Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İZMİR’DE, HDP İL BİNASINDA SİLAHLI SALDIRI: 1 ÖLÜ (7)
İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İzmir’deki HDP İl Başkanlığı’nda, parti çalışanı Deniz Poyraz’ı (38) tabancayla vurarak, öldüren O.G.’nin (27) emniyette verdiği ilk ifadesi ortaya çıktı. O.G.’nin, sorgusunda, “Hiç kimseyi tanımıyorum. Kimseyle de bağlantı kurmadım. Terör örgütü PKK’dan nefret ettiğim için böyle bir şey yapmak istedim. Binaya girdim ve rastgele ateş ettim ardından da teslim oldum” dediği öğrenildi.

PERVİN BULDAN, İZMİR’DE
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, parti binasına düzenlenen ve Deniz Poyraz’ın hayatını kaybettiği saldırının ardından İzmir’e geldi. İl Başkanlığı binasının önünde partililer tarafından karşılanan Buldan, saldırının gerçekleştirildiği yerde incelemede bulundu. Olay hakkında bilgi alan Buldan, yaptığı konuşmada saldırının yarım saat geç gerçekleşmesi durumda partide çok fazla insan olabileceğini belirterek, “Elbette ki acımız büyük. Deniz yoldaşımızın, arkadaşımızın bugün şahadeti ile yüreğimizin yandığını ama başımızın dik olduğunu herkesin bilmesini isteriz. Ben başta Deniz’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine partili arkadaşlarımıza ve hepimize başınız sağ olsun diyorum. Bu cinayetler ilk değil. Bu hikayeleri, bu filmleri çok seyrettik. Ama bize biat edeceksiniz diyenlere, diz çökeceksiniz diyenlere karşı asla taviz vermedik. Diz çökmedik, boyun eğmedik. Diz çökmeyeceğiz ve boyun eğmeyeceğiz. Büyük bir katliamı gerçekleştirmek üzere bir katil yollandı. Şans eseri sadece Deniz vardı. Arkadaşlarımız yarım saat sonra buraya gelmiş olsalardı ve o katil yarım saat sonra gelseydi; bugün bu kentte büyük bir katliam gerçekleşecekti. Herkesin gözü önünde elinde silahla, hatta 1 değil 3 kişiden bahsediliyor. 3 kişinin buradaki güvenlik güçlerinin gözü önünde bu apartmanın içine girmesi, başlı başına kolay bir mesele değil. Çok organize, çok planlı ve kesinlikle katliam yapmak üzere buraya gelindiğini biliyoruz” dedi.

‘BU ÜLKENİN HUZURA İHTİYACI VAR’
Olayın soruşturulması gerektiğini vurgulayan Buldan, “Kimse bize bu yakalanan katilin akli dengesi yerinde değil zırvalamasını yapmasın. Eminiz; birkaç gün sonra ‘Bu katilin akli dengesi yerinde değil’ diyecekler. Artık bizim bu yalanlara karnımız tok. Kimse böyle yalanlar uydurmasın. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu cinayetlerle, planlarla, katliamlarla bu ülke huzura kavuşamıyor” dedi.

‘ÇADIRLAR BİR AN ÖNCE KALDIRILMALI’
HDP il binaları önüne kurulan çadırların bir an önce kaldırılması gerektiğini belirten Buldan, “1.5 yıldır bir il binamızın önünde çadır kurulmuş her gün arkadaşlarımız provokasyon zemine açık olduğunu söylemelerine rağmen valiliğe başvurup emniyete bildirmelerine rağmen, burada bir şeylerin organize edildiğini, söylemelerine rağmen önlem alınmadı. Bu çadır kaldırılmadı. Bütün organize işler bu tür durumlarda ortaya çıkar. Başta bu çadırlar olmak üzere il binalarımızın önündeki bu çadırlar kaldırılmalıdır. Provokasyona açık zeminler yaratıyor. Bir Deniz daha kaybetme tahammülümüz yok. Sadece Deniz’in şahsına yönelik sıkılan bir kurşun değildir, parti binamızda yapılan katliam sadece HDP’ye yönelik değildir. Bu ülkede demokrasiyi ve barışı savunanlara sıkılan bir kurşundur. Yan yana gelme kenetlenme zamanıdır, faşizme ‘dur’ deme zamanıdır. Kimse bize telefon açtık, tweet attık onların yanında duruyoruz demesin. Bugün yan yana gelme bir araya gelme zamanıdır. Bugün bize yapılan yarın mutlaka size yapılacaktır. Bunu kimse unutmasın” diye konuştu.
Saldırıda ölen Deniz Poyraz, bugün İzmir’de toprağa verilecek.

