Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

(Ek bilgi ve görüntülerle) 
1- UKRAYNALI KADINA FALÇATALI SALDIRI GERÇEKLEŞTİREN KOCASI DÜN TUTUKLANDI

Haber: Murat SOLAK / Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) 
BAKIRKÖY’de bir AVM’de boşanma aşamasında olduğu Ukraynalı eşi Hanna Butym’a (28) falçatayla saldırdığı iddia edilen şüpheli Mesut Öztürkmen’in (44) dün çıkarıldığı mahkemede “Eşini kasten öldürmeye teşebbüs etme” suçundan tutuklandığı öğrenildi. 

OLAY 15 ŞUBATTA MEYDANA GELDİ
Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 15 Ocak’ta saat 12.50 sıralarında bir alışveriş merkezinde Ukraynalı Hanna Butym’a boşanma aşamasındaki eşi Mesut Öztürkmen tarafından yüzünden falçatayla yaralanmasına ilişkin çalışma başlattı. Hanna Butym’un polis ekiplerine hastanede verdiği ifadesinde AVM’de oturduğu sırada şüpheli Öztürkmen’in arkadan gelerek yüzünü, dudağından başlayarak kulağına kadar falçatayla kestiğini söyledi. Butym’un birkaç kez falçata darbesi aldıktan sonra ne olduğunu hatırlayamadığını belirtti. Şüpheli Öztürkmen’den şikayetçi olduğunu kaydeden Butym ifadesinde şüpheli hakkında 3 ay süreli uzaklaştırma kararı olduğunu da vurguladı.

ÖZTÜRKMEN YAKALANDI
Polis, yaptığı çalışmanın ardından şüpheli Mesut Öztürkmen’i yakaladı. Yakalanan Öztürkmen  emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından  dün Bakırköy Adalet Sarayı’na getirildi. İfadesinin ardından savcılık tutuklama talebiyle şüpheliyi Bakırköy Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

ŞÜPHELİ: PİŞMANIM 
Hakimlikte savunması alınan şüpheli Öztürkmen, ilk eşinden olan 3 çocuğunun Butym tarafından şiddet gördüğünü, Butym’un yaklaşık 5 ay önce sebepsiz yere evi terk ettiğini iddia etti. Butym’un kendisi hakkında uzaklaştırma kararı aldığını da dile getiren Öztürkmen, “Çocuğumun sosyal medya hesabından Butym’un kız kardeşini takip ediyordum. Bir alışveriş merkezinde çekildikleri fotoğrafı gördüm.  Ben gece vardiyasında çalışırım sabah saatlerinde alışveriş merkezine gidip bekledim, kendisinin oraya geleceğini düşündüm. Oturup konuşmak istiyordum. İlk gün gelmedi ikinci gün tekrar gittim bekledim” dedi. İkinci gün Butym’u kız kardeşi eniştesi ve yabancı bir erkekle gördüğünü öne süren Öztürkmen, şöyle devam etti: “Denizi seyrediyorlardı, ben arkalarındaydım. Eşimin yabancı erkekle yakınlaştığını görünce kendimi kaybettim. İşim nedeniyle yanımda bulunan falçatayı arka tarafından 2 defa yüzüne doğru salladım. Yanındakiler beni engelleyip darp ettiler, sonrasını hatırlamıyorum. Eşim olaydan bir hafta önce bana mesaj atarak ‘Sen yaşlısın, ben daha gencini buldum’ demişti, bu sözleri benim çok ağrıma gitmişti. Olay nedeniyle pişmanım, çocuklarım da zor durumdadır. Serbest bırakılmama karar verilsin.”

