Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (Özel) AVCILAR’DA SİLAHLI KAVGADA OTOMOBİLİNDE OTURAN KİŞİ BAŞINDAN VURULDU

Haber – Kamera: Erol DEĞİRMENCİ – Veysel TİMDU / İSTANBUL , (DHA) Avcılar’da sokakta çıkan silahlı kavga sırasında otomobilinde oturan Sefa Kenan Kılıç, merminin başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Kılıç’ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Olay, dün saat 15.00 sıralarında Avcılar Cihangir Mahallesi’nde meydana geldi. Sokak üzerinde kimliği belirsiz kişiler arasında silahlı kavga çıktı. Bu sırada 16 AGR 096 plakalı otomobilinin içinde oturan Sefa Kenan Kılıç, silahtan çıkan merminin hedefi oldu. Kavga eden kişiler, otomobilleri ile olay yerinden kaçtı. Silah seslerini duyanlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede merminin başına isabet ettiğini tespit ettikleri Kılıç’ı, ilk müdahalenin ardından Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’ne kaldırdı. Polis ekipleri ise yaptıkları olay yeri incelemesinin ardından şüphelileri yakalamak için çalışmalara başladı. Yaralının, başına saplanan mermi nedeniyle durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımda tedavisine devam edildiği öğrenildi.
 
“5-6 EL SİLAH SESİ DUYDUM”
Olay anında dükkanında oturan Atakan Güreşçi, 5-6 el silah sesi duyduğunu söyleyerek, “Ben esnafım. Camın önünde oturuyordum. 5-6 el silah sesi duydum. Zaten korkudan önce oturduğum yerden kalktım, kapıyı açıp dışarı baktım. Bir araba kaçtı. Heyecandan göremedim. Orada bir ağabey vurulmuş arabanın içinde. Mermi benim oturduğum yerin 50 santimetre yanından geçerek arkadaki arabayı parçalamış” dedi.

“KANLAR İÇİNDEYDİ”
Güreşçi, “Tam benim hizamda gerçekleşmiş. Benim dükkanımın önünde vuruluyor arabanın içinde. Cam bizim cephemizde. İçerde ben de masam oturuyordum. Bu kadar büyük olduğunu tahmin etmiyordum. Arkadaki arabanın camlarını bile parçalamış. O an korkudan kafamı korkarak çıkardım. Ne oldu ne bitti derken bağırışları duydum. Ağabey zaten kanlar içindeydi. Hemen polis ve ambulansı aradık” ifadelerini kullandı.
Olayı gören başka bir kişi ise “Kulağının tarafından vurulmuş herhalde. Kimlerin yaptığı belli değil. Çekip, gitmiş zaten” şeklinde konuştu.
Korku dolu anların ardından yaşananlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü:
———–
Cep telefonu görüntüsü
-Olay yerindeki polisler
-Kılıç’ın otomobili
Aktüel
-Kılıç’a ait otomobil
-Kılıç’ın otomobilindeki mermi deliği
-Olayın gerçekleştiği sokak
-İsabet alan diğer otomobil
-Otomobildeki mermi deliği
-Otomobilin parçalanan camı
-Atakan Güreşçi ile röp
-Vatandaş ile röp
-Genel ve detay görüntü
-Muhabir anonsu (Erol DEĞİRMENCİ)

=======================

2- (ÖZEL) ‘KORUNMASI GEREKLİ KÜLTÜR VARLIĞI’ OLARAK TESCİLLİ AMA HARAP HALDE

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER-Buğra BENLİOĞLU-Serdar ALTINTEPE/İstanbul, (DHA) 
TARİHİ İstanbul’un fethine dayanan, ‘Korunması Gerekli Kültür Varlığı’ olarak tescilli Ayvansaray’daki Kasturya Sinagogu’ndan geriye kalan tarihi kapı ateşe verildi, çevresi de harabeye döndü.
İlk olarak, 15’inci yüzyılın ikinci yarısında inşa edildiği bilinen yapı, Makedonya’nın Kastoria kasabasından göç eden Yahudiler tarafından yapıldı. Ancak bölgede yaşayanlar, 1930’lu yıllarda taşınınca, Sinagog kendi haline bırakıldı. 1987 yılında ‘Korunması Gerekli Kültür Varlığı’ olarak tescil edilen Sinagog, 1992 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiraya verildi. Kiracılar ise sinagogu, bulunduğu alanı otopark yapmak için iş makineleriyle yıktı. Geriye ise duvarlar ile tarihi kapı kaldı. Sinagogdan geriye kalan tarihi kapı da, geçtiğimiz haftalarda kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildi.  

