Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- (ÖZEL) KALDIĞI OTEL ODASINI BİRBİRİNE KATAN KADIN TURİST POLİSE ZOR ANLAR YAŞATTI 

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA) 
Beyoğlu’nda kaldığı otelde erkek arkadaşı ile kavga eden turist kadın taşkınlık çıkardı. Otel odasındaki eşyaları kırıp döken kadını otel yönetimi ve müşteriler polise şikayet etti. Olay yerine gelen polisi itip tekme atan kadın bir türlü sakinleştirilemedi. Güçlükle araca bindirilen kadın polis merkezine götürüldü. 
Oteller bölgesindeki olay dün sabah saat 09.00 sıralarında yaşandı. Sabah saat 07.00 sıralarında erkek arkadaşı ile birlikte otele yerleşen Fas uyruklu kadın, kısa zaman sonra arkadaşı ile tartışmaya başladı. Giderek büyüyen tartışmada kadın turist, otel odasındaki tüm eşyaları kırıp döktü. Otel çalışanları olaya müdahale etse de kadının saldırgan durumundan dolayı başarılı olamadı. Diğer müşteriler ve otel yönetimin şikayeti üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi.

Şikayet üzerine gelen polis, kadını ifadesi için polis merkezine götürmek istedi. Bir polisi itip tekme atan kadın, bir türlü sakinleştirilemeyince polis ekibi zor anlar yaşadı. Güçlükle araca bindirilen kadın polis merkezine götürüldü. Otel sahibinin arkadaşı Razzok Kıyı, “Otele bu sabah yerleştiler 1-2 saat sonra olay çıkardılar. Kadın, arkadaşıyla problem yaşamış, odadaki televizyon masa ve yatak odasını dahi kırmış. Polis geldi, kadın polise vurdu ve itti. Hap mı içmiş ne yapmış bilmiyoruz. Bütün oteli ayağa kaldırdı. Müşteriler rahatsız oldu, aileler var burada. Polis onları alıp karakola götürdü” diye konuştu. 

Görüntü dökümü 
—————-
-Kadının kırıp döktüğü otel odası 
-Otelde yaşanan tartışmalar 
-Polisin kadını götürmeye çalışması 
-Kadının taşkınlık çıkarması 
-Kadının polis aracına binmemek için direnmesi 
-Polis aracındaki kadının polisi itmesi ve tekme atması 02.23 
-Polisin zor anları 
-Polis aracı kapısının güçlükle kapatılması 
-Otel sahibinin arkadaşı Razzok Kıyı ile röportaj 
-Genel ve detay görüntüler 

=================

Reklam Alanı

2- BAKAN SOYLU HDP ESENYURT İLÇE BİNASI OPERASYONUNDAN GÖRÜNTÜ PAYLAŞTI

İstanbul, DHA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gece Esenyurt HDP ilçe binasında gerçekleştirilen operasyona ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaşım yaptı. Soylu, paylaşımında operasyondan görüntü de paylaşarak “Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde buna müsaade edilmez” ifadelerini kullandı. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter’daki sosyal medya hesabından dün gece gerçekleştirilen Esenyurt HDP ilçe binasındaki operasyona ilişkin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerinin bulunduğu görüntüleri paylaştı. Soylu paylaşımına ilişkin “23 Ocak 2021 Gece 23.30 Esenyurt HDP binası. Demokrasinin istismarı her daim mümkündür. AİHM kararları, Venedik kriterleri vs. Batı istismara müsaade etmiyor, ancak bizden istiyor. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde buna müsaade edilmez” ifadelerini kullandı.     

Görüntü Dökümü
———————–
-Soylu’nun paylşatığı görüntüler

=================

3- (ÖZEL) – ÜNLÜ OYUNCU ÜMİT ERDİM GÖRÜNTÜSÜNÜN İZİNSİZ KULLANILMASINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Haber: Sevda SARIKAYA/ İstanbul, DHA 
Ünlü oyuncu Ümit Erdim, 4 yıl önce Kayseri’deki bir kafenin sosyal medya reklamı için çektirdiği görüntülerin şehrin havalimanının girişindeki dev billboardda izinsiz kullanılması nedeniyle şikayetçi olması üzerine açılan davada ifade verdi.  Ümit Erdim, “Bu görüntüler Kayseri Havalimanı girişindeki dev bir billboardda benden onay alınmadan kullanılmış. Şikayetçiyim” dedi.