Reklam Alanı

SALDIRGANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
HDP İzmir İl binasına düzenlediği silahlı saldırıda Deniz Poyraz’ı öldüren şüpheli O.G.’nin emniyetteki ifadesinde binada kaç kişi bulunursa bulunsun öldürme niyetiyle içeriye girdiğini söylediği öğrenildi. Sosyal medyadan zaman zaman terör örgütü PKK sempatizanlarıyla tartışmalar yasağını belirten Gencer’in ifadesinde, “PKK’dan nefret ediyorum. Zaman zaman sosyal medyada küfürleşiyoruz. Bina çevresine birkaç kez keşif için gittim. Binaya gittiğimde orada birkaç kişinin olabileceğini düşündüm. Oraya PKK’lıların gittiğini bildiğimden herhangi bir ayrım yapmayacaktım. Kim olsa ateş edecektim. Silahımda olan 10 mermiyi de ateşledim” dediği öğrenildi.

SALDIRGANIN ETKİSİZ HALE GETİRİLME ANLARI ORTAYA ÇIKTI
İzmir’deki HDP İl Başkanlığı’nda, parti çalışanı Deniz Poyraz’ı (38) tabancayla vurarak, öldüren O.G.’nin (27) parti binası girişinde polis ekiplerince etkisiz hale getirildiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde bina girişinde yerde etkisiz hale getirilen O.G.’ye polis ekipleri tarafından müdahale edildiği görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Pelvin Buldan konuşması
-Buldan’ın il binasına ziyareti
-Genel detay ve görüntüler
+++
-Yerde etkisiz hale getirilme anı

Haber-Kamera: Eda Ebru NANECİ-Ahmet Turhan ALTAY-Fırat AKAY/İZMİR,(DHA)
======================================

YEM HAZNESİNE DÜŞEN ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

ANKARA’nın Polatlı ilçesinde, besi çiftliğinde 4 metre derinliğindeki yem haznesine düşen Kenan Ece (4), hayatını kaybetti.
Olay, dün saat 19.00 sıralarında Polatlı Kargalı Mahallesi’nde bulunan özel bir firmaya ait besi çiftiğinde meydana geldi. Çiftlikte çalışan Emine- Kenan Ece çifti çocukları Kenan’dan bir süre haber alamayınca endişelendi. Ece çifti, yaptıkları aramada Kenan’ın izine ulaşamadı. İhbar üzerine çiftliğe jandarma ekipleri sevk edildi. Çiftlikte yapılan aramada, Kenan’ın cansız bedenine 4 metre derinliğindeki yem haznesi içerisinde ulaşıldı. Kenan’ın babasının yanına giderken yem haznesine düştüğü ve bu sırada çalışır vaziyette olan yem karma makinesinden çıkan yemin üzerine dökülmesi ile boğularak hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan incelemenin ardından Kenan’ın cenazesi önce Polatlı Devlet Hastanesi morguna, ardından kesin ölün sebebinin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kuruma gönderildi. Jandarma olaya ilişkin inceleme başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
– lay yerinden görüntü
-Hasteneden görüntü
-Morgdan görüntü
-Genel ve Detay görüntüler

Haber-Kamera: ANKARA,(DHA)
=========================

PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLDE CESEDİ BULUNDU

ANKARA’da kırsal alanda park halindeki otomobilde bir kişinin cesedi bulundu.
Keçiören ilçesi Ovacık Mahallesi 572’nci Sokakta, park halindeki 40 AAR 371 plakalı otomobilin içinde bir kişinin hareketsiz yattığını görenler, durumu emniyete bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, kırsal alanda yol kenarında bulunan otomobil içinde inceleme yaptı. Ekipler, yaptığı ilk incelemede otomobilin ön yolcu koltuğunda hareketsiz yatan Cengiz Yürekli’nin hayatını kaybettiğini belirledi.

