Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DİYARBAKIR’DA AK PARTİ HANİ İLÇE BİNASINA MOLOTOFLU SALDIRI

DİYARBAKIR’ın Hani ilçesinde, AK Parti il binasına kimliği belirsiz bir kişi tarafından molotof kokteyli atıldı. Ölen ya da yaralanın olmadığı olay anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Güvenlik güçleri olaydan sonra yaya olarak kaçan saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Olay, dün akşam saat 20.55’te Diyarbakır’ın Hani ilçesinde meydana geldi. Zirve Mahallesinde bir binanın 2’nci katında bulunan AK Parti Hani ilçesi binası önüne gelen kimliği belirsiz bir kişi, önce çevreyi kontrol etti. Ardından yanında getirdiği motolof kokteyliyi ateşe verdikten sonra parti binasına atan saldırgan, koşarak bölgeden uzaklaştı. Parti binasında kimsenin bulunmadığı sırada gerçekleştirilen saldırıda içeriye düşen molotof nedeniyle küçük çapta yangın çıktı. Bazı eşyaların zarar gördüğü saldırının ardından alevleri fark eden çevrede oturanlar, polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İlçe binasında küçük çaptaki yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü. Ölen ya da yaralanın olmadığı olayda güvenlik güçleri saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Bu arada AK Parti İlçe Binasına yapılan saldırı anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde parti binasının karşısına geçen bir kişinin çevreyi kontrol ettikten sonra beraberinde getirdiği molotof kokteyliyi ateşe verip binaya fırlattığı görüldü. Olay anında bina önünde asılı olan parti flamaları da yanarken, saldırgan yaya olarak kaçtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerası
-Molotof yakan kişi
-Parti binasına atılması
-Molotof atan kişinin kaçması
-Genel ve detay

Haber: Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)
===============================

Reklam Alanı

HDP İL BİNASINDAKİ SALDIRININ ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI (6)
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

İzmir’deki HDP İl binasında Onur Gencer tarafından tabancayla vurularak öldürülen Deniz Poyraz için, Kadifekale Hava Şehitleri Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, babası Abdüllillah Poyraz, kardeşleri ve akrabalarının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve çok sayıda HDP’li milletvekili ile yönetici katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, cenazeye çelenk gönderdi. Polis ekipleri, törenin yapıldığı camii çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) da, aralarında sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri de olan binlerce kişinin bulunduğu alanda hazır bekletildi.

CENAZEYİ KADINLAR OMUZLADI
Bir süre camii bahçesinde kalan cenaze, namazın kılınması için içeriye alındı. Yere konulan tabutun önünde namazın kılınmasının ardından kadınlar tarafından omuzlanan cenaze, binlerce kişinin sloganları arasında cenaze aracına konarak, defin işlemleri için Kaynaklar Mezarlığı’na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cenazenin kadınlar tarafından omuzlanmasından görüntü
-Cenaze namazının kılınmasından görüntü
-Anne Fehime Poyraz’dan görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN-Tekin GÜRBULAK/İZMİR,(DHA)
====================================

CHP’Lİ ÖZTRAK: KARANLIK ELLER FİİLİ SALDIRILARINI ARTIRDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, son 3 yıldır siyasi hayatta kutuplaşma ve gerginliklerin arttığını savunarak, “Tehdit dili, toplumsal barışımıza ve özgürlüklerimize kastediyor. Devlet krizi ağırlaşıyor. Karanlık eller, bir süredir gazetecilere, siyasetçilere, siyasi partilere yönelik fiili saldırılarını artırdı” dedi.
CHP’li Faik Öztrak, Gaziantep’te bugün yapılacak Belediye Başkanları Çalıştayı öncesi basın toplantısı düzenledi. Öztrak, kentte balkondan düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen, davasında tutuklu erkek arkadaşına ev hapsi şartıyla tahliye kararı verilmesinin Gaziantep ve Türkiye’nin vicdanını yaraladığını ifade etti.
AK Parti’nin içerisinde kavgalar yaşandığını öne süren Öztrak, son günlerde gündeme getirilen iddiaların takipçisi olduklarını vurguladı. Öztrak, demokrasiye, özgürlüğe, toplumsal barışa sıkı sıkıya sarılacaklarını belirterek, şunları söyledi:
“Son üç yıldır siyasi yaşamımızda kutuplaşma ve gerginlik artıyordu. Tehdit dili, toplumsal barışımıza ve özgürlüklerimize kastediyor. Devlet krizi ağırlaşıyor. Karanlık eller, bir süredir gazetecilere, siyasetçilere, siyasi partilere yönelik fiili saldırılarını artırdı. Defalarca söyledik; demokrasilerde özgürlüğün bedeli, sürekli ihtiyatlı olmaktır. Biz bu kirli senaryoları, daha önce de gördük. Milletimiz aynı kirli suda bir kere daha yıkanmayacak kadar tecrübelidir. Bulanık suda balık avlamaya çalışan o karanlık güçler ve onları sahneye sürenler bilsinler ki amaçlarına ulaşamayacak. Milletimizin güvenlik kaygılarını artırarak, korkuyu manipüle ederek, özgürlük taleplerini baskı altına almaya kalkanlara, bu millet artık geçit vermeyecektir. Biz bu ülkenin demokratları olarak, demokrasimize, özgürlüğümüze, toplumsal barışımıza sıkı sıkıya sarılacağız. Sandığın milletin önünden kaçırılmasına, millet iradesinin gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu milletin can ve mal güvenliğini sağlamak, ülkeyi yönettiğini söyleyen hükümetin görevidir. Bu saldırı, tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Öztrak’ın açıklaması

Haber-Kamera: Mustafa KANLI-Kadir GÜNEŞ/GAZİANTEP,(DHA)
===================================

