DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2 

dha-istanbul-bulteni-2-8kDZZcqH.jpg

 

1- (ÖZEL) ESENYURT’TA DÜKKANA BASKIN; KAHVEHANEYE GİZLİ GEÇİT ORTAYA ÇIKTI

* Kahvehaneye gizli geçitten girip oyun oynayanlara baskın düzenlendi.  

* Baskın anı kameraya yansıdı

Haber – Kamera: Veysel TİMDU – Şahin BOZKURT – Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL, (DHA)
ESENYURT’ta bir dükkana düzenlenen baskında gizli geçit ortaya çıktı. Baskında dükkandan hemen bitişikteki kahvehaneye çıkan bir gizli geçit tespit edilirken, o anlar kameraya yansıdı. Kahvehanede bulunan 10 kişiye koronavirüs tedbirlerini ihlal etmekten 31 bin 221 bin lira para cezası kesildi. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yan tarafından kahvehane bulunan bir dükkanın içine giren kişilerin uzun süre dışarı çıkmamalarından şüphelendi. Harekete geçen ekipler, dükkana baskın düzenledi. Baskında, kahvehaneye geçiş sağlamak için dükkanın duvarın bir kısmının yıkılarak gizli geçit yapıldığı belirlendi. Gizli geçitten kahvehanenin tuvaletine giren ekipler, ardından kahvehanenin içine girdi.  Dışardan kapalı görünen kahvehanede bulunan aralarında kadınlarında olduğu 10 kişi tespit edildi. Koronavirüs tedbirlerini ihlal ettilleri belirlenen 10 kişiye 31 bin 221 lira para cezası kesildi. Öte yandan polisin baskın anı da kameraya yansıdı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
(Polis Kamerası)
-Polis dükkana girerken
-Dükkandan kahveye açılan tuvaletteki gizli geçit
-Kahve içerisinde bulunanlar
(Aktüel)
-Dükkandan görüntü
Genel ve detaylar

=================

2- (ÖZEL) SULTANGAZİ’DE ÇOCUK KAÇIRMA GİRİŞİMİ İDDİASI

Haber-Kamera: Emin Yeşil/İSTANBUL,(DHA) SULTANGAZİ’de mağazaya giren Suriyeli ailenin kapıda bekleyen 5 yaşındaki çocuğunu bir kişinin kaçırmaya çalıştığı iddia edildi. Şüphelinin ayakkabılarını çıkardığı küçük çocuğu çuvala koymaya çalıştığı anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, önceki gün saat 16.30 sıralarında Cebeci Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerindeki bir mağazaya giren Suriyeli aile çocuklarına kapıda beklemesini söyledi. Çocuklar kapıda beklerken yoldan geçen kimliği belirsiz bir kişi elindeki çuvalla çocukların yanına yaklaştı.

SON ANDA FARKETTİLER
Mağazanın önünde bekleyen 5 yaşındaki çocuğun önce ayakkabılarını çıkaran şüpheli, daha sonra çocuğu çuvala koymaya çalıştı. Küçük çocuk büyük korku yaşarken, aile ve mağaza çalışanları durumu fark etti. Anne ve mağaza çalışanları hızla dışarı koşarken, paniğe kapılan şüpheli hızla olay yerinden kaçtı.

“ÇUVALA KOYMAYA ÇALIŞTI” İDDİASI
Yaşananları anlatan mağaza çalışanı Mücahit Özyürek, “Kapının önünde 2-3 tane çocuk vardı. Ailesiyle birlikte çalıştığım yere alışverişe gelmişlerdi. Kadın çocukları içeri sokmadı. Kadın içeride alışveriş yaparken dışarıda da o esnada bağrışma sesleri geldi. Biz hemen kapıya çıktık, baktık. Bir arkadaş çocuğu yatırmış yere ayakkabılarını çıkarmaya çalışıyor. Elinde bir tane çuval vardı. Çocuğu aynı zamanda çuvalın içine sokmaya çalışıyordu. Biz görünce direk dışarı fırladık. O sırada şahıs koşarak kaçtı. Daha da göremedik. Çocuğun ayakkabılarını çıkarmıştı, çuvala sokmaya çalışıyordu. Çuvala sokmaya çalışıyorsa büyük ihtimalle kaçırmaya çalışıyordu. Başka bir niyeti olduğunu sanmıyorum” dedi.
 