KALP KRİZİ İHTİMALİ
Olay yeri inceleme ekipleri, yaptıkları ilk incelemede Cengiz Yürekli’nin kalp krizinden dolayı hayatını kaybettiği ihtimali üzerinde durdu. Yürekli’nin cenazesi, detaylı ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara için Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Emniyet ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görünt
-Araçta yapılan incelemeden görüntü
-Cenaze aracından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferhat EKİNCİ-Burak TEKİN /ANKARA,(DHA)
===================================

BURSA’DA HATALI SOLLAMA CAN ALDI: 1 ÖLÜ, 4 AĞIR YARALI

BURSA’nın İznik ilçesinde sürücüsünün hatalı sollama yaptığı hafif ticari araç, karşı yönden gelen otomobille kafa kafaya çarpıştı. Araçların demir yığını haline dönüştüğü kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. 
Kaza, dün saat 21.30 sıralarında Bursa’nın İznik İlçesi, İznik-Sakarya Karayolu Çiçekli Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Bursa’dan İznik istikametine giden Cevat Güner (56)yönetimindeki 16 H 9900 plakalı hafif ticari araç, aynı istikamette giden Yılmaz Sezgin (29) idaresindeki iş makinesini sollamak için şerit değiştirdi. Hatalı sollama yapan Güner bu sırada karşı yönden gelen Fikret Kaya (40) yönetimindeki 11 SB 269 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazanın şiddetiyle Kaya’nın otomobili yoldan çıkarken, Güner’in aracı iş makinesine çarparak durdu.
Kazada otomobilde bulunan Fikret Kaya ve arkadaşı Ender Boztekin (30) ile hafif araçta bulunan Cevat Güner, Canan Güner (46) ve Hatice Bilge (53) bulundukları yerde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaralıları sıkıştıkları yerden çıkardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde evli 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Fikret Kaya’nın hayatını kaybettiği belirlenirken, yaralılar Bursa Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturmaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden görüntüler
-Yaralılardan görüntüler
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Şenol POYRAZ /İZNİK(Bursa),(DHA)
=========================

RESTORAN KURŞUNLANIP POLİSE ATEŞ AÇILDI, BALKONDA UYUYAN KADIN VURULDU

DİYARBAKIR’da bir restoranı kurşunlayan kimliği belirsiz kişi veya kişiler, olay yerine gelen polis ekiplerine de ateş açtı. Bu sırada seken kurşunlardan biri balkonda uyuyan kadının koluna isabet etti. yaralı kadın hastaneye götürülürken, polis kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, dün gece saatlerinde Bağlar ilçesi Gürsel Caddesi’nde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, kapalı olan restoranın önüne gelerek, kapısına silahla ateş etmeye başladı. Silah sesleri üzerine mahalle sakinleri, polise ihbarda bulundu. Saldırganlar, kısa sürede olay yerine gelen polis ekiplerine de ateş edip, ara sokaklardan kaçarak kayıplara karıştı.

BALKONDA UYURKUN KOLUNA KURŞUN İSABET ETTİ
Bu sırada balkonda uyuyan F.İ. (50) isimli kadın, koluna isabet eden kurşunla yaralandı. Kurşunlar, bazı ev ve iş yerlerine de isabet etti. F.İ. çağrılan ambulansta yapılan ilk müdahalesinin ardından, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis caddeyi trafiğe kapatırken, olay yeri inceleme ekipleri bölgede delil topladı. Bölgeye sevk edilen takviye polis ekipleri saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Olay yeri
Yaralı kadın
Ambulansa alınan kadın
Polis ekipleri
Zırhlı araçlar
Mermi isabet eden kapı
Polis ekiplerinin sokağa girmesi
Olayın olduğu cadde
Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Burak EMEK /DİYARBAKIR,(DHA)
=================================

GÜRÜLTÜ YAPTIKLARI İÇİN UYARDIĞI MOTOSİKLETTEKİ İKİ KİŞİ TARAFINDAN TABANCAYLA VURULDU

ADANA’da Yakup K.’yı (28), gürültü yaptıkları için uyardığı motosikletteki 2 kişi tarafından tabancayla vurularak ağır yaralandı.
Olay, gece yarısı merkez Seyhan ilçesi Uçak Mahallesi’nde meydana geldi. Motosiklet üzerinde kimliği belirsiz iki kişinin gürültü yaparak evinin sokağından birkaç kez geçtiğini gören Yakup K., iddia göre şüphelilere neden gürültü yaptıklarını sordu. Şüphelilerin küfür ile karşılık vermesi üzerine tartışma çıktı. Kavgaya dönen tartışmada şüpheliler, Yakup K.’ya iki el ateş açıp, motosiklet ile olay yerinden kaçtı. Karnına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Yakup K., yakınları tarafından özel araçla Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlike kaydıyla ameliyata alınan Yakup K.’nın tedavisinin sürdüğü bildirildi. Şüphelileri yakalamak için harekete geçen polis, soruşturmaya çok yönlü olarak devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Olay yeri inceleme polisinin çalışması
-Yerdeki boş kovanlar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
============================