“BU SİNAGOGUN BAŞINA BİRÇOK TALİHSİZLİK GELDİ”
Rehber ve Yazar Mois Gabay, şunları söyledi:
“Makedonya’nın Kastoria kentinden dönemin din bilgini Matatya Tamar öncülüğünde bu bölgeye yerleşen ve Fatih döneminden beri burada yaşayan Yahudi toplumun önemli bir mirasıydı bu sinagog. Burası, özellikle bulunduğumuz bölge, Tekfur Sarayı Bölgesi olarak geçer. Balat civarında yaşayan Yahudilerin uzun dönem en varlıklı kesiminin de yaşadığı bölge. Mesela Palti’lerin ailesinden bahsedilir. Güzel manzarasıyla, görkemli evleriyle, görkemli Yahudi yaşamıyla geçmişin o güzel atmosferini bizlere yansıtıyordu. Birçok talihsizlikler geldi sinagogun başına. Öncelikle sinagogun 1930’lu yıllarda önemli bir restorasyon geçirdiğini, hatta o dönem sinagoga elektriğin zor şartlar altında 1937’de getirdiğini biliyoruz. 1970’lere kadar aslında burada o Yahudi yaşamı bir şekilde devam ediyor. Tabii, bildiğimiz olaylar neticesinde buradaki cemaat daha çok Galata bölgesine, daha yeni semtlere doğru gitti. Gitmesiyle birlikte yavaş yavaş, Sinagogun cemaati zaman içerisinde yok olmaya başlayacak.”

“BİR SABAH BULDOZERLERLE GİRDİLER VE SADECE YAPININ DÖRT DUVARINI BIRAKTILAR”
Yapının Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmesinin ardından, 1992’de kiralandığını ve otopark olarak kullanılmak istendiğini anlatan Gabay, şöyle devam etti:  
“Maalesef vakıflara geçtikten sonra, vakıflardan 1992 yılında burayı bir otopark olarak kullanmak üzere kiralayan şahıslar, buradaki ahalinin itirazına rağmen bir sabah buraya buldozerlerle girecekler ve buranın sadece dört duvarını bırakacaklar. Ve maalesef içi tamamıyla yok edilecek. Son dönemde Vakıflar yeni bir proje başlatmıştı. Sanıyorum burası kültürel anlamda değerlendirilmeye çalışılıyordu. Maalesef buraya ısınma amacıyla girdiği söylenen bazı gençler, gece vakti ateş yakıyor, ardından alev alıyor kapı. Dostlarımız şans eseri bunu görüyor. Önce kendi imkanlarıyla gelip, yangına müdahale etmeye çalışıyor, ardından da itfaiye gelip yangını söndürüyor. Zaten kapının üzerindeki yangın nedeniyle oluşan izleri rahatlıkla görebiliyoruz. Dikkat ederseniz 5653 tarihi yazmakta. İbrani takvimine göre aslında tekrardan inşa edildiği 1893 yılına bizleri götürmekte.” 

“BÜTÜN BU BÖLGE TEKRARDAN RESTORE EDİLSİN VE KAZANDIRILSIN”
Geçici bir koruma önlemi olarak sac levhalarla sinagog girişinin kapatıldığını ancak hala dışarıdan müdahaleye açık durumda olduğunu vurgulayan Gabay, “Biliyorsunuz özellikle Osmanlı döneminde buradaki sinagoglar tekrar tekrar yangınlarla, depremlerle yıkılıp tekrar tekrar aynı yerleri inşa edilecek. Ve diliyoruz ki, tabi tam karşısında eski bir yeşiva yapısı yani dini bir okul da var. Bütün bu bölge tekrardan restore edilsin ve kazandırılsın, çünkü hepimizin kültürel mirasının, bu toprakların zenginliğinin güzel bir örneği Kasturya. Sanıyorum şuan acil bir önlem olarak, tekrardan böyle bir üzücü hadise yaşanmasın diye hızlıca bir kapatmayı denediler. Ama bu tabii geçici bir önlem. Acilen restorasyonun hızlandırılması ve buranın korunmaya alınarak biran evvel o çalışmaların başlatılması gerekiyor. Umut ediyorum ki, böyle kalmaz. O sacın bir tarafı açılmış durumda, yani dışarıdan yine müdahaleye açık bir durumda. Restore edilmesi hem bu bölge için, hem de ülkemiz için bu zenginliğe büyük bir katkı sağlayacak” diye konuştu.

