Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YENİ NORMALLEŞME TAKVİMİMİZİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ (1)

Beyza Nur GÜLER – Büşra ÇOBAN – İSTANBUL DHA – CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, “17 Mayıs itibari ile başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışı ile ilgili süreçte yer alacak” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da 81 ilden 560 gençle En Uzun İftar Sofrası programı’na katıldı. 

“GÜNDEM MADDELERİNDEN BİR TANESİ DE ZATEN BU OLACAK”
17 Mayıs itibari ile başlayacak yeni normalleşme takvimini önümüzdeki günlerde açıklayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,
“İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışı ile ilgili süreçte yer alacak. Salgının şüphesiz ki inişli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mâni oluyor. Bakınız şu anda ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Tabii bu aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor. Fakat gerektiğinde şartları zorlamam pahasına sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Zira her halde bir gencin en büyük aşkı öğretmenidir, okulundaki arkadaşlarıdır, okuludur. Bizler ne yapıyoruz? Okullarımızla geleceğe yönelik güç kuvvet buluyoruz. Onun için derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarınıza kavuşmak, tekrar derslerinize dönmek ve hocalarınızla bir arada olmaktır” dedi.
 
“SAVUNMA SANAYİDE İHRACAT YAPAN BİR ÜLKE KONUMUNDAYIZ”
“Ciddi manada savunma sanayide ihracat yapan bir ülke konumundayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: 
“İthalat değil ihracat. Ve artık biz SİHA’larımızın bütün mühimmatını da Türkiye de yapıyoruz. Yani birisi bize göndersin de kullanalım yok. Biz şimdi kendimiz üretiyoruz. Yani daha açık konuşayım, bombalarını da biz üretiyoruz. Yani bütün Cudi’de, Gabar’da , Tendürek’te, Vester Deresi’nde buralarda teröristlerin inlerine girdik ve giriyoruz. Tabii teknolojiyi geliştirmek için de gereken insan kaynağını ve fiziki alt yapıyı bir anda ortaya çıkarmak mümkün değil. Dolayısıyla bu uzun soluklu bir mücadeleyi gerektiriyor. Neredeyse 20 yıla yaklaşan bir sürede serptiğimiz tohumların yeşerdiğini, Allah’a hamdolsun gençlerimizin milli teknoloji hamlesine olan ilgilerinin her geçen gün artığını Teknofest’lerde görüyoruz. On binler, yüz binler Teknofest’e katılıyor. Niye? Bu milletin aşkı var, bu milletin genci bugünlerin hep özlemi içerisinde ve şimdi umudumuz artıyor, umudumuz güçleniyor. İnşallah bu mücadeleyi zirveye sizler çıkartacak, nihai hedeflerine de sizler ulaştıracaksınız. Bizim de millet olarak geçmişimizden ilham alarak aynı hatalara düşmememiz gerekiyor. Yaşı 35, 40’ın üzerinde olanlar için eski Türkiye ile bugünkü Türkiye’nin kıyaslamasını yapmak nispeten daha kolay çünkü onlar tüm zorlukları, sıkıntıları, çarpıklıkları yakinen gördüler, yaşadılar. Gençlerimiz bizzat tecrübe etmedikleri mukayeseyi yapmakta elbette zorlanıyor. Sizlerin de büyüklerinizden dinleyerek, o dönemin görüntülerini seyrederek, okuyarak bu eksiği kapatmamız gerekiyor. Unutmayın sevgili gençler yapmak zor yıkmak kolaydır. Ne diyor Akif, ‘Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen iki kazma, kürek iki de ırgat gerek ancak gel yapalım şunu geri desen, bir Sinan bir Süleyman gerek.’ Ne güzel değil mi? Hem elimizdekinin kıymetini bilmek hem de hedeflerimize sıkı sıkıya sarılmak için geçmişimizi çok iyi öğrenmeliyiz. Yıkmak kolay yapmak zor. Ama siz inşallah yıkanlardan değil yapanlardan olacaksınız. Bilgisayarınızla, hedefleri aynı şekilde inşallah kolaylaştıracaksınız”
 
