Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-4

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

1-  ZEYTİNBURNU’NDA GEMİ KIYIYA SÜRÜKLENDİ (3)

Elif YAVUZ – Burçak BOZKUŞ – Buğra BENLİOĞLU – Kubilay ÖZEV – İstanbul DHA – Zeytinburnu’nda fırtına nedeniyle sürüklenen Comoros Bayraklı STREAMLİNE gemisi karaya oturdu.  
Marmara denizinde şiddetli fırtına etkili oluyor. Zeytinburnu, Ahırkapı’da fırtına nedeniyle Morini Limanına kayıtlı ve Comoros Bayraklı “STREAMLİNE” isimli kargo gemisi saat 15.00 sıralarında kıyıya sürüklendi. Sancak tarafından karaya oturduğu belirtilen gemi için, olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait 3 kurtarma römorkörü, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 2 bot ile tahlisiye (can kurtarma) ve çevre ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği’nden Zeytinburnu’nda kıyıya sürüklenen gemiye ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bugün saat 15.00 sıralarında Sahil Güvenlik Harekat Merkezinden alınan bilgiye göre;  Zeytinburnu Ahırkapı (D) bölgesinde demirli bulunan, Morini Limanına kayıtlı ve Comoros Bayraklı “STREAMLİNE” isimli kargo gemisinin, hava muhalefeti nedeniyle demir tarayarak kıyıya sürüklendiği ve sancak tarafından karaya oturduğu bildirilmiştir.  Olay yerine ivedilikle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait (3) kurtarma römorkörü, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait (2) bot ile tahlisiye (can kurtarma) ve çevre ekibi sevk edilmiştir.  Yapılan kontrollerde olay nedeniyle çevre kirliliği yaşanmadığı rapor edilmiştir.” denildi. 

KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Zeytinburnu’nda önlerinde demirli bulunan 108 metre Comoros bayraklı Streamlıne isimli genel kargo gemisinin muhalefeti nedeniyle demir tarayarak kıyıya sürüklenmesi ve sancak tarafından karaya oturması üzerine ivedilikle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma 2, Mehmetçik ve Poyraz römorkörleri ile tahlisiye (can kurtarma) ve çevre ekibi sevk edilmiştir. Yapılan kontrol neticesinde gemide 2 personel bulunduğu ve çevre kirliliği yaşanmadığı rapor edilmiştir” denildi.

Görüntü Dökümü;
—–
-Geminin görüntüsü

========================

Reklam Alanı

2-(Özel)- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇENGELKÖY’DE ESNAFLA SOHBET ETTİ, BALIK ALDI

Beyza Nur GÜLER-Güven USTA/İstanbul, (DHA)  CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Çengelköy’de bir balıkçıdan alışveriş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde cuma namazı kıldıktan sonra İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüşmek için Vahdettin Köşkü’ne hareket etti.
Erdoğan, Çengelköy’de ilerlerken makam aracından el sallayarak vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra bir balıkçının önünde makam aracını durdurarak esnaf ile bir süre sohbet etti. Erdoğan, balıkçıdan lagos balığı da aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Vahdettin Köşkü’ne geçti. 

“BÜYÜK BALIĞI SORDU, ‘ADI NE?’ DEDİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 kilo 300 gram ağırlığında bir lagos satın aldığını ifade eden balıkçı Yusuf Terletme,  “Her zaman buradan geçiyor zaten, geçtiği zaman da balıklarımıza bakıyordu. Geçerken sağ olsun kornaya basar, selamını verir. Eksik etmez.” dedi.
Terletme, “Müşterimiz zaten. Devamlı balık veririz. Lagos balığı verdik. Ege balığı, güzel bir balıktır. Beyaz eti vardır. Büyük balığı sordu, ‘Adı ne?’ dedi. Lagos dedik. Yanında bir misafiri vardı herhalde. Hoşuna gitti, verdik” diye konuştu.

Görüntü dökümü: 
————————- 
-Erdoğan’ın konvoyunun durması
-Balıkçı ile konuşması
-Balıkçının balığı hazırlaması
-Balığın arabaya konması 
-Balıkçı ile röp.
 -Genel ve detay

======================

3- (Geniş haber) BAHÇELİEVLER’DE SANAYİ SİTESİNDE PATLAMA 

*Patlama anları kamerada

*İşyerinde oluşan hasar içeriden görüntülendi.

