Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- TAM KAPANMADA GÖZLÜKÇÜ TARTIŞMASI, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN YENİ AÇIKLAMA

Beyza Nur GÜLER -Hüseyin ÇAKMAK/İstanbul, (DHA)  – TAM kapanmada gözlükçülerin faaliyetlerine geçici olarak ara verildi.  İstanbul Gözlükçüler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Ayaz, ” Süre çok uzun, görmek insanın en temel ihtiyaçlarından bir tanesi. Vatandaşlar, görmekle ilgili bir sıkıntı yaşadığında, 17 gün beklenebilecek bir süre değil” dedi.  İçişleri Bakanlığı, tam kapanma dönemiyle ilgili “Sıkça Sorulan Sorular” bölümüne yeni sorular ile cevaplarını ekledi. Burada yapılan bilgilendirmede, “Valilikler ve kaymakamlıklar tarafından her ilçede bir nöbetçi optisyenlik müessesenin açık olması sağlanacaktır” denildi.

“BİZ BİR SAĞLIK HİZMETİ YAPIYORUZ”
Tam kapanma dönemi boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında optisyenlik müesseseleri, yani gözlükçülerin faaliyetlerine geçici olarak ara verildi. Gözlükçüler, verdikleri sağlık hizmetinin kesintiye uğramaması için kapanma süresi boyunca çalışmaları gerektiğini dile getirdi.
İstanbul Gözlükçüler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Ayaz, “2020’nin Şubat ayında, ilk pandemi yasakları başladığında biz gözlükçüler olarak ailelerimizi düşünerek, bulaş riski nedeniyle kapatma kararı aldık. Ama bakanlık bizi siz birer sağlık sunucusunuz, önemli olan halk sağlığıdır ve aynı sağlık personelleri, eczaneler gibi çalışmak zorundasınız denildi. Bu genelge ile, Sağlık Bakanlığı Tıbbi cihaz kurumunun yapmış olduğu duyuru ile mağazalarımızı açtık. Evet doğru, biz 5193 sayılı optisyenlik hakkındaki kanunun ilk maddesinde geçtiği gibi, toplumun ve ferdlerin sağlığını korumak üzere, bir sağlık hizmete yapıyoruz. Bu sebeple de biz hizmetlerimize devam ettik ama son süreçte inanılmaz bir kaos yaşandı. Tıbbi cihaz kurumuna bir yazı ile müracaat edildi, kapanma sürecinde ne yapacağımız soruldu. Süre çok uzun, görmek insanın en temel ihtiyaçlarından bir tanesi. Vatandaşlar, görmekle ilgili bir sıkıntı yaşadığında, 17 gün beklenebilecek bir süre değil” dedi. 

“BİR GÖZ HASTASI REÇETESİNİ NEREDEN KARŞILAYACAK?”
Ayaz, yaşanan kafa karıştırıcı durum ile ilgili olarak ise, “Tıbbi Cihaz Kurumu 28 Nisan tarihli yazıda optisyenlik müessesesi bir tıbbi cihaz satıcısıdır, gözlük, kontakt lens de bir tıbbi cihazdır, hizmetlerine devam edecek diye bir yazı yazıyor. İl sağlık Müdürlüklerine bu yazıyı tebliğ ediyor. Her ne olduysa 24 saat içinde Tıbbi Cihaz Kurumu yeniden bir yazı yayınlıyor ve gözlükçüler kapatılıyor. En büyük tezatta, bütün hastanelerde göz poliklinikleri hizmete devam ediyor. Peki bir göz hastası muayene olduktan sonra aldığı reçeteyi nereden karşılayacak?” ifadelerini kullandı. 

