Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İNŞAAT TEMELİNDE TOPRAK KAYMASI YAŞANDI, 24 DAİRE TAHLİYE EDİLDİ

KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde bir inşaatın temelinde toprak kayması yaşanınca yan tarafta bulunan 5 katlı apartmanda oturanlar tahliye edildi.
Olay, saat 00.30 sıralarında Tatlıkuyu Mahallesi 1306 Sokak üzerinde meydana geldi. Yapımına başlanılan inşaatın temelinde toprak kayması yaşandı. Bitişikte bulunan 5 katlı apartman sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri geldi. Bina içerisinde ve kaymanın yaşandığı bölgede inceleme yapan ekipler, binanın yıkılma tehlikesi bulunması nedeniyle 24 daireli apartmanda yaşayan yaklaşık 60 kişinin tahliye edilmesine karar verildi. Sokağa çıkan bina sakinlerinin bazıları yakınlarının yanına giderken, kalacak yeri bulamayanlar ise kaymakamlık aracılığıyla çevrede bulunan otellere yerleştirilecek. Binanın akıbeti ise ekipler tarafından yapılan incelemenin ardından belli olacak.
Yaşanan toprak kayması sırasında binada bulunan ve 6 aylık kızı Masal ile binayı tahliye eden Orkun Çınar, “Bir aydır evde yoktuk, bugün geldik eve. Birkaç gündür de apartman sakinleri bu sorunu kendi aralarında konuşuyormuş fakat biz büyük bir sorun olacağını düşünmedik. Yatmaya hazırlanırken ‘bina tahliye ediliyor’ dediler. Biz de dışarı çıktık. Polis ve itfaiye ekipleri tahliye etti bizi, onlar apartman boşalana kadar bekledi. Benim ailem burada yaşıyor bu geceyi ailemde geçireceğim. Bu saatte çocuğumla beraber dışarı çıkmak problem. Sokakta perişan olduk çocuğumla beraber” dedi.
‘DEPREM OLUYOR SANDIK’
Yaşanan toprak kayması sırasında hissettiği sarsıntıyı deprem zannettiğini belirten Adem Özdemir ise, “Hafif bir kayma oldu binada. Biz deprem oluyor sandık meğerse toprak kayması varmış. Yeni inşaat yapılan yerde kepçe zarar vermiş galiba. Bugün gece bir sarsıntı hissettik ve binadan ayrıldık. Geceyi yakınlarımızın yanında geçireceğiz” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Toprak kaymasının yaşandığı yerden görüntü
-Ekiplerin incelemeleri
-Dışarı çıkan bina sakinleri
-Bina sakinleri ile röportaj
-Detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU -Erol POLAT -Haluk TURGUT /GEBZE(Kocaeli),(DHA)
18.05.2021 – Haber Kodu : 210518004
===================================================

