Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

KAYIP DOKTORU 100 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ ARIYOR (2)
AKUT GENEL BAŞKANI RECEP ŞALCI, ARAMA FAALİYETLERİNİ ANLATTI 

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde evde ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Doktor Uğur Tolun’u arama çalışmalarının 3’üncü günü havanın kararması ve yoğun kar yağışının başlaması nedeniyle sonlandırıldı. Ekipler yapılacak toplantının ardından bugün sabah saatlerinde Tolun’un olabileceği muhtemel yerlerde arama faaliyetlerine devam edecek. 
Arama çalışmalarının arazi şartları nedeniyle güçlükle devam ettiğini belirten AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı, “Bugün arazi koşulları düne göre biraz daha zordu, özellikle bazı bölgelerde kar 30 santime kadar yükseliyordu. Bu da hem aramayı zorlaştırdı hem de ekiplerin intikalini zorlaştırdı ama gelen ekipler bugün gerçekten donanımlıydı. Sabah yaptığımız toplantı ile birlikte AFAD’ın koordinasyonunda tüm ekipleri koordinasyon içinde çalışmaya başladı. Özellikle emniyet ve jandarma şehirdeki olası kameralardan görüntü almaya çalıştı. Arama kurtarma ekipleri de dağlık bölgede aracın girebileceği bütün yolları, patikaları hepsini tek tek aradı. Kartepe bölgesi bugün çok yoğun bir arama tarama faaliyetiyle bitirildi. Çalışmalar yarın devam edecek ama bu gece yoğun bir kar yağışı bekliyoruz umarım yarın çok fazla kar yağışı olmadan araçlarımızın ilerleyebileceği, arama faaliyetlerimizi devam ettirebileceğimiz bir hava koşulu olur” dedi. 

“ASILSIZ İHBARLAR EKİPLERİN KOORDİNESİNİ BOZUYOR” 
Arama faaliyetleri sırasında gelen asılsız ihbarların işleri zorlaştırdığını belirten Recep Şalcı, “Bugün bulmak istiyorduk, ümitliydik ama nereye gittiysek bir sonuç bulamadık. Kartepe’de yarın yapacağımız çalışmalarla doktorumuzu bulmayı ümit ediyoruz. Bir sürü ihbar geliyor ve gün geçtikçe de bu ihbarların sayısının artacağını tahmin ediyoruz. Bugün gelen ihbarlar da asılsız ihbarlardı. Vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz. Konu hakkında bilgileri varsa tabii ki paylaşsınlar ama asılsız ihbarlar ekiplerin koordinasyonunu bozuyor. Ekiplerin yönünü değiştirip o ihbara gönderiyoruz dolayısıyla zaman kaybediyoruz. Bu nedenle eminseler, bununla ilgili bilgileri varsa paylaşsınlar ve bu konuda biraz daha titiz olmalarını istiyorlar” diye konuştu.   
“KARTEPE?DE OLMAMA İHTİMALİ DE VAR” 
Arazide yapılan fiziki aramaların dışında masa başında da çalışmaların devam ettiğini ifade eden Recep Şalcı şöyle konuştu: 
“Kartepe’de Kuzuyayla civarındaki her yer tarandı. Balaban yolu tarandı, Nusretiye’den gelen yol tarandı hatta AFAD ekipleri botla Sapanca Gölü’nün kıyılarını taradı yani bir tabir vardır yer yarıldı da içine girdi diye bugün biraz öyle oldu. Tabii Kartepe’de olmama ihtimali de var. Emniyet güçleri kameralardan çalışmalarını hala sürdürüyorlar. Bu arama kurtarma çalışmalarıyla iyi bir sonuca varacağımızı ümit ediyorum”    

“BÜTÜN ŞEHİR DOKTORUMUZU BULMAK İÇİN SEFERBER OLDUK”
Arama faaliyetlerine katılarak, ekiplere bölge hakkında bilgiler veren Maşukiye Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Ejderoğlu kar yağışının kendilerini çok olumsuz etkilediklerini belirterek, “Şartlar çok zor, kar yağışı çok zorluyor. Ormanlık arazide çalışıyoruz. Tabiri caizse bütün şehir, bütün Kartepe doktorumuzu bulmak için seferber olduk. AFAD, JAK timleri de burada hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz. Şu anda kar kalınlığı zirvede yaklaşık 70 santimetreyi buldu. Sakarya il sınırından Kocaeli il sınırına kadar bakmadığımız yayla kalmadı. Her ağacın dibine baktık desek yeridir. Umutlarımız yavaş yavaş tükeniyor ama yarın kaldığımız yerden çalışmalara tekrar devam edeceğiz. Bu iki günlük kar yağışı muhtemelen bizim çalışmalarımızı biraz daha zorlayacak samanlıkta iğne arıyoruz. Hocamız doğayı seven bir insan, bölgeyi bilen, gezmeyi seven bir insan. Bölgeyi çok iyi bilen bir insan, akıllı da bir insan. Bir yere sığınmış olabilir duyan veya gören varsa lütfen bizlere haber versin” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Doktor Uğur Tolun’un evinin önünden görüntüler 
-Güvenlik kameralarında son görüldüğü yerde anons 
-AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı ile röportaj 
-Maşukiye Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Ejderoğlu ile röportaj 
-Arama çalışmalarından dron görüntüsü 
-Detaylar 

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU /KARTEPE(Kocaeli),(DHA) 
=====================================

BURSA’DA YOĞUN KAR, HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

BURSA’da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar, kent merkezi ve ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi.
Bursa kent merkezi ve ilçelerinde akşam saatlerinde yoğun kar yağışı başladı. Kısa sürede park, bahçe ve yollar beyaza büründü. Hava sıcaklığı sıfırın altında 2 dereceye kadar düşerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kar yağışının kent genelinde bugün de devam etmesi bekleniyor. Kar kalınlığı 11 santimetreye ulaşırken, bazı araç sürücüleri yolda zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yolları tuzlama ve açma çalışmalarına başladı.