“OPTİKÇİLER DE BİR SAĞLIK SEKTÖRÜ” 
15 yıldır gözlük kullandığını dile getiren Eczacı Mustafa Özdemir, “Ben bir gözlük kullanıcısıyım. Astigmatlı olduğum için, gözlüğüm kırıldığı zaman optiklerin kapanacağını da bilmediğim için yediğim yok. Böyle bir durumda evden çıkamam açıkçası. Bu bir hata. Optikçiler ticarethane değil bu da bir sağlık sektörü” dedi. Nöbetçi gözlükçü uygulaması ile ilgili olarak ise Özdemir, “Nöbetçi sisteminden bahsediliyor. Virüs varken millet toplanacak. Cam gelmeyecek… 15 senedir gözlük kullanıcısıyım, yedeğini alma şansım da yok çünkü çok pahalı. Böyle bir şey başıma gelse, bayramdan sonraya kadar bekleyecek miyim?” şeklinde konuştu. 

Reklam Alanı

“GÖZ HASTANESİNE GELDİM AMA MUAYENE OLMADIM”
Bahçelievler’de bir göz hastanesine muayene olmak üzere gelen ancak gözlükçülerin kapalı olması nedeniyle muayenesini ertelediğini ifade eden Şenol Toker, “Ya insan gözlüğünü takamazsa, önünü göremezse? Bunların biran önce açılmasında fayda var. Bunu yetkililerden istirham ediyorum. Bir taraftan koronavirüsü defedelim diyoruz. Öbür taraftan her ilçede bir gözlükçü olursa, hastalığa davetiye çıkaracağız. Ben optikçi değilim, bu işin ticaretini yapmıyorum. Açık olsa ne olur? Ne zararı var?. Ben şu an göz hastanesine geldim fakat optik kapalı olduğu için muayene de olmadım” diye konuştu.  Bazı evrak işlerini halletmek üzere dükkanına uğrayan bir gözlükçü ise, “Gözlüğü kırılan çocuklar özellikle, gözlüksüz yapamıyorsa ve yüksek bir numara kullanıyorsa ne yapacak? Ne kullanacak? Göz hastaneleri açık ama gözlükçüler kapalı. Burada da bir mantık dışı olay var” şeklinde konuştu

“HER İLÇEDE BİR NÖBETÇİ OPTİSYENLİK MÜESSESENİN AÇIK OLMASI SAĞLANACAKTIR” 
Bu arada gözlükçüler ile tartışmalar sürerken İçişleri Bakanlığı, tam kapanma dönemiyle ilgili “Sıkça Sorulan Sorular” bölümüne yeni sorular ile cevaplarını ekledi. 
Bakanlığın yanıtladığı soru ve cevaplar şöyle: 
-Optisyenlik müesseseleri kısıtlamalara tabi mi?
Tam kapanma dönemi boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında optisyenlik (gözlükçüler)müesseselerinin faaliyetlerine geçici olarak ara vermeleri gerekmektedir.
Öte yandan göz hekimleri tarafından düzenlenen reçetelerin geçerlilik süresinin 10 gün olması ve tam kapanma süresi içerisinde gözlükleri zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması amacıyla Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından her ilçede bir nöbetçi optisyenlik müessesenin açık olması sağlanacaktır. Nöbetçi optisyenlik müessesesinin çalışanları;Valilik/Kaymakamlık nöbet listesiyle birlikte “çalışma izni görev belgesiö formunu manuel düzenlemek ve denetim faaliyetleri sırasında kolluk kuvvetlerine ibraz etmek ile ikametle iş yeri arasındaki güzergah ve zaman dilimi ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olacaklardır”

Görüntü dökümü: 
——-
-Kapalı gözlükçülerden görüntüler
-Gözlük detayları 
-İlker Ayaz ile röp.
-Esnaf ve vatandaşlar ile röp. 
-Muhabir anonsu(Beyza Nur GÜLER) 
-Genel ve detay 