“İSTANBUL’UN ATLARINDA DAHİ SAHİP ÇIKIP HESABINI VEREMEYENLERİN DİĞER KONULARDA NELER YAPTIKLARINI DÜŞÜNMEK DAHİ İSTEMİYORUZ”
“Her şeyden önce adalardaki atların bir canlıya yakışmayacak şartlarda çalıştırılması ve muhafazası uzunca bir süredir bizim de gündemimizdeydi” ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: 
“Bu konuda eski büyükşehir belediye başkanımız rahmetli Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal çeşitli çalışmalar yapmışlar da ancak bu hazırlıklar uygulanamadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim değişti. Ardından da hala ne olduğuna dair tatmin edici bir açıklama yapılamadığı müessif hadise yaşandı. Hayvan hakları konusunda ortalığı toza dumana katanların bu hususta hiç ses çıkarmamaları da ayrı bir iki yüzlülük örneğidir. Hadi konuşsanıza, niye konuşmuyorsunuz? Sesinizi çıkarsanıza niye çıkarmıyorsunuz? Bu işin ideolojik boyutu olamaz. Hayvanlara acımanın ideolojik boyutu tam aksine olması lazım. Nedir? O hayvanı seveceksin ve onların bu ıstıraptan kurtulması için ne gerekiyorsa yapacaksın. Bize haber geldi, İçişleri Bakanım beni aradı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da yanındaydı. Ben dedim ki, ‘Ne gerekiyorsa yapalım.’ Söyledikleri burada elektrikli araçlar kullanabilir miyiz? Hayırlı olsun, kullanın yeter ki bu hayvanlar bu ıstırabı çekmesin. İstanbul’un atlarında dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptıklarını düşünmek dahi istemiyoruz. Hiç şüphesiz tüm bu olup bitenleri İstanbul halkı ile milletimiz görüyor, değerlendiriyor günü geldiğinde bunların hesabı sandıkta feraset sahibi tüm İstanbullular tarafından sorulacaktır, ben buna inanıyorum.”

Görüntü Dökümü:
———-
-Erdoğan’ın konuşması ve video konferansı
 
================

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BOMBALARINI DA BİZ ÜRETİYORUZ (2) 

Beyza Nur GÜLER – Büşra ÇOBAN – İSTANBUL DHA – CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, ” Ciddi manada savunma sanayide ihracat yapan bir ülke konumundayız. İthalat değil ihracat. Ve artık biz SİHA’larımızın bütün mühimmatını da Türkiye’de yapıyoruz . Yani birisi bize göndersin de kullanalım yok. Biz şimdi kendimiz üretiyoruz. Yani daha açık konuşayım bombalarını da biz üretiyoruz” dedi.

