Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (ÖZEL)- PROF. DR. TÜKEK : RANDEVUYA GELİNMEYİNCE BİONTECH AŞILARI ZİYAN OLDU

Özlem YURTÇU KARABULUT- Ömer HASAR / İSTANBUL, (DHA) – İSTANBUL Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek,  Biontech aşısı için randevu alanların aşı olmaya gitmemesi sonucu o dozların ziyan olduğunu söyledi.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, salgında gelinen son durumla ilgili Demirören Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

“40-60 YAŞ AŞILANIRSA HAZİRAN’DAN SONRAKİ DALGALARDA RAHAT EDERİZ”
Pandeminin üçüncü pikinde aşının ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü söyleyen Tükek, “Aşı gerçekten umut vaat eden bir durumda. 65 yaş üstü kesim bir miktar daha az yatmaya başladı hastanelere. Ölüm oranları da düştü. Ölüm sayısı az değil tabii ama bu yaştakilerin oranı çok daha azaldı. Demek ki 40-60 yaş arasını da aslında aşılamış olsak, ki haziran gibi onun da tamamlanmasının planlandığı söyleniyor, o zaman hazirandan sonraki süreçte çok daha rahat bir dönem geçireceğiz gibi gözüküyor. İngiltere zaten bunun örneğini verdi. Tek doz aşılamayla bile şu anda vaka sayıları oldukça azaldı. Aşılamadan önce İngiltere’deki vaka sayıları Türkiye’den daha kötü durumdaydı. Tek doz aşılama bile vaka sayılarını oldukça azalttı. Türkiye de eğer haziran gibi 40-60 yaş arasını bitirebilirse hazirandan sonraki olası salgınlarda bizim de çok daha rahat edebileceğimizi söyleyebilirim” dedi.

“AŞI RANDEVUSUNA GİTMEYEN AŞIYI ZİYAN EDİYOR”
Salgınla mücadelede bütün stratejinin aşı üzerine kurulması gerektiğini de vurgulayan Prof. Dr. Tufan Tükek, özellikle Biontech aşısı için randevu alıp gelmeyenler nedeniyle aşıların ziyan olduğunu söyledi . Tükek, “Toplumda aşılamayı desteklemeyen bazı kitlelerin olduğunu görüyoruz. Bunların da ikna edilmesi gerekiyor. Çünkü gerçekten aşı bu salgını durdurmak için elimizdeki en önemli silahlardan birisi. Özellikle Biontech aşısı, sınırlı sayıda var. Ama randevusuna gelmeyenler olduğu zaman o kişinin aşısı çöpe gidiyor. Çünkü bu aşının saklama koşulları nedeniyle aşı eritildikten sonra tekrar dondurmanız mümkün değil. Mutlaka o anda kullanılması gerekiyor. Kullanılmadığı takdirde boşa gidiyor. Vatandaşlardan ricamız, bu aşılar çok kıymetli, boşa gitmemesi için aşı randevusunu aldığınız zaman mutlaka randevunuza gidin ve aşınızı yaptırın. Çünkü bir flakon 6 kişilik ve dondurulmuş vaziyette. Eritiyorsunuz, uygulamaya başlıyorsunuz. Diyelim ki, o flakondan 4 kişiye aşı yaptınız, geri kalan 2 kişi randevusuna gelmedi. O aşı dozları tekrar kullanılamıyor ve çöpe gidiyor. Dolayısıyla 2 kişinin aşısı boşa gitmiş oluyor. Gerçekten yazık, büyük israf. Bu durumda, başka kişilerin de hakkı yenmiş oluyor. Şu dönem aşıya erişme imkanı bulamayan kişilerin de hakkı yenmiş oluyor” diye konuştu.