Ünlü oyuncu Ümit Erdim, arkadaşının hatırı için Kayseri’de yeni açılan bir waffle kafenin sosyal medya reklamı için mutfağa girdi, waffle yaptı. Erdim, bu görüntülerin sosyal medya sayfalarında yayınlanması için onay verdi. İddiaya göre işletme sahibi Adnan U. bu görüntüler üzerinde montaj yapıp Kayseri Havalimanı girişindeki dev billboardda izinsiz olarak kullandı. Ümit Erdim’in şikayeti üzerine işletme sahibi Adnan U. hakkında “Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçundan dava açıldı. 

“BENİM DE HABERİM YOKTU”
İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, şikayetçi Ümit Erdim ve tutuksuz sanık Adnan U. ile avukatları katıldı. Sanık Adnan U., “Annemin bir reklam şirketi var. O billboard şirkete ait. Kendisi videoyu orada yayınlayarak bana sürpriz yapmak istemiş. Benim de haberim yoktu” dedi. 

“ŞİKAYETÇİYİM”
Şikayetçi Ümit Erdim ise, “Adnan U. ile ortak arkadaşımız olması sebebiyle tanıştık. Yeni bir kafe açtığı için hayırlı olsun ziyaretine gittik. Kendisine destek olmak amacıyla sosyal medya hesaplarında yayınlanması için bir görüntü çektik. Ancak bu görüntüler Kayseri Havalimanı girişindeki dev bir billboardda benden onay alınmadan kullanılmış. Benden bunun için izin istenmedi. Bu benim esnafa destek vermek amacıyla çektiğim ilk görüntü değil. Ancak böyle bir durumla ilk kez karşılaştım. Sanıktan şikayetçiyim” dedi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi. Duruşma çıkışında basın mensuplarının soruları yanıtlayan Ümit Erdim, “Dava 4 yıldır devam ediyor. Daha da devam edecek” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
-Ümit Erdim’in duruşmadan çıkışı
-Ümit Erdim konuşması
-Genel ve detay görüntüler
==================

4- KAR, YAĞMUR SOĞUK ETKİLEMEDİ… KISITLAMADA “KARAVAN PARK”A AKIN EDİYORLAR

Beyza Nur GÜLER-Güven USTA/İSTANBUL, (DHA) KORONAVİRÜS salgını nedeniyle pek çok kişi, izole yaşamı tercih ediyor. Bu süreçte karavanlarında yaşayanlar da var, yalnızca sosyalleşmek için karavanına gelip giden de. Her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını aylardır karavanlarında geçiren vatandaşların da sayısı az değil. Onları kar, yağmur ve soğuk hava da engelleyemedi. Maltepe’deki karavanlarla dolu bir parkta kalan vatandaşlar, burada doğayla iç içe ve daha güvende hissettiklerini ifade ediyor.

Karavan kimi için bir yaşam tarzı, kimi içinse pandemi günlerinde evde kapalı kalmak istemeyen, ancak güvende olmak isteyenler için kaçış adresi. Koronavirüs salgını nedeniyle, izole yaşamı tercih eden pek çok kişi, karavanlarında yaşıyor. Maltepe’de bulunan karavan parkındaki bazı vatandaşlar ise, geceyi burada geçirmeseler bile evin içinde tüm gün hareketsiz kalmak yerine, her gün karavanlarına gelip, sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saatten önce evlerine dönüyor. Öte yandan, her hafta sonu uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma yasağını, karavanlarında geçirmeyi tercih edenler de var.