Reklam Alanı

“BİZ GÜCÜMÜZÜ HEYECANIMIZI GENÇLİKTEN ALIYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da 81 ilden 560 gençle En Uzun İftar Sofrası programı’na katıldı. 
“Sevgili gençler başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerifin böyle anlamlı bir iftar sofrasında sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade ediyor, hepinizi muhabbetle selamlıyor, her birinizin gözlerinden öpüyorum” diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 
“Sözlerime video konferans vasıtasıyla da olsa sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade ederek başlamak istiyorum. En uzun iftar sofrası programında ülkemizin 81 ilinden birbirinden değerli 560 gencimizle bir aradayız. Biliyorsunuz her fırsatta gençlerle bir araya gelmeye onlarla sohbet etmeye onları dinlemeye büyük önem veriyorum. Çünkü biz gücümüzü heyecanımızı gençlikten alıyoruz. Milletimizin geçmişten bugüne verdiği mücadelede gençlerimiz hep önde oldu, öncü oldu. Yarının büyük ve güçlü Türkiye’nin önderleri ve mirasçıları da yine gençler olacaktır. Sizlere müreffeh ve güçlü bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnanıyorum ki sizlerde devraldığınız bayrağı çok daha ilerilere taşıyacaksınız. Yaşamın her alanında yapacağınız tercihlerin, alacağınız kararların kişisel hayatınızla birlikte ülkemizin geleceğinizi de inşa edeceğini unutmayın . Sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz. Hiç kuşkusuz tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ülkemizdeki gençlerin  eğitim ve sosyal yaşamına yansımaları maalesef oldu. Bugüne kadar oluşturduğumuz güçlü eğitim, öğretim ve bilişim alt yapısıyla eğitimlerinizi uzaktan ama kesintisiz sürdürmenizi sağladık. Sosyal yaşam ile ilgili olarak ise bir süre daha hepimizin fedakârlık yapması gerekiyor. Tedbirlere sıkı sıkıya riayet ederek bu salgını en kısa zamanda atlatıp normal hayata döneceğimiz günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Bu vesile ile her birinize Rabbimden başarılı ve sağlıklı bir gelecek temenni ediyorum. Ailelerinize, arkadaşlarınıza selamlarımı gönderiyorum. Şimdiden Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyorum ve ben burada virgülü koyuyor ve bundan sonra sözü sizlere bırakıyorum” diye konuştu. 
 

“YENİ NORMALLEŞME TAKVİMİMİZİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ”
17 Mayıs itibari ile başlayacak yeni normalleşme takvimini önümüzdeki günlerde açıklayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,
“İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışı ile ilgili süreçte yer alacak. Salgının şüphesiz ki inişli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mâni oluyor. Bakınız şu anda ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Tabii bu aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor. Fakat gerektiğinde şartları zorlamam pahasına sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Zira her halde bir gencin en büyük aşkı öğretmenidir, okulundaki arkadaşlarıdır, okuludur. Bizler ne yapıyoruz? Okullarımızla geleceğe yönelik güç kuvvet buluyoruz. Onun için derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarınıza kavuşmak, tekrar derslerinize dönmek ve hocalarınızla bir arada olmaktır” şeklinde konuştu.
 
“SAVUNMA SANAYİDE İHRACAT YAPAN BİR ÜLKE KONUMUNDAYIZ”
“Ciddi manada savunma sanayide ihracat yapan bir ülke konumundayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: 
“İthalat değil ihracat. Ve artık biz SİHA’larımızın bütün mühimmatını da Türkiye de yapıyoruz. Yani birisi bize göndersin de kullanalım yok. Biz şimdi kendimiz üretiyoruz. Yani daha açık konuşayım, bombalarını da biz üretiyoruz. Yani bütün Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Vester Deresi’nde buralarda teröristlerin inlerine girdik ve giriyoruz. Tabii teknolojiyi geliştirmek için de gereken insan kaynağını ve fiziki alt yapıyı bir anda ortaya çıkarmak mümkün değil. Dolayısıyla bu uzun soluklu bir mücadeleyi gerektiriyor. Neredeyse 20 yıla yaklaşan bir sürede serptiğimiz tohumların yeşerdiğini, Allah’a hamdolsun gençlerimizin milli teknoloji hamlesine olan ilgilerinin her geçen gün artığını Teknofest’lerde görüyoruz. On binler, yüz binler Teknofest’e katılıyor. Niye? Bu milletin aşkı var, bu milletin genci bugünlerin hep özlemi içerisinde ve şimdi umudumuz artıyor, umudumuz güçleniyor. İnşallah bu mücadeleyi zirveye sizler çıkartacak, nihai hedeflerine de sizler ulaştıracaksınız. Bizim de millet olarak geçmişimizden ilham alarak aynı hatalara düşmememiz gerekiyor. Yaşı 35, 40’ın üzerinde olanlar için eski Türkiye ile bugünkü Türkiye’nin kıyaslamasını yapmak nispeten daha kolay çünkü onlar tüm zorlukları, sıkıntıları, çarpıklıkları yakinen gördüler, yaşadılar. Gençlerimiz bizzat tecrübe etmedikleri mukayeseyi yapmakta elbette zorlanıyor. Sizlerin de büyüklerinizden dinleyerek, o dönemin görüntülerini seyrederek, okuyarak bu eksiği kapatmamız gerekiyor. Unutmayın sevgili gençler yapmak zor yıkmak kolaydır. Ne diyor Akif, ‘Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen iki kazma, kürek iki de ırgat gerek ancak gel yapalım şunu geri desen, bir Sinan bir Süleyman gerek.’ Ne güzel değil mi? Hem elimizdekinin kıymetini bilmek hem de hedeflerimize sıkı sıkıya sarılmak için geçmişimizi çok iyi öğrenmeliyiz. Yıkmak kolay yapmak zor. Ama siz inşallah yıkanlardan değil yapanlardan olacaksınız. Bilgisayarınızla, hedefleri aynı şekilde inşallah kolaylaştıracaksınız”
 