“ALANDA ARKEOLOJİK KAZILAR DA YAPILDI”
Alanda daha önce arkeolojik kazıların da yapıldığını ifade eden Gabay, “Vakıflar tarafından kazılar yapılıyor. Arkeologlar geçtiğimiz dönemlerde buraya gelmişler ve sinagogun gerek ‘geniza’ dediğimiz, yani artık kullanılmayan dini objelerin gömüldüğü bölüm, gerek ‘teva’nın bulunduğu, dua kürsüsünün bulunduğu bölüm, gerek kutsal tevrat dolabının bulunduğu bölümler böyle imkan verdikçe açığa çıkarılmaya çalışılıyor. Ama tabii büyük bir kısmı yok olduğu için daha çok bir restitüsyon çalışması olacağını tahmin ediyorum içerdeki çalışmaların” dedi.

RESTORE EDİLECEK VE KÜLTÜR MERKEZİ OLARAK KULLANILACAK
Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilecek Sinagogun hazırlanan projeleri, çalışmaların başlayabilmesi için koruma kurulundan gelecek onayı bekliyor. Buradaki çalışmalar bittiğinde ise Sinagogun, kültür merkezi olarak kullanılması planlanıyor. 
Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü ise çalışmalar ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Yaklaşık bin 100 metre kare yüzölçümüne sahip bir parsel üzerinde sinagog ile eklenti yapıları bulunmaktaydı. Sinagogun yalnızca avlu duvarları sağlam olarak günümüze ulaşmıştır. Sinagogun tekrar ayağa kaldırılması için Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü tarafından 2019 yılında bir çalışma başlatılmıştır. Bu çalışma, araştırma kazısı, kazı rölövesi, rölöve, restitüsyon, restorasyon, rekonstrüksiyon, elektrik ve makine tesisat projeleri ile statik ve zemin etüt raporunu içerecek şekilde kapsamlı olup, bunların tamamına yakınında sona gelinmiştir. Rölöveler, Koruma Kurulunca onaylanmıştır. Restitüsyon ve restorasyon projesi de çizilerek, Koruma Kurulu’na gönderilmiş, değerlendirme beklenmektedir. Kazı çalışmaları sırasında avluda 2 adet yapıya ait temel duvarları ortaya çıkarılmış ve bunların belgeleme işi yapılmıştır. Eski haritalar, fotoğraflar ve belgeler yardımıyla üç yapıya ait oturum alanları, mimari özellikleri tespit edilmiş ve bu kapsamda projeye yön verilmiştir. Kasturya Sinagogu merkezi planlı olup, mihrap (ehal) ve teva kısmı (sinagogun ortasındaki yükseltilmiş kısım) ile özellikli bir sinagog olarak bilinmektedir”

Görüntü dökümü:
————————
-Sinagog Kalıntılarının havadan görüntüleri
-Alandan görüntüler
-Yakılan kapının görüntüleri
-Çöple dolu alanın görüntüleri
-Mois Gabay ile röp.
-Muhabir anonsları(Beyza Nur GÜLER)
-Genel ve detay

