Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (Özel) BEYOĞLU’NDA KAHVEHANEYE BASKINDA PENCEREDEN BÖYLE KAÇMAYA ÇALIŞTI

Adem VAROL / İSTANBUL, (DHA)  BEYOĞLU’nda kapalı olması gereken kahvehaneye düzenlenen baskında, bir kişi pencereden kaçmaya çalıştı. Yükseklik nedeniyle atlamaktan vazgeçen kişiye de ceza kesildi.
Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken işyerlerini denetledi. Ekipler, Keçecipiri Mahallesi Müderris Ali Caddesi’ndeki kahvehanenin açık olduğunu belirledi. Adrese giren polis, içeride bulunan ve oyun oynadığını tespit ettiği 14 kişiye sosyal mesafe kuralına uymamak ve sokağa çıkma yasağını ihlal etmekten toplamda 48 bin 426 lira ceza kesti. Kahvehane sahibi olduğu öğrenilen bir kişi, gerekli işlemlerin yapılması için polis merkezine götürüldü.

PENCEREDEN KAÇTI, YÜKSEK OLUNCA ATLAYAMAYIP TEKRAR YUKARI ÇIKTI
Öte yandan polis ekiplerinin gelmesiyle panikleyen bir kişi, pencereden kaçmak istedi. Ancak zemin ile mesafenin yüksek olması sebebi ile atlamaktan vazgeçti. Kaçmaya çalışan kişiye de ceza kesildi.  O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü:
——————
-Kahvehane içerisi ve masalar
-İçeride bulunan bir kişinin pencereden çıkması ve geri tırmanma anları

================== 

2- MİT VE EMNİYETTEN DEAŞ OPERASYONU; EYLEM HAZIRLIĞINDA OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN 14 KİŞİ YAKALANDI (2)

Reklam Alanı

Ali TİNBEK – İSTANBUL DHA –  İSTANBUL’da MİT ve emniyetin terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlendiği operasyonda eylem hazırlığında olduğu öne sürülen 14 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve MİT’in ortak çalışması sonrası terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı şüphelilere yönelik 4 ilçede 8 adrese operasyon yapıldı. Operasyonda örgütle bağlantı olduğu ve eylem hazırlığında olduğu belirtilen yabancı uyruklu 14 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
——-
-Operasyon görüntüleri

============

3- BEYOĞLU’NDA POLİSTEN KAÇAN SOYGUN ŞÜPHELİSİ 3. KATTAN DÜŞTÜ 

-Şüphelinin düşme anı güvenlik kamerasına yansıdı. 

-700 bin liralık soygun suçundan firari olarak arandığı ve suç ortakları olan 1’i kadın 6 kişinin daha önce tutuklanarak cezaevine konulduğu öğrenildi. 

-Soygun anları da kamerada 

Ersan SAN/İSTANBUL, (DHA)- BEYOĞLU’nda düzenlenen operasyonda polise yakalanacağını anlayınca kaçmak için 3’üncü kattan atlayan şüpheli yaralandı. Şüphelinin, Fatih’teki bir döviz bürosundan 700 bin liralık soygun suçundan firari olarak arandığı ve suç ortakları olan 1’i kadın 6 kişinin daha önce tutuklanarak cezaevine konulduğu öğrenildi. 

700 BİN LİRAYI GASP ETMİŞLER
Polisin tespitlerine göre, Fatih Haseki Sultan Mahallesi üzerinde bulunan bir döviz bürosuna 30 Kasım 2020 tarihinde, Suriyeli oldukları belirtilen 6 şüpheli, yine Suriyeli kişinin işlettiği döviz bürosuna geldi. İçeride bulunan döviz bürosu sahibi ile yabancı uyruklu görevlileri bıçak ve silah tehdidi ile etkisiz hale getiren soyguncular, bir çalışanın boynuna halat bağladı. Soyguncular döviz bürosunda bulunan yaklaşık 700 bin TL’yi siyah bir çantaya koyarak kaçtı. 
 
BİR ÇALIŞANIN İŞ BİRLİĞİ YAPTIĞI BELİRLENDİ
Polis ekipleri yaptıkları çalışmada döviz bürosundaki Suriyeli kadın çalışanın gaspçı çete ile işbirliği içerisinde olduğunu tespit etti. Soygunu yaptıkları belirlenen 1’i kadın çalışan olmak üzere 7 şüphelinin kimliği belirlenerek, düzenlenen operasyonda 6’sı yakalandı. Gasp suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edilen 1’i kadın 6 kişi tutuklandı. Ancak, gasp edilen 700 bin TL bulunamadı.

