Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- ERDOĞAN’DAN ÇİFTÇİYE BÜYÜK MÜJDE

Gülseli KENARLI / İstanbul, (DHA) Pandemi nedeniyle zor günler geçiren çiftçiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla büyük destek geldi.  Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçinin elinde kalan 1 Milyon 200 bin ton patates 250 bin ton soğan 750 bin ton çeltiği satın alacak.
Pandemi döneminde yaşanan sorunlar nedeniyle çiftçilerin ürünlerinin bir kısmı elinde kaldı. Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçinin elinde kalan 1 milyon 200 bin ton patates, 250 bin ton soğan, 750 bin ton çeltik satın alınacak. Çiftçinin satın alınan ürünü ise vatandaşa ücretsiz dağıtılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pandemi süreci boyunca mağdur olan çiftçinin sorunlarının çözümü için destek çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

=================

2- ERDOĞAN’DAN  4. ETNOSPOR FORUMU’NA VİDEOLU MESAJ

İstanbul DHA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  4. Etnospor Forumu’na gönderdiği mesajda “Türkiye olarak bu ilgiyi canlı tutarak, ata sporlarımızın daha da yaygınlaşması için yürütülen çabaları desteklemekte kararlıyız” dedi.
Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) tarafından organize edilen 4. Etnospor Forumu başladı. 

“GELENEKSEL DEĞERLERİN ÖNEMİNİ GÖRDÜK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrim içi toplanan foruma bir video mesaj gönderdi. “Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun kıymetli yöneticileri, değerli sporcularımız, saygıdeğer misafirler, sizleri en kalbi duygularımla,  Cumhurbaşkanı Erdoğan, forumun başarılı geçmesini temenni etti. Dünyanın farklı köşelerinden foruma çevrim içi olarak iştirak eden, katkı sunan, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanlığın koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği bir dönemde böyle bir forumun tertip edilmesini son derece isabetli buluyorum. Salgınla beraber sadece sağlığın ve sağlıklı hayatın değil aynı zamanda dayanışmanın, paylaşmanın, geleneksel değerlerin önemini de gördük. Bu süreçte dil, din, ırk, bölge fark etmeksizin büyük insanlık ailesi olarak hepimizin kederi ve kaderinin ortak olduğunu bir kez daha anladık. Salgın ülkeler arasındaki adaletsizliklerin yanı sıra tek tipçi, dayatmacı, popüler kültürün de açmazlarını ortaya koymuştur. Bireyselliği yücelten, maneviyatı yok sayan, geleneksel değerleri hor hakir gören hakim zihniyet, salgının yol açtığı sorunları derinleştirmiştir” dedi.

Reklam Alanı

“GENÇLERİN ATA SPORLARIMIZA İLGİSİNİN ARTTIĞINA ŞAHİT OLUYORUZ”
Kovid-19 salgını sonrasında yeniden şekillenecek dünyada geleneksel spor dallarıyla, bu sporların temsil ettiği kültür ve değerlerin daha fazla öne çıkacağına inandığını ifade eden Erdoğan,  “Son bir yıl içinde ülkemiz gençlerinin spora, özellikle ata sporlarımıza yönelik ilgisinin giderek arttığına şahit oluyoruz. Türkiye olarak bu ilgiyi canlı tutarak, ata sporlarımızın daha da yaygınlaşması için yürütülen çabaları desteklemekte kararlıyız. 60’tan fazla ülkenin iştirakiyle gerçekleşen bu önemli forum kapsamında yapılacak tartışmalar inşallah bu mücadelemizde bizlere destek olacak, yol gösterecektir. Bu düşüncelerle nazik davetiniz için tekrar teşekkür ediyor, 4. Etnospor Forumu’nun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Forumun icrasında emeği geçenleri tebrik ediyor, Rabbimden her birinize muvaffakiyetler niyaz ediyorum. kalın sağlıcakla” ifadelerini kullandı.

