Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BURSA’DA GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASINDA YANGIN

BURSA’da, bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışması sonucu çevredeki yerleşim yerlerine sıçramadan söndürüldü.
Merkez Osmangazi ilçesindeki Geçit Mahallesi’nde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasında, saat 19.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, fabrikayı sardı. Çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen yaklaşık 10 itfaiye aracı, yangına müdahale etti. Polis ekipleri ise çevrede, geniş güvenlik önlemleri aldı. Geri dönüşüm fabrikasının, yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle çevredeki vatandaşlar panik yaşadı. İtfaiye ekiplerinin, bir saatlik çalışması sonucunda yangın, daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. Bölgeden yükselen dumanlar, kentin birçok noktasından da görüldü. İtfaiye ekipleri daha sonra bölgede soğutma çalışmalarının ardından yangın tamamen söndürüldü.
Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Alevli görüntüler
-İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları
-Olay yerinden detaylar
-Soğutma çalışmaları

Haber-Kamera: Gürkan DURAL-Mehmet İNAN /BURSA,(DHA)
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519221
=============================================================

2) ÜNLÜ ŞARKICI OĞUZ YILMAZ HAYATINI KAYBETTİ

ÜNLÜ şarkıcı Oğuz Yılmaz (53), dün  öğle saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yılmaz’ın aranjörlüğünü yapan Özgür Koç, kendisinin yazdığı Oğuz Yılmaz’ın ise okuduğu ve henüz piyasaya sürülmeyen şarkıyı ilk kez DHA ekibine dinletti. Koç, “Son yaptığımız şarkıyı dün eve bırakırken arabada açtık. ‘Çok güzel oldu’ diyerek sevinmişti. Benim şarkılarım öksüz kaldı.” dedi.
Şarkılarıyla bir döneme damgasını vuran Oğuz Yılmaz, bugün öğlen saatlerinde ailesiyle birlikte yaşadığı evde rahatsızlandı. Durumu fark eden ailesi, sağlık ekiplerine haber verdi. Yılmaz, eve gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırıldı. Yılmaz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Oğuz Yılmaz’ın, geçirdiği kalp kirizi sonucu öldüğü öğrenildi. 
Ünlü şarkıcının vefat haberi, sevenlerini ve müzik camiasını yasa boğdu. 26 yıllık müzik hayatına yüzlerce şarkı sığdıran Oğuz Yılmaz, yeni albüm hazırlığı yapıyordu. Hastaneye gelen Ankaralı sanatçılar, Yılmaz’ın ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Yılmaz’ın cenazesi, yarın öğlen namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Sanatçının yakın arkadaşı müzisyen Ufuk Özel, “Geçen aylarda kalbinde olan bir sıkıntı sebebiyle stent takılmıştı. Sağlık problemleri vardı. Bugün de kalp krizi geçirdi. Hastaneye getirdiler ama kurtaramadılar ve vefat etti.” diye konuştu. 
YILMAZ’IN SÖYLEDİĞİ SON ŞARKI
Öte yandan Yılmaz’ın önceki gece son olarak görüştüğü aranjörü ünlü şarkıcı Özgür Koç, yaşadığı üzüntüyü anlattı. Koç, kendisinin yazdığı Yılmaz’ın ise okuduğu şarkıyı da ilk kez DHA ekibine dinletti. Piyasaya henüz sürülmeyen şarkıyı dinlerken gözyaşlarına tutamayan Koç, şarkının kendisi için çok şey ifade ettiğini ve piyasaya sürüp sürmemek arasında kararsız kaldığını söyledi. Özgür Koç, şunları söyledi:
“Dün öğleden sonra buluşup stüdyoda çalışma yapacaktık. Yeni albümünü hazırladım ben. Okuduğu bir sürü şarkısı var onlarda yakında çıkacak. Saat 5 gibi sanatçı arkadaşımız Veli Erdem Karakülah ile birlikte stüdyoya geldi. Elinde bağlama vardı. ‘Bu saz evimde duruyor. Bunun tellerini yap, zaten bana sen çalıyorsun’ dedi. ‘Bunu sana bırakıyorum’ dedi. Sanki vedalaşır, ‘sazım sana emanet’ dermiş gibiydi. Beni de şu an en çok üzen o zaten. Keşke biraz daha ömrü olsaydı. İçeride müzik stüdyom var. Çok bilinen çoğu şarkısını da orada yapmışızdır. Pazartesi günü okuduğu ‘hıçkırık tuttu beni’ şarkısının klibini çekecektik. Onu organize ediyorduk ama nasip olmadı. Kendi kısmını okuması nasip oldu. Keşke onların hiç biri olmasa da o hayatta olsa. Son yaptığımız şarkıyı dün eve bırakırken arabada açtık. ‘Çok güzel oldu’ diyerek sevinmişti. Benim için çok büyük bir kayıp oldu. Benim şarkılarım öksüz kaldı. Benim ona okutacağım bir sürü şarkı vardı. Bende şimdi bir tane emanet sazı kaldı.”  