“HENÜZ CUMARTESİ-PAZAR KALMA SİSTEMİNE GEÇMEDİK AMA DÜŞÜNÜYORUZ”
Ailesiyle birlikte karavanda vakit geçirmeyi çok sevdiklerini anlatan 43 Yaşındaki Yasemin Çevik, cumartesi ve pazar günleri karavanda kalmaya başlamayı düşündüklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Çok güzel, doğayla baş başasınız. Çok özgürsünüz. Adımınızı attığınız anda doğanın içindesiniz. Özellikle çocuklar için çok kurtarıcı. Özellikle doğayı ve minimal yaşamaya sevenler için çok keyifli. Her cumartesi-pazar burada değiliz ama karavan parkta gelip kalan çok fazla aileler var. Biz henüz cumartesi-pazar kalma sistemine geçmedik ama düşünüyoruz. Kışın karavan zor denir ama evinizin konforunda. Her türlü imkanınız mevcut. Çok küçük bir alanda kendinize harika bir hayat kurabilirsiniz”

“EVİN STRESİNDEN UZAK”
Maltepe’nin İdealtepe Mahallesi’nde yaşadığını ve pandemi günlerinde evde kapanmak yerine, öğleden sonraları karavanına geldiğini dile getiren 68 yaşındaki Tuncer Şakar, “Pandemi yasaklarından beri, ev yakın, karavan burada. Öğleden sonraları buraya geliyoruz. Evin stresinden uzak, rahat rahat yaşıyoruz. Pandemi günlerini burada rahat rahat geçiriyoruz. Cuma akşamı geliyor bazı arkadaşlar, çocukları olanlar evde hafta sonu sıkılmamak için geliyorlar. Ev sayıldığı için de kimse bir şey demiyor. Polis de müdahale etmiyor çünkü burası bizim evimiz, yaşam alanımız” diye konuştu.

“GENELDE HAFTA SONLARI BURADA KALIYORUM”
Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonlarını karavanında geçirdiğini anlatan 66 yaşındaki İsmail Korkut, “Genelde hafta sonları burada kalıyorum. Evden daha iyi bizim için. Hava alıyorsun, kısa bir tur atıyorsun. Bir hafta evde kalıyorum, bir hafta burada kalıyorum. Değişiklik yapıyorum” dedi.

“ASANSÖRE VE KAPI KOLLARINA DOKUNMUYORSUNUZ, DAHA STERİL YAŞIYORSUNUZ”
Yaklaşık 3,5 yıldır ağırlıklı olarak karavanda yaşadığını ifade eden 48 yaşındaki Armağan Aykın ise, şöyle konuştu: “Pandemi döneminden çok öncesinde bir hayalimi gerçekleştirdim. Evimi kapattım ve karavanda yaşıyorum aşağı yukarı 3,5 yıldır. Pandemi sürecinde özellikle artık öyle bir alıştık ki, evde oturmak istemiyoruz. Burada sabah kuş sesleri ile uyanıyorsunuz. Rüzgarı, fırtınayı, yağmuru her şeyi hissediyorsunuz. Pandemi günlerinde daha az temas oluyor, daha steril yaşıyorsunuz. Asansöre dokunmuyorsunuz, kapı kollarına dokunmuyorsunuz. Daha huzurlusunuz”

Görüntü dökümü: 
———————— 
-Maltepe’deki karavan parktan görüntüler
-Karavan parkta kalanlar
-Karavan parkta kalanlar ile röp. 
-Muhabir anonsu(Beyza Nur GÜLER) 
-Genel ve detay

===================

5- (Geniş haber) SANCAKTEPE’DE YANGIN ÇIKAN MİNİBÜSTEKİ PATLAMALAR PANİĞE NEDEN OLDU

Ramazan EĞRİ/Gamze ŞİMŞEK/İSTANBUL,(DHA) SANCAKTEPE Eyüpsultan Mahallesi Sandalcı sokak üzerinde su saatleri imalatı yapılan fabrikanın bahçesinde bulunan minibüste yangın çıktı.  Araçta bulunan malzemeler ise zaman zaman patlamalara neden oldu.  İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında yaralı ve can kaybı bulunmazken minibüs kullanılmaz hale geldi.
Yangın saat 12.00 sıralarında Eyüpsultan Mahallesi Sandalcı Sokak üzerinde bulunan su saati imalatı yapılan bir fabrikanın bahçesinde park halinde bulunan minibüste çıktı. Minibüs  henüz bilinmeyen bir nedenle bir anda alev aldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın sırasında araç içinde bulunan akü ve bataryalar  nedeniyle zaman zaman patlamalar oldu.  Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmazken minibüs kullanılmaz hale geldi.

