DHA YURT BÜLTENİ – 1

dha-yurt-bulteni-1-TF2JIbSJ.jpg

Bartın’da 12 personeli bulunan kuru yük gemisi battı (2) O ANLAR KAMERADA
*SULARA GÖMÜLEN GEMİ GÖRÜNTÜLENDİ

BARTIN’da geminin sulara gömülme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde sulara gömülen geminin kıç ve burun kısmı görülürken, gemi bir süre sonra suyun içerisinde yok oldu.

KURTARILAN GEMİ PERSONELİ LİMANA GETİRİLDİ
Batan geminin kurtarılan 6 personeli botla Bartın Limanı’na getirildi. Battaniyeye sarılan gemi personeli ambulanslara alınarak Bartın Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 1 gemi personelinin donmak üzere olduğu belirtildi.

‘BÜYÜK BİR CESARET ÖRNEĞİ GÖSTERDİ’
Bartın Valisi Sinan Güner, Sahil Güvenlik ekiplerinin büyük cesaret gösterdiğini belirterek, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum Sahil Güvenlik botunu görüyorsunuz, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığımız bu bot bu hava şartlarında gerçekten büyük bir cesaret örneği göstererek görevini tam anlamıyla yerine getirmiş. Burada zor şartlarda kimsenin denize açılamadığı bu şartlarda denize açılarak arama kurtarma faaliyetlerini icra etmiştir. Geminin 12 tane mürettebatı var. Kötü hava şartları nedeniyle Bartın limanına sığınmış. 46 yaşında bir gemi. 114 metre uzunluğunda, 14 metre eninde. Maalesef gemi 12.20 sıralarında ikiye bölünmek suretiyle kötü hava şartları nedeniyle batmış. Biz bunu haber alır almaz karadan ve denizden bütün imkanlarımızı seferber ettik. Bizim için en büyük engel kar fırtınası ve denizde de şu anda mendireğin boyunu aşan bir dalga var. Bu dalga ve bu kötü hava şartlarına rağmen gerçekten Sahil Güvenlik Komutanlığı büyük bir özveri gösterdi. 6 mürettebatı sağ olarak kurtardık” dedi. 

BİR KİŞİNİN DAHA DENİZDEN CESEDİ ÇIKARILDI
Vali Güner bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıç ekibinin kayalıklara vuran cesedi denizden aldığını belirtti.

BARTIN VALİSİ TEDAVİ ALTINA ALINAN GEMİCİLERİ ZİYARET ETTİ 
Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Devlet Hastanesi’nde kurtarılan gemi personeliyle görüştü. Tedavi altına alınan gemici büyük bir dalganın gemiyi ikiye ayırdığını belirterek, kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Kurtarılan 6 gemicinin hastanede tedavisi devam ederken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

BARTIN’DA  BATAN TEKNEDEKİ MÜRETTEBATIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Bartın açıklarında batan kuru yük gemisinden kurtarılan 1’i Rus, 5’i Ukrayna vatandaşının kimlikleri belli oldu. Sağlık durumları iyi olan 6 mürettebatın Bartın Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürdüğü belirtildi. Bartın Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rus vatandaşı Nikolaii Krinov(44) ile Ukrayna vatandaşları Hennadii Kravchenko(24), Vladyslav Zaterka(20), Oleksadr Perkaty(51), Vitali Merezhko(35) ve Vitali Kachur’ın(23) kurtarıldığı açıklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
 “Palau bandıralı kuru yük gemisinin İnkumu açıklarında kötü hava koşulları nedeniyle batması sonucu gemide bulunan 12 mürettebattan 6 tanesi sağ olarak kurtarılarak hastanede tedavi altına alınmış, 1 mürettebatın cansız bedenine ulaşılmıştır. Arama kurtarma faaliyetleri Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD ve TCG Fatih Fırkateyni ekiplerince aralıksız karadan ve denizden devam etmektedir. Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’na ait helikopter ile TCG Fatih Fırkateyni’nde ki helikopterler kötü hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına şimdilik katılamamaktadırlar. Hava koşullarının düzelmesine müteakip havadan da arama kurtarma çalışmalarına devam edilecektir.”