2) DERYA KONUŞURSA DEHŞETİN SIRRI ÇÖZÜLECEK
 
İZMİR’in Konak ilçesinde, erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Deniz Özarslan’ın (35) evinin terasından düşen Derya Kılıç’ın (24) yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. İç kanaması olan, vücudunun birçok bölgesinde kırıklar oluşan Derya Kılıç’ın ifadesinin alınmasıyla olayın üzerindeki sis perdesinin kalkacağı belirtildi.
Olay, 13 Mayıs günü Akın Simav Mahallesi Şehit Nihatbey Caddesi’nde 4 katlı binanın terasında meydana geldi. İddiaya göre, Deniz Özarslan ile Derya Kılıç arasında alkol alırken tartışma çıktı. Tartışma sırasında Derya Kılıç, terastan düştü. Derya Kılıç, çağırılan ambulansla İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
“DÜŞTÜ” DEDİ, TUTUKLANDI
Olayın ardından şüphe üzerine gözaltına alınan Deniz Özarslan emniyetteki ifadesinde “İlişkiye başlamıştık. Ben ayrılmak istedim, ancak kendisi istemedi. Alkollüydük. Terasın ucuna gidip, ‘Kendimi atarım’ dedi. İki elini yana açtı. Sonra bir anda aşağıya düştü” dedi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Özarslan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
PARMAKLARINI OYNATTI
Bel, kalça, kaburga, omuz, kol ve bacaklarında kırıklar bulunan ve iç kanamasının olduğu belirlenen Kılıç’ın yoğun bakımdaki tedavisinin sürüyor. Durumu ağır olan Derya Kılıç’ın parmaklarını oynatmaya başladığı belirtildi. Sır perdesini, genç kadının kendisine gelmesinin ardından alınacak olan ifadesiyle aralanacak.
SİLAH GÖSTERİP TEHDİT ETMİŞ
Bu arada Derya Kılıç ile Deniz Özarslan’ın daha önce davalık oldukları belirlendi. Karataş ilçesindeki Şehit Nihat Bey Caddesi’nde 12 Nisan günü Deniz Özarslan’ın, o dönem aynı binada komşu olduğu Derya Kılıç ile ev arkadaşı Berna Güntekin’i tehdit ettiği belirtildi. Deniz Özarslan’ın elindeki tabancanın şarjörünü gösterip, “Buna mermi doldurup, üzerinize boşaltacağım” diye bağırıp, küfür ve hakaretlerde bulunduğu bildirildi. Berna Güntekin polisi ararken, Derya Kılıç ise bu anları cep telefonun kamerasıyla kaydetti.
Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İzmir 32’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığı, yargılama sürerken Derya Kılıç ile Deniz Özarslan’ın barışıp, ilerleyen dönemde ilişki yaşamaya başladıkları öne sürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olayın meydana geldiği binadan görüntü
-Terastan görüntü
-Berna Güntekin ve Derya Kılıç’ın, geçen sene yaşadıkları olaydan görüntü (Arşiv)
-Derya Kılıç’ın, sağlıklıyken geçen sene yaşadıkları olay hakkında verdiği röp. (Arşiv)
-Muhabir Davut CAN’ın anonsu

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Davut CAN-Ahmet Turhan ALTAY /İZMİR,(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517199
===================================================

3) GELİNİNİ EVİNE DÖNMESİ İÇİN İKNAYA GİTTİ, DÜNÜRÜ TARAFINDAN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

KOCAELİ’nin İzmit ilçesinde, oğlunun boşanma aşamasında olduğu eşi ile görüşmek için gelininin babasının evine giden Murat Geçer (45), dünürü Yaşar L. tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
Olay, dün öğle saatlerinde Kuruçeşme Fatih Mahallesi 19. Sokak üzerinde meydana geldi. Murat Geçer, iddiaya göre, oğlu ile boşanma aşamasında olmaları nedeniyle evi terk eden gelininin babası Yaşar L.’nin evine gitti. Burada gelininin eve dönmesi için telkinde bulunan Murat Geçer ile dünürü Yaşar L. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Yaşar L., mutfaktan aldığı bıçakla Murat Geçer’i göğsünden bıçakladı. Yaralanan Murat Geçer, oğlu tarafından yakınlarda bulunan özel bir hastaneye götürüldü. Yaşar L. ise polis tarafından gözaltına alındı.
Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Murat Geçer, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ölüm haberini alan yakınları hastane bahçesinde sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hastane önünden görüntüler
-Polis ekiplerinden görüntüler
-Olay yerinden görüntüler (Cep telefonu kamerası)
-Detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU /İZMİT(Kocaeli),(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517227
===================================================