“TOPLU TAŞIMADAKİ KALABALIK SORUNU VAR”
Prof. Dr. Tükek, büyük şehirlerde filyasyonun uzun vadede çok başarılı olamamasının en önemli nedenlerinden birinin kalabalık toplu taşıma ortamları olduğuna dikkat çekerek, kademeli mesai ile bunun bir nebze çözülebileceğini ancak şu anki vaka sayıları ile artık bunun için de geç kalındığını söyledi. Prof. Dr. Tükek, “İstanbul büyük bir megaşehir. Büyükşehirlerde salgınla mücadelede sadece filyasyon ile başarılı olamayabilirsiniz. Çünkü filyasyon dediğiniz şey, hasta olan kişilerin tespit edilip temaslılarının yakalanması, o kişilerin de başkalarıyla temasının engellenmesi. Ama özellikle toplu taşımadaki kalabalık sorunu varken, bunu sağlamanız çok mümkün değil. Çünkü siz, temaslıyı bulana kadar o kişiler çok kalabalık ortamlarda yolculuk yapmak zorunda kaldığı için, bu süre içerisinde çok rahat bir şekilde hastalığı başkalarına bulaştırabilir” ifadesiin kullandıb

“KALABALIKLAR ÖNLENEBİLİRSE KONTROL ALTINA ALINABİLİR”
Salgında artışın ancak kalabalıklar önlenebilirse kontrol altına alınabileceğine işaret eden Prof. Dr. Tükek, “İETT’nin bu konuda önerileri oldu. İl Pandemi Kurullları’nda brifingler verdiler. Sefer sayılarının arttırılması gündeme geldi ama seferlerin bu şekilde çok sağlıklı yürümeyeceği söylendi. Koltuk sayısının azaltılması o dönem için uygundu ama ona da devam edilemedi. Kademeli mesai kavramı gündeme gelmişti, özellikle İstanbul’da kademeli mesai ile özel sektör ya da kamu dairelerinde çalışanların mesaileri bir saat geri çekilip belki İETT otobüsleri ve ulaşıma bir miktar daha nefes aldırılması planlandı. Ama şu an uygulanmıyor. Bu kadar yüksek sayıdaki kalabalıkların olduğu durumlarda, kısmi kısıtlamalar ya da tam kısıtlamalardan başka çare yok gibi görünüyor” diye konuştu.

Reklam Alanı

“BÜYÜKŞEHİRLERDE KISITLAMA ŞART”
Vaka sayılarının 60 binli rakamlara dayandığı bugünlerde artık kademeli mesainin de çözüm olamayacağına işaret eden Prof. Dr. Tükek, “Bu kalabalıkların önlenmesi adına kesin bir çözüm bulunması gerekiyor. Şehir bazlı planlama aslında çok umut vadeden bir planlamaydı. Küçük şehirlerde, özellikle mahallelerde, semtlerde lokal kısıtlamalar yapılarak çok iyi takip etmek mümkündü krizi. Ama çok geçişli büyük şehirlerde bunu yapmak çok mümkün değil. Dolayısıyla o şehrin komple kapatılması artık söz konusu. Hele böyle 60 binli rakamlarda, iyice kırmızıya çalan renk değişikliği olan ve sürekli de artacağını düşündüğümüz bir tablo ile karşı karşıya isek, artık yapacak başka bir şey olmadığını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

“MÜCADELEDE EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ AŞI”
Bu arada İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dün sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul’da aşılanma oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “İstanbul’umuzda toplam 2.814.919 olmak üzere, 1. doz 1.661.010, 2. doz 1.153.909 aşı yapıldı. 65 yaş ve üstü büyüklerimizin aşı olma oranı yüzde 81,2’ye ulaştı. 15 gün gibi kısa bir sürede 60-64 yaş grubundaki vatandaşlarımızın yüzde 46,4’üne aşı yapıldı. Mücadelede en büyük gücümüz aşı” açıklamasında bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesin alınan bilgiye göre ise Türkiye’de yapılan toplam aşı sayısı 18 milyon 499 bine ulaştı.

