Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1 – EKREM İMAMOĞLU’NA PROTESTODA ARBEDE

Alper KORKMAZ-Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL, (DHA)  – EYÜPSULTAN’da kentsel dönüşüm projesi temel atma törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir grup mahalleli tarafından protesto edildi. Protestocu grup, İmamoğlu’nun konvoyundaki araçlara vurdu.

BİR KADIN DÜŞEREK YARALANDI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Eyüpsultan Yeşilpınar Dönüşüm Projesi’nin temel atma törenine katıldı. İmamoğlu, törenin ardından alandan ayrılırken bir grup mahalleli tarafından protesto edildi. Proje alanı içinde kalan parkın yıkılmasını istemediklerini belirten grup, İmamoğlu’nun makam aracını durdurmak istedi. Polisin uzaklaştırmak istediği protestocular önce İmamoğlu’nun koruma aracına ardından da makam aracına vurdu. Yaşanan arbede sırasında koruma aracını durdurmak isteyen Ayşe Topçu adlı kadın düşerek yaralandı. 
Polis protestocu grubu uzaklaştırarak yolu açtı. Ekrem İmamoğlu’nun içinde bulunduğu minibüs ve koruma araçları sokaktan uzaklaştı.

“BİZ PARKIMIZI VERMİYORUZ “
Yeşil alan ve parkın yıkılacak olmasına tepki gösterdikleri belirten Koray Akın, “Başkanım biliyoruz sizde yeşili seviyorsunuz ama bizim parkımızın içine kocaman bir site yapılıyor.  Bizim sadece talebimiz. İsterseniz buraya gökdelen dikin hiç bir sıkıntı yok. Sadece burası deprem toplanma alanı. Siz gelmeden bir gün önce toplanma alanı tabelasını kaldırdılar. Parkı dörde bölmüşler. Deprem olduğu zaman biz sitenin içinde mi toplanacağız. Biz sadece sizinle çay içmek istedik” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——–
Protestolardan görüntü
Araçların yumruklanması ve tekmelenmesi
Polisin müdahalesi 
Yaralanan vatandaş
Mahalle sakinlerinin tepkileri

==================

Reklam Alanı

2 –  İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: BURADA HİÇ BİR PARKIN YOK OLUŞUNU SAĞLAMAYIZ

Alper KORKMAZ-Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi’nde  kentsel dönüşüm temel atma törenine katıldı. Törende, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da yer aldı.

“İNSANLARIMIZIN İMZASIYLA SÜREÇ YÖNETİLMİŞTİR”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yeşilpınar’da katıldığı tören sonrası protesto edildi. 
İmamoğlu, protestocu grubun iddialarına törende cevap vermişti. İmamoğlu,”Burada yeşil alanına da önemsiyoruz. Hiçbir yeşil alanın kaybolmasına izin vermeyeceğiz. Bazı vatandaşlarımızın kaygıları olabilir. Bu kaygılar üzerinden başka cümleler yada tavırlar geliştirmek isteyen olabilir. Burada hiç bir parkın yok oluşunu sağlamayız. Tam aksine pırıl pırıl parkları var edeceğiz proje ile” ifadesini kullandı. İmamoğlu, “Bu, kıymetli ve değerli bir iştir. Bu işin sonunda, burada mutsuz olacak hiç kimse yoktur. Eyüpsultan Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımız için de örnek bir iş olacak” dedi.
İmamoğlu, “Burada, 192 bağımsız birim ve 159 hak sahibi bulunan sürece gerçekçi, somut bir çözüm bulunulmuştur. Adil olunmuştur, şeffaf olunmuştur, katılımcı bir süreç yönetilmiştir ve yüzde 100 ikna sağlanarak, insanlarımızın imzasıyla süreç yönetilmiştir. Bu, çok değerli. Yüzde 100 elde edilene kadar da arkadaşlarım, sabırla süreç yönetmiştir. Bu da bizim, vatandaşımızın bu sürecine dair ne kadar değerli bir bakışla yol gördüğümüzün ispatıdır. Farklı çıkar grupları olacak. ‘Çıkar grubu’ veya ‘kötü niyet’ derken, burun partisi de yok; onu da söyleyeyim. O parti, bu parti, şu parti… Benim dilim, bu konuda net. Yani, ‘Benim partinden, koruyayım’ veya ‘Başka parti de var, söveyim, işte döveyim’ öyle bir anlayışım yok benim. Kötü, kötüdür; iyi, iyidir. O bakımdan, o çıkar gruplarına hiç fırsat vermedim. Vermeyeceğiz de. Bu konuda taviz yok” dedi.