4) DİREĞE ÇARPAN CİP İKİYE BÖLÜNDÜ, ENİŞTEYLE KAYINBİRADER ÖLDÜ

DENİZLİ’nin Sarayköy ilçesinde aşırı hız nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkarak elektrik direğine çarpan cip, ikiye bölündü. Kazada sürücü infaz koruma memuru Ozan Yeşil ile kayınbiraderi Erkan Batum hayatını kaybetti.
Kaza, dün saat 16.30 sıralarında Sarayköy ilçesi Altıntepe Mahallesi’nde meydana geldi. Altıntepe Mahallesinden Sarayköy istikametine giden Ozan Yeşil (31) yönetimindeki 48 TC 671 plakalı cip, aşını hız nedeniyle kontrolden çıktı. Yol kenarındaki beton elektrik direğine çarpan cip, ikiye bölündü. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine acil sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan acil sağlık ekibi, cipin sürücüsü Ozan Yeşil ile kayınbiraderi Erkan Batum’un (40) hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptığı inceleme sonrası Yeşil ile Batum’un cesetleri otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Kaza sırasında çarpışmanın şiddetiyle kırılan direk, devrilmemesi içinde iş makinesiyle desteklendi. Olay yerinde yapılan çalışmalar sonucunda cip, direkten güçlükle ayrıldı. İkiye ayrılan cip, çekiciyle olay yerinden kaldırıldı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşı döktü.
Evli ve iki çocuk babası Ozan Yeşil’in infaz koruma memuru olduğu, dokuma atölyesi sahibi Erkan Batum’un ise evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinde cipten detaylar
-Direkten ve cipten görüntüler
-Cenazelerin çıkarılmasından detaylar
-Olay yerine gelen yakınlarından detaylar
-Direğin ve cipin birbirinden ayrılması
Hayatlarını kaybeden Ozan Yeşil ile Erkan Batum’un fotoğrafları

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN /DENİZLİ,(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517224
===================================================

5) BALTAYLA ÖLDÜRDÜĞÜ ANNESİ İLE YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

GİRESUN’un Bulancak ilçesinde annesi Şükriye Alkan’ı boğazını baltayla keserek öldüren, kardeşi ve 2 polisi yaraladıktan sonra yaralı polis memuru tarafından vurularak hayatını kaybeden Turgut Alkan’ın (36) cenazesi annesi ile birlikte kılınan namazın ardından yan yana toprağa verildi.
Olay, önceki gün saat 15.00 sıralarında ilçeye bağlı Pazarsuyu Emecan Mahallesi’nde meydana geldi. Psikolojik rahatsızlığı olduğu ileri sürülen Turgut Alkan, birlikte yaşadığı annesiyle tartıştı. Annesini darp eden Alkan’ı sakinleştirmek için alt katta oturan kardeşi Hasan Alkan geldi. Alkan, kendisini sakinleştirmeye gelen kardeşiyle tartıştı. Daha sonra Turgut Alkan, evin önünde oturan kardeşi Hasan Alkan’ın baltayla saldırdı. Kafasından ağır yaralanan Hasan Alkan’ı gören çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Servis ve polis ekiplerine bildirdi. Bu sırada annesinin sakinleştirmeye çalıştığı Turgut Alkan, baltayla annesinin de boğazını kesti. Kendisini sakinleştirmeye gelen akrabalarına da saldıran Turgut Alkan, olay yerine gelen polis ekiplerine de saldırdı. Bir polisi belinden, diğerini de ayağından yaralayan Alkan, yaralı polis tarafından vurularak hayatını kaybetti. Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı. Yaralılardan Hasan Alkan’ın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
ANNE İLE OĞLU YAN YANA UĞURLANDI
Hayatını kaybeden anne ile oğlu için ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Emecan Mahallesi’ndeki evlerinin önünde kılınan cenaze namazında Şükriye Alkan ile oğlu Turgut Alkan’ın tabutları, yan yana koyuldu. Koranavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlere uyularak kılınan cenaze namazının ardından anne ile oğlu yan yana toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Tabutların cenaze aracından indirilme görüntüsü
-Helallik alınma görüntüsü
-Cenaze namazı kılınma görüntüsü
-Tabutların cenaze aracına bindirilme görüntüsü
-Cenaze aracının mezarlığa gitme görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa KIRLAK /GİRESUN,(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517200
===================================================

