Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)BODRUM’DA POLİS SİLAH KAÇAKÇILARIYLA ÇATIŞTI: 1 ŞEHİT, 1 POLİS YARALI

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, silah kaçakçılığı yaptıkları bilgisine ulaşılan 3 şüphelinin kaldığı villaya polisin düzenlediği baskında çatışma çıktı. Şüphelilerin açtığı ateş sonucu yaralanan polis memurlarından Ercan Yangöz (26) şehit olurken, Abdülkadir Doğan ise tedaviye alındı. Gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. 
Olay, dün saat 17.30 sıralarında Ortakent Mahallesi Giritli Sokak üzerinde meydana geldi. Muğla İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, 3 kişinin suç örgütlerine silah satmak için Bodrum’da olduğu istihbaratına ulaştı. Operasyon için harekete geçen ekipler şüphelilerin kaldığı villaya baskın düzenledi. Operasyon sırasında şüpheliler ile polis arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 2 polis memuru yaralanırken, 3 şüpheli ekiplerce etkisiz hale getirilip gözaltına alındı.
İhbar üzerine bölgeye ulaşan sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı polislerden durumu ağır olan, Ercan Yangöz özel bir hastaneye, Abdülkadir Doğan (30) ise Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların müdahalesine rağmen Ercan Yangöz şehit oldu. Doğan’ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Olayın ardından Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bölgeye gelerek bilgi aldı. Soruşturma sürüyor.
GÖZALTI SAYISI 4 OLDU
Bodrum ilçesinde silah kaçakçıları ile çıkan çatışmada polis memurlarından Ercan Yangöz’ün (26) şehit olduğu, Abdülkadir Doğan’ın (30) ise yaralandığı operasyona ilişkin Muğla Valiligi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Bugün saat 17.30 sularında ilimiz Bodrum ilçesi Ortakent Mahallesi’nde il dışından gelmiş olan ve silah kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Amirliği ekiplerince takip edilen şüphelilerin araçlarının durdurulduğu sırada ekibimize düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2  polis memurumuz yaralanmıştır. 112 Acil sağlık ekiplerimizce hastaneye sevk edilen Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Amirliği’nde görevli polis memuru Ercan Yangöz, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit olmuş, olayda yaralanan diğer polis memurumuzun tedavisi devam etmektedir. Olay yerine sevk edilen ekiplerimizce görevli polis memurlarına silahlı saldırıda bulunan 4 şüpheli silahlarıyla birlikte yakalanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralı polisimize de acil şifalar diliyoruz.”
KAÇMAYA ÇALIŞAN 1 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Öte yandan, operasyon sırasında çatışmanın ardından 1 şüpheli kaçmaya çalışırken polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. 
ŞEHİT POLİS İÇİN MUĞLA’DA TÖREN DÜZENLENECEK
Bodrum’un Ortakent Mahallesi’nde silah kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda çıkan silahlı çatışmada şehit olan Ercan Yangöz için bu sabah 09.00’da, Muğla Emniyet Müdürlüğü binası bahçesinde tören yapılacak. Törenin ardından şehit Yangöz’ün naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Denizli’nin Buldan ilçesine gönderilecek.
SOYLU’DAN TAZİYE MESAJI: RABBİM ŞEHİDİMİZİN MAKAMINI ALİ EYLESİN
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bodrum’da çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Ercan Yangöz için taziye mesajı yayımladı. Soylu, Twitter hesabından yayımladığı mesajında “Muğla Bodrum’da, operasyondayken çıkan silahlı çatışmada Şehit düşen Kahraman Polisimiz Ercan Yangöz’e Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları, Polis Teşkilatı’mız ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim Şehidimizin makamını âlî eylesin” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hastaneden görüntü
-Zanlının yakalanma anı
-Olay yeri 

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN-Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616216

