Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ISPARTA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

IRAK’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde, arama-tarama faaliyetleri sırasında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar’ın (27) şehadet haberi, Isparta’daki ailesine verildi.
Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar şehit oldu. Isparta’nın Gelendost ilçesi Çaltı köyünde oturan babası Sadettin Özdamar ve annesi Hatice Özdamar’a şehadet haberi, Vali Ömer Seymenoğlu ve beraberindeki askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, taziye çadırı kuruldu.
2 YIL ÖNCE TSK’YA KATILDI
Şehit Yasin Özdamar’ın yaklaşık 2 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katıldığı, öncesinde ise Isparta’da bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şehit evinden görüntüler 
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali ÇEVİKBAŞ- Kamera: Taner ERDEM/GELENDOST (Isparta), (DHA)
15.05.2021 – Haber Kodu : 210515001
==========================

2) ANKARA’DA PİKNİK DÖNÜŞÜ TRAKTÖR FACİASI: 4 ÖLÜ, 18 YARALI

ANKARA’nın Haymana ilçesinde üzerinde piknikten dönen ailelerin bulunduğu traktörün römorku devrildi. Can pazarının yaşandığı kazada ters dönen römorkun altında kalan 3’ü çocuk 4 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Mangaldağı Şehitliği yakınlarında meydana geldi. Piknikten dönen ailelerin bulunduğu Hamza Tan yönetimindeki 06 DBH 74 plakalı traktörün römorku devrildi. Can pazarının yaşandığı kazada çok sayıda kişi ters dönen traktörün altında kalırken, birçok kişi de metrelerce savruldu. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve çok sayıda sağlık ekibi sevk ekibi sevk edildi. Bu arada kaza haberini öğrenen traktördekilerin yakınları da olay yerine geldi. 
Sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, devrilen römorkun altında kalanlar ise güçlükle çıkartıldı. Sağlık görevlileri römorkun altından çıkartılan İlknur Akyüz (16), Belinay Tan (9), Dilay Koyuncu (2) ve Necmiye Tan (70) hayatını kaybettiğini belirledi. Sürücü Hamza Tan ile birlikte yaralanan 18 kişi ise olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Haymana Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan 18 kişiden 5’i taburcu edildi. 13 yaralı ise Ankara’daki hastanelere sevk edildi.
TAM KAPANMA ÖNCESİ KÖYE GELMİŞLERDİ
Kazada hayatını kaybeden ve yaralanan bazı kişilerin Ankara’da yaşadığı ve koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma öncesi Haymana ilçesine bağlı Bahçecik köyüne geldiği öğrenildi. Tan ve Koyuncu ailelerinin dün öğle saatlerinde, Sakarya Meydan Muharebesi Mangaldağı Şehitliği’ni ziyaret ettikten sonra bir süre burada piknik yaptığı belirtildi. 
‘MAHŞER YERİ GİBİYDİ’
Kazadan sonra yaralılara yardım eden Dilaver Erol, “Kaza olduğunda tarladaydım. Çığlık seslerini duydum. Hemen köye haber verdim. Koşarak geldik. Burası bir mahşer yeri gibiydi” diye konuştu.
Kaza yeri yakınlarındaki Kirazoğlu Mahallesi’nin muhtarı Ümit Kılınç ise, “Biz geldiğimizde herkes yerdeydi. 2 çocuk olay yerinde vefat etmişti. Geldiğimizde bağrışmalar vardı. Ambulans geldi, biz de yardımcı olduk” dedi.
1 YARALININ DURUMU AĞIR
Kazada yaralanan ve hastanede tedaviye alınan 13 kişiden 1’inin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden 3’ü çocuk 4 kişinin cenazesi ise otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cenazelerin bugün öğle namazı sonrası Bahçecik köyünde toprağa verileceği belirtildi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntüler
-Traktörden görüntüler 
-Kaza yerinden görüntü 
-Traktörün çekiciye yüklenmesi
-Vatandaşlarla röportaj
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Burak TEKİN-Yavuz ÇİFTÇİ-ANKARA, (DHA)
15.05.2021 – Haber Kodu : 210515009 – 210515005 – 210514183
==============================================