6) EĞİRDİR GÖLÜ’NDE DENETİM YAPAN EKİPLERE TACİZ ATEŞİ

ISPARTA’daki Eğirdir Gölü’nde kaçak avcılığa yönelik denetimlerini sürdüren ekiplere önceki gün kaçak ağ toplarken taciz ateşi açıldı. Jandarma kimliği belirsiz kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.
Eğirdir Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Eğirdir Gölü’nde özellikle sazan balığı ve kerevit popülasyonunun kontrol altına alınması amacıyla kaçak avcılığa yönelik denetimlerini aralıksız sürdürdü. 15 Mayıs tarihinde ekipler, Senirkent ilçesine bağlı Gençali köyü kıyısına bırakılmış sahipsiz bir uzatma ağ tespit etti. Ekiplerin ağı çıkarmak için çalıştığı sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerce taciz ateşi açıldı. Olayı jandarma ekiplerine bildiren göl koruma ekipleri tespit ettikleri metrelerce uzunluktaki ağlara el koydu. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.
Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, “Su ürünleri kontrol ekiplerimiz gece gündüz demeden Eğirdir Gölü’nde denetimlerini sürdürmeye devam ediyor” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ekiplerin ağı toplarken görüntüsü 

Haber: Kemal ERBEN /EĞİRDİR(Isparta),(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517198
===================================================

7) ORDU’DA HAFİF TİCARİ ARAÇ DEREYE YUVARLANDI: 2 ÖLÜ

ORDU’nun Perşembe ilçesinde kontrolden çıkarak dereye yuvarlanan hafif ticari aracın sürücüsü Boğazcık Mahalle Muhtarı Seyfi Gülmüş (55) ile beraberindeki Murat Baş (50), hayatını kaybetti.
Kaza, dün saat 18.30 sıralarında ilçeye bağlı Kaleyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Perşembe’den Fatsa ilçesine seyir halindeki Boğazcık Mahalle Muhtarı Seyfi Gülmüş yönetimindeki 55 ATR 12 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak dereye yuvarladı. Yaklaşık 20 metreden yuvarlanarak düşen aracı fark eden diğer sürücüler durumu 112 Acil Servis ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler Seyfi Gülmüş ile araçta bulunan Murat Baş’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gülmüş ile Baş’ın cansız bedenleri, savcının incelemesinin ardından Ordu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.  

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden detay görüntüler
-Cenazelerin morga götürülme görüntüleri
-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Mustafa KIRLAK /ORDU,(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517228
===================================================

8) YAYLADA BABASININ ÖLÜM HABERİ İLE FENALAŞAN KİŞİ, AMBULANS HELİKOPTERLE HASTANEYE ULAŞTIRILDI

VAN’ın Gürpınar ilçesinde, çıktığı yaylada babasının ölüm haberini alınca rahatsızlanarak bilinç kaybı yaşayan Adem Teker (25), ambulans helikopterle hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Akdoğdu Mahallesi’nden Nergistepe Yaylası’na çıkan Adem Teker, babasının ölüm haberini alınca fenalaşıp bilinç kaybı yaşadı. Teker’in yakınında bulunanların haber vermesi üzerine olay yerine UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşımın zor olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopter yönlendirildi. Ekipler yürüyerek ulaştıkları olay yerinde Teker’e ilk müdahaleyi yaptı. Teker, kısa sürede bölgeye gelen ambulans helikoptere sedye ile taşındı. Bilinç kaybı yaşayan Teker, ambulans helikopterle Van Ferit Melen Havalimanı’na getirildi. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Adem Teker, tedaviye alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaylaya giden ekipler
-Hastaya ilk müdahaleyi yapmaları
-Sedye ile ambulans helikoptere taşınması
-Detaylar
-Ambulans helikopterin havalanması

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ /VAN,(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517212
===================================================