“MÜŞTEREK BİR SEFERBERLİK İLE ÇÖZÜLEBİLİR”
Ekrem İmamoğlu,  “Geçmişte hiçbir şey yapılmamıştır, denebilir mi? Mümkün değil; çok şey yapılmıştır. İyi niyetle iyi şeyler yapılmak istenmiştir. Ama bakınız, 1999 yılı depreminden bugüne, yaklaşık 20 yılda, İstanbul’da kentsel dönüşüm için yapılan hızla hareket edersek, İstanbul’un dönüşümünü 100 yılda bitiremeyiz. Bunu ben söylemiyorum, sayılar söylüyor. Bu olmaz, bu iş bizi yorar. Onun için bu sürecin çözüme kavuşması, müşterek bir seferberlik ile çözülebilir. Vatandaş işin içinde olacak. İş hayatı, işin içinde olacak. İnşaat sektörü, finans sektörü işin içinde olacak. Ülkenin ekonomik değerleri buna müsait olacak; faizi, enflasyonu… Bu kapsamda tabii ki ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi, bakanlık devrede olacak. Gerektiğinde makul sübvansiyonlar olabilir. Ama bu iş böyle yapılırsa, bize göre 15 ila 20 yıl içerisinde İstanbul’da muazzam bir dönüşüm elde edilir” diye konuştu.

“YEŞİLPINAR’A HAYIRLI OLSUN”
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ise, “Kentsel dönüşümler, riskli bir konu. İstanbul’un, 99 depremi öncesi binalarının tamamını dönüştürmesi lazım. Bunu da yerinde yapması lazım. Çocukların kendi okullarından, komşularından, arkadaşlarından ayrılmadan büyümeleri lazım. Çünkü mahallelerin ve sokakların tarihi var İstanbul’da. Her birisini ayrı bir yapısı var, hikayesi var. O hikayeler yok oluyor öbür türlü yapılınca. O yüzden burada olması, buradaki 192 vatandaşımızın, komşularımızın tekrar geri gelecek olması güzel bir şey. Başlangıcındaki sıkıntılar bitecek inşallah. Onların unutulur. Herkes anahtarı aldığı gün, çok daha güzel bir yapıya dönüşür diye umut ediyoruz. Herkese emeği için saygılar sunuyorum. Yeşilpınar’a hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı. 

Görüntü Dökümü:
——
-Törenden görüntüler
-Konuşmalar
-Temel atma töreni

=================

3- EMİNÖNÜ’NDEKİ DEHŞETİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI, DENİZE ATTIĞI KİŞİ ÖLDÜ

ERSAN SAN/İSTANBUL,(DHA)
Eminönü’nde akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen bir kişi, sahilde oturan inşaat işçisini denize atarak öldürdü. 5 Mayıs’ta yaşanan olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. 
Olay, 5 Mayıs’ta Eminönü Şehir Hatları İskelesi yanında meydana geldi. Akli dengesinin bozuk olduğu iddia edilen Serkan A., bir kız çocuğunu denize atmaya çalıştı. Daha sonra çocuğun bağırması üzerine çocuğu bırakan Serkan A., kendisini seyreden inşaat işçisi Ahmet Uzun’a (38) saldırdı. Uzun’a yumruk atan saldırgan, denize düşmesini sağladı. Kafasını betona çarparak denize düşen Ahmet Uzun, hayatını kaybetti.