3) POMPALI TÜFEKLE DEHŞET SAÇTI; 3 ÖLÜ, 2 YARALI
 
IĞDIR’ın Tuzluca ilçesine bağlı Kuruağaç köyünde 2 kişiyi pompalı tüfekle ateş edip yaralayan Ersin Aydeniz, onları hastaneye götürmeye gelen kişilere de ateş açtı. Olayda 3 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi ise yaralandı.
Olay, dün saat 12.00 sıralarında ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kuruağaç köyünde meydana geldi. Yavuz Aydeniz (65) telefon görüşmesi yaparken, bilinmeyen nedenle Ersin Aydeniz’in silahlı saldırısına uğradı. Yaralanan Yavuz Aydeniz kanlar içinde yere yığıldı. Silah sesini duyan Ünal Aydeniz, olay yerine koştu. Ersin Aydeniz, bu kez de Ünal Aydeniz’e ateş edip yaraladı.
HASTANEYE GÖTÜRMEYE GELENLERİ DE VURDU
Köy korucusu Taner Özayyıldız, Yavuz ve Ünal Aydeniz’i hastaneye götürmek için aracıyla bölgeye geldi. Ancak Ayyıldız, bu kez de Taner Özayyıldız (27) ile yanındaki Gaffar Özayyıldız ile Adil Aydeniz’e (66) ateş açtı. Ortalığın kan gölüne döndüğü olayda, evine doğru giden Ersin Aydeniz, araç içerisinde yaralı gördüğü Taner Özayyıldız’a bir el daha ateş etti.
1 KİŞİ OLAY YERİNDE, 2 KİŞİ HASTANEDE ÖLDÜ
İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler, Taner Özayyıldız’ın yaşamını yitirdiğini tespit etti. Diğer 4 yaralı ise İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yaralılardan Yavuz ve Adil Aydeniz de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Durumları ağır olan Gaffar Özayyıldız ile Ünal Aydeniz, ilk müdahalelerinin ardından Iğdır Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Jandarma, olayın ardından Ersin Aydeniz’i suç aleti silahla yakalayarak gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Oğlu ve eşi vurulan kadınlar röp
-Hastaneden görüntüler
-Olayın yaşandığı yerden görüntüler
-Hayatını kaybeden Adil Aydeniz’in katıldığı kampanyadan görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

HABER: TUZLUCA (Iğdır), (DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514103 – 210514106 – 210514134 – 210514144 – 210514157
========================================

4) ŞANLIURFA’DA HAFİF TİCARİ ARAÇ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 7 YARALI
 
ŞANLIURFA’da, hafif ticari araç ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı.
Kaza, dün gece saatlerinde Galericiler Sitesi yakınlarında meydana geldi. Veysi Polat yönetimindeki 63 K 7433 plakalı hafif ticari araç, karşı yönden gelen Vedat Çakır’ın kullandığı 34 DRH 650 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralanan 7 kişi, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Acil Servis’te tedaviye alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kazaya karışan araçlar
– Araçlarda bulunan yaralılar
– Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale etmesi
– Yaralıların ambulansa taşınması
– Polis ekiplerinin önlem alması
– İnceleme yapan polisler
– Kapanan yolu trafiğe açılması
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLA- Kamera: Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)
15.05.2021 – Haber Kodu : 210515002
==============================================

5) ŞANLIURFA’DA, AKRABA İKİ AİLE ARASINDA TAŞLI-SOPALI KAVGA: 6 YARALI

ŞANLIURFA’nın Viranşehir ilçesinde, dün iki aile arasında alacak meselesi yüzünden çıkan taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 6 kişi yaralandı.
Olay, dün öğle saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Akraba olan Şimşek ve Burun ailesi mensupları arasında alacak meselesinden dolayı tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyerek taş ve sopaların kullanıldığı kavgada isimleri öğrenilmeyen 6 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine sağlık ekipleri, yaralıları Viranşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Öte yandan 6 kişinin yaralandığı kavga anı ise bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Akraba arasında çıkan taşlı sopalı kavga
– Kavga anı
– Yerde yatan sopayla vurmaları
– Havaya ateşe açılması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:- Kamera: ŞANLIURFA – DHA
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514163
====================================