Reklam Alanı

TUTUKLANDI
Bakırköy Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli Mesut Öztürkmen’i “Eşini kasten öldürmeye teşebbüs etme” suçundan dün tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Kadının saldırı sonrası çekilen fotoğrafları
-Olayın gerçekleştiği yerin görüntüsü

===============================

2- (ÖZEL) GENÇ KADINDAN “ARAÇLARIMI GETİRMEDİ, TELEFONUMU MÜSTEHCEN SİTELERDE YAYINLATTI” İDDİASI

Müslim SARIYAR – Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL (DHA) – İSTANBUL’da yaşayan iş insanı Dila Arzu Yıldırım, bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığı kişinin “Cenazemiz var araç lazım demesi” üzerine verdiği iki aracının,  bu kişi tarafından getirilmediği iddiasıyla polise  şikayet başvurusunda bulundu  Dila Arzu Yıldırım, aynı kişinin telefonunu müstehcen sitelerde paylaştığını da ileri sürerek, ahlak dışı saldırılara uğradığını söyledi.
Tekstilci Dila Arzu Yıldırım’ın  Saltuk Ş’ye  24 Aralık 2020’de  teslim ettiği iki aracının geri getirilmediğini belirterek yaptığı şikayet üzerine Saltuk Ş., gözaltına alındı, Saltuk Ş., yapılan sorgulamanın ardından serbest bırakıldı.  Yıldırım,  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na  bu kişi hakkında tekrar suç duyurusunda bulundu.

‘CENAZEM VAR’ DEDİ, 2 ARACIMI ALDI, GERİ GETİRMEDİ
Şüpheli Saltuk Ş’nin ilk teslim ettiği aracı geri getirerek güven sağladığını belirten Dila Arzu Yıldırım,  şunları söyledi: “Bir arkadaşım aracılığıyla tanıdığım Saltuk Ş., aradı. Babaannesinin öldüğünü ve araç lazım olduğunu söyledi. Ben de aracı verdim. Sonrasında getirdi, teslim etti, güven sağladı. Aradan bir süre geçti, tekrar beni aradı.  ‘Çorum’da cenazemiz var’ diyerek tekrar araç istedi.  Teslim ettim. Aynı gün tekrar aradı ‘bir araç daha lazım’ deyince ikinci aracımızı da verdik. Yeğeninin alacağını söyleyerek o kişinin kimliğini bana attı. 24 Aralık 2020 günü aldığı araçları teslim etmedi. Kendisini aradığımda ‘Tamam teslim edeceğim’ dedi. Sonrasında telefonunu açmamaya başladı. Whatsap üzerinden yazdım. ‘Aracını gasp mı ettik tamam getireceğim’ dedi. Beni engelledi. Kendisine ulaşamayınca da emniyete giderek şikayetçi oldum. Gözaltına alındı. Araçları aldığını kabul ederek, ‘Ben araçları getirdim ve Dila Hanım’ın annesine teslim ettim’ dedi. Serbest bırakıldı. Şu an dışarıda. Araçlarım ortada yok. Arkasında bir çete olduğunu düşünüyoruz. Araçlarımı parçalayacak mı bir şey mi taşıyacak bilmiyorum. Her ay 10 bin TL  taksit ödüyorum araçlara. Bir boşluğu bulmuş, elini kolunu sallayarak geziyor. İki tane avukat geldi,  ‘Durumum iyi değil’ diyen kişiye. Araçlarımızı parçalama olasılığı şu an yüksek. Araçlar anneme teslim edilseydi burada olacaktı. ‘Elinle anahtarı, ruhsatı vermişsin’ diyorlar. İyi de vermiş olmam, araçlarıma çökecekleri anlamına gelmez. Tanıdıklarım (Bu adam çok iyi diyorlar ama nişanlısını bile dolandırmış. Kredi çektirmiş o parayla araç almış. Sonra da ‘bu araç ortadan kayboldu’ demiş.”

