Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (Yeniden) MEHTAP AR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

-Annesi Aysel Gürel’in yanına defnedildi.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM – Özgür EREN İSTANBUL,(DHA)- Çoklu organ yetmezliği nedeniyle 64 yaşında hayatını kaybeden oyuncu Mehtap Ar, Zincirlikuyu Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. 
Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören oyuncu Mehtap Ar cumartesi günü çoklu organ yetmezliği nedeniyle 64 yaşında hayatını kaybetti. Mehtap Ar’ın Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazına oğlu Söz Ar, ablası Müjde Ar, Müjde Ar’ın eşi Ercan Karakaş, Türkan Şoray, Emel Müftüoğlu, Nur Sürer, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile sevenleri katıldı. Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak helallik alınmasının ardından cenaze namazı kılındı. Mehtap Ar’ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na annesi Aysel Gürel’in yanına defnedildi.

MÜJDE AR: “O BİZİM HERŞEYİMİZDİ”
Kardeşini kaybeden Müjde Ar, “Benim, eşimin ve Söz’ün 24 saattir telefonları durmuyor. O bizim her şeyimizdi. Kanımızdı, canımızdı. Ama üç ay birlikte çok zor bir süreç geçirdik. Bize hiçbir şey hissettirmemeye çalıştı. Mangal gibi bir yüreği vardı. Ben ve oğlu üzülmesin diye en ağır durumda bile ‘Bir şeyim yok’ dedi. Geçen Perşembe günü çok ağırlaştı. Hissettik artık. Bir gün içerisinde artık bütün organları dayanamadı. Organ yetmezliğinden gece 03.20’de kaybettik.  Herkesin yakını için ölüm çok acı. Ama Mehtap o kadar renkli, o kadar sade, o kadar insancıl bir kişilikti ki onsuz bir hayata alışmak hepimiz için gerçekten çok zor olacak” dedi.

“O ÇOCUKLARIN KALBİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEK”
Mehtap Ar’ın oğlu Söz Ar ise “Onun başına son dönemde birkaç tane daha zorluk geldi. Artık buna dayanamaz derken ona da dayandı. Milyonlarca çocuğu kalbine dokunmuş, tiyatro yapmış bir insan. O çocukların kalbinde yaşamaya devam edecek” diye konuştu.

“HEPİMİZİN ÇOK SEVDİĞİ BİR İNSANDI”
Oyuncu Türkan Şoray “Allah kuvvet versin. Müjde’ye de dayanma gücü versin. Hepimizin çok sevdiği bir insandı. Müjde’nin de canıydı. Ne kadar çaba gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Bir abla olarak bu fedakarlığı görülmemiş bir fedakarlıktı. Her gün yoğun bakımdaydı. Allah gani gani rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
—————–
Zincirlikuyu Camii’nden görüntü
Müjde Ar ve eşi Ercan Karakaş’ın gelmesi
Emel Müftüoğlu’nun gelmesi
Türkan Şoray’ın Müjde Ar’a taziyesi
Müjde Ar ile röp.
Söz Ar ile röp.
Türkan Şoray ile röp.
Helallik alınması
Cenaze namazının kılınması
Cenazenin omuzlara alınarak cenaze aracına konması
Genel ve detaylar

======================

2- HANDE ÇİNKİTAŞ CİNAYETİNDE BABA VE ÜVEY ANNE TAHLİYE EDİLDİ; ÖZ ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) – KADIKÖY’de 2001 yılında 12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın öldürülmesine ilişkin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle haklarında 20 yıl sonra dava açılan baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş, yaklaşık 6 ay tutuklu kaldıktan sonra ikinci duruşmada tahliye edildi.  Duruşma sonrası gözyaşları eşliğinde açıklama yapan Hande Çinkitaş’ın annesi Handan Yılmazer “Yalan beyanlarla adaleti de yanılttılar, ben bunu beklemiyordum.  Benim kızımın ruhu şimdi tekrardan iyi değil. Benim kızım vahşice katlediliyor, şahıslar çıkıyor dışarıda eli kolu geziyor.” dedi. Avukat Hasan Kocabey de tahliye kararına itiraz edeceklerini söyledi.