Görüntü dökümü:
———————–
-Prof. Dr. Tufan Tükek röp.
-Genel ve detay görüntüler

=====================

2- UZMANLARIN EN ÇOK UYARIDA BULUNDUĞU KONU ANCAK MANZARA DEĞİŞMİYOR

– İSTANBUL’DA TOPLU ULAŞIM VE DURAKLARDA YOĞUNLUK 

Gülseli KENARLI – Cengiz ÇOBAN – Murat SOLAK – İhsan DÖRTKARDEŞ- Harun UYANIK – İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL, (DHA) BİLİM kurulu üyeleri başka olmak üzere uzmanlar virüs yayılımında İstanbul’daki toplu ulaşıma dikkat çekiyor. Ancak metrobüs, tramvay, otobüs gibi toplu taşıma araçlarında yoğunluğun önüne geçilemiyor. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ardından ilk iş gününde de İstanbul’da toplu ulaşımda araçları ve duraklarda yoğunluk yaşandı. Avcılar ve Cevizlibağ’daki duraklarda oluşan yoğunluk dikkat çekti. 
İstanbul’da cuma günü akşam 09.00’da başlayıp bu sabah saat 05.00’te son bulan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ardından, haftanın ilk iş gününde metrobüs ve tramvay durakları ile trafikte yoğunluk yaşandı. Cevizlibağ’da metrobüs ve tramvay duraklarının kalabalık olduğu görüldü. Metrobüsten inenlerin merdivenlerde oluşturduğu kalabalık dikkat çekti. Tramvay duraklarında ise bekleyenlerin birçoğunun sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

ÇOK ACAYİP KALABALIK
Sabah işe gitmeye çalışan Elif Yalçın, “Çok acayip kalabalık. Minibüsler de öyle, otobüslerde öyle, tramvaylarda öyle. Her yer tıklım tıklım. Gültepe’den geliyorum, Zeytinburnu’na gidiyorum ama çok kalabalık. Hiç rahat değilim, haftada bir kez gidip test yaptırıyoruz korkudan. Grip olsan, ‘kovid miyim?’ diyorsun. Çok kötü ortalık gerçekten” dedi.

“MİNİBÜSÇÜNÜN SUÇU YOK BİZ ZORLA BİNİYORUZ”
Gülsen Uğurlu ise, “Çok kalabalık. Eşimle hastaneye gidiyoruz.” diye konuştu. Metrobüsten inen ve tramvaya binecek olan Mustafa Erbey, “Bütün bir hafta hep aynı, değişen hiçbir şey yok. Ben metrobüs ve minibüs kullanıyorum. Minibüsleri kalabalık diye eleştiriyorlar, ceza kesiyorlar ama minibüsçünün suçu yok. Biz zorla biniyoruz. Ama metrobüs, tramvay ağzına kadar dolu. Sosyal mesafe falan yok. Elimizde olmaksızın bunu yaşıyoruz, mecburiyetten.” şeklinde konuştu.

AVCILAR’DA SOSYAL MESAFESİZ TIKA BASA YOLCULUK
Benzer görüntüler Avcılar’da da oluştu.  Saat 07.00’den itibaren Beylikdüzü ve Avcılar’dan hareket eden metrobüslerde görülen yoğunluk uzun süre devam etti. Yolcular sık sefer yapılmasına rağmen işlerine gidebilmek için araçlara güçlükle binebildi. Avcılar Merkez Üniversite Kampusü durağında uzun kuyruk oluştu. Metrobüslerde görülen kalabalığın yanı sıra D-100 karayolunda da haftanın ilk iş günü yine yoğunluk vardı.

ÜSKÜDAR’DA DA AYNI MANZARA
Üsküdar, Altunizade’de metrobüs ve duraklarda vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının saat 05.00’te sona ermesinin ardından haftanın ilk iş gününde metrobüslerde yoğunluk oluştu. Altunizade Metrobüs Durağı’nda işe gitmek için yola çıkanların oluşturduğu yoğunluk dikkat çekti. Yolcuların maske taktıkları fakat durakta bekleyenlerin sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.

Görüntü dökümü:
—————
CEVİZLİBAĞ
-Üstgeçidin merdivenlerinden görüntüler
-Metrobüslerin görüntüsü
-Metrobüsten inenler
-Metrobüs durağında bekleyenler
-Tramvay durağından görüntüler
-Bekleyen yolcular
-Otobüs duraklarından görüntüler
-Trafikten görüntüler
-Yolcularla röportaj
-Metrobüs ve tramvaydaki yoğunluk
-Genel ve detaylar
ALTUNİZADE 
-Altunizade metro ve metrobüsden görüntü
-Üst geçitten görüntü
-Durakta bekleyenlerden görüntü
-Metrobüse binenlerden görüntü
-Genel ve detay görüntüler
AVCILAR
-Metrobüse binmeye çalışanlar
-Metrobüs için bekleyenler
-Metrobüsün içerisindeki kalabalık
-D-100 Avcılar trafiğindeki yoğunluk
-Genel ve detay görüntüler