“MÜSTEHCEN SİTELERDE TELEFON NUMARAMI PAYLAŞTI” İDDİASI”
“Bu arada arabalarımla uğraşırken bu pandemi döneminde bir de ahlak dışı saldırılara uğradım.” diyen Yıldırım, ” Müstehcen bir sitede  bir kadın fotoğrafının üzerine benim numaramı paylaşmışlar. Bu şahsın yaptığına kesin gözüyle bakıyorum. Bir de ahlak dışı bunlarla uğraşıyorum. Evde huzurum bozuldu. Çünkü insanlar beni arıyorlar. Hem arabalarım gitti adam eli kolu sallayarak ortada geziyor hem de ahlak dışı saldırılara uğruyorum” dedi. Dila Arzu Yıldırım önceki gün İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Saltuk Ş., hakkında suç duyurusunda bulundu.

Görüntü dökümü:
————-
-Dila Arzu Yıldırım ile röp
-Whatsap mesajlarını göstermesi
-Saltuk S.’nin fotoğrafı
-Detaylar

==================

3- (ÖZEL) KÜÇÜKÇEKMECE’DE KAVGAYI AYIRMAK İSTEYEN KADIN YUMRUĞU YEDİ

Erol DEĞİRMENCİ – Zeki GÜNAL / İSTANBUL, (DHA) KÜÇÜKÇEKMECE’de, iki grup arasında bilinmeyen nedenlerden kavga çıktı. Kavgayı ayırmak isteyen kadın yumruğu yedi, o anlar kameraya yansıdı. Olay, 15 Ocak Cuma günü Küçükçekmece Sefaköy’de bulunan Fevzi Çakmak Meydanı’nda meydana geldi. İddiaya göre, meydanda 2 kişi yürüyüş yaptıkları esnada tartışmaya başladı. Tartışmaların ardından tarafların birbirine bağırması üzerine kavga çıktı. Kavgayı ayırmak isteyen bir kadın da arada yumruk darbelerinin hedefi oldu. Yaşanan kavga anları, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Kavga anları
-Kadının darbe aldığı anlar
-Genel ve detaylar 

====================

4- (ÖZEL) GÜNGÖREN’DEKİ SAKAR HIRSIZLAR KAMERADA 

Vedat BAYRAKTAR / İSTANBUL,(DHA)
GÜNGÖREN’de park halindeki lüks otomobilin camını kıran hırsızlar, aracın tüm elektronik aksamını saniyeler içinde çalarak kaçtı. Hırsızlık anları ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Hırsızlardan biri pencereden çıkmaya çalışırken diğer şüphelinin üstüne düştü.

Olay, Merter, Nadide Caddesi üzerinde önceki gece yaşandı. Caddede park halindeki lüks otomobilin yanına başka bir otomobil yanaştı. Maskeli 3 kişi geldikleri otomobilden inerek lüks otomobilin camını kırdı. Otomobilin içine giren kişi ve diğer hırsızlar saniyeler içinde aracın tüm elektronik aksamını çalarak geldikleri otomobil ile hızlıca kaçtı. Otomobil sahibinin aracına hırsızların girdiğini fark etmesi üzerine durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri otomobilde parmak izi incelemesi yaptı. Polis, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Saniyeler içinde otomobilden yapılan hırsızlık anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, bir otomobil, lüks otomobile yanaşırken, araçtan maskeli 3 kişi iniyor. Şüpheliler lüks otomobilin camını kırarken, bir şüpheli camdan otomobile giriyor. Elektronik aksamı çalan hırsız, araçtan çıktığı sırada arkadaşı ile çarparak üzerine düşüyor. 3 hırsız daha sonra geldikleri otomobille olay yerinden kaçıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
Güvenlik kamerası görüntüleri
Hırsızlık anı detayları
Aktüel görüntü
Otomobilden detay
Olay yeri inceleme ekipleri detay
Genel görüntü ve detay