Cinayet anı ise güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı. Görüntülerde Serkan A., önce kız çocuğunu havaya kaldırarak denize atmak istiyor. Serkan A. çocuğu omuzlayıp kıyıya doğru yürüyor. Havaya kaldırılan kız çocuğu zanlının elinden bir çırpıda kurtulurken, Serkan A., bir süre bekledikten sonra deniz kıyısında oturan Ahmet Uzun’un yanına doğru gidiyor. Uzun’a önce yumruk atan zanlı, Uzun’u daha sonra denize atarak arkasından seyrediyor. Katil zanlısı Serkan A., olaydan bir süre sonra kıyıdan uzaklaşıyor.  

Öte yandan müzik yapan iki kişinin videoyaya çekildiği görüntülere de olay anı yansıyor. Birkaç metre mesafede bulunan iki kişi hemen arkasından bir kişinin denize düştüğü görülüyor. 

Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, Serkan A.’yı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Katil zanlısı emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü:
————-
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Şüphelinin kız çocuğunu aşağıya atmak istemesi
-Çocuğu bırakması
-Ahmet Uzun’a yönelmesi
-Vurması
-Denize atması
-Cep telefonu görüntüsü
-İki kişinin müzik yapması
-Arkalarından denize düşmesi
-Aktüel görüntüler
-Şüphelinin emniyetten çıkarılması

====================

4- TRAFİKTE TARTIŞTIĞI MOTOSİKLETLİYİ ÖLDÜREN SÜRÜCÜ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ; OLAY ANI KAMERADA
 

Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)BAYRAMPAŞA’da trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü bıçaklayarak öldüren Aytekin Ö. (33), adliyeye sevk edildi. Oto alım satım işiyle uğraşan ve poliste 8 ayrı suç kaydı bulun şüphelinin, kendisini korumaya çalıştığı sırada olayın yaşandığını söylediği öğrenildi.
İsmet Paşa Mahallesi’nde 7 Mayıs günü yaşanan olayda, iddiaya göre Aytekin Ö., otomobiliyleyol kenarında bekleyen 2 motosiklet sürücüsünün yanından hızla geçti. Sürücü ile motosikletliler arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Aytekin Ö., motosiklet sürücülerinden bir bankada  güvenlik görevlisi olan Mert Kaplan’ı (34) bıçakladı. Şüpheli kaçarken, ağır yaralanan Kaplan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga ve cinayet anları ise, güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Olaydan sonra çok yönlü araştırma başlatan polis, Aytekin Ö.’yü yaklayarak, gözaltına aldı. Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan şüpheli, kendisini korumaya çalıştığı sırada olayın yaşandığını söyledi. Poliste 8 ayrı suçtan kaydı bulunan şüpheli adliyeye sevk edildi. 

Görüntü Dökümü:
————
-Olay anı
-Şüphelinin adliyeye sevki

5- TUĞBA ANLAK’IN ERKEK ARKADAŞI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİ DAVASINDA MÜTALAA 

– BİR SANIĞA MÜEBBET HAPİS İSTENDİ, İKİ SANIĞA İSE BERAAT

Özden ATİK – Büşra ÇOBAN / İstanbul, DHA -ARNAVUTKÖY’de yeni taşınacağı evde temizlik yaptığı sırada erkek arkadaşı tarafından silahla başından vurulan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Tuğba Anlak’ın öldürülmesine ilişkin biri tutuklu 3 sanıklı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanık Murat Uslu hakkında “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapsini talep etti. Diğer iki sanığın ise beraati talep edildi. 
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Murat Uslu Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile getirildi. Şikayetçilerden Tuğba Anlak’ın kardeşi Ümmüye Anlak ile avukatları ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu.

MÜTALAA VERİLDİ
Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, sanık Murat Uslu ile maktüle Tuğba Anlak arasında tartışma yaşandığı, sanığın bir el ateş ederek maktüleyi öldürdüğünü ifade etti. Mütalaada, ölüme neden olan mermi çekirdeğinin yerden sekerek isabet ettiği, ardından sanıkların olay yerinden kaçtıkları anlatıldı. Mütalaada, sanık Uslu’nun maktüle karşı “Kasten öldürme” suçunu işlediği gerekçesiyle müebbet hapis cezası istendi. Sanık Uslu’nun “Tehdit” ve “Hakaret” suçlarından ise beraati talep edildi. Diğer sanıklar Mustafa Ünver ve Pelin Altun’un ise “Kasten öldürme” suçundan beraatleri talep edildi. 

