DHA YURT BÜLTENİ – 1

dha-yurt-bulteni-1-ecDOhaLS.jpg

1) AĞRI’DA ŞEHİT OLAN ÖZEL HAREKAT POLİSİ TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

AĞRI-İran sınırında teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Veli Kabalay’ın naaşı, Ağrı’da düzenlenen törenle memleketi Denizli’ye uğurlandı.
İran hududunda yapılan sınır duvarı inşaatının güvenliğinde görev yaparken teröristlerin taciz ateşi sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Veli Kabalay’ın Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Ahmedi Hani Havalimanı’na getirildi. Şehit Kabalay, için havalimanında saat 05.30 sıralarında düzenlenen uğurlama törenine Ağrı Valisi Osman Varol, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, 12’inci. Mekanize Tugay Komutanı Vekili Albay Serhat Kasalak, Iğdır 5’inci Hudut Alay Komutanı Albay Yılmaz Doğan, Ağrı İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, Iğdır İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Özgül, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen ve kurum amirleri ve askerler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve şehit Kabalay’ın öz geçmişinin okunduktan sonra dua edildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında memleketi Denizli’ye uğurlanmak üzere askeri uçağa taşındı.
Evli ve 1 çocuk babası şehit Kabalay, Denizli’de düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Görüntü Dökümü
———————–
-Tören alanı, törene katılanlar
-Şehidin naaşının omuzlar üstünde taşınması
-Şehidin naaşı ve dua edilmesi
-Naaşın uçağa taşınması
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR /AĞRI,(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514017
==============================================================

2) DENİZLİ’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

AĞRI’da, İran tarafından teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Özel Harekat polisi Veli Kabalay’ın acı haberi, Denizli’nin Tavas ilçesindeki ailesine ulaştı. Şehit polis Kabalay’ın, dün sabah saatlerinde eşi ve ailesiyle telefonda bayramlaştığı öğrenildi.
Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde, İran hududunda yapılan sınır duvarı inşaatının güvenliğinde görevli Özel Harekat polisi Veli Kabalay, İran tarafından teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu şehit oldu. Şehit Kabalay’ın acı haberi, Tavas ilçesi Ulukent Mahallesi’nde yaşayan ailesine ulaştı. Emekli memur İsmail Kabalay, oğlunun şehit olduğu haberini, Vali Ali Fuat Atik, emniyet mensupları ve askeri yetkililerden aldı. Şehidin baba evinin bulunduğu 2 katlı eve Türk bayrağı asıldı. Ramazan Bayramı’nın ilk günü, oğullarının şehadet haberini alan acılı aile, fenalık geçirdi. Aile üyelerine sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.  Acı haberin duyulmasının ardından yakınları, şehidin evine akın etti. Şehit Kabalay’ın evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Kabalay’ın dün sabah ailesi ve eşi ile telefonla görüştüğü ve bayramlarını kutladığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şehit evinden görüntü 
-Vali ve beraberindekilerin acı haberi vermek için eve doğru yürümesi
-Kalabalıktan görüntü
-Polis ve jandarma ekiplerinden detay
-Şehit Veli Kabalay’ın fotoğrafı
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Deniz TOKAT-Ramazan ÇETİN /DENİZLİ,(DHA)
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513196
==============================================================

3) BAKAN AKAR, KAYSERİ’DE ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE BİR ARAYA GELDİ

