Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1 – CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN  İSTANBUL FIRKATEYNİNİN DENİZE İNİŞ TÖRENİNDE KONUŞTU 

Gülseli KENARLI – Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA – CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, “Milli güvenliğimizi korumak amacıyla attığımız her adımda baskıyla karşılaştık. Biz iddiaları hedefleri, dünyanın gidişatına yönelik sözü olan bir milletiz. Askeri, ekonomik ve diplomatik açıdan güçlü olmak bizim için tercihten öte zorunluluktur” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİLGEM Projesinin 5’inci gemisi olan İstanbul (F – 515) Fırkateyni’nin denize iniş töreni ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3’üncü gemi ilk kaynak törenine katıldı. İstanbul Tersane Komutanlığı’ndaki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir  katıldı. 

“GÜÇLÜ OLMAK BİZİM İÇİN TERCİHTEN ÖDE ZORUNLULUKTUR”
Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli güvenliğimizi korumak amacıyla attığımız her adımda baskıyla karşılaştık. Biz iddiaları hedefleri, dünyanın gidişatına yönelik sözü olan bir milletiz. Askeri, ekonomik ve diplomatik açıdan güçlü olmak bizim için tercihten öte zorunluluktur. 2002’den itibaren savunma sanayiinde yerlilik seviyesinin azami seviyeye çıkarmak için tüm imkanları seferber ettik. Savunma sanayinde 2002 yılında sadece 62 proje yürütülürken bugün bu sayı 700’e ulaştı. Bütçesi 5,5 milyar doları bulan savunma projelerini yaklaşık 11 katlık bir artışla 60 milyar dolarlık bir proje hacmine ulaştırdık. Bu alanda 75 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşıyoruz. Sektörün ancak 1 milyar dolara yaklaşan yıllık cirosu bugün 11 milyar doları buldu” dedi. 
Erdoğan, “Üç kıtada 9 ülkeye toplam bedeli 3 milyar doları bulan deniz platformu ihraç ettik. Kara ve deniz araçları alanında kendimizle birlikte dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayan bir ülke haline geldik. İnsansız hava aracı, silahlı insansız hava aracı ve TİHA üretiminde ise dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayız. Nereden nereye, içimizdeki gafillerin tüm karalama kampanyalarına rağmen İHA ve SİHA’larımız dünyada gıpta ile takip ediliyor. 44 günlük Karabağ zaferinde olduğu gibi Türk SİHA’ları harp yöntemlerini de değiştiriyor. Libya’da da savaşın akışını değiştirmiştir. Ülkemizin diğer savunma ürünlerine de ilgi artıyor.  Gizli ambargoları kendi gücüyle aşan bir ülke konumundayız. Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Halen önümüzde kat etmemiz gereken ciddi mesafe bulunuyor” diye konuştu.

“ANCAK ÜÇÜNCÜL BİR BAKIŞ AÇISIYLA BAŞARABİLİRİZ”
Erdoğan, “Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak kendimizi bu alanda sürekli geliştirmek durumundayız. Bunu da ancak üçüncül bir bakış açısıyla başarabiliriz. Türk savunma sanayinin tamamı bir bütündür. Terör örgütleriyle ilişkisi olanların tamamı yalan tamamı çarpıtma ürünü hezeyanlarının bizi yolumuzdan alıkoymasına izin veremeyiz. Bunların amacı sadece ülkemizi askeri açıdan değil ekonomik olarak da dışa bağımlı kalmasını sağlamaktır. Onlar eski Türkiye’deydi bugün artık güçlü, büyük Türkiye var. Onlar ne yaparsa yapsın biz güvenli yarınlar şiarıyla çalışan kurumlarımızın gayretleriyle ulaşacağız” şeklinde konuştu.

İSTANBUL FIRKATEYNİ DENİZ İNDİRİLDİ
Erdoğan’ın konuşmasının ardından, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3’üncü gemi ilk kaynağı gerçekleştirildi. Ardından İstanbul (F – 515) Fırkateyni denize Bakan Hulusi Akar’ın eşi Şule Akar tarafından indirildi. 

