Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- AKARYAKITTA VERGİ KAÇAKÇILARINA “SİLİCİ” OPERASYONU

– Cumhuriyet tarihinin akaryakıta bağlı en büyük vergi kaçakçılığı operasyonu

Halil Sadri YILMAZ – İstanbul DHA –  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli eş zamanlı 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik “Silici” kod adlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 220 şüpheli gözaltına alınırken, akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği tespit edildi. Silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin yaklaşık 3,6 milyar TLolduğu ve MASAK raporuna göre devletin yıllık 3 milyar TL, 5 yıl içerisinde 15 milyar TL zarara uğratıldığı belirlendi. İçişleri Bakanlığı, operasyonun Cumhuriyet tarihinin akaryakıta bağlı en büyük vergi kaçakçılığı operasyonu olduğunu açıkladı.

220 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce; 15 ve 16 Ocak tarihinde eş zamanlı olarak İstanbul merkezli 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik “Silici ” kod adlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yapılan çalışmalarda; Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Gelir İdaresi(GİB) ve Vergi Denetim Kurulu (VDK) ile işbirliği yapıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında bilişim sistemleri yoluyla kamu kurumlarını zarara uğrattığı tespit edilen 220 şüpheli gözaltına alındı.
170 akaryakıt istasyonu, 23 akaryakıt dağıtıcı firması,1 istasyon teknik destek firması, 2 otomasyon yazılım ve bağlı 1 şubesi olmak üzere toplam 242 noktada vergi müfettişleri ile gelir uzmanlarının katılımı ile yapılan aramalarda mali belgelere ve bilgisayar, cep telefonu gibi dijital materyallere el konuldu. Operasyon kapsamında arama ve gözaltına alma işlemleri devam ediyor. 

5 YILDA 15 MİLYAR TL ZARAR
Akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği tespit edildi.
Silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin yaklaşık 3,6 milyar TL olduğu ve MASAK raporuna göre devletin yıllık 3 milyar TL, 5 yıl içerisinde 15 milyar TL zarara uğratıldığı belirlendi.
İçişleri Bakanlığı, operasyonun Cumhuriyet tarihinin akaryakıta bağlı en büyük vergi kaçakçılığı operasyonu olduğunu açıkladı

Görüntü Dökümü:
———
-Operasyondan görüntüler

Reklam Alanı

==========================

2 – ESENYURT’TA ŞAŞIRTAN BASKIN; DIŞARIDAN ÇİĞKÖFTECİ İÇİ BERBER

Haber-Kamera: Şahin BOZKURT-Erol DEĞİRMENCİ-Veysel TİMDU/İSTANBUL,(DHA) – ESENYURT’ta kısıtlama günü açık olan çiğköfteciden kapı açarak, faaliyetine devam eden kuaföre baskın düzenlendi. Ceza yazımı sırasında tıraş etmeye devam eden berber, kepengi göstererek, “Açık değiliz, kapalıyız şu anda” dedi.
Esenyurt Mandıra Caddesi’nde bir erkek kuaförün faaliyetine devam ettiği haberini alan Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri adrese baskın yaptı. Ekipler adrese geldiklerinde yasal olarak açık olan çiğköfteciden kapı açılarak bir kuaförün faaliyetine devam ettiğini belirledi. Baskın sırasında içeride sıra bekleyen müşterilerin de olduğu görüldü. Ceza kesildiği sırada berber bir çocuğu tıraş etmeye devam etti. İçeride bulunan müşterilere ve berbere 3 bin 469 liradan ceza kesildi. 2 işletme de belediye ekipleri tarafından mühürlendi.
Kapalı kepengini göstererek, “Zaten kapalıyız şuanda. Cumartesi (Cuma) gününden kalan müşterileri aldım. Cumartesi günü çalışamıyoruz zabıtalar geçtiği için dediğim gibi bir kişiyi alayım dedim” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
—————-
-Berberle röp
-Polisin içeriye girişi
-Sırada bekleyen müşteriler
-Berberin tıraş etmesi
-Çiğköfteci dükkanı 
-Genel ve detay görüntü

==================

3- (Özel) MALTEPE’DE KUMAR OYNAYANLAR YİNE POLİSE YAKALANDI

-Yasak dinlemediler, mührü kırıp yine oynamaya devam ettiler.

