Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (görüntüyle yeniden) 14 İLDE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU (2)

Özden ATİK – İstanbul DHA – Göçmen kaçakçılığına yönelik 14 ilde düzenlenen operasyonda 72 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü suçlar bürosu tarafından yürütülen soruşturma İstanbul merkezli 14 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu başlatıldı. Soruşturmada 92 kişi hakkında gözaltına kararı bulunduğu öğrenildi. 

1477 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda kaçak göçmenleri yüksek ücret karşılığı yurt dışına götüren şebeke tespit edildi.
Şebekenin İstanbul’da yüksek ücret karşılığı anlaştığı kişileri otobüs, minibüs ve otomobillerle Çanakkale, İzmir, Muğla, Kastamonu ve Sinop’a götürüp teknelerle yurtdışına kaçırdığı belirlendi.  Operasyonda bin 477 kaçak göçmen yakalanırken  8 tekneye el konuldu
Dosya kapsamında 107 kişi tespit edilerek yakalanan 13 kişi tutuklandı.

14 İLDE OPERASYON BAŞLATILDI
İfadeler doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü suçlar bürosu şebekenin lideri, yöneticilerine ve üyelerine yönelik bu sabah 14 ilde operasyon talimatı verdi. Belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlarda  72 kişi yakalandı

Görüntü Dökümü:
——
-Operasyon görüntüleri
-Gözaltılar

====================

Reklam Alanı

2- (havadan görüntülerle) KISITLAMAYA RAĞMEN D-100’DE ŞAŞIRTAN TRAFİK

İhsan DÖRTKARDEŞ –  Şahin BOZKURT – Erol DEĞİRMENCİ – Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL, (DHA)  AVCILAR’da yüksek gerilim hattı direklerinin sökümü sırasında D-100 karayolunda trafik kesilince araç kuyruğu oluştu.
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEİAŞ), Ambarlı ile Yenibosna arasında 2015 yılında 380 bin Volt Yüksek Gerilim Yeraltı Kablo Projesi’ni uygulamaya koydu. Avcılar’da hatların yer altına alınması çalışmalarının tamamlanması ardından TEİAŞ, ilçede 1960 yılında dikilen yıllar içerisinde etrafı ve altı konutlarla dolan her biri 30-40 metre yükseklikteki 31 direkteki hattı devre dışı bıraktı. Direk ve hatların işlevsiz kalması ardından bunların kaldırılması için ihale açıldı. Avcılar ile Küçükçekmece arasına 61 yıl önce dikilen Ambarlı Doğalgaz Çevrim Santrali’nden 154 kiloWatt (154 bin watt) çift devreli elektriği ileten 31 direkten oluşan iletim hattının sökümünü kazanan firma çalışmalara başladı. 

D-100’DE HAT KESİMİ YOĞUNLUĞU
Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması fırsat olarak değerlendirilerek D-100 karayolunun üzerinden geçen enerji iletim hatlarının da kesilerek indirilmesi planlandı. Avcılar Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Amirliği ekiplerine bilgi verilerek D-100 karayolunda hattın geçtiği bölgede trafik akışının kesilmesi istendi. Görevliler trafik akışını iki yönlü yan yolları ile birlikte keserken birkaç dakika içerisinde onlarca araç birikti. Metrobüs seferleri de bu kesintiler sırasında durduruldu. Kesintilerin aralıklarla yapılmasına rağmen sürücüler zaman zaman korna çalarak  tepki gösterdi. Çalışmalar nedeni ile D-100 Karayolunun Avcılar ve Küçükçekmece kesimlerinde yoğun trafik oluştu. Uzun araç kuyrukları drone ile havadan görüntülendi. Trafiğin bugün ve yarın zaman zaman kesileceği öğrenildi