İSTANBUL FIRKATEYNİ 
Savunma Sanayi Başkanlığı projesi ve STM firmasının yüklenicisi olduğu MİLGEM Projesi’nin devamında üretilen İ sınıfı fırkateynlerin ilki olan İstanbul Fırkateyni, bugün denize indirildi. Fırkateynin, 2023’te Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi hedefleniyor. Fırkateyn tamamlandığında tam boyunun 113 metre ve genişliğinin 14,4 metre olması planlanıyor. Yaklaşık 3 bin ton deplasmana sahip İ sınıfı fırkateyn, Ada sınıfı korvetlerden farklı olarak satıhtan havaya güdümlü mermi bulunduracak ve fırlatabilecek.
MİLGEM Projesinin 5. Gemisi, projenin ilk İstif sınıfı fırkateyni olacak.
80 Civarında, büyük çoğunluğu yerli olan Alt Yüklenici Firma görev alıyor. Projede çalışan firma sayısı toplam 220. 2023’te teslim edilmesi hedefleniyor. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
————–
– Erdoğan’ın gelişi
– Akar’ın konuşması
– Erdoğan’ın açıklamaları
– Kaynak töreni
– Gemi indirilmesi 
– Detaylar  
 
========================

2-  BAKAN AKAR:  TUTUMUMUZDA BİR DEĞİŞİKLİK YOKTUR
 
Haber: Gülseli KENARLI – Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA- MİLLİ Savunma Bakanı Akar, “Özel coğrafi koşulların hakim olduğu yarı-kapalı Ege Denizi’nde ülkemizin hayati hak ve menfaatleri vardır. Bu denizde karasularının hem ülkemizin, hem üçüncü ülkelerin seyrüsefer serbestisini ve açık denizlere erişimi kısıtlayacak şekilde tek taraflı olarak genişletilmemesi gerektiği konusundaki tutumumuz bellidir. Bu tutumumuzda bir değişiklik yoktur” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM Projesinin 5’inci gemisi olan İstanbul (F – 515) Fırkateyni’nin denize iniş töreni ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3’üncü gemi ilk kaynak törenine katıldı. İstanbul Tersane Komutanlığı’ndaki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı. 
Milli Savunma Bakanı Akar törende bir konuşma yaparak, “NATO’nun güçlü bir üyesi olan Türkiye’ye yönelik müttefiklik ruhuna uymayan bazı ulusal kararların da muhataplarımız tarafından yeni dönemde tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini değerlendiriyoruz. Özellikle, Yunanistan ile ilişkilerimizde her zaman dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız. Karşılıklı yapacağımız görüşmelerle meselelerin hak, hukuk ve hakkaniyet çerçevesinde ele alınmasını ve bir çözüme ulaşılmasını umuyoruz. Özel coğrafi koşulların hakim olduğu yarı-kapalı Ege Denizi’nde ülkemizin hayati hak ve menfaatleri vardır. Bu denizde karasularının hem ülkemizin, hem üçüncü ülkelerin seyrüsefer serbestisini ve açık denizlere erişimi kısıtlayacak şekilde tek taraflı olarak genişletilmemesi gerektiği konusundaki tutumumuz bellidir. Bu tutumumuzda bir değişiklik yoktur. Bu kapsamda komşumuzdan beklentimiz, Türkiye’nin Ege’de, Doğu Akdeniz’deki hakkına, hukukuna saygı göstermesi ve birtakım yanlış anlaşılmalara sebep olabilecek açıklama ve eylemlerden artık vazgeçmesi ve kaçınmasıdır” dedi.

Görüntü Dökümü:
————–
– Erdoğan’ın gelişi
– Akar’ın konuşması
– Erdoğan’ın açıklamaları
– Kaynak töreni
– Gemi indirilmesi 
– Detaylar  
 
============================

3- EYÜPSULTAN’DA İETT ŞOFÖRÜNE SALDIRININ GÖRÜNTÜSÜ 

Soner HASIRCIOĞLU – İSTANBUL,(DHA) – KAĞITHANE’de İETT şoförü ve oğlunun darp edilmesinin ardından Eyüpsultan’da da bir İETT şoförüne saldırıya uğradı. O saldırıya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Kağıthane’de önceki gün İETT otobüs şoförü Eyüp Durgun ve oğlu darp edildi. Yol verme nedeniyle çıkan tartışma sonrası, kimliği henüz bilinmeyen kişiler önce otobüs şoförünü sözlü olarak taciz etti ardından otobüsün camlarını kırdı. Otobüse giren saldırganlar, şoförü ve oğlunu darp etti. Bir süre sonra şoförü ve oğlunu otobüsten indiren saldırganlar, dışarıda da darp etmeye devam etti. Bu sırada, yolcuların bağrışmaları üzerine toplanan vatandaşlar, araya girerek şoförü ve oğlunu saldırıdan kurtardı. Saldırı sonrası ihbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı şoför ve oğlu, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 
Olay anı ise bir vatandaş tarafından cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde otobüsün camlarının kırılması, otobüs şoförünün darp edildiği anlar net şekilde gözleniyor. 