Reklam Alanı

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616229

==================================================

2)DENİZLİ’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ 

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, silah kaçakçılarıyla girdiği silahlı çatışmada şehit olan Denizlili Ercan Yangöz’ün (26), Buldan ilçesindeki baba ocağına şehit ateşi düştü.
Bodrum’un Ortakent Mahallesi’nde silah kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda çıkan silahlı çatışmada yaralanan polis memuru Ercan Yangöz, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Şehit polis Yangöz’ün acı haberi Buldan ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan ailesine ulaştı. Buldan İlçe Müftülüğünde memur olarak görevli baba Şahin Yangöz, oğlunun şehit olduğu haberini Kaymakam Murat Sarı, emniyet mensupları ve askeri yetkililerden aldı. Oğullarının şehadet haberini alan acılı aile, gözyaşı döktü. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Acı haberin duyulmasının ardından yakınları, şehidin evine akın etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından şehidin baba evine taziye çadırı kuruldu. Şehit Yangöz’ün bekar ve 6 yıllık polis memuru olduğu öğrenildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şehidin evinin bulunduğu sokaktan görüntü
-Sokağa Türk bayraklarının asılması
-Şehidin evinden görüntü
-Şehidin evine akın eden kalabalıktan görüntüler
Haber-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616237

==================================================

3)MÜSİLAJ DENİZ TABANINDA TORTU OLUŞTURDU

İzmit Körfezi’nde deniz yüzeyinde görülen deniz salyası dibe çökerek, deniz tabanında tortu oluşmasına neden oldu. Oluşan tabaka, sportif dalış yapan Levent Şişman’ın kamerasına yansıdı. Görüntülerde deniz dibine çöken müsilajın bir halı gibi deniz tabanını kapladığı ve bazı deniz canlılarını olumsuz etkilediği görülüyor. Öte yandan dalgıç tarafından çekilen görüntülerde yapışkan halde bulunan deniz salyasının parçalandığında iç kısmının karardığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Deniz tabanına çöken müsilaj ve etkilenen deniz canlılarının görüntüsü
-Detaylar

Haber: Alişan KOYUNCU /İZMİT(Kocaeli),(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616198

====================================

KIRIKKALE’DE SAĞANAK; DERE TAŞTI, BAHÇELERİ SU BASTI

KIRIKKALE’de, aniden kuvvetli yağış etkili olurken, merkeze bağlı Ahılı köyündeki dere taştı, yollar ve bahçeler sular altında kaldı.
Kentte, dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak, merkeze 25 kilometre uzaklıktan bulunan Ahılı köyündeki derenin taşmasına neden oldu. Taşkınla meyve ve sebze ekili bahçeler ile yolları su bastı. İhbar üzerine köye sevk edilen İl Özel İdaresi ekipleri, temizlik çalışması başlattı.
Köy halkından Cengiz Ölmez, sağanak sonrası bahçelerin sular altında kaldığını söyleyerek, “Komşularımızın, hemşehrilerimizin çok büyük zararı var” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Taşkının şiddeti
-Mahsur kalan vatandaşlar
-Su basan bahçeler
-Köy sakini Cengiz Ölmez’in konuşması
-Detaylar
Haber-Kamera: Burak CAN /KIRIKKALE,(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616202

====================================

İNTİHARINA ENGEL OLMAK İSTEYEN ESNAFI, POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRDÜ

GAZİANTEP’te, intihar etmek isteyen M.Y., kendisini ikna etmek isteyen Oktay Danabaş’ı (39) pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü.
Olay, dün akşam saatlerinde Akkent Mahallesi’nde bir marketin önünde meydana geldi. İddiaya göre psikolojik sorunları olan M.Y., otomobilinin içerisinde pompalı tüfekli intihar etmek istedi. Durumu gören market işletmecisi Oktay Danabaş, M.Y. ile konuşmaya başladı. Konuşma sırasında M.Y., yanındaki tüfekle, kendisini ikna etmeye çalışan Oktay Danabaş’a ateş etti. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Oktay Danabaş kanlar içinde yere yığıldı. Silah sesini duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Danabaş’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olayı görenlerin kinç eğmeye kalkıştığı M.Y., polis ekipleri tarafından öfkeli kalabalığın arasından çıkarıldı ve gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Silahlı saldırının gerçekleştiği yer
-Polis ekiplerinin olaya müdahalesi
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi
-Olay yerindeki kalabalık
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa KANLI-Ahmet ATMACA /GAZİANTEP,(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616220

