Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- THODEX SORUŞTURMASI; RANA AZAP TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) THODEX soruşturmasında şirketin finanstan sorumlu çalışanı Rana Azap, savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.
Thodex soruşturmasında şirketin finanstan sorumlu çalışanı Rana Azap dün gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Rana Azap, burada savcılığa ifade verdi. Savcılık Azap’ı ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ ve ‘Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçlarından tutuklama talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Rana Azap’ın hakimlikteki işlemleri devam ediyor.

ZUHAL ÖZER’İN DE SEGBİS’LE İFADESİ ALINACAK
Öte yandan Aydın’da yakalandığı öğrenilen şirketin firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in yengesi Zuhal Özer’in Aydın’da Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Görüntü dökümü
————-
-Rana Azap’ın dün emniyetten çıkarılışı

===================

2- İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TKP/ML OPERASYONUNUN DETAYLARINI AÇIKLADI 

Reklam Alanı

-İçişleri Bakanlığı: 

“Örgütün illegal alan sorumlusu ve askeri kanat sorumlusuyla birlikte askeri kanadında faaliyet yürüten 5 kişi gözaltına alınmıştır”

Haber: Özden ATİK-Çağrı ÇALIŞKAN-Soner HASIRCIOĞLU/İstanbul, DHA
İstanbul’da 8 ayrı adrese yönelik TKP/ML silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 8 şüpheliden 5’i yakalanarak gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada operayonun detayları paylaşıldı. Örgütün illegal alan sorumlusu ve askeri kanat sorumlusu da yakalandı. 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul’da sansasyonel eylem arayışında oldukları iddia edilen TKP/ML silahlı terör örgütüne yönelik bu sabah saatlerinde hücre evleri olduğu değerlendirilen 6 ilçede 8 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada “Son dönemde yürütülen  başarılı operasyonlar sonucu ülkemiz içerisinde kırsal alan faaliyetleri sona erdirilen, güç ve taban kitlesinde kayıp yaşayan TKP/ML terör örgütünün; devlet büyüklerine ve bürokratlarına, siyasi parti yöneticilerine ve binalarına, emniyet hizmet binalarına ve polis ekip araçlarına yönelik eylem planlayan hücre evi yapılanmasına yönelik İstanbul’da operasyon gerçekleştirilmiştir.” denildi. 

6 FARKLI İLÇEDE 8 HÜCRE EVİ
Açıklamada ayrıca “İstanbul İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerine bağlı ekiplerce 6 farklı ilçede örgüte ait toplamda 8 hücre evine düzenlenen operasyonda; örgütün illegal alan sorumlusu ve askeri kanat sorumlusuyla birlikte askeri kanadında faaliyet yürüten 5 kişi gözaltına alınmıştır.” ifadeleri yer aldı. 

7 KALAŞNİKOF ELE GEÇİRİLDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen eş zamanlı operasyonda, adreslerde yapılan aramalarda 7 adet AK 47 (kalaşnikof) marka uzun namlulu otomatik silah, 18 adet kalaşnikof silaha ait şarjör, 1 adet askeri kamuflaj, 1 adet el telsizi, 1 adet Belçika yapımı uzun namlulu piyade tüfeği ile çok sayıda dijital materyal ile örgütsel doküman ele geçirilerek incelenmek üzere el konuldu. Operasyon sonucu gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

Görüntü Dökümü: 
————
MALTEPE
-Polis ekiplerinden görüntü 
-PÖH’ten görüntü 
-Binadan görüntü 
-Gözaltına alınan şüphelinin araca bindirilmesi 
BAHÇELİEVLER
-Polis ekiplerinden görüntü 
-PÖH’ten görüntü 
-Binadan görüntü 
-Polisin binaya girişi
-Gözaltına alınan şüpheli
-Genel ve detay görüntüler 