========================

5- İSTANBUL- BELGRAD ORMANI’NDA EŞSİZ KAR MANZARALARI

Elif YAVUZ-Buğra BENLİOĞLU/İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL’da   etkili olan kar yağışı nedeniyle Belgrad Ormanı beyaza büründü. 
İstanbul’da beklenen kar yağışı etkilil oluyor. Kentte birçok yer beyaza bürünürken, Belgrad Ormanı da eşsiz kar manzarasına ev sahipliği yaptı. Yüzlerce ağaç lapa lapa yağan karla örtüldü. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizliğin hakim olduğu ormanda boş kalan piknik masaları da karla kaplandı. Aralıklı kar yağışının devam ettiği ormanda kartpostalllık görüntüler ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü:
——————–
-Belgrad Ormanı’nda kar yağışı
-Karla kaplanan ağacalar
-Mesire alanında boş kalan piknik masaları
-Neşet Suyu dereden detaylar
-Muhabir anonsları (Elif YAVUZ)
-Ormandaki kuş ve köpeklerden detaylar

===============

6- MEHMET ALİ BİRAND MEZARI BAŞINDA ANILDI

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA
Usta gazeteci ve televizyoncu Mehmet Ali Birand, 8. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
Mehmet Ali Birand’ın Anadolu Hisarı Mezarlığı’ndaki kabri başındaki anmaya eşi Cemre Birand, oğlu Umur Birand, yakınları ve meslektaşları katıldı. Birand’ın mezarının üzerine ailesi tarafından, “Memoş” yazılı bir çelenk konuldu. Anma sırasında Birand için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. 
Mehmet Ali Birand’ın eşi Cemre Birand, “8 sene oldu. Bu sene pandemiden dolayı merasim yapmayacağız dedik ama gördüğünüz gibi vefa sadece bir semt ismi değil. Eski çalışma arkadaşları, bizler yine buradayız kar kışa rağmen. Her gelene çok çok teşekkür ediyorum. Dualarınızı eksik etmeyin” dedi.
Mehmet Ali Birand’ın oğlu Umur Birand ise, “Her sene olduğu gibi bu kadar sevenleriyle buluşması babamın çok gurur verici bir olay. Buraya gelen birisine ‘Gelmene gerek yok. Hava kötü, pandemi, zaten tören yapmayacağız.’ demiştim. Telefonu yüzüme kapattı. Aradım ne oldu dedim, ‘Bana böyle şeyler söyleme kar kış hiç önemli değil.’ dedi. Çok duygulandım, çok duygulanıyorum böyle insanlar gelince. Hala sevenlerinin çok olduğunu görüyorum. Herkes gibi ben de onu çok özlüyorum” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
—————–
-Mezarlık başında toplanan insanlar
-Mezar başında kuran okunması
-Mezar başında dua okunması
-Mezarlığa bırakılan çelenk
-Mehmet Ali Birand’ın torunu Umberto Ali Birand ve Cemre Birand’ın dua etmesi
-Cemre Birand ile röp
-Umur Birand ile röp
-Genel ve detay

==============

7- İSTANBUL’DA DENİZ TAKSİLERİN ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Sevda SARIKAYA -Kubilay ÖZEV/İSTANBUL,(DHA) –  Şehir Hatlarının 170. kuruluş yıldönümünde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 50 adet deniz taksinin bu yaz hizmete gireceğini söyledi.  Haliç Tersanesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan İBB Başkanı İmamoğlu, deniz taksilerin ilkinin üretimini başlattı.

Deniz taksiler, dünyanın yaşayan en eski tersanesi olarak bilinen Haliç Tersanesi’nde inşa edilecek ve renklerine de  İstanbullular karar verecek.