BASIN MENSUPLARI DURUŞMA SALONUNA ALINMADI
Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Nezih Çinkitaş ve Şehnaz Çinkitaş katıldı. Duruşmada müşteki Handan Yılmazer ile avukatı Hasan Kocabey ve sanık avukatları da yer aldı. Mahkeme heyeti, pandemi nedeniyle basın mensuplarını duruşma salonuna almadı. Tanık beyanlarının alınmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Nezih Çinkitaş ve Şehnaz Çinkitaş’ın tutuklu kaldığı süre, delillerin çoğunun toplanmış olması ve toplanmayan delillere sanıkların etki etme olasılığının bulunmamasına nazara alarak sanıkların ayrı ayrı tahliyesine karar verdi. Mahkeme sanıklar hakkında konutu terk etmemek ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirleri de uyguladı. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

İDDİANAME
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Kadıköy’de 4 Ocak 2001’de Hande Çinkitaş’ın öldürüldüğü anlatıldı. İddianamede Çinkitaş’ın başına çekiçle vurulup boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehnaz Çinkitaş hakkında “Canavarca hisle eziyet çektirerek alt soydan akrabayı kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. İddianamede olayda kullanılan bıçakta Nezih Çinkitaş’ın parmak izine rastlanmadığı ancak 19 yıl sonra bıçak üzerinde yapılan DNA incelemesinde bıçağın keskin ucunda Nezih Çinkitaş’ın yoğun olarak DNA profilinin tespit edildiği belirtiliyor.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA: DERHAL İTİRAZ EDECEĞİZ
Şikayetçi avukatı Hasan Kocabey “Tutuklu sanıklar Şehnaz Çinkitaş ve Nezih Çinkitaş’ın tahliyelerine karar verildi. Tabi ki biz müşteki, şikayetçi, katılan taraf olarak bu iki kişinin cinayeti birlikte işlediklerine inanıyoruz. Bu tahliye kararına itiraz edeceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi. Kocabey, “Tahliye kararına derhal itiraz edeceğiz. Çünkü tüm dosya içeriği özellikle 2 sanığın birbirleriyle çelişen beyanları, teknik deliller, özellikle Adli Tıp Kurumu’ndan alınan deliller, cinayetin gece işlendiğine ilişkin ve sabaha kadar da cinayet mahallinin bu sanıklar tarafından kurgulandığına ve delillerin yok edildiğine dair çok ciddi deliller var dosya içerisinde. Buna rağmen tahliye edilmiş olmaları kamu vicdanını zedeledi diye düşünüyorum. Tabi ki derhal itiraz edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BENİM KIZIMIN RUHU ŞİMDİ TEKRARDAN İYİ DEĞİL”
Gözyaşlarına hakim olamayan Anne Handan Yılmazer ise “Avukatım gerekeni söyledi, üzgünüm. Benim kızım hak etmiyordu bunu. Yalan beyanlarla adaleti de yanılttılar, ben bunu beklemiyordum” dedi. Anne Yılmazer şöyle devam etti: “Duygularım allak bullak, ben bunu beklemiyordum, kızım hak etmedi. Vahşice katlediliyor kızım, yapanlar serbest bırakılıp dışarıda geziyor. Böylelerini biz aramızda istemiyoruz, benim kızımın ruhu şimdi tekrardan iyi değil. Yerinde rahat edemeyecek şimdi hissediyorum kızımı. Benim kızım vahşice katlediliyor, şahıslar çıkıyor dışarıda eli kolu geziyor. Bu mudur adalet, adalet istiyoruz artık. Kadınlara çocuklara kıyanları çıkarmasınlar dışarı, içeride tutsunlar. Onlara aramızda yer yok, asla affetmiyorum.”