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, memleketi Kayseri’de şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Orduevi’nde şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin binlerce yıldır süre gelen milli, manevi ve mesleki değerlerinin olduğunu vurgulayan Bakan Akar, bu değerlere her ne olursa olsun sahip çıktıklarını söyledi. Bakan Akar, TSK’nın operasyonlarında sivil, masum insanların, dini ve tarihi yapıların, çevrenin zarar görmemesi için hem planlama hem uygulama safhalarında gereken her türlü tedbiri aldığını belirterek, bazı hallerde bunun için operasyonun gecikmesi pahasına faaliyetlerin yönünü dahi değiştirdiklerini aktardı.
Sabırla, azimle üzerine giderek terörü bitirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Akar, “Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Bizim Kürt, Arap kardeşlerimizle, oradaki diğer etnik ya da dini gruplarla hiçbir şekilde sorunumuz yok. Bizim hedefimiz sadece ve sadece teröristlerdir” diye konuştu.
“Binlerce yıldır beraber yaşadığımız Kürt kardeşlerimizle beraber 84 milyon omuz omuza Türkiye’nin refahı, nesillerimizin geleceği için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyen Bakan Akar, TSK’nın yaptığı operasyonları bilinçli bir şekilde çarpıtmaya çalışanların olduğunu belirtti. Bakan Akar, “Bazı yerli ve yabancı odaklar TSK’nın, Türkiye’nin yaptığı operasyonları sanki PKK ile teröristlerle ilgili değil de oradaki Kürtlere ve Araplara karşıymış gibi bilinçli bir şekilde ahlaksızca olayı saptırıyorlar” dedi.
TSK’nın faaliyetlerin tamamen açık ve şeffaf olduğunu, operasyonların Irak başta olmak üzere tüm komşuların toprak bütünlüğüne, sınırlarının güvenliği ve egemenliğine saygılı şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Bakan Akar, “Bize uzun yıllardır zarar veren, asil milletimizin güvenliğini tehdit eden teröristlerden bahsediyoruz. Operasyonlarımız en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Bunun için çalışıyoruz. Bunun dışında bizim başka bir amacımız yok” diye konuştu.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şimdiye kadar hiçbir şehidin kanını yerde bırakmadığını, bundan sonra da bırakmayacağını belirten Bakan Akar, kazanılan başarılardaki en büyük payın aziz şehitlerle kahraman gazilerin olduğunu söyledi. Bakan Akar, şehitlerin vatan ve bayrak sevgisinin en önemli göstergesi olduğunu belirterek, “Bizim şehitlerimizi, onların hatıralarını unutmamız asla söz konusu değildir. Onların hatıralarını en üst düzeyde yaşattık, yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Bakan Akar’ın orduevine gelişi
-Şehit yakınları ve gazilerle selamlaşma
-Akar’ın konuşması
-Genel ve detaylar

Haber: ANKARA,(DHA)
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513184
==============================================================

4) ADANA’DA, ÇALIŞMA YAPTIKLARI SU KUYUSUNA DÜŞEN 3 ARKADAŞ ÖLDÜ

ADANA’nın Kozan ilçesinde, çalışma yaptıkları su kuyusuna düşen Mehmet İşlek (43), Hasan Sönmez (51) ve Salim Sarı (36) hayatını kaybetti. 3 kişinin cansız bedeni CANKUR ekiplerince kuyudan çıkartıldı.
İlçeye bağlı Taş Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde Salim Sarı, babasının evinin yakınında bulunan su kuyusunda su tankı kurmak için arkadaşı Mehmet İşlek ve Hasan Sönmez ile birlikte kuyunun bulunduğu bölgeye gitti. Burada çalışma yapan 3 arkadaş, iddiaya göre, suya dalgıç indirdikleri sırada, kuyuya düştü. 3 arkadaştan haber alamayan yakınları, durumu polis ekiplerine bildirdi. Sarı, Sönmez ve İşlek’in su kuyusunda en son çalışma yaptıkları ihbarıyla kuyunun içerisine bakılması için bölgeye CANKUR ekipleri çağrıldı.
3 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bölgeye gelen kurtarma ekipleri, teçhizatlı kıyafetleri giyerek su kuyusuna indi. Sarı, Sönmez ve İşlek’in hareketsiz olduğunu gören ekipler, 3 arkadaşı kuyudan çıkarttı. Sağlık ekiplerince yapılan incelemede 3 arkadaşın da yaşamını yitirdiği belirlendi. Sarı, İşlek ve Sönmez’in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cankur ekiplerinin kuyuya inmesi
-Ekiplerin kuyudan ölenleri çıkarması
-Kuyudan çıkartılanların sedye ile taşınması
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Ali GÖKDAL /KOZAN(Adana),(DHA)
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513179
==============================================================

5) BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİREN TORUNLARINI KURTARDI, KENDİSİ BOĞULDU

MANİSA’nın Saruhanlı ilçesinde, serinlemek için girdikleri yangın söndürme göletinde boğulma tehlikesi geçiren 3 torununu kurtaran Bilhan Yılmaz (59), balçığa saplanarak hayatını kaybetti.
Olay, dün saat 18.00 sıralarında Kemiklidere Mahallesi yakınlarındaki Atatürk Orman Yangın Söndürme göletinde meydana geldi. İddiaya göre, dedeleri Birhan Yılmaz ile birlikte gölete gelen B.A.Y. (7), B.Y. (9) ve B.Y. (8), serinlemek için suya girdi. 3 çocuk boğulma tehlikesi geçirince dedeleri Birhan Yılmaz, müdahale etti. Suya girerek, torunlarını kurtaran Yılmaz, göletin zeminindeki balçığa saplandı. Sudan çıkamayan Yılmaz, bir süre sonra gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri sevk edildi.
Gölette arama- kurtarma çalışması başlatan itfaiye ekipleri, Yılmaz’ın cansız bedenine ulaştı. 
Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-İtfaiyenin Birhan Yılmaz’ı göletten çıkarma anı 
-Göletten detay