KAPTAN KAYIP
Gemi mürettebatından diğer 6 kişinin isimleri ise şöyle; kaptan Rusya uyruklu Vitaly Galenko(36), ikinci kaptan Ukrayna uyruklu Rustam Kazimov (32), mürettebatlar Ukrayna uyruklu Anatoliy Savostin (27), Seriy Sibilyev (60), Andrii Melenychenko(25), Vladyslav Ostapenko(22) olduğu öğrenildi. Cesedi bulunan 1 mürettebatın kimliğinin yapılacak çalışma sonrası tespit edileceği ifade edildi.

BATMA ANININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Bartın açıklarında alabora olan kuru yük gemisinin batma anı, başka bir gemideki mürettebat tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, su alan geminin ortadan ikiye ayrıldığı ve sulara gömüldüğü anlar yer aldı. Kurtarma çalışmaları sırasında Sahil Güvenlik botunun dalgalarla mücadelesi de cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Valinin kurtarılan kişilerle hastanede görüşmesi
Kurtarılan gemicinin konuşması
+++
Geminin batma anı görüntüleri
Sahil Güvenlik botunun dalgaların arasında görüntüsü

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Ayhan ACAR /BARTIN,(DHA)
========================================

SURİYELİ AİLENİN KALDIĞI METRUK BİNADA GÖÇÜK: 4 YARALI

GAZİANTEP’te Suriyeli ailenin barındığı metruk binada meydana gelen göçükte anne ve 3 çocuğu enkaz altına kaldı. Enkazdan çıkarılan yaralılar, hastaneye kaldırıldı.
Olay, dün akşam saatlerinde Savcılı Mahallesi’nde bulunan bir metruk binada meydana geldi. İki katlı binanın ilk katında kalan anne ve 3 çocuğu, odanın toprak zemininin çökmesi sonucu enkaz altında kaldı.
Olayı gören vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışmasıyla enkaz altında kalan anne Fatma Rahmun (60) çocukları Ömer, Ahmet ve Muhammed kurtarıldı. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan yaralılardan anne Fatma Rahmun’un durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-İtfaiye ve polislerin çalışması
-Yaralının çıkarılışı
-Çöken bina
-Genel ve detay görüntüler

HaberKamera: Kadir GÜNEŞ /GAZİANTEP,(DHA)
=======================

TOKAT’TA 3 AYRI BUZLANMA KAZASI: 4 YARALI

TOKAT’ta buzlanma nedeniyle meydana gelen 3 ayrı kazada 4 kişi yaralandı.
Tokat- Sivas karayolunda akşam saatlerinde oluşan buzlanma 3 ayrı kazaya neden oldu. İlk kaza yolun 35’inci kilometresinde Yatmış mevkisinde gerçekleşti. Buzlanma nedeniyle sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği Selçuk Maden yönetimindeki 34 DN 0338 plakalı TIR, refüje çarparak durabildi. Makas atan ve yolu kapatan TIR nedeniyle hem Tokat hem de Sivas istikametinden araçların yola çıkılmasına izin verilmedi. Yolu kapatan TIR olay yerine gelen kepçe ile çekilirken, kazada yaralanan olmadı.
İkinci kaza Sivas’tan Tokat istikametine gelen Eyüp Şahin yönetimindeki 28 AAC 174 plakalı kamyonetin kayarak şarampole devrilmesi sonucu gerçekleşti. Kazada araç sürücüsü ile birlikte kamyonet içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Yoldan çıkan araç çekici ile kaldırıldı. Üçüncü kaza ise yoldaki kazalar nedeniyle araçların geçişine izin verilmeyen jandarma kontrol noktasında gerçekleşti. Buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan Abdullah Karasu yönetimindeki 60 HK 520 plakalı otomobil, yol kenarında bekletilen yolcu otobüsüne arkadan çarptı. Kazada araç sürücüsü yaralandı. Kazalarda yaralanan 4 kişi, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Araçların kaldırılmasıyla yol yeniden trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden görüntüler
-Araçların görüntüsü