Görüntü dökümü
—————————–
-Avukatın açıklaması
-Annenin açıklaması
-Anne Handan Yılmazer’in ağlaması
-Adliyeden görüntü
-ŞÜPHELİLERİN ADLİYEYE SEVKİ ARŞİV

======================

3- MISIR ÇARŞI’NIN EN PAHALI HURMASI; TANESİ 5 LİRAYA SATILIYOR 

Esma MURAT- Kubilay ÖZEV- İSTANBUL, (DHA)- RAMAZANA saatler kala Eminönü Mısır Çarşı’nda hurma satışlarında da yoğunluk yaşanıyor. İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi hurmanın en pahalısı ise kilosu 140 lira, tanesi ise 5 liraya satılan “Jumbo Kudüs hurması” oldu. 
Eminönü Mısır Çarşı’nda ramazan alışverişi telaşı yaşanıyor. Ramazan’ın gözdesi hurma da çeşidine göre farklı fiyatla satılıyor
Her bütçeye uygun satışı yapılan hurmaların en pahalısı ise Jumbo Kudüs hurması oldu.

“BU HURMANIN KİLOSU 140, TANESİ İSE  5 LİRA” 
Sattığı en pahalı hurmanın 140 liralık Jumbo Kudüs hurması olduğunu söyleyen Eminönü’nde esnafı Muhammed Kandemir, “Bu hurmayı iriliğinden dolayı kilosunu 140 liradan satıyoruz. Tanesi ise 5 liraya denk geliyor. Bir de daha ufak Kudüs hurmaları var onları ise 3 liraya satıyoruz. Ama şunu da söylemem gerekir ki tanesi 50 kuruş olan hurmalar da var. Kimi pahalı olan hurmayı, kimi ise ucuz hurmayı tercih ediyor” dedi. 

“BU HURMALARI DOLAR BAZINDAN ALDIĞIMIZ İÇİN FİYATLARI YÜKSEK” 
Eminönü’nde esnaf Mehmet Çelik ise “Şu an elimizde en pahalı olan hurma Kudüs hurması, bu hurmanın kilosu 120 lira, tanesi ise 3 liraya satılmakta. Kudus hurması diğer hurmalara göre daha iri bir hurma. Bize de dolar bazında geldiği için fiyatı bu kadar yüksek. Aynı zamanda turistler bazen tek hurma almak istiyor. O zamanlar bu hurmaya daha çok talep oluyor. Ancak ramazan ile birlikte vatandaşlar daha çok 58 liralık Kudüs hurmasını tercih ediyor” diye konuştu.

“BİR HURMAYA DA 5 LİRA VERMEM” 
Hurma almakta kararsızlık yaşadığını söyleyen Fatma Yavuz, “30 liralık bir hurma bulduk onu belki olacağım. Tanesi 5 lira olan hurma nasıl alınır. Bir ailede 5 kişi olsa günlük sadece 25 lira hurma parası mı verilir. Aylık olarak hesapladığımızda neredeyse aylık bin lira oluyor” dedi. Medine hurması almayı düşündüğünü belirten Neriman Şen ise “Ben orta fiyatlı bir hurma alacağım. Ancak çok pahalı hurmalarda var. 5 liralık hurma ile diğer hurmalar arasında tat farkı olduğuna eminim” diye konuştu. 
“5 liraya hurma mı olur” diye şaşıran Naim Üstünel de, “Bir hurmaya da 5 lira vermem. Tane ile hurma alacağıma kilo ile alırım. Bu ramazan için hurma alışverişi yaptım. Kilosu 60 lira olan hurmadan aldım” ifadelerini kullandı. 

Görüntü Dökümü :
———–
– Eminönü’nde esnafı Muhammed Kandemir röportajı 
– Eminönü’nde esnafı Mehmet Çelik röportajı 
– Vatandaş Neriman Şen röportajı 
– Vatandaş Fatma Yavuz röportajı 
– Naim Üstünnel röportajı 
-140 liralık hurmanın bir tanesinin tartılması 
-Genel ve detay görüntüler 
-Muhabir Anonsu (Esma MURAT) 
-Eminönü kalabalık görüntü 

