olmak üzere, sahil kenarları, Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı, Üsküdar Sahil ve Kadıköy Meydanı havadan denetlendi. Demirören Haber Ajansı (DHA) ekibi de denetimleri polis helikopterinden takip etti.

DENETİMLER İÇİN TİTİZLİKLE HAZIRLIK YAPILDI
Denetim çalışmaları, Atatürk Havalimanı’nda bulunan Havacılık Şube Müdürlüğü’nde görevli pilot polisler ve teknisyenlerin uçuşa çıkacakları ‘Bell 429’ tipi helikopter hangardan çıkartıldıktan sonra son kontrolleri yapmasıyla başladı. Uçuş için tüm kontrollerini tamamlayan polis pilotlar ve teknisyen polis görevlisinin helikopterdeki yerlerini almasının ardından uçuşa geçildi.

BAYRAM YOĞUNLUĞUNUN YAŞANMASI BEKLENEN MEYDANLAR DENETLENDİ
Atatürk Havalimanı’ndan kalkan helikopter, Yeşilköy Sahil’den denetimlerine başladı. Yeşilköy Sahil boyunca, Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı, Kadıköy Meydan ve Karacaahmet Mezarlığı boyunca uçuş gerçekleştirdi. Polis helikopteri tarafından gerçekleştirilen denetim, Eminönü Meydan’dan ve Bağcılar TEM otoyolu üzerinden devam ederek Atatürk Havalimanı’nda son buldu.

Görüntü dökümü
———————-
-Helikopterin hazırlık aşaması
-Helikopterin görüntüsü
-Helikopterin kamerasından sahil ve denetleme noktalarının görüntüsü
-Denetleme noktalarının havadan görüntüsü
-Genel ve detaylar
 
================

9- (ÖZEL) ŞİLE’DE KAÇAK KONTEYNER SAVAŞI SÜRÜYOR

Nurcan KIRCALI / İSTANBUL, (DHA)
ŞİLE’de ormanlık ve hazine arazilerine kaçak kurulan konteyner ve prefabrik evlerin sayıları pandemi sürecinde artmaya devam ediyor. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı da “Bu tür kaçak yapılara asla müsaade etmiyoruz. Tüm ekip arkadaşlarım gece gündüz demeden, bayram demeden sahada adeta bu fırsatçıların peşinde ve bu fırsatçılara kesinlikle izin verilmeyecek” dedi. 

Şile Ağva Bölgesi’nde ilçeye kamyon ve TIR’larla getirilen kaçak konteyner ve prefabrik evlere karşı mücadele başlatan Şile Belediye Başkanlığı ekipleri gece gündüz sahada çalışmalarını sürdürüyor. 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ve Ramazan Bayram tatilini fırsat bilerek şehirden kaçanların, bölgeye getirmek istedikleri konteyner ve prefabrik evler Şile Belediyesi Zabıta ekiplerinin engeline takıldı. Zabıta ekipleri, kaçak yapıları ilçeye TIR’lar ile getirildikleri sırada yakaladı ve gerekli işlemlerin ardından ilçe dışına çıkarttı. Vinçlerle arazilere konulan konteynerlar da kaldırıldı.  

“BU TÜR KAÇAK YAPILARA ASLA MÜSAADE ETMİYORUZ”
Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı konuya ilişkin “Özellikle son zamanlarda, pandemiden sonra bölgemiz malum doğal dokusu itibariyle cazibe merkezi haline geldi. Ama bu tür kaçak yapılara asla müsaade etmiyoruz. Tüm ekip arkadaşlarım gece gündüz demeden, bayram demeden sahada adeta bu fırsatçıların peşinde ve bu fırsatçılara kesinlikle izin verilmeyecek” dedi. 
  
PREFABRİK EVE SOBA BORUSUDA TAKILMIŞ 
Öte yandan Şile Otobanı üzerinde TIR üzerinde ilçeye izinsiz getirilen kaçak ahşap prefabrik eve takılan soba borusu da görüntülendi. Soba borusu ormanlık alanlarda olası soğuk ve serin akşamlara karşı alınan tedbir olarak değerlendirildi.  

Görüntü Dökümü:
————————
Vinçle arazilere konulan konteynerların kaldırılması
Otobanda TIR’ların durdurulması
TIR’lar işlem yapılması
TIR üzerindeki konteynerların ilçe dışına çıkışına zabıtanın eşlik etmesi
Genel ve detaylar 

================

10- KÜÇÜKÇEKMECE’DE YENİ AÇILAN İŞ YERİNDE YANGIN ÇIKTI

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)- Küçükçekmece’de Ramazan Bayramı öncesinde açılan tekstil atölyesinde yangın çıktı.
Yangın sabah saat 08.45 sıralarında Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Dinar Sokak’ta bulunan tekstil atölyesinde çıktı. Çalışanların mesaide bulunmadığı saatlerde henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangını fark eden sokak sakinleri durumu itfaiyeye haber verdi. Olay yerine kısa sürede itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. 5 katlı binanın bodrum katında bulunan tekstil atölyesine giren itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak tamamen söndürdü. 

“YANGINLA UYANDIK”
Yangın nedeniyle 5 katlı binada bulunan dairelerdeki insanlar da tahliye edildi. Binada yaşayanlardan biri olan Necdet Orhan, “Yangınla uyandık, bize dışarı çıkın aşağıda yangın var patlama durumu var dediler. Biz de dışarı çıktık. Altta daha yeni bayramdan önce açılan tekstil firması vardı. Büyük ihtimalle ütüyü açık bırakmış olabilirler” dedi.

Görüntü dökümü:
——————
İş yerinden çıkan dumanlar
İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
Necdet Orhan röportaj

 

izmir escort bayan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!