Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1 – SENDİKALAR 1 MAYIS’TA TAKSİM CUMHURİYET ANITI’NA ÇELENK BIRAKTI    

Burçak BOZKUŞ – Yalın ONAT – Feridun AÇIKGÖZ – Buğra BENLİOĞLU – İbrahim MAŞE / İSTANBUL (DHA) – 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendikalar Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bazı sendikalar sabah saatlerinde Taksim Meydanı’ndaydı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TBB), Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, HAK-İŞ, HAKSEN, Sağlık Hizmetleri Sendikası , Sivil Memurlar Sendikası ve TÜRK-İŞ sırasıyla meydana gelerek Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan sendika üyeleri, ‘Yaşasın 1 Mayıs’ sloganları attı ve bildiri okudular. Anıta çelenk bırakılmasının ardından sendika üyeleri Kazancı Yokuşu’na karanfiller bıraktı.

“HEPİMİZİN BİR MAYIS’I KUTLU OLSUN”
DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bugün binlerce kilometre ötede dünyanın dört bir tarafında yüzünü hiç görmediğimiz, hiç görmeyeceğimiz sınıf kardeşlerimizle umudumuzu gelecek dünya güçlerimizi mücadelemizi ve coşkumuzu bütünleştirdiğimiz gün. Evet, bugün bir Mayıs. Bugün senenin 365 günü çalışan işçi sınıfının kendi talepleriyle alanlarda, meydanlarda olduğu gün. Hepimizin bir Mayıs’ı kutlu olsun.” dedi.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise,”En son İzmit’te 1 Mayıs’ı kutladık. Bu sene 1 Mayıs’ı kutlama imkanı bulmuyoruz. Gönül arzu ediyor ki seneye yüz binlerle kutlayalım. Gönül arzu ediyor ki DİSK olsun HAK-İŞ olsun hep beraber kutlayalım 1 Mayıs’ı çünkü sorun aynı sıkıntı aynı. Arkadaşlarımızı katlettiler aradan 42 yıl geçti hala bunları kimin yaptığı faili meçhul devam ediyor. Ben geçen sene söyledim onu kim kurguladıysa kim sisteme aldıysa 15 Temmuz’u da onlar sisteme aldı. “dedi.

Görüntü dökümü
-Sendikaların basın açıklamaları
-Alana gelişler
-Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakılması

========================

2- İSTANBUL VALİLİĞİ:  212 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Reklam Alanı

Ali TİNBEK – İstanbul DHA –  İSTANBUL Valiliği, Taksim’e çıkmaya çalışan toplam 212 kişinin gözaltına alındığı açıkladı.
İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada,  ” 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunma,
Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakma ve basın açıklaması talebinde bulunan HAK-İŞ, TÜRKİŞ, Birleşik Kamu İş, Vatan Partisi ve TGB, Hak Sen, DİSK, TEÇ-Sen, SİME-Sen, SAHİMSen, DİSK(TMMOB-TTB-KESK) sendikalarının başvuruları, salgınla mücadele ve tam
kapanma tedbirlerine uygun olmak kaydıyla Valiliğimizce değerlendirilerek belirli saat aralıklarıyla bu faaliyetlere izin verilmiştir” denildi.
Ancak yasadışı yürüşüylerin de olduğu belirtilen açıklamada, “İl ve ilçe Hıfzıssıhha meclislerince alınan sokağa çıkma kısıtlaması ve tam kapanma tedbirlerini ihlal ederek izin verilen sendikalar dışında ve Taksim Meydanı’na çıkmak için toplanan kişiler hakkında Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca idari işlem yapılmıştır. Kaymakamlıklarımızca 2911 Sayılı Kanun uyarınca alınan kararlara aykırı olarak toplantı ve gösteri yapmak amacıyla toplanan, güvenlik güçlerimizce yapılan tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve mukavemetle karşılık veren toplam 212 kişi gözaltına alınmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştır”  bilgileri yer aldı.