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN-Oğuzhan KÖKÇÜOĞLU /SARUHANLI(Manisa),(DHA)
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513199
==============================================================

6) MEVLİT OKUTMAYA GELDİ, ANNESİNİN BOĞULDUĞU IRMAĞIN KIYISINDA ÖLÜ BULUNDU

ANTALYA’nın Manavgat ilçesine, yıllar önce ölen annesi için mevlit okutmaya gelen emekli akademisyen Mehmet Akbaş (70) ortadan kayboldu. Yapılan araştırma sonrası Akbaş, yıllar önce annesinin de boğulduğu Köprüçay Irmağı kıyısında ölü bulundu.
Konya’da yaşayan emekli akademisyen Mehmet Akbaş, yıllar öne yaşamını yitiren annesi için mevlit okutmak amacıyla Manavgat’ın Çaltepe Mahallesi’nde oturan ablasının yanına geldi. Salı günü saat 06.00 sıralarında ‘Sulu mevkiine gidiyorum’ diyerek, yaya olarak evden ayrılan Mehmet Akbaş’ın akşama kadar dönmemesi üzerine jandarmaya kayıp ihbarında bulunuldu. Antalya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ve diğer ekiplerle vatandaşların yaptığı arama sonucunda, Mehmet Akbaş’ın cansız bedeni önceki gün saat 11.00 sıralarında Köprüçay Irmağı kıyısında bulundu.
PATİKADAN DÜŞMÜŞ
Yapılan ilk incelemede, Mehmet Akbaş’ın patikadan giderken, yaklaşık 10 metre yüksekten ırmağa düşerek yaşamını yitirdiği değerlendirildi. Mehmet Akbaş’ın cenazesi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Antalya Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.
ANNESİ DE AYNI IRMAKTA BOĞULDU
Konya’da yaşayan ve çeşitli üniversitelerde fizik dersleri veren Mehmet Akbaş’ın, yıllar önce annesinin de Köprüçay’da boğulduğu belirlendi. Annesine mevlit okutmak için köye gelen Mehmet Akbaş’a muhtar ve vatandaşların mevlit için izin vermediği, “Hocam, yapacak olduğun hayrı Allah kabul etsin ama biliyorsun koronavirüs salgını var. Sen bu hayrı başka şekilde yap veya sonraya ertele” dediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Irmak kenarında cesedin bulunması 
-Cesedin taşınması
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mithat ABAKAN /MANAVGAT(Antalya),(DHA)
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513200
==============================================================

7) ŞARAMPOLE YUVARLANAN OTOMOBİLDEKİ AĞABEY İLE KARDEŞİ ÖLÜM AYIRDI

KAYSERİ’nin Sarıoğlan ilçesinde, şarampole yuvarlanan otomobilin sürücüsü Oğuzhan Karaoğlu (21) yaşamını yitirdi, kardeşi Fetih Karaoğlu (15) ise ağır yaralandı.
Kaza, dün saat 19.30 sıralarında Sarıoğlan ilçesi Ömerhacılı mevkiinde meydana geldi. Oğuzhan Karaoğlu yönetimindeki 38 AC 020 plakalı otomobil, virajda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu bariyerlere çarparak şarampole devrildi. Otomobil yaklaşık 500 metre sürüklenirken, çevredekilerin ihbarıyla olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İhbarla gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde sürücü Oğuzhan Karaoğlu’nun yaşamını yitirdiği belirlenirken, ağır yaralanan kardeşi Fetih Karaoğlu ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Oğuzhan Karaoğlu’nun cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsisi yapılmak üzere Sarıoğlan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Öte yandan, otomobil tamircisi olduğu öğrenilen Karaoğlu’nun Özvatan ilçesinde bulunan müşterisine araç parçası götürdüğü öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri görüntüleri
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Özer KAYA /KAYSERİ,(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514002
==============================================================

8) KAZDAĞLARI’NDA FRENİ BOŞALAN HAFİF TİCARİ ARAÇ ŞARAMPOLE YUVARLANDI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