KAR YAĞIŞI KAZAYA SEBEP OLDU
Bursa’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini artırarak devam etti. Kent merkezi ve ilçelerde etkili olan yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Bursa- Ankara karayolu Avarlar Kavşağı mevkisinde yoğun kar yağışının etkisiyle kontrolden çıkan TIR, bariyerlere çarparak durdu. Kazada, sürücü hafif şekilde yaralanırken, yolda uzun araç kuyrukları oluştu. 1 saatlik çalışmanın ardından yol, kontrollü olarak trafiğe açıldı.

ARAÇLARIN ÜSTÜNE AĞAÇ DEVRİLDİ
Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi Ege Sokak’ta yoğun kar yağışı nedeniyle bir ağaç, iki otomobilin üzerine devrildi. Üzerinde biriken kar kütlesinin ardından kökünden devrilen ağaç park halindeki iki otomobilde maddi hasar oluşturdu.  Araç sürücüleri durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.  İtfaiye ekipleri, devrilen ağacı elektrikli testere yardımıyla parçalara ayırarak, otomobillerin üstünden kaldırdı.

AMBULANS İÇİN YOL TEMİZLENDİ
Kestel ilçesi Gözede Mahallesi’nde rahatsızlanan bir hasta için yola çıkan ambulans, yoğun kar yağışı nedeniyle karla kapanan yolda ilerleyemedi. Durumun haber verilmesi üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yolda kar kürüme çalışması yapıldı. Açılan yolda ilerleyen ambulans, mahalleden aldığı hastayı sağlık merkezine ulaştırdı.
Ekiplerin yol açma videosunu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımda,  “Kestel, Gözede Mahallemizde ambulansın yolunu açıyoruz. Önceliğimiz sağlık, önceliğimiz vatandaşımıza hizmet” ifadelerine yer verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Karlı yollardan ve araçlardan görüntüler
-Yürüyen insanlardan görüntüler
-Detaylar
+++
-Kaza yapan TIR’dan detaylar
-Kaza yerinde oluşan trafikten detaylar
+++
-Devrilen ağaçlardan görüntüler
-İtfaiye ekiplerinden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Muammer İRTEM-Yavuz YILMAZ /BURSA,(DHA)
==========================

BALIKESİR- SAVAŞTEPE KARAYOLU, ‘KAR’ NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI

BALIKESİR’in Savaştepe ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayarak etkisini artıran kar yağışıyla Balıkesir- Savaştepe karayolu trafiğe kapandı.
Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı, Balıkesir’de de öğle saatlerinde başladı. Kar nedeniyle çok sayıda araç, Savaştepe- Balıkesir kara yolunda mahsur kaldı. Araçlarıyla yolda kalan sürücülerin yardımına Savaştepe Belediyesi’ne ait ekipler koştu. Ekipler, iş makinaları ile yolda kalan araçları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede, ayrıca yol açma ve tuzlama çalışmalarına da başlandı.
Öte yandan Balıkesir’in Savaştepe ilçesine bağlı kırsal mahallelerin yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe ile bağlantısı kesildi. Başta Savaştepe ilçesi olmak üzere, Bigadiç, İvrindi, Sındırgı ve Dursunbey ilçelerinde çok sayıda kırsal mahalle yolunun kapalı olduğu ve ilçelerle bağlantısının kesildiği öğrenildi. İlçe belediyeleri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinalarıyla kapanan yolların açılması için çalışmalar sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Kar yağışından görüntü
Yolda kalan TIR ve araçlar
İş makinası ile kurtarma çalışmaları
Yoldan görüntü
Genel ve detaylar

Haber: Alper ÇOBANOĞLU /SAVAŞTEPE(Balıkesir),(DHA)
======================

KÜTAHYA’DA, KAR ULAŞIMI AKSATTI

KÜTAHYA’da dün akşam saatlerinde başlayıp, gece etkisini artıran kar kenti beyaza bürürken, ulaşımda aksamalara neden oldu.
Kütahya’da akşam saatlerince başlayan kar, gece yarısı etkisini arttırdı. Hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceye kadar düşerken, kar yağışının ardından kent beyaza büründü. Yoğun kar yağışının ardından Kütahya-Eskişehir karayolunun kapanmaması için karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Kütahya Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Eskişehir, Tavşanlı ve Afyonkarahisar polis denetleme noktalarını ziyaret ederek çalışmaları yerinde denetledi. Koç, trafikteki sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda da bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kamyonların geçişi
-Polisin depolama yapması
-Kamyoncunun röportajı
-Kent merkezinden görüntü
-Karayollarının kar küreme çalışması
-Emniyet Müdürünün denetimi

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ /KÜTAHYA,(DHA)
=========================

SINDIRGI’DA ETKİLİ OLAN KARDA, ARAÇLAR YOLDA KALDI

BALIKESİR’in Sındırgı ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar sonrası bazı araçların yolda kalmasıyla kapanan Sındırgı-Akhisar yolu, kar küreme ve tuzlama çalışmalarının ardından araçların çekilmesiyle yeniden trafiğe açıldı.
Sındırgı ilçesinde akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Sındırgı- Akhisar yolunda bazı araçlar kar nedeniyle yolda kaldı. Trafiğe kapanan yolda, kar küreme ve tuzlama çalışmaları başlatıldı. Çalışmalara, Sındırgı Belediyesi ekiplerinin yanı sıra karayolları ekipleri de destek verdi. Birkaç saatlik çalışmanın ardından yol, yeniden trafiğe açıldı. Ekiplerin yolun açık kalması için çalışmalara aralıksız devam edeceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kar yağışı
-Yolda kalan araçlar
-Ekiplerin çalışmaları
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Necip KARATUNA /SINDIRGI(Balıkesir),(DHA)
============================

FETHİYE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

MUĞLA’nın Fethiye ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, yollarda su birikintileri oluştu. 
İlçede etkili olan sağanak nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi Çarşı Caddesi’ndeki iş yerlerini su bastı.Tuzla ve Taşyaka Mahallelerinde yollarda su birikintileri oluştu. Taksiler ve sokağa çıkma kısıtlamasından muaf vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı cadde ve sokaklar sular altında kalırken logar kapakları tıkandı. Ekipler ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Caddelerin sular altında kalmasından detay
-Logar kapağından çıkan su görüntüsü

