Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL –  MALTEPE’DE ÇÖP TOPLAMA GERGİNLİĞİ; YİNE İBB EKİPLERİ GELDİ YİNE GERGİNLİK ÇIKTI

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

li Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA – MALTEPE’de sabah saatlerinde biriken çöpleri toplamaya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri ile grevdeki işçiler arasında tartışma çıktı. Öğleden sonra İBB ekipleriyle de grevdeki işçiler arasında tekrar tartışma çıktı.

Maltepe’de belediye işçilerinin grevi nedeniyle günlerdir çöpler toplanmıyor. Küçükyalı Mahallesi’nde biriken çöpleri toplamak için sabah saatlerinde İBB ekipleri geldi. Ekiplerin çalışmasını öğrenen DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na bağlı işçiler, çöp arabalarıyla birlikte sokağa geldi. Sendika üyeleri ve çöpleri toplayan ekipler arasında tartışma çıktı. Polis ekipleri iki grup arasındaki tartışmaya müdahale etti. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Sendika Üyesi Nazım Poyraz, “Biz yasal bir grevdeyiz. Maltepe Belediyesi’nin yönetimi sağdan soldan adam toplayıp buradaki çöpleri toplatmak istiyor. Bizde bu duruma müdahale ettik. Yasal haklarımızı kullanarak polislerde müdahale ederek temizliği bıraktırdık. Ama vatandaşlar diyorlar ki biz kapımızın önünü temizliyoruz. Alakası yok burada oturmayan insanlar ve getirdikleri kişileri burada çöp toplatıyorlar” dedi. Sendika Üyesi İsmail Bal ise, “Yaklaşık 100 kişilik bir grup toplanmışlar. Ara sokakları temizlemeye başlamışlar. Maltepe Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait kişilerdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kıyı ekipleri aşağıda minibüs yolunda bekliyordu. Buradaki çöpleri toplayıp o araçlara koyacaklardı. Yaklaşık dört, beş araç vardı” diye konuştu.
Bir vatandaş de, “Sabah başka belediyeden birileri geldi. Sokağı kürek, süpürge ile temizlemeye başladılar. Sendika üyeleri ile buradaki kişiler arasında tartışma çıktı. Daha sonra polis çağırdık ve kavgayı önledik. Temizlemeye gelenler dağıldılar daha sonra da sendika üyeleri dağıldı” ifadelerini kullandı.
 
ÖĞLEDEN SONRA TEKRAR TARTIŞMA ÇIKTI
Öte yandan öğleden sonra tekrar çöp araçlarıyla gelen İBB ekiplerine işçiler müdahale etti. Müdahalelere polis ekipleri araya girerek tartışmayı sonlandırdı. Grevdeki işçiler, İBB’ye slogan atarak tepkiler gösterdi.  Tepkiler üzerine İBB ekipleri, polis eşliğinde sokaklardan ayrıldı. 

Görüntü Dökümü 
———–
-EK GÖRÜNTÜ
-İstanbul Büyükşehir Belediyenin çöp toplama araçlarını 
-Grevdeki işçilerin İBB araçlarına müdahalesi 
-Grevdeki işçilerin slogan atması
-Polis ekipleri gruplara müdahalesi ve ayrılması 
-Genel ve detaylar 

/SABAH GEÇİLEN GÖRÜNTÜ
(CEP TELEFON KAMERASI) 
-Çöpleri toplamaya çalışanlar 
-Sendika üyeleri ve çöpleri toplayan kişilerin arasındaki gerginlik 
-Polis ekipleri gruplara müdahalesi 
-Genel ve detaylar 
(AKTÜEL GÖRÜNTÜ) 
-Sendika üyelerinden detaylar 
-Çöp arabasından detay 
-Polis ekiplerinden detaylar 
-Sokaktaki çöplerden detaylar 
-Süpürgeden detaylar 
-Sendika üyeleriyle röpler. 
-Vatandaşla röp. 
-Genel ve detaylar 

 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!