==========================

3- (ÖZEL)- SARIYER’DE İETT ŞOFÖRÜNE MERMERLİ SALDIRI

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR, İdris TİFTİKCİ, İSTANBUL, (DHA)  – SARIYER’de yol verme tartışmasından mermer ile saldırıya uğrayan İETT şoförü yaralandı. Saldırı anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Olay, geçtiğimiz perşembe günü öğlen saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Yılmaz Katılmış’ın kullandığı İETT otobüsü, sokakta park etmiş bir hafif ticari aracın yolu daraltması nedeniyle geçemedi. İETT şoförü Yılmaz Katılmış, başında bekleyen sürücüden aracını çekmesini istedi. Aracını çekmek yerine sinirlenen sürücü, İETT şoförü Katılmış’a bağırıp hakaret etmeye başladı. Katılmış’ın da karşılık vermesi üzerine olay büyüdü.

ÖNCE BIÇAKLA SALDIRDI, ARDINDAN MERMER PARÇASIYLA BAŞINA VURDU
Tartışmanın yaşandığı mahallede mermer atölyesi bulunan hafif ticari aracın sürücüsü, buradan bıçak alarak İETT şoförüne saldırdı. Şoförün camı kapatması üzerine saldırgan yerden aldığı mermer parçasını otobüse doğru attı. Otobüsün camının kırılması üzerine İETT şoförü Yılmaz Katılmış, polisi aradı. İETT şoförü, otobüsün ön kapısını açıp oturduğu basamaklarda polis beklemeye başladı. Saldırgan bu sefer de kendisine ait mermer atölyesinden aldığı büyük bir mermer parçasıyla şoförün başına vurdu.

BAŞINA GELEN MERMER PARÇASI İLE KANLAR İÇİNDE KALDI
İETT şoförü, başına gelen mermer parçası ile kanlar içinde kaldı. Otobüste bulunan yolcular şoförün yardımına koştu. Yolcular yaralı şoförü otobüste bir koltuğa oturtarak kanamasını durdurmaya çalıştı. Bildirilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralı şoförü hastaneye kaldırdı. Burnunda ve başında kırıklar oluştuğu öğrenilen İETT şoförünün hastanedeki tedavisi sürüyor.

“BIÇAKLA DARP ETMEYE ÇALIŞTI, VURAMADI”
Yolu kapattığı için uyardığı kişinin saldırısına uğrayan İETT şoförü Yılmaz Katılmış, “Yollar çok dar zaten orada. Dar olduğundan dolayı, sol tarafta adam arabayı çekmiş, biz de geçemiyoruz, adam arabanın başında bekliyor. ‘Arabayı sürteceksin’ dedi. Dedim ki, ‘Arabanın sahibi sen misin?’ ‘Evet’ dedi. ‘Niye bekliyorsun bırak da çıkalım, bak iki otobüs kaldık karşı karşıya’ dedim. Bana ileri geri konuşmaya başladı. Gitti içeriden bıçak aldı, getirdi. Beni bıçakla darp etmeye çalıştı, vuramadı. Vuramayınca kendisi galiba mermerci, mermer attı oradan arabanın ön camını kırdı. Ben de arabanın içerisindeydim, bir mermer parçası da bana attı. Burnumu ve kafamı kırdı” dedi.

“BÖYLE İNSANLARIN CEZASIZ KALMAMASI LAZIM”
Katılmış, “Burnum kırık, kafamda da dikişler var, burnumda da dikişler var. Büyüklerimizden Allah razı olsun. İETT’deki büyüklerimiz bizim yanımızda duruyor. Biz elimizden geldiğince insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz ama insanlar işte böyle. Yoksa bizim kimseyle işimiz yok. Biz görevimizi yapmanın peşindeyiz. Mermer atarak ön camı kırdı, bir de sağ tarafta kapı açıktı, ben polisi çağırdım orada bekliyordum. O dükkanın içinden yine parça alıp ben görmedim zaten o ikinci parçayı attığını. Atar atmaz kafama vurdu direkt. 
Saldırgan yakalandı, şu anda karakolda. Ben de şikayetçi olacağım sonuna kadar. Böyle insanların cezasız kalmaması lazım diye düşünüyorum. Biz emekçiyiz, insanları taşıyoruz, elimizden geldiği kadar da insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz ama insanlar böyle yaptı mı işte bu durumlara düşüyoruz” şeklinde konuştu.