Alper KORMAZ – Ersan SAN – Emin YEŞİL – İstanbul DHA – BAHÇELİEVLER’de sanayi sitesinde patlama meydana geldi. Patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Bahçelievler Kocasinan sanayi sitesinde konfeksiyon atölyesinde ütü kazanı patladı. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Toplam 25 çalışanın oldu atölyede öğle molası olması sebebiyle az sayıda çalışan olduğu öğrenilirken şans eseri patlamada ölü ya da yaralı olmadı. İşyerindeki oluşan hasar da içeriden görüntülendi.

“DEPREM OLUYOR ZANNETTİM”
Patlamaya şahit olan görgü tanığı Gökhan Karataş, “Minibüsümü tamir ettirmek için karşı dükkandaydım. Tam da bu yöne baktığım sırada gürültü oldu. Gürültüyle beraber kazan aşağı düştü. Ben tüp patlaması zannettim. Etrafta panik havası oluştu. İçerde de o bölümde boşluk vardı sanırım” dedi. Bir diğer görgü tanığı Şahabettin Tokdemir, “Cuma saatiydi bir anda patlama oldu. Savaş alanına döndü. Yukarıdaki tekstil firmasında kazan dairesinde olmuş. Deprem oldu zannettim ama çok şükür değilmiş. Cuma saati de olduğu için büyük bir felaket önlendi” ifadelerini kullandı. Patlama olan tekstil atölyesinin giriş katında faaliyet gösteren başka atölye çalışanı Atanur Batdal, “İçerde oturuyordum. Ben o anda büyük bir patlama meydana geldi. Deprem oluyor zannettim sonra dışarı çıkıp bakınca bu olayla karşılaştım. Ütü kazanı patlamış ama Allah’tan kimseye bir şey olmadı” şeklinde konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği’nden patlamayla ilgili yapılan açıklamada, “Bugün saat 14.00 sıralarında Kocasinan Oto Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren bir konfeksiyon işletmesinin ütü kazanında patlama meydana gelmiştir. Olay yerine güvenlik, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilmiş olup, alınan ilk bilgilere göre yaralı ve can kaybımız bulunmayıp, işyeri önündeki 3 araçta kısmi hasar meydana gelmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmış olup, sanayi sitesi esnafımıza geçmiş olsun dileğimizi sunuyoruz” denildi.

PATLAMA ANI KAMERADA
Öte yandan patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde patlamayla düşen beton parçalarının araçlara zarar verdiği görülüyor

Görüntü Dökümü:
——-
-Patlama anı
-Olay yerinden görüntü
-Havadan görüntüler
-Görgü tanığı röp
-Olay yeri inceleme çalışmalar

===================

4- MECİDİYEKÖY’DE DÖNERCİDEKİ ÇALIŞANLAR ARASINDAKİ TARTIŞMA KANLI BİTTİ

Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL,(DHA)- MECİDİYEKÖY’de bir dönercideki personeller arasında kavga çıktı. Kavgada bir kişi elindeki bıçakla diğer çalışanlara saldırdı. Kavgada 3 kişi bıçakla yaralanırken iki kişi de darp sonucu yaralandı.
Olay, Mecidiyeköy Mahallesi Lati Lokum Sokak’ta bulunan bir dönercide meydana geldi. Dönercideki çalışanlar arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında bir çalışan, diğer çalışanlara bıçakla saldırdı. Kavgada 3 kişi bıçakla yaralanırken, iki kişide darp sonucu yaralandı.  İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıları ambulansla çevredeki hastanelere götürdü. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipler, olayla ilgili çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
——————
-Yaralının ambulansa götürülüşü
-Polis ve sağlık ekipleri
-Olay yeri
-Genel ve Detaylar 

==================

5- ESENYURT’TA YABANCI UYRUKLU KİŞİ ARKADAŞINI BIÇAKLAYIP, KENDİNİ İÇERİ KİLİTLEDİ
 
*Şüpheli elinde meyvelerle pencereye gelerek, kendisini görüntüleyen gazetecilere meyve uzattı

Haber-Kamera: Şahin BOZKURT-Erol DEĞİRMENCİ/İSTANBUL,(DHA)-
Esenyurt’ta birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçaklayan şüpheli kendisini daireye kilitledi. Yaralı ambulansla hastaneye kaldırılırken, çilingirle kapının açılması üzerine şüpheli gözaltına alındı.
Namık Kemal Mahallesi 17. Sokak’ta iddiaya göre kimliği belirsiz şüpheli, birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakla yaraladı. Yaralanan Türkmenistan uyruklu Murat Bazarov kendisini dışarıya attı. Şüpheli ise kapıyı kapatarak kendisini içeriye kilitledi. Yaralıyı görenler durumu polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı Bazarov ambulansla özel bir hastaneye kaldırılırken, polisler içerideki şüpheliyi dışarı çıkarmaya çalıştı.
 