BOZCAADA’DA TEDİRGİN EDEN MÜSİLAJ GÖRÜNTÜSÜ

ÇANAKKALE Boğazı’nda bir süredir yoğun şekilde görülen müsilaj, geçtiğimiz günlerde az miktarda da olsa Kuzey Ege’ye kadar ulaşmıştı. İki gündür lodos esen hava nedeniyle Bozcaada’da balıkçı barınağı ve limanın içi büyük ölçüde müsilajla doldu. Ortaya çıkan görüntü, turizm cennetinde endişe yarattı.
Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı’nda aylardır bitmek bilmeyen müsilaj kabusu son günlerde Kuzey Ege’deki turizm cenneti Bozcaada’yı da tehdit etmeye başladı. Kısa süre önce oyuncu Ata Demirer’in çekip sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler, müsilajın Kuzey Ege’ye kadar ulaştığını ortaya koymuştu. Ancak son birkaç gündür lodosun hakim olduğu Bozcaada’da balıkçı barınağı ile liman içerisinde müsilaj daha yoğun bir şekilde görünmeye başladı. Bozcaada Belediyesi dün vidanjörle müsilaj temizliği yaptı. Çalışmaların bugün de devam edeceği öğrenildi.
Bozcaadalılar, havanın poyraz estiği günlerde Çanakkale Boğazı’ndan Kuzey Ege’ye doğru akan müsilajın adayı teğet geçerek, Yunan sularına doğru ilerlediğini belirtti. Ancak lodosun etkisiyle geri gelen müsilajın balıkçı barınağı ile limanın içerisine dolduğuna dikkat çeken adalılar, başlayan turizm sezonunun olumsuz etkilenmemesi için rüzgarın yönünün poyraza dönsün diye dua ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bozcaada Balıkçı Barınağı ve limanın içindeki müsilajdan görüntüler

Haber-Kamera: Serkan İLİK/BOZCAADA(Çanakkale),(DHA)
================================

KUŞADASI’NA TATİLCİ AKINI: BİR GÜNDE 10 BİNDEN FAZLA ARAÇ İLÇEYE GİRİŞ YAPTI
 
AYDIN’ın Kuşadası ilçesi, 2 günlük hafta sonu tatili nedeniyle yerli turistlerin akınına uğradı. Kentin Selçuk yönündeki girişinde uzun araç kuyruğu oluştu. İlçe Emniyet Müdürlüğü verilerine göre tatil beldesine son 24 saatte 10 binden fazla aracın giriş yaptığı öğrenildi.
Türkiye´nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’na, cumartesi ve pazar günlerini kapsayan 2 günlük hafta sonu tatili nedeniyle yerli turistlerin ilgisi yoğun oldu. Hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının 23 derece olarak ölçüldüğü ilçeye İzmir, Manisa ve Denizli gibi yakın illerden araçlarıyla gelenler, kentin Selçuk yönündeki girişinde uzun kuyruk oluşturdu. İlçe Emniyet Müdürlüğü verilerine göre tatil beldesine son 24 saatte 10 binden fazla aracın giriş yaptığı öğrenildi.

OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 70’E ULAŞTI
Hafta sonu tatili için Kuşadası’na gelenlerin konaklamak için tercihi ise otellerden yana oldu. İlçede güvenli turizm sertifikası ile hizmet veren otellerdeki doluluk oranı yüzde 70’lere kadar ulaştı. Kuşadası’nın sahil bandı, turistik çarşıların bulunduğu Sağlık Caddesi ile Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı’nda da yoğunluk yaşandığı gözlendi.

‘HAVASI VE DENİZİ TEMİZ’
Hafta sonu tatilini geçirmek için İzmir’den Kuşadası’na geldiğini belirten Layla Demir (37), “Kuşadası’na her yaz geliyorum. Burası çok güzel bir tatil beldesi. Havası ve denizi oldukça temiz. Cumartesi günü denize girip, kısıtlamanın olduğu pazar gününü de kaldığım otelde dinlenerek geçireceğim” dedi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kuşadası’nın girişinde oluşan araç konvoyundan görüntüler.
-Sahil bandından görüntüler
-Layla Demir ile röp

Haber-Kamera: Eşber OKAYER/KUŞADASI(Aydın),(DHA)
==================================

KAYIP GENCİN CESEDİ BARAJ KENARINDA BULUNDU

AĞRI’da bir haftadır aranan 23 yaşındaki Hasan Beydüz’ün baraj kenarında cansız bedeni bulundu.
Dün akşam saatlerinde Yazıcı Barajı kenarında bir kişinin hareketsiz yattığını gören vatandaşlar, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler olay yerinde yapılan incelemenin ardından cesedin bir hafta önce kaybolan Hasan Beydüz’e ait olduğunu belirledi. Beydüz’ün cenazesi 112 Acil Servis ekipleri tarafından, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Öte yandan Beydüz’ün ailesi bir hafta önce polise kayıp ihbarında bulunduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Barajdan ve ekiplerden görüntüler
Cesedin ambulansa taşınması
Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR/AĞRI,(DHA)
==========================

YIKTIĞI DUVARIN ALTINDA KALARAK ÖLDÜ
 
ZONGULDAK’ın Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesinde, metruk binayı yıkmaya çalışırken duvarın altında kalan İlyas Korkmaz (53), yaşamını yitirdi. Olay, akşam saatlerinde belde merkezindeki Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. İlyas Korkmaz, evinin yakınındaki tek katlı metruk binada yıkım çalışması yaptığı sırada üzerine duvar devrildi. Çevredeki vatandaşlar, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Vatandaşlar tarafından moloz yığınlarının altından çıkarılan Korkmaz, ilk müdahalenin ardından ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Korkmaz, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Cumhuriyet Başsavcılığı, Korkmaz’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ambulansın hastaneye gelmesi
-İlyas Korkmaz’ın hastaneye getirilmesi
-Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,(DHA)
=========================================

MALİ MÜŞAVİR OFİSİNDE ÖLÜ BULUNDU

İZMİR’in Konak ilçesinde, kendisinden haber alınamayan mali müşavir Tülay Keseli (49) ofisinde ölü bulundu. Ölümünün şüpheli bulunması üzerine soruşturma başlatıldı.
Olay, dün gece saat 23.30 sıralarında Yenişehir Mahallesi 1202 Sokak üzerinde bulunan bir iş merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, öğle saatlerinden beri mali müşavirlik yapan Tülay Keseli’den haber alamayan yakınları, durumu polise bildirdi. Polis, ihbar sonrası Tülay Keseli’nin ofisine gitti. Çilingir yardımıyla içeri giren ekipler Keseli’yi yerde hareketsiz yatarken buldu. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, Keseli’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Belediye tabibinin yaptığı incelemede Keseli’nin ölümü şüpheli bulundu. Savcı ve polisin incelemesinin ardından Keseli’nin cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Ölüm olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fırat AKAY/İZMİR,(DHA)
=====================

