Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HOCALI’DA HUNHARCA KATLEDİLEN AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİ RAHMETLE YÂD EDİYORUM

Gülseli KENARLI / İSTANBUL (DHA) CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Hocalı Katliamı’nın yıl dönümünde mesaj paylaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan twitter hesabından paylaştığı mesajda,  “Yıllar geçse de anısını unutmayacağımız, hüznünü tekrar tekrar yaşayacağımız Hocalı Katliamının 29. yıldönümünde, kadın, çocuk, yaşlı ayırt edilmeksizin, acımasızca katledilen 613 Azerbaycanlı kardeşimizi rahmetle yad ediyor, dost ve kardeş Azerbaycan halkına baş sağlığı diliyorum. Tek millet iki devletiz… Türkiye olarak haklı mücadelesinde Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

===================

2- MİLYONLARCA LİRALIK VURGUN YAPAN DİJİTAL PARA DOLANDIRICILARINA OPERASYON

* “Piramit yapı” sistemi kurarak, dijital para dolandırıcılığı yapan çeteye İstanbul merkezli 15 ilde operasyon düzenlendi.

*Şüphelilerin 328 kişiyi dolandırarak, 1 milyon 270 bin 779 avro, 12 bin 000 dolar, 4 milyon 177 bin 374 lira haksız kazanç elde ettikleri değerlendiriliyor.

Reklam Alanı

-Operasyon kamerada.

İSTANBUL (DHA) DİJİTAL para üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile para toplayıp, “piramit yapı” sistemi kuran ve milyonlarca liralık dolandırıcılık gerçekleştiren çeteye operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şirketin dijital para üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile vatandaşlardan para toplama yöntemi ile dolandırıcılık faaliyeti yürüttüklerini belirledi. Ekipler,  şüphelilerin dolandırıcılık eylemleri için “piramit yapı” kurduklarını, bu yöntemle çok sayıda vatandaşı mağdur ettiklerini tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, yeni üyelerin sisteme dâhil olmaları ile şüphelilerin bu kişiler üzerinden haksız kazanç temin ettiklerini tespit etti. 328 kişiyi dolandırarak, 1 milyon 270 bin 779 avro, 12 bin 000 dolar, 4 milyon 177 bin 374 lira haksız kazanç elde eden 37 şüpheliye İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Balıkesir, Manisa, Konya, Samsun, Van, Nevşehir, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya olmak üzere 15 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 19 şüpheli yakalandı.  Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Görüntü dökümü:
—————-
Operasyondan görüntüler

=====================

3- DÜNYADA TEK OLAN İSTANBUL HAVALİMANI ADLİYESİNİN İŞLEYİŞİNİ DHA EKİBİ GÖRÜNTÜLEDİ

Hilal ÖZTÜRK-Kubilay ÖZEV/İSTANBUL, (DHA)- ADALET Bakanlığı tarafından yurtdışına çıkış ve Türkiye’ye girişlerde karşılaşılan arama, yakalama, adli para cezası gibi yargı süreçlerinin hızlı ve etkili gerçekleşmesi için İstanbul Havalimanı’na kurulan adliyede  bir yılda 8 bin adli işlem yapıldı. Gaziosmanpaşa Adliyesi ek hizmet binası olarak faaliyet yürüten adliyede, 7/24 saat 3 savcı, 4 hakim, 6 adliye personeli görev yapıyor. Dünyada ilk olma özelliğine sahip  İstanbul Havalimanı’nda kurulan adliyenin işleyişini Demirören Haber Ajansı (DHA) ekibi yerinde görüntüledi.  Adliye binası sayesinde havalimanından ayrılmadan, uçağını bile kaçırmadan adli işlemlerini yaptıran kişiler ve avukatları, memnuniyetlerini dile getirdi. 

BİR YILDA 8 BİN ADLİ İŞLEM 
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş, 11 Şubat 2020 tarihinde faaliyete geçen adliyenin, yaklaşık 5 bin yakalama ve mahkemeye sevk, 3 bin de soruşturma işlemi olmak üzere 8 bin adli işlemin gerçekleştiğini söyledi. Genelde ifade alınması için hakkında yakalama kararı olan kişilerin UYAP ve SEGBİS sistemi kullanılarak bu adliyede işlemlerinin hızla yapıldığını söyleyen Başsavcı Haydar Memiş “Birçok örnekte görüyoruz, çok insanın planladığı uçuşları sonrası, bir anda karşısına çıkan yakalama kararı programlarını altüst ediyor. Biz hızlı bir şekilde yakalamanın çıktığı birimle irtibata geçerek, UYAP üzerinden SEGBİS’i kullanarak işlemi yapıyoruz. Vakitten büyük kazanç sağlanıyor, insanlar yetişmesi gereken uçuşlarına yetişiyorlar. Çok büyük memnuniyet belirten geri dönüş alıyoruz” diye konuştu. 