=======================

3- (Özel) BEYOĞLU’NDA OTELDE PARTİ YAPAN 100 KİŞİYE KORONAVİRÜS BASKINI

Ertan KILIÇ – Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA) – BEYOĞLU’nda sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen bir otelin restoranında parti yapan kişilere baskın yapıldı. Baskında, 100 kişiye sosyal mesafe ve pandemi kurallarına uymadıkları için para cezası kesilirken, otele de cezai işlem uygulandı.
Beyoğlu Evliya Çelebi Mahallesi Meşrutiyet Caddesi’nde bulunan otelin altıncı katındaki restoranda eğlenmek isteyen 100 kişi parti düzenledi. Partiye katılan bazı kişiler eğlence görüntülerini sosyal medyadan yayınladı. Polisin adresi tespit etmesi üzerine harekete geçildi. Koronavirüs nedeniyle alınan sokağa çıkma kısıtlamasını ve sosyal mesafe kuralını da hiçe sayarak düzenlenen partiye, polis ekipleri baskın yaptı. Polisin içeriye girmesiyle birlikte müzik yayını kesilirken, eğlenceye katılanların kimlikleri polis tarafından tek tek incelendi. Otel müşterisi oldukları, sosyal mesafe ve pandemi kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle partiye katılan 100 kişiye, para cezası kesildi. Ayrıca, otele de cezai işlem uygulandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Polislerin restoranda girişi
-Restorandan genel görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

====================

4- (ÖZEL) – HIRKA-İ ŞERİF, BU RAMAZAN DA ZİYARETE KAPALI

Gülseli KENARLI – Harun UYANIK / İstanbul, (DHA)HIRKA-İ Şerif, pandemi nedeniyle bu Ramazan ayında da ziyarete kapalı olacak. Hz. Muhammed’in vasiyeti üzerine Veysel Karani’ye bırakılan ve Fatih’teki Hırka-i Şerif Camisi’nde muhafaza edilen Hırka-i Şerif, bu Ramazan ayında da ziyarete açılmayacak. Geçen yıl pandemi nedeniyle kapalı kalan kutsal emanetin, vaka sayısındaki artış nedeniyle bu yıl da ziyarete kapalı kalmasına karar verildi. Hırka-i Şerif’in sergilendiği bölüm, geçen yıldan bu yana asma kilitler ile kilitli duruyor.

“SAĞLIĞI ÖN PLANDA TUTTUK”
Veysel Karani’nin 59. kuşaktan torunu olan Barış Samir, kapalı kalma kararını üzüntüyle aldıklarını belirterek, “Sağlığı ön planda tutarak, bu senede kapalı kalma kararını aldık muhafız aile olarak. Geçen yıl, ‘Umarız seneye Ramazan’da Hırka-i Şerif’e kavuşuruz’ demiştik. Kavuşacağımızı da düşünüyorduk ama bu sene de nasip olmadı maalesef. Geçen senekinden bir tık daha yaygın durumda pandemi. Gerek ziyaret eden vatandaşların gerek ziyaret ettiren ekip ve muhafız ailenin sağlığını riske atmamak adına, devletimizin de aldığı önlemler kapsamında, muhafız aile olarak Hırka-i Şerif’in ziyarete açılmamasına karar verdik. Bu kararı tabi ki üzüntüyle alıyoruz. Gönül isterdi ki bu sene ziyaret ettirelim, çünkü özledik, vatandaşlarımız da özledi, Peygamber efendimizin mübarek emanetiyle buluşmak istiyorlar. Haklılar da ama sağlık en önde geliyor” dedi.

“400 SENEDİR SÜREN GELENEK”
Samir, Hırka-i Şerif’in Ramazan ayı dışında açılmayacağına dikkat çekerek, “Bu 400 senedir süregelen bir gelenek. Bu gelenekle çok fazla oynanmaması, oynatılmaması gerekiyor. Onun için Ramazan’da biz Hırka-i Şerif’e tabiyiz, Hırka-i Şerif bize tabi değildir. Bu yüzden de Ramazan’da açılması gerekiyor. Yüzyıllardır böyle sürmüş bu” şeklinde konuştu.

“İLK KEZ BU KADAR UZUN SÜRE ZİYARETE KAPALI KALDI”
Samir, Hırka-i Şerif’in ilk kez bu kadar uzun ziyarete kapalı kaldığını belirterek, “Bir kere 2009 yılında Topkapı Sarayı’nın bilim kurulu verdiği rapor doğrultusunda bir sene dinlenmeye bırakılmıştı, konservasyondan önce. Rapor doğrultusunda biz de kapalı kalması kararını almıştık aile olarak. Ondan bu yana hiç bu kadar uzun süre ziyarete kapalı kalmadı. Biz arada girip kontrollerimizi yapıyoruz, hiç açılmadı. Kontrollerimizi yapıyoruz. İnşallah seneye ziyarete açarız” ifadelerini kullandı.