O ANLAR KAMERADA
Olay anları çevredeki iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, mağazanın önüne çocukları bırakan ailenin alışveriş yapmak için içeri girdiği, içinde karton olan bir çuvalla cadde üzerinde yürüyen bir kişinin çocukların yanına geldiği, çocuklardan birinin ayakkabılarını çıkarmaya çalıştığı görülüyor. Alışveriş yapan çocukların annesinin durumu fark ettiği ve koşarak mağazadan çıkıp çocuklarının yanına geldiği, şüphelinin bunun üzerine koşarak kaçtığı kameraya yansıyor.

Görüntü Dökümü:
——————–
Güvenlik kamera görüntüleri
-Mağaza önündeki çocuklar
-Şüphelinin çuvalla gelmesi
-Çocuğun ayakkabısını çıkarmaya çalışması
-Şüphelinin kaçması
-Anne ve beraberindekilerin dışarı koşması
-AKTÜEL
-Mağaza çalışanı ile röp.
-Olay yeri

==================

3- (ÖZEL) YOLCU BİLİNÇ KAYBI YAŞADI, UÇAK ACİL İNİŞ YAPTI

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) SAMSUN- İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağında bulunan bir yolcu aniden bilinç kaybı yaşadı. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu, İstanbul Havalimanı’na acil iniş yaptı.
Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde meydana gelen olayda Pegasus Havayolları’nın Samsun-İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan uçağındaki bir kadın yolcu, aniden bilinç kaybı yaşadı. Bunun üzerine yolcuya ilk müdahaleyi kabin görevlileri yaptı. İlk müdahalenin ardından kabin görevlileri pilota bilgi verdi. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’yle irtibata geçerek acil iniş için izin istedi. Uçak,  saatt 08.45 sıralarında havalimanına sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Bilinç kaybı yaşayan yolcu ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağı ise seferini tamamlamak üzere İstanbul Havalimanı’ndan kalkış yaparak Sabiha Gökçen Havalimanı’na hareket etti.

Görüntü dökümü:
—————-
-Pegasus Havayolları’na ait uçaktan görüntüler
-Bilinç kaybı yaşayan yolcudan görüntüler
-Yolcunun ambulansa binişi
-Detay görüntüler 

======================

4- AKARYAKITTA VERGİ KAÇAKÇILARINA “SİLİCİ” OPERASYONUNDAN YENİ GÖRÜNTÜLER

Halil Sadri YILMAZ – İstanbul DHA –  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli eş zamanlı 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik “Silici” kod adlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 220 şüpheli gözaltına alınırken, akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği tespit edildi. Silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin yaklaşık 3,6 milyar TLolduğu ve MASAK raporuna göre devletin yıllık 3 milyar TL, 5 yıl içerisinde 15 milyar TL zarara uğratıldığı belirlendi. İçişleri Bakanlığı, operasyonun Cumhuriyet tarihinin akaryakıta bağlı en büyük vergi kaçakçılığı operasyonu olduğunu açıkladı.

220 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce; 15 ve 16 Ocak tarihinde eş zamanlı olarak İstanbul merkezli 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik “Silici ” kod adlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yapılan çalışmalarda; Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Gelir İdaresi(GİB) ve Vergi Denetim Kurulu (VDK) ile işbirliği yapıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında bilişim sistemleri yoluyla kamu kurumlarını zarara uğrattığı tespit edilen 220 şüpheli gözaltına alındı.

170 akaryakıt istasyonu, 23 akaryakıt dağıtıcı firması,1 istasyon teknik destek firması, 2 otomasyon yazılım ve bağlı 1 şubesi olmak üzere toplam 242 noktada vergi müfettişleri ile gelir uzmanlarının katılımı ile yapılan aramalarda mali belgelere ve bilgisayar, cep telefonu gibi dijital materyallere el konuldu. Operasyon kapsamında arama ve gözaltına alma işlemleri devam ediyor. 

5 YILDA 15 MİLYAR TL ZARAR
Akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği tespit edildi. Silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin yaklaşık 3,6 milyar TL olduğu ve MASAK raporuna göre devletin yıllık 3 milyar TL, 5 yıl içerisinde 15 milyar TL zarara uğratıldığı belirlendi. İçişleri Bakanlığı, operasyonun Cumhuriyet tarihinin akaryakıta bağlı en büyük vergi kaçakçılığı operasyonu olduğunu açıkladı.