======================

4- BEŞİKTAŞ’TAKİ SİLAHLI KAVGADA GÖZALTINA ALINAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Adem VAROL/İSTANBUL,(DHA) – BEŞİKTAŞ’ta bir mekanın kiracıları ile sahibi arasında çıkan silahlı çatışmada gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklandı. Silahlı kavganın sebebinin işyeri sahibinin kiracılara gönderdiği icra takibi olduğu öğrenildi.
Beşiktaş Muallim Naci Caddesi’nde bulunan bir eğlence mekanı önünde yaşanan silahlı kavga sonucunda 4 kişi yaralanırken, 4 kişi ise yakalanarak gözaltına alınmıştı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan Veysel K.(28), Remzi Ö.(32), Fatih N.(26) ve Volkan D.(37) adliyeye sevk edildi. Volkan D., ‘Adli Kontrol Şartı’ ile serbest bırakılırken, diğer üç şüpheli ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hastanede tedavisi sürenler arasında “Palalı Sabri” olarak bilinen Sabri Çelebi’nin kardeşi Mehmet Emin Çelebi’nin yanı sıra, Emre A., Hekim Y. ve Mikail A.’nın olduğu öğrenildi.

İCRALIK KİRA BORCU YÜZÜNDEN BİRBİRLERİNE KURŞUN YAĞDIRDILAR
Yaşanan silahlı kavganının sebeninin ise, mekan sahibi olduğu öğrenilen tarafın kiracılara borçlarını ödemediğinden dolayı icra takibi gönderdiği, bunun üzerine iki grubun buluşmak üzere anlaştığı ve silahlı kavga yaşandığı öğrenildi. Polis ekipleri, yaptıkları çalışmada olay yerinde 37 mermi kovanı buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Şüphelilerin adliyeye sevki

=======================

5- CİHANGİR’DEKİ TACİZ ŞÜPHELİSİ ADLİYEYE GETİRİLDİ

Ahmet YEŞİLMEN/ İSTANBUL (DHA) Cihangir’de bir kadına tacizde bulunurken güvenlik kamerasına yansıyan Berzan E.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.
Cihangir Sanatkarlar Parkı’nda elinde telefon ile yürüyen kadın, arkasından gelen kişinin saldırısına uğradı. Kadın şikayette bulunmadı ancak sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine polis harekete geçti. Kimliği tespit edilen Berzan E.Ç., Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince Sancaktepe’de bir çay bahçesinde yakalandı. Taksim Şehit Haşim Usta Polis Merkezi’ndeki işlemleri biten şüpheli Berzan E.Ç.  Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

Görüntü Dökümü 
—————–
Şüphelinin adliyeye giriş görüntüleri

====================

6- ARNAVUTKÖY’DE ÇÖP KAMYONUNUN ALTINDA KALAN BİSİKLETLİ HAYATINI KAYBETTİ   

Taylan ERGÜN/İSTANBUL,(DHA) 
Belediyeye ait çöp toplama kamyonunun altında kalan 18 yaşındaki bisikletli feci şekilde can verdi. İtfaiye ekiplerinin sıkıştığı yerden çıkarttığı cenaze hastane morguna kaldırıldı.   
Kaza, saat 10.00’da Arnavutköy Yavuz Selim Mahallesi Gölhisar Sokak’ta meydana geldi. Belediyeye ait çöp toplama kamyonu, Fatih Caddesi’nden Gölhisar Sokağa dönüş yaptığı sırada bisikletiyle aynı sokağa girmeye çalışan 18 yaşındaki Raşit Vahap Kuru’ya çarptı. Kamyon sürücüsünün son anda fark ettiği talihsiz genç, bisikletiyle birlikte çöp toplama aracının lastikleri arasına sıkıştı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede kaza yerine gelen itfaiye ekipleri, kamyonun lastikleri arasında sıkışan genci uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden çıkarabildi.
  
Haber verilmesi üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri, 18 yaşındaki Raşit Vahap Kuru’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Kaza sonrası polis olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları incelemenin ardından Kuru’nun cansız bedeni Arnavutköy Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.  Çöp kamyonunun şoförü ifadesi alınmak üzere Arnavutköy Polis Merkezine götürüldü. Polisin kazayla ilgili incelemesi devam ediyor.  