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Koç ile Röp.
-Özel ile Röp.
-Hastaneden görüntü
-Oğuz Yılmaz’ın okuduğu son şarkı
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Fatih POYRAZ-Burak TEKİN /ANKARA,(DHA)
20.05.2021 – Haber Kodu : 210520001
=============================================================

3) MEHMET CAN, GÖLETTE BOĞULDU

SAKARYA’nın Arifiye ilçesinde, arkadaşlarıyla birlikte gölete giren Mehmet Can İnan (18), ölü bulundu. 
Olay, öğleden sonra Arifiye’de bulunan Mollaköy Göleti’nde meydana geldi. Mehmet Can İnan, arkadaşlarıyla birlikte gölete girdi. Mehmet Can İnan’ın suda gözden kaybolması üzerine arkadaşları 112 Acil’e haber verdi. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri geldi. AFAD dalgıçları su altında arma çalışmalarına başladı. Yaklaşık 2 saat sonra dalgıçlar, Mehmet Can İnan’ın cansız bedenini bularak göletten çıkardı. Gencin yakınları sinir krizi geçirdi. 
Jandarma, olay ile ilgili soruşturma başlattı. 

Görüntü Dökümü
———————–
Yakınlarının olay yerinde bekleyişi 
Gencin cesedinin bulunması ve sudan çıkarılması
Olay yerinden detaylar 

Haber-Kamera: Güven HASBAŞ /ARİFİYE(Sakarya),(DHA)
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519224
=============================================================

4) ZABITA MEMURU, BELEDİYE KOMPLEKSİNDE AV TÜFEĞİYLE VURULMUŞ HALDE ÖLÜ BULUNDU

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde 30 yıllık zabıta memuru Hasan Direk (50), belediye kompleksindeki zabıta dinlenme odasında av tüfeğiyle göğsünden vurulmuş halde ölü bulundu. Direk’in intihar ettiği değerlendiriliyor.
Olay, saat 17.00 sıralarında, Yukarı Zaferiye Mahallesi’ndeki Keşan Belediyesi Pazaryeri Kompleksi D blokta meydana geldi. Mesaisi arkadaşları, evli ve 2 çocuk babası zabıta memuru Hasan Direk’i araçla alarak göreve götürmek üzere Keşan Belediyesi Pazaryeri Kompleksi D bloktaki zabıta dinlenme odasına gitti. Zabıta memurları dinlenme odasına girdiklerinde Direk’i kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, yanında av tüfeği bulunan Direk’in hayatını kaybettiğini belirledi. 
Yapılan ilk incelemede Hasan Direk’in av tüfeği ile göğsüne ateş ederek intihar etmiş olabileceği değerlendirilirken, cenazesi savcı ve polisin incelemesinin ardından Keşan Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da olay yerine gelerek, bilgi aldı. Helvacıoğlu, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri genel gör.
-Kaymakam ve belediye başkanının bilgi alması
-Zabıta memurlarının olayı anlatması
-Polisin incelemesi
-Belediye kompleksi dış genel gör.
-Bina önündeki polisler ve araçları
-Bina önünde toplananlar
-Cenazenin binadan çıkartılması
-Zabıta memuru Hasan Direk’in fotoğrafı
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL /KEŞAN(Edirne),(DHA)
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519219
============================================================

5) MANİSA KADES HAYAT KURTARDI, POLİS BALTALI KOCAYI VURARAK ETKİSİZ HALE GETİRDİ

MANİSA’da, kocası B.S. (36) tarafından baltalı saldırıya uğrayan Suriye uyruklu H.A. (33), kendini kilitlediği evinde Kadın Destek Uygulaması (KADES) üzerinden ihbarda bulundu. Kısa sürede olay yerine giden polis ekipleri, kendilerine de baltayla saldıran B.S.’yi tabancayla ayağından vurarak etkisiz haline getirdi. B.S., hastaneye kaldırılırken, dehşeti yaşayan H.U., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. 
Kadın Destek Uygulaması (KADES) uygulamasından kendilerine gelen ihbarı değerlendiren polis, Şehzadeler ilçesindeki aile içi kavga vakasına gitti. İhbardan hemen 5 dakika sonra 17.30 sıralarında olayın yaşandığı Akpınar Mahallesi’ne giden polis ekipleri beklenmedik bir olayla karşılaştı. Suriye uyruklu eşi H.A.’ya baltayla saldıran B.S.’yi sakinleştirmek isteyen polis, öfkeli kocanın saldırısına uğradı. Polis ekipleri kendilerine baltayla saldıran B.S.’yi korkutmak amacıyla havaya iki el ateş açtı. Polis, uyarı atışına rağmen balta ile üzerlerine hamle yapan B.S.’nin ayaklarına doğru ateş açtı. Ayağından yaralanan S.B., bu kez de evinin deposundan aldığı bıçakla polise saldırdı. Çok sayıda polisin müdahalalesiyle etkisiz hale getirilen öfkeli koca, tedavisi yapılmak üzere Manisa Şehir Hastanesine götürüldü.
KADES uygulaması sayesinde hayatta kalmayı başaran H.A. ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.  
Görüntü Dökümü
—————–
-Olayın yaşandığı yerden detay
Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, (DHA)