ÇANAKKALE’nin Bayramiç ilçesinde, Ramazan Bayramı nedeniyle Kaz Dağları’nın kuzey yamacındaki eski Türk mezarlıklarını ziyarete giden 4 kişinin içinde bulunduğu hafif ticari araç, freninin boşalması sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 3 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 17.00 sıralarında Bayramiç ilçesinin Evciler köyü sınırları içerisinde kalan Kazdağları’nın Düden mevkisinde meydana geldi. Kazdağları’nın kuzey yamacında bulunan eski Türk mezarlıklarını ziyaret etmek isteyen 4 kişi, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Tahtakuşlar köyünden yola çıktı. Tahtakuşlar Köyü Muhtarı Hasan Bozkurt yönetimindeki 09 AP 380 plakalı hafif ticari araç, freninin boşalması sonucu sürücüsünün kontrolünden çıkarak 10 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazayı görenler, durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi.
Olay yerine gelen ekipler, araçtaki Mustafa Kapan ve Ali Topaloğlu’nu ön camı kırarak dışarıya çıkarttı. Ali Topaloğlu’nun, olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken, kalbi duran Mustafa Kapan, sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale sonucu hayata döndürüldü. Sürücü Hasan Bozkurt ile araçtaki Hasan İşgören de kazadan yaralı kurtuldu.
Bayramiç Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar, ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Mustafa Kapan’ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Aracın ön camının kırılması ve sağlık çalışanlarının aracın içerisine girmesinden görüntü
-Yaralıların hastaneye getirilmesinden görüntüler
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Fatih DALDAL /BAYRAMİÇ(Çanakkale),(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514006
==============================================================

9) TARTIŞTIĞI HUSUMETLİLERİNİ AV TÜFEĞİYLE VURDU: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

ISPARTA’nın Eğirdir ilçesinde arazide karşılaşan husumetliler arasında çıkan kavgada İ.A.’nın (29) av tüfeğiyle ateş ettiği Mustafa Aslancan (37) yaşamını yitirirken, Mustafa Şenol (23) ağır yaralandı. Olaydan sonra kaçan cinayet şüphelisi İ.A., jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, dün saat 21.30 sıralarında meydana geldi. İ.A. plakası öğrenilemeyen aracıyla geldiği Bağıllı köyü Musluk mevkisindeki arazide, aralarında husumet bulunan Mustafa Aslancan ve Mustafa Şenol ile karşılaştı. Taraflar arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu sırada İ.A. yanında bulundurduğu av tüfeğiyle Aslancan ve Şenol’un bulunduğu 32 ET 362 plakalı otomobile ateş açtı. Saçmaların isabet ettiği Mustafa Aslancan ve Mustafa Şenol yaralanırken, İ.A. ise olay yerinden uzaklaştı.  
Silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Mustafa Aslancan’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Ağır yaralı Mustafa Şenol ise ambulansla önce Eğirdir Kemik Eklem Hastanesi’ne, oradan da Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilerek, tedaviye alındı.
Olay yerinden kaçan cinayet şüphelisi İ.A. jandarma tarafından kısa sürede yakalanarak, gözaltına alındı. Savcılık incelemesinden sonra Mustafa Aslancan’ın cansız bedeni adli tıp morguna kaldırıldı. Jandarma yeni bir olay yaşanmaması için bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.
Öte yandan taraflar arasında 6 ay önce bir düğünde tartışma çıktığı ve bu nedenle husumet bulunduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralının ambulansa bindirilmesi
-Ambulansın gidişi
-Olay yerinde aracın görüntüsü
-Genel ve detaylar

HABER- KAMERA: Kemal ERBEN /EĞİRDİR (Isparta), (DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514007
==============================================================

10) ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 1 KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALANDI; KAZA KAMERADA

BARTIN’da, otomobilin beton elektrik direğine çarptığı kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı. Kaza anı ise bir sitenin güvenlik kameralarına yansıdı.
Kaza, dün saat 20.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Kavallar Caddesi’nde meydana geldi. Gökhan Kuru (26) yönetimindeki 06 GIH 80 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yol kenarındaki beton elektrik direğine çarptı. Kazada sürücü Gökhan Kuru ile otomobildeki Yasin Demirel (22) ve Mahsun Çekiç (28) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları hastaneye kaldırdı. Yasin Demirel, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Otomobilin beton direğe çarpma anı ise bir sitenin güvenlik kameralarına yansıdı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza anı
-Otomobilden detay
-Ekiplerin otomobilde inceleme yapması
-Otomobilden etrafa dağılan eşyalar
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Ayhan ACAR /BARTIN,(DHA)
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513193
==============================================================