=======================

3- 1 MAYIS KUTLAMALARI İÇİN TAKSİM’DE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI 

Yalın ONAT – Feridun AÇIKGÖZ – /İSTANBUL(DHA) Taksim’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri alındı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için polis, Taksim Meydanı’na çıkan yolları sabah saatlerinden itibaren bariyerlerle kapattı.
Görevliler ve izinli sendika üyeleri hariç, Cumhuriyet Anıtı ve çevresine kimse alınmadı.  İstiklal Caddesi de yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Sadece otel rezervasyonu olan turistlerin İstiklal Caddesi’ne girişine izin verildi. Taksim’e yakın metro istasyonları da ulaşıma kapatıldı. Çok sayıda polisin görev aldığı Taksim ve çevresinde dedektör polis köpeği, atlı polisler ve seyyar jammer devriye gezdi. Polis helikopteri de önlemlere destek verdi.

Görüntü Dökümü
———
Demir Bariyerler 
Polis ekipleri detayı 
Seyyar Jammer Detay 
Atlı Polisler 
Muhabir Anons(Yalın ONAT) 

=====================

4- TAKSİM’E YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA HARBİYE’DE GÖZALTI 

Haber-Kamera: Gamze ŞİMŞEK- Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL (DHA) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’e yürümek isteyen 19 kişi Harbiye’de gözaltına alındı.
Şişli, Harbiye Cumhuriyet Caddesi’nde ellerindeki bayrak ve pankartlarla slogan atarak Taksim Meydanı’na gitmek isteyen gruba polis müdahale etti. 10’u kadın 19 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
—————
-Polisin gruba önlem alması
-Polisin gruba müdahale etmesi
-Gözaltına alınan eylemciler
-Eylemcilerin polis aracına bindirilmesi
-Genel ve detay

==================

5- HARBİYE’DE EYLEMCİLERE POLİS MÜDAHALESİ; 43 GÖZALTI

Haber-Kamera: Gamze ŞİMŞEK- Ramazan EĞRİ/ İstanbul DHA
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Harbiye’den Taksim Meydanı’na yürümek isteyen 43 kişi gözaltına alındı.
Şişli Harbiye Cumhuriyet Caddesi’nde 43 kişi, Taksim Meydanı’na yürümek istedi. Eyleme HDP Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı. Polis eylemcilere müdahale ederken 43 kişi gözaltına alındı. Yaşanan arbede sırasında gazdan eylemcilerin yanı sıra polisler de etkilendi. 

Görüntü Dökümü
—————-
-Polisin eylemcilere müdahalesi
-Eylemcilerin gözaltına alınması
-Gaz bombasının patlaması
-Gazdan etkilenen eylemciler
-Gazdan etkilenen polisler
-Eylemcilerin otobüse bindirilmesi
-Eyleme katılan HDP’li milletvekili
-Genel ve detay

========================

6 –  BEŞİKTAŞ’TAN TAKSİM’E YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE

Esma MURAT- Ömer HASAR-İSTANBUL- (DHA) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Beşiktaş’ta Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.
Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda toplanan bir grup, Taksim Meydanı’na yürümek istedi. Gruba polis engel oldu. Ancak yürümekte ısrar eden gruba polis, gaz ile müdahale etti. Gözaltına alınan grup üyeleri emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Görüntü Dökümü;
——–
-Grubun görüntüsü
-Polisin yolu kesmesi
-Müdahale
-Gözatılar