6) KAYSERİ’DE SİLAHLI KAVGA: 5 YARALI
 
KAYSERİ’de, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, 5 kişi yaralandı.
Olay, dün saat 22.30 sularında Talas ilçesi Bahçelievler Mahallesi Hacı Cemil Sokaktaki 4 katlı binanın son katında meydana geldi. İddiaya göre, 8 kişi evde oturduğu sırada husumetli oldukları öğrenilen 4 kişi konuşmak için eve geldi. İki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada evde bulunan M.Ç., A.I., O.A., Ş.A. ve A.O.G. tabanca ve tüfekle yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları çevrede bulanan hastanelere kaldırdı. Polis ekipleri olaya karıştıkları belirlenen 5 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri
-Hastaneye getrilen yaralı
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN-İlyas KAPLAN/KAYSERİ,(DHA)
15.05.2021 – Haber Kodu : 210515003
=============================================

7) ‘GÜRÜLTÜ’ TARTIŞMASI YAŞADIĞI KOMŞULARINCA DARBEDİLEN PROFESÖR, HASTANELİK OLDU

TOKAT’ta, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Şener Barut (50), önceki gün apartmanda gürültü tartışması yaşadığı komşuları tarafından binanın otoparkında eşi ve çocuğunun gözü önün darbedildi. Vücudunda kırıklar oluşan Barut, tedaviye alındı. 
Olay, önceki gün sabah saatlerinde Kaşıkçıbağları Mahallesi’nde meydana geldi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Şener Barut, 3 katlı apartmanın ikinci katındaki evlerinde bayram temizliği yaptı. Daha sonra Barut’un komşuları E.G., G.G. ve İ.G., arasında temizlik yaparken gürültü çıkardıkları iddiasıyla apartmanın otoparkında tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle iddiaya göre E.G., G.G. ve İ.G., Prof. Dr. Barut’u, eşi Semra ile oğlu Ege Barut’un (16) yanında dövdü. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Prof. Dr. Hüseyin Şener Barut, olay yerine gelen ambulansla Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kavga anı ise Prof. Dr. Barut’un oğlu Ege Barut tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Kavga sonrası E.G., G.G. ve İ.G., gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.
‘İYİLEŞMESİ ÇOK ZAMAN ALACAK’
Olayın bayram sabahı gerçekleştiğini söyleyen Prof. Dr. Barut’un oğlu Utku Barut, “Olay otoparkta ailesiyle birlikte babam dururken komşumuz olacak üç kişinin ona birden saldırmasıyla gerçekleşiyor. Babamı hastanelik edene kadar dövüyorlar. Ailemin gözleri önünde onların yapma çığlıkları arasında bu olay oluyor. Bu insanlar gürültüyü bahane ederek onları tehdit etmeye başlıyor. Sonunda da bu olay meydana geliyor. Arabadan bir şey almak için otoparka indiğinde saldırı gerçekleşiyor. Zaten babam, annem ve kardeşim orada. Babam, annem ve kardeşim olayı ayırmaya çalışıyor ama bu alt komşumuz olan üç kişi dur durak bilmeden saldırıyorlar. Şu an kendisi yoğun bakımda. Çok ağır kırıkları var. Gerçekten iyileşmesi çok uzun zaman alacak gibi duruyor” dedi.
Profesör, ‘gürültü’ tartışması yaşadığı komşularınca hastanelik edildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hastaneden görüntüler
-Tedavideki profesörün görüntüsü
-Kavga anındaki kısa görüntüler
-Oğlunun açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber: TOKAT, (DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514162
======================================

8) TARTIŞTIĞI ARKADAŞINI BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

KAYSERİ’de M.Ş., henüz bilinmeyen nedenle tartıştığı arkadaşı Yavuz Bişgin’i (55) bıçaklayarak öldürdü.
Olay, dün Melikgazi ilçesi Gültepe Mahallesi Toprakkale Sokak’taki müstakil evde meydana geldi. M.Ş. ile arkadaşı Yavuz Bişgin arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma başladı. M.Ş., kavga sırasında mutfaktan aldığı bıçakla Bişgin’i boynundan bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Yavuz Bişgin, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Bişgin, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. M.Ş. ise, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514153
=======================================