Haber-Kamera: Aykut KURT /FETHİYE(Muğla),(DHA)
======================

BURSA’DA PLASTİK FABRİKASINDA YANGIN

BURSA’da plastik enjeksiyon üreten fabrikanın depo kısmında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.
Nilüfer ilçesine bağlı merkez Tahtalı Mahallesi’nde plastik enjeksiyon üretimi yapan bir fabrikanın depo bölümünde, dün saat 20.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek, tüm depoyu sardı. İhbar üzerine fabrikaya çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. 8 itfaiye aracı ile 24 personelin müdahale ettiği yangın, ekiplerin 1 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı. Yangında fabrikanın depo kısmındaki ürünler kullanılamaz hale gelirken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Fabrikadan görüntü
Yükselen dumanlar
İtfaiyenin müdahaleleri
Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Muammer İRTEM /BURSA,(DHA)
===========================

MALATYA’DA DİNİ NİKAHLI ÇİFT, BOĞAZLARI KESİLMİŞ HALDE ÖLÜ BULUNDU

MALATYA’da, dini nikahlı Hüseyin Ördek (46) ve Nergis Beyaz (32) çifti, bıçakla boğazlarından kesilmiş halde evlerinde ölü bulundu. Polis, olayda kullanıldığı tahmin edilen bıçağı evde bulurken, çiftin, birbirlerini bıçakla öldürmüş olabileceği ileri sürüldü. Çiftin ölüm kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsilerinin ardından ortaya çıkacak.
Olay, dün akşam saatlerinde Yavuzselim Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarında meydana geldi. 4 katlı apartmanın en üst katında birlikte yaşan dini nikahlı Hüseyin Ördek ve Nergis Beyaz’ın 7 yaşındaki çocuklarının bağırma sesleri üzerine gelen komşular, çifti boğazları kesilmiş halde kanlar içerisinde yatarken buldu. Komşular, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerinde kalbi duran çift, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alınan çift, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olay yerine gelen polis ekiplerince olayda kullanıldığı düşünülen bıçak bulunurken, çiftin kavga ederek birbirlerini bıçakla öldürdüğü iddia edildi. Olay sonrası 7 yaşındaki çocuk ise Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) koruma altına alındı.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Binadan görüntü
Polis ekiplerinden görüntü
Olay yeri ekiplerinin dairedeki incelemeleri
Genel ve detaylar
Hastaneden detaylar

Haber-Kamera: Taha AYHAN /MALATYA,(DHA)
=======================

MANTAR TOPLAMAYA GİTTİĞİ DAĞLIK ALANDA FENALAŞARAK ÖLDÜ

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde arkadaşıyla mantar toplamak için gittiği dağlık alanda fenalaşan Yakup Yıldız(58) öldü.
Çiftlik Mahallesi’nde yaşayan emekli belediye işçisi 1 çocuk babası Yakup Yıldız, dün öğle saatlerinde arkadaşıyla mantar toplamak için dağlık alana gitti. Bir süre sonra fenalaşarak yere yığılan Yıldız için arkadaşı yardım talebinde bulundu. İhbar üzerine olay yerine UMKE, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekiplerin yaptığı kontrolde, Yıldız’ın öldüğü belirlendi. Cumhuriyet savcısının incelemenin ardından Yıldız’ın cenazesi, Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan ilk incelemeye göre Yıldız’ın kalp krizinden öldüğü belirlendi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Yakınlarından görüntü
Cenaze arabasına koyuluşu

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

KARDA KAYAN KAMYONET DEREYE YUVARLANDI: 6 YARALI 

DÜZCE’de kar nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyonetin, dere yatağına yuvarlandığı kazada 6 kişi yaralandı.
Kaza, dün gece saatlerinde Beyköy Beldesi Samandare yolu üzerinde meydana geldi. Samandere köyü istikametine giden Ümit Can yönetimindeki 54 ANN 999 plakalı kamyonet, yoğun kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu 20 metrelik şarampolden Uğur Suyu deresine yuvarlandı. Kazada sürücü Ümit Can, Handan Aktürk, Berrak Aktürk, Yaprak Aktürk, Derin Can ve Cansu Usta yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri, yaralıları sedyeye koyarak dere yatağından yola çıkardı. Yaralanan 6 kişi yapılan ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Kaza yapan aracın görüntüsü 
Yaralıların halatlarla yukarı çekilmesi 
Sağlık ekiplerinin müdahalesi 
Jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerinin görüntüsü detaylar 

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,(DHA) 
==========================

OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI; YARALILARA, LASTİK DEĞİŞEN KURYELER MÜDAHALE ETTİ

SAMSUN’da sürücüsünün kontrolünden çıkarak 70 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobildeki 4 kişi yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi, kaza yerine yakın bölgede patlayan motosiklet lastiğini değişmeye çalışan kuryeler yaptı.
Kaza, dün saat 19.00 sıralarında Atakum ilçesi Kocadağ mevkisinde meydana geldi. Kimliği belirsiz sürücü yönetimindeki 34 SLG 12 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak 70 metrelik uçurumdan taş ocağına yuvarlandı. Kazada devrilen otomobildeki 4 kişi, yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi, kaza yerine yakın bölgede patlayan motosiklet lastiğini değişmeye çalışan kuryeler yaptı. Yaralıları araçtan çıkaran kuryeler, sağlık ekiplerine bilgi verdi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazayla ilgili, jandarma ekiplerince soruşturma başlatıldı.