Görüntü dökümü:
—————-
-Alev alev yanan minibüs
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Olay yerindeki itfaiye ekipleri
-Genel ve detay

======================

6- (ÖZEL) SULTANGAZİ’DE BAŞIBOŞ KÖPEKLER DEHŞETİ YAŞATTI

Haber-Kamera: Emin YEŞİL/İSTANBUL,(DHA)
Sultangazi’de 3 gün önce hayvanlarına bakmaya giden çoban Abdullah Gökerçin, köpeklerin saldırısına uğrayarak yaralandı. Köy sakinleri benzer olayların sıklıkla yaşandığını dile getirerek yetkililerden yardım istedi.
Olay Cebeci Mahallesi Cebeci Köyü’nde yaşandı. Cebeci Köyü’nde bulunan hayvanlarına bakmak için yaya olarak giden çoban Abdullah Gökerçin(22), köyün girişinde çevredeki başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Gökerçin’in elbiselerini parçalayan köpekler, vücudunu çeşitli yerlerinden ısırdı. Yaşanan dehşet anlarını gören çevredeki vatandaşlar Gökerçin’in yardımına koştu. Vatandaşların müdahalesiyle kurtarılan Abdullah Gökerçin, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gökerçin, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Köpeklerin aynı yerde başka kişilere de saldırdıkları iddia edildi.
 
“KOLUMU, BACAKLARIMI TUTTULAR”
Yaşadığı dehşet anlarını anlatan Abdullah Gökerçin, “Cebeci Köyü’nde hayvanlarım vardı. Onlara bakmak için geldim. Burada sahipsiz köpekler vardı. Benden önce de 5-6 kişiye saldırmışlardı. Yoldan geçerken bu köpekler bana da saldırdı. Kolumu bacaklarımı tuttular. Sağ olsun buradaki ağabeyler yardım ederek kurtardılar beni. Daha yeni aşıdan geliyorum. Kuduz aşısı yaptırdım” dedi. 

AYNI YERDE İKİNCİ SALDIRI
Aynı yerde saldırıdan birkaç gün sonra bir başka vatandaş aynı köpeklerin saldırısına uğradı. Yola yürüdüğü sırada köpeklerin saldırısına uğrayan Serhat Gedik isimli vatandaş köpekler her iki ayağından ısırdı. Yoldan geçen sürücülerin yardımıyla kurtarılan Gedik, kaldırıldığı hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. 
Aynı köpeklerin kendi yakınlarına da saldırdığını söyleyen köy sakinleri ise, köpeklerin çok saldırgan olduğunu, bu olayların sık sık yaşandığını dile getirilerek, yetkililerden yardım istedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Sultangazi Belediyesi Veteriner İşleri Şefliği Veteriner hekim Soner Bozkurtlar olayla ilgili açıklama yaptı.
Bozkurtlar, “Bu tarz talep ve şikayetler kurumumuza oldukça sık geliyor. Sahipsiz başı boş köpekler ya da daha önce kısırlaştırılmış küpeli köpekler kanun gereği doğal ortamlarına salınıyor. Olması gereken de hayvanların doğaya salınması çünkü çok fazla sayıda hayvan var. Bu hayvanları sonsuza kadar tutabileceğimiz bir alanımız yok. Bizler gelen hayvanların tedavilerini yapıldıktan sonra kısırlaştırma işlemlerini de yapıp çip takılıyor. Sultangazi ilçemiz içerisinde gerçekleşen bu olayın ihbarını aldıktan sonra ekiplerimizi hemen olay yerine yönlendirdik. Ama ekiplerimizin iki defa gitmelerine rağmen köpekleri yakalayamadı. Küpeli hayvanları kanun gereği aldıktan kısa bir süre sonra doğaya geri bırakmamız gerekiyor. Bu tarz saldırı olaylarında vatandaşlarımız ısırma tutanağıyla belediyemize geldiği zaman köpekleri toplamaya yönelik ekiplerimizi yönlendiriyoruz. Bir takım grup bu hayvanlar bize saldırıyor ve toplayın diyor. Bir takım grup ise bu hayvanlar küpeli siz bu hayvanları alamazsınız diyor. Bizde bir şekilde orta yolu bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————
-Köpeklerin ısırdığı çoban
-Oluşan yaraları göstermesi
-Çoban ile röp.
-Köylüler ile röp.
-Köpeklerden detaylar
-Soner Bozkurtlar’ın açıklaması

