Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- (ÖZEL) KADIKÖY’DEN MARMARA’YA DALDI, DENİZ DİBİNİ SARAN SALYAYI GÖRÜNTÜLEDİ

Esma MURAT-Kubilay ÖZEV-  İSTANBUL DHA – KADIKÖY Sahili’nde deniz dibini saran deniz salyası dalgıç İsa Şahintürk tarafından su altı kamerasıyla görüntülendi. Şahintürk, “Şu an deniz yüzeyine çıkan deniz salyaları, dipte bulunan salyaların sadece yüzde beşi” dedi.
Marmara Denizi’nde sıklıkla görülen ve deniz salyası da olarak bilinen müsilaj, deniz dibinde 30 metreye kadar inmesi halinde zarar verdikleri canlı türlerinin çoğalma ve üremesine de engel oluyor. Dalgıç İsa Şahintürk, Kadıköy Sahili’nde Marmara’nın dibini saran deniz salyalarını su altı kamerası ile görüntüledi. İsa Şahintürk, “Günden güne oltayla avladığımız balıklar azaldığı için dalış yapıyorum. Hem su altı canlılarını inceliyorum hem de dalış yaparak balık avlıyorum. Son zamanlarda deniz salyaları yüzünden balıklar da azaldı. Bunun sebebi, Marmara’daki deniz suyunun sürekli kirlenmesi. Bu yüzden dalışlarda da artık balık göremez olduk” dedi.

“OKSİJENİN OLMADIĞI YERDEN BALIKLAR UZAKLAŞIYOR”
İstanbul’un tüm çevresinde dalış yaptığını belirten Şahintürk, “Şunu söylemem gerekir; İstanbul’un her yeri aynı. Çünkü su sürekli yayılım gösteriyor ve kirlilik dağılıyor. Bu nedenle artık neredeyse dalışlarda balık göremiyoruz. Çünkü suda oksijen olmadığından, deniz salyasından dolayı balıklar uzaklaşıyor. Deniz salyasının son zamanlarda gündem olmasının nedeni ise salyaların artık deniz yüzeyine çıkması. Mart ayındaki dalışlarımızda da salyaları görüyorduk ancak artık yüzeye çıkıyor. İnsanların deniz manzarası bozulduğu için artık daha çok gündem oluyor” diye konuştu. 

“DENİZ YÜZEYİNDE SADECE YÜZDE 5’İ GÖRÜNÜYOR”
Suların daha iyi filtrelenmesi ve arıtılması gerektiğini vurgulayan İsa Şahintürk, “Deniz salyaları sürekli arttığı zaman yok olma süreleri de uzuyor. Bu şekilde devam ederse deniz salyaları yok olmaz. Suların daha iyi filtrelenmesi ve arıtılması gerekir. Denizin yüzeyinde gördüğümüz deniz salyası neredeyse hiçbir şey. Çünkü mart ayından beri suyun altında biz birbirimizi zor görecek şekilde hareket ediyoruz. Şu an deniz yüzeyine çıkan deniz salyaları dipte bulunan salyaların sadece yüzde beşi. Deniz salyaları tamamen denizin dibine çöküyor” ifadeleri kullandı.  Şahintürk,  “Denizin altında balıkları gördüğümüzde ilerliyoruz. Suda çok kötü bir koku oluyor. Bazı bölgelerden atık bırakılıyor suya. Böyle olduğu zaman suya başımızı sokmadan çıkmamız gerekiyor. Deniz dibinde salyaları hala görebiliyoruz. Salyanın içerisinde hava kabarcığı var ve suda asılı bir şekilde duruyor.” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Su altı kamerasıyla görüntüler
-Dalgıç İsa Şahintürk röportajı
Muhabir anonsu (Esma MURAT)
-Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

=================

2- (ÖZEL)- SULTANGAZİ’DE TACİZ ŞÜPHELİSİ KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI

Emin YEŞİL/İSTANBUL, (DHA) – Sultangazi’de 2 kadının kendilerini sözlü taciz ettiği iddiasıyla kovaladığı şüpheli, girdiği sokakta polis tarafından yakalandı. Şüphelinin polisler tarafından yakalandığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, geçen pazartesi akşamı, İsmetpaşa Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, kimliği öğrenilemeyen bir kişi, iki genç kadına sözlü tacizde bulundu. Kadınların tepki göstermesi üzerine koşarak kaçmaya başladı. İki kadın da şüphelinin peşinden koştu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Şüpheli ile kadınlar arasında yaşanan kovalamacaya polis de dahil oldu. Kaçan şüpheli, 131 Sokak’ta polis tarafından yakalandı. İki kadın ve olayı duyan bir grup genç, şüpheliyi darbetmek istedi. Polis, taciz şüphelisini ekip aracına bindirerek, polis merkezine götürdü. Kadınların şikayetçi olduğu şüpheli, sağlık kontrolü için getirildiği Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Şüphelinin polis tarafından yakalandığı anlar, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.  