TAKSİLER 10 KİŞİ KAPASİTELİ
İmamoğlu, tanıtım toplantısında yaptığı konuqşmada şunları söyledi: “Deniz taksiler, bu kentin ruhuna uygun, Büyükşehir Belediyemizin ana disiplini ile paydaş olacak. Aynı zamanda bunun bir hizmet kadar bir kimlik olduğunun da farkında olarak, 50 tane deniz taksiyi bu senenin yazında hizmete sunmak istiyoruz. Eğer 50 adet yetmiyorsa daha fazla hedefi hızlıca koymalıyız. Bu taksilerimiz 10 kişi kapasiteli olmasının yanı sıra sizi Adalar’dan Sarıyer’e, Beylikdüzü’nden Üsküdar’a, Pendik’ten Bakırköy’e taşıyacak. Bu projeyi, Fatih Sultan Mehmet’ten bize emanet olan 565 yıllık bu kadim bu tersanede üreteceğiz. Deniz taksiler için en uygun renkleri de halkımıza sorarak birlikte karar vereceğiz. Ben de bu anlamda oy hakkımı kullanacağım.”
İBB Başkanı İmamoğlu, konuşmaların ardından Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş ile  birlikte,  deniz taksinin prototipine ilk reçineyi sürerek, “İstanbulumuza hayırlı olsun” dedi.

Görüntü dökümü:
—————-
-Ekrem İmamoğlu’nun gelişi
-Ekrem İmamoğlu’nun konuşması
-İmamoğlu’nun üretimi başlatması
-Deniz taksilerin rengi için oy kullanılması

==================
8- ÇATALCA’DA AMBULANS DEVRİLDİ 

Savaş ATAK/İSTANBUL,(DHA)- Çatalca’da karlı yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdiği ambulans yol kenarına devrildi. Ambulansta hasta olmadığı öğrenilirken, kazada yaralanan olmadı. 
Çatalca Başakköy Mahallesi girişinde karlı yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ambulans yoldan çıkarak devrildi. Ambulans’a yaralı olmadığı öğrenilirken, kaza sonucunda ambulans personelinden de kimsenin yaralanmadığı öğrenildi. Kaza ilk müdahaleyi mahalleli yaparken, ambulansın görev yerine döndüğü öğrenildi. Ambulans personeli ise olay yerine gelen başka bir ambulansa alındı. 

Görüntü dökümü:
————–
-Olay yeri
-Devrilen ambulans
-Genel ve detaylar
================

9- THY, 3 GÜNDE 125 UÇAĞA DE-İCİNG İŞLEMİ UYGULADI

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)
TÜRK Hava Yolları (THY) olumsuz hava koşulları sebebiyle uçuş güvenliğini riske atmamak için önlemler aldı. Önlemler kapsamında üç gün boyunca 125 uçağa, uçuş öncesi buzlanmasını önlemek için de-icing ve anti-icing işlemi yapıldı. Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye’nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Türk Hava Yolları, kış mevsiminin getirmiş olduğu olumsuz hava şartları sebebiyle uçuş güvenliğini riske atmamak adına çeşitli önlemler alıyor. Misafirlerinin uçuş emniyetini ve konforlu seyahatini kendisine öncelikli hedef edinen bayrak taşıyıcı, zorlu hava koşullarında uçakların performansını korumak için uçaklara iniş-kalkış öncesi ve sonrasında çeşitli işlemler uyguluyor” denildi. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün “Kanatlarını açmış kar tanelerine doğru uçmaya hazırlanan uçaklarımızı soğuktan koruyoruz. Onlara güvenli seyahatiniz için bu günlerde biraz daha özel ilgi gösteriyoruz” dedi.

UÇUŞLARDA AKSAMA YAŞANMADI
THY uçaklar kış şartlarında uçuş öncesi İstanbul Havalimanı’nda de-icing ve anti-icing işlemleri uygulandı. Bu işlemlerde uçağın dış yüzeyinde bulunan buz, don ve kar buz çözücü bir sıvı yardımıyla temizlendi ve özellikle uçağın kanat ve kuyruk yüzeylerinde oluşan bu buzlanmanın temizlenmesiyle uçuş emniyeti güvenli hale getirildi. THY, 3 gün boyunca toplam 125 uçağını özel sıvı ile temizlerken, genel anlamda aksama yaşanmadığı öğrenildi.