Haber-Kemera: Fatih YILMAZ /TOKAT,(DHA)
========================

3 ÖLÜMLÜ KAZANIN YENİ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

ANTALYA’nın Kumluca ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de yaralandığı kazanın yeni görüntüsü ortaya çıktı.
Kumluca Cumhuriyet Mahallesi Temel Eğitim kavşağında 15 Ocak akşamı Abdullah Korkmaz (27) yönetimindeki 07 AHS 522 plakalı otomobille Onur Turhan yönetimindeki 07 AHP 520 plakalı otomobil, kafa kafaya çarpıştı. Her iki otomobilin hurdaya döndüğü kazada, Mehmet Yıldız (24) olay yerinde yaşamını yitirdi, Durdu Korkmaz (64) ve Ayşe Eken (58) götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Abdullah Korkmaz, Ceylin Eken, Erdem Aşıklaroğlu ve Onur Turan ise hastaneye götürülerek tedaviye alındı. 
3 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de yaralandığı kaza anına ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde otomobillerden birinin kavşakta dönüş için manevra yaptığı sırada, karşı yönden hızla gelen diğer otomobilin çarpma anları yer aldı. Her iki aracın da yolda savrulup, hurdaya döndüğü anlar anbean görüntülerde yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza anı görüntüsü

Haber-Kamera: Ramazan SARIKAYALI /KUMLUCA(Antalya),(DHA) 
===============================

YAYLA YOLUNDA MAHSUR KALAN 3 KİŞİ KURTARILDI 
 
SAKARYA’nın Taraklı ilçesinde, yayla yolunda araçlarının kara saplanması sonucu mahsur kalan 3 kişi, iş makinesiyle aracın çekilmesi sonucu kurtarıldı. 
İstanbul’da sağlık çalışanı olan M.A. beraberinde M.O. ve M.Y. ile birlikte Akyazı’da bulunan yazlık evinden, Taraklı Karagöl Yaylası’na geçmek isterken yoğun kar nedeniyle mahsur kaldı. Aracın kara saplanması sonucu mahsur kalanlar yardım istedi. Taraklı Kaymakamı Özgür Kaya koordinesinde Mahdumlar Mahallesi Muhtarı olan Harun Gündüz’e ait iş makinesi ile jandarma ekipleri Karagöl mevkiine çıktı. Kara saplanan araç iş makinesiyle çekildi. Araç saplandığı yerden çıkarılarak 3 kişinin ilçeye inmesi sağlandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Cep telefonu görüntüsü)
İş makinesi eşliğinde yaylaya çıkılması 

Haber: TARAKLI(SAKARYA),(DHA)
============================

KAYIP DOKTORU ARAMA ÇALIŞMALARINDA  EKİP SAYISI ARTTIRILDI

KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde, Doktor Uğur Tolun’u arama çalışmalarının dördüncü gününde arama kurtarma ekiplerinin sayısı artırıldı. Uğur Tolun’un gitmesi muhtemel çok sayıdaki nokta kontrol ediliyor. 218 personel bölge şartlarına uygun araçlarla arama yaparken, dron ile havadan kontrolde bulunurken, iz köpeklerini de kullanıyor. Kayıp doktorun bulunması için çalışmalara devam ediliyor.

VALİ YAVUZ: KONU HER YÖNÜYLE DEĞERLENDİRİLİYOR, TEMENNİMİZ EN KISA SÜREDE ULAŞMAK
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 13 Ocak tarihinde evinden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Doktor Uğur Tolun’u(51) arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Bölgede çalışan arama birimleriyle yaptığı kısa bir toplantının ardından açıklama yapan Vali Yavuz, bölgedeki çalışmaların kayıp doktorun bulunana kadar devam edeceğini söyledi.
Olayı çok yönlü araştırdıklarını da belirten Vali Seddar Yavuz, “İhbarın yapıldığı andan itibaren devletimizin bütün birimleri bizim koordinasyonumuzda detaylı ve titiz bir çalışma yürütüyor. Arazi şartları ve hava şartlarının olumsuzluğunu da hep beraber görüyoruz. Dileğimiz, temennimiz kendisine en kısa sürede ulaşmak. Konu her yönüyle değerlendiriliyor, her yönüyle inceleniyor. Sağlık sorunlarının olduğunu da biliyoruz dolayısıyla bugün itibarıyla 218 personel, 70 araç, hava şartları müsait olduğunda dronlarımız, arama köpeklerimizle bölgenin tamamını tarıyoruz. Hem araziyi tarıyoruz hem de yerleşim birimlerini de tarıyoruz. Bu bölgede çok sayıda yerleşim bölgesi olması ve dağınık olması nedeniyle aracın bir yere park edilebilme ihtimalini de değerlendiriyoruz. Şu aşamada söyleyebileceğim bunlar. Titiz bir çalışma yapıldığını, özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da yakın ilgisiyle bütün emniyet, jandarma, AFAD, devletin tüm imkanları, birimlerimizle hepimiz sahadayız. Dileğimiz en kısa zamanda ulaşmak” dedi.

