Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İSTEYENLER KAYMAKAMLIKLARA AKIN ETTİ

Hasan YILDIRIM – Özgür EREN/ İSTANBUL,(DHA) Koronavirüs ile mücadele kapsamında 17 günlük ‘tam kapanma’ dönemini şehir dışında geçirmek isteyenler, seyahat izin belgesi almak için kaymakamlıklara akın etti. Kaymakamlık önlerinde uzun kuyruklar oluşurken zaman zaman sosyal mesafeye uymayan vatandaşları, polisler uyardı.

Seyahat İzin Belgesi almak isteyenler öncelikle e-Devlet ya da Alo 199 Hattı’na yönlendiriliyor. Bu adreslerden izin alamayanların başvuru işlemleri ise, kaymakamlıklardan yapılıyor.

“MUAFİYET BELGESİ ALMAYA GELDİM”
Kaymakamlık önünde sırada bekleyen Deniz Büyüktaş “Ben otopark faaliyeti sürdürüyorum. Pandemi hastanelerinde sağlık çalışanlarım var. Avukat müşterilerim var. Mecburen bunların gidip gelmesi için ben de işyerimi açık tutmak zorundayım. O yüzden evraklarımla muafiyet belgesi almaya geldim” dedi.
Bodrum’a hasta götüreceğini söyleyen Turgut Kurt da “Yol izni için geldim. Bodrum’a gideceğim. 65 yaş üstü insan var. Burada hastaydı. Onları Bodrum’a götüreceğim. Orada beyin cerrahi doktoru var. Ona gidecekler. İzin verecekler mi bilmiyorum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
———————–
Şişli Kaymakamlığı önünde sırada bekleyenler
Sırada bekleyenlerle röp.
Polislerin sosyal mesafe anonsu
Genel ve detaylar

====================

Reklam Alanı

2- TAM KAPANMA ÖNCESİ, SEMT PAZARINDA ADIM ATACAK YER KALMADI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- KORONAVİRÜS ile mücadele kapsamında uygulanacak 17 günlük tam kapanma öncesi, Avcılar Merkez Mahallesi’ndeki semt pazarı tıka basa doldu. Adım atacak yer kalmayan pazarda, tezgah önlerinde yığılma yaşandı.

Merkez Mahallesi’nde çarşamba günleri kurulan semt pazarında bugün alışılmışın dışında görüntüler yaşandı. Öğle saatlerinden itibaren dolmaya başlayan pazarda, adım atacak yer kalmadı.  Tezgahlara akın eden vatndaşlar, sosyal mesafeyi hiçe saydı.

Pazarcılar, tezgahlarını uzun süre kapatmak zorunda kalacaklarını, bunun marketlere yarayacağını belirtirken, vatandaşlar, daha önce haftalık ihtiyaçlarını karşıladıklarını bu kez ise 17 günlük alış veriş yaptıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü:
—————-
Avcılar’daki semt pazarındaki kalabalık
Pazarcılarla röportaj
Müşterilerle röportaj
Alış veriş yapanlar
Elleriyle sebze ve meyveleri seçenler
Genel ve detay görüntüler

==================

3-  (ÖZEL) SULTANGAZİ’DE TIR’A ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

Haber-Kamera: Emin YEŞİL-Ersan SAN/İSTANBUL, (DHA)
Sultangazi’de  park halindeki TIR’a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü öldü.
Kaza, dün akşam saat 21.00 sıralarında 50. Yıl Mahallesi Mevlana Caddesi’nde meydana geldi. Yolda seyir halinde olan Sezen Işık (37)idaresindeki 34 ZB 0886 plakalı araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında park halinde duran TIR’a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle TIR’ın altına giren otomobilin sürücüsü Sezen Işık sıkıştı. Feci kazada otomobil hurdaya dönerken, kazayı görenler polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaralı sürücüyü bulunduğu yerden çıkardı. Ağır yaralanan sürücü Sezen Işık, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Işık, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Görüntü Dökümü:
————
-Kaza yapan araçlar
-İtfaiyenin çalışması
-Sürücünün çıkarılması

======================

4- (ÖZEL) ESENYURT’TA YOLCU OTOBÜSÜ 5 ARACA ÇARPTI: O ANLAR KAMERADA

“Biz içeride otururken bir baktık; koca otobüs biçiyor”

Haber-Kamera: Erol DEĞİRMENCİ – Alper KORKMAZ- Ersan SAN / İSTANBUL , (DHA)
Esenyurt’ta, sürücüsünün yokuştan inerken durduramadığı yolcu otobüsü, 5 araca çarparak durabildi. Yaşanan korku dolu anlar ise çevredeki dükkanların güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, dün saat 19.50 sıralarında Örnek Mahallesi Erzurum Kongresi Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, rampadan aşağı doğru inen otobüsün sürücüsü, aracını durduramadı. Kontrolden çıkan otobüs, yol kenarında park halinde bulunan 1 hafif ticari araç, 1 kamyonet, 1 otomobil ve kırmızı ışıkta bekleyen 2 otomobile çarptıktan sonra durabildi. Kazada şans eseri yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Yaşanan kaza ise çevredeki dükkanların güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülere kontrolden çıkan otobüsün araçlara çarptığı ve bir aracın kaldırıma çıktıktan sonra durabildiği anlar yansıdı.