Görüntü dökümü
—————–
-Kaza sonrası şoka giren şoförün ağlaması
-İtfaiyenin kurtarma çalışması
-Kamyonun altında yatan gencin cansız bedeni
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi
-Hayatını kaybeden gencim cesedinin ambulansa taşınması
-Hayatını kaybeden gencin geride kalan ayakkabı ve bisikleti
-Kaza yerinden genel ve detay

=====================

7- OTOMOBİL SATMAK İSTEYENLERİ 1 MİLYON 500 BİN LİRA DOLANDIRAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Adem VAROL / İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL’da sosyal medya üzerinden otomobillerini satmak isteyen 8 kişiyi 1 milyon 500 bin lira dolandıran şüpheliler yakalandı. Operasyon ve şüphelilerin dolandırıcılık anları kameralara yansıdı.
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, gelen otomobil dolandırıcılığı ihbarları üzerine çalışma başlattı. İddiaya göre, 18 şüpheli, ilk olarak sosyal medya üzerinden otomobillerini satmak isteyenlerle irtibat kurdu. Günlük olarak kiraladıkları ofislerde satıcılarla buluşan şüpheliler, satıcıya güven verdikten sonra notere giderek araç satışını tamamladı. Sonrasında bankada teknik bir problem yaşandığını belirterek çeşitli bahaneler ile ortadan kayboldular. Yaşanan dolandırıcılık olaylarının son mağduru A.B (31), araç satışından sonra şüphelilerin ortadan kaybolması üzerine dolandırıldığını anladı. A.B., en yakın polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Şüphelilerin bu yöntem ile 8 kişinin otomobillerini alarak toplamda 1 milyon 500 bin lira dolandırıcılık yaptığı öğrenildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON İLE YAKALANDILAR
Polis ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda 18 şüphelinin kimlik ve adreslerini tespit etti. İstanbul genelinde 20 adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

OPERASYON VE DOLANDIRICILIK ANLARI KAMERALARA YANSIDI
Öte yandan polis ekiplerinin tespit ettiği adrese gerçekleştirdiği operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Şüphelilerin buluştuğu bir satıcıyla yaptıkları evrak ve imza işlemleri de görüntüler de yer aldı.

Görüntü dökümü:
———————-
-Şüphelilerin adliyeye sevk anı
-Operasyon görüntüleri
-Ofiste satıcı ve şüphelinin gerçekleştirdiği evrak işlemleri

===================

8- ÜMRANİYE’DE RAMAZAN ÖNCESİ FIRIN VE TATLICI DENETİMİ

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL,(DHA)- ÜMRANİYE’de belediye ekipleri Ramazan ayı öncesi fırın ve tatlıcılarda hijyen ve gıda güvenliği denetimi yaptı.
Ümraniye Belediyesi Ramazan ayı öncesi vatandaşların hijyenik ve sağlıklı gıdaya ulaşması için denetimlerini arttırdı. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gıda mühendisi ve ruhsat denetimi ekipleri fırınlar ile tatlı siparişi alan işletmelerde hijyen ve gıda güvenliği denetimi yaptı. Denetimde, işletmelerin imalathane bölümlerinin, depolarının ve üretim malzemelerinin hijyen kurallarına uygunluğu kontrol edildi. Mevzuata uygun olmayan işletme sahiplerine gerekli uyarılarda bulunuldu. 
Ümraniye Belediyesi denetim yetkilisi Mehmet Fatih Çetin, “Ramazan ayının arifesindeyiz, dolayısıyla hem vatandaşlarımızın sağlığı açısından hem de güzel bir ramazan geçirmesi açısından Ümraniye Belediyesi zabıta ekipleri olarak kapsamlı bir şekilde denetimlere çıktık. İmalathanelerimiz, fırınlarımız, tatlıcılarımız insanlarımızın yoğun bir şekilde Ramazan alışverişi yapabileceği noktaları denetliyoruz. Önce bir imalathaneye geldik. Burada gereken tüm denetimleri yaptık. Temiz mi? Gramajları nasıl olacak? Onları kontrol ettik. Ayrıca pide satışları olarak pidemizin gramajları 365 gram olarak belirlendi.  Susamlı ve yumurtalı pide fiyatları 5 lira, sade olan pidemizin fiyatı ise 4 lira olarak  belirlendi. Ve bunların da denetimlerini yapıyoruz. Koronavirüs hala devam ediyor. Bu Ramazan da bütün işletmelerimizin sağlık açısından, pandemi açısından  düzenli bir şekilde kurallara uymasını kendilerine iletiyoruz” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
—————
-Ümraniye Belediyesi ekipleri
-Zabıta ekiplerinden görüntüsü
-Tatlıcı ve fırınlarda denetim yapılması
-İmalathane ve depoların denetlenmesi
-Kullanılan malzemelerin kontrol edilmesi
-Ekiplerin işletmelere uyarı yapması
-Ümraniye Belediyesi denetim yetkilisi Mehmet Fatih Çetin’in açıklaması
-Genel ve detay görüntüler
 