9) KENDİSİNİ VURDUĞUNU SÖYLEDİ, DİNİ NİKAHLI EŞİNİN KAZAYLA YARALADIĞI ORTAYA ÇIKTI

KARAMAN’da ayağından saçma yarasıyla hastaneye getirilen Satı L. (26) adlı kadın, pompalı tüfekle kendisini vurduğunu söyledi. Yapılan araştırmada ise Satı L.’nin dini nikahlı eşi Tolga N. (20) tarafından dolaba saklamak istediği pompalı tüfeğin kazayla ateş alması sonucu yaralandığı ortaya çıktı. 
Olay, dün saat 20.30 sıralarında Rauf Denktaş Mahallesi 252 sokakta meydana geldi. Pompalı tüfekle bacağından yaralanan Satı L. isimli kadın, ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Tedavi altına alınan Satı L., polisteki ilk ifadesinde tüfeği yanlışlıkla kendisinin ateşlemesi sonucu yaralandığını söyledi. Satı L.’nin davranışlarından şüphelenen Cinayet Büro Amirliği ekipleri araştırma yaptı. Yapılan çalışma sonucu olay sırasında evde olduğu anlaşılan Satı L.’nin dini nikahıyla birlikte yaşadığı Tolga N.’nin ifadesine başvuruldu.
Yapılan sorgulama sonucu Tolga N.’nin dolabın içine saklamak istediği pompalı tüfeğin kazayla ateş alması sonucu Satı L.’nin yaralandığı ortaya çıktı. Satı L. de daha sonra dini nikahlı eşini korumak için tüfeği kendisini ateşlediğini itiraf etti. Soruşturma sürüyor.  

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralı kadının ambulansla hastaneye getirilmesi
-Ambulans ve hastaneden detay

Haber-Kamera: Muammer ŞEN /KARAMAN,(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517235
===================================================

10) PANCAR TOPLARKEN KAYALIKTAN DÜŞTÜ, 3 SAATTE KURTARILDI

HAKKARİ’de, pancar toplamak için çıktığı kayalıklarda dengesini kaybedip düşerek yaralanan 8 çocuk babası Cemalettin Temel (37), kurtarma ekiplerinin 3 saat süren çalışması sonucu kurtarıldı. Ayağında kırık olduğu belirlenen Temel, hastanede tedaviye alındı. 
Hakkari kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Zap Vadisi’ne pancar toplamaya giden Cemalettin Temel, ayağının kayması sonucu bir anda dengesini kaybederek 10 metre yükseklikten kayalığa düşerek yaralandı. Temel, düştüğü yerde de mahsur kaldı. Arkadaşlarının tüm çabalarına rağmen kurtarılamayınca da AFAD ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, UMKE ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonucu Temel, bulunduğu yerden kurtarıldı. Arazinin engebeli olması nedeniyle Temel’in sedye ile taşınması sırasında ekipler zor anlar yaşadı. Ayağında kırık olduğu belirlenen Temel, Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Uçurumdan düşen Cemalettin Temel’in UMKE ve 112 ekipleri tarafından getirilmesi
-Patika yollardan getirilmesi
-Ambulansa konulması
-Genel detay

Haber-Kamera: Mehmet ÖZKAN /HAKKARİ,(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517230
===================================================