GAZİANTEP’TE, KINA GECESİNE GİDENLERİN BULUNDUĞU ARAÇ DEVRİLDİ: 10 YARALI
 
GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde, kına gecesine gidenleri taşıyan hafif ticari aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5’i çocuk 10 kişi yaralandı. Hafta sonu düğünleri yapılacak olan gelin ve damat, haberi alınca hastaneye giderek yaralıları ziyaret etti. Kaza, öğleden sonra Tandır Mahallesi’nde meydana geldi. Bir yakınlarının Tandır Mahallesi’ndeki kına gecesine katılmak üzere yola çıkan Uğur Özer (42) yönetimindeki 27 AFM 790 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak yol kenarındaki bahçeye devrildi. Ters dönen araçta sürücü Uğur Özer ile yanında bulunan akrabaları Esra Yaşar Özer (22), Dilek Özer (33), Meryem Özer (40), Ayşegül Özer (10), Eren Yılmaz Özer (9), Emre Özer (14), Zeynep Bülbül (33), Ahmet Can Bülbül (7) ve Nimet Ecrin Bülbül (8) yaralandı. Yaralılar çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen ambulanslarla İslahiye Devlet Hastanesi kaldırılarak tedavi altına alındı. Hafta sonu düğün hazırlıkları yapan ve fotoğraf çekimi yaptıran gelin Sultan ile damat Mehmet Dönmez Çifti, kazayı duyunca hastaneye koşup yaralıların sağlık durumlarını takip etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Acil Önü
-Yaralıların getirilmesi
-Gelinin acile gelmesi
-Fotoğrafçı Ali Yıldız ile röp
-Hasanlök Mahalle Muhtarı Erol Bülbül ile röp
-Gelin ve damadın acilden ayrılması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK/GAZİANTEP,(DHA)
=======================

TOKAT’TA OTOMOBİL VİRAJDA TAKLA ATTI: 3 YARALI

TOKAT’ta, sürücüsünün viraja hızlı girmesi sonucu kontrolden çıkan otomobil, takla atarak, emniyet müdürlüğü bahçesinin duvarına çarptı. Kazada 3 kişi yaralanırken, KGYS kamerasına yansıyan görüntüler de ortaya çıktı.
Kaza, dün saat 15.30 sıralarında, Tokat-Niksar yolu Uzunburun mevkisinde meydana geldi. Tokat’tan Niksar ilçesi yönüne giden ve viraja hızla girdiği öne sürülen Celal Akar (48) yönetimindeki 60 AAR 227 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp, takla attı. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinin duvarına çarpan araçtaki sürücü Celal Akar ile Hatice Akar (42) ve Onur Akar (20) yaralandı. Yaralılar, çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza anı ise bölgede bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden görüntüler
-Otomobilin görüntüsü
-Ekiplerin çalışması
-Güvenlik kamerası görnütüsü

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,(DHA)
=====================================

OTOMOBİLE ÇARPAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI, KAZA GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

DÜZCE’nin Akçakoca ilçesinde otomobile çarpan motosiklet sürücüsü İlhan Dalançıkan (35) ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Kaza, dün gece saat 22.00 sıralarında Ayazma Mahallesi Sapak mevkiinde meydana geldi. İlhan Dalançıkan kontrolündeki 35 HD 9153 plakalı motosiklet, ana yola giren sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 81 EF 116 plakalı otomobile çarptı. Kazayı görenler durumu 112 Acil ve polise bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü İlhan Dalançıkan’ı tedavisi için Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürdü. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, süratle gelen motosikletin yola giren otomobile arkadan çarptığı görülüyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza anının güvenlik kamerası görüntüsü
-Kaza yapan araçların fotoğrafı

Haber-Kamera: Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Düzce),(DHA)
==========================

KAVGAYA KARIŞTI, FİLM SAHNELERİNİ ARATMAYAN KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI

ADANA’da kavgaya karışıp, otomobille olay yerinden kaçan 2 şüpheliden biri, film sahnelerini aratmayan 25 kilometrelik kovalamaca sonucu yakalandı. Polis kaçan diğer şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Bugün saat 04.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Barış Mahallesi’nde kavgaya karışan 2 kişi, olay yerine sevk edilen polisleri fark edince 01 AGT 123 plakalı otomobile binerek kaçtı. Ekiplerin durumu telsiz anonsuyla bildirmesi üzerine otomobilin güzergahında önlem alındı. Otomobile, Bülent Angın Bulvarı’nda ilerlediği sırada rastlayan devriye ekibi, sürücüye ‘dur’ ihtarında bulundu. Polisin ihtarına aldırış etmeyen sürücüsü, kaçmaya başladı. Bülent Angın Bulvarı’ndan Çukurova İlçesi Turgut Özal Bulvarı’na geçen sürücü, kaçışını Türkmenbaşı Bulvarı istikametinde sürdürdü. Tekrar Seyhan ilçesine geçen sürücü, Kıyıboyu Caddesi’ne çıkarak, kaçmaya devam etti. Kıyıboyu Caddesi’nden İbo Osman Caddesi’ne dönen, buradan ara sokaklara girerek tekrar İbo Osman Caddesi’ne çıkan sürücü, ters yönde trafiği tehlikeye atarak bir süre daha kaçışını sürdürdü. Polis ekiplerini peşine takan sürücü, ardından Abdi İpekçi Caddesi’ne oradan da tekrar Kıyıboyu Caddesi’ne döndü.

