Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-  4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 (polisin operasyon görüntüsüyle)
1- ABD BAŞKONSOLOSLUĞU’NA 500 METRE MESAFEDE DEAŞ OPERASYONU

Haber-Kamera: Ertan KILIÇ-Ozan URAL – Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA
İstanbul’da DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sarıyer’de baskın yapılan adresin ABD Başkonsolosluğu’na 500 metre mesafede olması dikkat çekti. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında Sarıyer, Esenyurt, Maltepe ve Başakşehir’in de bulunduğu 10 ilçede DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyon yaptı. Yapılan istihbari çalışmaların ardından belirlenen 20 adrese saat 06.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Yapılan operasyona Özel Harekat Polisleri de destek verdi. 

SARIYER’DE ABD KONSOLOSLUĞU’NA YAKIN SOKAKTA OPERASYON
Baskın yapılan adreslerden biri ABD’nin Sarıyer’de bulunan Başkonsolosluğu’na yaklaşık 500 metre mesafede bulunan İstinye Mahallesi Eylem Sokak oldu. 4 katlı binanın 4. Katına giren ekipler evde bulunan bir kişiyi gözaltına aldı. 

BAŞAKŞEHİR’DE GECEKONDUYA BASKIN
Operasyon yapılan adreslerden biri de Başakşehir’e bağlı Güvercintepe Mahallesi’nde bulunan bir gecekondu oldu. Yapılan baskında evde bulunan 2 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 
  
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————— 
EK GÖRÜNTÜ
-Polisin operasyon görüntüsü

///////////
-Ekiplerin operasyona gidişi
-Sarıyer’de polislerin adrese girişi
-Özel harekat polislerinin çevre güvenliği alması
-ABD’nin Sarıyer’de bulunan Başkonsolosluğu (1.55 dakika)
-Gözaltına alınan şüphelinin çıkarılışı
-Başakşehir’de ekiplerin gecekonduya girmesi
-Gözaltına alınan 2 şüphelinin çıkarılışı
-Genel ve detay görüntüler
 
========================

Reklam Alanı

2- BOMBALI SALDIRI HZIRLIĞINDAKİ TKP/ML TERÖRİSTLERİNİN KEŞİF GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İSTANBUL,(DHA)- Terör örgütü TKP/ML dün gözaltına alınan üyelerinin bombalı eylem için keşif yaptıkları görüntüler ortaya çıktı. Şüphelilerin AK Parti Pendik İlçe Merkezi’ni hedef almayı amaçladıkları öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da sansasyonel eylem arayışında oldukları değerlendirilen terör örgütü TKP/ML’ye ait 8 hücre evine operasyon düzenlemişti. 6 ilçede 8 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda, örgütün sözde sorumluları da aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonda ele geçirilen 7 kalaşnikof, bir Belçika yapımı keskin nişancı tüfeği, 18 AK 47 şarjörü, nişancı kamuflajı ve el telsizi ele geçirilmişti. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri devam eden şüphelilerin sansasyonel eylem için keşif yaptığı görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde AK Parti Pendik İlçe Merkezi’ne yönelik bombalı saldırı hazırlığı yaptığı öğrenilen zanlılar bölgede incelemeler yapıyor.

Görüntü dökümü:
—————-
-Şüphelilerin sokaklardaki görüntüleri
-Farklı sokaklarda gezen şüpheliler
-Yapılan operasyondan görüntü
-Ele geçirilen malzemeler
-Silahların bulunması
-Yere yatırılan şüpheli
-Gözaltına alınmaları

=========================

3- (ÖZEL) BAĞCILAR’DA KORONAVİRÜSE RAĞMEN MEŞALELİ HALAYLI ASKER EĞLENCESİ

Haber: Erol DEĞİRMENCİ – Vedat BAYRAKTAR / İSTANBUL , (DHA)
Bağcılar’da, koronavirüs tedbirlerine rağmen bir araya gelen grup gece geç saatlere kadar asker eğlencesi düzenledi. Meşalelerin yakılıp, halayların çekildiği maskesiz mesafesiz eğlence bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.
Koronavirüs pandemisi ile mücadele tüm hızıyla devam ederken, Bağcılar’da dün tepki çeken görüntüler ortaya çıktı. Fezvi Çakmak Mahallesi’nde düzenlenen asker eğlencesimde bir araya gelen grup, gece geç saatlere kadar meşaleler eşliğinde halay çekip dans etti. İhbar üzerine olay yerine polis ekiplerinin gelmesiyle beraber, grup dağıldı. Yaşananlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü:
——————
-Dans eden kişiler
-Halay çeken grup
-Meşalelerle dans eden kişiler 