11) İZMİR’DE GÜMRÜK İŞLEMLERİ İÇİN BEKLEYEN TIR’LAR TRAFİĞİ ETKİLİYOR

İZMİR’in Konak ilçesinde, yurt dışından gelen ithal malları taşıyan ve supalan sahasına girmek için sıra bekleyen TIR’lar, şehir içi trafiğinde hem yoğunluğa hem de diğer araçların tramvay yoluna girmelerine neden oluyor. TIR şoförleri, supalan sahasının küçük olduğunu ve işleyişin yavaş olduğunu belirtirken, çevrede market işleten Melih Yörük, trafik yoğunluğu sebebiyle otomobil sürücüleri ile TIR şoförlerinin sürekli tartıştıklarını söyledi.
Alsancak’taki İzmir Limanı yakınlarında bulunan Şehitler Bulvarı üzerindeki supalan sahasına girmek isteyen, ithalat mallarını getiren TIR’lar, gümrük işlemleri için sıra beklerken araçlarını saha kenarında bulunan yola park ediyor. Otomobil sürücüleri de TIR’lar kendi şeritlerini kapattığı için yan taraftaki tramvay hattı üzerinden geçmek zorunda kalıyor.
‘İSTER İSTEMEZ KAZALARA SEBEBİYET VERİLİYOR’
Araç trafik düzenini bozan ve yoğunluğa sebep olan TIR’ların şoförleri ise, gümrük işlemleri için supalan sahasına girmekten başka çarelerinin olmadığını belirterek kendilerini savundu. TIR şoförü İsa Taşdemir, TIR’lar gümrüklerini açtırmak zorundalar. Saha küçük olduğu ve içeride boş yer olmadığı için yolda sıra oluyor. Yetkililerden bu parkın genişletilmesini bekliyoruz. Şehir içi trafiğini de mecburen tıkamak zorunda kalıyoruz. TIR’larla tramvay yan yana kalıyor. Otomobiller de tramvay yoluna girmek zorunda kalıyor. Burada ister istemez kazalara da sebebiyet veriliyor dedi. Bir diğer TIR sürücüsü İsmet Nalbant ise, TIR şoförlerinin memlekete döviz getirdiklerini belirterek, “Bu supalan sahası daracık, 15-20 araç bile almıyor. Küçücük yere sıkıştık kaldık. Burayı başka bir yere alırlarsa hem vatandaş rahat eder hem biz rahat ederiz. Otomobil sürücüleri de bize kızıyor ama biz de buna mecbur kalıyoruz. Burayı İzmir’in dışında, geniş bir yere taşırlarsa TIR’cılar rahat eder. Polislerden sürekli ceza yiyoruz, sürekli ceza puanımız artıyor” dedi.
‘DEVAMLI KAVGA AYIRIYORUZ’
Çevrede market işleten Melih Yörük ise, otomobil sürücüleri ile TIR şoförlerinin sürekli olarak trafik yoğunluğu nedeniyle tartıştıklarını, kendilerinin esnaf olarak sürekli kavga ayırmak zorunda kaldıklarını belirterek, Burada yol iki şeritli. Bir şeritten tramvay geçiyor. TIR’lar gümrüğe girmek için bir şeridi kapatıyor. Dolayısıyla tramvay ile TIR’lar ve diğer araç sürücüleri arasında çok sorunlar çıkıyor” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yol kenarına park eden TIR’lardan görüntü
-TIR şoförleriyle röportajlar
-Market işleten Melih Yörük ile röp.
-Tramvay geçmesinden görüntü
-Tramvay yoluna giren otomobillerden görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN-Ahmet Turhan ALTAY /İZMİR,(DHA)
18.05.2021 – Haber Kodu : 210518003
===================================================