25 KİLOMETRE KAÇTI, KAPANDAN GEÇİNCE OTOMOBİLİ TERK ETTİ
Uyarılara aldırmadan aşırı süratli bir şekilde kaçmaya devam eden sürücü, polisin yola bıraktığı kapandan geçince durmak zorunda kaldı. 25 kilometre süren kovalamacanın ardından otomobili terk eden 2 kişi, yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Polislerin havaya ateş açmasına rağmen koşmaya devam eden şüphelilerden biri, müstakil bir evin bahçesinde saklanmaya çalışırken yakalandı. İsmi öğrenilemeyen ve kavga nedeniyle üzeri kanlı olan şüpheli, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Kaçan diğer şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdüren polis, otomobilde yaptığı aramada ise herhangi bir suç unsuruna rastlamadı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Otomobilin geçişi ve arkadan polislerin kovalaması
-Kovalamaca anları ve telsiz anonsları
-Polisin havaya ateş açma anında silah sesi
-Polis aracındaki şüpheli
-Yakalanan otomobil ve çevresindeki polisler
-Polisin otomobilde arama yapması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,(DHA)
===========================

NİĞDE MERKEZLİ 3 İLDE DEAŞ OPERASYONU: 2 GÖZALTI 

NİĞDE merkezli 3 ilde, terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, Suriye uyruklu 2 şüpheli yakalandı. Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, DEAŞ terör örgütü içinde faaliyet gösterdiği ve örgüt adına Suriye’de silahlı eylemlerde bulunduğu tespit edilen Suriye uyruklu A.E.R. ve A.E.F.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, Niğde merkezli Antalya ve Kırklareli’de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda yakalanan A.E.R. ve A.E.F. isimli şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi 
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)
===================

TARTIŞTIĞI SÜRÜCÜNÜN ARACINA TABANCAYLA ATEŞ EDEREK KAÇTI, 1 YARALI

DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde, trafikte tartıştığı sürücünün aracına tabancayla rastgele ateş açarak kaçan ve bir kişinin yaralanmasına neden olan kimliği belirsiz şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatıldı.
Olay, dün gece saat 22.00 sıralarında Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde yaşandı. Ferdi Ü., 20 BJK 49 plakalı cipiyle ilerlediği sırada hızlı bir şekilde araç kullanan ve makas attığı ileri sürülen 35 AGB 534 plakalı otomobilin kimliği belirsiz sürücüsüne tepki gösterdi. Bunun üzerine iki aracın sürücüleri arasında tartışma çıktı. Ferdi Ü.’nün aracını durdurmasını isteyen otomobil sürücüsü, yanındaki tabancayla cipe rastgele ateş açtı. Saldırı sırasında cipte bulunan Eda G., kurşunların kırdığı cam parçaları nedeniyle yüzünden yaralandı. Silahlı saldırgan ise kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı Eda G., ilk müdahale sonrası ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden genel görüntüler
-Polis ekiplerinden görüntü
-Ambulanstan görüntü
-Polis ekiplerinin inceleme yapmasından görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/DENİZLİ,(DHA)
=======================

SUÇÜSTÜ YAKALANAN HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ, “BEN YAPMADIM” DİYEREK AĞLADI

BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde inşaattan demir çaldığı belirtilen şüpheli suçüstü yakalanınca polise, “Ben yapmadım” diyerek gözyaşı döktü.
Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı Kemalpaşa Mahallesi Adnan Menderes bulvarında bulunan inşaat halindeki bir binada meydana geldi. Çalıştığı işyerinden izinsiz aldığı kamyonetle binaya gelen Ender Ç. (29), buradaki demirleri kamyonete yükleyerek kaçtı. Şüphelinin demirleri bir yere bıraktıktan sonra tekrar inşaata geldiğini gören mahalle sakinleri, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheliyi binada suçüstü yakaladı.
Kelepçe takılan Ender Ç., polislere, “Ben yapmadım” diyerek ağladı. Polis tarafından sakinleştirilen şüpheli, gözaltına alındı. Şüphelinin üst aramasında uyuşturucu kullanımında kullanılan aparat çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İnşaattan görüntüler
-Şüpheliden görüntüler
-Şüphelinin gözaltına alınırken ağlaması
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa),(DHA)
========================

MUHARREM İNCE: CUMHURBAŞKANI ADAYI BAŞPEHLİVANDIR 

MEMLEKET Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefet partilerinin, Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday çıkartmayı düşünmelerini, yarışa ‘1-0 mağlup başlama’ olarak değerlendirdi. “Bu kafayla siyaset olur mu?” diyen İnce, “Cumhurbaşkanı adayı, başpehlivandır. Partinin başpehlivanı kimdir? Genel başkanıdır. Başpehlivan, güreşten kaçarsa, güreş olur mu? Sen Cumhurbaşkanı seçeceksin. Cumhurbaşkanı, parti başkanının marabası mı?” diye konuştu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin il başkanlığının açılışı için Balıkesir’e geldi. Parti binasının önüne kurulan sahneden vatandaşlara seslenen Muharrem İnce, kesin çizgilerinin olduğunu belirterek, uyacak herkesi Memleket Partisi’ne beklediklerini söyledi. Parti binası açılışlarını prova olarak değerlendiren İnce, pandemi sürecinin ardından ise büyük mitinglerin düzenleneceğini söyledi. Cumhuriyet tarihinin en büyük mitinglerini kendilerinin düzenlediğini anlatan Muharrem İnce, “Canınızı sıkmayın. Hele şu maskeleri bir çıkaralım, ondan sonra derdimizi anlatmaya başlayacağız” dedi.

BİR ELMA ŞEKERİNE TAV OLUYOR ANA MUHALEFET PARTİSİ
İsim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren, Muharrem İnce, “Muhalefetten tık yok. Çatı aday bulacaklarmış, yani başlarken daha 1-0 mağlup başlıyorlar. Diyorlar ki, ‘Erdoğan çok güçlü, biz onu tek başımıza yenemeyiz. Hadi mahallenin çocukları hep beraber toplanalım, onu yenelim.’ Bu kafayla siyaset olur mu? HSYK’da gidip anlaşıyorlar. 13 üyeli Hakimler, Savcılar Kurulu’ndan, bir tane elma şekeri veriyorlar, bir elma şekerine tav oluyor ana muhalefet partisi. Sonra sen nasıl konuşacaksın, yargı bağımsız diye” dedi.