9) YANGIN SONRASI ÇÖKEN TEK KATLI EVİNDE CAN VERDİ

KASTAMONU’nun Taşköprü ilçesine bağlı Dağbelören köyünde yalnız yaşayan Hamdi Demir (70), çıkan yangın sonrası çöken tek katlı evinde hayatını kaybetti. 
Hamdi Demir’e ait tek katlı ahşap evde, dün öğle saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden köylüler, hemen itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine köye gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Ekiplerin müdahalesi sırasında ahşap ev, çöktü. Yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Evin enkazına giren ekipler, yalnız oturan Hamdi Demir’in cansız bedeni ile karşılaştı. Bir gözünün görmediği öğrenilen Demir’in cansız bedeni, savcının yangın yerindeki incelemesinin ardından enkazdan çıkarılarak, hastane morguna kaldırıldı. Ekipler, yangına ilişkin inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından görüntü
-Ekiplerin müdahalesi
-Yaşlı adamın fotoğrafı
-Genel ve detay görüntüler

14.05.2021 – Haber Kodu : 210514138
Haber: Hüseyin DOĞAN/TAŞKÖPRÜ (Kastamonu), (DHA)-
=========================================

10) ŞARAMPOLE DEVRİLEN OTOMOBİLDE SIKIŞAN ARKADAŞINI BIRAKIP, KAÇTI
 
İZMİR’in Karabağlar ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, demir bariyerleri aşarak şarampole devrildi. 1 kişinin yaralandığı kaza sonrası otomobilde bulunan 1 kişinin ise olay yerinden kaçtığı öğrenildi. 
Kaza, saat 01.00 sıralarında Yaşar Kemal Mahallesi 6000 sokakta meydana geldi. Sürücüsü öğrenilemeyen 31 U 7588 plakalı otomobil kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, yol kenarındaki demir bariyerleri aşarak metrelerce yükseklikten şarampole devrildi. Yan yatan otomobilden çıkan Metin K.’nin arkadaşını yaralı halde bırakıp, olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Kazada yaralanan ve otomobilde sıkışan Onur K. (17) ise mahalle sakinleri tarafından çıkartıldı. Onur K., olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Onur K.’nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kazanın ardından polis ekipleri soruşturma başlatırken, otomobil bulunduğu yerden çekici tarafından kurtarıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Otomobilden görüntü 
-İtfaiye ekiplerinden görüntü 
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR, (DHA) 
15.05.2021 – Haber Kodu : 210515007
=============================================

11) MANİSA’DA MOBİLYA FABRİKASINDA YANGIN: 2 YARALI

MANİSA’nın Şehzadeler ilçesindeki bir mobilya fabrikasında çıkan yangın, itfaiyenin yoğun çabası sonucu güçlükle söndürülürken, içerdeki 4 civciv yanmaktan son anda kurtarıldı. Büyük çapta maddi hasar meydana gelen yangında, alevlere müdahale etmek isterken el ve kollarında yanıklar oluşan 1’i güvenlik görevlisi 2 fabrika çalışanı hastaneye kaldırıldı.
Selimşahlar Mahallesi Manisa- Akhisar karayolu üzerindeki bir mobilya fabrikasında, dün saat 16.00 sıralarında, yangın çıktı. Fabrikadaki köpeğe yemeğini verdiği sırada yangını fark eden bir fabrika çalışanı, durumu itfaiyeye bildirdi. Alevler kısa sürede tüm fabrikayı sardı. Alevlere ilk müdahaleyi yapmak isteyen 1’i ‘i güvenlik görevlisi 2 fabrika çalışanı el ve kollarında yaralandı. Yaralanan 2 kişi sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Manisa Şehir Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. İhbar üzerine olay yerine jandarmayla birlikte itfaiye ekipleri sevk edildi. 11 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın güçlükle söndürüldü. Yangının mesai saati dışında çıkması ve fabrikada herhangi bir çalışanın olmaması faciayı önledi. İtfaiye ekipleri, yanan fabrikadaki 4 civcivi de son anda alevlerin arasından kurtardı. Büyük çapta maddi zarara neden olan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından, civcivlerden ve yaralılardan detay
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)-
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514160
====================================