11) OTİZMLİ YUNUS, DEREDE BOĞULMUŞ HALDE BULUNDU

BİNGÖL’de, gün içerisinde kendisinden haber alınamayan 10 yaşındaki otizmli Yunus Göker, Gayt Deresi’nde boğulmuş halde bulundu.
Olay, dün öğle saatlerinde Bingöl merkezde meydana geldi. Göker ailesi, otizmli çocukları Yunus Göker’in evde olmadığın fark etmesi üzerine aramaya başladı. Komşularının da katıldığı arama çalışmalarında Yunus Göker, Gayt Deresi’nde boğulmuş halde bulundu.
Yunus’un dereden çıkarılan cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için hastane morguna götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden detaylar
-Hastaneden detaylar
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Aziz ÖNAL /BİNGÖL,(DHA)
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513177
==============================================================

12) DİNİ NİKAHLI EŞİNİN BIÇAKLADIĞI KADIN AĞIR YARALANDI

KIRIKKALE’de tartıştığı dini nikahlı eşi İbrahim K. tarafından sokak ortasında bıçaklanan Gizem Tablak Ş., ağır yaralandı. Olay yerinden kaçan İbrahim K. ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, dün saat 22.15 sıralarından Bağlarbaşı Mahallesi 954’uncu sokakta meydana geldi. Dini nikahlı eşi İbrahim K. ile tartışan Gizem Tablak Ş., bir süre önce annesinin evine yerleşti. Dün geç saatlerde barışmak için eve gelen İbrahim K. ile Gizem Tablak Ş. arasında evde başlayan tartışma sokakta devam etti. Sokağa taşan kavgada, İbrahim K. yanında getirdiği bıçakla Gizem Tablak Ş.’yi birkaç yerinden bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Mahalle sakinlerinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın, yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Gizem Tablak Ş.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirlendi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüpheli İbrahim K.’yı kısa sürede suç aletiyle birlikte Çalılıöz Mahallesi’nde yakalayarak gözaltına aldı. Soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri görüntüleri
-Polisin çalışması
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Burak CAN /KIRIKKALE,(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514003
==============================================================

13) ADAPAZARI’NDA İKİ GRUP ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 2 YARALI

SAKARYA’nın Adapazarı ilçesinde aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan kavgada 2 kişi bıçakla yaralandı. Yaralılar hastanede tedaviye alınırken, polis kavgaya karıştığı belirlenen 4 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
Olay, dün akşam saatlerinde Adapazarı Yağcılar Mahallesi 1321. Sokak’ta meydana geldi. 4 kişi otomobil ile aralarında husumet olduğu iddia edilen K.A. ve U.S.G.’nin evinin önüne geldi. K.A. ve U.S.G. ile 4 kişi arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. K.A. ve U.S.G. aldıkları bıçak darbeleriyle yaralanırken, şüpheli 4 kişi ise olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri geldi. Hastaneye kaldırılan 2 kişi tedavi altına alındı. Polis, olayın ardından kaçan 4 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Polis ekipleri detay
-Olay yeri detay
-Yaralının ambulansa alınması
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Ramiz Kaan OKTAR /ADAPAZARI(Sakarya),(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514001
==============================================================

14) BODRUM’DA ORMANLIK ALANDA YANGIN

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangında 1 dönümlük alanın zarar gördüğü öğrenildi.
Yangın, dün saat 17.30 sıralarında Güvercinlik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıktı. Alevleri görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün arazözleri ve yangın söndürme işçileri sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, ekiplerin yoğun uğraşları sonrası kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangında 1 dönümlük alanın zarar gördüğü öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangın söndürmeden detay
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513174
==============================================================

15) ADANA’DA EVİNİN ÖNÜNDE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

ADANA’da apartmanın önünde silahlı saldırıya uğrayan N.A. kasığından vurularak ağır yaralandı.
Olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi’nde bir apartmanın girişinde meydana geldi. İddiaya göre evin önünde duran N.A., otomobil ile yanından geçen kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Şüpheliler N.A.’ya 3 el tabancayla ateş ederek olay yerinden kaçtı. Kanlar içinde yere yığılan N.A.’yı gören mahalle sakinleri durumu sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri N.A.’nın kasığından yaralandığını tespit ederek müdahale etti. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan N.A., Adana Şehir ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralının durumunun ağır olduğu öğrenilirken, polis kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralı N.A.’ya ambulansta müdahale edilmesi
-Olay yerinden genel detaylar
-Polislerin olay yerinde çalışması
-Ambulansın yaralıyı götürmesi
-Polis otolarından detaylar
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Yusuf KANTARLI /ADANA,(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514010
==============================================================