GörüntüDökümü:
—–
-Erdoğan’ın konuşması
-Erdoğan’ın konuşması

==================

3- (Geniş haber) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SARIYER’DE MİNİBÜS DURAĞINA UĞRADI

Gülseli KENARLI – Harun UYANIK / İSTANBUL (DHA) CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer’de minibüs durağına uğrayarak, minibüsçülerle sohbet etti. Minibüs şoförlerinden birinin annesi ile telefonda konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i bugün kabul edecek. Erdoğan, Üsküdar Kısıklı’daki konutundan Tarabya’da bulunan Huber Köşküne geçerken, yol üzerinde bulunan minibüs durağına uğradı. Erdoğan burada bir süre minibüs şoförleri ile sohbet etti. Erdoğan, daha sonra Huber Köşkü’ne geçti.

MİNİBÜS ŞOFÖRLERİ GÖRÜŞMEYİ ANLATTI
Erdoğan ile görüşmelerini anlatan minibüs şoförü Veli Satır, “Sıkıntılarımız var. Derdimizi, şikayetimizi anlattık. Yardımcı olacağına söz verdi. Söz verdi bize. Tevfik başkanımızla, toplantıları var yarın. Ona göre biz sıkıntılarımızı yazıp vereceğiz, yardımcı olacağını söyledi.” dedi.
Bir diğer minibüsçü İbrahim Gülsoy, “Biz sözünü bekliyoruz, yapacak bir şeyimiz kalmadı. Arabaları satacak duruma geldik. Nasıl kurtulacağız bilmiyoruz. Çare arıyoruz. Cumhurbaşkanımız ilgileneceğini söyledi. İnşallah ilgilenir. İlgilenmezse minibüs piyasasını kaldıracaklar. İETT ile rekabet yapamıyoruz, yaptırmıyorlar diye konuştuk. Cumhurbaşkanımız bizimle ilgileneceğini söyledi. Kendisi not aldı sağ olsun” diye konuştu. Muhsin Acar ise, “Taksi dönüşümünde yardımcı olacağını, ilgileneceğini söyledi. Bu şekilde sözler aldık.” şeklinde konuştu.  

Görüntü Dökümü:
——————–
-Erdoğan’ın konutundan çıkışı
-Erdoğan’ın konvoyunun durması
-Erdoğan’ın minibüsçülerle görüşmesi
-Erdoğan’ın telefonla konuşması
-Konvoyun gidişi
-Minibüsçülerle röportaj
-Detaylar  

====================

4- MEHTAP AR HAYATINI KAYBETTİ

İdris TİFTİKCİ – İstanbul DHA – OYUNCU Mehtap Ar hayatını kaybetti
Müjde Ar’ın kendisi gibi oyunca kardeşi Mehtap Ar tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 64 yaşındaki Mehtap Ar’in akciğer kanseri tedavisi gördüğü öğrenildi.

==============

5- (Havadan görüntülerle geniş haber) KADIKÖY’DE YANGIN; 1’İ AĞIR 3 YARALI 

Mustafa ESEN – Cengiz ÇOBAN – Ali Kerem BENGİ – İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL (DHA)  KADIKÖY’de 6 katlı binanın çatı katındaki dairede çıkan yangında, 1’i ağır 3 kişi yaralandı. 
Kadıköy, Acıbadem Caddesi 96 numarada bulunan 6 katlı binanın çatı katındaki dairede henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında 1’i ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Binanın son katındaki daireye itfaiye ekipleri müdahale ederken, sağlık ve itfaiye ekipleri de dairedeki yaralıyı çıkarmak için çalışma yaptı. Olayda ağır yaralanan bir kişi sedye ile çıkarılarak ambulansa taşındı. Yaralı ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.  İtfaiyenin yangına müdahalesi sırasında kendilerini dışarıya atan apartman sakinlerinin ağladıkları ve büyük panik yaşadıkları görüldü. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, dairede hasar oluştu.
Yaralanan kişinin köpeğini çevredekiler apartmandan çıkararak sahip çıktı. Köpeği kucağında çıkaran kişi, “Sahibi yaralı. Yaralının durumu  şu an çok kötü”  dedi. 
Yangın sırasında olay yerinde olan Ahmet Yıldız “Dumanlar çıktığını gördüm, insanlar bağırıyor. Biz de itfaiye ve sağlık ekiplerine  haber verdik. Bir kişi çatıya çıkmıştı. Mahsur kaldılar. Erkek olan çatıya çıktı, bayan çıkamadı. Üzücü bir olaydı” diye konuştu. Başka bir görgü tanığı ise, “Bir kişi çok ağırdı. Çatı katında elektrik patlamasından çıkmış herhalde. 3 kişi mahsur kalmış. Diğerlerinin durumu iyi. Tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı ” şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü
———————————–
-Çatıdan yükselen duman
-İtfaiyenin müdahalesi
-Binadan çıkanlardan görüntü
-Ambulans içindeki yaralının görüntüsü
-Bir yaralının ambulansa bindirilirken görüntüsü
-Ağlayan bir bina sakini
-Vatandaşlar ile röp
-Yaralının sedyede çıkarılması
-Yaralıya ait köpeğin bir kadının kucağındaki görüntü
-Havadan drone görüntüsü