Görüntü dökümü:
—————-
-Operasyonun yeni görüntüleri
-Dosyalar- evraklar
-Ele geçirilen paralar
-Aletlerin görüntüsü
==================

5- AVCILAR’DA UYUŞTURUCU SERASINA DÖNÜŞTÜRÜLEN TERASA BASKIN KAMERADA 

Haber: İSTANBUL, (DHA)
AVCILAR’da bir apartmanın teras katına operasyon düzenlendi. Uyuşturucu madde yetiştirmek üzere adeta bir seraya dönüştürülen daire ile teras katına yapılan operasyon anı kameraya yansırken, şüpheli H.C. gözaltına alındı. Uyuşturucu madde yetiştirilmesinde kullanılan düzenekler,  uyuşturucu maddenin gelişmesini sağlayan çok miktarda sıvı ile gübre de ele geçirildi.

YÜKLÜ MİKTARDA ELEKTRİK VE SU FATURASI ÖDEDİĞİ BELİRLENDİ
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli H.C.’nin Avcılar’da bir apartmanın teras katında bulunan dairesinde uyuşturucu üretimi yaptığı bilgisini aldı. Harekete geçen jandarma ekipleri yaptıkları teknik ve fiziki takip ile şüphelinin eşyalı olarak kiralanan bir apartman dairesinde kullanılmasına imkân bulunmayan bazı malzemeleri hırdavatçı, elektrikçi, çiçek ve fidan yetiştiriciliği yapılan yerlerden temin ettiği ve gece geç saatlerde apartmana getirdiğini tespit etti.  Jandarma ekipleri şüpheli tarafından gece geç vakitlerde gelinip zaman zaman kullanılan bir apartman dairesi için yüklü miktarda elektrik ve su faturası ödediğini de belirledi.

EVİN TERAS KATI UYUŞTURUCU SERASINA ÇEVRİLMİŞ 
Jandarma ekipleri H.C.’nin evde olduğu gece geç vakitte operasyon için düğmeye bastı. Şüpheli tarafından teknolojik havalandırma ve ışıklandırma sistemi kullanarak uyuşturucu madde yetiştirmek üzere adeta bir seraya dönüştürülen daire ve teras katında aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda  50 kök yeni ekilmiş ve filizlenmiş kenevir bitkisi, 391 kök kurutulmaya bırakılmış kenevir bitkisi, poşetler içerisinde 85 kg işlenmeye hazır kenevir bitkisi, 600 adet saksı ile çok miktarda toprak, uyuşturucu madde yetiştirilmesinde kullanılan düzenekler,  uyuşturucu maddenin gelişmesini sağlayan gübre ve sıvılar ele geçirildi.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Gözaltına alınan H.C., burada yetiştirdiği uyuşturucu maddeleri fişek tabir edilen tek kullanımlık paket olarak ya da 100-200 gramlık paketler halinde hazırladıktan sonra irtibatlı olduğu şüphelilere, kullandığı lüks araçla piyasaya sürdüğünü itiraf etti. Şüpheli H.C. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların aralıksız olarak sürdüğü öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
———————–
Baskın anı
Evde bulunan uyuşturuculardan görüntü
Uyuşturucu yetiştirmek için kullanılan düzenekler
Saksılarda yetiştirilen uyuşturucular 
Genel ve detaylar 

=================

6- TAKSİM MEYDANI’NDA KAR YAĞIŞI 

-Kar yağışı altında battaniyeye sarılarak yürüdü

Haber-Kamera: Özgür EREN İSTANBUL (DHA)
İstanbul’da etkili olan kar yağışı Taksim’de de etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde rüzgarda etkisini gösterince bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı.  
Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesinde sabah saatlerinde kar yağışına rüzgar da eklendi. İşlerine gitme için yola çıkan bazı vatandaşlar hem kar yağışı hem de rüzgarı etkisi ile zor anlar yaşadı. Bir vatandaş şemsiyesini kullanmak isterken şemsiye ters döndü. Bir vatandaş ise battaniyesine sarılarak kar yağışından ve rüzgardan korunmaya çalıştı. 