12) EDİRNE’DE, DOLU VE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

EDİRNE’de, dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve dolu cadde ve sokakları göle çevirdi.
Edirne’de dün akşam saatlerinde şiddetli yağış ve ardından gelen dolu yağışı etkili oldu. Şiddetli yağışla birlikte cadde ve sokaklar kısa sürede göle döndü. Yağmura yakalananlar saçakların altına sığınırken, göle dönen yollarda araçlarıyla seyir halinde olan vatandaşlarda zor anlar yaşadı. Yağmurun şiddetini artırıp bazı bölgelerde dolu ile birlikte yağması ise özellikle üreticiler arasında tedirginlik yarattı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Selimiye manzarasıyla yağmur yağışı
– Yağmurdan saçak altlarına sığınanlar
– Dolu yağışından detay
– Trafikte yoğun yağış altında araçların ilerlemesi
– Dolu detayı
– Atatürk heykeli manzarasıyla dolu yağışı
– Yağmurda yürüyen vatandaş
– Araçların trafikte ilerlemesi
– Yoğun yağış görüntüsü
– Edirne’nin caddelerinden detay
– İtfaiye aracının yağmurda ilerlemesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU – EDİRNE, (DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514170

=========================================

13) AMASYA’DA, BAHÇE YANGINI; 10 TON SAMAN KÜL OLDU

AMASYA’da, evin bahçesindeki samanlıkta çıkan yangın, itfaiye ekiplerince 1 saatte söndürüldü. Alevlerin sardığı 10 ton saman balyası kül oldu.
Merkeze bağlı Karaali köyünde, dün akşam saatlerinde Müzeyyen Koçak’a ait evin bahçesinde bulunan samanlıkta, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, kısa sürede büyürken, ihbar üzerine bölgeye Amasya belediyesine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik müdahalesi sonucu kontrol altına alınıp, söndürüldü. Yangında, 10 ton saman balyası kül oldu. Jandarma, yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Yangın yerinden detay
– İtfaiyenin müdahalesi detay
– Genel ve detay görüntüler

HABER – KAMERA Sinan HARMANCI AMASYA-DHA
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514179
====================================

14) SAMSUN’DA 3 KATLI BİNADA YANGIN

SAMSUN’da dairelerinin içi boş olan 3 katlı binada dün akşam saatlerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
İlkadım İlçesi Unkapanı Mahallesi’nde Yaşar Er’e ait 3 katlı dairelerinin içi boş olup, kullanılmayan binada dün akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, tedirginlik yaşayan yan bina sakinleri de sokağa çıkıp, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, kontrol altına alındı. Söndürülen yangının sonucunda binada hasar meydana geldiği tespit edildi. 
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından görüntüler
-Çevredekilerden görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA) 
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514166
=====================================

15) EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELERDEN CHP’Lİ VEKİLE ‘HDP’ TEPKİSİ