16) İZMİR’DE, BABASI UYURKEN EVİ ATEŞE VERDİ

İZMİR’in Buca ilçesinde, babasıyla birlikte oturan Murat G. iddiaya göre evini ateşe verdikten sonra kaçtı. Yangında ev kullanılamaz hale gelirken, 2 kişi dumandan etkilendi.
Yangın, saat 03.30 sıraların Ufuk Mahallesi 910/2 Sokak üzerinde bulunan tek katlı evde çıktı. İddiaya göre, babasıyla birlikte yaşayan Murat G., babası Mehmet G.’nin uyuduğu sırada evini ateşe verdi, ardından olay yerinden kaçtı. Dumandan etkilenen Mehmet G. kendi imkanlarıyla evden çıkarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yoğun dumanlar tüm sokağı sararken, bölgeye ulaşan ekiplerin yoğun çabaları sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen Mehmet G. olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavisi süren Mehmet G.’nin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada yangının çıktığı evin bitişiğindeki binada oturan Mehmet G.’nin kardeşi Ahmet G. de dumandan etkilendi. Ahmet G.’ye olay yerinde bulunan sağlık ekibi tarafından oksijen desteği verildi. Yangında ev kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri, olayın ardından kayıplara karışan Murat G.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Evden detay
-Ekiplerin müdahalesinden detay
-Yangından genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514016
==============================================================

17) ÇİFTLİKTE ÇIKAN YANGINDA TONLARCA SAMAN BALYASI KÜL OLDU

MANİSA’nın Şehzadeler ilçesinde, büyükbaş hayvan çiftliğindeki saman balyalarının bulunduğu depoda yangın çıktı. Ekiplerin yoğun uğraşları sonucu yangın kontrol altına alınırken, tonlarca saman kül oldu.
Yangın, dün saat 23.00 sıralarında Sancaklıiğdecik Mahallesi’ndeki büyükbaş hayvan çiftliğinin depo kısmında meydana geldi. Depo kısmında samanların alev aldığını görenler durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yoğun müdahalesi ile alevler büyükbaş hayvanların bulunduğu bölüme sıçramadan kontrol altına alındı. Tonlarca samanın kül olduğu yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlatılırken, soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından detay görüntüler

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514011
==============================================================

18) ADANA’DA METRUK BİNADA ÇIKAN YANGIN ENDİŞE YARATTI

ADANA’da metruk binada çıkan yangın mahallede endişeye yol açtı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın 2 saatte söndürülürken, ahşap bina tamamen kullanılamaz hale geldi.
Yangın merkez Seyhan ilçesine Sarıyakup Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre ahşap metruk binadan dumanların yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarını yürütürken, binanın ahşap olması nedeniyle alevlerin bitişikteki evlere sıçrama endişesi nedeniyle takviye ekip sevk edildi. Polisin çevre güvenliğini sağladığı yangına onlarca itfaiye ekibi ile müdahale edildi. İtfaiyenin yoğun çabasıyla yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alınan yangında ahşap bina kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Binanın yanmasından detaylar
-İtfaiye ekiplerinin hazırlık yapması
-Vatandaşların itfaiye erlerine yardım etmesi
-Yangına müdahale edilmesi
-İtfaiye araçlarından detay
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Yusuf KANTARLI /ADANA,(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514015
==============================================================

19) PARFÜM ŞİŞESİNİN PATLADIĞI KONTEYNER ALEV TOPUNA DÖNDÜ

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, parfüm şişesinin patlamasıyla çıkan yangında depo olarak kullanılan konteyner alev topuna döndü. Yangına ilk müdahaleyi vatandaşlar yaparken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü.
Yangın, dün saat 16.00 sıralarında Dağbelen Mahallesi’nde depo olarak kullanılan bir konteyner içerisinde çıktı. İddiaya göre, belediye işçisi olarak çalışan Hasan Kasap’a ait evin bahçesinde bulunan ve içerisinde ev eşyaları bulunan konteynerde parfüm şişesinin ısınması sonucu patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alev topuna dönen konteyneri gören vatandaşlar, ilk müdahaleyi yapıp, durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ulaşan ekipler, yoğun uğraşlar sonucu yangını söndürdü. Yangında konteyner ve içerisindeki eşyalar kullanılmaz hale geldi.