=============

4- ÇOCUK PARKINDA ÖLÜM: BELEDİYE YÖNETİCİNE VALİLİKTEN SORUŞTURMA İZNİ… 

Hilal ÖZTÜRK/İSTANBUL, (DHA) –  ARNAVUTKÖY’de bir çocuk parkında ikiz kardeşiyle oyun oynarken üzerine aydınlatma direği düşen 10 yaşındaki Görkem Yağız Küçük’ün ölümüyle ilgili soruşturmada, bilirkişi raporunda sorumlu olduğu tespit edilen belediye yöneticisi hakkında soruşturma izni verildi. İstanbul Valiliği dönemin Arnavutköy Park ve Bahçeler Müdürü G.K. hakkında adli soruşturma yapılmasına onay verdi. Ancak G.K. hakkında verilen soruşturma iznine itiraz etti ve dosya İdare Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin vereceği karara göre 10 yaşındaki Görkem’in ölümüne neden olan olayla ilgili adli soruşturmanın devam edip etmeyeceği belirlenecek. 
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Eylül 2020 tarihinde Arnavuköy’de bir çocuk parkında yaşanan ölümle ilgili başlattığı soruşturmada bilirkişi incelemesi yapılmıştı. Bilirkişi raporunda çocuk, yaşlı ve engellilerin de kullandığı parkta, kişilerin sağlık ve güvenliğinin korunması için gerekli tedbirlerin alınmadığı, gerekli organizasyonun yapılmadığının görüldüğü belirtildi. Görkem Yağız Küçük’ün üzerine devrilen aydınlatma direğinin üzerinde lambalar dışında, panellerin taşıyacak nitelikte başka hiçbir ek teçhizat kullanılmadığı, buna rağmen üzerine güneş panelleri, bu panellere ait sacdan imal edilmiş pano ve panonun içine bataryalar yerleştirildiği kaydedildi. Raporda direğin tesis edildiği yerin açık alan olması nedeniyle direkt olarak rüzgara maruz kaldığı, üst noktadaki güneş panellerinin rüzgar kuvvetini tutması nedeniyle oluşan kuvvetin statik yapıyı bozacağının açık olduğu vurgulanarak direğe eklenecek ağırlıkların ve rüzgarın oluşturacağı kuvvetlerin de göz önüne alınması,  dış etkenler de değerlendirilerek uygun hesaplamalar yapılması, bu özelliklere uygun direk seçilmesi gerektiğine yer verildi.

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRÜ ASLİ SORUMLU BULUNDU 
Raporda kazaya neden olan aydınlatma direğiyle ilgili soruşturma dosyasına giren üç kontrol tutanağı olduğu, bu tutanakların direğin elektrik aksamı ile ilgili yapılan bakım ve kontrolleri içerdiği, kaza ile bağlantısı olan risklerle ilgili yapılması gereken kontrol ve gözlem konularını içermediği yer aldı. Raporda park ve bahçeler müdürü olan G.K.’nın gerekli tedbirlerin alınması ve uygulanmasından sorumlu ve yetkili kişi olduğu, sorumluluklarını yerine getirmeyerek olayın meydana gelmesinde asli derecede kusurlu davrandığı sonucuna ulaşıldığı ifade edildi. Raporda olayda Görkem’in ve ailesinin ise hiçbir kusuru olmadığı belirtildi. 

HİÇBİR SORUMLULUĞU OLMADIĞINI SAVUNDU
Dönemin Park ve Bahçeler Müdürü G.K., ifadesinde, elektrik diğerini parkta güvenlik zafiyeti olmaması için diktiklerini, elektrik alt yapısı olmadığı için güneş enerjili aydınlatma takıldığını, park ve aydınlatma direğinin aynı anda yapıldığını, 4 yıldır kurulu olan direğin fiziki kontrollerinin 6 ayda bir, elektrik kontrollerinin ise yılda bir kez yapıldığını anlattı. Kazanın meydana gelmesinden müdürlüğünün hiçbir sorumluluğu olmadığını belirten G.K., direkte imalat hatası olduğunu ileri sürdü. G.K., direğin depodan alınarak montajının yapıldığını, kim tarafından montaj yapıldığını bilmediğini ancak mevzuata uygun olarak yapıldığını ifade etti.