CEYLANPINAR’DA GÖÇÜK ALTINDA KALAN 2 İŞÇİ YARALANDI

ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar ilçesinde kanalizasyon bağlantısı için yapılan kazı sırasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 2 işçi göçük altında kaldı. Ekiplerin 3 saatlik çalışma sonucu 2 işçi yaralı olarak çıkarıldı.
Yapımı yeni tamamlanan Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nin bahçesinde inşaat firması kanalizasyon bağlantısı için çalışma başlattı. 10 metrelik kazının ardından alt yapı bağlantısını yapan işçiler Abdulkadir Ertuğrul (29) ile Müslüm Karataş (40), toprak kayması sonucu göçük altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin 3 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından göçükten yaralı olarak çıkarılan 2 işçi ambulanslarla hastaneye kaldırıldi. Tedaviye alınan yaralılardan Müslüm Karataş’ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Meydana gelen göçükte yapılan kurtarma çalışmaları
-Göçük alanı
-UMKE ve Sağlık çalışanlarından görüntüler
-itfaiye aracı ve olay yeri
-Göçük alanında yapılan çalışmalar ve kalabalık
-Bekleyen ambulanslar ve olay yeri
-Kocuşturan sağlık çalışanları
-Göçük altından kurtarılan 2. Yaralı
-Ambulanslardan detay görüntüler
-UMKE ekibi
-Genel detay görüntüler
-Hastanede yaralıları ziyaret eden Belediye Başkanı Feyyaz Soylu
-Hastanede tedavi edilen Abdulkadir Ertuğrul

Haber-Kamera: Şafak SAĞ/ŞANLIURFA,(DHA)
====================================

OTOMOBİL AĞACA ÇARPTI: 4 YARALI

DÜZCE’de, otomobilin kaldırımda bulunan ağaca çarpması sonucu 4 kişi yaralandı.
Kaza, dün gece saatlerinde Kalıcı Konutlar Düzce Bulvarı üzerinde meydana geldi. Düzce istikametine gitmekte olan Nazif Söylemez yönetimindeki 67 DZ 168 plakalı otomobil virajda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırımda bulunan ağaca çarptı. Kazada Nazif Söylemez, Sabriye Söylemez, Hüseyin Söylemez ile Hatice Söylemez yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Kaza yapan otomobilin görüntüsü
Yaralılara sağlık ekiplerinin müdahalesi
Yaralıların ambulansa alınması
Polis ve itfaiye ekiplerinin görüntüsü detaylar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,(DHA)
==========================

DUYGU DELEN’İN ANNESİ: MEHMET KAPLAN’A VERİLEN EV HAPSİ ÖDÜL GİBİ OLDU
 
GAZİANTEP’te, balkondan düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen’in annesi Şenel Delen, ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan kızının erkek arkadaşı Mehmet Kaplan, önceki gün görülen duruşmada ev hapsiyle tahliye edilmesine tepki gösterdi. Şenel Delen, verilen karar ile kızının ikinci kez öldürüldüğünü belirterek, “Mehmet Kaplan’a verilen ev hapsi kararı kendisine ödül gibi oldu” dedi.
Batıkent Mahallesi’nde, 13 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen olayda Duygu Delen, 5 katlı apartmanın 4’üncü katındaki erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın evinin balkonundan düşüp yaşamını yitirdi. Mehmet Kaplan, tartıştığı kız arkadaşının intihar ettiğini ileri sürerken, Duygu Delen’in cinayete kurban gittiğinin iddia edilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Kaplan, ‘kasten öldürme’, ‘cinsel istismar’, ‘yağma’ ve ‘hakaret’ suçlamasıyla tutuklandı ve hakkında, ‘ağırlaştırılmış müebbet’ ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 10 aydır tutuklu bulunan Mehmet Kaplan, devam eden davanın önceki gün  görülen 4’üncü duruşmasında mahkeme heyeti tarafından ‘ev hapsi’ şartıyla tahliye edildi.

BAŞSAVCILIĞIN İTİRAZI İNCELENİYOR
Mahkeme kararı sonrası tutuklu sanık Mehmet Kaplan, gece saatlerinde cezaevinden tahliye edilerek bildirdiği adreste ev hapsi cezasını çekmeye başladı. Önceki gece saatlerinde ise Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesinin tahliye kararına itiraz etti. Savcılığın itirazının ardından görevlendirilen 11’inci Ağır Ceza Mahkemesinin dosyayı incelediği ve önümüzdeki hafta içerisinde sanık Mehmet Kaplan’ın ev hapsinin yeterli olup olmadığı ve yeniden tutuklanıp tutuklanmayacağına karar vereceği belirtildi.