“İSTANBUL’UN ATLARINDA DAHİ SAHİP ÇIKIP HESABINI VEREMEYENLERİN DİĞER KONULARDA NELER YAPTIKLARINI DÜŞÜNMEK DAHİ İSTEMİYORU”
 “Her şeyden önce adalardaki atların bir canlıya yakışmayacak şartlarda çalıştırılması ve muhafazası uzunca bir süredir bizim de gündemimizdeydi” ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: 
“Bu konuda eski büyükşehir belediye başkanımız rahmetli Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal çeşitli çalışmalar yapmışlar da ancak bu hazırlıklar uygulanamadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim değişti. Ardından da hala ne olduğuna dair tatmin edici bir açıklama yapılamadığı müessif hadise yaşandı. Hayvan hakları konusunda ortalığı toza dumana katanların bu hususta hiç ses çıkarmamaları da ayrı bir iki yüzlülük örneğidir. Hadi konuşsanıza, niye konuşmuyorsunuz? Sesinizi çıkarsanıza niye çıkarmıyorsunuz? Bu işin ideolojik boyutu olamaz. Hayvanlara acımanın ideolojik boyutu tam aksine olması lazım. Nedir? O hayvanı seveceksin ve onların bu ıstıraptan kurtulması için ne gerekiyorsa yapacaksın. Bize haber geldi, İçişleri Bakanım beni aradı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da yanındaydı. Ben dedim ki, ‘Ne gerekiyorsa yapalım.’ Söyledikleri burada elektrikli araçlar kullanabilir miyiz? Hayırlı olsun, kullanın yeter ki bu hayvanlar bu ıstırabı çekmesin. İstanbul’un atlarında dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptıklarını düşünmek dahi istemiyoruz. Hiç şüphesiz tüm bu olup bitenleri İstanbul halkı ile milletimiz görüyor, değerlendiriyor günü geldiğinde bunların hesabı sandıkta feraset sahibi tüm İstanbullular tarafından sorulacaktır, ben buna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
——-
-Erdoğan’ın konuşması