“BURADA BİR ŞEY Mİ OLDU?”
Kapıyı açmayan şüpheli pencereden dışarı bakarken kendisini görüntüleyen kameraları görünce “Burada bir şey mi oldu?” soru sordu. Bir süre içeri giden şüpheli daha sonra elinde meyvelerle pencereye gelerek, kendisini görüntüleyen gazetecilere meyve uzattı. Olay yerine çilingir gelmesi üzerine içeride kilitli olan şüpheli polis tarafından dışarıya çıkartıldı. Alkollü olan kimliği belirsiz şüpheli gözaltına alındı.
 
Görüntü Dökümü:
———————
-Şüphelinin “Bir şey mi oldu?” diye sorması
-Şüphelinin meyve uzatması
-Şüphelinin penceredeki konuşmaları
-Gözaltına alunması
-Yaralının hastaneye götürülmesi
-Olay yerine gelen polisler
-Olay yerine gelen ambulans
-Genel detay

=================

6- BEYLİKDÜZÜ’NDE GİRDİĞİ EVDEN KONTAK ANAHTARINI ALIP OTOMOBİLİ ÇALAN HIRSIZ YAKALANDI

-Polis ekipleri 267 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyip, hırsızı yakaladı

Haber: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)
Beylikdüzü’nde, girdiği adreslerden 4 adet cep telefonu ve bir evden kontak anahtarını alıp otomobil çalan hırsız, polis ekiplerinin 89 farklı güvenlik kamerasından 267 saatlik görüntüyü incelenmesi sonucunda yakalandı.
Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi’nde 15 Ocak ve 17 Ocak günlerinde iki farklı adresten 4 adet cep telefonu ve evlerden birinden kontak anahtarını alınıp ev sahibinin otomobili çalındı.  Ev sahipleri, adreslerinde hırsızlık yaşandığını fark edince durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.
Yapılan çalışmalarda polisler, 89 farklı güvenlik kamerasında 267 saatlik görüntüyü tek tek inceledi. İncelemede hırsızın Bahçelievler’de otomobili 30 saat beklettikten sonra aynı renk, marka ve model başka bir araca ait plaka ile değiştirip, Bakırköy’e götürüp 20 saat park halinde tuttuğu belirlendi.
Şüphelinin, Bakırköy’deki adrese çok sık geldiği fark eden ekipler, otomobili Bakırköy’de takibe aldı. Yapılan takip sonucunda U.C. isimli şüpheli, Florya’da 27 Ocak Çarşamba günü yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri tamamlanan U.C., “Evden hırsızlık” ve “Oto Hırsızlığı” suçlamaları ile adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü:
—————
-Şüphelinin çaldığı otomobil ile takibi
-Şüphelinin yaya olarak takibi
-Şüphelinin adliyeye götürülüşü

===================

7- BALE SANATÇILARI DERNEĞİ’NDEN BALE ANTRENÖRLÜĞÜ KURSUNA TEPKİ

Haber-Kamera: Elif YAVUZ-Kubilay ÖZEV/İSTANBUL,(DHA) GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’na bağlı Türkiye Dans Sporları Federasyonu (TDSF) tarafından ‘bale antrenörlüğü’ programı açılmasının ardından Bale Sanatçıları Derneği duruma tepki göstererek “Bale spor değil sanattır” kampanyası başlattı.
Türkiye Dans Sporları Federasyonu (TDSF) tarafından 6-12 Mart tarihleri arasında 56 saatlik ‘bale antrenörlüğü’ programı yapılacak. Türkiye Dans Sporları Federasyonu tepki verilmesinin ardından bale ve modern dans branşları kurslarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Bale Sanatçıları Derneği bugün düzenlediği basın toplantısında sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

“BALENİN SPORLAŞTIRILMASI ÇOK YANLIŞ”
Bale Sanatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Tarlak, “Eğitim müfredatının belirleyenler dans federasyonu. İki gün sonra değiştirmeyecekleri ne malum. Tamamen yönetmeliğe ve yasaya dayanan, Milli Eğitim kurumları olarak böyle bir inisiyatifte, ayrıcalıkta bulunmamalı. Suiistimale açık olmamalı. Yarışması yapılabilen her branş spordur demişler. Baleyi de bu şekilde bünyelerine almışlar.  Bale yarışmaları zaten yapılabiliyor. Bunun için bir federasyona bağlı olmaya gerek yok” dedi. Tarlak, “Bu durumun dünyada bir örneği yok. Hiçbir şekilde de duyulmamalı. Bu çok büyük ayıp. Balenin sporlaştırılması, bu alana sokulması çok yanlış” diye konuştu.