================

3- TAKSİM CUMHURİYET ANITI’NDA 19 MAYIS TÖRENİ

Gülseli KENARLI – Harun UYANIK – Zeki GÜNAL / İstanbul, (DHA) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  İstanbul Gençlik Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacıcaferoğlu, Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Resmi törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu zabıta mangası eşliğinde İBB çelengini anıta bıraktı. Siyasi partilerin il başkanlıkları da çelenklerini anıta bıraktı. Çelenklerin Cumhuriyet Anıtı’na bırakılmasının ardından tören sona erdi.
Törenin ardından açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, “Genelge gereği bir tanımlama var ve bir tek çelenkle tören yapılıyor. Bu yaklaşık 9-10 yıl önce alınmış bir karar, yanlış bir karar. Bu karardan geri dönülüp gerçekten bayramların tüm toplum katmalarının bir araya gelip beraber kutlandığı bir biçime dönüşmesi gerekiyor. Buradan çağrı yapıyoruz; bayramlardaki bu tören düzensizliğini lütfen giderin. Düşünsenize İstanbul kentinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ben buraya genelge gereği çelenk koyamayacağım” dedi.

Görüntü Dökümü:
———————
– Törenden görüntüler
– Çelenk bırakılması
– İmamoğlu’nun çelenk bırakması
– Siyasi partilerin çelenk bırakması
– İmamoğlu’nun açıklamaları
– Detaylar   

=================

4- KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNEN MASLAK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Ali AKSOYER / İSTANBUL, (DHA) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Maslak’ta bulunan gökdelenler dev Türk bayraklarıyla ve Atatürk posteriyle donatıldı. 
Maslak’ta bulunan gökdelenler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramının 102. yıldönümü  kutlamaları nedeniyle kırmızı-beyaza büründü. Bölgede bulunan çok sayıda gökdelene Atatürk posteri ve Türk bayrakları asıldı. Havadan görüntülenen Maslak’ta dev Türk bayrakları görsel şölen oluşturdu.

Görüntü dökümü
-Havadan çekilen görüntüler

==================

5- (ÖZEL) – TARİHİ UNKAPANI DEĞİRMENİ’NDE TALAN

Ersan SAN – Yalın ONAT – Doğan GÜNDOĞDU /İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL’da, en önemli tarihi endüstriyel yapılardan biri olan Unkapanı Değirmeni’ndeki fırın ile bacaların duvarlarını kaplayan dökme demirleri hurdacıya satmak için söküp, çalmaya çalışan 2 kişi, suçüstü yakalandı. Yapılan incelemede, değirmenin duvarlarında da balyozla kırılan yerler olduğu belirlendi. Çevre esnafı, tarihi yapının içinde define arayanlar bile olduğunu söyledi.
19’uncu yüzyıl endüstri mimarisinin örneklerinden biri kabul edilen Unkapanı Değirmeni, hurdacı ve definecilerin hedefi oldu. Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Unkapanı Değirmeni’nin duvarlarından demirleri çıkarıp, hurda olarak satmak isteyen iki kişi olduğu ihbarı geldi. Hemen harekete geçen ekipler, şu an işlevini kaybetmiş haldeki değirmene gittiklerinde fırın ile bacaların duvarlarını kaplayan dökme demir parçaları çıkarmak için betonu balyozla kırmaya çalışan 2 kişiyi suçüstü yakalandı. Fırının duvarlarını çevreleyen, sıcaklığa dayanıklı dökme demir parçaları kırdıktan sonra çantalara koymak istedikleri belirlenen 2 şüpheli, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Bölgede yapılan araştırmada ise, bazı duvarların da balyoz darbeleri ile kırıldığı anlaşıldı. Şüphelilerin değirmene duvarda açtıkları delikten girdikleri belirlendi. Çevre esnafı, tarihi yapının içerisinde define arayanlar olduğunu da öne sürdü. Mehmet Aktaş, “Balyozla bu tarihi eserleri kırdılar. ‘Ne yapıyorsunuz?’ diye sordum. Küfür ve hakaret ederek beni uzaklaştırdılar. Hurdacıya satmak için tarihi eserleri yok ediyorlar. Sonrasında polisler geldi” dedi. Çevrede iş yeri bulunan Sertan Saltan ise “Tarihi eserleri delmişler, bütün her tarafını kazmışlar altın, define arayan bile var.  Akşamları dükkanlarımızdan bir şey almaya gelemiyoruz” diye konuştu.