==============

3- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Gülseli KENARLI / İstanbul, (DHA) CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, “Biz de annelerimizin mutluluğunu artırmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendileriyle ilgili bütün alanlarda azimle çalışmayı sürdüreceğiz. Hayatımız boyunca en önemli güç kaynaklarımızdan birinin de annelerimizin hayır duaları olduğunu iyi biliyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarınki Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  mesajında, “Sevgi, merhamet, şefkat ve fedakârlık timsali bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Anneye hürmeti cennetin kapısını açacak bir anahtar olarak gören bir medeniyetin mensupları olarak, anne ile evladı arasındaki bağın en güçlü bağ olduğuna inanıyoruz. Dünyaya getirdiği yavrusunun bütün ihtiyaçlarını gözeten, ona hakikati öğreten annelerimizi, başımızın tacı ve en değerli varlıklarımız olarak addediyoruz. İlk öğretmen olarak güçlü bireyler yetiştiren anneler aynı zamanda güçlü toplumların da temelini atmakta, ailenin ve toplumun yapı taşını oluşturmaktadır. Biz de annelerimizin mutluluğunu artırmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendileriyle ilgili bütün alanlarda azimle çalışmayı sürdüreceğiz. Hayatımız boyunca en önemli güç kaynaklarımızdan birinin de annelerimizin hayır duaları olduğunu iyi biliyoruz. Dolayısıyla ana duasının çocuklarımızın, ülkemizin ve milletimizin üzerinden eksik olmamasını diliyorum. Bu vesileyle başta anneler olmak üzere bütün aile üyelerine sevgi ve hürmet göstermemizin, onların bizim için ne kadar önemli olduklarını her zaman hissettirmemizin son derece önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yüreğinde anne özlemini her an hisseden biri olarak, ahirete intikal etmiş tüm anneleri rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Bütün annelere aile bireyleriyle birlikte sağlık, huzur ve esenlik içinde geçecek bir ömür temenni ediyor ve bu anlamlı günlerini can-ı gönülden tebrik ediyorum.” ifadeleri yer aldı.  

==================

4- (Özel) – KÜÇÜKÇEKMECE’DE KAMYONETİN ÇOCUĞA ÇARPTIĞI FECİ KAZA KAMERADA

Haber – Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL, (DHA) KÜÇÜKÇEKMECE’de caddenin karşısına geçmeye çalışan 15 yaşındaki Yakup Alabalık’a kamyonet çarptı. Feci kazada Alabalık ağır yaralanırken o anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Kaza Cuma günü saat 13.00 sıralarında Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi Halkalı Altınşehir İstanbul Caddesi’nde meydana geldi. 15 yaşındaki Yakup Alabalık caddenin karşısına geçmek için yol kenarına geldi. Caddenin sağ tarafını kontrol eden Yakup Alabalık’a karşıya geçmeye çalıştığı sırada sol taraftan gelen kamyonet çarptı. Kamyonet sürücüsü ve çevrede bulunan esnaf yerde yatan çocuğa ilk yardımda bulunurken olay yerine ambulans çağırıldı. Kazada ağır yaralanan Yakup Alabalık hastaneye kaldırıldı. Alabalık’ın yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Öte yandan feci kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

“BU YOLDA ÇOK KAZA OLUYOR”
Kaza sonrası olay yerine giden esnaf Ramazan Türk, “Arkadaki komşunun çocuğu caddede karşıdan karşıya geçerken kırmızı bir kamyonetin vurduğunu söylediler. Çevredeki esnaf çocuğa çarpan şoföre yardım etmeye çalışmış. Üzüldük tabi ama bu yolda çok kaza oluyor. Yetkililere de bildirdik ama kimse ilgilenmedi. Çocuğun durumunun iyiye gittiğini söylediler. Doktor bugün çocuğun durumu ile ilgili haber verecekmiş.” dedi.

Görüntü dökümü:
————–
Kaza anı güvenlik kamerası
Kazanın meydana geldiği yer
Ramazan Türk röportaj

===================

5- BAKIRKÖY’DE HALK EKMEK BÜFESİNİ YAKAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL,(DHA) Bakırköy’de Halk Ekmek’e ait büfeyi yakan Ali.Y. tutuklandı.
Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan Halk Ekmek büfesi Cuma günü saat 03.10 sıralarında yanmıştı. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayın hemen ardından detaylı çalışma başlattı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler bölgede bulunan mobese ve güvenlik kameraları tek tek inceledi. Şüphelinin olay yerinden giderken bindiği taksiciye ulaşan ekipler taksicinin söylediği adres çevresinde araştırmalarını yoğunlaştırdı. Aynı zamanda mobese kameralarından şüphelinin kolundaki dövmeyi de fark eden ekipler isminin Ali Y. olduğu öğrenilen şüpheliyi Bağcılar’da yakalayarak gözaltına aldı. Ali Y.,  polis merkezindeki sorgusunun ardından sevk edildiği Bakırköy Adliyesi’nde adli makamlarca tutuklandı. Ali Y. , Metris Cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü:
——–
-Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi 

====================

6- (şüphelilerin fotoğrafıyla)- DEAŞ OPERASYONUNDA ÖRGÜTTE KRİTİK GÖREVLERDE YER ALAN ŞÜPHELİLER DE YAKALANDI

* Bombalı saldırılardan sorumlu olduğu belirtilen ve örgüt üyelerine bomba eğitimi veren Muhammed Hair El-D. isimli şüpheli de yakalandı.