‘BAHÇEDE ÇALIŞIRKEN PATLAMA SESİ DUYDUM’
Yangının parfüm şişesinin patlaması sonucu çıktığını belirten Hasan Kasap, “Burada çoğu zaman ben kalıyordum. Bahçede çalışırken bir anda patlama sesi duydum ve yangın büyüyünce ben ve komşularım hortum ile söndürmeye çalıştık. Başarılı olamayınca itfaiyeye haber verdik. Yangında konteyner içindeki eşyalarım tamamen yandı, Allah’tan cana bir şey gelmedi” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından söndürme çalışmalarından görüntüler

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513183
==============================================================

20) UYARI LEVHASINA ÇARPIP OTOMOBİLDE SIKIŞTI, POLİS MEMURU BİR AN OLSUN YANINDAN AYRILMADI

ESKİŞEHİR’de, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, önce yol kenarındaki kaldırıma, ardından da hız sınırı uyarı levhasına çarptı. Kazada levhaya saplanarak asılı kalan ve hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince ağır yaralı olarak güçlükle araçtan çıkarıldı. Polis memurlarından biri ise sürücünün araçtan çıkarılıp, ambulansa alınmasına kadar yanından ayrılmayarak, “Sakin ol, bak, herkes sana yardım etmek için uğraşıyor. Azıcık daha dayan, hastaneye gideceğiz birazdan” sözleriyle teselli etmeye çalıştı.
Kaza, dün saat 19.30 sıralarında Eskişehir- Bursa karayolu Anadolu Üniversitesi yakınlarında meydana geldi. Esat Arslan yönetimindeki 26 RY 773 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu önce yaya kaldırımına, ardından da yol kenarındaki karayollarının hız sınırı uyarı levhasına çarptı. Kazada levhaya saplanarak asılı kalan otomobilin sürücüsü Arslan araçta sıkıştı. Kazayı görenlerin ihbarıyla gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Arslan, itfaiye ekiplerince hurdaya dönen araçtan güçlükle çıkarıldı. Ağır yaralanan Arslan, Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
BİR AN OLSUN YANINDAN AYRILMADI
Sürücü Esat Arslan’ın otomobilden çıkarılması ve ambulansa götürüldüğü ana kadar kazaya müdahale eden bir polis memuru ise serum şişesini taşıyıp bir an olsun yanından ayrılmadı. Sürücü Arslan’a sürekli moral veren ve teselli etmeye çalışan polis memuru, “Sakin ol, bak, herkes sana yardım etmek için uğraşıyor. Azıcık daha dayan hastaneye gideceğiz birazdan. Ben arayıp ailesine de haber edeceğim, merak etme. Ayrılma aramızda kal, nefes al, bak doktor muayene ediyor seni. Allah yardımcın olsun, geçmiş olsun” dedi. Araç ise çekiciyle levhadan sökülerek olay yerinden kaldırıldı.
Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yeri ve ekipler
-Levhaya çarpan otomobil
-İtfaiye ekibinin çalışması
-Sürücünün çıkarılması
-Polisin başında moral vermesi
-Sağlıkçıların müdahalesi
-Sedyeye taşınması
-Polisin serum şişesi taşıması
-Sürücünün ambulansa alınması
-Ambulansın hastaneye çıkışı
-Levhaya saplanan araç
-Araçtaki hasar detayları
-Olay yeri genel görüntüleri

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN /ESKİŞEHİR,(DHA)
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513191
==============================================================

21) AĞRI’DA ÇAMURA SAPLANAN 17 İNEK, İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

AĞRI’da, Murat Nehri’nde çamura saplanan 17 inek, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı.
Merkez 100’üncü Yıl Mahallesi’nde Müslüm Bulut, dün akşam saatlerinde inekleri otlatmak için Murat Nehri kıyısına götürdü. Bir süre otlayan hayvanlar, çamura saplandı. Kendi imkanları ile hayvanlarını çıkaramayan Müslüm Bulut, mahalle sakinleri ve Ağrı Belediyesi İtfaiye ekiplerinden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çamura batan hayvanları halatla tek tek kurtardı.
Hayvanlarını itfaiye ve mahalle sakinlerinin yardımı ile sağ salim kurtaran Müslüm Bulut, “Hayvanlarımı otlatıyordum. Bir anda hayvanlar kaçmaya başladı. Zapt edemedim. Suyun içine giren hayvanlar bataklık alanda çamura saplandı. İtfaiyeye haber verdik. Sağ olsunlar kısa sürede gelip hayvanları kurtardılar. Kendilerine çok teşekkür ederim” dedi.
Hayvanları kurtarmalarının zor olduğunu söyleyen itfaiye personeli İsmail Taştan ise “İtfaiyemize 100’üncü Yıl Mahallesi’nde 17 büyükbaş hayvanın çamura saplandığına dair bize ihbar geldi. İhbarı alır almaz arkadaşlarımızla birlikte olay yerine geldik. Sağ olsun vatandaşlar da yardım etti. Hayvanları kurtarmayı başardık. Epey zor oldu. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ekiplerin bataklıktaki hayvanlara halat bağlaması
-Görevliler ve vatandaşların, hayvanların bağlı olduğu halatı çekmesi
-Büyükbaş hayvanların tek tek kurtarılması
-İtfaiye aracı ve olayı seyreden vatandaşlar
-Kurtarıldıktan sonra bataklık kıyısında duran büyükbaş hayvanlar
-İtfaiye görevlisinin konuşması
-Hayvanları kurtarılan vatandaşın konuşması
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR /AĞRI,(DHA)
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513185
==============================================================