12) VAN’DA KAÇAK AVLANAN 15 TON ‘CANLI BALIK’ TEKRAR SUYA BIRAKILDI 

VAN’ın Muradiye ilçesinde, kaçak olarak yapılan inci kefali avcılığına yönelik yapılan denetimlerde, 100 metre uzunluğunda kafes manyat tipi ağa takılı 15 ton canlı balık ele geçirildi. Balıklar tekrar suya bırakılırken, kaçak avcılık yapan 4 kişiye 7 bin 416 TL idari para cezası uygulandı.
Van Gölü’nün endemik türü olan, 15 Nisan- 15 Temmuz arasında üremek için Van Gölü’nden tatlı sulara göç eden ve bu dönemde avlanılması yasak olan inci kefalini korumak için denetimler aralıksız sürüyor. Bu kapsamda; Tarım Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Edremit Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, Muradiye ilçesine bağlı Ovapınar Mahallesi’nde bulunan tatlı sularda gece denetim yaptı. Denetimlerde, 100 metre uzunluğundaki kafes manyat tipi ağa takılı 15 ton canlı balık ele geçirildi. Balıklar ekipler tarafından tekrar suya bırakılırken, kaçak avcılık yapan 4 kişiye 7 bin 416 TL idari para cezası uygulandı.
Öte yandan, Tuşba ilçesine bağlı Akköprü Deresi ile Şamran Kanalında yapılan denetimlerde ise suya serilmiş vaziyette 50 ve 10 metre uzunluğunda 2 uzatma ağına el konuldu. Erciş’e bağlı Çelebibağ Jandarma Karakol Komutanlığı ve Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ekiplerinin yaptığı denetimlerde de 1 serpme, 15 hayalet ağına (tırıvırı) ve 200 kilo balığa el konuldu. El konulan canlı balıklar tekrar suya bırakıldı.
Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, inci kefallerinin yanı sıra 15 Mayıs tarihi itibari ile sazangiller av yasağının da başladığını ifade ederek, “Sazan balığı yasağı da 15 Ağustos tarihine kadar sürecektir. Bu kapsamda il Müdürlüğümüz, jandarma, emniyet ve diğer kurumlar ile birlikte koordineli bir şekilde denetimler yaparak hem inci kefali hem de sazangiller sınıfındaki balık türlerimizi üreme döneminde avlamak isteyen kaçak avcılara 7/24 geçit verilmeyecektir” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kafes manyat tipi ağa takılı ele geçirilen 15 ton canlı balık
-Jandarma Bot timi ele geçirile balıkları anlatırken
-Detaylar
-Ele geçirilen balıklar tekrar suya bırakılırken
-Genel ve detaylar

Haber: Behçet DALMAZ /VAN,(DHA)
18.05.2021 – Haber Kodu : 210518002
===================================================

13) BAŞIBOŞ AT, TRAFİĞİ ALTÜST ETTİ

BURSA’da, caddede koşan başıboş bir at, trafikteki sürücülere zor anlar yaşattı.  O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Merkez Nilüfer İlçesi Alaaddinbey Mahallesi’nde başıboş bir at, caddede koşarken görüldü. Zor anlar yaşayan sürücüler ata çarpmamak için hızını azalttı. Atlın koştuğu anlar, bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Atın trafikte koşturması
-Sürücülerin zor anlar yaşaması

Haber: Abdulselam UĞUR /BURSA/(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517201
===================================================

14) HAKKARİ’DE YARALI HALDE BULUNAN VE ENDER GÖRÜLEN VAŞAK, TEDAVİYE ALINDI

HAKKARİ’nin Akbulut köyünde, hareket etmekte güçlük çeken bir vaşak, çevredekiler tarafından fark edilince durum Orman Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bildirildi. Bölgede ender görülen tür olan vaşağın veteriner hekim tarafından yapılan ilk müdahalesinde travmaya bağlı ayaklarından sinir dejenerasyonu olduğu belirlendi.
Hakkari’ye 35 kilometre uzaklıktaki Akbulut köyü yaylasında hareket etmekte güçlük çeken bir vaşak, vatandaşlar tarafından fark edilince durum Orman Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bildirildi. Bölgeye gelen ekipler, yaralı vaşağı Hakkari Belediyesi veteriner hekimine teslim etti. Veteriner hekim tarafından ilk müdahalesi yapılan vaşağın, travmaya bağlı ayaklarında sinir dejenerasyonu olduğu belirlendi.
Vaşağı tedaviye alan veteriner Hekim Faysal Cindioğlu, “Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı kliniğimize getirilen nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan vaşağın yaptığımız muayene sonucunda darbe veya travmaya bağlı arka ayaklarında sinir dejenerasyonu gözlemlenmiştir. Herhangi bir kırık- çıkığı olmadığı ancak travmaya bağlı ayakta durmakta zorlandığını tespit edilmiş olup, gereken tüm medikal tedavisi yapılarak belediyemizin rehabilitasyon merkezinde müşahede altında tutulmaktadır. Burada tedavisi devam eden vaşak, iyileştikten sonra doğal ortama tekrar bırakılacak” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralı olarak bulunan vaşağı alan köylüler
-Hakkari belediyesi veteriner kliniğinde tedavi altına alınması
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mehmet ÖZKAN /HAKKARİ,(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517217
===================================================