“OSMANLI’NIN İŞLENMİŞ UN İHTİYACINI BU FABRİKA KARŞILARDI” 
Sanat Tarihçisi Süleyman Faruk Göncüoğlu, “Dünyadaki gıda tarihi içerisinde hem dünya mekanik tarihi içerisinde çok önemli bir noktadır burası. Döneminin en teknolojik yapısıydı burası. Roma döneminden beri bütün Akdeniz Havzası’nın tahıl ihtiyacını karşılayan bir yerdi. Osmanlı’da bu geleneği devam ettirdi o yüzden burasının ismi Unkapanı’dır. Bütün tahıl buraya gelirdi, buradan tekrardan Akdeniz Havzası’na gönderilirdi. Un konusunda dünyanın tekeli burasıydı. Buğdayın arpanın çavdarın fiyatlandırması buradan olurdu. Dört tarafı harabe olan bu fabrika o dönemin şartlar içerisinde en modern şekilde tekrardan hayata geçirildi. Osmanlı Ordusu’nun bütün un ihtiyacını karşılayan bir fabrikaya dönüştü, ürettiği un piyasadaki un fiyatlarını belirlediği gibi Osmanlı piyasasının işlenmiş un ihtiyacını karşılardı” diye konuştu. 
Geçmişte ‘Beylik Değirmeni’ olarak da bilinen Unkapanı Değirmeni, daha sonra Belediye Değirmeni olarak adlandırıldı. 1940’ta şahsa devredilen değirmen, 1946’da çıkan yangında kısmen hasar gördü. Tarihi değirmen havadan da görüntülendi.

Görüntü Dökümü:
————–
Havadan drone görüntüleri
Balyozlarla kırılan bölümler
Parçalara ayrılan bloklar
Şüpheliler balyozla çalışırken 
Polis ekiplerinin içeriye girmesi
Görgü tanıklarından biri ile röportaj
Fabrikanın şimdiki halinden görüntüler
Süleyman Faruk Göncuoğlu’nun arşivinden fabrikanın eski fotoğrafları 
Fabrika içerisinde kalanlardan görüntüler 
Çevredekiler ile röp. 
Süleyman Faruk Göncuoğlu ile röp. 
Muhabir Anonsu (Yalın ONAT) 

=================

6- KUZEY MAKEDONYA’DA ‘TOZKOPARAN İSKENDER BALKAN OKÇULUK KUPASI’ ELEMELERİ YAPILDI

Haber-Kamera: Alper KORKMAZ / Kalkandelen – Kuzey Makedonya (DHA) TÜRKİYE Okçular Vakfı’nın düzenlediği Okçuluk Kupası Balkan Elemeleri, Kuzey Makedonya’da düzenlendi. 
Türkiye Okçular Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen ‘Tozkoparan İskender Balkan Okçuluk Kupası Müsabakaları ve Ödül Töreni’ Kuzey Makedonya’nın Kalkandelen kentinde yapıldı. Harabati Baba Tekkesi’nde düzenlenen elemelere  Kuzey Makedonya’nın yanı sıra Hırvatistan, Bosna Hersek ,Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Sırbistan’dan yüze yakın yarışmacı  katıldı. Müsabakalarda kadınlarda birinciliği Bosna Hersek’ten Almina Baralija, ikinciliği Kuzey Makedonya’dan Selma Ahmed, üçüncülüğü Bosna Hersek’ten Nasiha Hasic elde etti. Erkeklerde birinci Bosna Hersek’ten Amel Baljic, ikinci Hırvatistan’dan Zeljko Acman, üçüncü ise Arnavutluk’tan Ermal Draguşa oldu. Ödül törenine Kuzey Makedonya Kültür Bakan Yardımcısı Sedat Suleymani, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Serhat Kula ve çok sayıda davetli katıldı.