22) TOSUNUN SALDIRDIĞI ÇİFTÇİ HASTANELİK OLDU

SİVAS’ın Yıldızeli ilçesinde, beslemeye çalıştığı tosunun boynuz darbesiyle yaraladığı çiftçi Cemil Polat (52) hastaneye kaldırıldı.
Olay, dün saat 17.00 sıralarında Yıldızeli ilçesine bağlı Konaközü köyünde yaşandı. İddiaya göre, hayvanlarını beslemek için ahıra giren Cemil Polat, tosunlardan birinin saldırısına uğradı. Tosunun boynuz darbelerine maruz kalan Polat, göğüs ve baş bölgesinden yaralandı. Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince Yıldızeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ilk müdahalesi yapılan Polat, daha sonra sevk edildiği Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Polat’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hastaneden görüntüler
-Ambulansa alınan yaralının görüntüsü
-Ambulanstan indirilmesi
-Hastaneye girişi
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Arife Defne ARSLAN /SİVAS,(DHA)
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513172
==============================================================

23) SİVAS’TA, SU BORUSUNDA MAHSUR KALAN 4 TİLKİ YAVRUSU KURTARILDI

SİVAS’ın Suşehri ilçesinde, anneleri kazada ölünce su borusu içinde mahsur kalan 4 tilki yavrusu, itfaiye ve vatandaşların çabasıyla kurtarıldı.
Suşehri ilçe merkezinde Yalnızbağlar Mahallesi’nde İdris Yüksel’e ait müstakil evin bahçesindeki su borusu içerisinde yavru tilkiler olduğu fark edildi. İdris Yüksel, yavruları kurtarmak için itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen Suşehri Belediyesi İtfaiye ekipleri 4 tilki yavrusunu bulundukları borudan sağ olarak kurtardı.
ANNELERİNE GÜN İÇERİSİNDE ARAÇ ÇARPMIŞ
Ev sahibi İdris Yüksel, yavruların annesinin gün içerisinde içinde yolda araç çarpması sonucu ölen bir tilki olduğunu, hayvanın boru içerisine yuva yaparak yavruları doğurduğunu düşündüklerini dile getirdi. Bakıma alınan tilki yavrularının Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Evin bahçesinden görüntü
-Tilki yavrularının borudan çıkarılması
-İdris Yüksel’in konuşmaları
-Yavruların görüntüsü
-Genel ve detaylar

Haber: Ayşe Mine EĞÜZ /SİVAS,(DHA) 
13.05.2021 – Haber Kodu : 210513198
==============================================================

24) BAYRAM NAMAZI KILAN CEMAATE DADANAN SOKAK KÖPEĞİ TEBESSÜM ETTİRDİ

MANİSA’nın Yunusemre ilçesinde sosyal mesafe nedeniyle caminin önündeki cadde üzerinde bayram namazını kılan cemaatin yanından ayrılmayan sokak köpeği tebessüm ettirdi. Cep telefonu ile çekilip sosyal medyada yayınlanan görüntüde köpeğin namaz kılan cemaate ilgi gösterip oynamak istediği görüldü.
Manisa’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeli kılınan bayram namazı için camilerde yer kalmazken, cemaat araçlarla kapatılan yollar ve kaldırımlar üzerinde namaz kıldı. Yunusemre İlçesi’nde bayram namazı için Yeni Mahallede bulunan Yeşil Cami’ne giden cemaat kalabalık nedeniyle kaldırım ve cadde üzerine açtıkları seccadelerin üzerinde namaz kıldı. Bayram namazının başlamasıyla birlikte, asfaltta namaz kılan cami cemaati ilginç bir olay yaşadı. Namazla birlikte bir sokak köpeği cemaate dadandı. Namaz kılanların, ayakkabılarını dağıtan köpek, daha sonra namaz kılan bir vatandaşla uğraştı. Rükuya ve secdeye giden vatandaşa patilerini uzatan köpek, namaz boyunca sevimli hareketleriyle dikkati çekmeye çalıştı. O anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kaydedildi. Sosyal medyada yer alan görüntüler izleyenleri tebessüm ettirdi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Köpeğin cep telefonu görüntüsü

Haber: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514013
==============================================================

Exit mobile version