============================================================

6) YARALI ÇOCUKLARI ARAÇTAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI

ELAZIĞ’da, hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kazada 2’si çocuk, 7 kişi yaralandı. Yaralı çocukları araçtan, bu sırada bölgeden geçen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, çıkardı.
Ahmet Kabaklı Bulvarı Harput yolunda bugün saat 16.00 sıralarında Mehmet Asal yönetimindeki 23 BL 216 plakalı hafif ticari araç, Hikmet Küçük yönetimindeki 23 HK 515 plakalı otomobille kavşakta çarpıştı. Kazada, araçlarda bulunan 2’si çocuk, 7 kişi yaralandı.
Bu sırada bölgeden geçen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, aracını durdurup koruma polisleri ve konvoydakilerle birlikte yaralılara yardım etti. Araçlarda bulunan 2 çocuğu Milletvekili Erol çıkardı.
İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralılar, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri
-Yaralılardan detay
-Yaralıların ambulansa götürülmesi
-Araçlardan detay
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ /ELAZIĞ,(DHA)
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519201
=============================================================

7) İZMİR’DE SİLAHLI ÇATIŞMA: 2’Sİ AĞIR 4 YARALI 

ZMİR’in Konak ilçesinde dövme yapılan işyerine, bir grup tarafından pompalı tüfeklerle ateş açıldı. İş yeri sahibi M.C.T.’nin de silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2’si ağır 4 kişi yaralandı. Saldırıdan yara almadan kurtulan M.C.T.’nin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Olay, saat 20.00 sıralarında Barbaros Mahallesi 341 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, Eşrefpaşa Caddesi’nde manav dükkanı işlettiği öğrenilen F.S., E.S. ve N.S., henüz belirlenemeyen nedenle dövme yapan M.C.T.’nin iş yerine gelerek pompalı tüfekle ateş açtı. Bunun üzerine, M.C.T. de iş yerinde bulunan pompalı tüfekle karşı ateş açması sonucu çatışma çıktı. Silah seslerini duyan çevredekiler, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, sağlık ekipleri çatışmada yaralanan F.S., N.S., E.S. ve V.B.’ye müdahalede bulundu. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Bu arada olay yerine gelen polis ekipleri, iş yerinde bulunan M.C.T.’nin teslim olmasını istedi. Bir süre direnin M.T.C. ikna edilerek gözaltına alındı. Şüpheli M.C.T., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
2’Sİ AĞIR 4 YARALI HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA 
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, E.S. ve F.S.’nin Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, N.S. ile V.B.’nin ise İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi. Tedaviye alınanlardan V.B.’nin olay yerindeki bir iş yerinde çalıştığı ve çatışmanın ortasında kalması sonucu yaralandığı belirlendi. Hastanede tedavisi süren E.S. ve F.S.’nin ise hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer iki yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden detay
-Ekiplerin çalışmasından detay

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA) 
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519243
=============================================================

8) SİVAS’TA TAKSİ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 7 YARALI

SİVAS’ta, taksi ile otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı. 
Kaza, saat 19.30 sıralarında Seyrantepe Mahallesi’nde meydana geldi. E.G. yönetimindeki 58 T 0162 plakalı taksi ile R.A.’nın kullandığı 58 ABR 142 plakalı otomobil Yeditepe Caddesi ile Beştepe Sokak’ın birleştiği noktada çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle taksi ters döndü. Kazada sürücü E.G. ile birlikte her iki araçta bulunan 7 kişi yaralandı. Otomobil sürücüsü R.A. ise kazayı yara almadan atlattı. Yaralılar, ihbar üzerine kaza yerine gelen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yerinden görüntüler
-Araçların görüntüsü

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI /SİVAS,(DHA) 
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519233
=============================================================