Görüntü Dökümü:
——-
D-100’deki yüksek direkler ve kısıtlamadaki trafik akışı
Direklerden görüntüler
Yol kesme çalışması
Trafik kesilmesi ve araç yoğunluğu
Trafiğin drone ile görüntüsü
Muhabir Anonsu (Şahin BOZKURT)
Genel Detay Görüntü
Genel ve detay görüntüler

(Arşiv-1 gün önceki görüntüler)
İşçiler direklerde çalışırken
Drone ile çekilen görüntülerde işçiler çalışırken
Direklerin genel görüntüleri (Drone)
Genel ve detay görüntüler)

======================

3- İSTANBUL BARAJLARINDA 14 GÜNDE DOLULUK YÜZDE 12.73 ARTTI

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA) – İSTANBUL’un barajlarında doluluk oranlarında artış devam ediyor. İSKİ verilerine göre, barajlardaki doluluk oranı yüzde 31.89’a ulaştı. Barajların doluluk oranlarındaki artış 14 gün içindeki yüzde 12.73 oldu. Daha önce adeta kuruma noktasına gelen Sazlıdere Barajı su havzası tekrar suyla dolmaya başladı.

14 GÜNDE DOLULUK YÜZDE 12.73 ARTTI
İstanbul’da kuraklık nedeniyle barajlardaki doluluk oranı 9 Ocak 2021 tarihinde yüzde 19.16’ya kadar düşmüştü. Önce yağmur ardından gelen kar yağışlarıyla birlikte barajların su seviyelerindeki artış sürüyor. Karların da erimesiyle 20 Ocak tarihinde yüzde 30.77, 21 Ocak’ta  yüzde 31.04’e ulaşan doluluk oranları dün yüzde 31.39, bugün ise yüzde 31.89 olarak ölçüldü. Barajlarda 14 gün içinde meydana gelen artış yüzde 12.73 olarak kayıtlara geçti.

SAZLIDERE BARAJI YENİDEN SUYLA DOLDU
Daha önce adeta kuruma noktasına gelen Sazlıdere Barajı su havzası yağışlardan olumlu yönde etkilendi. Daha önce kuruyan ve araçların rahatlıkla hareket edebildiği alanlar tekrar suyla dolmaya başladı. Sazlıdere barajında doluluk oranı yüzde 12.64’e kadar yükseldi. Bölgedeki durum havadan görüntülendi.

İstanbul barajlarının bugün itibariyle doluluk oranları şöyle:
-Ömerli Barajı doluluk oranı yüzde 32.55
-Papuçdere barajı doluluk oranı yüzde 13.38
-Sazlıdere barajı doluluk oranı yüzde 12.64
-Büyükçekmece barajı doluluk oranı yüzde 31.45
-Alibeyköy barajı doluluk oranı yüzde 42.87
-Terkos barajı doluluk oranı yüzde 32.57
-Kazandere barajı doluluk oranı yüzde 35.40
-Elmalı barajı doluluk oranı yüzde 35.48
-Darlık barajı doluluk oranı yüzde 50.32
-Istrancalar barajı doluluk oranı yüzde 54.45

Görüntü Dökümü:
———–
-Sazlıdere barajından görüntüler

===================

4- (Ek görüntüyle)-AVCILAR’DA METROBÜSTE DUYGU SÖMÜRÜSÜYLE DİLENCİLİK KAMERADA

Şahin BOZKURT – Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL, ( DHA) – AVCILAR’da eski kıyafetler giyen ve fiziksel engelliymiş gibi hareket ederek metrobüste yolculardan para toplayan dilenci kameraya yansıdı.  
Olay,  Avcılar’da bulunan İBB Sosyal Tesisleri Durağı’na meydana geldi. İddiaya göre öğle saatlerinde durağa gelen kimliği belirsiz kişi, durağın çatı kısmındaki tabelanın arkasına sakladığı eski montunu giydi. Ardından da ayakkabılarını çıkaran dilenci, eşyalarını tabelanın arkasına saklayarak durağa gelen bir metrobüse bindi. Yalın ayak ve eski montuyla duygu sömürüsü yapan kişi insanlardan para toplamaya başladı. Durumun farkına varan bir vatandaş, dilencinin numarasını cep telefonu kamerasıyla kaydetti, o anları da sosyal medyada paylaştı. 