‘KIZIMI BİR KEZ DAHA ÖLDÜRDÜLER’
Ev hapsiyle tahliye edilen Mehmet Kaplan’ın serbest kalmasının ardından Duygu Delen’in annesi Şenel Delen, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu. Mahkemenin kararının kendilerini çok üzdüğünü belirten acılı anne, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanından yardım beklediklerini söyledi. Savcılığın itirazı sonrasında Mehmet Kaplan’ın yeniden tutuklanmasını beklediklerini ve önceki gün verilen karar ile kızının ikinci kez öldürüldüğünü dile getiren Şenel Delen, şöyle konuştu:
“Daha önce de bir cinayet işleyen ve reşit olmayan kızımı öldüren Mehmet Kaplan, dosyada hiçbir değişiklik olmadan nasıl olur da serbest bırakılabilir? Bizi bir kere daha öldürdüler, kızımı bir kez daha öldürdüler. Buradan Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza sesleniyorum. Bu işi çözse çözse onlar çözer. Onlardan yardım bekliyorum. Çok kötü olduğum için birkaç duruşmaya çıkamadım. Psikolojik tedavi görüyorum ve adaletin sağlanmasını istiyorum. Pazartesi günü hukukçularımızla, adliye önünde açıklama yapacağız. Verilen karara savcılık da itiraz etti. Biz de bu itiraz kararını doğru buluyoruz. Zaten ev hapsine çarptırılmak ona ödül gibi oldu. Umarım en kısa zamanda tekrar içeriye girer. Tekrar adalet yerini bulur.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Duygu Delen’in Annesi Şenel Delen röp
-Şenel Delen’in Mehmet Kaplan’ın ev hapsine tepkisi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA/GAZİANTEP,(DHA)
====================================

YALOVA KIYILARINDAN 9 GÜNDE 1478 METREKÜP MÜSİLAJ TOPLANDI
 
YALOVA sahillerinde, ‘Marmara Denizi Koruma Eylem Planı’ kapsamında 9 günde 1478 metreküp müsilaj temizlendi. Marmara Denizi’nde şubat ayından itibaren görülmeye başlanan müsilaj, Yalova kıyılarını bir  hafta önce yeniden kapladı. Yalova merkez ile feribot ve deniz otobüsü seferlerinin de yapıldığı Altınova kıyılarındaki müsilaj için tekne ve vidanjör kullanılarak, 9 gün önce temizleme çalışması başlatıldı. Toplanan müsilaj, belediye ekipleri tarafından kıyıya çıkarılarak, varillere dolduruluyor. Yalova merkez, Altınova ve Çiftlikköy ilçesinde yoğunlaşan çalışmalar sonucu  9 günde 1478 metreküp müsilaj temizlendi. Deniz yüzeyindeki müsilajın büyük oranda temizlediği gözlemlendi. AYKA Çevre firması yetkilisi Rıfat Kaplan, atık toplama gemisiyle çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Kıyıdaki müsilajı büyük oranda temizlediklerini dile getiren Kaplan,  “Daha önce lisans alınmış bir gemi olduğu için hemen göreve başladık. Bugüne kadar 500-600 metreküp müsilajı sadece bu gemimizle topladık. Yüzde 99’a kadar kıyılarımızdaki müsilajı topladık. Bunları belediyeler ile kamu ve kuruluşlara ait vidanjörler aracılığıyla bertaraf tesislerine gönderiyoruz” ifadesini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Rıfat Kaplan ile röp.
-Temizleme çalışmalarından görüntüler
-Gemiyle temizlik çalışmasından dron görüntüleri

Haber-Kamera:  Özgür YILDIZ /YALOVA,(DHA)
========================

AFYONKARAHİSAR’DA YOLDA VE TARIM ARAZİSİNDE OLUŞAN YARIK 2 KİLOMETREYE ULAŞTI (2) 
YOLDA ÇÖKME MEYDANA GELDİ

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Derekarabağ köyü yolu ve çevresindeki tarım arazilerinde sağanak nedeniyle oluşan yarığın ardından bu kez bölgeye yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Kırkgöz Mahallesi’nde bulunan yol üzerinde çökme meydana geldi. İçme suyu şebeke borusunun bulunduğu noktada yaşanan çökme nedeniyle 3 metre çapında 2 metre derinliğinde çukur oluştu. Durumu fark eden mahalle sakinlerinin haber vermesiyle bölgeye gelen polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, Bolvadin Belediyesi ekipleri de çukuru kapatmak için çalışma başlattı. Göçüğün daha önce ortaya çıkan yarıkla ilişkili mi olduğu yoksa içme suyu borusundaki sızıntıdan mı kaynaklandığı araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Oluşan çukurdan görüntü
-Vatandaşın durumu anlatması