AKÇA AĞACI DİKİLDİ
Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız ve beraberindekiler Harabati Baba Tekkesi bahçesine okçu yayının yapıldığı akça ağacı dikti. Yıldız, sağlamlığı, dayanıklılığı ve uzun ömürlü olarak kabul edildiğini söyleyerek akça ağacının Türkiye-Makedonya, Türkiye-Balkan devletleri ilişkilerinin de dikilen bu ağaçlar gibi güçlü sağlam, uzun ömürlü olması temennisinde bulundu.

“BUGÜN BURADA BİRİNCİ OLDUM HEYECANLIYIM”
Balkan elemelerinde kadınlar arasında birinci olan Bosna Hersek’ten Almina Baralija, ” 3 senedir okçulukla uğraşıyorum. Bu turnuvaya ikinci katılışım. Bir kere İstanbul’a gelmeye hak kazandım orada üçüncü oldum. Bugün burada birinci oldum. Heyecanlıyım” diye konuştu. Arnavutluk’tan gelen ve üçüncü olan Ermal Draguşa ise “Okçuluk eğitimi aldıktan sonra Makedonya’da yarışmaya katılma imkanı oldu. Çok büyük mutluluk duydum. Dereceye de girdim. Bundan da mutluyum” dedi.

“BARIŞ, DOSTLUK, KARDEŞLİK HAVASI VAR”
Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız elemeler ve turnuva hakkında bilgi vererek, “Toplam 7 ülkeden yüzlerce sporcu burada yarıştılar. Tam bir barış, dostluk, kardeşlik havası var. İnanıyorum ki bu tür organizasyonlar önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü olacak. Balkan gençleri ile Türkiye’nin gençleri birbirlerini daha iyi tanıyacaklar. Dünyanın gençleri Okmeydanı’nda bulunan tarihi Okçular Tekkesi’nde buluşacaklar.” şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü
———-
Tekkeden görüntü
Katılanlardan görüntü
Güreşen gençlerden görüntü
Elemelerden görüntüler
Davetlilerin ok atması
Ağaç dikimi
Başkan ile röportaj
Yarışmacılarla röportaj
Ödül töreninden görüntü

====================

7- İSTANBUL’DA SAHİLDE YÜRÜYÜP ULUDAĞ’I SEYRETTİLER
 
Mustafa ESEN-İSTANBUL (DHA) Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecinde havanın temizlenmesiyle Uludağ’ın eteklerindeki karlar, İstanbul sahillerinden yine görüldü.  

Uludağ, bu sabah İstanbul sahillerinden  tekrar görüldü. Pendik, Kartal ve Maltepe sahilinde

yürüyüş ya da spor yapanlar vatandaşlar da manzaranın tadını çıkardı. Sahilde spor yapan Emrah Güneşer, “Daha önce bu kadar net görmüyordum. Bir hayli beyazlık var. Hatta yaz ayında bu kadar kar olması enteresan diye düşündüm. Temiz havadan olabilir” dedi.

Kartal sahilinde yürüyüş yapan Aykut Cankat da “Bugün dikkatimi netlik çekti. Daha önce görülmeyen bir netlik var, dağlar görünüyor. Gerçekten çok keyifli bir görüntü. Doğa da kendini yeniledi tabi kapanmadan dolayı. Bu görüntüleri görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sahilde yürüyüş yapan Ali Eraslan ise, “Her zaman böyle görüntü olmuyor. Bugün hava berrak. Güneş bu kadar açıksa, hava da temizse karşıları görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————-
-Uludağ’ın karlı görüntüsü
-Samanlı dağlarının görüntüsü
-Adalarla birlikte ortaya çıkan dağların net görüntüsü
-Sahilde yürüyüş ve spor yapan vatandaşlar
-Vatandaşlarla röportaj

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!