=========================

7- ESENYURT’TA VETERİNERİ DARBEDEN ŞÜPHELİLER  ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL, (DHA) ESENYURT’ta, trafikte yol verme nedeniyle çıkan tartışmada veteriner Arda Erdabak’ı darbeden 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Hastanede tedavisi süren Erdabak’ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. 
Olay, 30 Nisan saat 00.52 sıralarında Esenkent Mahallesi Süleyman Demirel Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 81 ABM 991 plakalı minibüsün sürücüsü Deniz Gülmez  ile 06 DU 8449 hafif ticari aracın sürücüsü veteriner Arda Erdabak arasında yol verme tartışması çıktı. Sürücülerin araçlarının içindeki sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Minibüs sürücüsü ve yanındaki arkadaşı Ahmetcan Gülersöyler Erdabak’ı aracından indirerek darbetmeye başladı. Etraftaki kalabalığa aldırış etmeden sürücüyü darp eden saldırganlar, daha sonra araçlarına binerek uzaklaştı. Olayın ardından polis ekipleri Erdabak’ı darp eden iki kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Deniz Gülmez ve Ahmetcan Gülersöyler bugün adliyeye sevk edildi. Hastanede tedavi altında olan veteriner Arda Erdabak’ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Görüntü dökümü:
———–
DÜN OLAYA İLİŞKİN GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER
Güvenlik kamerası
-Sürücülerin tartışmaya başlaması
-Saldırganların araçtan inmesi
-Saldırganların, sürücüyü darp etmesi
-Saldırganların kaçması
-Şüphelilerin polis merkezinden çıkarılması
Aktüel
-Şüphelilerin çıkış görüntüsü
-Hastaneden detay
-Erdabak’ın eşinden detay
-Ezgi Aslantaş ile röp
-Genel ve detay

==============================

8- (ÖZEL) GAZİOSMANPAŞA’DA KEDİLERE ZEHİR VERİLEREK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR- Emin YEŞİL/İSTANBUL,(DHA) 
GAZİOSMANPAŞA’da peş peşe kedi ölümleri sonrası, mahalle sakinleri kedilerin bazı kişi ve ya kişilerce zehir verilerek öldürüldüğü iddia etti. 
Gaziosmanpaşa Küçükköy Mahallesi Cebebi Caddesi üzerinde bulunan kedilerin ölümü sonrası, mahalle sakinleri tarafından tepkilere neden oldu. Mahalle sakinleri, kedilerin bazı kişiler tarafından zehirli et verilerek öldürüldüğünü iddia etti. Son bir ay içinde Cebeci Caddesi çevresinde 5 kedinin ani ölümü sonrası mahalle sakinleri yetkilere seslenerek gereğinin yapılmasını istedi. 
Mahalle sakini Ferhat Görtürk, “Burada 4-5 kedi yavrusu vardı. Büyüttük biraz kendine geldiler sonra 3 tane yavru öldü. Hepsi aynı şekilde öldü. Ağzından beyaz beyaz akıntılar, gözlerinin etrafı morarma şekilde, kusmalar ve kafa yerde gezmeleri şekilde sırayla öldüler. Ölen kedileri ben kendim konteynere attım. Bugün de bu son kedi aynı şekilde olunca, şüphelendik. 4 gündür oluyor birileri yapıyor, yakalarsak şikayet edeceğiz. Bunların zehirlendiğini düşünüyoruz. Bütün kediler öldü bir bu kaldı. Buna bir çözüm bulsunlar. Bu vahşete bir son verilsin” dedi.  Fırat Candan ise, “Bizimde aynı şekilde iki tane kedimiz vardı. Herhalde bunlara zehirli et veriyorlar. Bu hayvanların burnundan ağzından akıntılar geliyor. Hayvanların yürümeye mecali yok. Son bir ay içinde 5 tane kedi öldü. Birileri bunları zehirliyor.” İfadesini kullandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-cep telefonu görüntüsü
Kedinin halsiz halinden detaylar
Ölen bir kediden detay
-Aktüel görüntü
Kediden detaylar
Röportajlar
Genel görüntü ve detay

===========================

9 – (ÖZEL) – İSTANBUL’DA TAM KAPANMAYI KARAVANLARINDA GEÇİRİYORLAR

Yalın ONAT – Mertcan ÖZTÜRK – Ali Kerem BENGİ/İSTANBUL (DHA) KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında 17 günü karavanlarında geçirmek isteyenlerin adresi Maltepe’deki Karavan Parkı oldu.  Daha önce hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında karavan parka gelenler, gün boyu aileleri ve arkadaşlarıyla vakit geçiriyor. Beraberlerine evcil hayvanlarını da alan karavancılar, hem deniz kokusu alıyor hem de güneşli havanın tadını çıkarıyor.