‘İNSANLIK GÖREVİMİZİ YAPTIK’
Kazaya arkadaşlarının patlayan motosiklet lastiğini değiştirmek için geldikleri sırada şans eseri tanık olduklarını anlatan Hakan Akyol, “Sesi duyunca bir aracın uçtuğunu anlayarak bölgeye geçtik. Yaralı kardeşlerimizi araçtan çıkarıp ambulansa haber verdik. Biz insanlık görevimizi yaptık, inşallah durumları iyidir” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza sonrası vatandaş kamerası görüntüleri
-Moto kurye Hakan Akyol röportajı
-Moto kurye Fatih Sakar röportajı
-Devrilen araçtan detaylar

Haber-Kamera: Tayfur KARA-Hüseyin KALAY /SAMSUN,(DHA)
====================================

REFÜJE ÇIKIP, AĞACA ÇARPAN LÜKS OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİ YARALANDI

ANTALYA’da, lüks otomobilin refüje çıkıp ağaca çarptığı kazada 2 kişi hafif yaralandı. Piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan otomobil ise kullanılamaz hale geldi.
Kaza, dün saat 20.00 sıralarında Konyaaltı ilçesinde meydana geldi. Kadir Özbey yönetimindeki ZH-894175 yabancı plakalı otomobil, Atatürk Bulvarı’ndan şehir merkezi istikametine giderken, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu, ilk olarak refüje çıktı, daha sonra ağaca çarparak diğer şeritte durabildi. Sürücü Özbey ve yanındaki Ayhan Aslan otomobilde sıkışırken, ihbarla olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları ile kurtarıldı. Hafif yaralı olan Kadir Özbey ve Ayhan Aslan hastaneye kaldırıldı. Sürücü Özbey’in kullandığı lüks otomobilin piyasa değerinin yaklaşık 4 milyon TL civarında olduğu öğrenildi.
Kazayı gören Can Erişen, “Araç çok süratli bir şekilde refüje çıktı. Önce ağaca çarptı, o esnada aracın önü havaya kalktı ve öyle durduktan sonra yere düştü. Herkes geldi yardımcı oldu. Ambulansla hastaneye götürüldüler” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Otomobil detay
-Vatandaşlar detay
-Polis detay
-Olay yeri detay
-Cep telefonu görüntüleri
-Görgü tanığı Can Erişen röportaj
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)
=========================

ANKARA’DA CADDEDE POMPALI TÜFEKLE RASTGELE ATEŞ AÇTI

ANKARA’nın Çubuk ilçesinde caddede elinde pompalı tüfekle rastgele havaya ateş açan kişi, çevrede paniğe neden oldu. Polisin ikna çalışmaları sonucu tüfeği yere bırakan şüpheli, gözaltına alındı.
Kimliği henüz öğrenilemeyen vatandaş, kororanvirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokak kısıtlamasına rağmen elinde pompalı tüfekle dışarıya çıkıp, Atatürk Caddesi’nde rastgele havaya ateş açmaya başladı. Bu sırada çevrede büyük panik yaşadı. Çevredekiler, kendilerini korumaya aldı. Haber verilmesiyle gelen polis ekipleri, çevrede önlem alıp, elinde silah bulunan vatandaşı ikna etmeye çalıştı. Ancak şüpheli, caddede bağırıp, yine havaya ateş etti. Bir süre sonra da elindeki silahı bırakıp, yere çökerek teslim oldu. Polis ekipleri, vatandaşı gözaltına alarak karakola götürdü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay anından görüntü
-Vatandaşlardan görüntü
-Polis teslim alırken görüntü
-Detaylar

Haber: Müfit ONBAŞI /ÇUBUK(Ankara),(DHA)
========================

TARSUS’TA ÇAYDA BİNLERCE BALIK TELEF OLDU

MERSİN’in Tarsus ilçesindeki Berdan çayında binlerce balık telef oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, balık ölümlerinin nedenini belirlemek için sudan ve ölü balıklardan numune alarak, incelenmek üzere laboratuvara götürdü.
İlçeye bağlı Egemen ve Kulak mahalleleri arasından geçen Berdan çayında binlerce balık telef oldu. Durumu fark eden vatandaşlar, yetkililere bildirdi. Bunun üzerine bölgeye gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisliği ekipleri, incelemede bulundu. Ekipler, sudan ve telef olan balıklardan örnekler alarak incelemek üzere laboratuvara götürdü.
Egemen Mahallesi Muhtarı Aydan Koyuncu, ?Balık ölümlerinin nedenini bilmiyoruz, incelemenin sonucunu merak ediyoruz? dedi.
Amatör balıkçı Deniz Dağlıhan ise, ?Sabah geldiğimizde böyleydi, yazık, binlerce balık telef olmuş. Bu balıkları vatandaş yiyor, sağ olsun ekipler geldi, incelemek üzere örnek aldılar, gerekenin yapılmasını istiyoruz? diye konuştu.
Amatör balıkçı Ayhan Güneri de, ?Normalde bu ırmağın suyu çok berrak zaten. Berdan çayı burası ve şeffaf olur, balıkları da güzel olur. Sabah geldik, resmen katliam olmuş. Umarım nedeni bulunur. Bu balıkları insanlar yiyor, eğer bu balıklardan toplayan varsa yemesinler, içinde kimyasal mı var, başka bir şey mi var bilmiyoruz? ifadesini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Nehirden görüntü
-Ölü balıklardan görüntü
-Muhtar Aydan Koyuncu ile röp
-Deniz Dağlıhan ile röp
-Ayhan Güneri ile röp

Haber-Kamera: OKAN ÇALIŞKAN /TARSUS(Mersin),(DHA)
============================

ŞELALEDE ÖLEN BALIKLAR DENİZDE MARTILARA YEM OLDU

ANTALYA’da Düden Şelalesi’nde başlayan kötü koku ve balık ölümleri, tarihi Cırnık Köprüsü’ne kadar ulaştı. Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü noktada ise dün ölü balık yığınlarında martı yoğunluğu olduğu görüldü.
Antalya’da geçen günlerde Düden Şelalesi’nde başlayan kötü koku ve köpürmenin ardından başlayan balık ölümleri tarihi Cırnık Köprüsü’ne kadar ulaştı. Kirlenen su sebebiyle binlerce balık telef olup su yüzüne çıkarken, can çekişen balıkların ise oksijen almaya çalıştığı görüldü. Dün, Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü noktada ise kötü koku ve ölü balık yığınlarından dolayı martı yoğunluğu gözlendi. Denizin üzerinde sürekli uçan martılar ölü balıklarla beslendi.