Gamze ŞİMŞEK/ İSTANBUL (DHA) MALTEPE’de iki ayrı adrese yapılan baskınlarda kumar oynadığı tespit edilen 33 kişiye toplam 145 bin 200 lira ceza kesildi. Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri koronavirüs denetimleri kapsamında geçtiğimiz günlerde ihbar üzerine 2 farklı adrese baskın düzenledi. Polis ekipleri, daha önce kumar oynandığı için ceza kesilen Feyzullah Mahallesi’nde bulunan kafe restorana geldi. Mührün bozulduğu ve içeriden sesler geldiğini gören ekipler içeri girdi. Polis içeride 14 kişinin bulunduğunu tespit etti. Yapılan aramalarda daha önce buzdolabında saklanan çok sayıda oyun fişinin bu kez lavabo altlarındaki dolaplara saklanmış olduğunu belirlendi. 14 kişiye İl Hıfzısıhha Kanunu gereğince kişi başı 3 bin 150 lira ve kumar oynayan her bir kişiye 1250 lira para cezası uygulandı. 
Polis ekiplerinin Küçükyalı’da bulunan bir işyerine yaptığı denetimde ise kapının işyeri sahibi tarafından açılması üzerine içeride 19 kişinin bulunduğu görüldü. Oyun fişleri dolapların içine gizlenmiş halde bulunurken, yapılan üst aramalarında kumar oynanmasından kazanç olarak elde edildiği düşünülen 56 bin 810 lira ve 5 bin 500 dolar tespit edildi. 19 kişiye İl Hıfzısıhha Kanunu gereğince ve Kumar oynamaktan toplam 82 bin 500 lira ceza kesildi. Yapılan 2 baskında 33 kişiye toplam 145 bin 200 lira cezai işlem uygulandı. 

Görüntü dökümü:
——————–
-İşyerlerinde kumar oynadığı tespit edilen kişiler
-Denetime gelen polis ekipleri
-Denetimde bulunan oyun pulları
-Denetimde bulunan paralar
-Genel ve detay 

================

4- (ek bilgilerle) İSTANBUL’DAKİ TERÖR OPERASYONUNU

Ertan KILIÇ-Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA)   – İSTANBUL’da PKK/KCK terör örgütüne yönelik 5 ilçede 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alınırken şüphelilerin örgütün dağ kadrosunda faaliyet gösterdikten sonra İstanbul’a geldikleri öğrenildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yaptığı çalışmalar ile örgütün dağ kadrosunda yer aldıktan sonra İstanbul’a geldikleri belirlenen kişilerin yakalanması için operasyon düzenledi. Teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul genelinde 5 ilçede 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda 5’i yabancı uyruklu olmak üzere, 9 şüpheliden 8’i gözaltına alındı.

KADIKÖY’DE BİR GÖZALTI
Operasyon yapılan adreslerden biri Kadıköy ilçesi Caferağa Mahallesi Dr. Esat Işık Caddesi’nde bulunan 5 katlı binanın bodrum katı oldu. PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldığı belirtilen şüphelinin kaldığı daireye baskın yapıldı. Operasyonda şüpheli gözaltına alınırken, evde aramalar yapıldı. Aramalar sonucu bir dizüstü bilgisayara el konuldu. 

OPERASYONDA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlarda haklarında yakalama kararı bulunan 5’i yabancı uyruklu olmak üzere 9 kişiden 8’i yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
Görüntü dökümü:
—————————–
-Terörle Mücadele Ekiplerinin binaya girişi
-Polislerin çevre güvenliği alması
-Gözaltına alınan şüphelinin binadan çıkarılışı
-Gözaltına alınan şüphelinin polis aracına bindirilişi
-Genel ve detay görüntüler

================

5- BAŞAKŞEHİR’DE BOŞ YOLDA KAZA YAPTI; OTOMOBİLLE ÇUKURA DÜŞTÜ

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE  / İSTANBUL,(DHA) BAŞAKŞEHİR’de sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günde boş kalan yolda kaza yapan bir sürücü otomobili ile çukura düştü. Sürücü kazada yara almazken çukura düşen otomobil uzun uğraşlar sonucu çıkarıldı.
Kaza saat 14.00 sıralarında Başakşehir Atilla Altıkat Caddesi üzerinde meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasında boş kalan yolda giden 34 VT 0828 plakalı otomobil sürücüsü yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Refüje çıkan otomobil, Başakşehir Belediyesi’nin refüj çalışmaları için açtığı çukura düştü. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken ortaya ilginç görüntü çıktı. Olay yerine çağrılan çekici ile uzun süren çalışmalar sonucu otomobil düştüğü çukurdan çıkarıldı. 