CUMHURBAŞKANI PARTİ BAŞKANININ MARABASI MI?
İnce, vatandaşlara çağrı yaparak, “Terörle arana mesafe koyacaksan, rantı düşünmüyorsan, ayrımcılık yapmıyorsan, Atatürk’e saygısızlık yapmıyorsan, işte bu saydıklarıma uyuyorsan yerin burası. Ne farkımız var diğerlerinden? Söyleyeyim ne farkımız var. Bizim genel başkanımız şimdilik Muharrem İnce. Yarın kim seçecek biliyor musunuz? Üyeler seçecek genel başkanını. Cumhurbaşkanı adayını, üyeler seçecek. Şöyle bir şey olmayacak yani. Cumhurbaşkanlığı seçimi nedir ? Güreşe benzetirsek, Cumhurbaşkanı adayı başpehlivandır. Partinin başpehlivanı kimdir? Genel başkanıdır. Genel başkan, başpehlivanlık güreşine çıkmazsa nereye çıkacak başka ? Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın memleketinde söylüyorum bunu yani. Başpehlivan, güreşten kaçarsa, güreş olur mu? Sen Cumhurbaşkanı seçeceksin. Cumhurbaşkanı, parti başkanının marabası mı?” dedi. Muharrem İnce, partililerle hatıra fotoğrafı çektirerek, açılışını yaptığı il binasını gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Muharrem İnce’nin Balıkesir İl Başkanlığı binasına gelişi
-Muharrem İnce açıklamaları
-Muharrem İnce’nin partililerle hatıra fotoğrafı çekilmesi 

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/BALIKESİR,(DHA)
===============================

EKREM İMAMOĞLU GAZİANTEP’TE
 
İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep’te bugün yapılacak Belediye Başkanları Çalıştayı öncesi esnaf ziyaretleri yaptı. Kente gelen İmamoğlu otobüsle gezerek vatandaşları selamladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep’te bugün yapılacak Belediye Başkanları Çalıştayı öncesi kentte esnaf ziyareti yaptı. Gaziler Caddesi’nde vatandaşlarla görüşen İmamoğlu, ardından otobüsle tur atarken, yolda el sallayan vatandaşlara karşılık verdi. Çalıştay ile ilgili kısa açıklama yapan İmamoğlu, Türkiye’ye daha faydalı olmak için tüm projelerin Gaziantep’te görüşüleceğini belirterek, “Gençlerin ve yaşlıların umudu için çalışmaya devam edeceğiz. Bu güzel kentin, bu gazi kentin, bu vatanperver kentin çok güzel olmasını diliyorum. İki gün boyuncu bu şehirde Türkiye’nin her köşesinden CHP belediye başkanlarımızla Türkiye’ye en faydalı nasıl işler yaparız onun çalışmasını yapacağız. Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ekrem İmamoğlu’nun esnaf ziyareti
-Ekrem İmamoğlu’nun halkı selamlaması
-Ekrem İmamoğlu’nun açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ATMACA/GAZİANTEP,(DHA)
==========================

DAVUTOĞLU’NUN KONVOYUNDA KAZA; GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE 1 ÇOCUK YARALI (2)
DAVUTOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, konvoyunda meydana gelen kazada yaralanan Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün ve hafif yaralanan çocuk ile birlikte kontrol amaçlı hastaneye getirilen 3 kişiyi de ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Davutoğlu, “Kırklareli’nde kongre ve ziyaretler nedeniyle bulunuyoruz. Pehlivanköy’e bir ziyarette bulunduk, ardından Sema hanım ve Ümraniye gençlik kolu başkanımız Abdussamet beyin içinde bulunduğu araç, kaza yaptı. Sema hanımın başına küçük bir dikiş atıldı, ayrıca kolundaki bir kırık dolayısıyla da İstanbul’a sevk edildi. Kendisiyle de görüştüm, hamdolsun genel durumu iyi olmakla birlikte tabi kolundaki kırık dolayısıyla da İstanbul’da tedavi altına alınması gerekiyor. Abdussamet beyin de ultrasonları çekildi, netice bekliyoruz. İnşallah onun için de bir sıkıntı olmaz. Sema hanıma da Abdussamet beye de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ayrıca hastane yetkililerine de teşekkür ediyorum. İlgi gösteren ve tüm arayanlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sema Silkin Ün’ün gelişi
-Ambulansa konulması
-Ambulansın gidişi
-Davutoğlu’nun açıklamısı

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU/KIRKLARELİ,(DHA)
========================================

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYAN YOMRA BELEDİYE BAŞKANI: BELKİ BU KALABALIK CENAZE İÇİN TOPLANACAKTI

TRABZON’da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, ortak açıklamada bulunup, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yönelik silahlı saldırıyı kınadı. Açıklama yapan Başkan Bıyık, “O gün burada 4-5 kişi daha vardı. Belki bu kalabalık cenaze için toplanmak zorunda kalacaktı. Bu saldırı bizim çalışma azmimizi eksiltemez” dedi.
Yomra Belediye Başkanı Bıyık, 11 Haziran’da, belediye binasına geldiği makam aracından indiği sırada, Halit Aytekin’in (29) silahlı saldırısına uğradı. 7 metreye yakın mesafeden tabancayla 5 el ateş eden saldırgan, koşarak bölgeden kaçtı. Makam aracını kendisine siper eden Bıyık, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Mermiler, belediye binasının camlarına ve çevredeki ATM’ye isabet etti. Belediyeye ait güvenlik kamerasına yansıyan saldırı sonrası azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Tolgahan Kılıç ile babası Ayhan Kılıç ve tetiği çeken Halit Aytekin, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

STK VE PARTİLİLERDEN ORTAK KINAMA
İlçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, Yomra’da ihalesi iptal edilen kültür merkezi inşaatıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen, Başkan Bıyık’a yönelik saldırıya tepki gösterdi. Saldırının yaşandığı belediye binası önünde bir araya gelen grup adına konuşan Yomra Kadınları Toplumsal Dayanışma ve Girişimciliği Destekleme Derneği (YOKADER) Başkanı Varlık Tan Karslı, “Sayın Mustafa Bıyık’a karşı yapılan saldırı eylemini telin ediyor ve bu haince saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yaşanan bu hain hadisenin Yomra’mızın ismini lekelemesine, ilçemiz üzerinde soru işaretleri oluşturmasına asla izin vermeyeceğiz. Yomra, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin adresidir. Bizler Yomralılar olarak, hangi siyasi görüşe, ideolojiye mensup olursak olalım, daima adaletin, huzurun ve kardeşliğin yanındayız. Ayrıca herkesin bilmesini isteriz ki kimsenin huzurumuzu, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir. Devletimiz, bu hain olayın arkasında kim varsa bulup gerekli cezayı verecektir” diye konuştu.