===============

2- HASEKİ’DE TRAMVAY DURAĞINDA RAYLARA ATLAYAN KİŞİ KAMERADA

Ersan SAN-Alper KORKMAZ/İSTANBUL,(DHA)- Fatih Haseki Tramvay Durağı’nda Abdullah Mayadağlı (43) tramvay geldiği sırada raylara atladı. Ağır yaralı olarak çıkartılan adam, hastaneye kaldırılırken, olay anları kameralara yansıdı. 
Olay Fatih Haseki Tramvay Durağı’nda meydana geldi. Durakta bekleyen 43 yaşındaki Abdullah Mayadağlı, tramvay geldiği sırada raylara atladı. Tramvayın altında kalan kişiyi görenler durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipleri tramvayın altında kalan Mayadağlı’yı kurtarma çalışmalarına başladı. İtfaiye ekiplerinin 15 dakikalık çalışması sonucu ağır yaralı olarak kurtarılan Abdullah Mayadağlı ambulansla İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayı gören bir yolcu ise, “Hızlı bir şekilde karşıdan karşıya geçiyordu. O anda gelen tramvayı fark edemedi. Altına düştü yüzüstü.” dedi. Öte yandan adamın raylara atladığı anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Mayadağlı’nın tramvay durağa yaklaştığı sırada raylara atlaması yer alıyor.

Görüntü dökümü:
———-
OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASI
/////////////
-Olay yeri
-Ekiplerin kurtarma çalışmaları
-Ağır yaralı adamın sıkıştığı yerden çıkarılması
-Ambulansa taşınması
-Genel ve detaylar
==================

3- İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN İMAMOĞLU’NA SORUŞTURMA AÇIKLAMASI

Ahmet YEŞİLMEN – İstanbul DHA – İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bahse konu ihbarlarla ilgili olarak yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme neticesinde soruşturma izni verilmesi halinde Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gerekli değerlendirmenin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” açıklamasını yaptı.
İmamoğlu’na soruşturma açıldığı iddialarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada, “Bazı basın yayın kuruluşlarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldığını içeren haber ve paylaşımlarla ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur” denildi.
Açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılıklarının elektronik posta adresleri ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden ulaşan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Fatih Sultan Mehmet Han Türbesini ziyareti sırasında saygısızlık yaptığına ve HDP Belediye Başkanlarını ziyaret ederek görevini kötüye kullandığına’ yönelik ihbarlar kayda alınmıştır. Akabinde ilgilinin kamu görevlisi olması nedeniyle yasal zorunluluk gereğince (4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun) İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma açılması için izin istenmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bahse konu ihbarlarla ilgili olarak yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme neticesinde soruşturma izni verilmesi halinde Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gerekli değerlendirmenin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” bilgileri yer aldı.

================

4- KAĞITHANE’DE 3 KİŞİNİN YARALANDIĞI SİLAHLI KAVGA KAMERADA

Ozan URAL Buğra AKAY Hasan YILDIIRM Özgür EREN İstanbul (DHA)
Kağıthane’de, restoran çalışanları ile dışarıdan gelen bir grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle kavga çıktı. Kavgada silahla ateş açılmasıyla 2’si ağır 3 kişi yaralandı. Silahlı kavga anları güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, dün saat 21.30 sıralarında Kağıthane Sanayi Mahallesi Bahçem Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, sokakta bulunan restorana gelen bir gurup ile restoran çalışanları arasında henüz bilinmeyen nedenle kavga çıktı. Kavganın büyümesiyle taraflar birbirlerine silahla ateş açtı. Kurşunlar isabet eden 2’si ağır 3 kişi yaralandı. Bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan Altan A. Enes A. ve Şükrü M. ilk müdahalelerinin ardından sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde inceleme yapan polis, kaçan şüphelileri yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor. Öte yandan silahlı kavga anları güvenlik kameralarına yansıdı. 