TAHLİYE TALEBİNE RET
Mütalaaya karşı şikayetçi avukatlarından Hande Gündoğdu, “Savcının kurşunun yerden sekerek geldiği şeklindeki saptamasıyla kasten ölüm şeklindeki vasıflandırması bize göre kendi içinde çelişmektedir. Bu hususun giderilmesini talep ediyoruz” dedi. Sanık avukatlarından Selçuk Oral ise “Merminin yerden sekerek geldiği en baştan sabittir. Sanığın tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz” dedi. Mahkeme, sanık Murat Uslu’nun tutukluluk halinin devamına ve sanık Mustafa Ünver hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına hükmetti. Duruşma, ertelendi. 

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR
Duruşma sonrasında Tuğba Anlak’ın ailesinin avukatları, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapıldı. Tuğba Anlak’ın kardeşi Leyla Arslan, “Adalete güvenmek istiyorum. Çocuğuna ben bakıyorum. İki sene oldu. Hala daha aynı şeyler. O tabanca oraya kendi kendine girmiyor. Her şey belli” dedi. İlknur Gültekin ise “Kardeşim öldü, 1,5 yıl oldu, gitti, gelmeyecek. Fakat böyle olursa bu kadın cinayetleri böyle olmaya devam edecek. Üzgünüm, umduğumuz gibi olmadı” diye konuştu. 

İDDİANAME
İddianamede, sanık Murat Uslu’nun “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapsi istenirken; “Hakaret” ve “Tehdit” suçlarından 9 aydan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede diğer sanıklar Mustafa Ünver ve Pelin Altun’un ise “Kasten öldürmeye iştirak” suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Görüntü dökümü: (arşiv)
——————–
-Duruşma çıkışında aile avukatları basın açıklaması
-Genel de detaylar

=====================

6– SALİH MEMİŞOĞLU CİNAYETİNDE 5 ŞÜPHELİYE DAVA AÇILDI 

Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA)- ÇEKMEKÖY’de hayvanat bahçesinde kamuoyunda bioenerji ve metafizik uzmanı olarak bilinen Salih Memişoğlu ile çalışanı Ömer Faruk Zengin’i silahla ateş ederek öldürdüğü ve 4 kişiyi de yaraladığı iddia edilen şüpheli Mustafa Öztürk hakkında 1’i ağırlaştırılmış olmak üzere 2 kez müebbet ve 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede şüpheli Öztürk’ün iki oğlunun eylemlere iştirak ettiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istenirken, cinayete yardım etmekle suçlanan 2 kişinin de 20’şer yıla kadar hapsi talep edildi. Şüpheli Öztürk’ün 
ifadesinde amacının kimseyi vurmak olmadığını, kendini kurtarabilmek için sağ sola hedef gözetmeksizin ateş ettiğini ve öfke patlaması yaşayarak Memişoğlu’na ateş ettiğini söylediği de iddianamede yer aldı.  

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 9 Mart 2021 tarihinde şüpheli Mustafa Öztürk’ün Çekmeköy’de bulunan Park Of İstanbul Doğa ve Yaşam Alanı’na geldiği, Salih Memişoğlu ve Ömer Faruk Zengin’i kasten öldürdüğü anlatıldı. İddianamede ifadesi yer alan şüpheli Öztürk’ün maktul Salih Memişoğlu’nu 10 yıldır tanıdığı, Park Of İstanbul isimli iş yerinin bulunduğu ormanlık alanı kiraladıklarını, bu ormanlık alanı temizleyip günümüzdeki haline gelmesini sağladığını söylediği kaydedildi. İfadesinde maktul Memişoğlu’nun söz konusu iş yerinin sahibi olduğunu belirten şüpheli Öztürk, maktul Ömer Faruk Zengin ile husumeti olmadığını da dile getirdi.