==================== 

6- (havadan görüntüyle)  SULTANAHMET MEYDANI’NDA POLİS HAFTASI KUTLAMASI; VALİ YERLİKAYA’NIN ZOR ANLARI…

Ali AKSOYER-Halil Sadri YILMAZ-Mertcan ÖZTÜRK-İbrahim MAŞE / İSTANBUL, (DHA) Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı kuruluş yıldönümü Sultanahmet Meydanı’nda kutlandı. Kutlamaya katılan Vali Ali Yerlikaya, sevdiği polis köpeği saldırmaya çalışınca zor anlar yaşadı.
Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı kuruluş yıldönümü Sultanahmet Meydanı’nda kutlandı. Kutlama törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve çok sayıda polis memuru katıldı. Yerlikaya ve Aktaş, polisleri tek tek tebrik etti.

POLİS KÖPEĞİ HAMLE YAPINCA
Vali Ali Yerlikaya “Kahraman Türk polisi kuruluşunuzun 176. Yıldönümü kutlu olsun” şeklinde polislere seslendikten sonra polis memurlarına çiçek verdi. Vali polis atını ve polis köpeğini sevdi. Vali Ali Yerlikaya, ‘Dost’ isimli polis köpeğini severken köpek saldırmak için hamle yaptı. Vali Yerlikaya geri çekilerek hamle yaptı. Köpek havlamaya devam edince Yerlikaya gülerek uzaklaştı.

“47 BİN 491 POLİS VE BEKÇİMİZ”
Polislere hitaben konuşan Vali Ali Yerlikaya, “47 bin 491 polis ve bekçimizden oluşan büyük İstanbul polis ailemizi temsilen bu meydanda İstanbul İl Emniyet Müdürümüz ve burada bulunan arkadaşlarımızın şahsında tüm hemşerilerimiz adına onların kuruluş yıl dönümlerini kutlamak için bir araya geldik” dedi.
Yerlikaya, “Onları seviyoruz, onlar bizim huzur ve güvenliğimiz için her gün evlerinden bu şehrin güvenliği için bu şehrin esenliği için ailelerinden ayrılıyor. Tekrardan görev süreleri dolup evine gelinceye kadar bilin ki gönlü işi ve şehrin huzur için kanunun kendine verdiği yetkiden, güçten ama empati yaparak yaptığı bir davranış olarak her şeyinin içinden çıktığı milletinin sevgisini kazanmak için gayret ediyor. Bu ruhla her zaman çalıştığına sizler de bizler de şahit oluyoruz” diye konuştu.

“İstanbul’un huzuru, güvenliği, asayişi için arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz.
Yerlikaya, “Pek çok arkadaşımız görev süresi içerisinde hep bu salgın döneminde salgın tedbirlerinin salgın önlemlerinin yerli yerince uygulanması konusunda 1 yıldan beri cansiperane görev yapıyor. Biliyorsunuz Vefa Sosyal Destek Grupları’nda 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olup evinden çıkamayan vatandaşlarımızın da bir telefon ucunda arkadaşlarımız gayret gösterdiler, göstermeye de devam ediyorlar. Ben şunu söylemek istiyorum İstanbul’umuz polisini seviyor. Biz her gün aynı heyecanla arkadaşlarımızla birlikte İstanbul’un huzuru, güvenliği, asayişi için arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. İstanbul İl Emniyet Müdürü’nün şahsında bütün polislerimizin, aileleriyle beraber bu güzel günlerini kutluyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin diyorum, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu. Polis araçlarının yaptığı kortejin ardından tören sonlandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————-
-Polislerden görüntü
-Ayasofya’dan görüntü
-İl Emniyet Müdürü’nün gelişi
-İl Emniyet Müdürü’nün kutlaması
-Vali’nin gelişi
-Vali’nin kutlayışı
-Vali’ye köpeğin saldırma girişimi ve Vali’nin gülmesi
-Vali’nin konuşması
-Genel ve detay görüntü
-Havadan görüntüler 