İZİ BULUNDU, OPERASYON BAŞLARI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 7’nci gaspçının Beyoğlu Şehit Muhtar Mahallesi, Süslü Saksı Sokak’taki bir binanın 3’üncü katında kaldığını belirledi. Şüpheli C.H.M., dün öğle saatlerinde polislerin binaya girdiklerini fark etti. Şüpheli binanın arka tarafından bir işyerinin çatısına atlamak isterken dengesini yitirerek, önce bir restoranın önündeki masasının üzerine, ardından yere düştü. Yaralanan şüpheli için 112 ambulansı çağrıldı. Yaralı şüpheli Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Döviz bürosunun hukuk danışmanlığını yapan adını söylemeyen avukat, “6-7 ay önce gasp olayı oldu. Adamın burada olduğunu bulmuşlar. Kapıyı çalıyorlar. Bu kişi 3’üncü kattan atlıyor. Döviz bürosundan 700 bin TL gasp etmişler” dedi. Beyoğlu’ndaki olayı gören bir kişi ise “Mavi olan binadan bir kişinin atladığını daha sonra yere düştüğünü gördüm. Sağlık durumunu bilmiyorum” diye konuştu. 

SOYGUN VE KAÇMA GİRİŞİMİ KAMERALARDA
Fatih’teki soygun ve Beyoğlu’nda yeri tespit edilen şüpheli C.H.M.’nin çatıdan düşme anları kameralarına yansıdı. Görüntülerde döviz bürosunun bulunduğu binaya giren şüpheliler, soygun ardından içinde 700 bin TL bulunan siyah bir çanta ile çıkarken görülüyor. Görüntülerde ayrıca, çevredeki esnafın sesler üzerine iş yerlerinden çıkıp çevreye bakınmaları ve gasp edilen kişinin dışarıya çıkıp boynundaki halatı çıkarması ve kaçması da yer alıyor.
Firari şüpheli C.H.M.’nin, operasyon sırasında çatıdan restoran önündeki masaya çarparak yere düşmesi de kameraya yansıyor.

Görüntü Dökümü:
————–
(Güvenlik kamerası)
Firari şüpheli C.H.M.’nin çatıdan restoran önündeki masaya çarparak yere düşmesi
Döviz bürosunun bulunduğu binaya giren şüpheliler 
Şüphelilerin soygunun ardından siyah çanta ile çıkması
Çevredeki esnafın sesler üzerine işyerlerinden çıkıp çevreye bakınması
Boynuna halat bağlanan çalışanın dışarı çıkıp halatı çıkarması
(Aktüel)
Şüphelinin yakalandığı bina
Döviz bürosunun hukuk danışmanlığını yapan kimliğini söylemeyen bir avukat ile röportaj
C.H.M.’nin atlamasını gören görgü tanığı ile röportaj

==================

4- (ÖZEL)- HATALI SOLLAMA KAZAYA NEDEN OLDU

Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA) BAŞAKŞEHİR’de sürücüsü hatalı sollama yapan kamyonet zincirleme kazaya neden oldu. Kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, saat 08.00 sıralarında, TEM Otoyolu yan yolda, Altınşehir mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ara sokaktan yan yola çıkan taksi, çift yönlü trafikte sürücüsü hatalı sollama yapan kamyonet ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan taksiye, kendi şeridinde giden bir minibüs çarptı. Kazada 2 kişi hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla yaralıları hastaneye kaldırdı.,

Görüntü dökümü:
———————-
-Güvenlik kamerası
-Taksinin yola çıkışı
-Sollama yapan kamyonetin taksiye çarpması
-Minibüsün taksiye çarpması
Vatandaş görüntüsü
-Kazaya karışan taksi ve minibüs

=============

5- (ÖZEL)- HATALI SOLLAMA KAZAYA NEDEN OLDU

Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA) BAŞAKŞEHİR’de sürücüsü hatalı sollama yapan kamyonet zincirleme kazaya neden oldu. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, saat 08.00 sıralarında, TEM Otoyolu yan yolda, Altınşehir mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ara sokaktan yan yola çıkan taksi, çift yönlü trafikte sürücüsü hatalı sollama yapan kamyonet ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan taksiye, kendi şeridinde giden bir minibüs çarptı. Kazada 2 kişi hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla yaralıları hastaneye kaldırdı.,