‘BU DURUMDAN HOŞNUT DEĞİLİZ’
Senelerdir şelalenin döküldüğü yere yakın oturduklarını ifade eden bölge sakinlerinden Atalay Alamur, “İlk defa böyle bir şeye şahit oluyoruz. 10 gün önce de buradan geçerken bu duruma benzer bir durum yaşadık, su da kirlilik vardı. Arkasından da birkaç gündür malum durum yaşanıyor. Zaten martılar da burada artmış durumda, ölü balıklarla besleniyorlar. Biz bu durumdan hiç hoşnut değiliz. Çok ağır bir koku vardı ama biraz azaldı. Çok fazla balık ölüsü var” dedi.

‘ÖLÜ BALIKLARI GÖRMEYE BAŞLADIK’
6 yıldır Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü alanda bulunan işletmede çalışan Şahin Turan, “Yaklaşık 2 hafta önce bir kez daha köpüklü su gelmeye başlamıştı ve bitmişti. 1 hafta önce de daha fazla köpüklü su gelmeye başladı ve bunun sonucunda ölü balıkları görmeye başladık. Martılar şelalenin denize döküldüğü yerin orada balıkları yemeye başladı” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şelale genel detay
-Martılar detay
-Martıların suyun üzerinde detay
-Denizde köpük detay
-Fotoğraf çeken turistler detay
-Atalay Alamur röp
-Şahin Turan röp2
-Şelale üzerinde drone görüntüleri
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN-Mehmet KILIÇASLAN /ANTALYA,(DHA)
===========================================

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA, ÜZERİNDE UYUŞTURUCUYLA YAKALANDI

EDİRNE kent merkezinde, sokağa çıkma kısıtlamasında bekçilerin durdurduğu motosikletin sürücüsü M.Ö.’nün üzerinden uyuşturucu madde ve hassas terazi çıktı. Yakalandığı sırada uyuşturucuları etrafa saçarak görevlilere direnen M.Ö., gözaltına alındı.
Edirne kent merkezinde görev yapan bekçiler, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında Talatpaşa Mahallesi’nde bir motosikletliyi durdurmak istedi. Bekçileri görür görmez motosikletten inerek üzerindekileri etrafa saçan M.Ö., üst araması yapılmak istenince görevlilere zorluk çıkardı. M.Ö.’nün etrafa saçtıkları paketlerin fişekler halinde sarılmış metamfetamin olduğu belirlendi.
Bekçilerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri geldi. Ekipler, etrafa saçılan uyuşturucu maddeleri topladı. Gözaltına alınırken de direnen M.Ö., daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Emniyet güçlerinin şahsı etkisiz hale getirmesi
-Etrafa saçtığı uyuşturuculardan detay
-Uyuşturucuların toplanması
-Üzerinden çıkan hassas teraziden detay
-Zanlının üst araması
-Polis ve bekçilerin etrafta uyuşturucu araması
-Yakalanan zanlının ekip arabasına götürülmesi
-Zanlının kullandığı motosikletten detay
-Olay yerinden geniş detay

Haber-Kamera: Resul ORUÇOĞLU /EDİRNE,(DHA)
============================

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA RESTORAN ÖNÜNDEKİ KLİMA MOTORU HIRSIZLIĞI KAMERADA

AYDIN’ın Nazilli ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasında kağıt toplayıcılığı yapan kimliği belirsiz 2 kişi, pandemi nedeniyle kapalı bulunan bir restoranın bahçesindeki klima motorunu çaldı. Bu anlar, iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken, şüphelilerin güvenlik kamerasının yönünü değiştirerek, rahat tavırlarla hareket etmesi dikkat çekti.
Olay, 4 Ocak’ta, sokağa çıkma kısıtlamasının sürdüğü 04.30 sıralarında Devlet Karayolu üzerinde bulunan bir restoranda yaşandı. Ali Kayaoğlu’nun işlettiği restoranın önüne motosiklete bağlı kağıt toplama aracıyla gelen 2 şüpheli, iş yerinin bahçesinden çaldıkları klima motorunu araçta bulunan çuvalın içine koyup, kaçtı. Hırsızlık anı ise iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı.

KAMERALARIN YÖNÜNÜ ÇEVİRDİLER
İş yerine ait iki farklı kameraya yansıyan görüntülerde, şüpheliler, hurda ve kağıt topladıkları motosikletle iş yerinin önünden geçip, bir sokağa giriyor. Bir süre sonra aynı sokaktan çıkarak motosikletle ters yönde ilerleyip, restoranın önüne park ediyor. Arka tarafta oturan kişi motosikletten indikten sonra, eliyle iş yerine bakan kameranın yönünü yola doğru çevirdikten sonra, restoranın bahçe kısmına girerek klima motorunu söküyor. Yönü değiştirilen kameraya rağmen görüntülere yansıyan hırsızlar, daha sonra söktükleri klima motorunu, motosikletin arkasına bağladıkları iki tekerli araçta bulunan çuvalın içine koyduktan sonra geldikleri yöne doğru giderek, gözden kayboldu.

İKİNCİ KEZ SOYULDU
Olayın ardından polise ihbarda bulunan iş yeri sahibi Ali Kayaoğlu, iş yerine, geçen yıl haziran ayında yine motosikletli iki hurdacı tarafından girildiğini ve yaklaşık 20 bin lira değerinde buz kırma makinesi ile birçok mutfak eşyasının çalındığını ve bu zamana kadar da hırsızların bulunamadığını belirtti. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber-Kamera: Murat GÜRKAN /NAZİLLİ(Aydın),(DHA)
=========================

KIRŞEHİR’DE SAHTE ALTIN SATAN DOLANDIRICI TUTUKLANDI

KIRŞEHİR’de şehir dışından getirdiği sahte altınları kuyumcuda bozdurmak isterken suçüstü yakalanan H.B. (45), çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Kırşehir’e şehir dışından gelen H.B., yanında getirdiği sahte ‘ata lira’lardan bir kısmını iki kuyumcuya 15 bin lira karşılığında sattı. H.B., geriye kalan sahte altınları satmak için de başka bir kuyumcuya girdi. Altınların sahte olduğunu anlayan kuyumcu, H.B’yi oyalayarak durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, H.B’yi suçüstü yakaladı. Şüphelinin üst aramsında çok sayıda sahte altın ele geçirildi. Gözaltına alınan H.B., Emniyet Müdürlüğü’ndeki, işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelinin ‘dolandırıcılık’ suçundan çok sayıda suç kaydının olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Zanlının adliyeye sevki