9) BARTIN’DA AKRABALAR ARASINDA BALTA VE SOPALI KAVGA: 5 YARALI

BARTIN’ın Ulus ilçesinde, arsa paylaşımı nedeniyle akrabalar arasında balta ve sopaların kullanıldığı kavgada 5 kişi yaralandı.
Olay, öğleden sonra Ulus’a bağlı Elmacık köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Tahir Aytar ile kuzeni Ali Aytar (67) arsanın paylaşımı konusunda tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönmesiyle iki taraf birbirlerine balta ve sopalarla saldırdı. Kavgada Hatice Aytar (70), Sultan Aytar (39), Nuray Küçük (48), Filiz Küçük (32) ve Ali Aytar yaralandı. Ali Aytar başına atılan baltayla ağır yaralandı. Haber verilmesi üzerine köye çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi geldi. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri, Tahir Aytar ve oğlu Emre Aytar’ı gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Köye gelen ambulanslardan görüntü 
-Jandarma ekiplerinden görüntü 
-Vatandaşlardan görüntü 
-Detay görüntüler 
-Bartın Devlet Hastanesinden detay 

Haber-Kamera: Ayhan ACAR /BARTIN,(DHA)
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519208
=============================================================

10) KAVŞAKTA 2 OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 5 YARALI

SAKARYA’nın Erenler ilçesinde, otomobilin kavşakta yola giren otomobile çarpması sonucu 5 kişi yaralandı.  
Kaza saat 15.45 sıralarında, D-100 Karayolu Erenler ilçesi Büyük Esence kavşağında meydana geldi. Y.C. idaresindeki 54 AS 331 plakalı otomobil yola giriş yapan C.K. idaresindeki 54 FA 168 plakalı otomobile çarptı. Kazada iki otomobilde bulunan Y.C., A.M., C.K., T.K. ve M.R.K. yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine 112 Acil Sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri geldi. Yaralanan 5 kişi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Sağlık ekipleri detay 
-Yaralılara ambulansta müdahale edilmesi 
-Kaza yapan araçlar 
-Olay yeri detay 

Haber-Kamera: Ramiz Kaan OKTAR /ERENLER(Sakarya),(DHA)
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519196
=============================================================

11) KENDİSİNE BIÇAK ÇEKEN ARKADAŞINA POMPALI TÜFEKLE ATEŞ AÇTI; 1 YARALI

BURSA’da iki arkadaş arasında çıkan alacak verecek kavgası kanlı bitti. 120 lira nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada B.A.(26) kendisine bıçak çeken S.D.’yi (27) pompalı tüfekle bacağından yaraladı. Elindeki pompalı tüfekle çevreye de rastgele ateş açan B.A., paniğe neden oldu. Olayda sokaktaki 3 araçta hasar meydana geldi.
Olay, dün gece saat 23.30 sıralarında Orhangazi ilçesi Arapzade Mahallesi TOKİ 2.Etap’ta meydana geldi. İddiaya göre, S.D. arkadaşı B.A.’ya borç olarak verdiği 120 TL’yi istemek için evine gitti. Evde ikili arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. S.D., kavga sırasında belinden çıkardığı bıçakla B.A.’ya saldırdı. Bunun üzerine evine kaçan B.A., bir süre sonra pompalı tüfekle geri döndü.
RASTEGE ATEŞ AÇTI, ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ
S.D.’nin evinin bulunduğu sokağa tekrar gelen B.A., pompalı tüfekle ateş ederek S.D.’yi bacağından yaraladı. Daha sonra B.A.’nın sokakta çevreye rastgele ateş açması üzerine panik yaşayan çevredeki vatandaşlar yol kenarındaki araçları siper alarak kendilerini korumaya aldı. Olayda saçmaların isabet ettiği 3 araçta hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlem alarak, şüpheli B.A.’yı ikna etmek için çalışma başlattı. Bir süre sonra elindeki tüfeği bırakarak teslim olan B.A., gözaltına alındı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan S.D. ise Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. S.D.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralının hastaneye getirilmesi
-Olay yeri detay
-Hasar gören araçlardan detay
-Genel-detay

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY /ORHANGAZİ(Bursa),(DHA)
20.05.2021 – Haber Kodu : 210520010
=============================================================