“KOCA OTOBÜS BİÇİYOR”
Çevredeki bir nalburun çalışanlarından Özal Sürücü, “Biz içeride otururken bir baktık; koca otobüs biçiyor. Darmadağın etti arabaları. Az daha bize de zarar veriyordu. Bir şey olmadı. 3-4 tane arabaya çarptı. Bir araba az daha buradaki erkek kuaförüne giriyordu. Allahtan bizim nalbura zarar vermedi. Çok şükür yaralı yok” ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:
——————-
Güvenlik kamerası:
-Kontrolden çıkan otobüsün araçlara çarpması
-Otobüsün çarpması ile bir aracın kaldırıma çıkması
Aktüel
-Kaza yeri
-Özal Sürücü ile röp
-Genel ve detay görüntü

================

5-  ESENYURT’TA HAFRİYAT KAMYONU DEHŞETİ KAMERADA

Veysel TİMDU – İstanbul DHA – ESENYURT’ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafriyat kamyonu, 4 araca ve elektrik direğine çarptı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Kaza dün 18.00 sıralarında  Esenyurt Battalgazi Mahallesi’nde  meydana geldi. Yokuş aşağıya ilerleyen hafriyat kamyonu sürücüsü henüz bilinmeyen nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kamyon 4 araca, bir elektrik direğine ve ağaçlara çarptıktan sonra refüje çıkarak durabildi. Kaza şans eseri ölen yada yaralanan olmazken çevrede panik yaşandı. Güvenlik kamerasına yansıyan kaza sonrası sürücü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü:
——–
-Kaza anı
-Kaza sonrası çekilen görüntümer

====================

6- TURİSTİN BIÇAKLA KOVALADIĞI DAVULCU: BIÇAK DAVULA GELMESE KALBİME GELEBİLİRDİ

Haber – Kamera: Hasan YILDIRIM –  Özgür EREN / İSTANBUL (DHA) Şişli’de sahur vakti davul çalan kişiye, turist olduğu belirtilen kişi bıçakla korku dolu anlar yaşattı. Önce davulu bıçaklayan turist sonra da davulcuya tekme atarak kovaladı. Saldırıya uğrayan davulcu Fikret Garipler, “Bıçak davula geldi. Ben o sırada kaçtım. Kaçmak zorundaydım. Bıçak davula gelmese kalbime de gelebilirdi.” dedi.
Olay, Şişli Elmadağ Caddesi üzerinde Pazar gecesi meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, biri çocuk üç kişi, ara sokaklarda davul çalarak insanları sahura kaldırmaya başladı. Bu sırada elindeki bıçakla dışarı çıkan bir turist, davulu bıçakladı. Hırsını alamayan turist, elindeki bıçakla ramazan davulcusunu kovalamaya başladı. Davulu yere atan davulcu ile yanındaki çocuk hızla olay yerinden kaçtı. O anlar ise bir mahalle sakini tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

“BURADA RAMAZAN YOK” DEMİŞ
Davulcu Fikret Garipler “Pazar gecesi bir anda saldırıya uğradık. ‘Burada Ramazan yok’ dedi. Ben de ‘Ramazan var’ dedim. ‘Biz Müslümanız’ dedim. Her Ramazan da Müslümanları kaldırmaya geliyoruz. Yine bana ‘no’ dedi. Daha sonra da bir anda bıçakla saldırdı. Bıçak davula geldi. Ben o sırada kaçtım. Kaçmak zorundaydım. Bıçak davula gelmese kalbime de gelebilirdi. Karnıma gelebilirdi. Bağırsaklarımı da dökebilirdi. Şu an davulum olmadığı için davula çıkamıyorum. Karakola giderek şikayetçi oldum. İnşallah bulacaklar. Kiralarım var. Çocuklarım için çalışıyorum. Ben ne yapacağım şimdi. Buradan büyüklerime sesleniyorum. Ne olursunuz yardım edin” dedi.