Haber-Kamera: Abdurrahman DULKADİR /KIRŞEHİR,(DHA)
=================================

ANKARA YENİDEN BEYAZA BÜRÜNDÜ

ANKARA’da dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ile kent yeniden beyaza büründü. Kar örtüsünü gören çocuklar, sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen karın tadını çıkardı. 
Başkent’te bir haftadır süren soğuk ve yağışlı hava, gece saatlerinde etkisini arttırdı. Şehir merkezinde yağmur etkili olurken, kentin batı kesimi ile kuzey ilçelerinde lapa lapa kar yağdı. Kimi semtlerde kar örtüsü 10 santimetreye kadar ulaştı. Kar örtüsünü gören vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlamasını unutup karın tadını çıkardı. Çocuklar, yüzme simitleri ve su bidonları ile karda kaydı, kardan adam yapıp, kartopu oynadı. Mahalle aralarında gezen polis ekipleri ise anonslar yaparak vatandaşların evlerine dönmesini sağladı.
Öte yandan, kar nedeniyle sürücüler zorluk yaşadı, belediye ekipleri ise gece boyunca karla mücadele etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kar yağışı
-Karda eğlenen çocuklar ve gençler
-Yollardan görüntü
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Caner ÜNVER /ANKARA,(DHA)
========================

BOLU’DA KAR YAĞIŞI

BOLU Dağı’nın D-100 ve TEM yolu geçişleri ile Bolu kent merkezinde kar yağışı etkili oluyor.
TEM yolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı dün gece saatlerinde etkisini artırdı. Tipi şeklinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yol beyaza büründü. Karayolları ekipleri, yolda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yolu kullanan az sayıdaki sürücü, zaman zaman zor anlar yaşadı. Kar yağışı kent merkezinde de etkili oldu. Bolu şehir merkezi, kısa süre içerisinde beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Evlere paket servis yapan kuryeler motosikletleriyle karlı yollarda zor anlar yaşadı. Devriye atan mahalle bekçilerinin kıyafetleri de beyaz örtüyle kaplandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bolu Dağı’ndan görüntüler
-Kar küreme araçları
-Polis ekipleri
-Kent merkezinden görüntüler
-Bekçiler
-Paketçi motosikletlilerin zor anları
-Manzaralar
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK /BOLU,(DHA)
========================

EDREMİT KÖRFEZİ’NE 4 YIL SONRA KAR YAĞDI    
 
BALIKESİR’in Edremit Körfezi, 4 yıl sonra yağan karla beyaza büründü. Çocuklar, kısıtlamaya rağmen sokağa çıkarak, kar topu oynadı.
Balıkesir’in sahil şeridindeki ilçeleri Ayvalık ve Burhaniye ile Edremit’e dün kar yağdı. En son 7 Ocak 2017’de kar yağan Edremit, beyaza büründü. Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen çocuklar evlerinin önüne çıkarak, 4 yıl sonra yağan karın keyfini kar topu oynayarak, çıkardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kar yağışından genel ve detay görüntüler
-Sokaklarda oynayan çocuklardan detay görüntü
-Vatandaşlar ile röp

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN /EDREMİT(Balıkesir),(DHA)
===============================

KEŞAN’DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor.
Hava sıcaklığının 1 derece olduğu Keşan?da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle trafikte herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. Kar yağışı nedeniyle evlerinin önüne çıkan bazı çocuklar kar topu oynadı. Karayolları ekipleri ise yollarda olası buzlanma ve birikmelere karşı tuzlama ve kar küreme çalışması yapmak üzere hazır bekletiliyor. Kar yağışının bugün sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kar yağan beyaz tepeler
-Beyaza bürünen araçlar ve bahçeler
-Karla yazılan Keşan 2021 yazısı
-Yolda giden araçlar
-Yolda yürüyenler
-Kar topu oynayan çocuklar
-Karayolları ekiplerine ait araçlar
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL /KEŞAN(Edirne),(DHA)
========================

KULA’DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

MANİSA’nın Kula ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle karayolları ekipleri çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, İzmir- Ankara D- 300 karayolunda trafiğin kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ederken, trafik ekipleri de güzergah boyunca olası kazaların önüne geçmek için denetimlerini sıklaştırdı.
Ege Bölgesi’nin en önemli ulaşım yollarından olan İzmir- Ankara D- 300 karayolunun geçtiği Manisa’nın Kula ilçesinde, kar yağışı akşam saatlerinde etkili oldu. İlçe merkezinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan kar, yüksek kesimlerde yoğun olarak etkisini gösterdi. Özellikle Kavacık Mahallesi ile Gökçeören Mahalle Kavşağı’na kadar etkili olan kar yağışında, karayolları ekipleri de çalışmalarını hızlandırdı. İzmir- Ankara D- 300 karayolunda trafikte bir aksama yaşanmaması için kar yağışının başladığı dakikalardan itibaren küreme ve tuzlama çalışmalarına başlayan karayolları ekipleri, yağış süresince çalışmalarını sürdürecek.

GÖRÜŞ MESSAFESİ 30 METREYE KADAR DÜŞTÜ
Yoğun yağış ve sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 30 metreye kadar düştüğü karayolunda, trafik ekipleri de önlem aldı. Güzergah boyunca denetimlerine devam eden ekipler, kazaya sebebiyet vermemek için yolda kalan araçların sürücülerine yardımcı oldu. Kar yağışının gece saatlerinde de etkisini sürdüreceği tahmin edilirken, karayolları ve trafik ekiplerinin çalışmalarının aralıksız devam edeceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kar yağışı öncesi karayolları ekipleri hazırlıklarından detay
-Yoğun kar yağışı detayları
-Karayolları ekipleri küreme ve tuzlama çalışmaları detaylar
-Karayolları küreme aracı içerisinden çekilen detaylar
-Seyir halindeki bir araç içerisinden çekilen detay

Haber-Kamera: Hasan YİĞEN /KULA(Manisa),(DHA)
========================

Çanakkale’de kar yağışı başladı (3)
BİGA BELEDİYESİ EKİPLERİNİN KAR MESAİSİ

Çanakkale’de dün öğle saatlerinden itibaren birçok ilçede etkili olan kar yağışı, Biga ilçesini de beyaza bürüdü. Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen kar yağışını fırsat bilen çocuklar, evlerinin yakınındaki sokaklara çıkarak, kar topu oynadı. İlçede yolların kapanmaması için Biga Belediyesi de tüm ekipleriyle yollarda tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımda, “Biga’mızda da etkisini gösteren kar yağışına karşı teyakkuzdayız. Ekiplerimiz yollarda kürüme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor” mesajını paylaştı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Sokaklarda kartopu oynayan çocuklardan görüntü.
Biga Belediyesi ekiplerinin yolları tuzlama ve kürüme çalışmalarından görüntü. 