====================================

ZİRAAT MÜHENDİSİ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisi Elvan Dönmez (46) evinde ölü bulundu.
Gazipaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisi Elvan Dönmez, önceki gün izin alarak Cumhuriyet Mahallesi Güvenlik Caddesi’ndeki evine gitti. Elvan Dönmez dün işe gelmeyince mesai arkadaşları telefonla ulaşmaya çalıştı. Telefonlara da cevap alamayan arkadaşları dün saat 11.00 sıralarında Elvan Dönmez’in yalnız oturduğu eve gitti. Çilingir yardımıyla kapının açılmasının ardından içeri giren arkadaşları Elvan Dönmez’i oturma odasında sırt üstü yerde yatarken buldu. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulmasıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Dönmez’in yaşamını yitirdiğini belirledi. Elvan Dönmez’in cansız bedeni olay yeri ve cumhuriyet savcısının incelemesinden sonra otopsi yapılmak üzere Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne gönderildi.
Elvan Dönmez’in bekar olduğu ve 3 yıldır Gazipaşa’da görev yaptığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Polisin gelişi
-Cenaze aracının gelişi
-Cenazenin araca konulması
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Yücel BULUT /GAZİPAŞA(Antalya),(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616192

====================================

SERVİS ŞOFÖRÜ, SULAMA KANALINDA SÜRÜKLENEN ÇOCUĞUN HAYATINI KURTARDI

MERSİN’in Tarsus ilçesinde sulama kanalına düşen 6 yaşındaki E.B.K., yoldan geçerken kendisini fark eden servis şoför V.G. tarafından kurtarıldı. 
Olay, dün ilçeye bağlı Yeni Mahalle’de meydana geldi. Aracıyla seyir halindeyken sulama kanalı içinde hareketsiz şekilde akıntıda sürüklenen bir çocuk gören servis şoförü V.G., aracını durdurup, suya atladı. Çocuğu sudan çıkartan V.G., durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekibi, isminin E.B.K. olduğunu belirlediği 6 yaşındaki çocuğu ambulans ile Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede tedavisi devam eden çocuğun durumunun iyi olduğu kaydedildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Çocuğa suni teneffüs yapılması
-Çocuğun ambulansa alınması

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN /TARSUS(Mersin),(DHA)

17.06.2021 – Haber Kodu : 210617003

====================================

BURSA’DA LASTİĞİ PATLAYAN YOLCU OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDI

BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, içerisinde 25 yolcusu ve 3 mürettebatı bulunan şehirlerarası yolcu otobüsü, lastiğinin patlaması nedeniyle aniden yanmaya başladı. Alevler kısa sürede otobüsü sararken, şoförün soğuk kanlılığı ve yolcuların otobüsü tahliye etmesi sonrası olası bir facia önlendi. Yangın; mürettebat, yolcular, yoldan geçen TIR sürücüleri ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık bir saatte söndürüldü.
Yangın, Bursa’nın Orhangazi İlçesi Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Orhangazi tüneli çıkışında saat 02.00 sıralarında meydana geldi. 25 yolcu, 2 şoför ve 1 host ile İstanbul’dan Marmaris’e giden Engin Yakış (55) yönetimindeki 35 PK 138 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsünün lastiği, tünel çıkışında büyük bir gürültü ile patladı. Sürtünme nedeniyle kısa sürede alev alan lastik yanmaya başladı. Lastiğin patladığını ve alevleri fark eden otobüs şoförü, otobüsü emniyet şeridine çekip yolcuları tahliye ederek durumu itfaiyeye bildirdi. Can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı olay sonrası, otobüs mürettebatı, yolcular ve yoldan geçen TIR sürücüleri, yangın söndürme tüpleri ile alevlere müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın yaklaşık 1 saatte söndürüldü. Yangın sonrası otobüs tamamen kullanılamaz hale geldi.
Olay sırasında panik yaşayan yolcular, tünel içerisindeyken otobüsün lastiğinin büyük bir gürültü ile patladığını söyledi. Yolcular, patlama sonrası otobüsün önce sağa sola savrulduğunu ardından da lastiğin alev almasıyla otobüsün yandığını ifade etti.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Alev alev yanan otobüs
-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi
-Yanan otobüsün farklı görüntüleri
-Yolculardan görüntüler
-Röportajlar
-Detaylar
Haber-Kamera: Hasan BOZBEY /ORHANGAZİ(Bursa),(DHA)