“2044 YILINA KADAR İŞLETME HAKKI MEMİŞOĞLU’NDAYDI”
Maktul Memişoğlu ile aralarının iyi olduğunu, işletme içerisindeki büfe ve yöresel ürünler pazarlama işletme hakkının 2044 yılına kadar Memişoğlu’na vermek üzere taahhüt ettiğini kaydeden şüpheli Öztürk, işletmenin açılmaya başlamasıyla birlikte daha çok para kazanılacağının anlaşılması üzerine Memişoğlu’nun vermiş olduğu sözlerinden döndüğünü öne sürdü. Öztürk, işletmenin işletmesine yönelik işlemlerde ve parasal miktarlarda anlaşmazlıkların yaşandığını ve bu süreçte Memişoğlu hakkında savcılığa ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şikayetlerde bulunduğunu da kaydetti. 

ÖFKE PATLAMASI YAŞAYARAK MEMİŞOĞLU’NA ATEŞ ETTİĞİNİ İFADESİNDE BELİRTTİ 
Öztürk, suç tarihinde olay yerine aralarındaki anlaşmazlıkları gidermek üzere işletmenin muhasebe biriminin bulunduğu konteynıra gittiklerini, Memişoğlu’nun kendisine el kol hareketleri yaptığını, aralarında tartışma yaşandığını, Memişoğlu’nun ruhsatlı silah taşıyan yeğeni Uğur ve kardeşi Ali’nin olay yerinde gözdağı verircesine tavırda bulunduğunu öne sürdü. Memişoğlu’nda da silah olabileceğini düşündüğünü kaydeden Öztürk, “Salih hayırdır niye bana böyle konuşuyorsun?” dediğini ve her şeyi sineye çekmeye hazırlandığı sırada Memişoğlu’nun kendisini silahla eyleme geçeceğini düşündüğü ve eyleme geçerek silahı Memişoğlu’nun kafasına dayadığını söyledi. İçerideki şahısları dışarı çıkarttığını kaydeden şüpheli Öztürk, dışarıdaki şahıslarda da silah olduğunu düşündüğünü, silahını dolduruş yaptığı sırada Osman ya da Ömer Faruk’tan birinin silahı düşürmek için eline vurduğunu ve elinin tetikte olması nedeniyle silahın patladığını anlattı. Şüpheli Öztürk, amacının kimseyi vurmak olmadığını, kendini kurtarabilmek için sağ sola hedef gözetmeksizin ateş ettiğini ve öfke patlaması yaşayarak Memişoğlu’na ateş ettiğini kaydetti. İddianamede Öztürk’ün oğulları Bayram ve Ensar’ın yanına gittiğini ve onların bu olaydan haberleri olmadığını öne sürdü. Taksi durağına giderek akrabası Satılmış Güneş’in aracına bindiğini ve Mehmet Güneş’in yanına giderek o gece ofiste kaldığını belirten şüpheli Öztürk’ün olayın tek suçlunun kendisi olduğunu beyan ettiği iddianamede belirtildi.

 BİLEREK YARDIM ETMEDİKLERİNİ ÖNE SÜRDÜLER
Şüpheli Ensar Öztürk’ün ifadesinde ise babasının söz konusu işletmeye 1 milyon lira değerinde masraf yaptığını, Memişoğlu ile babası arasında 2 yıldır anlaşmazlık olduğunu, babasının Memişoğlu’nu vurmak gibi bir niyetinin olduğunu hiç sezmediği şeklinde savunma yaptığı kaydedildi.
Şüpheli Bayram Öztürk’ün ise olaydan sonra babasının kendisine Memişoğlu’nun öldüğünü söylediği, babasına teslim olması gerektiğini kaydettiği fakat babasının kabul etmeyerek taksi durağına gittiğini belirtti. Şüpheliler Satılmış Güneş ve Mehmet Güneş ise şüpheli Mustafa Öztürk’ bilerek yardım etmediklerini iddia etti. İddianamede şüpheliler Ensar Öztürk ve Bayram Öztürk’ün eylemlere iştirak ettiği ve şüpheliler Mehmet Güneş ile Satılmış Güneş’in Mustafa Öztürk’ün eylemine yardım ettikleri iddia edildi.