Haber-Kamera: Ayhan AKKAYA /BİGA(Çanakkale),(DHA)
=========================

İZMİR’DE KAR YAĞIŞI COŞKU YARATTI

İZMİR’in yüksek kesiminde yer alan bazı yerlerinde kar yağışı başladı. Beyaz örtüyü gören İzmirliler, kar topu oynadı.
Türkiye’de birçok bölgede etkili olan kar yağışı, İzmir’de de kendini gösterdi. Akşam hava sıcaklığı bazı bölgelerde eksi 2 dereceye kadar düşerken, yüksek kesimler beyaza büründü. Aliağa, Bornova ve Kemalpaşa gibi ilçelerde kar yağışını gören İzmirliler, kar topu oynamaya çıktı. Lapa lapa yağan kar, kara alışkın olmayan İzmirlilerde coşku yarattı. Başta çocuklar olmak üzere vatandaşlar, kapı önüne inerek karla oynadı. Sabuncubeli mevkiinde, İzmir-Manisa karayolunun karla kaplanması nedeniyle karla mücadele araçları yolları temizledi. Ekipler, kar küreme ve tuzlama işlemi ile tedbirler aldı. Beyaza bürünen ağaçlar ve yollar, seyir sevki yaratan görsellik ortaya çıkardı. Yol kenarlarında duran vatandaşlar fotoğraf ve video çekti.

‘KAR TOPU OYNADIK, ÇOK MUTLUYUZ’
Eşi ve bebeğiyle birlikte Sabuncubeli’nde kar topu oynayan Çiğdem Güler, “2 senedir İzmir’deyim. Burada birkaç senedir böyle yağmıyormuş. Kar yağdığını duyunca koşa koşa geldik buraya. Eşimle beraber kar topu oynadık. Çok mutluyuz. Şu ortamı gördükten sonra çok sevindik. Hava çok güzel. Kış mevsimini zaten çok seviyorum. Herkes gelsin buraya” dedi. Ticari aracıyla Manisa yolunda mola veren Seray Kırlıgür ise, “Manisa’ya gidecektim ama yollar karla kaplı olduğu için korkup geri dönüşe geçtim. Çok yağıyor. İzmir’de kar görmek farklı. Ama çoğu yerde yağıyor şu an” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Anons
-Sabuncubeli’den görüntüler
-Yollardaki kar yağışından görüntüler
-Yol temizlemesinden görüntüler
-Kemalpaşa’da kar yağışından görüntü
-Bornova’da kar yağışından görüntü
-Vatandaşların kar topu oynamasından görüntü

Haber-Kamera: Melis KARAKUZULU-Mücahit BEKTAŞ /İZMİR,(DHA)
===========================================

YERLER KARLA KAPLANINCA, KISITLAMAYA RAĞMEN SOKAĞA DÖKÜLDÜLER

KOCAELİ’de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte yerler beyaz örtü ile kaplandı. Kar yağışını gören çocuklar ve aileleri sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen evlerinin önünde karın tadını çıkardı.
Kocaeli genelinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte neredeyse tüm şehir beyaz örtü ile kaplandı. Kar yağışını gören çocuklar ve aileleri de sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen evlerinin önüne çıkarak karın keyfini çıkardı. Bazı aileler evlerinin önüne kardan adam yaparken, çocuklar ise kartopu oynayarak eğlendi.
Evinin önünde karın keyfini çıkaran 10 yaşındaki Esila Su Özkol, “Çok güzel, sonunda kar yağdı. Çok mutluyuz. Sonunda karla buluşabildik. Kartopu oynuyoruz, kardan adam yapıyoruz” dedi.
Komşularının çocuklarıyla birlikte kartopu oynayan Pınar Gül Tarhan, “Çocuk gibi hissediyorum gerçekten. Yıllar öncesine döndüm. Bugün kar yağdı ve tuttu. Kaç gündür bunu bekliyorduk. Çok mutluyuz. Günler çok sıkıcı, evden çalışıyoruz. O yüzden şimdi kar yağınca mutlu olduk. Sevinçliyiz. Çocuklarla oyun çok güzel. Onlarla daha da çocuk oldum” diye konuştu.
Çocuklarıyla birlikte kardan adam yapan Kadir Akbaba ise “Çok güzel geçiyor. Bunu bekliyorduk. Böyle bir kar çocuklara da büyüklere de bir şenlik oldu. Biz de kardan adam yapıyoruz. Çocukları eğlendiriyoruz. Çocuklarla beraber biz de eğleniyoruz. Zaten korona günlerinde evden dışarı çıkamıyoruz. ‘Bari şimdi çıkalım’ dedik” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kartopu oynayan kişilerden görüntüler 
-Kardan adam yapılırken görüntüler 
-10 yaşındaki Esila Su Özkol ile röp. 
-Pınar Gül Tarhan ile röp. 
-Kadir Akbaba ile röp. 
-Detay 

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR /DERİNCE(Kocaeli),(DHA)
========================