VALİLİK İZİN VERDİ, G.K. İTİRAZ ETTİ 
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı bilirkişi raporundaki tespitlerle G.K. hakkında soruşturma yapabilmek için İstanbul Valiliği’nden izin istedi. Valilik soruşturmacı görevlendirerek olayla ilgili inceleme yaptırdı. Soruşturmacının raporu üzerine valilik, G.K. hakkında adli soruşturma yapılmasına izin verdi. G.K.’nin valiliğin soruşturma izni verilmesi kararına itiraz etmesi nedeniyle dosya idare mahkemesine gönderildi. Mahkemenin vereceği karar bir çocuğun feci şekilde ölümüyle ilgili olayda dönemin G.K. hakkındaki soruşturmanın devam edip etmeyeceğini belirleyecek

=========================

5-  YENİDEN GÖRÜLEN MAN ADASI DAVASI:  KILIÇDAROĞLU’NUN 142 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEMESİNE KARAR VERİLDİ

Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5 Aralık 2017’de Man Adası konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına yönelik iddiaları üzerine istinaf mahkemesinin bozarak yerel mahkemeye geri gönderdiği davada, Kılıçdaroğlu’nun yeniden 142 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi. 
Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının avukatı Ferah Yıldız ile  Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik katıldı. 
Avukat Ferah Yıldız davanın kabul edilmesini talep ederken,  Celal Çelik dosyada hiçbir delilin toplanmadığını ve tanıkların dinlenmediğini ifade ederek davanın reddini istedi. 

CUMHURBAŞKANI’NA 100 BİN LİRA ÖDEYECEK
Davayı karara bağlayan mahkeme, açılan tazminat davasını kısmen kabul etti. Yerel mahkeme ilk verdiği kararı değiştirmeyerek Kılıdarçoğlu’nun 100 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, 17 bin lira tazminatın Ziya İlgen’e, 15 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenci’ye, 10 bin lira tazminatın da Ahmet Burak Erdoğan’a haksız fiil tarihi olan 5 Aralık 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte ödenmesine karar verdi.  Mahkeme, 5 Aralık 2027 tarihli konuşmada Mustafa Erdoğan’a yönelik herhangi bir söz sarf edilmediğini belirterek bu davanın ise reddine karar verdi. 

DAVANIN GEÇMİŞİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’in avukatları Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve yakınlarına iftira yolu ile hakarette bulunduğunu ileri sürerek 1,5 milyon liralık tazminat davası açılması yönünde talepte bulunmuştu. 
Dilekçede davalı Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında daha önce defaatle tekrar ettiği gerçek dışı beyanlarını yinelediği ve sistematik şekilde Erdoğan ve ailesine alenen saldırıda öne sürülerek “Tamamıyla müvekkillerimi yıpratma amaçlı siyasi çıkar güden bu iftira içerikli iddialar davalının hayal mahsulü olmakla birlikte davalı, gerek grup toplantısında gerekse 5 Aralık Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması konuşmasını milyonların huzurunda söylediğinden bu durumun getirdiği hukuki ve cezai yükümlülüklere katlanmak mecburiyetindedir” ifadeleri kullanılmıştı. Dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmasının kendisine hakaret ve iftirada bulunma hakkı vermeyeceğinin, anayasa, yasalar ve Yargıtay içtihatlarıyla anlatıldığı dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 500 bin lira, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan ve dünürü Osman Ketenci için de 250’şer bin lira manevi tazminat talep edilmişti
Yerel mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ve yakınlarına 142 bin lira ödemesine karar vermişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi kararı usulden bozarak yeniden yerel mahkemeye göndermişti. 
 