“YAKLAŞIK 1 AYDIR GÖRÜYORUM ONU”
Dilenciyi görüntüleyen Tolga Türker, “Ben yaklaşık bir aydır görüyorum. Bir aydır özellikle soğuk havalarda gelip ayakkabılarını çıkartıyor. Şu çatının üzerine koyuyor eşyalarını, hatta şu anda eşyalar orada. Metrobüse yalın ayak binip duygu sömürüsü yapıyor sürekli. Kambur yürüyor ama sağlam aslında. Her gün aynısını yapıyor. Ben onu takip ediyordum, metrobüse binmesini bekliyordum. İçerde rezil edecektim onu ama bugün tesadüf metrobüse binmedi. Yarın da gelir o buraya, her gün aynı saatlerde geliyor. İki montu var onları değişim yapıyor.” dedi.

Görüntü Dökümü:
————-
-Dilencinin metrobüs içinde çekilen görüntüsü
//////////////////
Cep telefonu
-Montunu değişmesi
-Ayakkabılarını çıkarması
-Çatıya koyması
-Fiziksel engelli taklidi yapması
AKTÜEL
-Montunu değişmesi
-Çatıya koyması
-Kaçış anı
-Fiziksel engelli taklidi yapması
-Görüntüleyen kişiyle röp
-Muhabir anons (Şahin BOZKURT)
-Genel ve detay görüntü 

=====================

5- TEMİZLİK İŞÇİSİ, TÜRKMEN ÖĞRENCİNİN UNUTTUĞU ÇANTASINI TESLİM ETTİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da temizlik işçisi Hülya Deniz, kaldırımda gördüğü içinde cep telefonu, para ve kredi kartları bulunan çantayı sahibi Türkmenistanlı öğrenciye teslim etti.
Avcılar Belediyesi’nde görevli  temizlik işçisi Hülya Deniz, Merkez Mahallesi’nde sokağı süpürürken, yerde okul çantası gördü. Bunun çöpe atılmak üzere kaldırımda bırakıldığını düşünen Deniz, ağır olduğunu fark ederek içine baktı ve çantada eşyalar olduğunu görünce amirlerine haber verdi.  Deniz, iletişim bilgisi veya numarası olup olmadığı anlamak için karıştırdığı çantada cep telefonu, yaklaşık 600 lira para, bir miktar dolar, kredi kartları ve bazı özel eşyalar olduğunu gördü. Cep telefonunda hiçbir şifre olmadığını anlayan Hülya Deniz, son numarayı arayarak, içinde bu telefonun da bulunduğu, unutulan bu çantanın sahibine ulaşmak istediğini belirtti.
Kısa sürede çantanın sahibi Türkmenistan vatandaşı Nur Ali Tashliyev’e ulaşıldı. Kars’taki Kafkas Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan ve koronavirüs nedeniyle on-line eğitim gören Tashliyev, arkadaşları ile konuşurken yere bıraktığı çantasını unutup gittiğini, telefon, kartları ve parasına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek teşekkür etti.  Hülya Deniz, Avcılar’da çantayı teslim  ettiği öğrenciye, “Daha dikkatli ol” uyarısında bulundu.