“SAKATLIKLARIN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ”
44 yıldır bale okulu işleten balerin Gülnur Bayburt, “Hepimiz çok üzüldük. Şoke olduk ama kazanacağımızdan eminim. Bir bale antrenörünün olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Bu kavramlar baleye hiç yakışmıyor. Yarışması olan her şey spor diyorlar. Resim, piyano, opera yarışmaları da var, o zaman onlar da spor. Biz bunlara göz yumarsak yarın müziğe de spor diyecekler. Biz okullarda 14 yıl eğitim veriyoruz. Bunlar çok kısa bir eğitim süresi belirttiler. 14 sene nerede 1 sene nerede. Bir çocuğun gelişebilmesi, kaslarının oturabilmesi için defalarca aynı hareketi yapıyorlar.  En esnek bir vücut bile olsa böyle hızlı program uygularsanız sakatlığın önüne geçilmez” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————
-Dernek Basın açıklaması
-Ayfer Tarlak röportajı
-Gülnur Bayburt röportajı
-Genel ve detay
-Bale ve spor ayakkabısı

==================
 
8- KORONAVİRÜS BASKININDAN SAHTE BAŞKOMİSER ÇIKTI

Haber: İSTANBUL,(DHA)
Küçükçekmece’de pandemi nedeniyle kapalı olması geren bir müzikhole baskın düzenlendi. Polis ekiplerinin düzenlediği baskında 17 kişiye para cezası kesilirken, mekânda bulunan bir kişi polis süsü vermekten yakalandı. Baskın anı kameralara yansıdı.
Küçükçekmece polis ekipleri yasaklar kapsamında kapalı olması gereken bir müzikholün açık olduğu ihbarını aldı. Küçükçekmece Teyfikbey, Mahallesi’nde bulunan adrese polis ekiplerinin 26 Ocak’ta yaptığı baskında mekânda 17 kişinin olduğunu tespit etti. Ekipler, baskın sırasında bir sahtekârlığı ortaya çıkardı. Mekânda bulunan M.A. (23) isimli kişi kendisini Organize Şubede başkomiserim diye tanıttığını ve mekân sahibi olduğu öğrenilen N.U.’nun “Bana organizede başkomiserim demişti. Bin 700 lira borç istedi. Ben de verdim” dediği öğrenildi. Başkomiser olduğunu iddia eden kişinin üzerinde yapılan aramalarda “İçişleri Bakanlığı Personel Deniz Hava Kurtarma” kimliği bulundu. O kimliğin de sahte olduğu bildirildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Mekândaki işlemlerinin ardından emniyete götürülen M.A.’nın, 2020 yılında Artvin’den “Askeri Ceza Kanununa Muhalefet” suçundan aranma kaydı bulunduğu belirlendi. “Resmi Belgede Sahtecilik” ve “Kamu Görevinin Usulsüz Üstlenilmesi” suçlarından hakkında işlem yapılan M.A. sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Öte yandan M.A.’nın da aralarında bulunduğu 17 kişiye toplamda 1593 Sayılı Umum Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesine göre toplam 58 bin 973 lira para cezası kedildi. İş yeri ise mühürlendi.

Görüntü dökümü
————–
-Baskın anı polis kamerası 

=====================

9- ÜSKÜDAR SAHİLDE DEV DALGALAR

Murat KORKMAZ-Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL,(DHA) İSTANBUL’da sabah saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar Üsküdar’da da etkili oldu. Üsküdar’da, şiddetli rüzgarla birlikte oluşan dev dalgalar kıyıya vururken, vatandaşlar sahil yolunda yürümekte güçlük çekti. Bazı vatandaşların dalgaları arkasına alıp selfie çektiği görüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından şiddetli rüzgar sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Şiddetli rüzgar sahil şeridi boyunca etkili oldu. Üsküdar sahilde şiddetli rüzgarla birlikte oluşan dev dalgalar kıyıya vururken vatandaşlar da yürümekte güçlük çekti.Bazı vatandaşlar da dalgaları arkasına alarak selfie çekti. Sahilde yürüyüş yapan Ercan İmrek, “Bugün lodos var, boğazın durumu çok güzel. Bu manzarayı kaçırmak istemedik. İstanbul müthiş bir şehir. Avrupa’yı gezdik ama böyle bir yer yok. Dalgalardan ıslandık ama moralimiz bozulmadı.” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
———————–
-Üsküdar sahilden görüntü
-Dalgaların kıyıya vurması
-Sahildeki vatandaşların görüntüsü
-Fotoğraf çekenler
-Dalgalardan kaçmaya çalışlanlardan görüntü
-Selfie çekenler
-Vatandaşlar ile röp
-Genel ve detay görüntüler

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!