“POLİS ADAMI ALDI, GÖTÜRDÜ”
Mahalle sakinlerinden Yusuf Ceylan, “Bir adam genç kızlara sözlü tacizde bulunmuş. Ondan sonra bu kızlar adamı kovalamaya başlamışlar ve o sırada polise haber vermişler. Kovalamaca sonucu yakalandı. Mahallemizin gençleri polise, ‘bırakın biz halledelim’ dediler. Polis arbede olmaması için adamı aldı, götürdü” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————-
Güvenlik kamera görüntüleri
-Yaşanan kovalamaca
-Şüphelinin yakalanma anı
-Çevredekilerin toplanması
Cep telefonu kamerası
-Polis aracının etrafından toplananlar
AKTÜEL
-Mahalle sakini ile röp.

===============

3- FATİH’TE METRUK BİNADA YANGIN (1)

Uğur ŞAHİN/İSTANBUL,(DHA)
Fatih’te Süleymaniye Camii’nin yanındaki metruk bir binada yangın çıktı. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Bir itfaiye aracının şoförü dar yollarda dönmeye çalışırken zor anlar yaşadı. 

Görüntü dökümü:
———–
-Alevlerden görüntü
-İtfaiye aracının dönmeye çalışması

=================

4- KARTAL’DA DEREYE UÇAN ARAÇTAN BURNU BİLE KANAMADAN ÇIKTI

Haber-Kamera: Mustafa ESEN Ali Kerem BENGİ İSTANBUL DHA
Kartal’da iki aracın çarpıştığı kazanın ardından araçlardan biri dereye uçtu. Dereye uçan hafif ticari aracın sürücüsü, kazadan burnu bile kanamadan kurtuldu.  
Kaza Cevizli Mahallesi Çifte Çınar Sokak, Kurşunlu Sokak kesişiminde saat 19.45 sıralarında meydana geldi. Mehmet Kahraman’ın kullandığı 64 ABF 107 plakalı otomobil, Çifte Çınar Sokak üzerinde seyir halinde bulunan Taşkın Çınar’ın kullandığı 24 ED 910 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmanın ardından direksiyon hakimiyetini kaybeden Taşkın Çınar’ın kullandığı hafif ticari araç dereye uçtu. Kazayı her iki sürücü de yara almadan atlattı.  
Dereye uçan hafif ticari aracın sürücüsü Taşkın Çınar, “Bu arkadaş sokaktan çıktı. Beni fark etmedi, biraz da sürati vardı. Göbekten vurdu ben de kestiremedim, dereye uçtum” dedi. Kazanın ardından olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, kaza ile ilgili çalışma başlattı. Dereye uçan hafif ticari araç, ilerleyen saatlerde itfaiyenin çalışması ile dereden çıkarıldı. 

Görüntü dökümü:
——————-
-Kaza yeri 
-Kazaya karışan sürücüler 
-İtfaiye ve polis ekipleri 
-Araç sürücüsüyle röp. 
-Genel ve detaylar 

===================

5- (ÖZEL) BAKIRKÖY’DE OKUL DUVARINDAN 50 KİLO BAL ÇIKTI 

Murat SOLAK – Uğur ŞAHİN/İSTANBUL,(DHA) Bakırköy’de özel bir okulun duvarından 50 kilogram bal çıkarıldı. Arıların oğul verdiği duvardan bal, özel kıyafetli arıcılar ve itfaiye ekipleri tarafından alındı. 
Şenlikköy Mahallesi Florya Caddesi üzerinde bulunan özel bir okulun görevlileri, okul içinde ve bahçesinde çok sayıda arı olmasından şüphelenip, profesyonel arıcılardan yardım istedi. Okula gelen arıcılar, arıların en üst kattaki duvara oğul verdiğini belirledi. Bunun üzerine özel kıyafetlerini giyerek, kovanlara ulaşmak istedi. Başarılı olamayınca da itfaiyeye haber verdi. Gelen itfaiye ekipleri,  arıcıları merdiven aracıyla kovaların bulunduğu yere ulaştırdı. Arıcılar, çekiç ve keski yardımıyla duvarı kırarak arıların bulunduğu yere körük dumanı sıkıp, kraliçe arıya ulaştı. Kraliçe arı ve yavru arılar, ayrı ayrı kovanlara koyup muhafaza altına alan arıcılar, okul duvarından petekleriyle birlikte yaklaşık 50 kilogram bal çıkardı. bal, okul görevlilerine teslim edildi. 