=================

7- PANDEMİDE ASTROLOGLARA İLGİ ARTTI

İlkay DİKİCİ- Mertcan ÖZTÜRK/İSTANBUL, (DHA)  KORONAVİRÜS nedeniyle bunalan vatandaşların gelecekte kendilerini nelerin beklediğini merak etmesi astrologlara da ilgiyi arttırdı. Uranyen Astrolog Sevilay Eriçdem, “Pandemi sürecinde bunun olması normal, insanlar gelecekle ilgili bilgi almak istiyorlar. Dolayısıyla astroloji bu konuda çok ciddi anlamda yardımcı ve rehber olabilen bir etkiyi çalıştırıyor” dedi.  Eriçdem, 2022 yılına kadar randevusunun dolu olduğunu belirtirken, bazı astrologların randevularının 2024 yılına kadar dolu olduğu öğrenildi. 

“İNSANLAR GELECEKLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İSTİYOR”
Uranyen Astrolog Sevilay Eriçdem, pandemiyle birlikte artan ilgiyi değerlendirirken, “Astrologlara her zaman çok ilgi vardı. Pandemi sürecinde özellikle böyle olacağını biz astrologlar olarak ön görmüştük. Astrolojinin tarihi açısından da bakacak olursanız bu dönemde ciddi anlamda toplumları ilgilendiren olaylar, salgınla bağlantılı olayların olabileceğini bütün astrolog arkadaşlar görmüştü. Pandemi sürecinde bunun olması şöyle normal; insanlar çünkü daha çok öngörü ve gelecekle ilgili bilgi almak istiyorlar. Hem ülke olarak, hem de toplum olarak nereye gidiyoruz? Hem bireysel, hem de kolektif anlamda cevaplar arıyorlar. Dolayısıyla astroloji bu konuda çok ciddi anlamda yardımcı ve rehber olabilen bir etkiyi çalıştırıyor” dedi.

“2022’YE KADAR DOLUYUM”
Sevilay Eriçdem, “2022’ye kadar doluyum. Dersler veriyorum. Hem online dersler yapıyoruz hem de sınıf dersleri yapıyoruz. Pandemi sürecinde de maksimum güvenliği ön plana alarak bu dersleri yapıyoruz. Bu dönemde insanların astrolojik danışmanlık almaları çok normal. Gökyüzü bireysel anlamda büyük değişimlere de hizmet ediyor. Mesela radikal anlamda taşınmalar, yer değiştirmeler, tayinler, yeni iş kurmalar, işi kapatmalar bireysel anlamda da kişileri özellikle yaz aylarına kadar ani gelişebilecek kalp krizi sorunlarına karşı uyarmayı isterim. Gökyüzü özellikle belirli bir yaş üzerindeki insanlara ani gelebilecek rahatsızlıkları da gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“ASTROLOJİ KEHANET SANATIDIR FAKAT GÜVENİLİRLİĞİ HESAPLAMALARDAN GELİR”
Yapılan tahminlerle ilgili Eriçdem, “Soyut kavramlar da somut matematiksel işlemler sonucunda hesaplanabilir. Astroloji astronomik verileri istatistikle birleştirip, bir tür öngörü ve yorum yapmayı sağlayan kehanet sanatıdır. Bu bağlamda kullandığı bütün altyapı bilimseldir. Bir ekonomist ve borsacıların ya da şirket portföylerini değerlendiren kişilerin yaptığı şeyden çok da farklı değildir. İstatistiki veriler üzerinden gidildiği için yaptığınız öngörüler bir tahmin içerir. Astrolojinin yaptığı öngörüler daha çok insanlığı ilgilendiren genel tahminler olduğu için kehanet adı altında adlandırılıyor. Kehanet sanatıdır fakat güvenilirliği tamamıyla somut hesaplamalardan gelir” şeklinde konuştu.