 
========================

6 – (geniş haber) RAMİ’DE 4 BİNANIN ÇATISI YANDI

Ersan SAN – İstanbul DHA – RAMİ’de 4 binanın çatısı yandı.
Eyüpsultan Rami Cuma Mahallesi’nde bulunan 5 katlı binanın çatısında izolasyon çalışması sırasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın yan binaların çatısına da sıçradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi. Çevre ilçelerden de destek ekip istendi. Yangın yaklaşık 45 dakika süren çalışma sonucu kontrol altına alındı. Yangında ölen yada yaralanan olmadı. 

Görüntü Dökümü;:
———–
-Yangının havadan görüntüsü
-Alev alev yanan çatı
-İtfaiyenin çalışmasından görüntüler

=============

7- EROL ÇARMIKLI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 

Yalın ONAT – Buğra BENLİOĞLU /İSTANBUL(DHA)- İş insanı Erol Çarmıklı’nın cenaze namazı Zincirlikuyu Camii’nde kılındı. 
85 yaşında hayatını kaybeden Nurol Holding Kurucu Ortağı Erol Çarmıklı naaşı Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına iş dünyasından çok sayıda kişi, Erol Çarmıklı’nın sevenleri ve yakınları katıldı. Erol Çarmıklı’nın eşi ve oğulları taziyeleri kabul etti. Camiye gelenlerden helallik istendikten sonra cenaze namazı kılındı, Erol Çarmıklı’nın naaşı sevenleri tarafından omuzlarda taşındı. Erol Çarmıklı, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi. 

Görüntü Dökümü
——————————————
-Erol Çarmıklı’nın cenaze namazından detaylar  

=========================

8- ESENYURT’TA 10 GÜNDE 11 FARKLI SUÇA KARIŞAN AKRABA ÇETESİNİ KIYAFETLERİ YAKALATTI

Haber: Erol DEĞİRMENCİ – Veysel TİMDU / İSTANBUL , (DHA)- Esenyurt’ta 10 günde 11 farklı suça karışan çete, polis ekiplerinin kıyafetlerinden kimliklerini tespit etmesi sonucu yakalandı.
Esenyurt’ta Yunus Emre ve İncirtepe Mahallelerinde yaşanan otomobil hırsızlığı, kapkaç olayları üzerine Esenyurt Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmalarda güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit etmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin, Avcılar’ın Yeşilkent Mahallesinden geldiğini tespit eden ekipler, suçun işlendiği güzergah üzerinde araştırmalara başladı.

MONT VE TERLİK YAKALATTI
Özellikle sabah saatlerinde işe giden kadınları hedef alan çetenin bir üyesinin giydiği mont ve terlik üzerinden yola çıkan asayiş ekipleri, Yeşilkent Mahallesinde yaptıkları çalışmalarda şüphelilerin birbirleriyle akraba olan E.Y., M.Y., E.K., D.C.K. olduğunu tespit etti. Kimlik tespitinin ardından şüphelilerin adreslerine ulaşan polisler, baskın düzenledi. Çete üyeleri gözaltına alınırken, evlerinde yapılan aramalarda bir otomobilden çalınan ses sistemi ve olayları gerçekleştirirken giydikleri kıyafetler ele geçirildi.

TUTUKLANDILAR
Şüphelilerin yakalanana kadar 5 kapkaç, 3 otomobil hırsızlığı, 1 mala zarar verme ve 2 tane de otomobilden hırsızlık suçuna karıştığını belirledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 akraba, çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü:
————–
Güvenlik kamerası
-Şüphelilerin kapkaç yaptığı anlar
-Otomobil çalmaları
-Şüphelilerin kaçması
-Şüphelilerin bir otomobili kontrol etmesi
Cep telefonu
-Şüphelilerin otomobilden hırsızlık yaptığı anlar
Aktüel
-Şüphelilerin polis merkezinden çıkarılışı