Görüntü dökümü
——————–
Çukura düşen otomobil
Otomobilin refüje çıktığı yer
Otomobilin çukurdan çıkarılması

====================

6- (ÖZEL)EYÜPSULTAN’DA TRAFİK MAGANDASININ ‘DRİFT’ YAPTIĞI ANLAR KAMERADA

Haber: Alper KORKMAZ – Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)
Eyüpsultan’da bir kişinin, farklı noktalarda drift yaparak trafiği tehlikeye attığı anlar hem kendi, hem de videosunu çekmesini istediği vatandaşların kamerasına yansıdı.
Eyüpsultan’ın Kemerburgaz ve Göktürk mevkilerinde trafik magandasının vatandaşların canını hiçe sayarak drift yaptığı anlar kameraya yansıdı. Sürücü, sabah ve akşam saatlerinde farklı adreslerde 06 BOV 950 plakalı otomobiliyle cadde ve kavşaklarda drift yaptığı anları arkadaşlarına çektirdi. Aynı zamanda kendi kamerasıyla da trafiği tehlikeye attığı anları kaydeden kişi, bu görüntüleri sosyal medya hesabından yayınladı.

Görüntü Dökümü:
——————–
-Drift yapan sürücünün arabasından görüntüler
-Başka araçlardan drift anları

===================

7- (ÖZEL) BEYOĞLU’NDA OTELDE KORKU DOLU ANLAR

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA) – BEYOĞLU’nda kaldığı otel odasında elindeki tabancanın patlaması sonucu başından yaralanan kişi lobiye inerek yardım istedi. Mermi çekirdeğinin çene altından girip alnından çıkması sonrası ağır yaralan kişi yürüyerek bindiği sedye ile ambulansa taşındı.  Hastanede tedavi altına alınan kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Olay dün akşam saat 17.00 sıralarında yaşandı. Yüksek Kaldırım Caddesi üzerinde bulunan otelde kalan Mehmet Emin Ö. elindeki tabancanın ateş alması sonucu başından yaralandı. Mermi çekirdeğinin çene altından girip alnından çıkması sonucu kan kaybeden yaralı bu halde lobiye inerek yardım istedi. Daha sonra otel önüne çıkan Mehmet Emin Ö. oturup beklerken polis ekipleri durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Bir süre sonra gelen sağlık ekipleri yaralıya olay yerinde ilk müdahalede bulundu. Mucizevi şekilde hayatta kalan ve sedyeye yürüyerek binen yaralı daha sonra ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olay yerine emniyet şeridi çekerek incelemelerde bulundu. Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Mehmet Emin Ö.’nün ciddi derecede hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Polis olay sonrası soruşturma başlattı.  

Görüntü dökümü 
————
-Otel önünde oturan yaralı 
-Polis ekipleri 
-Ambulansın gelişi 
-Sağlık ekibinin yaralıya ilk müdahalesi 
-Yaralının oturduğu yerden kalkıp yürüyerek bindiği sedyeye yatması 
-Yaralının kameraya tepkisi 
-Ambulansın gidişi 
-Polisin olay yerine şerit çekmesi  
-Olay yeri incelemesi 
-Genel ve detay görüntüler 

======================

8- KADIKÖY’DE YANGIN; YÜRÜME ENGELLİ KİŞİYİ KOMŞULARI DIŞARI ÇIKARDI

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL (DHA) Kadıköy’de 2 katlı binada yangın çıktı. Yanan binanın bitişiğindeki evde yaşayan ve o sırada uyuyan yürüme engelli kişiyi komşuları dışarı çıkardı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken binada hasar oluştu.
Kadıköy, Fikirtepe Mahallesi Erenler Sokakta saat 10.45 sıralarında 2 katlı binanın üst katı ve çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri görenler itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yangın nedeniyle büyük korku ve panik yaşandı. Çevredeki vatandaşlar yanan binanın bitişiğindeki evde yaşayanların kapısına vurarak uyardı. Burada yaşayan yürüme engelli Oktay Kaya’yı komşuları kapıya vurarak uyandırdı. Komşuları Kaya’yı tekerlekli sandalye ile yangın yerinden uzaklaştırdı. Komşularının su verdiği Oktay Kaya “Evde uyuyordum. Komşular sağ olsun uyandırdı. Yarım yamalak üstümü giydim. Engelliyim çıkardılar beni.” diye konuştu.
Yangın, itfaiyenin yarım saat süren çalışmalarının ardından söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, binada hasar oluştu. 