TURGUT ÖZAL’I HATIRLATTI
Belediye Başkanı Mustafa Bıyık da Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 1988’de Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yapılan ANAP Büyük Kongresi’nde uğradığı silahlı saldırı olayını hatırlatarak, “Merhum cumhurbaşkanımız, zamanın başbakanı Turgut Özal, kürsüde konuşurken uğradığı hain saldırının ardından veciz bir ifade kullanmıştı. Bugün ben de aynısını tekrarlamak istiyorum. Allah’ın verdiği ömrü onun izninden başka alacak yoktur. Biz de ona teslim olmuşuz” dedi.

‘BU SALDIRI BİZİM ÇALIŞMA AZMİMİZİ EKSİLTEMEZ’
Saldırının, belediyenin parasını koruduğu için gerçekleştiğini savunan Başkan Bıyık, Yomra’nın birlikteliğini ortaya koyan herkese teşekkür etti. Bıyık, “1 hafta önce burada hain bir saldırıya uğradık. Ogün burada 4-5 kişi daha vardı. Belki bu kalabalık cenaze için toplanmak zorunda kalacaktı. Bu saldırı bizim çalışma azmimizi eksiltemez. 15 saat çalışıyorduk şimdi 20 saat çalışacağız. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağımıza, belediyenin 1 kuruşunu kimseye peşkeş çekmeyeceğimize ant içerek göreve başlamış insanız. Bundan sonraki süreçte de bu andımızın arkasında durarak çalışacağız. Bu saldırıya uğramamız, vermiş olduğumuz bu mücadeleden kaynaklanmaktadır” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Belediye binası önündeki kalabalık
-Yapılan ortak bildiri açıklaması
-Başkan Bıyık’a çiçek verilmesi
-Başkan Bıyık konuşma

Haber-Kamera: Fatih TURAN/TRABZON,(DHA)
=======================

BAKAN DÖNMEZ: SAMSUN’DA KARADA SİSMİK ARAŞTIRMA BAŞLIYOR

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Samsun’da karada 64 milyon TL tutarında bir yatırımla sismik araştırma yapacağız. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın, Karadeniz ve Batı Karadeniz’de sismik araştırma faaliyetleri var. Karadeniz sahil kentlerinde de sismik araştırmaları başlatıyoruz” dedi.
Samsun’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk olarak Samsun Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Dönmez, ardından Vali Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti. Kısa süren ziyaretin ardından Bakan Dönmez, Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Salonu’nda basına kapalı olarak düzenlenen ‘Samsun Enerji Koordinasyon’ toplantısına katıldı.  Geniş protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, “Samsun’da karada 64 milyon TL tutarında bir yatırımla sismik araştırma yapacağız. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın, Karadeniz ve Batı Karadeniz’de sismik araştırma faaliyetleri var. Karadeniz sahil kentlerinde de sismik araştırmaları başlatıyoruz. Samsun’a bu yıl içerisinde 64 milyon liralık AR-GE ayırdık. Karadan da inşallah müjdeleri paylaşırız. Aranmadık hiçbir yer kalmasın. Samsun için bu planı ayırdık” diye konuştu.

3 İLÇEYE DOĞAL GAZ MÜJDESİ
Samsun yatırımlarından da bahseden Bakan Dönmez, 3 ilçeye doğalgaz müjdesi vererek, “Samsun bölgenin parlayan yıldız kentlerinden birisidir. Sanayide, eğitimde, sağlıkta ve birçok alanda bölgenin lokomotif şehirlerinden birisi. Artık ülkeler ve şirketler yarışmıyor, şehirler de yarışıyor. Tatlı bir rekabet var. Şehitlerin enerjiye ihtiyacı var. Samsun’a yatırım 6.3 milyon TL iken, 2020’de 378 milyon TL yatırım yapıldı. Son 18 yılda ise bu şehrimize 3.82 milyar TL’lik yatırım yapıldı. Bu yatırımlar 2021 yılında da hızla devam edecek. Özel sektör hariç sadece elektrik, gaz ve kamu dağıtımda 330 milyon TL’lik yatırım planlıyoruz. Doğal gaz, Samsun’a 2005 yılında geldi. 17 ilçemizin 14’ü doğal gaz kullanıyor. Eksik mahalle ve sokaklar da var, onları tamamlayacağız. Asarcık’a, 2022 yılında doğal gazı vereceğiz. Salıpazarı ilçemiz de 2023 yılında kavuşacak. Ayvacık ilçemiz ise doğal gaz taşıma suretiyle özel şirket çalışma yapacak, bu çalışmaları önümüzdeki dönemlerde paylaşacağız. Samsun’da köylerimiz hariç doğal gaz kullanmayan yer kalmayacak” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bakan Dönmez’in Samsun Valiliği’ni ziyaretinden detaylar
-Samsun Enerji Koordinasyon Toplantısın’dan detaylar
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez toplantı sonrası açıklaması

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Oğuzhan UYSAL/SAMSUN,(DHA)
======================================

RUS SAVAŞ GEMİLERİ ÇANAKKALE BOĞAZI’NDAN GEÇTİ

ÇANAKKALE Boğazı’ndan geçen Rus Donanması’na ait 121 borda numaralı ‘Moskova’ ile 490 borda numaralı ‘Admiral Essen’ isimli savaş gemileri Ege Denizi’ne doğru yol aldı.
Marmara Denizi’nden dün saat 16.45 sıralarında Çanakkale Boğazı’na giriş yapan Rus Donanması’na ait 121 borda numaralı ‘Moskova’ ile 490 borda numaralı ‘Admiral Essen’ isimli savaş gemileri, boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu’nu dönükten sonra, saat 18.00 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir köyü dağındaki ‘Dur Yolcu’ yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen savaş gemileri, Ege Denizi’ne doğru yol aldı. Rus savaş gemilerine, güvenlik gerekçesiyle Türk Sahil Güvenlik Botu eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Rus Donanmasına ait 121 borda numaralı savaş gemisi ‘Moskova’ ile 490 borda numaralı ‘Admiral Essen’ isimli savaş gemilerinin Çanakkale Boğazı’ndan geçişi sırasında çekilen görüntüler.