“DÖRT DUVAR ARASINDA OLMAKTANSA BURADA OLMAYI TERCİH EDİYORUM” 
Karavanda kalan Serkan Eyisüzer ,”Özellikle pandemi dönemlerinde günlük yaşamın sıkıcılığından kurtulup, evde dört duvar arasında kalmaktansa burada karavanımızda olmayı tercih ediyoruz. Ben bir spor eğitmeni olarak kendi antremanlarımı da burada açık havad,a karavanımdan çok uzaklaşmadan pandemi kurallarına dikkat ederek yapıyorum.Açık havada çok daha rahat ediyoruz. İki kedim var onlar da benimle. Birlikte mutlu bir şekilde yaşayabiliyoruz” dedi. 

“PANDEMİDE KARAVANDA YAŞAMAK BÜYÜK BİR KEYİF OLDU”
4 yıldır karavanda yaşadığını belirten Mehmet Akif Tataroğlu da “Pandemide karavanda yaşamak büyük bir keyif oldu.Bu süre fevkalede güzel geçecektir” diye konuştu.

“PANDEMİDEN ÖNCE 5-10 KARAVAN VARDI ŞİMDİ 80-90 KARAVAN VAR”
Eşiyle birlikte karavanda yaşayan Ufuk Öztürk, “Normalde burada 5-10 karavan vardı. Pandemiden sonra 80-90 karavan hafta sonları bile buraya geliyor,   vakitlerini burada geçiriyorlar. Bu dönemde çok insan geldiö şeklinde konuştu. 

“KUTU OYUNLARIMIZ VAR, TELEVIZYON VE PROJEKSIYON DA VAR”
Ailesi ile tam kapanma için karavan parkına gelen Namık Kemal Bora Gönüllüeroğlu, “Daha rahat geçer, açık hava da olmanın vermiş olduğu nimetler var. Uzun süreli bu dönemi  karavanda geçirmeyi tercih ettik ailece.  Karavanda kutu oyunlarımız var, gerekirse TV var, projektörden film de seyrediyoruzö dedi. Ailenin 12 yaşındaki kızları Doğa Su ise, “Evde olduğumdan daha eğlenceli, kitap okuyoruz. Evdeyken de yapıyorduk ama dışarıda vakit geçiremiyorduk o yüzden sıkıcı geçiyordu” diye konuştu.
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
——————-
Havadan drone ile karavan parkı 
Karavan parkından detaylar 
Karavanda kalanlar ile röp. 
Evcil hayvanlardan görüntüler
Karavanda kalanların günlük yaşamlarından detaylar
Muhabir anons(Yalın ONAT) 

===================

10 – FATİH’TE SAHTE KİMLİK VE PASAPORT OPERASYONU: 2 GÖZALTI

Ali Çağlar TINBEK /İSTANBUL,(DHA) FATİH’te bir adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda sahte pasaport, kimlik kartı ve vize ele geçirildi. Terör ve suç örgütü üyelerine sahte belge hazırladığı tespit edilen Irak uyruklu 2 şüpheli gözaltına alınırken, operasyon kameraya yansıdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 28 Mart Cuma günü Fatih’te terör ve suç örgütü üyeleri ile yabancı kişilerin yurt dışına çıkmalarına 2 kişinin yardımcı oldukları yönünde ihbar aldı. Harekete geçen ekipler, tespit edilen 2 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslere yapılan baskınlarda çok sayıda vize, pasaport, kimlik kartı ve bu belgelerin yapımında kullanılan 15 farklı ülkeye ve çeşitli resmi kurumlara ait mühür, kaşe ve belge ele geçirildi. Irak uyruklu şüpheliler A.J.M.M. ve W.A.K. gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından 29 Mart’ta adliyeye sevk edildi.  Şüpheli A.J.M.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, şüpheli W.A.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü:
——————————–
-Adreslere yapılan baskın anları
-Adreste ele geçirilen sahte kimlik, pasaport ve izin, vize belgelerinin görüntüsü
-Adreslerde yapılan aramaların görüntüsü
-Genel ve detaylar