“HAVALİMANI ADLİYESİNDE UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARIYLA İLGİLİ SORUŞTURMALAR YAPILIYOR”
Adliyede çoğunlukla uyuşturucu ve kaçak eşya suçlarıyla ilgili soruşturma da yapıldığını belirten Başsavcı Haydar Memiş, “Uyuşturucuyla mücadele konusunda büyük bir aşamaya gelindi. Büyük miktarlarda uyuşturucu ve kaçak eşya yakalandı. Bu mücadelede de etkin bir şekilde adliyemiz hizmet veriyor” dedi. 

“YAKINDA ADLİ TIP DA OLACAK”
Havalimanı adliyesinde önümüzdeki günlerde adli tıp hekiminin de görev yapacağını söyleyen Başsavcı Memiş “Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu’nun desteğiyle, bir adli tıp hekimi adliyemizde 24 saat görev yapacak.  Bu süreç tamamlandıktan sonra adliyemizde adli tıp raporları tanzim edilecek ve yine süreden kazanacağız” diye konuştu. 

İŞ ADAMI ÇİÇEK: BU ADLİYE OLMASAYDI TİCARİ HAYATIM SARSILACAKTI
Havalimanı adliyesinde işlemlerini yaptıran kişiler verilen yargı hizmetinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.   Yurt dışına altın ihracatı yapan iş adamı Mehmet Sait Çiçek, 23 Şubat’ta İstanbul Havalimanında uçağa binmek için pasaport kontrol işlemlerini yaptırırken hakkında arama kararı olduğunu öğrendiğini söyledi. Çiçek,  “Bir polis memuru yanıma geldi ve hakkımda arama kararı olduğunu bildirdi. Beni önce havalimanındaki polis merkezine, oradan da  Savcı Bey’in yanına getirdiler. Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne götüreceklerini ve uçağa yetişemeyeceğimi düşündüm. Buraya getirildiğimde çok şaşırdım. Savcı Bey ‘Sizi uçağa yetiştireceğiz’ dedi ve öyle de oldu. Yarım saat içinde işlemlerim tamamlandı ve polis merkezine de talimat verilerek uçağıma yetiştirdiler. Adliye burada olmamış olsaydı 25 bin dolar maddi kaybım olacaktı. İhraç edeceğim malım geri gelecekti ve ticari hayatım ciddi anlamda sarsılacaktı. Bu yargı hizmeti için çok teşekkür ederim” diye konuştu. 

Afganistan ve Türkiye vatandaşı olan Ferhat Selam ise, bugün Türkiye’ye uçuşu olduğunu, uçaktan indikten sonra bir sorun olduğunu öğrendiğini, havalimanı adliyesine getirildiğini ve burada işlemini yaptırdığını anlattı. Selam, adliye görevlilerinden çok memnun olduğunu da söyledi.

“24 SAAT AÇIK ADLİYEDE İNSANLAR MAĞDUR OLMADAN ADLİ İŞLEMLER YAPILIYOR”
Havalimanı adliyesinin kendileri için de büyük kolaylık olduğunu söyleyen avukat Serkan Kara da  şöyle konuştu: “Bu bina açılmadan önce müvekkillerimiz hakkında yakalama kararı olduğunda veya gözaltına alındıklarında adliyeye sevki için bazen ertesi güne işlemler kalabilmekteydi. Burası 24 saat açık olduğu için insanlar mağdur olmadan vakit kaybedilmeden işlemler yapılıyor. Burada tüm imkanlar mevcut. İfadeleri alınıp buradan yönlendirebilirler. Bizim için kolaylık. Müvekkilimizin yanına gelip burada işlemlerine eşlik edebiliyoruz. Rusya uyruklu bir müvekkilim hakkında 2 yıl önce yakalama emri vardı. İşlemleri için gözaltına alındığında, adliyeye sevki için bir gün beklemişti. Birkaç hafta önce direkt karakolda gözaltına alındıktan sonra buraya getirilerek işlemleri yapılarak serbest kaldı. Burası faaliyette olmasaydı bir iki gün vakit kaybedecektik. Hatta uçuşlarına yetişecek vakit varsa, serbest bırakıldıklarında uçuşlarına da yetişebiliyorlar.”