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE,(DHA)
==================================

KÖPEKLERİN SALDIRDIĞI YAVRU AYI KURTARILDI 

BARTIN’ın Ulus ilçesinde köpeklerin saldırısına uğrayan yavru ayıyı yoldan otomobille geçen vatandaşlar kurtardı. Kontrolleri yapılan yavru ayı doğaya salındı.
Ulus’a bağlı Güneyören köyünde yaşayan Turhan Taşçı (34), otomobille ilerlediği sırada yol kenarında köpeklerin 3 aylık boz ayıya saldırdığını gördü. Otomobilden inen Taşçı, köpekleri kovalayarak, yavru ayıyı otomobilin bagajına yerleştirdi. Taşçı yavru ayıyı 10 kilometre uzaklıkta ki Ulus İlçe Jandarma Komutanlığına getirdi. Jandarma ekipleri durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Veteriner hekim Tolga Kandıralı tarafından ilk kontrolü yapılan 3 aylık dişi boz ayının sağlık durumunu iyi olduğu tespit edildi. Özel kafese yerleştirilen yavru ayı daha sonra ekipler tarafından doğaya salındı.
Köyden otomobille ilçeye geldiğini söyleyen Turhan Taşçı, “Amcamın oğlu ile otomobille giderken, yolun kenarında köpekler bir şeyi sıkıştırmış ısırıyorlardı. Bizde hemen arabadan indik. Köpekler bize doğru saldırmaya başlayınca bizde köpekleri kovduk. Daha sonra bir baktık orada yavru ayı vardı. Yavru ayı bize doğru koşturmaya başladı. Yavru ayı sanki ‘beni kurtarın der gibi’ bize doğru koşturmaya başladı. Bizde yavru ayıyı otomobilin bagajına koyarak, jandarmaya getirdik. Bir can kurtarmış olduk.ö dedi.
3 aylık dişi boz ayının sağlık durumunu iyi olduğunu belirten Veteriner Hekim Tolga Kandıralı, “Ayının sağlık durumu çok iyi, genel kontrollerini yaptık. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın köpeklerini kesinlikle salıvermemelerini istiyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yavru ayının otomobil bagajından alınması
-Ayının kafese konulması
-Kafesteki yavru ayı
-Otomobil bagajından görüntü
-Turhan Taşçı ile röp. 
-Hekim Tolga Kandıralı ile röp. 
-Ekipleri ayıyı doğaya salmaya gitmesi

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)
=======================

KAFASI KONSERVE KUTUSUNA SIKIŞAN KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, kafası konserve kutusuna sıkışan sokak kedisi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Yalıkavak Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir sokak kedisinin kafası konserve kutusuna sıkıştı. Durumu görenler itfaiyeye ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye ulaşan ekipler, aparat yardımıyla yaklaşık 10 dakikalık çalışma sonrası kutuyu keserek, kediyi kurtardı. Kurtarılan kedi, koşarak uzaklaştı. Kurtarma anları ise çevredeki vatandaşlar tarafında cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kafası sıkşan kedi
-İtfaiyenin müdahalesi
-Kurtarılan kedinin kaçması

Haber: Selçuk AKBAŞ/BODRUM(Muğla),(DHA)
==========================

TEI, YÜZDE 99.9 ARITIM SAĞLAYAN TESİSİ AÇTI

TÜRKİYE’nin yerli ve milli helikopter ile uçak motorlarını üreten TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), Eskişehir’deki yerleşkesinde yeni arıtma tesisini hizmete açtı. TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, tesisin yüzde 99.9 oranında arıtma sağladığını belirterek, “Arıtma oranını yüzde 99.9’a çıkardık. Büyükşehir belediyemizin ‘Kabul edilebilir, kanalizasyona verilebilir.’ dediği bir değer var. O limitin onda birine kadar indirdik. İçinde balıkların yaşayabileceği hale getirdik” dedi.
Türkiye’nin savunma sanayide ihtiyacı olan ve aralarında genel maksat helikopteri ile insansız hava aracının (İHA) da bulunduğu araçların motor üretimini Eskişehir tesislerinde gerçekleştiren TEI, yeniden modernize edilen atık su arıtma tesisini hizmete açtı. Atık su tesisi tanıtım programına Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik katıldı. Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, tesisle ilgili bilgi aldıktan sonra çalıştırarak atık su tesislerini hizmete aldı.
TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, TEI’nın Eskişehir’de sıfır atık belgesini alan ilk tesis olduğunu ifade ederek, “Bu tesisi kurarak daha da modernize ettik. Arıtma oranını yüzde 99.9’a çıkardık. Büyükşehir belediyemizin ‘kabul edilebilir, kanalizasyona verilebilir’ dediği bir değer var. O limiti 10’da 1’e kadar indirdik. İçinde balıkların yaşayabileceği hale getirdik. Bu tesisi kurmamızın sebebi, aynı zamanda bu riskleri de azalttı. Bu tesisle beraber 2.5 kilometre borulama yaptık. Tesisimizin değişik yerlerindeki atıkları tek bir merkeze topladık. Eskiden bir ön arıtma yapıp merkeze getiriyorduk, orada bertaraf ediyorduk. Şimdi hepsini buraya getirip optimum oranda birbirleri ile reaksiyona sokarak kimyasal kullanımını da azalttık. Maliyetimizi de azalttık. Arıtma yüzdesini de yüzde 99.9’a kadar çıkarttık” dedi.