Görüntü dökümü:
—————————–
-THY uçaklarına uygulanan De’icing işlemlerinden görüntüler
-Genel ve detaylar

================

10- BEŞİKTAŞ’TA SİVİL POLİS ARACI, TRAFİK POLİSİ ARACINA ARKADAN ÇARPTI: 3 POLİS YARALANDI

Haber – Kamera: Özgür EREN / İSTANBUL, (DHA)
BEŞİKTAŞ TEM Otoyolu FSM Köprüsü istikametinde sivil polis aracı yol ayrımında sabit bekleyen trafik polisi aracına arkadan çarptı. Kazada 3 polis yaralanırken, trafik polisi aracı bariyerlerin altına girdi. Kaza TEM Otoyolu FSM Köprüsü istikameti Etiler yol ayrımından saat 12.30 sıralarından meydana geldi. Sivil trafik polis aracını kullanan polis, Etiler yol ayrımına geldiğinden o sırada ayrımda sabit bekleyen trafik polisi aracını fark etmedi. Sivil polis aracı,  trafik polisi otomobiline arkadan çarptı.  Sivil polis aracı, trafik polisi otomobilini bariyerlerin altına sürükledi, trafik polis aracı bariyerlerin altına girdi. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri 2 trafik polisi ve  biri de sivil polis aracında bulunan toplam 3 yaralı polisi ambulanslarla çevre hastanelere kaldırdı. Yaralı polislerin hayati tehlikeleri bulunmadığı öğrenilirken kaza yapan araçlar olay yerinde kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————
-Kaza yapan polis araçlarından genel ve yakın detaylar
-Trafik polis aracın bariyerlerin altına girmiş hali
-Sivil polis aracından genelve yakın detaylar
-Polis ekiplerinden detay görüntü
-Ambulanstan detay görüntü
-Yoldan detay görüntü
-Genel ve detaylar

==================

11- ÜSKÜDAR’DA ÇOCUKLARIN KAR SEVİNCİ… KAR TOPU OYNADILAR, DİK YOKUŞLARDAN KAYDILAR

Beyza Nur GÜLER-Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL kar yağışı ile birlikte beyaza büründü. Özellikle Anadolu Yakası’nın yüksek kesimlerinde tutan kar, güzel görüntüler oluşturdu. Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi’nde yaşayan çocuklar da, kısıtlamalar sürerken, dışarıya çıkarak karın keyfini çıkarttı. 

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Gece boyunca aralıklarla devam eden yağış, özellikle Anadolu Yakası’nın yüksek kesimlerinde beyaz örtü oluşturdu. Salgın nedeniyle uzun zamandır sokaklardan ve arkadaşlarından uzak kalan çocuklar, Cuma akşamı saat 21.00’de başlayan ve yarın sabah 05:00’te sona erecek sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen, karı görünce evlerinde duramadı. Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi’nde yaşayan çocuklar, sabahın erken saatlerinde kar topu oynamak ve dik yokuşlardan poşetleriyle kaymak için dışarıya çıktı.

“ANNEMDEN İZİN ALDIM, HEMEN DIŞARI ÇIKTIM”
7 yaşındaki Kuzey Tüllüoğlu, “Heyecanlandım, çok mutlu oldum çünkü kar yağmasını çok istiyordum. Akşam oynadık.  Annemden izin aldım çıktım hemen dışarı. Evde sıkılmıştım ama kar yağdı, yeni yıla da geçtik. Çok mutluyum” dedi. 

“UYUYACAKTIM AMA ARKADAŞIM KARTOPU OYNAMAYA ÇAĞIRDI”
12 yaşındaki Gökdeniz Rıza Okur, “Bir an önce sabah olsun istedim. Uyuyacaktım ama arkadaşım oyun oynamaya çağırdı. Onun sesine uyandım. Kartopu savaşı yapacağız, kardan adam yapacağız.