=================

7- MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK VEFATININ 71. YILINDA KABRİ BAŞINDA ANILDI

– TBMM Başkanı Şentop: O ordunun politikaya karışmasına asla razı değildi.

Haber – Kamera: Alper KORKMAZ / İSTANBUL , (DHA) TBMM Hükümetinin ilk Savunma Bakanı, eski Genelkurmay başkanlarından Mareşal Fevzi Çakmak, ölümünün 71. yılında, Eyüpsultan’daki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Törene katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Fevzi Çakmak ordunun politikaya karışmasına asla razı değildi” dedi.
Mareşal Fevzi Çakmak için ölümünün 71. yılında, Eyüpsultan’daki kabri başında anma  töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya , Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, 52. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor katıldı. Fevzi Çakmak için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı tarafından Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.
Anma töreninde Meclis Başkanı Şentop konuşma yaptı.  Şentop Konuşmasına “Millî mücadelenin öncüsü, Atatürk’ün yakın silah arkadaşı ve Genel Kurmay Başkanımız merhum Mareşal Fevzi Çakmak’a Cenab-ı Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum” diyerek başladı.  Fevzi Çakmak’ın  büyük ideallere ve düşüncelere sahip olduğunu söyleyen Şentop , ” Onun gibi vatanımıza hizmet etmiş daha nice ismi tanımak köklerimiz ile bağ kurup geleceğe ışık tutmamızı sağlayacaktır. Fransızca, İngilizce, Arapça, Farsça ve bazı Balkan dillerini bilen ve fıkıh tahsili yapan Mareşal Fevzi Çakmak, aynı zamanda tasavvufla da ilgilenmiştir.  Büyük Taarruz’un kazanılmasında büyük rolü vardır. Yunan ordusunu kesin yenilgiye uğratan Başkumandanlık Meydan Muharebesinin savaş planlarını yine Fevzi Çakmak hazırlamıştır. 31 Ağustos 1922’de, Büyük Millet Meclisi tarafından ismiyle bütünleşen Mareşallik rütbesinin verilmesidir. Mondros Mütarekesi’nin şartlarını yerine getirir gibi görünerek İstanbul’dan Ankara’ya silah ve cephane nakilleri ile birçok kişinin Milli Mücadele’ye katılmasını sağlamıştır.” dedi.

“O ORDUNUN POLİTİKAYA KARIŞMASINA ASLA RAZI DEĞİLDİ”
Meclis Başkanı Şentop konuşmasında ordu siyaset ilişkisine değinerek Fevzi Çakmak’ın bakışını anlattı.  Şentop, “Gönlü daima askerlik mesleğindeydi. Nitekim kumanda mevkiinde bulunmuş milletvekillerinin politika veya askerlikten birini seçmeleri istenince, Fevzi Paşa iki dönem milletvekilliği yapmasına rağmen nice başarıya imza attığı askerlik mesleğini tercih etmiştir. O ordunun politikaya karışmasına asla razı değildi.  Bu düşüncesini açıkça ifade ettiği sözlerine geçtiğimiz günlerde yaşanan bildiri mevzusu sebebiyle de hasseten yer vermek isterim.  Fevzi Paşa kendisine yapılan teklife şu sözlerle cevap vermektedir. ‘Bu dediğiniz şey hiçbir zaman olamaz. Sizin de bu yolda çalışmaktan vazgeçmenizi tavsiye ederim. Hepimiz bulunduğumuz mevkilere rıza gösterecek ve el birliği ile memleketin yükselmesi için alışacağız. Yapılacak o kadar çok işimiz var ki hepimize bol bol yeter. Eğer bu yolu bırakarak birtakım siyasi entrikalara kapılacak olursak bu memleketi batırırız. Buna da hakkımız yoktur. Hele ordunun politikaya karışmasına hiçbir şekilde razı olamam. Ben bugün ordunun en sorumlu bir yerinde bulunuyorum. Teklifinizi kabul edecek olursam yarın benim yerime geçecek olan bir paşa da ordunun kendisine bağlı olduğuna güvenerek beni devirir ve yerime geçer. Onu da çok geçmeden bir üçüncü paşa taklit eder. Memleket asıl o zaman askeri diktatörlüğe doğru kayar ve memleketin bizden beklediği hizmetlerin hiçbirisi yapılamaz.”