86 YAŞINDA GÜÇLÜKLE YÜRÜYEN VATANDAŞA HAVALİMANI ADLİYESİNDE HIZLA İŞLEM YAPILDI 
Mimar Şehram Güneş de 21 Şubat Pazar günü ailesiyle birlikte yurtdışından İstanbul’a geldiğinde havalimanında 86 yaşındaki babası hakkında eski bir dosyasıyla ilgili arama kararı olduğunu, ifadesinin alınması gerektiğini öğrendiklerini belirterek,  “Bizi havalimanındaki adliye kısmına götürdüler. Burada hakim, savcı beyler ve mübaşir arkadaşlar babamın ifadesini yine çok nazik şekilde aldılar. Adalet Bakanlığı’nın havalimanı adliyesi projesi gerçekten hepimizin işini kolaylaştırdı. Pazar günü olduğu için hafta sonu olması nedeniyle bir gün zaman kaybedecektik. İşlemler son derece hızlı yapıldı ve biz de evimizin yolunu tuttuk. Çok teşekkür ederiz.ö dedi. Şehram Güneş’in babasının bir yakını ile havalimanı içinden polis aracıyla adliye kısmına getirilmesi, polis memurlarının kollarına girerek yardımcı olması kameralara yansıdı.

Görüntü Dökümü:
————–
İstanbul Havalimanı Adliyesi genel detay görüntüler
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş röportaj, 
Adliyede işlem yaptıran hakkında yakalama kararı olan kişiler, 
Yakınları ve bir avukatla röportaj, 
Adliye binasına kurulacak Adli Tıp biriminin inşaat halindeki görüntüsü
Güvenlik kamera görüntüsü
Havalimanında kimlik kontrolü sırasında yakalanan vatandaşın havalimanı adliyesine getirilişi 
Ayrılışı

=================

4- TAKSİM MEYDANI’NDAKİ CAMİ TAMAMLANMAK ÜZERE… SON DURUM HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Zeki GÜNAL – İstanbul DHA – TAKSİM’de yüzde 99’u tamamlandığı belirtilen camideki son durum havadan görüntülendi.
Taksim Meydanı’nda temeli 17 Şubat 2017’de atılan camide sona yaklaşılıyor. Mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzasını taşıyan yaklaşık 2 bin 482 metrekare arsa ve 16 bin 220 metrekare inşaat alanına sahip camideki çalışmalar havadan görüntülendi.
Genel işçiliğinin yüzde 99’u tamamlandığı kaydedilen caminin ana kubbesindeki göbek yazısı da bitti ve etrafı boyandı. Caminin içerisinin boyanmasıyla çevresindeki peyzaj çalışmalarına da devam edeliyor. Caminin ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Görüntü Dökümü:
———-
-Camideki son durum havadan görüntüler

=================

5- TAKSİM’DEKİ AKM’DE SON DURUM HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Zeki GÜNAL – İstanbul DHA – TAKSİM’de yapımı yüzde 86 tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatı havadan görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019’da temeli atılan AKM’nin yapımı devam ediyor.
Taksim Meydanı’ndan gözüken fin cephe yapımının yüzde 70’i tamamlanan AKM’nin iç mekanlarındaki ince iş, asma tavan, cam bölme ve doğrama ile zemindeki taş çalışmaları sürüyor. Bina dışı ve çatı işleri tamamlanan AKM’nin yüzde 86’sı bitti. Binadaki çalışmalarda son durum havadan görüntülendi.
Toplam 95 bin metrekare inşaat alanı bulunan AKM’de, 4 bodrum, zemin ve 9 kat içerisinde 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu, 805 kişilik bir tiyatro salonu, buralara ait sahne, kulis odaları, fuaye alanları, atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri ve sergi salonları yer alacak.

Görüntü Dökümü:
——–
-AKM inşaatındaki son durumun havadan görüntüler

=================

6- ARNAVUTKÖY’DE ASKER EĞLENCESİNDE HAVAYA ATEŞ AÇAN ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI

Taylan ERGÜN/İSTANBUL,(DHA)- Arnavutköy’de sokağa çıkma kısıtlamasında asker eğlencesi düzenleyen ve havaya ateş eden gruba polis ekipleri baskın yaptı. Ruhsatsız silah ile ateş açan 16 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı.
Arnavutköy Anadolu Mahallesi Yaşar Kemal Sokak’ta sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasının ardından asker eğlencesi düzenleyen bir grup genç sosyal mesafe ve maske kuralına uymadı. Araçlarla sokağı kapatan gruptan bir kişi havaya ateş etti. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine sokağa gelen polis ekipleri havaya ateş eden 16 yaşındaki Y.A.’yı gözaltına aldı. Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları aramalarda silahı bir aracın altında buldu. Y.A. Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğine götürüldü. Gruptaki diğer kişilere de cezai işlem uygulandı.