‘ULAŞINCAYA KADAR ARAMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’
Bu dönemde gelecek olan her ihbarın kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Vali Yavuz şunları söyledi:
“Burada önemli olan arama kurtarma ekiplerinin de can güvenliğini de dikkate almalıyız. Buna özen gösteriyoruz ama ulaşıncaya kadar arama kurtarma faaliyetlerimiz devam edecek. Arkadaşlarımızla sürekli görüşüyoruz, hava şartları bozduğunda ara veriyoruz. Ulaşıncaya kadar devam edeceğiz. Olayı çok yönlü araştırıyoruz, sadece saha araştırması değil olayın diğer yönlerini de inceliyoruz. Özelikle söylemek istiyorum görgü ya da bilgi sahibi olabilir, böyle dönemlerde yapılacak olan ihbarlar da çok değerli ve kıymetlidir. Duyarlı vatandaşlarımızı da bu konuda bilgilendirmiş olalım. Bölgedeki her nokta, bize yardımcı olabilecek her şey değerlendiriliyor. Aklınıza gelebilecek her noktaya da bakıyoruz.”

HAVANIN KARARMASI NEDENİYLE ARAMA ÇALIŞMALARI SONLANDIRILDI
Jandarma, AFAD ve AKUT ve diğer arama kurtarma ekipleri, havanın kararması ve hava muhalefeti nedeniyle Kartepe’de devam eden aramaları dün için sonlandırdı. Ekiplerin bugün sabah saatlerinde yapılacak olan değerlendirme toplantısının ardından arama çalışmalarını sürdürecekleri öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları
-Detaylar
+++
-Vali Seddar Yavuz’un çalışmaların devam ettiği bölgeye gelmesi
-Vali Seddar Yavuz’un kurtarma ekiplerinden bilgi alması
-Vali Seddar Yavuz’un açıklamaları
-Detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU-Dinçer AKBİR /KARTEPE(Kocaeli),(DHA)
======================================

BİNGÖL’DE 198 KÖY YOLU KARDAN KAPANDI

BİNGÖL’de önceki günden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle 198 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, köy yollarını açmak için çalışma başlattı. 
Bingöl’de, kent merkezinde yağmur etkili olurken, önceki geceden beri yüksek kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, 198 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı bölgede, İl Özel İdaresi’ne bağlı çok sayıda karla mücadele ekibinin, köy yollarını açmak için başlattığı çalışma sürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bingöl-Elazığ karayolunda sis ve kar yağışı
-Genel ve detay görüntüler

Haber-kamera: Aziz ÖNAL /BİNGÖL,(DHA)
=====================

DÜZCE’DE TEM OTOYOLU İSTANBUL İSTİKAMETİ ULAŞIMA KAPANDI 

DÜZCE’de, TEM Otoyolu Gümüşova rampalarında kar yağışı nedeniyle TIR’ların ve araçların kayması sonucu İstanbul istikameti ulaşıma kapandı.  
Düzce’de yoğun kar yağışı etkili olurken, günboyunca TEM Otoyolu’nda meydana gelen kazalar ve kayan araçlar nedeniyle ulaşım aksadı. TEM otoyolu Gümüşova rampaları mevkiinde kayan TIR ve araçlar nedeniyle İstanbul istikameti dün saat 17.30 sıralarında ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Karayolları ekiplerinin müdahale etmekte zorlandığı yolda trafik tamamen durdu. TEM otoyolu Gölyaka gişelerinde bekleyen sürücüler araçlarının içerisinde yolun açılmasını bekledi. Araçlar, D-100 Karayolu’na yönlendirilirken, TIR’ların yoğun kar yağışı durana kadar tesislerde bekletileceği öğrenildi. 
TEM Otoyolu’nda bazı aileler ise yolda beklerken çocuklarıyla birlikte kartopu oynayarak zaman geçirdi. Karayolları ekipleri, makaslayan TIR ve araçları çekmek için çalışmalarını sürdürüyor.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Yolda bekleyen araçların görüntüsü 
Sürücüler ile röp 
Kartopu oynayan çocukların görüntüsü 
Trafik ekiplerinin trafiği düzenlemeye çalışması ve detaylar 

