Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (Geniş haber) ARNAVUTKÖY’DE HIRDAVAT DEPOSUNDA YANGIN: 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Murat SOLAK-Burçak BOZKUŞ-Serdar ALTINTEPE-Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL,(DHA) – ARNAVUTKÖY’de hırdavat deposunda çıkan yangında bir kişi son anda kendini dışarı atarak kurtulurken, içeride mahsur kalan Pakistan uyruklu 4 kişi feci şekilde hayatını kaybetti. Cenazeler depodan çıkatılarak ambulanslarla Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. 
Merkez Mahallesi Eski Edirne Asfaltı’ndaki 4 katlı apartmanın bodrum katında bulunan hırdavat deposunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almayı başardı. Mahallelinin içeride çalışan kişilerin olduğunu söylemesi üzerine itfaiye ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yangın sırasında bir kişinin son anda kendini dışarı atarak alevlerin içinde kalmaktan kurtulduğu ortaya çıktı. 

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ARKADAŞLARININ KURTARILMASINI BEKLEDİ 
Yangından kurtulan Pakistan uyruklu kişi dışarıda gözyaşları içinde arkadaşlarının kurtarılmasını bekledi. Duman tahliyesi de yapılan depoda 4 Pakistanlı’nın cansız bedenine ulaşıldı. İtfaiye ekipleri cenazeleri depodan çıkartarak ambulanslarla götürüldü. Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatılırken, son anda kendini dışarı atarak kurtulan kişi hastanede ayakta tedavi edildi. Tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Polisin yangınla ilgili soruşturması devam ediyor.

“4 KİŞİNİN SESİ GELİYORDU. İÇERİ GİREMEDİK. ALEVLER ÇOKTU”
Yangının çıktığını fark eden ve müdahale etmeye çalıştıklarını söyleyen mahalle sakini Gürkan Şahin, “Önce içeriden tek bir arkadaş çıktı. Çıplaktı. Sesini duyduk. Buranın üst tarafında oturuyoruz. Arkadaş çıplaktı bağırıyordu, ‘Arkadaşlarım içeride kaldı’ diye. Seslendiğimizde zaten içerideki arkadaşların sesi geliyordu. 4 kişinin sesi geliyordu. İçeri giremedik. Alevler çoktu. Sağ taraftan camları kırmaya çalıştık çıkmaları için. Ondan sonra ilk işimiz itfaiyeyi aradık. Elimizden geleni yapmaya çalıştık ama içeriye giremedik. Yangın her tarafı sarmıştı. İçeriye zaten giremiyorduk her şey devrilmişti. İçeriye seslendim 4 kişiye. Tepki verdiler bana. Yabancı uyruklular zaten. ‘Kimse var mı panik yapmayın gelecek ambulans’ dedim. Onlar da ‘Abi, abi, abi’ diye bağırıp durdular. ‘Gelecekler’ dedim. Zaten ambulans itfaiye geldi ama çok içerdelerdi. Biz de giremedik. İçeriye girip müdahale etmeye çalıştık ama olmadı” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
———–
-Olay yeri
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-Cenazelerin çıkartılması
-Söndürme çalışmalarından detaylar
-Mahalle sakinleri ile röpler
-Yangından kurtulan kişinin görüntüsü
-Çalışmaları izlemesi
-Ağlaması
-Olay yerinin HAVADAN görüntüleri 

=======================================

Reklam Alanı

2- ARNAVUTKÖY BELEDİYE BAŞKANI BALTACI: YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ DEĞİL

Burçak BOZKUŞ – Feridun AÇIKGÖZ – Murat SOLAK – Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA) Arnavutköy’de Pakistan uyruklu 4 kişinin cansız bedenine ulaşılan yangın faciasının yaşandığı hırdavat deposunda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Çıkş nedeniyle ilgili kesin bir bilgi yok” dedi.
Merkez Mahallesi’ndeki hırdavat deposunda çıkan yangının ardından bölgeye gelip, incelemelerde bulunan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, yaptığı açıklamada şunları söyledİ: “Maalesef dört  yabancı uyruklu misafirimiz hayatını kaybetti. Şu an soğutma çalışmaları devam eden bir durum var. Yangın söndürüldü içeride ancak  bir yandan duman zehirlenmesi diğer yandan da belli vatandaşlarda yanıklar var. Buna bağlı olarak ölüm gerçekleşmiş. Çıkış nedeni ile ilgili kesin bir bilgi yok. Ancak yangının söndürüldüğünü biliyoruz. Oradaki itfaiyeci arkadaşlardan aldığımız bilgiye göre, ilk önce dışarı bir kişi çıkıyor yaralı olarak. Daha sonra itfaiye geldiğinde müdahale etmek suretiyle diğerlerini buluyor ama maalesef ölü olarak buluyor. İçeride yatan varmış. Arkadaşlarımız içeride yatıyor olabilirler. Acaba vardiya usulü çalışmadan kaynaklı bir şey midir yoksa yatakhane olarak kullanılan bir yer midir bunlar ancak tespitlerden sonra belli olacak. İçeride ulaşılması gereken bir kişi kalmamıştır.”