4 ŞÜPHELİNİN DE CEZALANDIRILMASI İSTENDİ
İddianamede şüpheli Mustafa Öztürk’ün “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenirken, “Kasten öldürme” suçundan da müebbet hapsi istendi. Ayrıca Mustafa Öztürk’ün 4 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 36 yıldan 60 yıla kadar cezalandırılması istendi. İddianamede Ensar Öztürk ve Bayram Öztürk’ün “Tasarlayarak öldürme”  suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenirken, Satılmış Güneş’in ve Mehmet Güneş’in ise “Tasarlayarak öldürme suçuna yardım” 15’er yıldan 20’şer yıla kadar cezalandırılması talep edildi. Tutuklu Mustafa Öztürk ve tutuksuz diğer 4 şüpheli önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Görüntü Dökümü:
———————-
-Arşiv 

================

7- (geniş haber) ZEYTİNBURNU’NDA 4 KATLI APARTMANIN ÇATI KATI ALEV ALEV YANDI 

Ersan SAN /İSTANBUL , (DHA)- Zeytinburnu’nda 4 katlı binanın çatı katında yangın çıktı. 2 kişi dumandan etkilendi. 
Zeytinburnu Gökalp Mahallesi’nde bugün saat 11.15 sıralarında 4 katlı bir binanın çatı katında yangın çıktı. İlk belirlemelere göre elektrik kontağından kaynaklanan yangında çatı katındaki dumanları gören vatandaşlar itfaiye ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Apartmanda yaşayan 2 kişi, çıkan yangında mahsur kaldı. Mahsur kalan kişiler, vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekiplerince ambulansta ilk müdahaleleri yapıldı. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alarak, söndürdü. Yanan çatı katında büyük hasar oluştu.

Görüntü dökümü:
———————–
-Alevli yanan çatı katı
-Ağlayan bina sakinleri
-İtfaiye ekipleri
-Mahsur kalan kişilerin ambulansa yürümeleri
-Kalabalıktan görüntü
-Genel ve detay görüntü

==================

8- POLONYA CUMHURBAŞKANI FENER RUM PATRİKHANESİ’Nİ ZİYARET ETTİ 

Burçak BOZKUŞ – Osman BAKIR – İbrahim MAŞE / İSTANBUL (DHA) – Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Fener Rum Patrikhanesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.
Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Türkiye ziyaretinin 2’nci gününde Fener Rum Patrikhanesi’ne gitti. Cumhurbaşkanı Duda, eşi Agata Kornhauser Duda ile beraber, Patrik Bartolomeos ile görüşme gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası birlikte kameralar karşısına geçen ikili, açıklamalarda bulundu. Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Duda ve eşi, Patrik Bartolomeos ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

“POLONYA İLE İLİŞKİLERİMİZİN UZUN BİR GEÇMİŞİ VARDIR”
Ziyaret sonrası açıklama yapan Patrik Bartolomeos, Polonya ile ilişkilerinden bahsetti. Bartolomeos, “Ben Polonya’nın zaten yabancısı değilim. Orada küçük bir Ortodoks kilisemiz var Metropolit Sawa’nın başkanlığında. Onun daveti üzerine birkaç defa güzel memleketimizi ziyaret etmiştim. Fakat bundan başka Katolik Üniversitesi’nden fahri doktora unvanını aldım ve yeni inşa edilen bir Ortodoks kilisesinin açılışını yaptım. Ve en son 2019’da yaşayanların yürüyüşüne iştirak etmek için Auschwitz’e gelmiştim. Anlıyorsunuz ki patrikhanemizin ve şahsım benim güzel Polonya ile ilişkilerimizin uzun bir geçmişi vardır. Bizi ve kiliselerimizi birleştiren çok önemli bir şahsiyet Papa 2. Jean Paul, Polonya’nın çok değerli bir evladı” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
——————
-Ziyaretten detaylar
-Patrik Bartolomeos’un açıklamaları
-Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın açıklamaları
-Toplu fotoğraf çekimi
-Genel ve detay