====================

9 – ESENYURT’TA İSRAİL’İ PROTESTO EDEN İKİ GRUP ARASINDA KAVGA

Veysel TİMDU / İSTANBUL , (DHA) – ESENYURT’ta, İsrai’i protesto etmek için Filistin ve Suriye bayrakları ile dışarı çıkan yabancı uyruklu kişiler arasında kavga çıktı. Yaşananlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, 16 Mayıs Pazar günü saat 15.00 sıralarında Bağlarçeşme Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, İsrail’i protesto etmek için Esenyurt Meydanı’nda buluşan yabancı uyruklu kişiler, evlerine döndükleri esnada henüz bilinmeyen bir nedenden tartışmaya başladı. Sözlü tartışma kısa sürede Filistin ve Suriye bayraklı kişiler arasında kavgaya dönüştü. Çevredekilerin ayrılın sözlerine aldırış etmeyen kişiler, birbirlerine yumruklarla saldırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kavga eden iki grubu güçlükle ayırdı. Yaşananlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü:
-Bayraklı kişilerin kavga etmesi
-Çevredekilerin ayrılın diye bağırması
-Kavga anları

====================
10- KAĞITHANE’DE BÖREKÇİDE ÇIKAN ÇATIŞMADA YARALANAN MÜŞTEKİ: BENİ KİMİN VURDUĞUNU BİLMİYORUM

Büşra ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA)
KAĞITHANE’de börekçide çıkan silahlı çatışmaya ilişkin 3 tutuklu sanığın yargılandığı davada dinlenen müşteki H.M.Y. (17) “Beni kimin vurduğunu bilmiyorum. İki kişide silah olduğunu kesin biliyorum, çünkü aralarında kalmıştım” dedi. 

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Fuatcan Yıldırır ve  Tuncay Baysal getirildi. Tutuklu sanık Kaan Yazıcı ise duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada taraf avukatları ve tanıklar hazır bulundu.

“BENİ KİMİN VURDUĞUNU BİLMİYORUM”
Silahlı çatışmada yaralanan 17 yaşındaki mağdur H.M.Y., başka bir odada, psikolog gözetiminde SEGBİS aracılığı ile dinlendi. Sanıklardan şikayetçi olduğunu, ancak davaya katılmak istemediğini söyleyen mağdur H.M.Y., “Sanıkları tanımıyorum. Kafede oturduğum sırada beyaz  bir araba geldi. İki grup arasında münakaşa oldu. Tartışma yaşanan yere bakmamaya çalışıyordum, olay bana sıçramasın diye. Zaten vurulduğumu başta anlamamıştım. Beni kimin vurduğunu da bilmiyorum. Kaan Yazıcı, çatışma içindeydi. Kafenin içindeki kişiyle çatışıyordu, ben de ortalarındaydım. Kurşunun kimden geldiğini hakkında bir fikrim yok. Kapının önünden ateş eden kişiyi dışarıda tartışanlar arasında görmedim. O başka bir kişiyle tartışıyordu. Tartıştığı kişi kaçtı. Kaan ise dışarıda başkasıyla tartışıyordu. Sesler yükseldi, birden herkes kaçmaya başladı. Ateş sesi duydum. İçeriden ateş eden kişiyi dışarıda görmedim. Kaç kişide silah olduğunu bilmiyorum ama iki kişide silah olduğunu kesin biliyorum çünkü aralarında kalmıştım” dedi.

“KAAN BENİ OLAY ÖNCESİNDE RAHATSIZ EDİYORDU”
Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Tuncay Baysal’ın 6 yıllık kız arkadaşı Berfin Baysal ise şunları söyledi: “Sanık Fuatcan Yıldırır’ı tanımıyorum. Sanık Kaan Yazıcı’yı ise mahalleden tanıyorum. Bizi tehdit eden Kaan, ofisine çağırdı. Biz de gitmek istemedik, onda emanet olduğunu biliyorduk. Kaan olay öncesinde 10 gündür mesaj atarak beni rahatsız ediyordu. Tuncay’a söylemedim bunu. Kaan daha önce bizim evimizin önüne geldi Tuncay’ı vurmak için. Bunu polise bildirmedik. Hala tehdit alıyoruz.” 