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,(DHA)
===========================

Bolu Dağı’nda yoğun kar yağışı (2)
ŞİDDETİ ARTTI, TRAFİK AKSIYOR

Bolu Dağı’nın TEM ve D-100 geçişlerinde aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşım aksıyor. Yolların hem Ankara hem de İstanbul yönleri araçların yolda kalması ve maddi hasarlı kazalar nedeniyle zaman zaman trafiğe kapalı kalıyor. Kar yağışının şiddeti nedeniyle çok sayıda araç sürücüsü de kar yağışının etkisini azaltmasını beklemek için Bolu Dağı’nın Elmalık mevkiinde bulunan dinlenme tesislerine araçlarını park etti. Karayolları ekipleri sürekli kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Polis ve jandarma ekipleri de herhangi bir yol kapandığında araçları diğer alternatif yollara yönlendiriyor. Bölgede kar yağışının sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

ENGELLİ VE HAMİLE ÇALIŞANLARA KAR İZNİ
Bolu Valiliği, il genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yaşanılacak olası sorunlar sebebiyle il genelinde kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile memurlara pazartesi günü idari izin verildiğini açıkladı.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR
Bolu Dağı’nın TEM ve D-100 geçişlerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Güzergahta ulaşımda yavaşlama yaşansa da Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmasıyla yol açık tutuluyor. Yolda oluşabilecek herhangi bir aksaklığa erken müdahale edilebilmesi için yol, 93 kamerayla Bolu Dağı Tüneli Komuta Merkezi’ndeki personelce izleniyor.

VALİ ÜMİT: KAYDA DEĞER BİR SORUNUMUZ OLMADI
Karayolları 4’üncü Bölge Müdürlüğü Bolu Dağı Tüneli Bakım İşletme Şefliği’ne gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Ümit, il genelinde kayda değer bir sorun olmadığını ifade ederek, “Hem otoyollarımızda hem de karayollarımızda bütün ekiplerimiz bizimle koordineli olarak çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bugün de gündüz süresince de birlikte hareket ettik. Bütün ekiplerimiz canla başla ellerinden geleni yaptılar. Herkese teşekkür ediyoruz. Bu süreç içerisinde hamdolsun ilimiz sınırları içinde kayda değer bir sorunumuz olmadı. Bazen TIR’larda makaslama olarak tabir edilen yolu kapatma durumu ortaya çıkıyor. Buna bağlı olarak diğer araçlar da zorlanıyor. Sadece devletimizin almış olduğu tedbirler değil, vatandaşların da bireysel tedbirleri de mutlaka almamız gerekiyor. Sürücüler de tedbirli olmalı. Araçlarını kış şartlarına hazırladıktan sonra yola çıkmalılar. Aksi takdirde 1 kişinin ihmali yüzünden birçok vatandaşımız, sürücümüz ve görevliler ciddi bir mesai harcıyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hem bireysel hem de kamusal anlamda tedbirli olmamız gerekiyor. 4 bin 500 kilometre köy yolumuz da bugün İl Özel İdaresi araçlarıyla birlikte açıldı. Çalışmalarımız devam ediyor. Kısacası kar geldi hoş geldi. Kar yağacak bizler de tedbirlerimizi alacağız. İnşallah vatandaşlarımız sağ salim evlerine, menzillerine, hedeflerine ulaşmaları için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yoldan görüntüler
-Tesise park eden araçlar
-Kar yağışı
-Kar küreme araçları
-Detaylar
+++
-Tünel komuta merkezinden görüntüler
-Kameraları izleyen personeller
-Vali Ümit’in açıklamaları