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 aile, evlat nöbetini, eylemlerinin 625’inci gününü de kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. Aileler, dün kendilerini bayram nedeniyle ziyaret eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a tepki gösterdi. 3 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf ile evlat nöbeti tutan Ayşegül Biçer, Erol’a, CHP’nin HDP ile ittifak yaptığını ileri sürerek, Defalarca bütün siyasi partilere çağrı yaptım. Beni duyan sadece Cumhurbaşkanım oldu, devletim oldu. Ne İYİ Parti, ne DEVA Partisi, ne CHP, hiçbiri bizi görmedi. Gördüyse de görmemezlikten geldi. Sizin genel başkanınızın selamını kabul etmiyorum. Bizi dile getirdiğini ve bizi savunduğunu görmedim dedi.
Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, iki yıl önce 21 Ağustos’ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar’ın almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3’üncü gününde ortaya çıktı. Akar eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptırıldı.
Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. Şu anda sayılara 226’ya ulaşan aileler, eylemlerinin 625’inci gününü de kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. Annelerin eylemleri süresince Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra evlat hasreti çeken 24 aile daha çocuklarına kavuştu.
‘GECİKMİŞLİĞİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, evlat nöbetindeki ailelere bayram ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun evlat nöbetindeki ailelere selamlarını getirdiğini söyleyen Erol’a aileler tepki gösterdi. Ziyarette konuşan Erol, ailelere destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Erol, “Buradaki analarımızın, babalarımızın sorunlarını, beklentilerini, sitemlerini dinleyerek genel başkanıma bu konuda bilgi vereceğim. Bundan sonra sizin yanınızda olduğumuzu ve olacağımızı bilmenizi isterim. Bu siyasi bir malzeme değil. Burada size sahip çıkan devlet yöneticilerine, yöre halkına, basın mensuplarına teşekkür ederiz. Gerçekten burada sizin isteğiniz, eyleminiz sizin çocuklarınızla ilgili duyduğunuz kaygı ve çocuklarınıza yeniden geri dönmeleriyle ilgili bir hak arayışının yansıması. Bunu siyasi bir malzeme haline getirmek istemiyorum. Buraya sizinle bayramlaşmaya geldim. Bana sitem edebilirsiniz, bana suçlamalar getirebilirsiniz. Biz gecikmişliğimizin bilincindeyiz. Siyasi bir konu yapılmasını her anlamda doğru bulmuyorumö diye konuştu.
‘GENEL BAŞKANINIZIN SELAMINI KABUL ETMİYORUM’
3 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf ile evlat nöbeti tutan Ayşegül Biçer, Erol’a tepki göstererek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını kabul etmediklerini söyledi. Biçer, “Sizin genel başkanınız PKK’nın uzantısı HDP ile ittifak yapıyor. Bu açık, bunu kimse gizleyemez. Ben bir anneyim, tek bir oğlum var. 3 yıldan beri evladım için mücadele ediyorum. 2 yıldır da Diyarbakır HDP il binası önünde mücadele veriyorum. Defalarca bütün siyasi partilere çağrı yaptık. Beni sadece duyan Cumhurbaşkanım oldu, devletim oldu. Onları yanımda gördüm. Ne İYİ parti, ne DEVA Partisi, ne CHP, hiçbiri bizi görmedi, görmezlikten geldi. Sizin genel başkanınızın selamını kabul etmiyorum. Kabul etsem bir gün Diyarbakır anneleri için çıkıp yürüyüş yapardı. Bizi dile getirdiğini görmedim, bizi savunduğunu görmedim. Bizim siyasi hiçbir işimiz yok. Biz hakkımızı istiyoruzö dedi.
‘CHP SESSİZ KALIYOR’
2015 yılında, 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için eylemde olan Süleyman Aydın da, “HDP’nin oğlunu kandırıp dağa götürdüğünü anlatarak, Sizden rica ediyoruz. Artık elinizi bu HDP’den çekin. Bu HDP’nin iç yüzünü görün. Ha HDP ha PKK, bunlarda değişen bir şey yoktur. Neden genel başkanınız bunları görmemezlikten geliyor. Genel başkanınız baba değil mi Biz de babayız. 15 yaşındaki çocukları mağaralarda ölüme mahkum etmişler ama maalesef sizin CHP sessiz kalıyor. Biraz ellerini vicdanlarına koysunlarö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Nöbet tutan aileler
-CHP’li Gürsel Erol’un gelmesi
-Ailelerle konuşması
-CHP’li Erol’un açıklaması
-Anne Ayşegül Biçer’in konuşması
-Baba Süleyman Aydın’ın konuşması
-Ailelerden detay
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera Emrah Kızıl- Burak EMEK DİYARBAKIR,(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514165
=====================================