ÇİM VE SEBZE ATIKLARINDAN TOPLANTI MASASI
TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, TEI Eskişehir yerleşkesindeki bir toplantı odası, hem atık malzemelerin değerlendirilmesi hem de şirket içi çevre yönetimine dair farkındalık oluşturmak maksadıyla atıklardan imal edildiğini söyledi. Toplantı odasında kullanılan çevreci masanın yemekhane ve bahçeden alınan, 270 kilogramlık çim ve sebze atıkları değerlendirildiğini anlatan Prof. Dr. Akşit, “Toplanan atık malzemeler kurutularak bir kalıba yerleştirilmiş ve masanın tablası oluşturulmuştur. 270 kilogramlık organik atıklardan oluşturulan toplantı masası, bu kapsamda bir dönüşüm faaliyetiyle üretilen ilk uygulamalardan biridir. Odada kullanılan saksılar, 25 metrekarelik atık halıların cinslerine göre sınıflandırılması, plastik kısımların tabanlardan ayrılması ile oluşturulmuş olup bu uygulama sayesinde 35 kilogram hammadde tasarrufu sağlanırken, 2 metreküplük su kirlenmesi ile 110 kilogramlık karbondioksit salınımının önüne geçilmiştir. Aynı odada kullanılan çevreci çerçeveler ise son tüketim tarihleri geçmiş bakliyattan imal edilmiştir” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Vali Ayyıldız’ın gelişi ve karşılanması
-Atık arıtma tesis açılışı
-TEI Genel Müdürü Akşit’in açıklaması
-Vali Ayyıldız’ın tesisi hizmete alması
-Atıklardan imal edilen toplantı masası
-Toplantı odası
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)
==================================

TEKİRDAĞ’DA ‘LAVANTA GÜNLERİ’

TEKİRDAĞ’da 2 gün sürecek ‘Lavanta Günleri’ başlarken, Vali Aziz Yıldırım, herkesi etkinliğe katılmaya davet ettiklerini söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 2 günlük ‘Lavanta Günleri’ başladı. Mor tarlalardaki etkinliğe ilk gün Vali Aziz Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç ile kent sakinleri katıldı. Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, mor tarlalarda fotoğraf çektirildi. 
Vali Aziz Yıldırım, lavantanın son yıllarda ülkede ekim alanlarının genişlediğini belirterek, “Aynı zamanda aromatik bir bitki. Yine bütün dünyada tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikle bu pandemi döneminde çok fazla revaçta olduğunu, müşteri bulduğunu biliyoruz hepimiz ama tabi ki lavanta bizim geleneksel bitkilerimizden bir tanesi. Lavanta kokusu her zaman evlerde tercih edilen bir kokuydu. İlimizde aslına bakarsanız çok geniş alanlarda lavanta dikiliyor, ekiliyor ve bundan faydalanılıyor. Bunu yeterince tanıtmadığımızı düşünmüştük sonrasında bu tarz bir etkinlik yaptık. Bugün burada hava birazcık hafif de olsa yağıyor, buna rağmen arkadaşlarımız burada, vatandaşımız burada. Bu bizim için oldukça sevindirici. Yol üzerinden gelip geçen vatandaşlarımızın da lavanta tarlalarına girerek resim çektirdiklerini biliyoruz. Artık düğün fotoğrafları, nişan fotoğrafları, özel gün fotoğrafları lavanta mevsiminde lavanta tarlalarında da çok güzel bir şekilde yer alıyor, çok güzel kareler veriyor. Bunun için biz buraya da bekliyoruz. Ülkemizin cennet vatanımızın birçok noktasında lavanta şenlikleri düzenleniyor, bizim de burada bugün başladı. 2 gün daha bu şekilde devam edecek. Gelen misafirlerimizi bekliyoruz, hepsini güzel anlar bekliyor” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Vali Aziz Yıldırım’ın gelişi
-Halk oyunları gösterisi
-Tarlada fotoğraf çektirenler
-Tarlalardan detaylar
-Vali ve eşinin fotoğraf çekimi
-Vali Yıldırım’ın açıklaması
-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)
=========================

SİVAS’IN MÜZİK KÜLTÜRÜ UNESCO YOLUNDA

SİVAS Belediyesi tarafından UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Programı çerçevesinde müzik alanında hazırlanan başvuru, Türkiye’den en başarılı 2 dosya arasına girerek, Paris’teki genel merkeze sunulmaya hak kazandı.
Bu yıl Ocak ayında Sivas Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ortaklığında 2021 Yılı UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı programı için müzik alanında hazırlanan dosya, UNESCO Türkiye Milli Komisyon desteğiyle kurumun Paris’teki genel merkezine sunuldu. ‘Aşıklar- ozanlar şehri’ olarak anılan Sivas, repertuvardaki türkü sayısı, yetiştirdiği değerler, müzik enstrümanı yapım kültürü, resmi ve amatör koroları, müzik eğitimi veren kurumları, kültür merkezleri, çeşitli halk oyunu formlarından oluşan dosyası ile beğeni kazandı.
Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Divriği Ulu Cami gibi uluslararası tesciller ile Sivas müziklerinin de bilinirliğini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Bilgin, “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 2021 Yılı çağrısına müzik alanında hazırladığımız dosya Türkiye’de en başarılı ilk iki dosya arasına girerek UNESCO Türkiye Milli Komisyonu desteği ile Paris’e gitmeye hak kazandı. ‘Aşıklar ve ozanlar şehri’ Sivas’ın uluslararası tescili ve müzik alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmesi adına hazırlanan kapsamlı dosyamızı mayıs başında Ankara’ya sunmuştuk. Şu an itibari ile UNESCO Türkiye Komisyonu’nun destek yazısını almayı hak eden ilk iki şehir arasına girmiş olmanın sevincini ve haklı gururunu yaşıyoruz. Müzik ve kültür endüstrisi üzerine güçlü bir 4 yıllık eylem planı hazırladık” dedi.

‘HEDEFİMİZ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK’ 
Yaratıcı müzik şehri olma yolunda hedeflerini açıklayan Başkan Bilgin, “‘Aşıklar ve ozanlar şehri’ Sivas’ın kültürel kodlarındaki en önemli yapı taşlarından olan müziği şehrin yerel kalkınma stratejilerinden biri haline getirerek bu başvuruyu yapmaya karar vermiştik. Başvurudaki hedefimiz, bu kıymetli değeri gelecek nesillere aktarabilmek, şehrimizin ulusal ve uluslararası mecrada görünürlüğü ve tanınırlığını artırmaktı. Dosyamızın Paris’ten de olumlu sonuç alacağına inanıyoruz. Çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz. Bu süreçte, sonuç odaklı iş birliği nedeniyle Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na, üniversitelerimize, ilgili kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Basın toplantısı
-Başkan Hilmi Bilgin’in açıklamaları

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS,(DHA) 
===========================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!