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)
======================

TUNCELİ-ERZİNCAN KARA YOLU, SİS VE TİPİ NEDENİYLE KAMYON İLE TIR GEÇİŞİNE KAPATILDI
 
TUNCELİ-Erzincan kara yolu üzerinde bulunan Pülümür ilçesinde 3 gündür aralıksız süren kar yağışı nedeniyle karayolları ekiplerinin çalışması devam ederken, valilik tarafından yapılan açıklamada, yolun sis ve tipi nedeniyle kamyon ve TIR geçişlerine kapatıldığı, bunlar dışındaki araçların da karayolları ekipleri eşliğinde geçiş yapabileceği belirtildi. Tunceli genelinde kardan kapanan 145 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor. 
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 3 gündür aralıksız süren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Tunceli-Erzincan kara yolu üzerinde bulunan ilçede kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, sis ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yol, valilikçe kamyon ve TIR geçişine kapatıldı. Valilikten yapılan açıklamada, “Sis ve tipi nedeniyle Tunceli Pülümür-Erzincan kara yolu, kamyon ve TIR geçişlerine kapatılmış olup, küçük araçlar karayolları araçları eşliğinde yoldan geçiş yapabilmektedir” denildi. Karayolları ekipleri güzergahta bulunan Cankurtaran mevkisinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yolda kalan araçlar, halatlarla çekilirken, şiddetli rüzgarla tepelerde oluşan kar fırtınası cep telefonu kameralarına yansıdı.

145 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Tunceli’de merkeze bağlı 10 köy ile Pülümür’de 40, Ovacık’ta 32, Çemişgezek’te 2, Hozat?ta 22, Nazımiye’de 21, Pertek’te 10 ve Mazgirt’te 8 olmak üzere toplamda 145 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik koordinesinde özellikle grup köy yollarında Özel İdare Genel Sekreterliği’ne bağlı karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cep telefonu ile çekilen kar fırtınasının görüntüsü
-Pülümür karayolunda çalışan ekipler
-Yolda kalmış kamyon ve TIR’lardan detay
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM /PÜLÜMÜR(Tunceli),(DHA)
===============================

BURSA’DA KAR SONRASI SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

BURSA’da etkili olan yoğun kar sonrası, Mudanya-Bursa yolunda sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar yolda kalırken, bölgeye çok sayıda kar küreme aracı sevk edildi.
Bursa’da önceki gün öğle saatlerinden itibaren başlayan ve kısa sürede etkisini gösteren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle trafikte aksamalar meydana gelirken, Mudanya-Bursa yolunda kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar yolda mahsur kalırken bölgeye polis, jandarma ve arama-kurtarma ekipleri ile kar küreme araçları sevk edildi. Bazı araçlar traktörle çekilirken, bazı araçlar da görevli polis memurlarının yardımlarıyla hareket ettirildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yolda kalan araçlardan detaylar
-Kar küreme araçlarından detaylar
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Semih ŞAHİN-İsmail Hakkı SEYMEN /BURSA,(DHA)
=========================================

SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİLDE SIRTINDAN VURULAN FIRINCI ÖLDÜ

GAZİANTEP’te fırıncı Orhan Nergiz (26), ağabeyinin kullandığı otomobilin sağ tarafında seyir halindeyken açılan ateş sonucu vurularak yaşamını yitirdi. Olay sonrası kaçan Mustafa B., jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, gece saatlerinde Şahinbey ilçesi Osmanlı Mahallesi’nde meydana geldi. Orhan Nergiz, kardeşleri ile birlikte çalıştırdığı fırını kapattıktan sonra evine gitmek için yola çıktı.
Otomobil hareket halindeyken Mustafa B., tarafından otomobile tüfekle ateş açıldı. Otomobilin sağ tarafında oturan Nergiz, açılan ateş sonucu sırtından vuruldu. Ağabeyi otomobili durdurup durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Orhan Nergiz, yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.  Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Nergiz, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Evli ve 1 çocuk babası Nergiz’in cansız bedeni Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Burada yapılacak işlemlerin ardından ailesine teslim edilecek. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-    
-Orhan Nergiz’in Fotoğrafı
-Adli Tıp Kurumu
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir GÜNEŞ /GAZİANTEP,(DHA)
========================

NİĞDE’DE HAYVAN OTLATMA KAVGASI: 1 ÖLÜ, 1 AĞIR YARALI

Niğde’de iki aile arasında meydana gelen hayvan otlatma yeri kavgasında Mümin Ö. öldürüldü, Mücahid Ö. ağır yaralandı.
Merkeze bağlı Eskigümüş Kasabası Ören Mevkinde bulunan yaylada önceden husumeti olan aileler arasında arasında hayvan otlatılan yeri paylaşamama nedeniyle silahlı kavga çıktı. Kavgada M.G?nin ruhsatlı tüfeğinden çıkan mermilere hedef olan Mümin Ö. olay yerinde hayatını kaybederken oğlu Mücahid Ö. ise ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri kavgayı dağıtırken, M.G. gözaltına alındı. Mücahid Ö., sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Mücahid Ö.’nün sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-   
-Olay yerinden görüntü
-Jandarmadan görüntü
-Vatandaşlardan görüntü
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI-Adnan ÇELEBİ /NİĞDE,(DHA)
================================