Görüntü Dökümü:
———————-
Davulcu ile röp.
Davulcunun olayı anlatması
Bıçaklanan davul
Muhabir anonsu (Hasan Yıldırım)
Genel ve detaylar

===================

7- KAZANCI YOKUŞU’NDA 1 MAYIS ANMASI 

Yalın ONAT – Mertcan ÖZTÜRK /İSTANBUL(DHA)- 78’liler Girişimi öncülüğünde düzenlenen etkinlikle 1 Mayıs 1977 yılında hayatını kaybedenler Taksim Kazancı Yokuşu’nda anıldı.
Kazancı Yokuşu’nda buluşan grup, ‘1 Mayıs 1977 Katliamında Yaşam Hakları Ellerinden Alınan 35 İnsanımıza Adalet” yazılı pankartı açtı. Anma töreninin yapılacağı alanda polis güvenlik önlemi alırken, grup polis  bariyerleriyle kapatılan alanda önce saygı duruşu ardından da basın açıklaması yaptı. 
Anma sırasında demir barikatlar ile önlem alındı. Barikatların içerisine kısıtlı sayıda kişinin girmesine izin verildi. Polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. 

“SON İNCELEMEMİZE GÖRE 42 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ”
78’liler Girişimi adına basın açıklamasını okuyan Celalettin Can, “Yıllar önce 42 yıl oldu bu meydanda 500 bin insana 500 bin devrimciye ilericiye sendikacıya, sivil toplum örgütü mensubuna halktan insanlara bombalı ve silahlı bir saldırı gerçekleştirildi. Burada da bir tane cip vardı hatta küçük bir kamyonet vardı ve her gelen o panikle kamyonete çarpıp yerlere yığıldı. Üst üste bir yığınak oluştu ve toplam 35 kişi son incelememize göre bu 42’ye çıktı. 29’u ezilerek 9’u da kurşunlarla öldürüldü.  Aradan 40 yıldan fazla yıl geçti 1 Mayıs katliamının suçluları ortaya çıkmadı” ifadelerini kullandı. 

Görüntü dökümü 
———————-
-Karanfil bırakılması detayı 
-Pankart
-Polis ekipleri
-Celalettin Can’ın açıklaması

===================

8- 8. CUMHURBAŞKANI ÖZAL’IN DOKTORUNUN EŞİ, MUSTAFA SANDAL’A UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDI

Büşra ÇOBAN / İstanbul,(DHA)- 8. CUMHURBAŞKANI Turgut Özal’ın doktoru Cengiz Aslan’ın eşi Nilgün Aslan, şarkıcı Mustafa Sandal ile Murat Oktar ve Alper Aydın’a yönelik 3 ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Gaziosmanpaşa 1. Aile Mahkemesi’nce alınan kararla, Sandal ile diğerlerinin Nilgün Aslan’ın ikameti ile çocuklarına yaklaşmaları ve iletişim kurmaları yasaklandı.

“MÜVEKKİLİM SÜREKLİ TEHDİT EDİLMEKTEDİR”
Nilgün Aslan’ın avukatı, aile mahkemesine tedbir talebiyle verdiği dilekçede şu iddialarda bulundu: “Müvekkilim, damadı Can Korur’un alacaklıları olan Murat Oktar, Alper Aydın ve Mustafa Sandal tarafından sürekli tehdit ve taciz edilmektedir. Birtakım kişiler, müvekkilim Nilgün Aslan’ın yaşadığı yere gelerek, etrafta araştırma yapmakta, müvekkilimin, kızının ve damadının orada yaşayıp yaşamadıklarını, ne zaman gidip geldiklerini, hangi saatlerde evde olduklarını  sormaktadır. Bu kişiler, kendilerini, ‘Bizi Murat, Alper,Mustafa abi gönderdi’ şeklinde tanıtmakta ve haber yollamaktadırlar.”  

“ENDİŞE VE KORKU İÇİNDE YAŞAMAKTADIR”
Dilekçenin devamında ise şunlar kaydedildi: “Murat Oktar ya da onun adamı olduğu düşünülen kişi, plakasız aracıyla müvekkilimin villasının önüne gelerek kızı Suzan Aslı Aslan Korur ve damadı Can Korur’un orada oturup oturmadıklarını sormuş, villanın açık kapısından içeri girerek ,etrafı kontrol ettikten sonra çıkmıştır. Derin bir endişe içerisinde olan müvekkilim Nilgün Aslan, kendisini evinde dahi güvende hissedememekte; her an başıma bir şey gelebilir, tanımadığım adamlar evime girebilir endişesi ile korku içerisinde yaşamaktadır.”  

“MÜVEKKİLİM NORMAL HAYATINA DEVAM EDEMİYOR”
Dilekçede, “Nilgün Aslan eşinin vefatından sonra evde yalnız yaşamaktadır. Bu kişilerin hiçbir çekincesinin olmadığı, her şeyi yapmaya hazır oldukları eve girmelerinden açıkça anlaşılmaktadır. Aleyhine tedbir talep edilenlerin bir sonraki eylemlerinin ne olacağı belli değildir. Müvekkilim bu korku ile normal hayatına devam edemiyor ve ısrarla takip edilmektedir” denildi.