12) ÇANAKKALE BOĞAZI’NA 22 BİN BALIK YAVRUSU BIRAKILDI

ÇANAKKALE Boğazı’na, özel bir firmaya ait balık çiftliğinden toplam 22 bin levrek, çipura ve kalkan balığı yavrusu bırakıldı. Yavru balık salım törenine katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin balıkçılıkta önemli bir noktada olduğunu söyledi. 
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Lapseki ilçesine bağlı Umubey beldesinin Kemiklialan köyünde faaliyet gösteren özel bir şirket tarafından Çanakkale Boğazı’na yavru balık salım törenine katıldı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, siyasi parti başkanları ile sektör temsilcilerinin de yer aldığı törende, 15 bin adet kalkan, 2 bin adet çipura ile 5 bin adet levrek balığı yavrusu denize bırakıldı.
Çanakkale’nin tarım, orman ve turizm kenti olmasının yanında balıkçılıkta da önemli bir nokta olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Biz balıkçılığın şehrimizdeki göletlerle sahillerle daha kıymetli hale gelmesini istiyoruz. Biz 671 kilometre uzunluğuyla Türkiye’mizdeki en uzun ikinci sahile sahip bir şehiriz. Yapılan desteklerle balıkçılık ülkemizde ve bölgemizde önemli bir ihraç haline gelmeye başladı. Özellikle 2003 yılında balıkçılık destek kapsamına alındı, 1,5 milyara yakın ödeme desteği yapıldı. Bunun yanında 2004 yılında ÖTV’siz mazot imkanı getirildi. Sonuç olarak o yıllardan bu zamana kadar ihracat oranı 157 bin tondan 855 bin tona ulaştı. İlimizde 10 alabalık üretim tesisi, 6 sazan balığı üretim tesisi, 3 midye üretim tesisi, 2 çipura ve levrek üretim tesisi ve 1 tanesi de kurbağa üretim tesisi olmak üzere 23 tane ayrı su ürünleri yetiştirme tesisimiz var. 2021 yılında 3 tane de midye üretim tesisi faaliyete başladı. 5 başvuru da şu an inceleme aşamasında, umut ediyoruz onlarda en kısa zamanda sonuçlanır. Bölgemize yeni su ürünleri tesisleri kazandırmış oluruz. Çanakkale’deki göletlerimizde köylümüz ve üreticimiz balık tutabilsin diye 585 bin yavru sazan balığı göletlerimize bırakıldı. Bugün de Kemiklialan köyümüzün sahil bölgesinde denize levrek, çipura ve kalkan balığı yavrularını bırakıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Salımı gerçekleştirilen balıklardan görüntüler.
-AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın boğaza balık salımı gerçekleştirmesinden görüntüler.
-Bülent Turan’ın konuşması

Haber-Kamera: Orhan AKTUĞ /LAPSEKİ(Çanakkale),(DHA)
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519232
=============================================================

13) KAZAYA KARIŞIP 500 METRE KAÇABİLEN SÜRÜCÜ, CEZA YEMEKTEN KURTULAMADI

BURSA’da kazaya karıştıktan sonra hasarlı aracıyla kaçan otomobil sürücüsü Batuhan A. (24), polisin yaklaşık bir saat süren arama çalışmaları sonucu, 500 metre mesafedeki boş arazide saklanmaya çalışırken yakalandı. Ehliyetiz ve alkollü olduğu tespit edilen sürücüye toplam 7 bin 187 TL ceza kesildi. Kazada yaralanan diğer sürücü ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olay, dün gece saat 22.30 sıralarında İnegöl ilçesi Mahmudiye Mahallesi’nde yaşandı. 2. Köprülü Sokak üzerinden Ertuğrul Caddesine çıkan sürücü Engin Ç. (46) idaresindeki 16 HN 684 plakalı otomobil, caddede ilerleyen Batuhan A. idaresindeki 16 U 9897 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobilde sıkışan Engin Ç. yaralanırken, diğer aracın sürücüsü Batuhan A. hasarlı aracıyla olay yerinden kaçtı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, otomobilde sıkışan sürücü Engin Ç.’yi sıkıştığı yerden kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralı sürücü, ilk müdahalesinin ardından ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri ise olası bir kaza ihtimaline caddede önlem aldı.
HASARLI OTOMOBİLE 500 METRE KAÇABİLDİ
Kaza sonrası çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, Batuhan A.’yı yakalamak için çalışma başlattı. Otomobilin kaçış güzergahını belirleyen ekipler, sürücünün otomobilini olay yerinden 500 metre uzaklıkta boş bir arazide park halinde buldu. Otomobilin yanına giden polis, Batuhan A.’yı otomobilde saklanmaya çalışırken kıskıvrak yakaladı.
HEM ALKOLLÜ HEM EHLİYETSİZ
Trafik polislerinin yaptığı incelemede, Batuhan A.’nın hem ehliyetsiz hem de 0.80 promil alkollü olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Batuhan A.’ya, alkollü araç kullanmaktan bin 339 TL, ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 698 TL ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 bin 150 TL olmak üzere toplam 7 bin 187 TL ceza kesildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şüpheli Batuhan A.’nın otomobili detay
-Olay yeri detay
-Polis, itfaiye ve sağlık ekipleri detay
-Engin Ç.’nin hastaneye getirilmesi

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
20.05.2021 – Haber Kodu : 210520011
=============================================================

14) KULA’DA 6 BİN 298 ADET YEŞİL REÇETELİ KİMYASAL İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ

MANİSA’nın Kula ilçesinde, uyuşturucu madde taşıdığı ihbarı üzerine polis ekiplerince narkotik köpeği ‘Lito’ desteğiyle yapılan aramada, 6 bin 298 uyuşturucu hap ele geçirilirken, 6 şüpheli gözaltına alındı.
Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti veya kullanımından şüphelendiği 3 araç için operasyon düzenledi. Saat 19.00 sıralarında şüphelilerin kullandığı araçlar, İzmir-Ankara D300 karayolunda İzmir’den Uşak istikametine seyrettikleri ve Kavacık mevkisinde olduğu bilgisine ulaşan ekipler, araçları yakalamak için harekete geçti. Şüphelilerin bulunduğu otomobillerden biri, polis ekiplerini fark edince kaçmaya çalıştı. Yaşanan kısa süreli kovalamaca sonrası araç  ekiplerce durduruldu. Diğer 2 araç ise ekiplerin sıkı takibinin ardından durduruldu.
Ekiplerin araçlar üzerinde gözle yaptığı aramada koli içerisinde çok sayıda yeşil reçete ile satılan kimyasal ilaç kutuları görülünce, nöbetçi savcının talimatıyla 6 şüpheli gözaltına alınarak, araçlar üzerinde arama kararı çıkarıldı. Ekiplerin narkotik köpeği ‘Lito’ desteğiyle 3 araçta yaptığı aramada, 6 bin 298 Regapen uyuşturucu hap, 7,2 gram kristal, uyuşturucu madde ile uyuşturucu tüketiminde kullanılan 3 ele geçirildi.
Gözaltına alınan Ö.C.T., K.Ö., S.Y., S.Y., O.A. ve M.T. için adli işlem başlatıldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Görüntü Dökümü
———————–
-Gözaltına alınan şahısların emniyete getirilişi
-Araçlar üzerinde detaylı arama yapılması
-Araçlardan regapen isimli kimyasal ilaçların bulunması
-Lito isimli narkotik köpeği ile arama
-Aramalardan detaylı görüntüler
-Ele geçirilen malzemelerden görüntüler

Haber-Kamera: Hasan YİĞEN /KULA(Manisa),(DHA)
20.05.2021 – Haber Kodu : 210520006
=============================================================

15) ANKARA’DA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMALARI

ANKARA Gölbaşı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Gölbaşı Belediyesi tarafından opera konseri düzenlendi. Sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan opera gösteriminde; marşlar ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.
Mogan Gölü’nün kıyısında düzenlenen konser, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Mücadelesinin 102’nci yılına özel Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Işıklı şovlarla renk katılan gecede gökyüzü, Türk bayrağının rengi kırmızı beyaza boyandı.
GÖLBAŞI’NDA 102’NCİ YILA ÖZEL ETKİNLİKLER
19 Mayıs coşkusunu bu sene evlere taşıdıklarını ve düzenlenen opera gösterimi ile 102’nci yıla yakışır bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, etkinlik hakkında bilgi verdi. Başkan Şimşek, “Kıymetli UYUM öğrencilerimiz hazırlamış olduğu gösterilerle saat 11.00’de 19 Mayıs Bayrak Koşusunu gerçekleştirdik. Öğleden sonra Türkiye’nin Vosvos Derneği Volksder tarafından düzenlenen organizasyon ile 102 klasik araç Gölbaşı sokaklarımızda renkli görüntüler yaşattı. Son olarak da saat 19.00’da Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestra sanatçılarından oluşan Evrensel Ensemble Müzik Grubu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Mücadelemizin 102’nci yılında ölümsüz eserler ile bizlere eşlik etti. Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan kahramanlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Program, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in sanatçılara teşekkür etmesi ve çiçek ile hediye takdimi ile son buldu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Konserden görüntüler
-Mogan Gölü’nde ışık gösterisi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet DEMİR /ANKARA(Gölbaşı),(DHA)
20.05.2021 – Haber Kodu : 210520008
=============================================================

16) ANTALYA’DA RENKLİ MOBİL FENER ALAYI

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Mobil Cumhuriyet Fener Alayı düzenledi. Mobil fener alayında temsili Bandırma Vapuru da yer aldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu sokaklarda yaşayamayan Antalyalılar’a bu duyguyu yaşatmak için temsili Bandırma Vapuru ve belediye hizmet araçları eşliğinde Mobil Cumhuriyet Fener Alayı düzenledi. Her 19 Mayıs’ta olduğu gibi saat 20.00’de Konyaaltı Varyantı’ndan başlayan korteje, ellerinde meşaleyle genç sporcular eşlik etti.
Mobil korteje katılan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı ve Muratpaşa belediye başkanları, üstü açık araç üzerinden Antalyalıları selamladı.
Mobil fener alayında sivil araçlar bulunmazken, resmi araçlar, Türk bayrakları, Atatürk posterleri, balonlar ve meşalelerle süslendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası, temsili Bandırma Vapuru üzerinden marşlar ve şarkılar seslendirdi.
Fener alayı, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam ederken, burada bulunan 19 genç sporcu ile birlikte İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Meydandaki gösteri havuzunda su gösterisi gerçekleştirilirken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek az sayıda katılımcılara hitap etti.
Başkan Böcek, böylesi güzel bir akşamda, güzel bir günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, herkesin bayramını kutladı. Fener alayı ve tören, Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından ve abbtv’den canlı yayınlandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ellerinde bayrak olan vatandaş ve çocukladır görüntüsü
-Fener alayının varyanttan görüntüsü
-Belediye başkanının araç üzerinde vatandaşı selamlaması
-Meşalelerden görüntü
-Vatandaşların bayrak sallarken görüntüsü
-Kortejde vatandaş görüntüsü
-Cumhuriyet meydanında belediye başkanı ve katılımcıların görüntüsü
-Belediye başkanı Muhittin Böçek’in konuşması
-Başkan Muhittin Böçek meşaleyi yakması
-Detaylar