O ANLAR OTOBÜSÜN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Yaşanan o anlar otobüsün güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, saldırganın otobüsün ön camına taş atarak kırdığı,  kanlar içinde kalan şoförün otobüse girerek koltuğa oturduğu ve yolcuların şoföre yardım ettiği görüntülere yansıyor. Öte yandan, olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında saldırgan yakalanarak gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:
————————–
Güvenlik kamera görüntüleri
-Saldırganın İETT otobüsüne taş atarak camını kırması
-Kanlar içindeki şoförün içeri girip koltuğa oturması
-Çevredekilerin yardıma koşması
-İETT şoförü Yılmaz Katılmış ile röportaj
-Genel ve detay görüntüler

===================

4- BİSİKLET YOLLARI İŞGAL ALTINDA: 155’İ ARAYIP POLİSE ŞİKAYET EDİN

– Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz

“Hafriyat kamyonları, TIR’lar, minibüsler her şey park etmiş.” 

“Bisiklet kullanıcısı yolunun işgal edildiğini gördüğünde 155’i arayıp polise şikayet etmeli. Yaya kaldırımına park etmekten ceza kestiği gibi bisiklet yoluna da park edenlere ceza kesilmesi gerekiyor” 

Burçak BOZKUŞ – Ömer HASAR / İSTANBUL (DHA)- İSTANBUL’da bisiklet yolları araçlar tarafından işgal edilmiş durumda. Bisiklet yoluna park eden araçlar arasında hafriyat kamyonları, TIR’lar, minibüsler bile var. Bisikletliler tarafından yolun kullanılması bir yana kazalara da davetiye çıkartan durumla ilgili olarak Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, “Bisiklet kullanıcısı yolunun işgal edildiğini gördüğünde 155’i arayıp polise şikayet etmeli. Yaya kaldırımına park etmekten ceza kestiği gibi bisiklet yoluna da park edenlere ceza kesilmesi gerekiyor” dedi.
İstanbul’da her gün çok sayıda kişi işe gitmek veya spor yapmak amacıyla bisiklet kullanıyor. Bazı ilçelerde bisiklet yolu bulunmazken bisiklet yollarının bulunduğu ilçelerde ise yolların araçlar tarafından işgal edilmesi kazalara neden oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Gaziosmanpaşa’dan Eminönü’ne arasına da bir bisiklet yolu yapıldı. Özellikle Gaziosmanpaşa içerisinde trafik akışının yoğun olduğu ve dükkanların bulunduğu bölgedeki tüm yollar, park edilen araçlar sebebiyle kapanmış durumda. Dükkan önlerinde park eden araçların yanı sıra, mal indirmek için bisiklet yolunu kapatan kamyonlar da mevcut. Yine bisiklet yolunu kullanan engelli vatandaşlar da tehlike altında. 

“BU YOLDA BİSİKLET DIŞINDA HER ŞEY VAR”
Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, Gaziosmanpaşa’dan Eminönü’ne uzanan bir bisiklet yolunda DHA’ya açıklamalar yaptı. Yolların kullanılamaz durumda olduğunu söyleyen Suyabatmaz, “Bisiklet yolumuz var ama yok. Resmi olarak kayıtlara göre bir bisiklet yolu var. Ama kullanılabilir mi? Gördüğünüz gibi arabalar tarafından işgal edilmiş durumda. Bu böyle kilometrelerce sürüyor. Kamyonlar, TIR’lar, minibüsler her şey park etmiş. Esnaf dükkanının önüne otopark olarak kendi arabasını park ediyor. Hani müşteri olarak gelip geçici de değil ki o bile kabul edilemez” şeklinde konuştu. 

“155’İ ARAYIP POLİSE ŞİKAYET ETMELİ”
Bisiklet yollarının işgal altında olduğunu gören sürücülerin 155’i araması gerektiğini söyleyen Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, “Bisiklet kullanıcısı yolunun işgal edildiğini gördüğünde 155’i arayıp polise şikayet etmeli. Çekici gelip bunun kaldırılmasını sağlamalı. Trafik polisleri ceza kesebiliyor. Yasal olarak trafik polislerinin sorumluluk alanında. Bu alan yaya kaldırımı olsaydı zabıta da işgal nedeniyle ceza kesebilirdi ama yine trafik polisi asıl sorumludur. Yaya kaldırımına park etmekten ceza kestiği gibi bisiklet yoluna da park edenlere ceza kesilmesi gerekiyor” dedi.