15) KAYSERİ’DE ALKOL ALAN ARKADAŞLAR ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 2 YARALI

KAYSERİ’de, alkol alan arkadaşlar arasında küfür nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi bıçakla, 1 kişi de sopa ile yaralandı. 
Olay, dün saat 17.30 sıralarında Kocasinan ilçesi İstasyon Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, birlikte alkol alan 4 kişi, şehir merkezine yaya olarak yürüdükleri sırada küfür nedeniyle tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen olayda, Ümit Ö. cebinden çıkardığı bıçakla Fatih B.’yi sırtından yaraladı. R.E. ve A.Ö. ise, arkadaşını bıçaklayan Ümit Ö.’yü sopa ile darbetti. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekipleri, yaralıları Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. R.Ö. ve A.Ö. polis ekiplerince gözaltına alındı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.     

Görüntü Dökümü
———————–
-Bıçakla kavganın ardından şüphelilerden görüntü
-Diğer görüntüler

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ, (DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517209
===================================================

16) KISITLAMADA EĞLENEN 30 KİŞİYE 115 BİN LİRA CEZA

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasında lokanta ve bir eğlence mekanında alkol alıp eğlenen 30 kişiye 115 bin 635 lira para cezası kesildi.
Çorlu’da polise sokağa çıkma kısıtlamasında lokanta ve bir eğlence mekanının açıldığı ve müşteri alındığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda eğlence mekanı ve lokantada müzik eşliğinde eğlenen ve alkol alan 30 kişi yakalandı. 30 kişiye, toplam 115 bin 635 lira para cezası uygulandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Polisin baskını
-İş yerlerinde oturanlar
-Detaylar

Haber: Mehmet YİRUN /ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517234
===================================================

17) ŞANLIURFA’DA MÜZİSYENLER, SESSİZ OTURMA EYLEMİ YAPTI

ŞANLIURFA’da koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında eğlence sektörüne izin çıkmaması üzerine bir araya gelen müzisyenler, sessiz oturma eylemi yaptı.
Şanlıurfa’da bir grup müzisyen enstrümanlarıyla birlikte sessiz oturma eylemi yaptı. Pandemiyle birlikte işsiz kalan müzisyenler, geçimlerini sağlayabilmek için enstrümanlarını satmaya başladıklarını ifade etti. Koronavirüs salgınla birlikte başka mesleğe yönelen müzisyenlerden, çok sayıda kişinin işsiz kaldığı için inşaat, mobilya ve çeşitli sektöründe çalışmaya başladığını kaydeden müzisyenler, borçlarını ödemek için bu işi bırakmak zorunda kaldığını dile getirdi. Şanlıurfa’da uzun süreden beridir işsiz oldukları için zor günler geçirdiklerini ifade eden müzisyen Deniz Kılıç seslerini duyurmak için sessiz oturma eylemi yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
“Bilindiği üzere pandemi başından beridir yaklaşık 500 gündür, müzik ve eğlence sektörünün kapalı olmasından dolayı sahne alamıyoruz. Sahne dışında geliri olmayan müzisyen arkadaşlarımız var. Bu konuda artık gerçekten sesimizi duyurmanın zamanı geldiğini, hatta geç kaldığımızı düşünüyorum. Farkındalık olsun diye bugün arkadaşlarımızla birlikte sessiz oturma eylemini yaptık” ifadelerinde bulundu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Sessiz oturma eylemine katılan müzisyenler
-Grup adına açıklamada bulunan Deniz Kılıç
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Ali LEYLAK /ŞANLIURFA,(DHA)
17.05.2021 – Haber Kodu : 210517202
===================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!