EYÜPSULTAN’DA DA SALDIRI KAMERADA
İkinci olay ise dün Eyüpsultan’da da meydana geldi. Saldırıya uğrayan İETT şoförü yaralandı. Yaralı şoför hastaneye kaldırılırken İBB ve İETT yetkilileri saldırıyı kınadı. Saldırıyla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüştüğü görülüyor. Saldırganlar otobüsün camını kırarak sürücüyü yaralanmasına neden oluyor

Görüntü Dökümü:
————
-Eyüpsultan’daki saldırının görüntüleri (yeni)
-Eyüpsultan’da saldırıya uğrayan şoförün fotoğrafları
-Kağıthane’de Şoförün ve oğlunun darp edilme anları

=========================

4 – (Geniş haber) ARNAVUTKÖY’DE AYAKKABI FABRİKASINDA YANGIN; 3 ARAÇ KÜLE DÖNDÜ

Taylan ERGÜN – Serdar ALTINTEPE  / İSTANBUL (DHA) –  ARNAVUTKÖY’de ayakkabı mağazasında yangın çıktı. Fabrika bahçesinde biri kamyonet ikisi lüks otomobil yanarak, küle dönerken yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Arnavutköy Fatih Mahallesi Yahya Kemal Caddesi üzerinde bulunan ayakkabı malzemeleri üreten fabrikanın bahçesinde saat 15.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bahçede bulunan ve ayakkabı üretiminde kullanılan malzemeler yanmaya başladı. Alevleri görenler durumu itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken polis ekipleri de çevre güvenliğini sağladı. Fabrika bahçesindeki alevlere müdahale eden itfaiye ekibi fabrikanın çevresinden bulunan binalara sıçramadan yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangın sırasında bahçede bulunan biri kamyonet ikisi lüks otomobil olmak üzere 3 araç tamamen yandı. Polisin olayla ilgili çalışması devam ediyor.

Görüntü dökümü
——————
-Alevlerden görüntü
-Çevredeki vatandaşların koşuşturması
-İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi
-Yangına müdahale edilmesi
-Bahçede yanan araçlar

====================

5- ESENYURT’TA POLİSİ HAREKETE GEÇİREN OTOMOBİL

Otomobilin sahibi Özcan Tunç, 

“Tamamen görsel amaçlı taktık. Dikkat çekmesi için yaptık. İkinci kez ceza yazıldı ilkinde de bağlıyorlardı aracımı. Üçüncüsünde tamamen gidecek.”

Erol DEĞİRMENCİ-Şahin BOZKURT/İSTANBUL,(DHA) ESENYURT’ta, modifiyeli otomobilinin rüzgarlığı üzerinde kanlı kefen olan manken yerleştiren sürücü ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Kanlı kefenle modifiye yapılan otomobil ise trafikten men edildi.
Esenyurt Kıraç Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde otomobilin üzerinde insan siluetindeki kanlı kefeni görenler durumdan şüphelenerek polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, aracın sahibi olan Özcan Tunç’u çağırarak kefeni açmasını söyledi. Rüzgarlığın üzerinden indirilen kefenin içinden manken çıktı. Ekipler kanlı kefenle modifiye yapan sürücüyü ifadesini almak için Kıraç Polis Merkezi’ne götürdü. Olay yerine çağrılan trafik polisi ekipleriyse modifiyeli aracı trafikten men etti. Öte yandan sürücüye modifiye sebebiyle para cezası kesildi.

“DİKKAT ÇEKMESİ İÇİN YAPTIK”
Otomobilin sahibi Özcan Tunç, “Tamamen görsel amaçlı taktık. Dikkat çekmesi için yaptık. Başka bir şey yok ancak olay buralara kadar geldi. Şuanda aracı bağlıyorlar. İkinci kez ceza yazıldı ilkinde de bağlıyorlardı aracımı. Üçüncüsünde tamamen gidecek.” dedi.

Görüntü Dökümü:
———————-
Cep telefonu
-Otomobilin seyir halindeyken görüntüsü
-Mankenin rüzgarlıktayken görüntüsü
Aktüel
-Mankenden görüntü
-Mankenin araçtan indirilmiş hali
-Özcan tunç ile röp
-Özcan tunçun araca götürülüşü

======================

6- PENDİK VE MALTEPE’DE HIRSIZLIK YAPAN ŞÜPHELİ KAMERADA

-Çaldığı otomobille yakalandı.