“CAN HAVLİYLE ATEŞ ETTİM”
Tutuklu sanık Tuncay Baysal savunmasında “Kimseye arkadan ateş etmedim. Kendimi korumak için, can havliyle silahımı çıkarıp ateş ettim. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Tutuklu sanık Fuatcan Yıldırır ise savunmasında, “Tanık Berfin de beni tanımadığını söylemiştir. Tahliyemi talep ediyorum” şeklinde konuştu. Duruşmaya gelmeyen iki tanık hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına karar veren mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Kaan Yazıcı’nın, Tuncay Baysal’ın kız arkadaşını rahatsız ettiği iddiasıyla aralarında anlaşmazlık bulunduğu, 22 Eylül 2020 tarihinde bu meseleyi konuşmak üzere börekçide buluşmayı kararlaştırdıkları belirtildi. 
Şüpheli Tuncay ve arkadaşı Sezer K.’nın börekçi önünde bekledikleri sırada şüpheliler Fuatcan ve Kaan’ın geldiği, Kaan’ın Sezer’i sokak arasına konuşmaya davet ettiği, Sezer’in bunu kabul etmemesi üzerine aralarında tartışma çıktığı belirtildi. Tartışma üzerine Kaan’ın kemer bölgesinden silah çıkararak Tuncay’a doğru ateş ettiği kaydedildi. İddianamede, şüpheli Tuncay’ın bunun üzerine börek salonunun içine kaçtığı, Tuncay’ın börek salonuna geçmesiyle Kaan ve Fuatcan’ın da arkasından geldikleri, bu esnada Tuncay’ın da silahını çıkardığı ve börek salonu içerisinde Kaan ve Tuncay’ın yaklaşık 2-3 metrelik mesafeden birbirlerinin kafa bölgesini hedef alacak şekilde birbirlerine ateş ettikleri anlatıldı. 
Bu sırada kapı girişinde bulunan Fuatcan’ın da Tuncay’a doğru silahıyla ateş etiği, çatışma devam ederken Kaan’ın kol ve karnından Tuncay tarafından vurulduğu, bunun üzerine Kaan’ın dışarı doğru kaçmaya başladığı ve Fuatcan’ın ise ateş etmeye devam ederken Tuncay’ın fırsatını bularak kafenin üst katına kaçtığı belirtildi. Çatışma sonucu olaylarla ilgisi bulunmayan müştekiler Erkan Çakmak ve 18 yaşından küçük H.M.Y.’nın da hangisinden geldiği beli olmayan kurşunla vurularak yaralandıklarının anlatıldığı iddianamede, kolluk ekiplerince işlem yapılmak istendiğinde Fuatcan Yıldırır’ın, hakkında soruşturma yapılmasını engellemek için kendi kimliği yerine öz kardeşi Ferhat Yıldırır’a ait kimliği ibraz etmesi sebebiyle iftira suçunu işlediği de kaydedildi.  İddianamede, şüpheli Fuatcan Yıldırır hakkında  “İftira”, “Olası kasıtla iki kişiye karşı silahla yaralama” ve “Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçlarından 18 yıldan 36 yıla kadar, şüpheliler Kaan Yazıcı ve Tuncay Baysal hakkında ise “Olası kasıtla iki kişiye karşı silahla yaralama” ve “Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçlarından 17 yıldan 32 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Görüntü dökümü:
———————
-ARŞİV 

==========

11 – BEYLİKDÜZÜ’NDE MİDİBÜS DEVRİLDİ

Alper KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)  – BEYLİKDÜZÜ’nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği midibüs karşı şeride geçerek devrildi. İçerisinde yolcu bulunmayan midibüsün sürücüsü yaralanırken, kaza nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu. 
Kaza saat 12.30 sıralarında Yakuplu Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde meydana geldi. Ramazan Özbay (62)  kullandığı 34 LCF 135 plakalı midibüsün direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan midibüs önce kaldırıma çarptı ardından karşı şeride geçerek devrildi. Bu sırada midibüsün üzerine doğru geldiğini gören kamyonet sürücüsü gaza basınca önündeki araca çarptı. Kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık, itfaiye ve polis ekibine haber verdi. Aracın içindeki sürücü Özbay çevredekilerin yardımıyla araçtan çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Durumu iyi olduğu öğrenilen sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle caddenin her iki yönünde trafik yoğunluğu oluştu.  Yaşanan kazayı anlatan ve aracı hasar gören otomobil sürücüsü Tarık Aziz, ” Virajı alamadı toplayamadı kaldırıma çarptı. Karşı şeride geçti devrildi. Kamyonete çarptı kamyonette bana çarptı. Durumu iyiydi” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Devrilen araçtan görüntü
Ekiplerden görüntü
Kazaya karışan araçlardan görüntü
Yoldan görüntü
Röportaj 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!