“ARAÇLARIN GİREMEYECEĞİ BİR AYRIM YAPILMALI”
Bir an önce önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Suyabatmaz, “Öncelikle fiziki yani araçların giremeyeceği bir ayrım yapılmalı. En azından bordürle bu bölgenin ayrılmış olması gerekiyor. İkincisi bu konuda bu yolun neden buraya yapıldığının topluma anlatılması lazım. Esnaf ne kazanacak, vatandaş ne kazanacak. Para tasarrufu, esnafın cirosundaki artış, insanlar spor yapacak, ulaşım sağlayacak, onlar da tasarruf yapacaklar. Bu arada kentteki hava kalitesi iyileşecek, oksijen oranı artacak, gürültü azalacak. Park sorunu azalacak, insanlar için park maliyetleri düşecek. Bu arada kentteki gürültü de azalacak. Hava kirliliği de azalacak. Daha da öteye gelecek nesiller için iklim değişikliği için daha az karbon salmış olacağız” diye konuştu.
 
“HER GÜN BU YOLU KULLANIYORUM, MÜTHİŞ TEHLİKELİ BİR DURUM”
Her gün bisiklet yolunu kullanan engelli Mehmet Erkaya, “Araçlar devamlı buraya park ediyor ve onlar için hiçbir şekilde sıkıntı yok. Bize sıkıntı yapıyorlar ama kendilerine sıkıntı yok. Müthiş tehlikeli bir durum. Bakın inşaat var mesela. İnşaat olduğu halde hiçbir önlem de yok. Her gün bu yolu mecbur kullanıyorum, burada oturuyorum. Çok büyük tehlike” diye konuştu.

“BİR KERESİNDE ARABA ÇARPTI BANA. ARKAMDAN GELDİ BENİM YOLUMDA, ÖNÜME KIRDI”
Bisiklet yolunu kullanırken daha önce kaza yaptığını söyleyen Burakcan Celal, “Burası bisiklet yolu ama kapatıyorlar yapacak bir şey yok. Hep böyle burası. Anlamıyorlar. Yol kenarlarından, arabaların yanından yolculuk yapıyoruz. Arabalarda zaten saygı yok. Çok tehlikeli. Bir keresinde araba çarptı bana. Arkamdan geldi benim yolumda, önüme kırdı. Belediye yolları yapmış ama TIR’lar çekmiş görüyorsunuz” dedi. Aracını bisiklet yoluna park eden sürücüler ise çeşitli bahaneler sundu. O sürücülerden biri, “Biliyorum bisiklet yolu olduğunu. Ne yapabilirim? Önce diğer araçlara söyleyin sonra beni bulun” diyerek tepki gösterdi.
 
Görüntü Dökümü
———–
-Bisiklet yolundan detaylar (havadan ve yerden)
-Vatandaş röpleri
-Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz ile röp
-Muhabir anonsu (Burçak BOZKUŞ)
-Genel ve detay

======================

5- İSTANBUL’DA BARAJLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 80’İ GEÇTİ

Ali AKSOYER / İSTANBUL’da barajlardaki doluluk oranı yüzde yüzde 80,14’e yükseldi.
Yağışlı sistemlerle birlikte İstanbul’un barajlarında son bir hafta içinde hızla yükseldi.  Yaklaşık 4 ay önce doluluk seviyesi yüzde 20’nin altına inen İstanbul’daki barajlarda doluluk oranı bugün yüzde 80,14 oldu.

DOLULUK ORANI YÜZDE 19.16’DAN 80,14’E YÜKSELDİ
İstanbul’da kuraklık nedeniyle barajlardaki doluluk oranı 9 Ocak’ta yüzde 19.16’ya kadar düşmüştü. Etkili olan yağışlı sistemlerin ardından barajlardaki su seviyesi hızla yükselmeye başladı. En düşük doluluk oranının ölçüldüğü günden bu yana geçen sürede İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 80,14’e  ulaştı. İSKİ verilerine göre geçen yıl en yüksek doluluk oranı 2020 yılının Nisan ayında yüzde 68.56 olarak ölçülmüştü.