2021 YILI VE KORONAVİRÜS HAKKINDA ÖNGÖRÜLERDE BULUNDU
Uranyen Astrolog Sevilay Eriçdem ayrıca 2021 yılı ve koronavirüs aşıları ile ilgili öngörülerde bulundu. Çin aşısı için yapmış olduğu öngörülerden bahseden Sevilah Eriçdem, “Çin aşısının Türkiye’ye olan uygunluğunu inceledim. Çin aşısının Türk halkına daha uyumlu olduğunu düşünüyorum. Halkın yüzde 90’nının aşılanacağını da öngörüyorum” dedi.  .”Gökyüzünün sahte etkileri sebebiyle bazı kişiler tarafından eylemsellik söz konusu olacaktır” diyen Eriçdem, ” Aşıyı reddeden birtakım gruplar da olacak. Bu da çok normal, kaçınılmaz” diye konuştu.

Eriçdem 2021 yılında, “Gökyüzü etkilerini dünya çapında değerlendirirsek, özellikle Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da ciddi anlamda olaylar bekliyorum fakat Türkiye’de bu olayların en azından hafif ve geçici isyanlar şeklinde olacağını öngörüyorum. Aşı ile ilgili gelişmelerde de mayıs ayına kadar da bir ilacın bulunacağını inanıyorum. Astrolojik faktörler bunu işaret ediyor. Aşamalı olarak da yayılacağını ve 2022’nin sonlarına kalmadan bu konunun tamamen biteceğini öngörüyorum” öngörüsünde bulundu.

Görüntü Dökümü:
———–
-Uranyen Astrolog Sevilay Eriçdem röportajı
-Röportaj detayı
-Yıldız haritasından detay
-Sevilay Eriçdem’den detay
-Eriçdem’in sınıf olarak kullandığı yerden detay
-Öğrencilerden detay
-Muhabir anonsu (İlkay DİKİCİ)

========================

8- (Özel) DOKTOR KAMERA KARŞISINA GEÇTİ, PANDEMİDE YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Burçak BOZKUŞ – Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA)- AMELİYATSIZ ağrı tedavisinde hastalarına şifa olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Canberk Gül, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde hem hastaların, hem meslektaşlarının yüzünü güldürebilmek için “Doktor Kafası” isimli youtube kanalı açtı. Birbirinden farklı içeriklerle kamera karşısına geçen Doktor Gül, “Korona zamanında halkımız evde olmaktan gergin ve mutsuz olduğu için onları bir nebzede olsa gülümsetmek istedim. Kanalın gelirini durumu iyi olmayan kız çocuklarına bağışlamayı düşünüyorum” dedi. 

3 GÜNDE BİN ABONE
İzmir’de özel bir klinikte hizmet veren ve ağrı konusunda yurtdışında eğitim alıp kendi enjeksiyon metodunu geliştiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Canberk Gül, birçok hastasını ameliyat olmadan kendi geliştirdiği metotla sağlığına kavuşturduğunu belirtti. Koronavirüs sürecinde hem hastalara, hem meslektaşlarına moral ve destek olmak için kamera karşısına geçen uzman doktorun kanalı, 3 günde bin aboneye ulaştı. Hastalarıyla arasında özel bir bağ kurduğunu belirten Doktor Gül, durumu olmayan hastalarından ise varsa yetiştirdiği organik bir sebzeyi ücret olarak kabul ettiğimi söyledi. Ayrıca ‘Bastondaş’ adını verdiği uygulama ile de hastaları arasında sosyal bir bağ kurduğunu belirten Gül, projelerini DHA’ya anlattı.