“BİR DERS VERMEKTEDİR”
Fevzi Çakmak’ın sözlerini hatırlatan Şentop ” Mareşal Fevzi Paşa, bu sözleri ile bütün zamanlar için geçerli olan bir ders vermektedir. O ancak emekli olduktan sonra politika ile aktif olarak ilgilenmiştir. İlgilenmiştir ama usulüne uygun olarak siyasi parti kurmuş, siyasi partilerde yer almıştır asla kayıt dışı siyaset yapmamıştır” diye konuştu.
Anma töreninin ardından Meclis Başkanı Şentop ve beraberindekiler daha sonra şair Necip Fazıl Kısakürek’in mezarını ziyaret etti. Şentop daha sonra Eyüpsultan Mezarlığı’ndan ayrıldı.

Görüntü dökümü:
————–
-Anma töreninden görüntüler
-Açıklamadan görüntü
-Kabirden görüntü
-Necip Fazıl Kısakürek’in mezarından görüntü

=================

8- SULTAHAHMET’TE TURİST YOĞUNLUĞU HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)   Sokağa çıkma kısıtlamasında Sultanahmet Meydanı’nda turist yoğunluğu yaşandı. Bir çoğu maske takmayan ve toplu olarak dolaştıkları görülen turistler zaman zaman Ayasofya Camii’ni ziyaret etmek için kuyruklar oluşturdu.
İstanbul’da havanın güzel olması nedeniyle Sultanahmet Meydanı’nı sabah saatlerinden itibaren dolduran turistler bölgede yoğunluğa neden oldu.
Turistlerin gruplar halinde dolaştıkları, bir çoğunun maske takmadığı ve maskeleri çenelerine indirdikleri görüldü. Ayasofya Camii’nin önünde ise zaman zaman ziyaretçi kuyrukları oluştu.
Görüntü Dökümü;
——–
-Havadan görüntüyle meydan

==================

9-  TAVŞAN ADASI KORUMA ALANI İLAN EDİLDİ

Haber: Gülseli KENARLI / İstanbul, (DHA) – TAVŞAN Adası ve çevresi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile koruma alanı ilan edildi, karar Resmi Gazetede yayınlandı. 
“Tavşan Adası” olarak bilinen Neoandros Adası ve çevresini kapsayan alan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile koruma alanı ilan edildi. Resmi Gazete yayınlanan kararda, “İstanbul İli, Adalar İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Tavşan (Balıkçı) Adası Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Yeniden Değerlendirilmesi Sonucunda, Sınır ve Koordinatları Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesine 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

NEOANDRSO ADASI 
Marmara Denizi’nde yaşayan balıklara, nadir mercanlara ev sahipliği yapan Neandros adası ve çevresi gırgır avcılığı nedeniyle tehlike altındaydı. Çevreciler, İstanbul’un ekosistemi için çok önemli yeri olan Neandros Adası ile çevresinin her türlü avcılığa kapatılmasını istiyordu. Neandros 90 metre uzunluğuyla Prens adalarının en küçüğü ve Akdeniz’in nadir siyah mercanları ve kırmızı gorgonlarına da ev sahipliği yapıyor. Pek çok balık türü de Adalar ve çevresinde yaşıyor ve bu alanda yumurtluyor.  

Görüntü Dökümü:
——————–
– Adanın havadan görüntüleri
– Adanın görüntüleri 
– Detaylar  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!