ŞARKICI İNTİZAR’IN BABASI MUĞLA’DA YAŞAMINI YİTİRDİ

MUĞLA’nın Ula ilçesinde yaşayan şarkıcı İntizar’ın babası Cemal Arslan (85), solunum yetmezliği tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Ula’nın Akyaka mahallesinde yaşayan şarkıcı ve besteci İntizar’ın babası Cemal Arslan, 2 hafta önce solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Asker emeklisi olan Arslan’ın, dün öğle saatlerinde solunum yetmezliği tedavisi gördüğü yoğun bakım ünitesinde kalbi durdu. Doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayan Cemal Arslan, yaşamını yitirdi. Ünlü şarkıcı İntizar’ın babasının rahatsızlığı nedeniyle uzun zamandır Muğla’da olduğu öğrenildi. Arslan’ın cenazesinin bugün Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınıp defnedileceği İzmir’e getirileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hastaneden görüntü
-Adli Tıp Kurumu’ndan detay görüntü

Haber-Kamera: Aykut KURT /MUĞLA,(DHA)
======================

MALATYA’DA SOBADAN ZEHİRLENEN İŞ İNSANI ÖLDÜ

MALATYA’nın Doğanşehir ilçesinde yaktığı sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenen iş insanı Bülent Özdemir (60), yaşamını yitirdi.
Olay, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. İnşaat firması bulunan iş insanı Bülent Özdemir’den, haber alamayan yakınları zili çalmasına rağmen kapıyı açan olmayınca, yedek anahtarla eve girdi. Hareketsiz halde yerde duran Özdemir’i gören yakınları durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Çağrılan sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bülent Özdemir, Doğanşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Özdemir, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Yapılan incelemenin ardından Özdemir’in cansız bedeni Adli Tıp Kurumu morguna konuldu.
Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
-Olay yeri
-Olay yeri şeridi 
-Evden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN /MALATYA,(DHA)
=======================

ASANSÖR BOŞLUĞUNA DÜŞEN GENÇ KIZ YARALANDI

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde Zeynep A. (16) binanın asansör boşluğuna düşerek yaralandı. İtfaiye tarafından asansör boşluğundan çıkarılan genç kız hastaneye kaldırıldı. 
Olay öğleden sonra Gölcük Değirmendere Topçular Mahallesi’nde meydana geldi. Zeynep A. evlerinin yakınında bulunan yapımı tamamlanmak üzere olan binaya girdi. Zeynep A. binanın asansör boşluğuna düşerek yaralandı. Binada yaşayanların durumu fark ederek haber vermesi üzerine polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarılan Zeynep A., olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Zeynep A.’nın vücudunda kırıklar olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Asansör boşluğuna düşen kızdan görüntü
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-Genç kızın ambulansa bindirilmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Soner GÜLEZER /GÖLCÜK(Kocaeli),(DHA)
===========================