“50 KİLO BAL ÇIKTI”
Arıcı Cem Ersever, “Okul yönetimi haber verdi. Arı varmış bahçede. Öğrencilere zarar vermemesi için alınmasını talep etti. Biz de gelerek, aşağıya indirdik. Rahat 50 kilo üzerinde bal çıkarttık. Kraliçe arı ve yavru arıları peteklere aldık. Onları şimdi 5 kilometre uzakta bir lokasyona yerleştireceğiz” dedi. 

Görüntü Dökümü:
————– 
-İtfaiyeden görüntü 
-Profesyonel arıcılardan görüntü 
-Arıcıların çalışmaları 
-Arıcıların bal peteklerine ulaşması 
-Arıcı Cem Ersever Röp 
-Genel ve detaylar 

================

6- (ÖZEL) ESENYURT’TA METRUK BİNADAKİ UYUŞTURUCU PARTİSİNE POLİS BASKINI

Haber-Kamera: Veysel TİMDU / İSTANBUL , (DHA)
Esenyurt’ta, metruk bir binada uyuşturucu madde içildiği ihbarı üzerine polis ekipleri baskın düzenledi. Yapılan baskında uyuşturucu madde kullandıkları tespit edilen 3 kişi yakalandı.
Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Koza Mahallesi’nde bulunan metruk bir binada uyuşturucu madde içildiği ihbarı üzerine harekete geçti. Metruk binaya baskın düzenleyen polis ekipleri, 3 kişiyi 1 gram eroin maddesi kullanırken yakaladı. Şüphelilerin yapılan üst aramasında da 1 adet suboxone adı verilen yeşil reçete ile satılan ilaç ele geçirildi. Şüpheliler polis ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü dökümü:
—————
-Yakalanan eroin
-Üst aramasında bulunan ilaç
-Şüphelilerin gözaltına alınması
-Şüphelilerin uyuşturucu madde aldığı metruk bina
-Genel ve detay görüntü

==============

7- TÜRK HAVA YOLLARI 88 YAŞINDA 

İbrahim YILDIZ, İSTANBUL, (DHA)
20 Mayıs 1933’te Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı “Devlet Hava Yolları İşletmesi” olarak kurulan ve bugün 88’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türk Hava Yolları (THY) bu sürede dünyanın en çok ülkesine uçuş yapan havayolu şirketi oldu. 
THY, ilk kez 1933 yılında, toplam 23 koltuk kapasitesine sahip 5 uçaklık filosuyla taşımaya başlayan küresel marka, bugün 365 uçaklık modern bir filoya ve 127 ülkeyi kapsayan bir uçuş ağına sahip. Operasyonlarına ilk olarak, “Devlet Hava Yolları İşletmesi” adıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda (eski adıyla Yeşilköy Havalimanı) başlayan Türk Hava Yolları 1943- 1945 yılları arasında filosuna kattığı yeni uçaklar ile bugünkü başarının temellerini attı. Yolcu kapasitesinin ve hedeflerin büyümesiyle birlikte, bayrak taşıyıcı ilk yurtdışı seferini 1947 yılında, Ankara – İstanbul – Atina hattında gerçekleştirdi. TC-ABA tescil kodlu DC-3 uçağı ile gerçekleştirilen uçuş toplamda 2 saat 40 dakika sürdü. Türk Hava Yolları ilk Atina seferinden 4 yıl sonra, 1951 yılında Lefkoşa, Beyrut ve Kahire ile uluslararası uçuş noktalarını genişletti. 

50’NCİ YILDA 30 UÇAKLIK FİLO 
Kuruluşunun 50. yılında (1983), 30 uçaklık filosu ve 4 bin 37 koltuk kapasitesiyle 3 farklı kıtaya uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolları bu önemli yılı 2,5 milyon yolcu ve 30 bin ton kargo taşıyarak tamamladı. 