“BU ZAMAN DOĞRU ZAMAN DEDİM”
Mesleğinin dışında müzikle ilgilenen ve kitap yazan Doktor Canberk Gül, youtube kanalı açmaya nasıl karar verdiğini anlattı. Gül, “Ben aynı zamanda stand-up yapıyorum kendi çapımda. Öyle profesyonel bir iddiam yok ama müzikle ilgilenirim. Nota bilgim yok ama duyduğum her şeyi çalabilirim. ‘Aşktan Öte’ parçasını bağlamayla çaldım mesela. Beste yaparım kendim. Kitap yazıyorum bir yandan. Şimdi korona da olunca insanlar gergin. Evinde mutsuz. Sürekli evdeler, dışarıya çıkamıyorlar. O yüzden de dedim bu zaman doğru zaman olabilir. En azından halkımızın biraz da olsa ilgisini çeker, gülümsetir. Gülümsetebilirsek ne mutlu bana dedim” ifadelerini kullandı.

“AMAÇ HALKI BİR NEBZE OLSUN GÜLÜMSETEBİLMEK”
“Doktor Kafası” isimli kanalında bir yandan da doktorların insanlar üzerindeki olumsuz algısını kırmayı hedeflediğini belirten Doktor Gül, “Stand-up videolarımız var. En çok onlar ilgi çekiyor. Müzik videolarımız var. Doktorların insanlar üzerinde şöyle bir algısı var; asosyal, ruh gibi, evden işe işten eve giden gibi. Öyle insanlar olmadığımızı da aslında göstermek istiyorum. Şu an beklediğimden iyi gidiyor. Kanal 3 günde bin aboneye ulaştı. Ben böyle bir şey olacağını tahmin de etmiyordum. 2 hafta önce başladık çünkü. Umarım başarılı olurum. Olur da gelir elde edersem bu gelirleri durumu iyi olmayan kız çocuklarına bağışlamayı düşünüyorum” dedi.

“BAZEN ÖDEMEYİ PORTAKAL TAKSİTİ İLE ALIYORUM”
“Önemli olan hastalarımın iyi olması” diyen Doktor Gül, “Aslında enjeksiyonun yani yaptığımız uygulamanın herhangi bir alternatifi olmadığı için fiyat biçme durumu söz konusu değil. Ama şunu söyleyebilirim. Benim için önemli olan hastalarımın iyi olması. Bana trilyon verseler hastalarım iyileşmedikten sonra bir anlamı yok. Bazen maddi durumu iyi olmayan hastalarımız geliyor. Maddi durumu da iyi olmuyor. Onlarla mesela portakal taksiti, zeytinyağı taksiti şeklinde alıyorum ödemeyi. Ama dışarıdan para vermeyecekler. Kendi organik ürünleri olacak. Öyle olunca iki taraflı güzel bir kazanç gibi oluyor” şeklinde konuştu.

HEM HASTALAR HEM CAN DOSTLAR ŞİFA BULUYOR
HAYTAP ile ortak bir proje yürüttüklerini de belirten Doktor Gül, “Bu dünyada tek başımıza değiliz. Bizimle bu dünyayı paylaşan hayvan dostlarımız da var. Özellikle korona virüs salgını döneminde beslenme, barınma ve tedavi ihtiyacı olan can dostlarımızın yanında olmalıyız. HAYTAP ile yürüttüğümüz projede gönüllü hastalarımızın da maddi ve manevi desteğiyle sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçlarını elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Uzman Doktor Canberk Gül ile röportaj
-Doktor Kafası kanalından detaylar
-Genel ve detaylar

=======================

9- GAZETECİNİN ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ELEŞTİRİSİNE AYM’DEN “İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ” KARARI

-Gazeteci Osman Palçik: “Adil bir karar”

İlkay DİKİCİ- Mertcan ÖZTÜRK/İSTANBUL, (DHA)
Eski Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü eleştirdiği gerekçesiyle adli para cezası çaptırılan ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verilen gazeteci Osman Palçik, “Anayasa Mahkemesi bana göre çok adil bir karar verdi” dedi. 
Gazeteci Osman Palçik’e, 10 yıldan fazla Antalya’nın Kemer ilçesinde Belediye Başkanı olarak görev yapan CHP’li  Mustafa Gül hakkında sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşım sonrasında dava açılmıştı. Palçik, “Hakaret” suçundan adli para cezasıyla cezalandırılmıştı. Bunun üzerine Osman Palçik cezalandırılmasının ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini belirterek Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi de Osman Palçik’in dönemin Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e yönelik eleştirileri nedeniyle adli para cezasıyla cezalandırılmasının “ifade özgürlüğünün ihlali” olduğuna hükmetti. 