=======================

9- OTOMOBİLDEKİ ALEVLERİ SÖNDÜRMEK İÇİN SÜRÜCÜLER YARDIMA KOŞTU

Mustafa ESEN – Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA) KARTAL’da seyir halindeki otomobilin motor kısmında yangın çıktı. Sürücü bir anda yanmaya başlayan otomobilini yolun kenarına çekerken, yoldan geçen sürücüler de yangın tüpleri ile yardıma koştu.
Kartal Köprüsü’nde seyir halinde ilerleyen Ali Yücel’in kullandığı 34 VM 6250 plakalı otomobilin motor kısmından bir anda alevler çıkmaya başladı. Ön taraftan çıkan dumanları gören sürücü Ali Yücel, otomobili yolun kenarına çekerek alevlere müdahale etmeye çalıştı. Yanan otomobilini söndürmeye çalışan sürücüye, o esnada yoldan geçen diğer sürücüler de yangın tüpleri yardım etti. Otomobilin ön kaputunu açarak söndürmek isteyen sürücüler, başarılı olamayınca itfaiyeyi beklediler. Otomobilin motor kısmı alev alev yanarken, kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Otomobilde büyük çaplı hasar oluştu.
İtfaiye ekiplerine motoru yeni yaptırdığını belirten Ali Yücel, “Bir baktım duman çıkıyor. Arabadan çıktım kaputu açamadım. O anda hareket halindeydim. Hemen kenara çektim. Yangın tüpü ile söndürmeye çalıştık ama sonuç alamadık” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:
————————-
Cep telefonu görüntüsü
-Sürücülerin yangın tüpü ile alevlere müdahalesi
-Kaldırımdaki boş tüplerin görüntüsü
-Yangını söndürmeye çalışan vatandaşlar
-Otomobilin motor kısmından yükselen alevler
-Aktüel görüntü
-İtfaiyenin soğutma çalışması
-Sürücü ile röportaj
-Genel ve detay

==========================

10- KADIKÖY’DE RİZELİ BAKKAL, SOKAK ORTASINDA ARI KOVANI KURDU

Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR-İSTANBUL-(DHA) Kadıköy’de bakkalı olan Fatih Bostan, baba mesleği arıcılığı, Rize’ye gidemediği için İstanbul’da sürdürüyor. Bakkalının önündeki ağaca kovan koyan Bostan, karakovan balının çok kıymetli ve faydalı olduğunu söyledi. Sokaktan geçen vatandaşlar ise, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
Kadıköy’de 24 yıldır bakkalı olan Fatih Bostan arılara olan merakını gidermek ve baba mesleğini devam ettirmek için dükkanın önündeki ağaca karakovan kovanı koydu. Çevresinde ‘Laz Bakkal’ lakabıya tanınan Fatih Bostan,”Rize’de babam yapardı arıcılığı, bu  bizim baba mesleği. Rize’ye gidemediğim için burada yapmaya karar verdim. Önce nostalji olarak peteğini koyduk sonra mumunu koyduk, içini döşedik. Oğul aldık. Çok güzel çalışıyor, balda yapıyor. Herkes çok beğendi. Rize’de bilinir, Karadeniz’de bilinir .Karakovan balı her yerde olmuyor. Kadıköy’de olunca görenin dikkatini çekiyorö diye konuştu. Karakovan balının çok faydalı olduğunu söyleyen Bostan yazdığı şiiri de okudu.
Aynı sokakta esnaf olan İbrahim Varol da “Laz Bakkal komşum benim yine yaptı yapacağını. Sokakta ilk defa gördüm böyle kovanı. İnşallah olsun, yiyeceğiz baldan” dedi.
Gürsel Bayraktaroğlu isimli vatandaş ise, “Köyümüzü buraya getirdi. Hoşumuza gitti, güzel de bal yapıyor. Kaç yıldır İstanbul’da yaşıyorum böyle bir şey önceden görmedim. Kendisine teşekkür ederimö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————–
-Sokaktan görüntü
-Ağacın üzerindeki karakovan 
-Arılardan görüntü
-Bakkaldan görüntü
-Ballardan görüntü
-Fatih Bostan ile röp
-Vatandaşlar ile röp
-Genel ve detay görüntüler

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!