Ali Çağlar TINBEK /İstanbul,(DHA) İSTANBUL’da, dün DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 3’ünün örgütün içerisinde etkin faaliyetlerde bulunduğu ve çok sayıda eylemlere öncülük eden kişiler olduğu belirtildi.
İstanbul’da dün DEAŞ terör örgütüne yönelik 10 ilçede 15 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alınmıştı. 8 şüpheliden 3’ünün örgütün içerisinde etkin faaliyetlerde bulunduğu ve çok sayıda eylemlere öncülük eden kişiler olduğu öğrenildi.  Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden, Muhammed Hair El-D.’nin Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolündeki bölgelerin bazı noktalarında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ve sivillere yönelik bombalı saldırıların sorumlusu olduğu ve örgüt elemanlarına bomba eğitimi veren sözde teğmen konumunda olduğu öğrenildi.
Gözaltına alınan Abdülcabbar B. Ebu. Ş.’nin ise DEAŞ’ın çatışmalarda yaralanan örgüt mensuplarını tedavi ettiği ve Suriye’nin belirli noktalarına sağlık malzemesi temin eden kişi olduğu bildirildi. Şüpheli Zekeriya K.’nın ise DEAŞ’ın üst düzey yöneticilerini çatışma bölgelerinden sahte pasaportla yurtdışında güvenli bölgelere kaçmasını sağlayan ve pasaportlardan sorumu kişi olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Görüntü dökümü:
—————
Muhammed Hair El-D. (ilk foto)
-Abdülcabbar B. Ebu. Ş (ikinci foto)
-Operasyondan görüntüler

===============

7- BEŞİKTAŞ MEYDANI’NDAKİ VARYANT KALDIRILIYOR

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İstanbul,(DHA) – BEŞİKTAŞ’ta, Barbaros Bulvarı-Ortaköy  varyantı, ömrünü tamamladığı gerekçesiyle kaldırılıyor. Beşiktaş-Ortaköy trafiğini etkileyecek olan çalışmaların 3 günde tamamlanması planlanırken, Ortaköy’e dönüşler Beşiktaş Meydanı’ndaki ışıklardan yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gerçekleştirilecek olan Beşiktaş Meydanı ve çevresinin düzenlenmesi projesi kapsamında, Barbaros Bulvarı’ndan Ortaköy’e dönüşte kullanılan varyantın kaldırılması çalışmaları başladı. Kullanım ömrünü tamamladığı gerekçesiyle kaldırılan varyantın söküm çalışmaları öncesinde, Beşiktaş-Ortaköy arasındaki trafik akışı her iki yöne kapatıldı. Hafta başında trafiğe kapatılan varyantın Çırağan Caddesi üzerindeki bölümünün bağlantı noktalarındaki beton iş makineleri yardımıyla kırılırken, demir çubuklar ise oksijen kaynağı ile kesildi. Bağlı bulunduğu çelik konstrüksiyondan ayrılan köprü parçası daha sonra vinç yardımıyla yerinden söküldü. Beşiktaş-Ortaköy arasındaki araç trafiğini etkilemesi beklenen söküm çalışmalarının birkaç gün boyunca süreceği öğrenildi. Çalışmaların sona ermesinin ardından Ortaköy’e dönüşlerin Beşiktaş Meydanı’ndaki ışıklardan sağlanacağı belirtildi. Yapımı süren metro çalışmasının sona ermesiyle birlikte Beşiktaş Meydanı’nın yeniden düzenleneceği, Barbaros Bulvarı-Ortaköy dönüşlerinin ise yol altından verilmesinin planlandığı öğrenildi.  