17.06.2021 – Haber Kodu : 210617010

====================================

EŞİYLE TARTIŞIP EVİ ATEŞE VERDİ

ORDU’nun Ünye ilçesinde eşiyle tartışan Hüseyin D., evdeki eşyaları ateşe verdi. O sırada evde bulunan eşi ve 5 çocuğu ise son anda dışarı çıkarak alevlerden kurtuldu.
Olay, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Çınarlık Mahallesi’ndeki 4 katlı evin çatı katında meydana geldi. Hüseyin ile Meral D. çifti, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Hüseyin D., evdeki eşyaları yatak odasına taşıyarak ateşe verdi. Eşi ile 5 çocuğu, evi saran alevlerden son anda dışarı çıkarak canlarını kurtardı. Çiftin komşularının haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfiaye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını 1 saatte kontrol altına aldı. Yangında ev kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri evi ateşe verdikten sonra kayıplara karışan Hüseyin D.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yangına ait cep telefonu görüntüsü
-İtfaiye ekiplerinin müdahale etme görüntüsü
-Vatandaşlardan detay görüntü
-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Turgut DAĞDEVİREN /ÜNYE(Ordu),(DHA)

17.06.2021 – Haber Kodu : 210617001

====================================

MANTAR TOPLAMAK İÇİN GİTTİĞİ ORMANDA EKİPLER TARAFINDAN BULUNDU (2)

BURSA’da, dün sabah mantar toplamak üzere ormanlık alana giden Mehmet Karanfil’den (80) haber alamayan yakınları, kayıp başvurusunda bulundu. 
Sabah saat 10.00 sıralarında mantar toplamak için evden ayrılan Mehmet Karanfil’den uzun süre haber alamayan ailesi durumu jandarma ekiplerine bildirdi. M. Karanfil’i evin çevresinde arayan ekipler, bulamayınca AFAD’a bilgi verdi. Bölgeye sevk edilen AFAD ve İHH ekipleri, Karanfil’i bulmak için kırsal Sultaniye ve Gedikpınar Mahalleri’nde bulunan ormanlık alanda arama- kurtarma çalışması başlattı.
ORMANLIK ALANDA BULUNDU
Bursa’da, sabah saatlerinde mantar toplamak üzere ormanlık alana giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Karanfil, 2 saat sonra Gedikpınar Mahallesi ormanlık alanında arama kurtarma ekipleri tarafından bulundu. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Karanfil, sağlık kontrolünün ardından araçla evine getirildi. Mehmet Karanfil’i gören yakınları sevinç yaşadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Arama kurtarma ekiplerinden görüntüler
-Kayıp Mehmet Karanfil’in evine getirilmesi
-Yakınları tarafından karşılanması
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616233