Görüntü Dökümü:
—————–
-İncelemelerden detaylar
-Belediye Başkanı açıklamalar

=====================================

3 –  RUS SAVAŞ GEMİSİ İSTANBUL BOĞAZI’NDAN GEÇTİ

Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK / İSTANBUL (DHA) RUS savaş gemisi Noboyepkacck İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaparak Karadeniz’e açıldı. 
Rus Karadeniz donanmasına ait 142 borda numaralı ‘Noboyepkacck’ adlı savaş gemisi, İstanbul Boğazı’ndan geçti. Rus Savaş gemisine Türk Sahil Güvenlik botu eşlik ederken geminin ön ve arka güvertesinde bulunan can yelekli askerler İstanbul Boğazı’nı seyretti.

Görüntü Dökümü:
———————–
-İstanbul Boğazı’ndan geçen gemi
-Geminin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü altından geçmesi
-Gemi güvertesinde bekleyen askerler
-Genel ve detay
 

===========================

4- MISRA ÖZ YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Haber: İSTANBUL, (DHA)- TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında eşini ve oğlunu kaybeden Mısra Öz, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü özel hastanenin yoğun bakımından çıkarılarak normal hasta odasına alındı. Koronavirüse yakalanan ve solunum sıkıntısı nedeniyle 11 Nisan 2021 tarihinde tedavisine başlanan Mısra Öz’ün sağlık durumu ile ilgili Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Ceyhun Solakoğlu şu bilgileri verdi: “Artan solunum sıkıntısı nedeniyle 17 Nisan 2021’de yoğun bakım servisine alınan hastamız, o günden bu yana sedasyon altında entübe ve mekanik solunum desteğinde tedavi edilmekteydi. Tedavisindeki olumlu gelişmeler neticesinde bu sabah hastamız yoğun bakım servisinden normal hasta odasına alındı, tedavisine devam ediliyor.” 

===============================

5 – KÜÇÜKÇEKMECE’DE 1 MİLYON 250 BİN LİRA DEĞERİNDE ALTIN ÇALAN MEKSİKALI HIRSIZ KAMERADA

Adem VAROL / İSTANBUL, (DHA) KÜÇÜKÇEKMECE’de 1 milyon 250 bin lira değerinde altın dolu çantayı otomobilin içinden çalan Meksikalı şüpheli yakalandı. Parmak izi bırakmamak için eldiven giydiği de tespit edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hırsızlık anları kameraya yansıdı. 
Olay, geçtiğimiz ay Küçükçekmece’de bulunan oto tamir dükkanında gerçekleşti. Meksika uyruklu Juan H. (48) oto tamir dükkanına gelen ve otomobillerinin yanından uzaklaşan kişileri hedefine aldı. Parmak izi bırakmamak için eldiven giydiği öğrenilen şüpheli, gizli bir şekilde otomobile yanaşarak kapısını açtı. Şüpheli, içerisinde altın küpe, kolye, yüzük ve künye gibi ürünlerin olduğu çantayı alarak hızlıca olay yerinden uzaklaştı. Otomobil sahibinin kuyumculuk yaptığı öğrenilirken, çantanın içerisindeki altınların değerinin 1 milyon 250 bin lira olduğu belirlendi. Dakikalar sonra otomobilinde çantasını bulamayan vatandaş, çalındığını anlayıp en yakın polis merkezine giderek ihbarda bulundu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Polis ekipleri, ihbar üzerine çalışma başlatarak şüphelinin kimliğini ve adresini tespit etti. Yapılan operasyon ile Juan H., kaldığı adreste kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Juan H.’nin, hırsızlık suçundan daha önceden polise geliş kaydı olduğu öğrenildi.

HIRSIZLIK ANI KAMERADA
Öte yandan, şüphelinin hırsızlık anı anbean kameralara yansıdı. Juan H.’nin gizli bir şekilde mavi bir otomobilin yanına gelerek kapısını açması,  çantayı alarak uzaklaşması çevrede bulunan güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Öte yandan, şüphelinin olaydan bir ay öncesinde farklı bir otomobile hırsızlık girişiminde bulunduğu, fakat dükkan içerisinde bulunan kişilerin durumu farketmesi ile şüpheliyi kovaladıkları an da görüntülerde yer aldı.

Görüntü dökümü
————————
-Şüpheli adliyeye sevk anı
-Otomobilin içerisinden çantayı alma ve uzaklaşma anları
-Başka bir tarihte denediği hırsızlık girişimi ve vatandaşlardan kaçışı

==============================

6- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ’NDE KISITLAMA DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/ İSTANBUL (DHA) KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde polis ekiplerinin denetimleri sürüyor. Ekipler, güvenlik noktasından geçen araçları durdurarak tek tek kontrol ediyor. 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt genelinde uygulanan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde polis ekipleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anadolu’dan Avrupa’ya geçiş yönünde denetim yaptı. Bu noktadan geçen araçlar tek tek durdurularak sürücü ve yolcuların gerekli izin belgeleri olup olmadığı kontrol edildi.
 