Görüntü dökümü
———-
GÜVENLİK KAMERASI OLAY ANLARI
//////////////
Olay yeri
Polislerin çalışması
Toplanan vatandaşlar
Yerdeki boş kovanlar
Genel ve detay görüntüler

==============

5- ÇEKMEKÖY’DE DEMİR ÇUBUKLAR OTOMOBİLE SAPLANDI; 3 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Mustafa ESEN – Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA) Çekmeköy’de kamyonetin üzerinde bulunan demir çubuklar, önünde giden otomobile girdi. Otomobilde bulunan 3 kişi kazayı yara almadan atlattı.
Kaza, Çekmeköy Taşdelen Mahallesi’nde dün yaşandı. Cadde üzerinde Murat Akkaya’nın kullandığı kamyonetin üzerinde bulunan demir çubuklar, önünde giden Furkan K.’nın kullandığı otomobilin üzerine düştü. Demir çubuklar arka camdan otomobilin içine girerken, sürücü Furkan K. ile 2 arkadaşı büyük tehlike atlattı. Otomobildeki 3 kişi kazayı yara almadan atlattı.

“CANA GELECEĞİNE MALA GELSİN”
Yaşanan kazayı anlatan otomobilin sürücüsü Furkan K., “Taşdelen’den gelirken burada bir araç çıkacaktı. O araca yol vermek için durdum. Arkamdan da demir yüklü araba hızla geldiği için duramadı. Ani fren yapınca demirler otomobilin üzerine düştü. Allah’a şükürler olsun canda bir şey yok. Cana geleceğine mala gelsin. Demirler sağdan girseydi, Allah korusun arkadaşıma zarar verebilirdi. Ama soldan girdiği için bir şey olmadı. Ayrıca tam camdan girmedi. Neyse ki arabanın üzerine düştü. Her zaman tedbirli olmak lazım. Bağlasa onu daha iyiydi” dedi.

Görüntü Dökümü
—————–
-Kazadan sonra cep telefonu ile çekilen görüntüler
-Otomobilin sürücüsü ile röportaj
-Olay yerinden görüntü
-Genel ve detay

==========

5- TAKSİM’İN ÇİÇEKÇİLERİ, 4 YIL SONRA TAŞINDI 

Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA) Taksim Meydanı’ndaki tarihi Maksem’in önünde bulunan çiçekçiler, 4 yılın sonunda, bugün Tarlabaşı Bulvarı girişindeki yeni yerlerine taşındı. 
Taksim Meydanı’nda derme çatma çadırda tezgah açan çiçekçiler için Taksim Meydanı düzenlemesi kapsamında, 2017 yılında,  Maksem’in önüne 9 adet modern çiçek satış dükkanı kuruldu. Ancak daha sonra dükkanlar, tarihi Maksem’e zarar verebileceği için kaldırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise, yaptığı açıklamayla çiçekçilerin, 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 9 Mart 2018 tarihli kararıyla Tarlabaşı Bulvarı’nın Taksim Tüneli giriş bölümü üzerindeki dönüşü ile seyir terası arasına taşınacağı duyurdu. Çiçekçilerin, Maksem’in önünde yer alan yeni çiçek satış dükkanları sökülerek, uygun görülen yere taşındı. Ancak çiçekliler, yeni yerlerine gidemedi. Taşına karmaşası, bugün sona erdi. Çiçekçiler, yeni yerlerine taşındı.  

ÇİÇEKÇİLER MEMNUN 
45 yıldır Taksim Meydanı’nda çiçekçilik yapan Derya Barun, “Bugün taşınıyoruz, yeni yerimizden de memnunuz. Bizi mağdur etmediler, güzel bir yer verdiler bize. Eski yerimiz daha iyiydi ama hayırlısı olsun. Eski yerimizi boşalttık yeni yerimize geçiyoruz” dedi. 
Bir başka çiçekçi de “Yeni yerimizden memnunuz, devletimizden Allah razı olsun. Bizi mağdur etmedi, hepimize yer verildi. 45 yıldır buradayız, burası bize annelerimizden kalma” diye konuştu. 