====================================

HAMİLEYKEN KORONAVİRÜS OLAN ANNE, BEBEĞİNE BİR AY SONRA KAVUŞTU

DENİZLİ’de dördüncü çocuğuna 37 haftalık hamileyken koronavirüse yakalanan 40 yaşındaki Meryem Kan, geçen 15 Mayıs’ta Denizli Devlet Hastanesi’nde doğum yaptıktan sonra nefes almakta zorlanınca, bebeğini kucağına alamadan yoğun bakıma alındı. 1 aylık tedavi sürecinin ardından hem sağlığına hem de yeni doğan bebeğine kavuşan Meryem Kan’ın bebeği ile ilk buluşma anı sevinç gözyaşlarıyla geçti.
Merkezefendi ilçesinde ev hanımı 3 çocuk annesi Meryem Kan, dördüncü çocuğuna hamileyken gebeliğinin son günlerinde kendini kötü hissetmesi üzerine koronavirüs testi yaptırdı. Testi pozitif çıkan Kan, doğum sancılarının gelmesi üzerine geçen 15 Mayıs’ta Denizli Devlet Hastanesi’nde normal doğumla bebeğini dünyaya getirdi. Doğum sonrası solunum sıkıntısı çeken Meryem Kan minik bebeğini kucağına alamadan Pandemi Erişkin Yoğun Bakım Ünitesine alındı. Yoğun bakımda yaklaşık 20 günlük tedavisinin ardından Göğüs Hastalıkları Servisi’ne alınan Kan, tedavisinin tamamlanmasıyla birlikte taburcu oldu.
YOĞUN BAKIMDA AİLESİNE VEDA MEKTUBU BIRAKTI
Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Cüneyt Süsleyen, hasta Meryem Kan’ın sıkıntılı ve zor süreçlerden geçtiğini, ekip arkadaşlarının üstün ve gayretli çalışmalarıyla yaşama tutunduğunu belirterek, “Hastamız doğumdan sonra solunum sıkıntısı yaşadı, yaptığımız değerlendirmede kan- oksijen düzeyinin yüzde 60’larda olduğunu nefes alıp vermede zorlandığını ve hayati tehlikesinin olduğunu gördük ve hemen yoğun bakıma kaldırdık. Yaklaşık bir hafta solunum cihazına bağlı kaldı. Bu zaman zarfında hastamız durumunun daha da kötüleşmesi ve hayattan ümidini kesmiş olacak ki ailesine bir veda mektubu yazdı. Bu mektubu ailesine ulaştırması için servis sorumlu hemşiremize verdi. Biz ekip olarak dedik ki mektubu ailesine vermeyelim, hastamızı iyileştirerek yenidoğan çocuğuna ve ailesine kavuşturalım. Hep beraber bu konuda motive olduk. Uzun bir tedavi sürecinin ardından hastamızı sağlığına kavuşturarak bugün taburcu ediyoruz. Yazmış olduğu mektubu da hastamıza geri verdik. Hastamız gerçekten sıkıntılı zor zamanlar geçirdi. Çok gayret gösterdi. Ekip arkadaşlarım da inanılmaz bir çabayla hastamızı takip etti,  hastamızın çocuklarına ve ailesine kavuşacağı için çok mutluyuz” dedi.
‘SAĞLIK ÇALIŞANLARI SAYESİNDE HAYATA TEKRAR TUTUNDUM’
Ölümün kıyısından döndüğünü, sağlık çalışanlarının üstün gayreti sayesinde yaşama tekrar tutunduğunu belirten Meryem Kan, “Doğum yaptıktan sonra durumumun kötüye gitmesi üzerine yoğun bakıma kaldırıldım. Yoğun bakımda kendimi iyi hissetmeyince eşime ve çocuklarıma onları çok sevdiğimle ilgili mektup bırakmıştım. Fakat doktorum ve hemşirem o mektubu aileme vermemiş beni iyileştirmek için ellerinden geleni yapmışlar. İyi ki de o mektubu vermemişler. Onlar sayesinde tekrar hayata döndüm. Allah hepsinden razı olsun. Evde annenin babanın yada çocukların anne babaya yapmadıkları yardımı yoğun bakımda bana yaptılar. Çocuklarıma kavuştuğum için çok mutluyum. Ben çocuklarımdan bir gün bile ayrı kalmamıştım. Allah bir daha göstermesin. Herkes dikkat etsin. Yaşadıklarım çok zor bir acı tarif bile edilemez. Allah kimseyi çocuklarından ayrı bırakmasın” dedi.
Meryem Kan 3 kilo 440 gram doğan bebeğine Samet Talha Kan ismini koydu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Cüneyt Süsleyen’in açıklaması
-Anne Meryem Kan’ın konuşması
-Anne ile bebeğinin kavuşması

Haber: Ramazan ÇETİN /DENİZLİ,(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616209

====================================

BAKAN KOCA’DAN AŞI YAPMAKTAN YORGUN DÜŞEN HEMŞİREYE TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, İzmir’de gün boyu Covid-19 aşısı yaptıktan sonra “Bu kız bugün 224 kişiye aşı yaptı” mesajı ile fotoğrafını paylaştığı Sabire Elen, DHA’ya konuştu.
Bakan Koca’nın kendi fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Elen ise, “Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevliydim. Dün sistemdeki aşı yoğunluğu sebebiyle buradaki arkadaşlarımız yetersiz kalınca Karşıyaka Semt Polikliniği’ne görevlendirildim. Çok yoğunluk vardı. Sadece 15 dakikalık bir yemek molası verdik. Gün sonunda bahçede bir fotoğraf çekildim ve bunu sosyal medya hesabımdan paylaştım. ‘Bu kız, 224 aşı yaptı’ açıklaması yazdım. Bu paylaşımım Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ilgisini çekmiş ve kendisi benim paylaşımımı paylaşmış. Emeklerimizi görmüş olması, beni çok mutlu etti. Görünür olmaktan ziyade bizim sağlık emeklerimizin görünür olmasından dolayı mutlu oldum. Benim yerimde bir başka kişi de olabilirdi. Önemli olan burada temizlik personelinden, hemşiresine kadar tüm emekçilerin koronavirüs sürecindeki emeklerinin görünmesi beni çok mutlu etti. Sesimizin duyulması çok önemli. Koronavirüs sürecinde atanmış bir hemşireyim. 1.5 yıldır izinsiz çalışıyorum. Bu şekilde çalışan bir çok arkadaşım var. Olağanüstü bir güçle çalışmak zorunda kaldık. Ailesinin yanına gidemeyen çok arkadaşımız oldu, tüm bu fedakarlıkların karşılığını görmüş olmuş gibi hissettim. Çok mutlu oldum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sabire Elen röp.
-Sabire Elen aşı yaparken görüntü