SAKARYA’DA ‘KAR’ KEYFİ

SAKARYA dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla beyaza büründü. Karın ardından sokağa çıkanlar horon oynarken, polisler ise kartopu oynadı.
Sakarya’da akşam saatlerinde başlayan kar kısa sürede şehri beyaza bürüdü. Karla kaplanan Sakarya’da vatandaşlar kısıtlamaya rağmen sokağa döküldü. Bazı vatandaşlar karda yürüyüş yaparken, bazı vatandaşlar ise horon oynayarak karın keyfini çıkardı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokakta olan polis ekipleri ise kendi aralarında kartopu oynayarak eğlendi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Karda yürüyüş yapan vatandaşlar  
Horon oynayan vatandaşlar 
Kartopu oynayan polis ekipleri  

Haber: Onur GÜDEN /SAKARYA,(DHA)
==============================

TOKAT VE SİVAS BELEDİYE BAŞKANLARININ ‘KAR’ DİYALOĞU GÜLÜMSETTİ

TOKAT’ta son yılların en kurak ve kar yağışsız kış mevsimi yaşanıyor. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu kara hasret kaldıklarını Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’i etiketleyek kar talebinde bulundu. İki komşu ilin belediye başkanlarının sosyal medyadaki kar muhabbeti çok sayıda beğeni aldı. 
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kentte hafta içi beklenen kar yağışı öncesi karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Ziyaret sonrası sosyal medya hesabından Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’i etiketleyerek “Her zamanki gibi yeni kış sezonuna hazırız. Hasret kaldık, Sivas Belediye Başkanım Hilmi Bilgin gönderin gelsin” paylaşımında bulundu. Başkan Eroğlu’nun bu paylaşımına Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’den cevap gecikmedi. Başkan Bilgin de sosyal medya hesabından Başkan Eroğlu’na “Bu sene biz de beyaz misafirimize hasret kalmıştık ancak şükür kavuşturana geç de olsa buluştuk. Tahminlere göre iki gün içinde size de uğrayacak inşallah. Gelmezse eğer darda koymayız komşumuzu, göndeririz üç beş kamyon merak etme” cevabını verdi. İki komşu ilin belediye başkanlarının kar paylaşımı çok sayıda beğeni aldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Belediyenin karla mücadele ekiplerinin görüntüsü
-Tokat genel görüntü

Haber: Fatih YILMAZ /TOKAT,(DHA)
==================

ÇANAKKALE’DE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

ÇANAKKALE’de yüksek kesimlerde ve birçok ilçede dün öğle saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı ortaya kartpostallık manzaranın çıkmasına neden oldu. Hem kar yağışı, hem de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokak hayvanlarının aç kalmamaları için  beyaz örtü üzerine mama bırakıldı. Kar yağışının etkili olduğu Çanakkale-Çan karayolunun Balaban mevkisinde karayolları ekipleri yolun kapanmaması için tuzlama çalışması yapıp, biriken karları küredi. 
Çanakkale Gençlik Merkezi liderleri, beyaz örtüye bürünen Balaban mevkisine gelerek sokak hayvanları için mama bıraktılar. Çanakkale Gençlik Merkezi Genç Lideri Ozan Can Polat, kar yağdığından sokak hayvanlarını beslemek için Balaban mevkisine geldiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Bugün sokağa çıkma yasağı var. Çok fazla insan gelemediği için biraz daha fazla mama aldık yanımıza. Hem buradaki köpek ve kedileri beslemek için hem de vahşi hayvan varsa onlarda nasiplensin diye mamalarımız getirdik. Gençlik Merkezi olarak bu tarz gönüllülük faaliyetlerimiz oluyor. Umuyoruz ki sadece bizle kalmaz, bütün milletimiz gelip sokakta yaşayan canlıları beslerse çok seviniriz.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sokak hayvanlarına mama bırakılmasından görüntü
-Çanakkale Gençlik Merkezi Genç Lideri Ozan Can Polat röp.
-Sokak köpeklerinin mamalardan yemesinden görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN /ÇANAKKALE,(DHA)
===================================

KUYUYA DÜŞEN TİLKİ KURTARILDI

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde 5 metre derinliğindeki kuyuya düşen tilki, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Tilki, sağlık kontrolünün ardından doğal ortama bırakıldı.
Bodrum’a bağlı Yukarı Mazı Mahallesi’nde, yaklaşık 5 metre derinliğindeki kuyuda, tilki olduğunu görenler, itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri, merdiven ve özel aparat ile kuyuya inerek, tilkiyi kurtardı. Yapılan kontrolde sağlıklı olduğu belirlenen tilki, doğal ortamına bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İtfaiye ekiplerinin kuyuya inerek kurtarma ve doğaya salınma görüntüleri

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

BELEDİYE İŞÇİSİNİN KÖPEKLERLE OYUNU YÜREKLERİ ISITTI

KOCAELİ’nin Darıca Belediyesi’nde görevli bir işçisinin, beslediği sokak köpekleriyle oynadığı anların görüntüsü yürekleri ısıttı.
Darıca Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından dün, bir belediye işçisinin sokak köpekleriyle oynadığı anlar paylaşıldı. Görüntülerde, sokak köpekleri kendilerini sürekli besleyen belediye işçisinin üzerine atlayarak sevgilerini gösteriyor. Belediye işçisinin de gülerek köpekleri sevdiği video, izleyenlerin yüreklerini ısıtırken, görüntüler tebessümle izlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Belediye işçisinin köpeklerle oynaması

Haber: Dinçer AKBİR /DARICA(Kocaeli),(DHA)
=========================

VATANDAŞ İLE POLİSİN ‘KARTOPU’ OYUNUNA SOSYAL MEDYADA İLGİ 

BALIKESİR’in Sındırgı ilçesinde, devriye gezen polis ile vatandaşlar kartopu oynadı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ilgi gördü.
Sındırgı ilçesinde devriye gezen polis ekiplerini gören vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen şakalaşmak amacıyla dışarıya çıktı. Vatandaşlar, ekip aracından inen bir polis memuruna kartopu attı. Polis de kendisi ile oyun oynamak isteyen vatandaşa kartopu atarak karşılık verdi. Ardından da ekip otosuna binerek devriye görevine devam etti. Sosyal medyada paylaşılan bu anlara ait görüntüler, takipçiler tarafından çok sayıda beğeni aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ile vatandaşın kartopu oynamasına ait görüntüler 

Haber: Necip KARATUNA /SINDIRGI(Balıkesir),(DHA)
============================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!