===================

9- TAHA AKYOL VE OĞLUNUN DOLANDIRILMA DAVASI: SANIKLAR HAKKINDA BİR İDDİANAME DAHA HAZIRLANDI

Ahmet YEŞİLMEN / İSTANBUL, (DHA) GAZETECİ Taha Akyol ve oğlu Ahmet Ertuğrul Akyol’u, “FETÖ operasyonuyla” korkutarak 10 bin dolar ile 320 bin liralarını alan ve tutuklandıktan sonra parayı iade eden 3 sanığın, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan yargılandıkları davaya, “Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” suçundan sanıklar hakkında hazırlanan iddianame de eklendi. Bu iddianamede de 3 sanığın, 2 yıl 6’şar aya kadar hapisleri talep edildi.
İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Engin Kaya ve Ersin Deli katıldı. Tutuklu sanık Halil Beyret’in ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Müştekilerin katılmadığı duruşmaya, müşteki avukatı da mazeret bildirerek katılmadı. Mahkeme başkanı, duruşmada tüm sanıklar yönünden Taha Akyol’a yönelik “nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” suçundan yeni bir iddianame hazırlandığı ve mahkemeye gönderildiği belirtti. Mahkeme tarafından kabul edilen  iddianame dava dosyası ile birleştirildi.  

“PİŞMANIM”
Savunması alınan sanık Ersin Deli, hata yaptığını ve pişman olduğunu söyleyerek “Çok özür diliyorum. Parayı polislere teslim ettim ve zararı giderdim. Diğer sanık Engin Kaya parayı bana bırakmıştı, ben de Küçükçekmece’deki bir kahvehanenin havalandırma boşluğuna koymuştum. Polislere yerini söyledim ve teslim ettim” şeklinde konuştu. Suçu neden işlediği sorulan sanık Deli “Paraya ihtiyacımız vardı, sıkıntı içindeydik. Engin Kaya aradı, Şişli’ye gittik. Para dolu poşeti Engin aldı, ben de arkasından gittim. Taksiye binip Küçükçekmece’ye geçtik”  diye cevap verdi.

2 POLİS MEMURU TANIK OLARAK DİNLENECEK
Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti,  gözaltı işleminde bulunan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli 2 polis memurunun tanık olarak dinlenilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.  

İDDİANAME
İddianamede, şüphelilerin terör örgütü operasyonu yapıldığını belirterek ve kendilerine savcı, komiser izlenimi vererek müştekilerden para temin ettikleri ve birlikte suç işleme kastıyla hareket ederek ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu işlediklerinin anlaşıldığı aktarıldı. Suçu teşekkül halinde işleyen şüphelilerin 4,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Suç zararının iadesi ve şikayetten vazgeçilmesi nedeniyle etkin pişmanlık hükümleri uygulanması gerektiği de kaydedilen iddianamede, şüpheliler hakkında 1 yıl 6 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezası talep edildi.  Bu dosyayla birleştirilen ve müştekisinin Taha Akyol olduğu belirtilen iddianamede, “Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” suçundan da sanıkların 2 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

=======================

10- ÜMRANİYE’DE EVDEN HIRSIZLIK YAPAN ŞÜPHELİLER KAMERADA

Ali ÇAĞLAR TINBEK / İSTANBUL, (DHA) – ÜMRANİYE’de girdikleri evden 8 bin lira, bin Euro ve 22 bin liralık ziynet eşyası çaldıkları belirlenen 4 şüpheliden 2’si yakalandı. Tutuklanan şüpheliler, cadde üzerinde yürürken güvenlik kameralarına da yansıdı.
Ümraniye Namık Kemal Mahallesi’nde bulunan bir evden 19 Nisan’da 8 bin lira, bin Euro ve 22 bin liralık ziynet eşyası çalındı. İhbar üzerine harekete geçen polis, hırsızlık olayının gerçekleştiği evin çevresinde bulunan güvenlik kameralarını inceledi.  Ekipler, güvenlik kamera görüntülerinden şüphelilerin D.B. (20) ve D.T. (20) olduğunu tespit etti. Şüpheliler, önceki gün Esenler’de bulundukları adreste gözaltına aldı. Şüphelilerin kaldıkları adreste yapılan aramalarda ise 1 adet alyans ele geçirildi. Öte yandan şüphelilerin daha öncede Üsküdar’da meydana gelen iki ayrı evden hırsızlık olayını gerçekleştiren kişiler oldukları belirledi. Dün adliyeye sevk edilen şüpheliler D.B. ve D.T. tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Şüphelilerin cadde üzerinde yürüdükleri görüntüler

-Şüphelilerin adliyeye sevk görüntüsü

-Genel ve detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!