“HEM DIŞARI ÇIKABİLDİK HEM DE KARI TATTIK”
12 yaşındaki Ecrin Özekinci, “Mutluyum, ilk defa burada bu kadar çok kar yağıyor. Seviniyor çocuklar. İyi geldi, hem dışarı çıktık hem de karı yaşayabildik, tattıkö diye konuştu. 6 yaşındaki kardeşi Muhammet Ali Özekinci de, “Kaç gündür karı bekliyordum, uyuyamıyorum kaç gündür. Çok telaşlıyım. Kardan adam yapıyorum ileride, bir de karda uzanıp yokuş aşağı kayacağım birazdan” dedi. 

“ÇOCUKLAR ÇOK SEVİNDİ, 1 YAŞINDAKİ KIZIM İLK KEZ KARI GÖRÜYOR”
Çocuklarının karı görünce çok mutlu olduğunu dile getiren Gamze Arslan, şunları söyledi: “Az yağdı ama çocuklar yine de çok sevindi. Bekliyorlardı karı. 1 yaşındaki kızım da ilk defa karı gördü. Özlemiştik, iyi ki yağdı. İnşallah bu koronavirüs de gider.ö  10 yaşındaki oğlu Mert Arslan  ise, “Kar yağınca çok mutlu oldum. Sabah oldu çıktık. Arkadaşlarımı çağırdım, oyun oynuyoruz” şeklinde konuştu. 

Görüntü dökümü: 
———————— 
-Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi’nde kartopu savaşı yapan çocuklar
-Yokuştan kayan çocuklar
-Çocuklar ile röp.
-Anneleri ile röp. 
-Şenol Güneş Parkı’ndan görüntüler
-Parkta oynayan çocuklar
-Muhabir anonsu(Beyza Nur GÜLER) 
-Maltepe’den kar manzaraları 
-Üsküdar’dan kar manzaraları
-Genel ve detay

==================

12- KARTAL’DA ÇOCUKLARIN KAR KEYFİNE ANNE VE BABALARI DA EŞLİK ETTİ

Ramazan EĞRİ- Gamze ŞİMŞEK/ İSTANBUL, (DHA) İstanbul’da kar yağışı etkili oldu, kentin Anadolu Yakası’nda yüksek kesimler beyaza büründü. Kartal’da yerlerin ve ağaçların karla kaplandığını gören çocuklar ve aileleri ise, koronavirüs önlemleri arasındaki kısıtlamaya rağmen dışarı çıktı. Kimileri kar topu oynadı kimileri ise ellerine aldıkları poşetlerle yokuş aşağı kaydı. Çocuklara zaman zaman anne ve babaları da eşlik etti.
Çocuklarıyla birlikte kayan bir baba. “Kar gördük, kaydık. Çok güzel çok eğlenceli. Gerçekten mükemmel bugünümüze şükürler olsun. Çocukların eğlenmesi bizi mutlu ediyor.” dedi.

Görüntü Dökümü:
——————
-Kayan çocuklar 
-Kar topu oynayanlar
-Çocukların konuşması
-Vatandaşlarla röp
-Muhabir anons(Gamze Şimşek)
-Ailelerin çocuklarını izlemesi
-Kameramanın poşetle kayması
-Genel ve detay 

==================

13- BAŞAKŞEHİR’DE KARIN KEYFİNİ ÇOCUKLAR ÇIKARDI

Murat SOLAK – Cemal YURTTAŞ/İSTANBUL,(DHA)
İstanbul’da kar yağışı etkili olurken, beyaza bürünen Başakşehir’de karın keyfini çocuklar çıkardı. Çocuklar, kar topu oynayarak karın keyfini çıkarırken, bazı çocuklar da karın üzerinde kaymayı tercih etti. Beyaza bürünen Başakşehir’de karın keyfini çocuklar çıkardı. Çocuklar sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen parklara gelerek kar topu oynayıp karın keyfini çıkardı. Bazı çocuklar da ellerindeki poşetlerle karın üzerinde kaymayı tercih etti. Kar yağışının gün içerisinde yüksek yerlerde etkisini sürdüreceği öğrenildi.