Haber-Kamera: Gökçe ADAR-Tekin GÜRBULAK /İZMİR,(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616203
======================================

MUHARREM İNCE’DEN ZEYDAN KARALAR’A AFİŞ TEPKİSİ: AFİŞLERİMİ NEDEN İNDİRTTİN?

MEMLEKET Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin il binasının açılışı için geldiği Adana’da afişlerini indirttiğini iddia ettiği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a “Zeydan Karalar, Muharrem İnce afişlerinden ne istiyorsun? Niye indirttin zabıtaya? Burası İnce Memed’in memleketidir. İnce Memed gibi davran, Abdi Ağa gibi davranma” diyerek tepki gösterdi. 
Partisinin merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Bulvarı’ndaki il binasının açılışı için Adana’ya gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, burada partililer ve seçmenleriyle buluştu. Açılış öncesi konuşma yapan İnce, Adana’ya büyük bir heyecanla geldiğini ve aynı coşkuyla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
‘İNCE MEMED GİBİ DAVRAN, ABDİ AĞA GİBİ DAVRANMA’
Burada konuşan İnce, parti çalışanlarının astıkları afişlerin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından zabıtalara talimat verilerek indirtildiğini iddia etti. İnce, bunun kabul edilemez bir davranış olduğunu belirterek, “Zeydan Karalar, Muharrem İnce afişlerinden ne istiyorsun? Niye indirttin zabıtaya? Burası İnce Memed’in memleketidir. İnce Memed gibi davran, Abdi Ağa gibi davranma. O afişlerin, bayrakların içinde belediyenin parası, rant parası yok; alın teri var. O otobüsteki bayraklarda avanta yok. Yürekli insanların parası var. Senden o afişlerin parasını alacağım. Abdi ağalara yer yok. Sen ne diye indiriyorsun benim afişimi? Bak lazım olurum sana bir gün unutma bunu. Helal paraya dokunma çarpılırsın. En kısa sürede buraya tekrar geleceğim ve afişlerimi tekrar asacaksın, ben de göreceğim” dedi. 
Adana’nın ‘İtirazım var’ diyenlerin memleketi olduğunu kaydeden İnce, Yalova doğumlu olduğunu ama ruhunun ‘İtirazım var’ diyenlerden olduğunu dile getirdi. Şimdiye kadar 52 kentte örgütlendiklerini anlatan İnce, yakın zamanda 81 ilde örgütlenme hedefinde olduklarını söyledi.
İnce, konuşmasının ardından kurdele keserek partisinin il binasının açılışını yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Muahrrem ince’yi karşılayan vatandaşlar
-Otobüsten vatandaşları selamlaması
-Muharrem ince nin konuşması
-Ofisin açılışı
-Detay görüntüler
Haber-Kamera: Can ÇELİK-Eser PAZARBAŞI /ADANA,(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616218

====================================

‘ALTINLARINIZ CİNAYET VE HIRSIZLIĞA KARIŞTI’ DİYEREK 130 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

SİVAS’ın Kangal ilçesinde kendisini jandarma olarak tanıtan dolandırılar H.M.’nin 130 bin liralık ziynet eşyasını aldı. Şüpheliler Malatya’da Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yakalandı.
Olay 12 Haziran günü Kangal ilçesinde yaşandı. Adana ilinden gelen 3 şüpheli, ilçede H.M. isimli kadından “Altınlarınız cinayet ve hırsızlık olayına karıştı” diyerek 17 reşat altın, 5 bilezik ve 3 yarım altın olmak üzere yaklaşık 130 bin lira değerinde ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan H.M. jandarma ekiplerine haber verdi. Sivas İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında şüphelilerin altınları aldıktan sonra Malatya istikametine doğru gittikleri tespit edildi. Şüpheliler Doğanşehir ilçesinde altınları bozdurmak isterken yakalandı. Dolandırıcılık yapmadan önce ise şüphelilerin Sivas merkezde bir otelde kaldıkları tespit edildi. Şüphelilerin otelden çıkışı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Altınlar H.M.’ye teslim edilirken olayla ilgili ise soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Dolandırıcıların güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü

Haber: SİVAS,(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616215

====================================

FETÖ BAHANESİYLE KARI KOCANIN 40 BİN LİRASINI DOLANDIRDILAR

SİVAS’ta kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, H.K.’yı (45) eşi S.K. (39) ile birlikte isimlerinin FETÖ soruşturmasına karıştığını öne sürerek 40 bin lirasını alarak kayıplara karıştı. 
Olay, dün saat 17.30 sıralarında Alibaba Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre dolandırıcılar H.K.’yı telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıttı. Dolandırıcı daha sonra H.K. ile birlikte eşi S.K.’nın adlarının terör örgütü FETÖ/PDY soruşturmasına karıştığını söyledi. Bunun üzerine dolandırıcılar paniğe kapılan H.K.’dan para istedi. H.K., dolandırıların verdiği hesap numarasına 40 bin lira para yatırdı. Daha sonra dolandırıldığını anlayınca polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ifade almak üzere H.K. ve eşi S.K.’yı polis merkezine götürdü. Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ekiplerinden görüntüler
-H.K’nın polis ekiplerine olayı anlatması
-Genel Detay

Haber-Kamera: Alperen YILDIZ /SİVAS,(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616213

====================================

SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİLİN BAGAJINDAKİ ÇOCUĞUN İPE BAĞLI ATI KOŞTURDUĞU ANLAR KAMERADA

BURSA’da bir çocuğun seyir halindeki arabanın bagajında yolculuk yaparak, iple bağlı olan atı yolda koşturduğu anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesine bağlı 11 Eylül Bulvarı üzerinde  bir otomobilin bagajında oturan çocuğun, atı boynuna bağlı iple çekerek, koşturduğunu görenler şaşkınlık yaşadı. Durumu gören diğer sürücüler, cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntüler, sosyal medyada paylaşılınca tepki topladı.
ARAÇ SAHİBİNE 7 BİN 391 LİRA CEZA KESİLDİ
Bursa’da otomobilin bagajındaki çocuğun iple bağladığı atı koşturması ile ilgili yürütülen çalışmada plakadan aracın sahibinin T.Ç. olduğunu belirlendi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sürücüye Türk Ceza Kanunu’nun 179/3, 5199, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 47/1-D, 36/3-A, 46/3, 65/1-G-1, 36/3-A ve 34/A maddeleri gereği toplam 7 bin 391 lira cezai işlem uyguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bir çocuğun seyir halindeki bagajında yolculuk yaparken, atı koşturduğu anların cep telefonu görüntüsü

Haber-Kamera: Abdulselam UĞUR /BURSA,(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616212