====================

9- TÜRBELER RAMAZANDA ZİYARETE AÇIK OLACAK

İstanbul DHA – İSTANBUL’da türbelerin ramazanda ziyarete açık olmasına karar verildi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz yıl ziyarete kapalı olan türbeler bu ramazan açık olacak.
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Ramazan Ayı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.
Genelgede, türbelerle ilgili, “Ramazan ayı ile birlikte türbe ziyaretlerinde yaşanabilecek artış ve bu şekilde oluşabilecek kalabalıkların oluşturacağı riske karşı yetkili birimlerce fiziki mesafe kurallarının eksiksiz uygulanması başta olmak üzere gerekli önlemlerin alınması sağlanacak” denildi.

===================

10- YOUTUBER GRUBU ÜYELERİNE YASADIŞI BAHİS VE KUMAR SİTESİNİN REKLAMINI YAPTIKLARI GEREKÇESİYLE 10’AR AY HAPİS CEZASI 

Büşra ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA) – SOSYAL medyada ünlü olan “Kafalar” grubu üyeleri Atakan Özyurt, Bilal Hancı ve Fatih Yasin ile o dönem grubun menajerliğini yapan Arda Kofoğlu, “100 Bin TL ile 1 Gün Geçirmek” isimli videolarında  yasa dışı bahis ve kumar sitesinin reklamını yaptıkları iddiasıyla yargılandıkları dava karara bağlandı. 4 sanık, 7258 sayılı “Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunlarının Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun 5′ inci maddesine muhalefet ettikleri gerekçesiyle 10’ar ay hapis ve 80’er lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezaları erteledi.
İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında 4 sanığın avukatları yer aldı. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında sanıkların, 7258 sayılı “Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunlarının Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun 5′ inci maddesine muhalefet ettikleri gerekçesiyle ayrı ayrı 10’ar ay hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

“SUÇUN MADDİ VE MANEVİ UNSURU OLUŞMAMIŞTIR”
Mütalaaya karşı savunmada bulunan sanıklar Bilal Hancı, Atakan Özyurt ve Fatih Yasin’in avukatı “Suçun manevi unsuru olan kasıt oluşmamıştır. Suçun maddi unsurlarından olan reklam ve teşvik fiilide müvekkillerim tarafından işlenmemiştir. Müvekkillerimin beraatini talep ediyorum” dedi. Sanık Arda Kofoğlu’nun avukatı ise “Suçun maddi ve manevi unsurları oluşmamıştır. Müvekkilim söz konusu videoda zaten yer almamıştır. O dönem videoda bulunan kişilerin menajerliğini yapmaktadır. Bununla birlikte videoda yayınlanan reklamdan kar edildiğine dair delil bulunmamaktadır” diyerek müvekkilinin beraatini istedi.

HAPİS CEZALARI ERTELENDİ
Mahkeme, 7258 sayılı “Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunlarının Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun 5′ inci maddesine muhalefet ettikleri gerekçesiyle 4 sanığı 10’ar ay hapis ve 80’er lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Bilal Hancı, Atakan Özyurt, Fatih Yasin’den oluşan “Kafalar” isimli grup YouTube’da paylaştığı videolarla ünlü olmuştu. Youtuber olan ekibin 2016 yılında paylaştığı “100 Bin TL ile 1 Gün Geçirmek” adlı videosu nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Videoda yasa dışı bahis ve kumar sitesinin reklamını yaptıkları iddia edilen kafalar ekibi üyeleri, videoyu menajerleri Arda Kofoğlu’nun yayımladığını söylemişti. Videoyu yaklaşık 5 milyon kişi izlemişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede 4 sanık hakkında da 5’er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!