Görüntü Dökümü:
——
-Arşiv barajlar

=======================

6- (Özel)- BATMAN’DAKİ KAVGA BAHÇELİEVLER’E TAŞINDI; AKRABALAR TAŞ VE SOPALARLA BİRBİRİNE SALDIRDI

Haber – Kamera: Vedat BAYRAKTAR / İSTANBUL,(DHA)  – BAHÇELİEVLER’de akraba olan iki grup arasında silahların da kullanıldığı taşlı sopalı kavga çıktı. Kavgada bir kişi silahla, altı kişi ise taş ve sopalarla yaralandı. Kavganın Batman’daki arazi kavgasının devamı olduğu öğrenilirken, kavgaya karışan 10 kişi gözaltına alındı. 
Olay, dün akşam saatlerinde Bahçelievler, Hürriyet Mahallesi Papatya Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, Batman’ın bir köyünde yaşayan kişiler arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktı. Batman’da çıkan kavga sonrası İstanbul’da yaşayan ve akraba oldukları öğrenilen kişiler sokakta tartışmaya başladı. Saatlerce süren tartışma yerini silahlı, taşlı ve sopalı kavgaya bıraktı. Yaklaşık 50 kişilik grup bir anda sopalarla birbirine vurmaya başladı. Kavgada kim tarafından ateşlendiği henüz belirlenemeyen tabancadan çıkan mermilerin isabet ettiği bir kişi yaralanarak yere yığıldı. 6 kişi ise taş ve sopa darbeleriyle çeşitli yerlerinden yaralandı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaralı kişilere ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına aldı. Kavgaya karışan 10 kişi gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kavganın çıktığı sokağın giriş ve çıkışı polis ekipleri tarafından kapatıldı. Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kavgaya ilgili incelemeleri devam ediyor. 

YAŞANAN KAVGA ANI CEP TELEFONU KAMERALARINA YANSIDI
Kavga anı ise çevredekilerin cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, iki grubun elindeki sopalarla birine vurduğu, kavga sırasında silah sesleri duyuluyor. Bir başka görüntüde ise elinde havaya doğru tuttuğu silahı bulunan bir polis memurunun kavgaya havaya karışan kişileri sakinleştirmeye çalıştığı, kavga eden kişilerden bazılarının taş ve sopa fırlattığı görülüyor.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————–
Cep telefonu görüntüsü
—————-
-İki grubun sopalarla birbirlerine saldırması
-Silah seslerinin duyulması
-Elinde silah olan bir polisin kavga edenleri ayırmaya çalışması
-Detaylar

AKTÜEL GÖRÜNTÜ
Polis ekiplerinin çalışmaları
Olay yeri inceleme ekipleri detay
Sokaktan detay
Çevreden detay
Genel görüntü ve detay

=======================

7- (ÖZEL) ÜMRANİYE’DE OTOMOBİLE “BALIKLAMA” ATLAYAN HIRSIZ KAMERADA 

Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA)- ÜMRANİYE’de kar maskeli 3 şüpheli, park halindeki lüks otomobilin göstergelerini çalarak kayıplara karıştı. Şüphelilerden birinin ısınma hareketleri yaptıktan sonra kırdığı camdan balıklama otomobilin içine atladı. Hırsızlık anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 
Olay, geçtiğimiz günlerde sabah saatlerinde Tatlısu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 3 şüpheli geldikleri otomobili, lüks otomobilin yanına park etti. Kar maskeli şüphelilerden biri, otomobilinden inip park halindeki lüks otomobilin yanına gitti. Şüpheli otomobilin ön kapısının camını kırdıktan sonra balıklama atlayarak içeri girdi. Bu sırada diğer şüpheli, çevrede gözetleme yaptı. Dakikalarca lüks otomobilde kalan şüpheli, otomobilin ön konsoldaki göstergelerini sökerek diğer şüpheliye verdi. Hırsızlığı gerçekleştiren şüpheli, girdiği lüks otomobilden çıkarak geldikleri otomobile bindi. Şüpheliler daha sonra otomobille olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, parmak izi ve güvenlik kamerası incelemelerinin ardından hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıya görüntülere bir şüphelinin lüks otomobilin içine girerek hırsızlık yapması, diğer şüphelinin göstergeleri taşıması ve şüphelilerin geldikleri otomobille kaçması yansıdı.