Görüntü Dökümü
———-
-Çevrede alınan önlem
-Köprüden detay
-Vinç çalışması
-Belediye ekiplerinin çalışması
-İş makinelerinin çalışması
-Köprünün bir bölümünün vinç ile kaldırılması
-Genel ve Detaylar

=================

8- AVCILAR’DA SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN UYUŞTURUCU SATANLARA OPERASYON

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da düzenlenen operasyonda sosyal medya üzerinden uyuşturucu sattıkları öne sürülen biri kadın iki şüpheli ruhsatsız tabanca ve bir miktar uyuşturucu ile yakalandı.
Avcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri dün saat 15.00 sıralarında Cihangir Mahallesi’nde T.Ö. ve Y.G.Ç.’yi şüphe üzerine durdurdu. Yapılan aramada  T.Ö.’nün üzerinde 6.7 gram esrar olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ele geçirilirken bu kişiler gözaltına alındı. Sürdürülen soruşturmada bu kişilerin sosyal medya üzerinde bağlantı kurdukları kişilerden uyuşturucu maddeyi satın aldıkları belirlendi. Yine aynı mahallede bir evde yapılan aramada A.K.adlı kadın ile 18 yaşından küçük M.A.K.gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada 58.79 gram uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca, uyuşturucu satışında kullanıldığı sanılan 2 cep telefonu ve çok sayıda kilitli poşet ele geçirildi. Sokakta uyuşturucu ile yakalanan T.Ö. ve Y.G.Ç. ifadelerinin alınması ardından adli makamların talimatı ile serbest bırakıldı. ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal veya Ticareti’ suçundan haklarında işlem yapılan A.K. ve M.A.K. ile ilgili soruşturmaya Asayiş Büro’da devam ediliyor.

Görüntü Dökümü:
————
(Polis kamerası)

Polis kapıyı çalıp içeri girerken

Evde yapılan aramalardan görüntüler

Bulunan uyuşturucu

Şüpheliler polislerin arasında

Ele geçirilen uyuşturucu ve silahlar sergilenirken

====================

9- AVCILAR’DA KONTROLLÜ SEMT PAZARINA KAYMAKAM DENETİMİ 

İhsan DÖRTKARDEŞ-İSTANBUL, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın ‘Tam kapanma’ döneminde semt pazarlarına haftada 1 günlüğüne izin vermesinin ardından Avcılar’da açılan semt pazarlarında sıkı denetim yapıldı. Kaymakam Kemal İnan, önlemleri yerinde görürken, Pazar tezgahları arasında 3 metre kuralına uyulduğunu ayrıca kalabalık olduğu zaman girişlerin kapatıldığını söyledi.

Avcılar’da bugün 13 semt pazarının açılmasına izin verildi. Pazarlara belli noktalarda giriş ve çıkış izni verilirken Avcılar Emniyet Müdürlüğü ve Avcılar Belediyesi zabıta ekipleri gün boyu denetim yaptı. Megafonlarla da sık uyarılar yapılarak maske, mesafe kurallarına mutlaka uyulması istendi. Avcılar Kaymakamı Keman İnan, İçişleri Bakanlığı’nın talimatı üzerine sıkı denetim uyguladıklarını belirterek, “Bu doğrultuda, esnafın Pazar tezgahlarını en az 3 metre aralarla açması, müşterilerle birlikte maske, mesafe hijyen kurallarına uyulması, saatlere bağlı kalınması ve riski arttırmamak için tüm önlemler alındı. Pazarlara giriş ve çıkışları zabıta ve kolluk güçleri ile kontrol altına aldık. Kalabalık yoğunlaşınca pazara girişleri geçici olarak durduruyoruz. Tüm pazarları dolaşıp önlemleri gözden geçiriyoruzö dedi.