Görüntü Dökümü:
————–
Temizlik işçisi Hülya Deniz sokağı süpürürken
Temizlik işçisi Hülya Deniz, Nur Ali Tashliyev’e çantasını teslim ederken
Türkmenistanlı öğrenci ile röportaj
Temizlik işçisi ile röportaj
Genel ve detay görüntüler

====================

6-KÜÇÜKÇEKMECE’DE 3 BİN 690 KİŞİYE GIDA KOLİSİ DAĞITILDI

Haber-Kamera: Elif YAVUZ-Buğra BENLİOĞLU/İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL Valiliği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler ile 65 yaş ve üzeri kimsesizlere ulaştırmak üzere İstanbul Valiliği tarafından hazırlanan 150 bin gıda kolisinin dağıtımı devam ediyor. Bugün Küçükçekmece’de ihtiyaç sahibi 3 bin 690 aileye gıda kolisi dağıtıldı.
Vefa Sosyal Destek çalışmaları kapsamında hazırlanan Valilik ve 39 ilçe Kaymakamlığına bağlı faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler ile 65 yaş ve üzeri kimsesiz vatandaşlara ulaştırmak üzere hazırlanan gıda kolilerinin dağıtımı devam ediyor. Bu kapsamda Küçükçekmece’de ihtiyaç sahibi 3 bin 690 aileye gıda kolisi yardımı yapıldı. Koliler toplam 40 araçla vakıf gönüllüleri tarafından ailelere ulaştırıldı. Sabah saatlerinde Küçükçekmece Hacı Bektaşi Veli Lisesi’nden hareket eden ekipler gıda kolilerini ailelere ulaştırmak üzere yola çıktı.
Burada konuşan Başakşehir Kaymakamı ve aynı zamanda Küçükçekmece Kaymakam Vekili Uğur Turan, “Bu gıda kolilerinde 17 çeşit ürün var. 22 kilogram ürün var. Gönüllü arkadaşlarımız tarafından temin edilen araçlarla bugün ailelerimize ulaştıracaklar” dedi. Gıda kolisi alan vatandaşlardan Arzu Gök, “Yardımlardan memnunuz. Teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Başvuru yaptım bir ay içinde dönüş oldu” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
——————-
-Kolilerin araçlara yüklenmesi
-Kolilerin ailelere dağıtılması
-Ekiplerin çalışmaları
-Kaymakam Uğur Turan röportajı
-Genel ve detay

======================

7- KARTAL’DA 340 KİLOGRAM KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ

İSTANBUL-(DHA)-KARTAL’da düzenlenen operasyonda 340 kilogram kaçak tütün ele geçirildi.
Kartal, Hürriyet ve Cumhuriyet Mahallelerinde U.S., isimli bir kişinin evinde ve iş adresinde kaçak tütün satışı yaptığı ihbarı üzerine polis ekipleri şüphelinin evine ve işyerine baskın yaptı. Yapılan aramalarda, birer kilogramlık paketler halinde 340 kilogram tütün, 9 kilo 250 gram açık kıyılmış tütün, 294 bin 600 adet boş makaron, 5260 adet dolu makaron, 2 adet elektrikli sigara dolum makinesi, 284 adet bandrol yakalandı. U.S. yakalanarak gözaltına alındı. U.S., sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.

Görüntü dökümü:
—————–
-Ele geçirilen tütün paketleri

=======================

8- İSTANBUL’DA TARİHİ ESER OPERASYONU; 196 SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

İSTANBUL (DHA) SULTANGAZİ’de düzenlenen tarihi eser operasyonunda 17. ve 18. yüzyıla ait olduğu tespit edilen 196 adet sikke ele geçirildi. 1 kişi gözaltına alındığı operasyon kameralara yansıdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sultangazi’de bulunan bir adreste tarihi eser satıldığı bilgisine ulaştı. Ekipler belirlenen adrese geçen perşembe operasyon düzenledi. Operasyonda 17. ve 18. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen 196 adet sikke ele geçirdi. Baskın sonucunda adreste bulunan bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin emniyette işlemleri devam ederken, ele geçirilen sikkelerin İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzeleri Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi.

Görüntü dökümü
——————
-baskın anı polis kamerası görüntüleri
-ele geçirilen sikkelerin görüntüsü

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!