Görüntü dökümü:
—————–
-Güvenlik kamerası
-Taksinin yola çıkışı
-Sollama yapan kamyonetin taksiye çarpması
-Minibüsün taksiye çarpması
-Vatandaş görüntüsü

================

6- (Özel) PENDİK’TE SİPARİŞ YETİŞTİRMEYE ÇALIŞAN MOTOSİKLETLİ KURYE OTOMOBİLE ÇARPTI

Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL, (DHA)  – PENDİK’te aldığı siparişi yetiştirmeye çalışan motosikletli kurye, otomobile çarptı. Kazada yaralanan kuryeyi, çarptığı otomobilde bulunan kişi ise yalnız bırakmadı. 
Kaza, dün saat 10.45’te Pendik D-100 Karayolu Kadıköy istikametinde yaşandı. İddiaya göre, kurye İsmail Bitkaya kullandığı 34 CZJ 743 plakalı motosiklet ile önünde seyreden 34 ADL 623 plakalı otomobile çarptı. Kazada çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü İsmail Bitkaya yaralandı. Sipariş yetiştirmeye çalışırken kaza geçiren kuryeyi çevredeki vatandaşlar da yalnız bırakmadı. Yaralı kurye, olay yerine gelen ambulans ile Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kurye Bitkaya’nın çarptığı otomobilde bulunan ve bir an olsun yaralı kuryenin yanından ayrılmayan Ayhan Türkoğlu “Otomobilin aynasına çarptı. Şu an sağlık durumu gayet iyi” dedi. Polis, kaza ile ilgili soruşturma başlattı. 
 
Görüntü Dökümü 
—————————- 
-Kaza yeri 
-Sağlık ekipleri yaralıya müdahale etmesi 
-Yaralı ambulansa konulması 
-Yaralı motosikletçiyi yalnız bırakamayan vatandaş(Kırmızı kravatlı)
-Trafik polislerinden detay 
-Motosiklet ve otomobilden detay 
-Genel ve detaylar 

===================

7- (Özel)ŞİŞLİ’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU; YABANCI UYRUKLU 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ali Çağlar TINBEK/İstanbul,(DHA) Şişli’de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yabancı uyruklu 2 kişi gözaltına alındı. Üzerleri ve evlerinde bir miktar uyuşturucu ele geçirilen iki şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Akağlar Caddesi’ndeki adreste uyuşturucu satışı yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Önceki gün düzenlenen baskında Katar uyruklu M.A. ve Suriye uyruklu R.Y. gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde 4 parça halinde 8.40 gram esrar, evde ise 130 gram kubar esrar ele geçirildi.  M.A., R.Y. adlı şüpheliler, Feriköy Polis Merkezi Amirliği’ndeki işlemlerin ardından dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:
—————–
-Şüphelilerin polis merkezinden çıkarılmaları

====================

8- BOŞ BİNADA ISINMAK İÇİN ATEŞ YAKAN EVSİZLER, PARKELERİ TUTUŞTURDU

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak için boşaltılan binayı mesken tutan evsizler, ısınmak için ateş yakınca ahşap parkeler tutuştu. Çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Ambarlı Mahallesi Rüzgarlı Sokak’ta bulunan bina,  geçen ay, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılmak için boşaltıldı. Ancak kapı ve pencereleri sökülen binayı, evsizler ile madde bağımlıları mesken edindi. Binanın birinci katından dün yoğun duman çıktığını fark eden vatandaşlar, itfaiyeyi aradı. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, çıkan yangını söndürdü.

Yangının, evsizlerin ısınmak için yaktıkları ateşin ahşap parkeleri tutuşturmasıyla çıktığı belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde de binanın giriş katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etmişti.

Çevre sakinleri, tedirgin olduklarını, binanın bir an önce yıkılması gerektiğini söylediler.

Görüntü Dökümü:
—————-
Binanın dıştan görüntüleri
İtfaiye erleri parkeleri tutuşan binanın içinde yangını söndürürken
Duman ve sokak görüntüleri
Genel ve detay görüntüler

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!