Görüntü Dökümü:
————————
-Taksim Meydandan kar yağışından  genel ve yakın detaylar
-İşlerine gitme isteyen kişilerin zor anlar yaşaması
-Bir vatandaşın şemsiyesinin ters dönmesi
-Bir kişinin battaniyeye sim sıkı sarılması
-İstiklal Caddesinde genel ve yakın detaylar

=============

7- BÜYÜKÇEKMECE’DEKİ BEYAZ ÖRTÜ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA) İSTANBUL’da dün başlayan kar yağışı kentin bazı bölgelerini beyaza bürüdü. Yağışın en çok etkili olduğu yerlerden biri olan Büyükçekmece’deki beyaz örtü havadan görüntülendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yoğun kar uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen yağış dün başladı. Yüksek kesimler kısa sürede beyaz örtüyle kaplandı. İstanbul’da kar yağışının en çok etkili olduğu yerlerden biri de Büyükçekmece oldu. Gece de yağan, Büyükçekmece’yi kaplayan kar havadan görüntülendi.

Görüntü dökümü:
——————-
Büyükçekmece havadan kar görüntüleri

==============

8- KARTAL, MALTEPE VE ATAŞEHİR’DE KAR KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/ İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL’un Anadolu Yakası’nda dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece saatlerinde etkili oldu. Yüksek kesimler beyaza bürünürken, kartpostallık görüntüler oluştu.
İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı gece boyunca devam etti.  Kartal, Maltepe ve Ataşehir’de ara sokaklarda yerler ve evlerin üstleri karla kaplandı. Belediyeye ait yol tuzlama araçları ise sokaklarda çalışmalar yaptı.

Görüntü dökümü:
—————-
-Yüksek kesimlerde beyaza bürünen evler
-Karla kaplanan ara sokaklar
-Karla kaplanan araçlar
-Yol tuzlama aracının çalışması
-Genel ve detay

===================

9- İSTANBUL’DA YOLLARIN KAPANMAMASI İÇİN EKİPLER GECE BOYUNCA ÇALIŞTI

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR / İSTANBUL, (DHA)
İstanbul’da dün başlayan kar yağışı gece boyunca devam etti. Sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı bir çok noktada yolları kapladı. Ümraniye ve Çekmeköy’de kar küreme araçları gece boyunca ana arterlerde ve ara yollardaki karı temizlerken bir yandan da buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
———————–
-Yoldaki karı küreyen araçlar
-Tuzlama yapan araçlar
-Karla kaplanan yollar
-Genel ve detay dörüntü

================

10- (ÖZEL) ESENYURT’TA SUCUK HIRSIZININ YAKALANDIĞI ANLAR KAMERADA

Veysel TİMDU – Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL, DHA
ESENYURT’ta, bir marketten sucuk çaldığı iddia edilen şüpheliyi, market çalışanları yakaladı. Montunun iç ve dış ceplerinden toplam 5 sucuk çıkan şüphelinin yakalandığı anlar marketin güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz ay Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. İddiaya göre markete giren bir kişi hiçbir alışveriş yapmadan dışarı çıkınca çalışanların dikkatini çekti. Şüphelinin peşinden giden çalışanlar, adamı marketin önüne çağırarak üzerindekileri çıkarmasını istedi. Şüphelinin montunun iç ve dış ceplerinden toplam 5 adet sucuk çıktı. Marketin ürünleri olduğunu gören çalışanlar, şüpheliyi kolundan tutarak içeri soktu. Gelmemekte direnen hırsızlık şüphelisi yerlerde sürüklendi. Şüpheliyi, içeri soktuktan sonra durumu polise bildiren market personeli, ekipler gelene kadar da şüphelinin başında bekledi. Polis ekipleri, hırsızlık şüphelisinin ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü.

YAŞANANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA
Hırsızlık şüphelisinin yakalandığı ve sürüklendiği anlar ise marketin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülere, şüphelinin yakalanıp cebinden sucukları çıkardığı ve içeri sokulduktan sonra sürüklendiği anlar yansıdı.

Görüntü Dökümü:
———————————
(GÜVENLİK KAMERASI)
-Hırsızın üstünü boşaltması
-Market çalışanlarının içeri götürmesi
-Hırsızın yerde sürüklenmesi
-Genel ve detaylar
 

Exit mobile version