Haber-Kamera: İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN(Afyonkarahisar),(DHA)
============================

HEMŞİRELERE ‘BEN SALAĞIM’ YAZDIRMAKLA SUÇLANAN BAŞHEKİME DAVA AÇILDI 

ANTALYA Kumluca Devlet Hastanesi’nde, görev yerini terk ettikleri gerekçesiyle 2 hemşireye 500 kez, “Ben salağım, servisimden başka servise gittim” yazdırdığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada başhekimlik görevinden alınan Uzm. Dr. Ayşegül Alkan hakkında,  ‘hakaret’ suçlamasıyla iddianame hazırlanıp, dava açıldı. Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan, geçen yıl 13 Aralık günü servis kontrolleri sırasında, hemşireler Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin’in yerlerinde olmadığını belirledi. İddiaya göre Başhekim Alkan, diğer birim müdürlerinin de olduğu bir ortamda azarladığı hemşirelere, görev yerini terk ettikleri gerekçesiyle kağıda 500 kez, “Ben salağım, servisimden başka servise gittim” yazmalarını söyledi.

7 SAYFALIK METİN
Hemşireler Çalışkan ve Yetkin ise, görev yerlerini terk etmediklerini öne sürerek, yazıyı yazmaya karşı çıkıp, resmi disiplin yönetmeliğinin uygulanmasını talep etti. Başhekim Alkan’ın talebi kabul etmemesi üzerine 2 hemşire, 7 A4 kağıdına 500 kez “Ben salağım, servisimden başka servise gittim” yazdı. Altına da “Başhekimin ısrarı ile kaleme alınmıştır” notunu düştü.

İKİ SORUŞTURMA BİRDEN
Daha sonra hemşireler Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin, mobbinge uğradıklarını belirterek, Başhekim Uzm. Dr. Ayşegül Alkan hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Sağlık Müdürlüğü iddialar üzerine geniş kapsamlı inceleme başlatırken, Sağlık Bakanlığı da duruma el koydu. Başhekim Uzm. Dr. Ayşegül Alkan hakkında hem bakanlık hem de İl Sağlık Müdürlüğü’nce soruşturma başlatıldı. Olaydan sonra yapılan inceleme ve soruşturma sonucu Uzm. Dr. Ayşegül Alkan, Kumluca Devlet Hastanesi başhekimlik görevinden alınarak asli görevine iade edildi.

BAKAN KOCA: BÖYLE BİR DAVRANIŞI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da o dönem, olayla ilgili açıklama yaparak, “Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi görevinden uzaklaştırıldı. Hakkında disiplin soruşturması başlatılan Başhekimin sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir. Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Başhekim Uzm. Dr. Ayşegül Alkan ise o dönem, iddialara yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verip, olayın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İDDİANAME HAZIRLANDI
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Kumluca cumhuriyet savcılığı tarafından Ayşegül Alkan hakkında ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Kumluca Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin ardından olayla ilgili dava açıldı. Davanın dün görülmesi beklenen ilk duruşması, görevli hakimin sağlık sorunları nedeniyle ertelendi.
Öte yandan bu olayın ardından Uzm. Dr. Ayşegül Alkan’ın Finike Devlet Hastanesi’ne atandığı, hemşireler Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin’in ise Kumluca’daki görevlerine devam ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(ARŞİV GÖRÜNTÜLER)
-Kumluca Devlet Hastanesi dış plan
-Antalya İl Sağlık Müdürlüğü dış plan
-Hemşirelere yazdırılan yazı
-Başhekim ve hemşirelerin görüntüsü (fotoğraf)

Haber-Kamera: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA(Antalya),(DHA)
===============================