Haber-Kamera: Süleyman EKİN-Mehmet KILIÇASLAN /ANTALYA,(DHA)
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519246
=============================================================

17) ÇUKUROVA’DA İSTİKLAL MARŞI OKUMA ETKİNLİĞİ

ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde’de saatler 19.19’u gösterdiğinde İstiklal Marşı okundu.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 102’nci yıl dönümü, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde’de de salgın tedbirleri kapsamında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Adana ve Osmaniye’de stadyumlarda sporcuların katılımıyla İstiklal Marşı okuma etkinliği gerçekleştirilirken, Hatay, Mersin ve Niğde’de ise vatandaşlar evlerinin balkonlarından İstiklal Marşı okudu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Stadyumlarda ve balkonlarda istiklal marşı okunması

Haber-Kamera: Anıl ATAR-Gülşah ÖZGEN-Ali KADI-İbrahim EMÜL /ADANA,(DHA)
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519252
=============================================================

18) ÇANKIRI’DA BEŞİKTAŞ’IN ŞAMPİYONLUK KUTLAMASINDA SÜRPRİZ EVLİLİK TEKLİFİ

ÇANKIRI’da, Beşiktaş taraftarlarının şampiyonluk kutlaması sırasında Sebahattin Pehlivanlı, arkadaşlarının açtığı pankart eşliğinde kız arkadaşı Melike Çelik’e sürpriz evlenme teklifinde bulundu. Beklemediği bir sürprizle karşılaşan Çelik’in ‘evet’ cevabı ile büyük coşku yaşandı.
Süper Lig 2020-2021 sezonu şampiyonu Beşiktaş’ın Çankırı’daki taraftarları kutlama yapmak için Kenbağ mevkisinde araç konvoyu başlattı. Konvoyla Atatürk Anıtı’na gelen taraftarların kutlamalara devam ettiği sırada Sebahattin Pehlivan, kız arkadaşı Melike Çelik’in önünde diz çökerek evlenme teklifinde bulundu. Beşiktaşlı taraftarların da “Benimle evlenir misin Ay ışığım?” yazılı pankartı taşıdığı teklife genç kız “evet” cevabını verdi.
Pehlivanlı, gönül verdiği Çelik’ ile bir ömür birlikte olmak istediğini ve evlilik tekliğini gizlemek için büyük çaba sarf ettiğini belirterek, “Bütün hazırlıkları arkadaşlarla beraber yaptık. Gizli saklı tabi ki. Koşturmayla geçti. Sağ olsun başkanımızla beraber organize ettik bu işi. Saklamak için bayağı bir uğraştık, belli etmemek için. İnşallah bir ömür beraber yaşayacağız” dedi.
Beklemediği bir sürprizle karşılaştığını belirten ve erkek arkadaşının evlilik teklifini kabul eden Melike Çelik ise “Hala ne hissettiğimi anlamış değilim. Hiçbir şey söyleyemeyeceğim çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kutlamalardan detaylar
-Kutlama sırasında evlenme teklifi
-Genel ve detaylar
-Röportaj

Haber-Kamera: Ramazan SARICI /ÇANKIRI,(DHA)
20.05.2021 – Haber Kodu : 210520009
=============================================================

19) VAN’DAKİ BEŞİKTAŞLILAR TEKNELERLE MEŞALE YAKIP, VAN GÖLÜ’NDE ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI YAPTI