16) KIZ KARDEŞİNİN ULAŞAMADIĞI EMEKLİ POLİS, EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

ANTALYA’da yalnız yaşayan emekli polis memuru Erdoğan Gönüllü (82), kendisine uzun süre ulaşamayan kız kardeşinin ihbarı üzerine itfaiye aracılığı ile girilen evinde ölü bulundu.
Olay, dün akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesi Altındağ Mahallesi 168 Sokak üzerindeki 8 katlı binanın 2’nci katında meydana geldi. Eşinin vefatı üzerine yalnız yaşamaya başlayan emekli polis memuru Erdoğan Gönüllü’nün şehir dışında yaşayan kız kardeşi iki gün boyunca ağabeyine ulaşamayınca 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi.
İhbar üzerine eve giden polis ekipleri kapıyı çalmasına rağmen açılmayınca itfaiyeden yardım istendi. İtfaiye ekipleri merdiven aracılığıyla ikinci katta bulunan eve girdiğinde evin mutfak kısmında Gönüllü’nün harekesiz şekilde yattığını gördü. Eve gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrol sonucunda Gönüllü’nün hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Gönüllü’nün cansız bedeni otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Apartman dış plan
-Polis ekiplerinden görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514164
====================================

17) KAYSERİ’DE ÇALDIĞI OTOMOBİLLE KAZA YAPINCA YAKALANDI
 
KAYSERİ’de park halindeki otomobili çalan Hakan Ö. (27), polisin kovalamacası sonucu kaza yapınca yakalandı.
Olay, saat 01.30 sıralarında Melikgazi ilçesi TOKİ Demokrasi Mahallesinde meydana geldi. Hakan Ö., park halindeki 38 GR 758 plakalı otomobili çaldı. Durumu fark eden otomobil sahibinin ihbarıyla olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler çalınan otomobili bulmak için çalışma başlattı. Polisi fark eden Hakan Ö., ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sonucu otomobili çalan şüpheli, Beyazşehir Mahallesinde park halindeki 38 E 2535 plakalı TIR’a çarptı. Çalıntı otomobilde maddi hasar meydana gelirken şüpheli Hakan Ö. ise polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yakalanan hırsızdan görüntü
-Çalınan otomobilden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,(DHA)
15.05.2021 – Haber Kodu : 210515010
=============================================