HIRKA-İ ŞERİF
Hırka-i Şerif, Hz. Muhammed’e ait olduğuna inanılan ve Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’nde bulunan hırka. Hz. Muhammed’in miraca çıkarken üzerinde bulunduğu ve vasiyeti üzerine Hz. Ali ve Hz. Ömer tarafından Veysel Karani’ye verildiğine inanılır.

Görüntü Dökümü:
——————–
– Samir’in açıklamaları
– Hırka-i Şerif Camii’nde görüntüler
– Hırka-i Şerif’in görüntüleri
– Muhabir Anonsu (Gülseli KENARLI)
– Hırka-i Şerif’İn ziyaret görüntüleri (ARŞİV)
– Detaylar  

===================

5- (ÖZEL) – OTOGARDA RAMAZAN ERZAĞI YOĞUNLUĞU

Burçak BOZKUŞ – Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA) – RAMAZAN ayının başlamasına sayılı günler kala Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda erzak yoğunluğu yaşandı. Anadolu’nun birçok ilinden İstanbul’a çuval çuval erzak getirildi.
Ramazan ayı önümüzdeki Salı günü başlıyor. Ramazan öncesi Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda şimdiden hareketlilik başladı. İstanbul’a erzağını alıp gelen de oldu yakınlarına erzak gönderen de… Memleketlerinden çuval ve koliler dolusu erzak getirenler otogarda yoğunluk oluşturdu.

“RAMAZAN BURADA BUNLARLA GEÇECEK”
Diyarbakır’dan İstanbul’a gelen Fırat Yağlı, “Diyarbakır’dan geliyoruz. Ne varsa getirdik. Sütten, yoğurttan ete kadar her şey var bu çuvallarda. Ramazan burada bunlarla geçecek. Bütün erzağımızı aldık geldik” diye konuştu. 
Ramazan ayını İstanbul’da geçirmek isteyen Ceylan İnce, “Adana’dan geldim. Ne varsa aldık geldik. Zeytin, zeytinyağı, salça, nohut, fasulye. Her şeyi getirmeye çalıştık” dedi. 

“ERZAĞI ALDIK GELDİK, RAMAZAN BURADA GEÇECEK”
Adem Kurnaz ise, “Antep’ten geliyoruz. Çuvallar, koliler dolu. Salça, patlıcan, fındık, fıstık getirdik. Bayram geliyor biz de ramazana hazırlık diyelim. Gittik, erzağımızı aldık geldik. İnşallah Ramazan’ı burada geçireceğiz bu sene. Kurban da öyle olacak inşallah. O yüzden öncesinde gittik erzağı aldık memleketten. Gıda olarak bütün ihtiyaçlarımız görüldü” şeklinde konuştu. 

“MİLLET RAMAZAN’A HAZIRLIK YAPIYOR”
Özel bir firma yetkilisi Yunus Dal ise otogardaki yoğunluğu anlattı. Dal, “Gaziantep’ten baklava geliyor. Görüyorsunuz bulgur, simit, yoğurt, süt, yağ, peynir. Millet Ramazan’a hazırlık yapıyor. Her şey geliyor. İnsanlar memleketten erzağını aldı geldi hazırlığını yaptı” şeklinde konuştu. 

Görüntü Dökümü
———–
-Otogardan detaylar
-Vatandaş röpleri
-Muhabir anonsu (Burçak BOZKUŞ)
-Genel ve detay

====================

6- (Özel) TUZLA’DA YOLUN KARŞISINA GEÇMEYE ÇALIŞAN KİŞİYE OTOMOBİL BÖYLE ÇARPTI

Haber – Kamera: Mustafa ESEN – Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA) TUZLA’da yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı kişi, ağır yaralandı. Otomobilin sürücüsü durmayarak kaçarken, kaza anı güvenlik kamerasına saniye yansıdı.
Tuzla’da, önceki gün saat 21.30 sıralarında yolun karşısına geçmeye çalışan 20 yaşındaki O.Ö.’ye hızla gelen otomobil çarptı. O.Ö., düşüp ağır yaralanırken, otomobilin sürücüsü durmayarak kaçtı. İlk müdahalesini çevredekilerin yaptığı O.Ö. çağrılan sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan O.Ö.’nün sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.
Kazayı uzaktan gören Türkan Kodak, “Dün akşam 21.30 sıralarında yaşandı, ben uzaktan gördüm. Vuran araç da kaçmış diye biliyorum. Burada bir müdahale yapıldı. Daha sonra hastaneye sevk edildi” dedi. Öte yandan kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı. 