Görüntü dökümü:
—————–
-Şüphelilerin araçla gelmesi
-Araçtan inen şüphelilerin lüks aracın yanına gitmesi
-Camının kırması
-Balıklama camdan otomobilin içine girmesi
-Göstergeleri çalması
-Çaldığı göstergeyi diğer şüpheliye vermesi
-Girdiği araçtan çıkması
-Geldikleri araçla kaçmaları

======================

8- (Özel) GÜNGÖREN’DE KİMSEYİ UMURSAMAYAN HIRSIZLARI MAHALLE SAKİNİ GÖRÜNTÜLEDİ

Vedat BAYRAKTAR/İSTANBUL,(DHA)- GÜNGÖREN’DE iş yerinden yapılan hırsızlık cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Hırsızlar alarm sisteminin çalışmasına aldırış etmeden rahat tavırlarıyla iş yerinden yaklaşık 40 bin lira değerinde tekstil ürünlerini çalıp kaçtı. Hırsızları mahalle sakini görüntüledi.
Olay, dün sabah saatlerinde Güngören, Merkez Mahallesi Muallim Naci Sokak’ta bulunan mağazada yaşandı. Üç kişi hafif ticari araç ile iş yerinin önüne geldi. Şüpheliler, levye ile iş yerinin kepenklerini açarak içeri girdi. İş yerinin alarmı devreye girse de hırsızlar hiçbir şey olmamış gibi çuvalları araca yükledi. Bunu gören bir mahalleli ise o anları cep telefonu kamerasına kaydetti. Görüntülerde, üç kişinin çuvalları araca hızlı bir şekilde yüklediği görülüyor. 

“ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE ALIP GÖRÜYORLAR”
İş yeri sahibi Enes Direr, “Olay sabah, 07.00 gibi oluyor. Levye sokup kepengi açıyorlar. Alarm çalıyor, komşumuz cep telefonu görüntüsü çekiyor. Kapıdaki çuvalları hızlı bir şekilde alıp götürüyorlar. İki kişi var, bir kişi de kapıda çuvalları atıyor. Sabah çok rahat bir şekilde alıp götürüyorlar. Alarm sistemi çalışmasa herhalde bütün dükkanı boşaltacaklar. Biz bir emek gösteriyoruz, beş dakika her şeyi alıp götürüyor. Bu çok üzücü ve can sıkıcı bir durum. Hırsızlık olayları bu bölgede son günlerde çok arttı. Hazır çuvalları götürdükleri için 30-40 bin lira civarında zararım oldu” dedi. 

Görüntü dökümü:
—–
(Cep telefonu kamerası)
– Hırsızlık anı
(Aktüel görüntü)
İş yerinden detaylar
Çevreden detaylar
Röportajlar
Genel görüntü ve detay

================

9- ŞİŞLİ’DE RESTORANDA HIRSIZLIK YAPAN YABANCI UYRUKLU KADINLAR YAKALANDI

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL, (DHA) ŞİŞLİ’de restoranda yemek yiyen müşterinin çantasını çaldığı belirlenen yabancı uyruklu 2 kadın yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.
Olay, 7 Nisan Çarşamba günü Şişli 19 Mayıs Mahallesi Büyükdere Caddesi’nde bulunan restoranda meydana geldi. E.A., isimli kişi yemek yerken çantasının yanında olmadığını fark etti. Çantası çalınan kişi, olayı polise ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik kameralarını inceledi  ve  E.A.’nın çantasını çalan şüphelilerin yabancı uyruklu A.K. ve F.M., isimli iki kadın olduklarını tespit etti. 9 Nisan Cuma günü adresi belirlenen iki şüpheli kadın, içerisinde 250 lira para, bin 700 lira değerinde gözlük ve muhtelif eşyalarının bulunduğu çantayla birlikte gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki kadın emniyetteki işlemlerinin ardından, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
Restorandaki şüpheli kadınlar güvenlik kamerasına da yansıdı. 

Görüntü dökümü:
———————-
-Şüphelilerin restoranda yer değiştirerek hareket etme görüntüleri
-Şüphelilerin restorandan ayrılma görüntüleri
-Şüpheli kadınların gözaltına alınma ve sevk görüntüsü
-Genel ve detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!