18) ANKARA KALESİ’NE FİLİSTİN BAYRAĞI VE MESCİD-İ AKSA GÖRSELLERİ YANSITILDI
 
ANKARA Kalesi’ne, AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından Filistin bayrağı ve Mescid-i Aksa görselleri yansıtıldı. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Terör devleti İsrail, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya her sene Ramazan ayında gerçekleştirdiği saldırıyı maalesef bu Ramazan ayında ve Bayramı’nda da devam etmiş, tüm Müslümanlara savaş açmış ve insanlık suçu işlemiştir” dedi.
AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından, dün İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki göstermek için Ankara Kalesi’ne Filistin bayrağı ve Mescid-i Aksa görselleri yansıtıldı. Yansıtılan görsellerde ‘Şehitler Kalesi boş değil’ ve ‘Kudüs özgür olana dek’ yazıları yer aldı.
AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, yaptığı açıklamada İsrail’in terör devleti olduğunu belirterek, “İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa bir asra yakın zamandır terör şebekesi Siyonistlerin işgali altındadır. İsrail bir terör devletidir ve İsrail’in barbarlığını bütün dünya bildiği halde, ölenler sadece Müslüman olduğu için bu vahşete tüm dünya sessiz kalmaktadır. Bu insanlık vahşetine dur diyebilen tek lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi, mukaddes şehir Kudüs’ün onurunu, şerefini, izzetini, haysiyetini korumak her bir Müslümanın boynunun borcudur” ifadelerini kullandı.
Özcan, “Mescid-i Aksa başta olmak üzere, Kudüs’teki ibadethanelere ve Müslümanlara yönelik her saldırı aynı zamanda bizlere yapılmıştır. Çünkü Kudüs demek Kahire demektir, Kudüs demek Şam demektir, Halep demektir. Kudüs demek Mekke, Medine demektir, Kudüs demek Ankara demektir. Kudüs, Müslümanların göz bebeğidir, Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir” diye konuştu.
‘SESSİZ KALANLAR, DİLSİZ ŞEYTANDIR’
“Terör devleti İsrail, ilk kıblemize, Mescid-i Aksa’ya her sene Ramazan ayında gerçekleştirdiği saldırıyı maalesef bu Ramazan ayında ve Bayramı’nda da devam etmiştir, tüm Müslümanlara savaş açmış ve insanlık suçu işlemiştir” diyen Özcan, bu zulme sessiz kalanları ise ‘dilsiz şeytan’ olarak nitelendirdi. Özcan, “Bu insanlık suçuna sessiz kalanlar, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in söylediği gibi haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlardır. Biz, Ankara’dan tüm dünyaya haykırıyoruz. Bu zalimliğe susmayacağız, birileri gibi sessiz kalmayacağız. Türkiye olarak bu zulmü reva görenlere ve sessiz kalanlara tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. Bugüne kadar Filistinli kardeşlerimizin ve tüm mazlumların yanında durduk ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
‘ANKARA KALESİ’NDEN FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE SELAM OLSUN’
Özcan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
“İslam’ın kalesi Türkiye, Türkiye’nin kalesi Ankara ve Ankara Kalesi’nden Filistinli kardeşlerimize selam olsun. Filistinli kardeşlerimize diyoruz ki, ‘La tahsen, innallaha meane. Üzülmeyin, Allah bizimledir, bizimle beraberdir.’ Bugün burada, Müslümanların umudu Türkiye’den AK Parti Ankara İl Teşkilatı ve Aldındağ Teşkilatı olarak tüm Kudüs dostlarıyla birlikte İsrail’in hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm dünyadaki insanları, uluslararası mekanizmaları adaleti ve hukuku savunan herkesi harekete geçirmeye ve bu yaşanan insanlık zulmüne tepki vermeye, durdurmaya davet ediyoruz. Durduramıyorsa bile en azından bunu herkese duyurmaya ve İsrail’in attığı bu işgal adımlarını kınamaya çağırıyoruz. Tüm dünya bilsin ki Kudüs Müslümanlarındır, Filistin Müslümanlarındır, Filistin asla yalnız değildir. Kudüs özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz ve Kudüs özgür oluncaya kadar bizler kendimizi özgür hissetmeyeceğiz.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Filistin bayrağı ve Mescid-i Aksa görselleri yansıtılması
-AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan açıklama
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferhat EKİNCİ/ANKARA, (DHA)
15.05.2021 – Haber Kodu : 210515004
=======================================

19) SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI, ÇOCUKLARA ELLERİYLE ÇİĞBÖREK VE TATLI HAZIRLADI

TEKİRDAĞ’ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar için önlüğü giyerek, elleri ile bayram tatlısı ve çiğbörek hazırladı.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde kalan 100 çocuk için mutfağa girerek bayram tatlısı ve çiğbörek yaptı. Başkan Yüksel, “Bu bayram bir araya gelemediğimiz yavrularımıza, gönüllerinde bayramın neşesini ve mutluluğunu yaşatmak için bir sürpriz hazırladık. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün Süleymanpaşamızdaki sevgi evlerinde kalan kıymetli çocuklarımıza bayram tatlısı yaptık. Bayramın tadını onlarla paylaşmaktan büyük mutluluk duydukö dedi.
Öte yandan her bayram olduğu gibi bu bayram da ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık giysi desteğinde bulunduklarını ifade eden Yüksel, Bayram, paylaşarak bayram olur. Bu inanç ve anlayışla, her bayram olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nda da 2 bin 500 ailemizden gelen talepler üzerine 5 bin 50 çocuğumuzu giydirdik. Bu konuda hassasiyet gösteren, hayırsever Süleymanpaşalı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm evlatlarımızın gözlerinden öpüyor, mübarek bayramlarını kutluyorum diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Başkanın önlük giymesi
-Başkanın börek ve tatlı imal etmesi
-Başkanın çocuklara mesajı
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera Ruhan YALÇIN TEKİRDAĞ,(DHA)
14.05.2021 – Haber Kodu : 210514174
=======================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!