İSTANBUL-DHA Pendik ve Maltepe’de Kapkaç, otomobil hırsızlığı ve işyerinden hırsızlık yapan M.C.B. çalmış olduğu otomobille birlikte yakalandı. M.C. B.’nin hırsızlık yaptığı anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.
Pendik ve Maltepe’de 18 ile 2o ocak tarihlerinde meydana gelen kapkaç, otomobil hırsızlığı ile işyerinden hırsızlık olaylarıyla ilgili polis ekipleri harekete geçti. Kamera görüntülerini izleyen ekipler, bütün bu hırsızlık olaylarının 
M.C.B. isimli şüpheli tarafından yapıldığını belirledi. Ekipler şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Şüpheli M.C.B. 20 Ocak’ta Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde çaldığı otomobilde yakalandı. Gözaltına alınan M.C.B. adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şüphelinin hırsızlık anları kameralara da yansıdı.

Görüntü dökümü
-Hırsızlık anları güvelik kamera görüntüleri
-zanlının emniyetten sevk görüntüsü

====================
7 –  “MİLLİ GAZA ORTAK OLMA” VAADİYLE DOLANDIRICILIK

Elif YAVUZ-Buğra BENLİOĞLU/İSTANBUL,DHA – DOLANDIRICILAR şimdi de Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervini bahane ederek ‘milli gaza ortak ol’ reklamları ile yatırımcıları tuzağa düşürmeye çalışıyor. Oruç Reis sismik gemisinin fotoğraflarını kullanarak sosyal medyada reklam yapan dolandırıcılar çıkacak gaza ortak olma vaadinde bulunuyor.
Sosyal medyada ‘Milli gaz yatırımcılarını bekliyor’ ‘Oruç Reis’le milli gaza ortak ol’ reklamlarıyla yatırımcıları tuzağına düşürmeye çalışan dolandırıcılar, yasal olmayan sitelere yönlendirerek vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçiriyor. Böyle bir projenin olmadığını, yatırımcıların bu tür sahte reklamlara karşı dikkatli olması gerektiğini söyleyen yatırım uzmanı Yunus Kaya, “Son bir yılda sermaye piyasalarına yatırımcı ilgisi dikkat çekici boyutlara ulaştı. Yaklaşık 800 bin yatırımcı borsaya geldi. Bu durum dolandırıcıların iştahını kabarttı. Oruç Reis ismini kullanarak milli gaza ortak olun reklamları yapıyorlar. Ancak devletin böyle bir projesi yok. Sektör profesyonelleri olarak biz bunları takip ediyoruz. Bu reklamları gördüğümde şaşırmıştım” dedi.

YASAL OLMAYAN SİTELERE DİKKAT
Sahte web siteleri üzerinden vatandaşların kredi kartı bilgilerinin ele geçirildiğini söyleyen Kaya, “Sermaye piyasası kurulunun her hafta düzenli olarak yaptığı toplantılarda merdiven altı dediğimiz yasak olan, yurt dışı ayağı olan foreks sitelerine yasak getiriliyor. Bunların bir oyunu gibi gözüküyor. Arka planda bu tür şirketlerin adreslerini tespit ettik. Legal olmayan bir foreks şirketine yönlendirme yaparak yeni gelen yatırımcılar üzerinden kazanç sağlıyorlar. Dolayısıyla yatırımcıların yasal olmayan aracı kurumlar dışındaki yatırımlarda dikkatli olması gerekiyor. Genelde bu tür sitelerde adres çubuğunda uzun bir link olur ya da güvenli olmayan site uyarısı yer alır. Bu tür uyarılara dikkat etmek gerekiyor” diye konuştu.
Vatandaşlara uyarılarda bulunan Yunus Kaya, “Reklamlardaki linke tıklayınca sizi legal olmayan bir siteye yönlendiriyor. Orada kredi kartı bilgileriniz ya da EFT yolu ile ücret isteniyor. Bu şekilde milli gaza ortak olacağınız deniliyor. Ancak  böyle bir şey gerçekleşmiyor. Legal olan aracı kurumlarla, yatırım danışmanları ile  çalışılmasını tavsiye ediyoruz. Güvenli kazanç, rahat kazançtır” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———–
-Yunus Kaya röportajı
-İkili detaylar
-Dolandırıcıların reklamlarından görüntüler

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!