Görüntü dökümü:
——————
-Konvoydan görüntü
-Halay çekenler
-Silah sesleri
-Polisin olay yerindeki görüntüsü

===================

7- (Ek bilgiyle) İSTANBUL’DA HELİKOPTER DESTEKLİ PKK OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Soner HASIRCIOĞLU-Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA) – ESENYURT ve Küçükçekmece’de, PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) bağlı polis ekipleri, PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik Esenyurt ve Küçükçekmece’de önceden belirlenen 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyon kapsamında Esenyurt’taki 4 katlı bir binanın en üst katındaki daireye giren özel tim polisleri, evde bir süre arama yaptı. Bir kişinin gözaltına alındığı operasyonda evde bulunan çeşitli örgütsel dokümanlara el konuldu. Operasyon sonucu iki ilçede toplam 12 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere İstanbul emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Görüntü dökümü:
—————————–
EK GÖRÜNTÜ
-Operasyondan ek görüntüler
GEÇİLEN
-Operasyon yapılan dernek
-Polisin binaya girmesi
-Polisin çevrede ki önlemi
-Polis helikopterinden görüntü
-Gözaltına alınan şüphelinin binadan çıkarılması
-Gözaltına alınanların sağlık kontrolü
-Genel ve detaylar

================

8- KAĞITHANE’DE DÖRT AYRI OPERASYONDA 87 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Haber: Hasan YILDIRIM – Özgür EREN İSTANBUL DHA Kağıthane’de, dört ayrı operasyonda 87 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. İki ay süren teknik ve fiziki takip sonucu yapılan operasyonda dört kişi cezaevine gönderildi. Uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği operasyon anı ise kameraya yansıdı.
Kağıthane’de bonzai olarak tabir edilen maddelerin ilaçlarla miktarının artırılarak vakumlandığı ihbarını alan polis, söz konusu adresi teknik ve fiziki takibe aldı. Yaklaşık iki ay süren takip sonucu 15 Aralık’ta durdurulan araçtan 2 kilo 45 gram bonzai maddesi ele geçirildi. S.M isimli kişi gözaltına alındı. Operasyonlarına devam eden ekipler, yaşı küçük M.A’nın evinde arama yaptı. Yapılan aramada elektrik süpürgesinin içinde 80 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan M.A’ya adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulandı.
Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 28 Ocak’ta durdurulan bir araçtan da 4 paket halinde 2 kilo 24 gram bonzai ele geçirdi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, tespitini yaptığı bir adreste de 142 parça vakumlanmış halde 71 kilo 831 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Operasyonda H.A, A.K, R.T ve Y.Ç gözaltına alındı. Dört kişi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan operasyon polis kamerasına yansıdı.
Son operasyon ise dün yapıldı. Adresi tespit edilen bir yere giren ekipler, 23 parça halinde 500 gramlık paketler halinde vakumlanmış 11 kilo 500 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Yapılan operasyonda iki kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:
Operasyondan görüntü
Ele geçirilen uyuşturucu maddeler
Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi
Genel ve detaylar

================

9- İETT OTOBÜSÜNDEN ” SU SAATİ” ALARMI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da bindiği İETT otobüsünde yolcuların dikkatini çekince ihbar üzerine polise ihbar edilen kişinin spor çantasında su saatleri çıktı.
Cihangir Mahallesi’nden hareket eden İETT otobüsünde bulunanlar, araca binen bir kişinin spor çantasındaki metal parçalarından şüphelenerek polise ihbarda bulundu.
Otobüs, Merkez Mahallesi çıkışındaki durakta sivil polisler tarafından durdurulurken, durumundan şüphe edilen kişi araçtan indirildi. Yapılan incelemede çantada kullanılmış su sayaçları olduğu görüldü. Sivil ekip, bu kişinin 5 su saatlerinin çalmış olabileceğini değerlendirerek, durumunun incelenmesi amacıyla asayiş ekibi istedi. Gelen ekibe teslim edilen ve Avcılar Polis Merkezi’ne götürülen kişi, su saatlerini çalmadığını, bunları çöpte bulduğunu öne sürdü.

Görüntü Dökümü:
———–
Polisler ve şüpheli
Çanta incelenirken
Şüpheli polis ekip aracına bindirilirken
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!