Görüntü dökümü 
———————-
-Çiçekçilerin yeni yerlerine taşınması 
-Yeni çiçekçi dükkanlarının düzenlenmesi 
-Çiçekçilerin eski derme çatma yerlerini boşaltması 
-Çiçekçi Derya Barun ile röportaj 
-Başka bir çiçekçi ile röportaj 
-Genel ve detay görüntüler 

==============

6- TRAFİKTEN KAÇMAK İÇİN KARAYOLUNDA TEHLİKEYE DAVETİYE ÇIKARDILAR

Murat SOLAK – Uğur ŞAHİN/İSTANBUL,(DHA) Cevizlibağ D-100 Karayolu’nda, polis ekiplerince yapılan uygulama nedeniyle oluşan trafik yoğunluğundan kaçmak isteyen bazı sürücüler, araçlarıyla geri giderek, diğer sürücüleri tehlikeye attı.
Tam kapanmayla birlikte Merter D-100 Karayolu Edirne istikametinde polis ekipleri uygulama yaptı. Kara yolunda oluşan yoğunluk Cevizlibağ’a kadar uzandı.Trafiğe girmek istemeyen bazı sürücüler ise araçlarıyla geri giderek, yan yola girmeye çalıştı. Ancak diğer araç sürücülerini tehlikeye attı.  Sürücülerin trafikteki tehlikeli hareketleri, kameralara yansıdı.  

Görüntü dökümü: 
————–
-Sürücülerin geri geri gitmesiyle trafiği tehlikeye atması 
-Genel ve detaylar 

==============

7- UNKAPANI KAVŞAĞI YENİLENİYOR, TRAMVAY EMİNÖNÜ’NE UZANIYOR

Melike YAZGILI / İSTANBUL (DHA) YOĞUN trafik akışında yer alan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Unkapanı Kavşağı yenileniyor. Tam kapanma sürecinde yapılacak çalışmalar kapsamında Cibali-Alibeyköy Tramvayı’nı Eminönü’ne uzatacak 350 metre uzunluğunda alt geçit de inşa edilecek. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ekonomik ömrünü tamamlayan ve olası bir depremde yıkılma riski taşıyan Unkapanı Kavşağı’nın yıkımına 5 Mayıs’ta başlanacağını duyurdu. “Unkapanı Kavşağı Köprü Yenileme ve Tramvay Alt Geçidi İnşaatı” projesi kapsamında mevcut 5 açıklıklı köprü yıkılarak, 32,50 metre genişliğinde 44 metre uzunluğunda 2 açıklıklı yeni bir köprü yapılacak. Aynı zamanda Cibali’ye kadar tamamlanmış olan Eminönü – Alibeyköy Tramvay hattının Unkapanı bölgesinde 350 metre uzunluğunda alt geçit inşa edilecek. 

KAVŞAK 3 AYDA TAMAMLANACAK 
İlk etapta 5 Mayıs 2021 ile 17 Mayıs 2021 arasında dönel kavşak şeklindeki trafik sirkülasyon planını oluşturabilmek için kavşak içindeki dönel kollar ile Ragıp Gümüşpala Caddesi trafiğe kapatılacak. Kavşak içinde bulunan 29 ağaç da zarar görmeden taşınacak.  İmalat esnasında trafiği yönlendirmek için trafik sirkülasyon projesi hazırlandı. Buna göre, kavşak kolları geçici olarak kaldırılarak trafik dönel kavşak şeklinde çalışacak. 17 Mayıs 2021 tarihinden sonra trafik akışı 3 ay süre ile yeni oluşturulacak olan dönel kavşaktan sağlanacak. Bu süreçte eski köprü yıkımı, yeni köprülü kavşak imalatı yapılacak ve yağmursuyu ile atık su hatları yenilenecek. 31 Temmuz 2021 tarihine kadar bu imalatlar tamamlanacak ve kavşak trafiğe açılacak.  Tramvay hattı alt geçit çalışmalarına ise 18 Mayıs 2021 tarihinde başlanacak ve çalışma 31 Temmuz 2022 tarihinde bitirilecek. Bu süreçte 57 ağacın daha transplantasyonu yapılacak.           

Görüntü dökümü:
———–
-Proje ile ilgili fotoğraf ve haritalar
-ARŞİV
-Köprünün havadan ve yerden görüntüleri

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!