KAPADOKYA’DA PERİBACALARINA SPREY BOYALI TAHRİP  
 
TÜRKİYE’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki peribacaları, sprey boyalar ile yazılar yazılarak tahrip edildi. Turizmciler, dünyada eşi benzeri bulunmayan doğa harikası yapılar üzerine yazılan yazılara tepki gösterdi. Kapadokya bölgesi, yerli ve yabancı turistleri ziyaret ettiği turizm merkezlerinin başında geliyor. Başta peribacaları olmak üzere bölge, doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Ancak bölgede Ortahisar ve Göreme beldesi yakınlarında bulunan peribacalarına kimliği belirsiz kişilerce sprey boyalar ile yazılar yazılarak, zarar verildi. Tarihi güzelliğe sahip bölgede peribacalarına verilen zarar tepki çekti. Kapadokya’da turist rehberliği yapan Ayla Artukoğlu, “Bu yazıların çirkinliği ben ve birçok insanı rahatsız edecektir. Yazıların yazıldığı yerin yaklaşık 30 metre ilerisinde Göreme açık hava müzesi bulunuyor. Göreme açık hava müzesi, dünyanın en önemli merkezlerinden birisi. Kapadokya’nın coğrafyası dünyada eşi ve benzeri olmayan bir coğrafya. Bu denli harika bir coğrafya sadece Kapadokya’da bulunuyor. Buranın korunması sadece devlet kanalıyla değil, insanlarımızın duyarlılığı ile de olmalı. Bu yazılar çok çirkin. İnsanlarımızın da bu tür yazılar yazanlara karşı tepki vermelerinin gerektiğine inanıyorum. Yabancı turistler açısından çok utanç verici bir durum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Spreyle  peribacaları ve kayalara yazılan yazılardan genel ve detay görüntü
-Profosyonel Rehber Ayla Artukoğlu ile röportaj

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)
==============================

DATÇA’DA YAT LİMANI TARTIŞMASI
 
MUĞLA’nın Datça İlçesinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile 1998 yılında yapım süreci başlayan ve aradan geçen 23 yıl içerisinde bir türlü tamamlanamayan yat limanı projesine ilişkin yeniden hazırlanan, revize imar planı ve ÇED sürecinde halkın katılımını sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantı düzenlendi. Toplantıya itiraz eden yaklaşık 20 kişilik grup daha sonra salonu terk etti. Çevrecilerin salonu terk etmelerinden sonra toplantı devam etti. Datça’da yapımı yılan hikayesine dönen yat limanı projesi yeniden tartışma konusu oldu. Datça’nın İskele Mahallesi Azganlı mevkiinde Akdeniz kıyısında, Mavi Bayraklı Taşlık Plajının ön tarafına daha önce 270 olarak planlanan yat bağlama kapasitesinin, revize imar planı ile 426’ya çıkarılması, çevrecilerin tepkilerine yol açtı. Datça’da, 98 milyon 197 bin TL maliyetle 2 yıl 8 ay içerisinde yapılması beklenen yat limanının, 22 yıl 4 ay süreyle ‘Yap-İşlet-Devret Modeli’ ile yapılması planlanıyor. Yat limanı projesine ilişkin yeniden hazırlanan, revize imar planı ve ÇED sürecinde halkın katılımını sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantı düzenlendi. Panorama Tepesindeki bir restoranda düzenlenen toplantıya, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Selda Gürbüz, Proje yetkilisi Çevre Mühendisi Ezgi Ayteki, Yüklenici firma yetkilisi Halil Levent Akbaş, vatandaşlar ve çevreciler katıldı. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Selda Gürbüz tarafından toplantının açılışı yapıldıktan bir süre sonra bir grup çevreci, toplantının yapılmasına karşı çıktı. Çevrecilerin itirazlarına bazı vatandaşlar da tepki gösterince kısa süreli gerginlik yaşandı.

‘SADECE YÜZER İSKELE İLE ÇEVRECİ OLUNMAZ’
Toplantıya karşı çıkanlar adına Avukat Güngör Erçil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilmek üzere itiraz dilekçesi verdi. Toplantıya itiraz eden yaklaşık 20 kişilik grup daha sonra salonu terk etti. Çevreciler adına konuşan Erçil, toplantının hukuka ve usule aykırı olduğu iddiasında bulunup, “Proje, Datça’daki bütün koruma mantığı yerle bir ediyor. Sadece teknik olarak nasıl yapılacağına yer veriliyor. Yüzer iskele yapınca her şey çok ekolojik, çevreci olacakmış gibi bir yaklaşım var. Raporda sahtecilik var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sitesinden aynen alıntı yapılmış. İmar planı tadilatının gerekçesi açıklama raporu olarak ÇED başvuru dosyasına yazılmış. Bu rapora göre, bu toplantı yapılamaz. Bu proje, Datça’nın hiçbir koruma gerekliliğine uymuyor. Ortada toplantının yapılmasına dair sağlıklı bir rapor yok. 834 sayfalık raporu hakkında, 17 günde Datçalılyar’dan görüş bildirilmesi bekleniyor. Böyle bir şey olabilir mi? Göstermelik bir toplantı olduğu anlaşıldığı için itiraz ettik. Karşı çıktık” dedi.