Görüntü Dökümü:
———————–
-15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılan denetim
-Denetim için bekleyen araçlar
-Polis ekiplerinin gerekli belgeleri kontrol etmesi
-Muhabir anons (Gamze Şimşek)
-Genel ve detay

==================================

7- BAHÇELİEVLER’DE OKUL BAHÇESİNDE HAVAYA ATEŞ EDEN ŞÜPHELİ YAKALANDI 

Haber: Ali TİNBEK / İSTANBUL DHA- BAHÇELİEVLER’de okul bahçesinde emniyet birimlerine hakaret ederek, havaya ateş ettiği tespit edilen M.K. ile silahı temin eden B.C.B. yakalandı. 18 yaşından küçük olduğu belirlenen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. 
Zafer Mahallesi’nde 23 Nisan’da okul bahçesinde emniyet birimlerine hakaret edilerek, tabanca ile meskun mahalde ateş edilmesi ve olaya ait görüntülerin sosyal medya üzerinden paylaşılması üzerine polis harekete geçti. Videonun incelenmesi ve yapılan araştırmalar sonucu görüntülerde yer alan şüphelinin 18 yaşından küçük M.K. isimli kişi olduğu tespit edildi.  Aynı gün 23.50 sıralarında M.K. ikametinde yakalandı. M.K.’nın görüntüde kullandığı tabancayı 18 yaşından küçük B.C.B. isimli  kişiden temin ettiği belirlendi. B.C.B. de suç unsuru kurusıkı tabanca ve 2 adet fişek ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. “Halkı Kanunlara Uymamaya Alenen Tahrik Etme” ve “Meskun Mahalde Ateş Etmek” suçlarından dün adliyeye sevk edilen M.K. ile B.C.B. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:
———————-
Sosyal medyada yer alan görüntü

==================================

8- BEYOĞLU’NDA YANGINDA 3 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR-Ersan SAN/İstanbul,(DHA)- BEYOĞLU’nda, 6 katlı binanın giriş katında, bulaşık makinesinin kısa devre yapması nedeniyle çıkan yangında, 3 kişi dumandan etkilendi.
Firuzağa Mahallesi Türkgücü Caddesi 29 numarada 14.00 sıralarında meydana gelen olayda, 6 katlı binanın giriş katındaki dairede, bulaşık makinesinin kısa devre yapması nedeniyle yangın çıktı. Mutfaktan gelen dumanı fark ederek yangına müdahale etmeye çalışan daire sakinleri alevleri söndüremezken, duman tüm binayı sardı.

Yoğun duman nedeniyle binada mahsur kalan vatandaşlar, olayı görerek yardıma koşan komşularının yardımıyla dışarı çıktı. Dumandan etkilenen 3 kadın, sağlık ekiplerinin olay yerinde oksijen tedavisi uygulamasının ardından hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınırken, dairede küçük çapta hasar meydana geldiği öğrenildi.

Yangını fark ederek komşularına yardıma giden Selahattin Kaya “Birinci katta yangın çıktı. İtfaiyeler geldi söndürdüler yangını. Karşı komşuyum, dumanları gördüm geldim. Komşuluk görevimizi yaptık. Ölen yok, sadece zehirlenme var. Onlar da şu anda ambulansın içinde tedavi görüyor” dedi.

Görüntü Dökümü
———————
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Sağlık ekiplerinin dumandan etkilenlere oksijen  vermesi
-Dumandan etkilenen kadının ambulansa gidişi
-Çevre binaların pencerelerine çıkarak izleyenler
-Röp.
-Yangın çıkan dairenin dışından görüntü
-Çevredekiler
-Genel ve Detaylar

=====================================

9- ŞİŞLİ VE KAĞITHANE’DE 7 FARKLI İŞ YERİNDEN HIRSIZLIK YAPAN ŞÜPHELİ KAMERADA

Ali ÇAĞLAR TINBEK / İSTANBUL, (DHA) ŞİŞLİ ve Kağıthane’de 7 farklı iş yerinden hırsızlık yaptığı belirlenen şüpheli yakalandı. Farklı suçlardan 17 kaydı bulunan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şüpheli güvenlik kamerasına da yansıdı. Şişli ve Kağıthane’de 23 Mart ve 22 Nisan 2021 tarihleri arasında 7 farklı iş yerinde hırsızlık olayı gerçekleşti.  Güvenlik kamera görüntüleri inceleyen ekipler, hırsızlık olaylarını O.T.Y. (32) isimli şüphelinin gerçekleştirdiğini tespit etti. Şüpheli önceki gün Kuştepe Mahallesi’nde Çarşı ve Mahalle Bekçisi görevlilerince yakalanarak gözaltına alındı. Farklı suçlardan 17 kaydı bulunduğu belirlenen şüpheli,  tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü:
———————-
-Şüphelinin bir iş yerine girmesi
-Genel ve detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!