====================================
KPSS ÜCRET DESTEĞİNİN FAZLASINI İADE ETMEK İSTEDİ
 
ANTALYA’da yaşayan Mısra Erkal, Muratpaşa Belediyesi’nin aldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ücreti desteğinin fazlasını iade etmek istedi. Erkal, belediyenin sınav, yol ve yemek yardımı olarak yatırdığı 300 liranın 210 lirasını iade için başvuruda bulunurken “Benim sınavım 90 liraydı. Belki başka insanların sınav girmek için 90 liraya ihtiyacı vardır” dedi. Belediye yetkilileri ise “Sınav günü ihtiyacınız olabilir. Sizde kalsın” dedi.
Antalya’da yaşayan Mısra Erkal, bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. O da diğer üniversite mezunu gençler, iş arayan binler gibi Ağustos ayında yapılacak KPSS’ye girmeyi karar verdi. Sınav ücretini nasıl ödeyeceğini düşünürken internette Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın belediyenin daha önce sosyal yardımda bulunduğu ailelerden KPSS’ye girecek olanların sınav ücretlerini karşılayacaklarına ilişkin duyurusunu gördü.
Duyuruyu tıkladığında belediyenin Komşu Meclisi uygulamasının açıldığını anlatan Erkal, internet üzerinden başvurusunu tamamladığını söyledi. Sonrasında belediyeden gelen bir telefonla başvurusunun kabul edildiğini öğrendiğini anlatan Erkal, “Belli bir miktar yatırdılar. Bu benim sınav ücretimi kat kat aşıyordu. Benim sınavım 90 liraydı. Belki başka insanların sınav girmek için 90 liraya ihtiyacı vardır düşüncesiyle geri yatırmak istedim” diye konuştu.
Belediyenin, diğer başvuru sahiplerine olduğu gibi sınav, yol ve yemek yardımı olarak 300 lira yatırdığı Erkal, 210 lirayı iade için Muratpaşa Belediyesi’ne başvurdu. Muratpaşa Belediyesi yetkilileri KPSS’ye girecek herkese aynı yardımda bulunduklarını belirterek duyarlılığı için Mısra Erkal’a teşekkür etti, “Sınav günü ihtiyacınız olabilir. Sizde kalsın” dedi.
KPSS’nin gençlerin geleceğini belirleyen çok önemli bir sınav olduğunu belirten Erkal, “Muratpaşa Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Öğrencilere destek oldu. Ben şu anda mezunum. Kara kara düşünüyorum, ‘Ne yapacağım, ne edeceğim’ diye. Çok teşekkür ederiz. İnşallah devamı da gelir. İyiliklerde buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
——————————
-Mısra’nın belediye önünde, cep telefonuna bakarken
-RÖP: Mısra Erkal ile röportaj
-Cep telefonu uygulamasını gösterirken
-Yürürken detay görüntü

Haber-Kamera: ANTALYA,(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616194

=====================================================

83 YIL ÖNCE BATAN GEMİNİN ENKAZI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

ANTALYA Konyaaltı sahili açıklarında 1938 yılında batan buğday yüklü Alman bandıralı ‘Manissa’ adlı kuru yük gemisinden geriye kalan 30 metrelik omurga kısmı, iş makinelerinin yardımıyla çıkartıldı. Gemi enkazı, kaynak makineleriyle parçalara ayrılarak taşınacak.
Antalya Konyaaltı sahilinde, 1938 yılında batan buğday yüklü Alman bandıralı ‘Manissa’ adlı kuru yük gemisinden geriye kalan omurga kısmını karaya çıkarmak için 40 gün önce çalışmalara başlandı. Çalışmalar sonunda geminin omurga kısmının büyük bölümü, iki büyük iş makinesi tarafından sahile çıkarıldı. Sahile 2 metre mesafede bulunan yaklaşık 30 metre uzunluğundaki gemi parçalarının çıkarılması için bir dalgıç ekibi de su altından destek verdi. Karaya çıkarılan tonlarca ağırlıktaki parçalar, önümüzdeki günlerde işçiler tarafından kesilerek parçalara ayrılacak.
‘BU ENKAZI KALDIRMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’
Geminin enkazını kaldırmak için çalışmalara 3 yıl önce başlandığını, alınan izinlerin ardından 40 gün önce enkazın yerini tam olarak belirleyerek kazma çalışmalarına başladıklarını anlatan Aydın Emek, “Gemi 1938 yılında batıyor. Daha sonra kıyıya vuruyor. Çalışmalara başladığımız zaman kıyıda tehlike oluşturacak şekilde duruyordu. Kumu açtıkça daha da tehlikeli olduğunu gördük. Sonuna geldik. Son 2 parçamız kaldı. Konyaaltı sahilini bu çirkinlikten kurtaracağız. Sahilimize ve Antalya’mıza hayırlı olsun. Mavi bayraklı plajımızda olmaması gereken bir görüntüydü. Biz de işin içine girince tehlikenin farkına vardık. Şu anda geminin burun kısmındayız. Toplam iki parçamız kaldı. Bugün ve yarın çıkaracağız. Sahilimiz tertemiz olacak. İnsanlarımızı rahatsız etmeden çalışmaya çalışıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü 
——————————
-Batık geminin çıkarılması kepçe ile birlikte ( cep telefonu görüntüsü)
-Batıktan drone görüntüleri
-Batık gemiden aktüel görüntüler
-Batık gemiden uzak ve yakın plan detaylar
-Aydın Emek RÖP
-Batık gemi ve Konyaaltı sahilinden detaylar

Haber-Kamera: İbrahim LALELİ-Burak YALMAN /ANTALYA,(DHA)

16.06.2021 – Haber Kodu : 210616214
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!