Müşteriler verilen Pazar izninden memnun olurken, satıcılar da esnafın aynı gün izin verilmesi nedeniyle normal zamandan çok az tezgah açabildiğini söyledi.

Görüntü Dökümü:
———–
Pazara 5’er kişilik gruplar alınırken
Kayamakamın açıklaması
Pazarda zabıtanın yaptığı uyarı anonsu
Kaymakam esnaf ve müşterilerle görüşürken
Müşterilerle röportaj
Genel ve detay görüntüler

================

10- PENDİK’TE TIR’A ÇARPAN OTOMOBİL HURDAYA DÖNDÜ

Haber – Kamera: Mustafa ESEN – Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA) PENDİK, TEM Otoyolu’nda otomobil sürücüsü TIR’a arkadan çarptı. Kazada otomobil hurdaya dönerken, içindeki 2 kişi yaralandı.
Kaza saat 13.15 sıralarında Pendik, TEM Otoyolu Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolu girişinde meydana geldi. 34 PR 1437 plakalı otomobil, sürücüsü Emrah Kaya’nın direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle Necati Saygıkan’ın kullandığı 10 ADD 526 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Emrah Kaya ve yanında bulunan yolcu yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazada otomobil hurdaya döndü. Kaza nedeniyle olay yerinde polis ekipleri tarafından güvenlik önlemi alınırken, karayolları görevlileri de temizlik çalışması yaptı. TIR sürücüsü Necati Saygıkan, “Baktım yanlış giriyorum ama sağımda araba vardı, o tarafa da giremedim. Çünkü girsem araba bana vuracak. Çünkü yol kaygan” dedi. Necati Saygıkan, “Ben Erenköy gümrüğe gidiyordum. Yavaş gidiyordum. Ben görmedim arkamdan vurdu” şeklinde konuştu. Bir süre kontrollü bir şekilde sağlanan TEM otoyolunun trafiği, araçlar kaldırıldıktan sonra tekrar normal seyrine döndü. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü dökümü
————–
-Kaza yapan otomobilin görüntüsü
-Olay yerindeki ambulansın görüntüsü
-Ambulansın ayrılması
-Kaza yapan TIR’ın görüntüsü
-TIR şoförü ile röportaj
-Polisin çalışması
-Genel ve detay görüntü

=================

11- SİLİVRİ’DE OTOMOBİLLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI

Haber – Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL (DHA) Silivri’de otomobil ile minibüs çarpıştı. Kazada yaralanan otomobilin sürücüsü hastaneye kaldırıldı.
Kaza, saat 13.00 sıralarında D-100 Karayolu Işıklar mevkiinde meydana geldi. 34 LK 1120 plakalı otomobille minibüs çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Silivri Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü dökümü:
————–
-Kazaya karışan araçlar
-Genel ve detaylar

===============

12- ŞİŞLİ’DE OTO YIKAMACIDAN CEP TELEFONU ÇALAN ŞÜPHELİ KAMERADA

Ali Çağlar TINBEK/İstanbul,(DHA) Şişli’de oto yıkamacıdan cep telefonu çalan şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonunun masa üzerinden alınma anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2 Mart Pazar günü Mecidiyeköy’de bulunan oto yıkamacıda masa üzerinden cep telefonu çalındığı ihbarını aldı. Harekete geçen polis ekipleri, hırsızlık şüphelisinin B.T. olduğunu belirledi. B.T. bugün Mecidiyeköy’de gözaltına aldı.  B.T.’nin benzer suçlardan çok sayıda suç kaydı olduğu bildirildi. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilirken, hırsızlık anları akmeralara yansıdı.

Görüntü Dökümü
-şüphelinin oto yıkamacıdan cep telefonunu alma görüntüsü
-şüphelinin cep telefonunu aldıktan sonra cebine koyma görüntüsü
-şüphelinin oto yıkamacıdan uzaklaştıktan sonra yolda yürürken çekilen fotoğrafı 
-genel ve detaylar

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!