Görüntü dökümü:
——————
-Kar topu oynayan çocuklar
-Karın üzerinde kayan çocuklar
-Genel ve detaylar
 
=====================

14- BEYOĞLU’NDA DERNEĞE KORONAVİRÜS BASKINI KAMERADA

Haber: İSTANBUL (DHA) – BEYOĞLU’nda bir derneğe düzenlenen baskında koronavirüs tedbirlerini ihlal ettiği belirlenen 23 kişiye toplam 79 bin 787 lira para cezası kesildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün gece saat 02.30’da Beyoğlu Şehit Muhtar Mahallesi’nde bir adreste kumar oynandığı bilgisini aldı. Harekete geçen ekipler söz konusu adresin dernek olarak faaliyet gösterdiğini, içeriye çok sayıda insanın girip çıktığını, yapılan kontrolde masalar etrafında 23 kişinin bulunduğu tespit etti. İçerde bulunan toplam 23 kişiye 1593 Sayılı Umum Hıfzıssıhha Kanunu’na istinaden 79 bin 787 lira idari para cezası işlemi uygulandı. Dernek ise mühürlendi.

Görüntü dökümü:
———————-
Dernek içinde bulunanlardan görüntü
Genel ve detaylar 

=================

15- KAĞITHANE’DE İŞYERİNE KORONAVİRÜS BASKINI KAMERADA

İSTANBUL (DHA)
Kağıthane’de bir işyerine düzenlenen baskında koronavirüs tedbirlerini ihlal ettiği belirlenen 19 kişiye 65 bin 911 lira para cezası kesildi. Polisin düzenlediği baskın anı kameraya yansıdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün saat 14.00 sıralarında Kağıthane Hamidiye Mahallesi’nde bulunan bir adreste kumar oynandığı bilgisi edindi. Harekete geçen ekipler bahse konu adresin işyeri olarak faaliyet gösterdiğini, yapılan kontrolde masalar etrafında 19 kişinin bulunduğunu tespit etti. İçerde bulunan toplam 18 kişi ve işletme sahibi S.D.’ye 1593 Sayılı Umum Hıfzıssıhha Kanunu’na istinaden toplam 65 bin 911 lira para cezası kesildi. İşyeri de mühürlendi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————
İçerde bulunanlardan görüntü
Genel ve detaylar 

==============

16- KAĞITHANE’DE TRAFİK KAZASI: 1 YARALI

Ersan SAN / İSTANBUL, (DHA)- KAĞITHANE’de iddiaya göre kırmızı ışıkta durmayan taksi şoförü, zabıta aracına çarptı. Kazada yaralanan taksi şoförü hastaneye kaldırıldı. Kaza, öğle saatlerinde Kağıthane Cendere Caddesi’nde meydana geldi. Görgü tanıklarının iddiasına göre kırmızı ışıkta durmayan taksi şoförü yoluna devam ederken Kağıthane Belediyesi’ne ait zabıta memurlarının içinde olduğu hafif ticari araca çarptı. Kazada taksi şoförü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 ambulansı ile yaralı hastaneye kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————
Kaza yerindeki araçlar
Görgü tanığı ile röportaj

===============

17- SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA KARTOPU OYNAYAN ÇOCUKLAR POLİSTEN BÖYLE KAÇTI

Haber: Emin YEŞİL / İSTANBUL (DHA)
SULTANGAZİ’de haftasonu sokağa çıkma kısıtlamasında kartopu oynayan çocuklar polisin uyarısıyla parktan uzaklaştı. Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Ahmedi Hani Parkı’nda çocuklar kar topu oynadı, salıncağa bindi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının olması nedeniyle polis ekipleri çocukları parktan uzaklaştırdı. Polisin parka gelip uyarı yapmasının ardından çocuklar da parktan koşarak uzaklaştı. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:
———————-
Parkta kar topu oynayan çocuklar
Polisin gelmesi
Parktan uzaklaşan çocuklar
Genel ve detaylar 

========================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!