“HERKES BU DAVALARI EMSAL GÖSTERECEK”
Demirören Haber Ajansı’na (DHA) yaşamış olduğu yargı sürecini anlatan gazeteci Osman Palçik, “O dönemin belediye başkanı Mustafa Gül’ün yaptığı imar yolsuzluklarına karşı bir grup arkadaşımızla beraber gerek yerel gerekse diğer mecralarda muhalefet yapmamızla başladı. Biz bunları yaparken belirli bir kökene dayandırarak yaptık. Örneğin çocuk bahçelerinin restoran haline çevrilmesi, halka açık yerlerin restoran, kafe ve bar olarak kullanılmalarına karşı çıktık. Otellerdeki bazı yolsuzluklara karşı çıktık. Bunlardan haksız yere toplanan paralar ve bunlar için dava açtık ama kaybettik. Bir tek bu dava için ben inat ettim, Anayasa Mahkemesi’ne gideceğim diye. Anayasa Mahkemesi bana göre çok adil bir karar verdi. Ülkemizin bu tür davalarda bir çığır açtığını düşünüyorum. Çünkü herkes bu davaları emsal gösterecek” dedi.

“TEHDİT EDİLDİM” 
Palçik, “Mahkemenin dekorunu belediye başkanı yaparsa, mahkemenin orada çalışanlarının belli hizmetlilerinin paraları belediye bütçesinden ödenirse, belediyenin görevleri olursa bu tür çarpıklarla karşılaşıyorsun maalesef. Anayasa Mahkemesi’nden bu karar çıkmasa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gidecektim. Dava açmayı düşünüyorum. Haklarımı gözeteceğim. Avukatlarımla görüşeceğim. Mustafa Gül, etrafı ve bu ranttan faydalananlar tarafından tehdit edildim” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
———————-
-Osman Palçik röportaj
-Genel ve detaylar

====================

10- (ÖZEL) KADIKÖY’DE BOŞ YOLDA KAZA KAMERADA

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL,(DHA) KADIKÖY’de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle boş olan yolda hızla ilerleyen hafif ticari araç, cipe çarptı. Ölen yada yaralananın olmadığı kaza güvenlik kamerasıyla saniye saniye kaydedildi
Kaza, Göztepe Mahallesi’nde geçtiğimiz gün saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Dörtyol kesişiminde meydana gelen kazada hızla ilerleyen hafif ticari araç, cipe çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle duramayan araç, park halindeki bir otomobile vurarak durdu. Kazada, yaralanan olmazken her iki araçta da hasar meydana geldi. O anlar bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. 

Görüntü dökümü
—————–
-Kazanın meydana geldiği sokak
-Kaza anı
-Cipin savrulması
-Park halindeki bir otomobile çarparak durması

=================

11- (ÖZEL) ESENYURT’TA KISITLAMADA UYUŞTURUCUYLA YAKALANDILAR

Veysel TİMDU / İSTANBUL, (DHA)-ESENYURT’ta, sokağa çıkma kısıtlamasında yapılan denetimlerde 3 kişinin üzerinden uyuşturucu madde ele geçirildi. Şüpheliler polis merkezine götürüldü.
Esenyurt Pınar Mahallesi’nde polis ekipleri tarafından sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile denetim noktası kuruldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan noktada, 27 ABZ 032 plakalı otomobilin içinde bulunan kişilerden şüphelenen polis ekipleri, aracı durdurdu. Araç içindeki 3 şüphelinin yapılan üst aramasında 901 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüphelilerden birine ise koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takmadığı gerekçesiyle ceza kesildi. 3 şüpheli Esenkent Gazi Turgut Aslan Polis Merkezi’ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
-Şüphelilerin üst aramasından görüntü
-Şüphelilerin polis aracına götürülüşü
-Genel ve detaylar 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!