SÜPER Lig 2020- 21 sezonu şampiyonu Beşiktaş’ın Van’daki taraftarları, teknelerle Van Gölü’ne açılarak meşalelerle takımlarının şampiyonluğunu kutladı. Havai fişeklerin de atıldığı göldeki kutlamaya, polis dalgıç ekipleri de eşlik etti.
Beşiktaşlılar Van Derneği’nin organizasyonunda Çarşı Van Grubu’na üye yaklaşık 250 taraftar, Edremit ilçesinde kiralanan 7 tekne ile Van Gölü’ne açılarak meşalelerle şampiyonluğu kutladı. Beşiktaşlı taraftarlar, girişte bekleyen polis ekipleri tarafından üst aramasından geçirildikten sonra sosyal mesafe kuralına göre teknelere alındı. 7 tekne ile göle açılan taraftarlar, meşale yakarak takımlarının lehine tezahüratlarda bulundu. Göl üzerinde 6 tur atan taraftarlara eşlik eden Van Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Gani Acar, Beşiktaş’ın 16’ncı şampiyonluğunu kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
‘VAN, BEŞİKTAŞIN KALESİDİR’
Acar,” Karakartal Van Gölü’nde şampiyonluğunu kutluyor. Mutluyuz, 16’ncı şampiyonluğumuzu kutluyoruz. Tabi çalınan şampiyonluklarımızı da saymasak. Van Beşiktaş için çok önemli. Van, Beşiktaş’ın kalesidir. Van depremine kulübümüz, taraftarlarımız bize sahip çıktılar. Biz de bütün şampiyonluklarımızı coşkulu bir şekilde burada kutluyoruz. İlk defa bir şampiyonluk Van Gölü’nde kutlandı. Başta Kulüp Başkanımız, Teknik Direktörümüz Sergen Yalçın, yönetim kurulu, futbolcularımıza bize bu sevinci yaşattıkları için çok teşekkür ederiz. Bu sezon 3 kupa aldık. Önce kadın futbol takımımız birinci kupayı aldı. Sonra takımımız, hem Süper Lig Şampiyonu, hem Türkiye Ziraat Kupası Şampiyonu oldu. Van’ımızı ve Van Gölümüzü tanıtmak için özellikle böyle bir kutlama yaptık. Bu konuda bize yardımcı olan sayın valisine, emniyet müdürüne, ilçe kaymakamına, emeği geçen herkese teşekkür ederim “dedi.
‘KULÜBÜMÜZ, VAN DEPREMİNDE BİZİ UNUTMADI’
2011’de yaşanan Van depremini hiçbir zaman unutmayacağını anlatan Acar, “Depremde kulübüz Van halkını yalnız bırakmadı. Kışın ortasında maçın 65’nici dakikasında soyunup formalarını, atkılarını sahaya attılar. Bizi yalnız bırakmadılar. Biz de Van halkı olarak iyiliklerini hiçbir zaman unutmayacağız. İşte Beşiktaşlılık böyle bir şey. İyi insan olmadan, iyi Beşiktaşlı olunmaz. Van halkı, hala bunu dile getiriyor. Takımımızla gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Beşiktaş Spor Kulübü Kongre üyesi Servet Aktaş ise, tarifi olmayan bur duygu yaşadıklarını belirterek,” İnanın 3 gecedir yatmadan sevinç içerisindeyiz.  Van Gölü’nde böyle bir kutlama yaptığımız için çok mutluyuz “dedi.
Beşiktaş taraftarı Ezgi Çırakdal da Şampiyon olan takımıyla gurur duyduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Beşiktaş taraftarları üst aramasından geçirilirken
-Tekneye binmeleri
-Detaylar
-Bir bayan taraftar ile röportaj
-Tezahüratlar yapan taraftarlar
-Teknelerin göle açılması
-Teknelere eşlik eden polis dalgıç ekibi
-Teknelerde meşale yakıp, şampiyonluk kutlaması yapan taraftarlar
-Göl üzerinde teknelerle şampiyonluk kutlaması yapılması ve atılan havai fişekler
-Beşiktaşlılar Van Derneği Başkanı Gani Acar ile röportaj
-Beşiktaş Kulübü Kongre üyesi Servet Aktaş ile röportaj
-Taraftar Ezgi Çiçekdal ile röportaj
-Detaylar
-Teknelerin iskeleye yanaşması
-Taraftarların coşkusu

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ /VAN,(DHA)
19.05.2021 – Haber Kodu : 210519227
=============================================================

20) YAĞMUR SUYU BORUSUNDA SIKIŞAN YAVRU KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI

MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde, bir apartmanda yağmur suyu borusuna sıkışan yavru kedi, itfaiye ekiplerinin çalışması sonrası kurtarıldı.
Mustafa Kemal Mahallesi Beceren Sokak’taki bir apartmanın sakinleri, yağmur suyu borusundan kedi sesi geldiğini fark ederek durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu İtfaiye Amirliği ekipleri, kedinin sesinin geldiği yerden boruyu keserek kediyi mahsur kaldığı yerden çıkarttı. Sağlık durumu iyi olan yavru kedi, apartman sakinlerine teslim edildi. Vatandaşlar, kediyi kurtaran itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Görüntü Dökümü
———————–
-İtfaiye ekiplerinin kediyi kurtarma çalışması

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ /TURGUTLU(Manisa),(DHA)
20.05.2021 – Haber Kodu : 210520004
=============================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!