PROJEYİ DÜNYA MARKASI FİRMALARLA HAZIRLADIK
Çevrecilerin salonu terk etmelerinden sonra toplantı devam etti. Yüklenici firma yetkilisi Halil Levent Akbaş söz alarak proje ile ilgili bir sunum yaptı. Yüklenici firma yetkilisi Halil Levent Akbaş toplantıda yaptığı konuşmada eski projenin hayata geçirilmesi durumunda koyun florası, faunası, biyolojisinin tamamen değişmiş olacağını söyledi. Akbaş, “Biz bu nedenle burada yüzer dalgakıranları hayata geçirdik. Yaptığımız bu çalışma, birkaç günlük ya da aylık değil. Biz bunu 2 yıl süreyle çalıştık. Bunu da dünya markası olan İsveç, Danimarka, Hollanda ve İngiliz firmalarıyla hazırladık. Bu marinanın emniyetini, doğal akışlarını nasıl sağladığını, DLH’nın laboratuvarlarında aynı model çalışmasını yaparak ve bütün buradaki rüzgar, akıntı ve dalga istatistiklerini irdeleyerek bilimsel bir çalışma yaptık. Biz burada sadece bir emanetçiyiz, yapacağız, işleteceğiz ve günü geldiğinde devlete bırakacağız” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Datça Yat Limanı projesi toplantısından görüntü
-Toplantının açılışına karşı çıkan çevrecilerin görüntüleri
-Toplantıyı terk eden çevreciler adına Avukat Güngör Erçil’in açıklamasından görüntü
-Yüklenici firma yetkilisi Halil Levent Akbaş proje hakkında bilgi vermesi
-Yat limanı yapılması planlanan koydan görüntü

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL/DATÇA(Muğla),(DHA)
============================

RİZE’DE, ‘ARABALI SİNEMA’ ETKİNLİĞİNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

RİZE’de düzenlenen arabalı sinema etkiliğine ilgi büyük oldu. Dev ekrana yansıtılan sinema filmini otomobilinde izleyenlerin yanı sıra bir aile ise geldikleri kamyonetin kasasına konulan koltuklara oturarak keyifle film izledi.
Rize’de, ‘Arabalı Sinema’ etkinliği, Rize Belediyesi’nin ev sahipliğinde pandemi önlemleri çerçevesinde gerçekleşti. Açık otoparkta kurulan dev ekranda gösterilen sinema filmini katılımcılar kendi arabalarının içinden izledi. ‘Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu’ isimli filmi izleyenler, belediye ikramlarının yanı sıra yanlarında getirdikleri termoslarla çay içti, çekirdek çitledi. Filmi izlemeye bir aile bebekleri ile geldi. Bir aile ise kamyonet kasasına kurulan oturma grubuyla alana geldi.

‘KOLTUK, SEHPA, HALI VAR’
Kamyonetle gelen İbrahim Kaya, “Arabalı sinema var dediler bizde oturma odasını kamyona koyup getirdik. Sehpamız ve halımız bile var. Semaverde getirecektim ama duman çıkar hoş olmaz diye getirmedik. Çok eğleniyoruz” dedi.
Ata Kurt ise “Arkadaşlar sinemaya gidiyoruz dedi, geldik, evi getirmişler buraya. Koltuğa oturmakta bana nasip oldu, yerimi buldum, keyfim yerindeö diye konuştu.
Recep Albayrak da “Çayımız olmadan olmazdı, termosu doldurduk, şimdi hem filmi izliyoruz hem de çayımızı içiyoruz, patlamış mısırda var. Yine böyle etkinlikler bekliyoruzö ifadelerini kullandı.
Çay hasadını erkenden tamamlayarak sinema izlemeye geldiğini söyleyen Remziye Karaali, “Çay toplamayı erkenden bitirdim, buraya geldim. Filmde çok güzel zaten. Benim içinde değişik bir etkinlik olduö dedi.
Filmi izleyenler arasında yer alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, “Şehrimizin farklı etkinliklerle renklenmeye ihtiyacı var. Pandemi sürecinde bu tarz etkinliklere özlem oldu. Arabalı sinema etkinliğinin ilki gibi ikincisi de yoğun katılımla gerçekleşti” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Otoparktan dron detayları
-Arabalarında sinema izleyenler
-Çocukları ile gelenler
-Kasasına koltuk sehpa konan kamyondan detaylar
-Kamyonet kasasında çay içerek film izleyenler
-Arabalarında çay içenler
-Araba detayları
-Röportajlar

Haber-Kamera: Arzu ERBAŞ-Emirhan PEHLİVAN/RİZE,(DHA)
======================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!