Görüntü dökümü:
————–
-Gecekondu çatısındaki alev ve dumanlar
-İtfaiyenin müdahalesi
-Komşuların bitişiğindeki gecekonduların kapılarını çalması
-Yanan evin önündeki motosikletin kaldırılması
-Yürüme engelli bir kişinin dışarı çıkarılması
-Engelli kişi ile röp
-Vatandaşlar ile röp
-Genel ve detay görüntüler

============================

9- SAHTE AVUKAT TARAFINDAN 210 BİN DOLAR DOLANDIRILDI

Ali AKSOYER-Adem VAROL/İSTANBUL,(DHA) CEZAEVİNDEKİ eşinin mahkeme işlemleri için avukat tutan Sibel Bal Kotan isimli kadın, M.Ö. isimli sahte avukat tarafından 210 bin dolar dolandırıldı. Kotan şikayetçi olurken, gözaltına alınan şüpheli, adliyeye sevk edildi.
Olay Maltepe’de yaşandı. Sibel Kotan isimli kadın, cezaevindeki eşi Yunus Kotan için avukat aradı. Kayınvalidesinin aracılığıyla M.Ö.(53) ile anlaştı. Aradan zaman geçmesine rağmen dava sürecinde gelişme yaşanmadığını fark eden Kotan, araştırmaları neticesinde M.Ö.’nün avukat olmadığını anladı. Kotan,  dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu. Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmada, M.Ö., 13 Ocak tarihinde kaldığı evde gözaltına alındı. M.Ö. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.Ö.’nün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
Sibel Kotan, “Hukuki olarak avukat olduğunu iddia eden birisi tarafından dolandırıldım. 2 ila 6 ay arasında eşimi cezaevinden çıkaracağını söyledi. Konuyla hiç ilgilenmedi. Onunla çalışmaktan vazgeçtik ve onu şikayet edeceğimizi söyledik.” dedi.

Görüntü dökümü
———————-
-Mağdur ile röportaj
-Şüphelinin adliyeye sevki

============================

10- ÜNLÜ İSİMLER ONLINE FESTİVALDE SAHNE ALDI;  2 GÜNDE 62 BİN KİŞİ İZLEDİ

İstanbul –  2021 yılının ilk müzik festivali “Milyonfest Online” başladı. İlk iki günde Sertab Erener, Ceza, Athena ve Can Bonomo gibi ünlü isimler sahne aldı, toplam 62 bin kişi izledi.
Türkiye’nin bu yılın ilk festivalini online düzenliyor. Online etkinlik ve gösteri platformu Sosyo’dan canlı yayınlanan festivalin çekimleri Fişekhane’de gerçekleştiriliyor. 5 gün sürecek festivalin ilk gününde Sertab Erener, Ceza ve Can Bonomo sahne alırken, konserleri 27 bin kişi canlı izledi. Festivalin ikinci gününde dün Athena, Adamlar ve Sena Şener sahne aldı. İkinci günde ise konserleri 35 binden fazla kişi canlı izledi. 
Sevilen şarkılarını seslendiren Athena geceye damgasını vururken, grubun vokalisti Gökhan Özoğuz,, “Bu zor zamanlarda böyle bir festival yapabilmek çok önemli. Bu festivali düzenleyen, böyle zamanlarda birlikte olmamızı sağlayan Milyonfest’e çok teşekkür ediyorum” dedi. Sena Şener de pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini ifade ederek, sanatçıların tekrar sahnelere dönebilmesine imkan yaratılmasına teşekkür etti.
Festivalin üçüncü gününde bugün Mazhar Fuat Özkan, Manga ve Pamela müzikseverlerle buluşacak. Festivalde 16-17-18 Ocak tarihlerinde sahne alacak sanatçılar şöyle:
16 Ocak Cumartesi:
Mazhar Fuat Özkan – Manga – Pamela
17 Ocak Pazar:
Duman – Cem Adrian – Ceyl’an Ertem
18 Ocak Pazartesi:
Pentagram – Pinhani – Fatma Turgut
 
Görüntü Dökümü:
———–
-Konserlerden görüntüler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!