PANDEMİ DÖNEMİNDE ZİRVEDE YER ALDI 
Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan havacılık sektöründe yaptığı yatırımlar ve doğru stratejilere THY, 2020 yılında Avrupa’nın zirvesinde yer aldı. Türk Hava Yolları, açıklanan rakamlara göre 2020 yılını Avrupa’da en çok uçan (44 iç hat, 165 dış hat noktaya) network taşıyıcı olarak geride bıraktı. Pandemi nedeniyle 2020 yılında 2019’un yüzde 40’ı kadar kapasite arz edebilen şirket yolcu sayısında en az düşüş yaşayan (eksi yüzde 62), network taşıyıcılar arasında doluluk oranı en yüksek (yüzde 71) şirket olmayı başardı.

İLK GÜNKÜ HEYECANI YAŞIYORUZ
THY’nin kuruluşunun 88’nci yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı İlker Avcı, “Başarı yolculuğumuzun 88. yılında, bayrağımızı ilk günkü heyecanla taşımaya devam ediyoruz. Bu yolculukta gökyüzünde kimi zaman güzel günlerle kimi zaman fırtınalarla karşılaşan şirketimiz, atılan doğru adımlar sayesinde şu an dünyanın en saygın havayolu şirketlerinden biri konumunda. Havacılık sektörünün üzerine kara bulut gibi çöken pandemi sürecini atlattığımızda, milletimizden ve ülkemizden aldığımız enerjiyle endüstrideki payımızı artırmaya devam edeceğiz. Şirketimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese minnet duyuyoruz” dedi.

İYİ Kİ GÖZYÜZDEYİZ 
Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ise şunları söyledi:
“Bundan tam 88 yıl önceydi. Aradan geçen zamanda çok şey değişti belki ama heyecanımız ve bayrağımızı dalgalandırmaktan duyduğumuz gurur hala ilk günkü gibi… İyi ki gökyüzündeyiz”

Görüntü dökümü:
—————
-THY’nin tanıtım filmi

==============

8- (ÖZEL) BİSİKLETLİ ÇOCUKLARA OTOMOBİL ÇARPTI

Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)- KÜÇÜKÇEKMECE’de, bisikletle rampadan inen yabancı uyruklu 2 çocuğa, otomobil çarptı. Yaralanan çocuklar tedaviye alınırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, 2 Mayıs Pazar günü saat 17.15 sıralarında,, Küçükçekmece Mehmet Akif Ersoy Mahallesi üzerinde meydana geldi. Bisiklet ile rampadan inen 2 çocuğu, gelen otomobilin sürücüsü son anda fark etti. Sürücü frene bastı ancak otomobili surdurumadı.
İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralı çocukları ilk müdahalenin ardından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Polis ekipleri ise, otomobil sürücüsünü ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü.
Çocuklardan birinin durumunun iyi olduğu, diğer çocuğun ise yoğun bakımda tedaviye alındığı öğrenildi. Yaşanan kaza, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü:
————
-Güvenlik kamera görüntüleri
-Otomobilin çocuklara çarpması
-Çocuklardan birinin ezilmekten son anda kurtulması 

=================

9- KADIKÖY’DE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KORONAVİRÜS DENETİMİ

Haber – Kamera: Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL, (DHA)- KADEMELİ normalleşmenin başlamasıyla birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarına yönelik denetimler devam ediyor. Sürücüler ile yolcuların kurallara uyup uymadığı kontrol edilirken, duraklarda zaman zaman sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği görüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Beyoğlu, Fatih, Ataşehir, Sarıyer, Bakırköy, Beykoz, Eyüp, Esenyurt ve Beşiktaş ilçelerindeki kontrol noktalarında toplu taşıma araçlarına yönelik koronavirüs denetimi yaptı. Denetim noktalarından biri de Kadıköy Bostancı köprü üzerinde yapıldı. Ekipler sürücülerin evrak kontrolünü yaparken, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını da kontrol etti. Polis, araç içerisinde bulunan yolculara, sosyal mesafe ve maske takmaları konusunda uyarıda bulundu. Topu taşıma araçlarında denetimler devam ederken, durakta toplu taşıma binmek isteyen vatandaşların zaman zaman sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
-Polis ekiplerinden görüntü
-Toplu taşıma araçlarının durdurulması
-Evrak kontrolü
-Sosyal mesafe ve maske konusunda uyarı yapması
-Durakta toplu taşıma binen bazı vatandaşların sosyal mesafe kuralını ihlal etmesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!