Görüntü Dökümü                                    
————————————
-(Güvenlik kamerası) 
-Aracın hızla yayaya çarpması
-Yayanın takla atması
(Aktüel görüntü)
-Olay yerinden görüntü
-Görgü şahidi röp
-Genel detay 

=====================

7- (Havadan görüntülerle) TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 176’NCI KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Murat DELİKLİTAŞ – Cemil ÖZDEMİR – Zeki GÜNAL / İstanbul, (DHA) TÜRK Polis Teşkilatının 176’ncı kuruluş yıldönümü, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda yapılan törenle kutlandı.
10 Nisan Türk Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası nedeniyle saat 10.00’da Cumhuriyet Anıtı’nda gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın yanı sıra polis müdürleri ve polis birimleri temsilcileri katıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın anıta çelenk koymasının ardından başlayan törende, şehitler anısına yapılan saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı okundu. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından sona erdi.  

Görüntü dökümü:
——————-
-HAVADAN GÖRÜNTÜLER
-Polislerden genel görüntü
-Emniyet müdürü ve vali yardımcısının gelişi
-Çelengin konulması
-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması
-Cumhurbaşkanının mesajının okunması
-Toplu hatıra fotoğrafı
-Genel ve detaylar

====================

8- MALTEPE’DE KIRAATHANEDE KUMAR OYNAYANLARA BASKIN

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL, (DHA) Maltepe’de koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken saatlerde açık olan ve kumar oynatılan kıraathaneye baskın düzenlendi. Baskında 11 kişiye toplamda 55 bin lira para cezası kesilirken, baskın anı kameraya yansıdı.
Maltepe Küçükyalı Mahallesi’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken saatlerde kumar oynatıldığı tespit edilen kıraathaneye baskın düzenlendi. Adreste yapılan aramalarda; masa üzerinde poker kâğıtları ve kumar oynatılmasından elde edildiği değerlendirilen 700 lira ele geçirildi. Öte yandan işyeri içerisinde bulunan kişilere 1593 Sayılı İl Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesine istinaden 40 bin 950 lira, kumar oynadığı tespit edilen kişilere ise 15 bin lira olmak üzere toplamda 55 bin 950 lira ceza kesildi. İşyeri sahibi olan kişiye “Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama” suçundan adli işlem yapıldı.

Görüntü dökümü
———————-
-Kumar oynayan kişilerin görüntüsü
-Kumar onanan iş yerine baskın anı
-Genel ve detaylar

====================

9- ARNAVUTKÖY’DE AMBULANSLA OTOMOBİL ÇARPIŞTI

İSTANBUL (DHA) 
Arnavutköy’de trafik kazasına sevk edilen ambulansla otomobil çarpıştı. Kazada, ambulans şoförü hafif şekilde yaralandı.
Kaza, dün gece saat 23.40 sularında Arnavutköy’de meydana geldi. Trafik kazası ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin içinde olduğu ambulansa arkasından gelen otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle ambulans sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Yaralı ambulans şoförüne meslektaşları tarafından müdahale edildi. Kaza sonrasında yol üzerinde bulunan araçlar çekilerek otoparka götürüldü.

Görüntü dökümü:
———-
-Kaza yapan araçlar

====================

10- ARNAVUTKÖY’DE OTOMOBİLLE  ÇARPIŞAN MOTOSİKLETLİ YARALANDI

İSTANBUL (DHA) Arnavutköy’de dün akşam meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı.
Kaza, dün akşam saat 22.15 sıralarında Fatih Caddesi’nde meydana geldi. 34 AEM 534 plakalı otomobille motosikletli çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Sefa K., savrularak düştü. Sefa K.’nın yardımına ilk olarak çevredeki vatandaşlar koştu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı motosiklet sürücüsü yapılan müdahalenin ardından ambulansla Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sefa K.’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü dökümü:
———-
-Kaza yeri
-Yerde yatan yaralı
-Detaylar

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!