===============

11- THY’NİN MAYIS AYINDA YENİ UÇUŞ ROTALARI BELLİ OLDU

Enver ALAS – İSTANBUL, (DHA) Türk Hava Yolları (THY) mayıs ayına ait güncel uçuş planını açıkladı. Koronavirüs pandemisine rağmen İstanbul Havalimanı’ndan geçen yıl 44 iç hat 165 dış hat noktasına yaptığı seferler ile Avrupa’da en çok uçan havayolu olan THY, mayıs ayında da birçok yeni noktayı uçuş listesine ekledi.
THY’nin mayıs ayına ait güncel uçuş planı belli oldu. Buna göre ilk olarak 2 Mayıs’tan itibaren Kanada’da Toronto ve Montreal’in ardından üçüncü uçuş noktası olan Vancouver seferlerine başlayacak. Vancouver seferleri haftada üç gün yapılacak.

NEWWARK SEFERLERİ BAŞLIYOR
ABD’de New York John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’na yaptığı seferlerden sonra bu şehirdeki ikinci büyük havalimanı olan New Jersey’deki Newark Liberty Uluslararası Havalimanı’na seferler ise 21 Mayıs’tan itibaren haftanın her günü gerçekleştirilecek

TÜRKİSTAN SEFERLERİ 8 MAYIS’TA BAŞLIYOR
8 Mayıs’tan itibaren İstanbul Havalimanı’ndan haftada bir gün gerçekleştirilmesi planlanan Kazakistan’ın Türkistan şehrine seferler ise 8 Haziran’dan itibaren haftada iki frekansa çıkacak. THY yine Özbekistan’ın Fergana ve Ürgenç, şehirlerine mayıs ayından itibaren seferlere başlamayı planlıyor. Salgın nedeniyle ara verilen Azerbaycan’da Gence seferleri ise mayıs ayında haftada 2 uçuş gerçekleştirilmesi planlanıyor

MALDİVLER VE SEYŞELLER DEVAM EDİYOR
Türk Hava Yolları nisan ayında haftada 2 uçuş olarak tekrar yeniden başlattığı Seyşeller seferleri ile haftada 5 uçuş yaptığı Maldivler seferlerine mayıs ayı boyunca devam edecek.

===================

12 – İSTANBUL VALİLİĞİ:  212 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ali TİNBEK – İstanbul DHA –  İSTANBUL Valiliği, Taksim’e çıkmaya çalışan toplam 212 kişinin gözaltına alındığı açıkladı.
İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada,  ” 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunma,
Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakma ve basın açıklaması talebinde bulunan HAK-İŞ, TÜRKİŞ, Birleşik Kamu İş, Vatan Partisi ve TGB, Hak Sen, DİSK, TEÇ-Sen, SİME-Sen, SAHİMSen, DİSK(TMMOB-TTB-KESK) sendikalarının başvuruları, salgınla mücadele ve tam
kapanma tedbirlerine uygun olmak kaydıyla Valiliğimizce değerlendirilerek belirli saat aralıklarıyla bu faaliyetlere izin verilmiştir” denildi.
Ancak yasadışı yürüşüylerin de olduğu belirtilen açıklamada, “İl ve ilçe Hıfzıssıhha meclislerince alınan sokağa çıkma kısıtlaması ve tam kapanma tedbirlerini ihlal ederek izin verilen sendikalar dışında ve Taksim Meydanı’na çıkmak için toplanan kişiler hakkında Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca idari işlem yapılmıştır. Kaymakamlıklarımızca 2911 Sayılı Kanun uyarınca alınan kararlara aykırı olarak toplantı ve gösteri yapmak amacıyla toplanan, güvenlik güçlerimizce yapılan tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve mukavemetle karşılık veren toplam 212 kişi gözaltına alınmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştır”  bilgileri yer aldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!