AKDENİZ FOKU, AÇIK DENİZDE ÖLÜ BULUNDU

ANTALYA’da falezlerin altındaki mağarada yaşayan genç Akdeniz foku, ölü bulundu. Sualtı Federasyonu Antalya İl Temsilcisi İsa Alemdar tarafından Antalya açıklarında bulunan Akdeniz foku ölüsü, otopsi yapılmak üzere Akdeniz Üniversitesi’ne teslim edildi.
Dünya üzerinde 750, Türkiye’de ise 100 Akdeniz fokunun yaşadığı biliniyor. Nesli tükenmekte olan ve koruma altında tutulan Akdeniz foklarından biri, Antalya açıklarında ölü bulundu. Ölü fokun, derisindeki egzama lekeleri nedeniyle araştırmacılar tarafından bilinen bir fok olduğunu söyleyen İsa Alemdar, “Bu foku biz defalarca gördük, görüntüledik. Derisindeki lekelerden dolayı tanınan bir fok. Umarız insan nedenli bir ölüm değildir” dedi.
Akdeniz fokunun ölüsünü teknesine çıkardıktan sonra, Sahil Güvenlik’i arayarak ölümü bildirdiğini anlatan Alemdar, “Hemen ardından Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) Başkanı Cem Orkun Kıraç’ı arayarak olayı anlattım. Kıraç, foku çıkartacağım limana iki gönüllü veteriner gönderdi. Veterinerler foku kontrol etti, ardından otopsi yapılmak üzere Akdeniz Üniversitesi’ne gönderildi. Fokun otopsisinin yapılması için soğuk bir yerde muhafaza edilmesi gerekli. Bu nedenle üniversite seçildi. Fakat otopsi konusunda henüz bir bilgi elimize ulaşmadı” dedi.
Akdeniz foklarıyla ilgili iki yıla yakındır belgesel filmi çekip araştırma yapan SAD-AFAG üyesi, aynı zamanda sualtı film yapımcısı Alican Abacı ise ölü fokun haberini alır almaz, karaya çıkartılacağı yere gittiğini söyledi. Ölü foku görür görmez üzerindeki lekelerden tanıdığını anlatan Abacı, “2 yıla aşkın süredir bu foku izliyorum. Üzerindeki lekelerden tanıyorum. Çok üzüldüm. Umarım otopside ölüm sebebi bir an önce ortaya çıkar. Üzerindeki lekelerin egzama lekesi olduğunu düşünüyorduk” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Fokun daha önce çekilmiş yüzerken görüntüsü
-Fokun su yüzeyinde ölü görüntüsü
-Teknede görüntüsü
-Kıyıya getirilen fokun görüntüsü

Haber-Kamera: İbrahim LALELİ /ANTALYA,(DHA)
=========================

KREM KUTUSUNA SAKLADIĞI UYUŞTURUCU İLE YAKALANDI

ADIYAMAN’da şüphe üzerine durdurulan bir otomobilde, krem kutusu içerisine gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi, sürücü gözaltına alındı.
Adıyaman- Gölbaşı karayolunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan uygulama noktasında durumundan şüphelenerek durdurulan otomobil sürücüsünün üst aramasında krem kutusuna gizlenmiş 2 gram bonzai ve 2 gram metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucuya el koyan polis ekipleri sürücü E.G.’yi gözaltına alarak emniyete götürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Uygulama Noktası
-Uyuşturucu maddeler
-Şüpheli polis aracına götürülmesi
-Şüphelinin polis aracına bindirilmesi
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN /ADIYAMAN,(DHA)
======================

KISITLAMADA ‘DUR’ İHTARINA UYMAYAN EHLİYETSİZ SÜRÜCÜYE 13 BİN 400 LİRA CEZA

DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasında denetim yapan polis ekiplerinin’ dur’ ihtarına uymayıp kaçan sürücü, yaşanan kovalamaca sırasında park halindeki bir otomobile çarptı. Mahalle bekçileri tarafından durdurulan otomobil sürücüsüne 13 bin 400 lira para cezası kesildi.
Olay,dün  saat 17.30 sıralarında Akkonak Mahallesi’nde 1718 Sokak’ta meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasında denetim yapan trafik polisleri, Fatih D. yönetimindeki 10 AAF 710 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, otomobille kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sırasında kaçan araç, park halindeki bir otomobile de çarptı. Kazada park halindeki otomobilde hafif hasar oluşurken, otomobil sürücüsü kaçmaya devam etti.
Bölgede polis ekiplerince bir süre takip edilen araç, mahalle bekçileri tarafından durduruldu. Bu sırada otomobilde bulunan Demet B. otomobili kendisinin kullandığını söyledi. Daha sonra ise yalan söylediğini belirtip otomobili Fatih D.’nin kullandığını itiraf etti.
Ehliyetsiz olduğu tespit edilen sürücü Fatih D.’ye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal, ehliyetsiz araç kullanma, trafiği tehlikeye sokmak suçlarından 13 bin 400 lira para cezası kesildi. Araçta bulunan Demet B.’ye ise sokağa çıkma kısıtlamasına uymamak ve maske takmamak suçlarından 4 bin 500 lira para cezası uygulandı. Otomobil, çekiciyle otoparka götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ekiplerinden görüntü
-Otomobilden detaylar
-Demet B’nin polise sürücünün kendisinin olduğunu söylemesi
-Demet B’nin itiraf edip Fatih D’yi çağırması 
-Demet B. ve Fatih D.’den görüntüler
-Polis ekiplerinin cezai işlem uygulaması

Haber-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)
========================

KISITLAMADA KOVALAMACA SONUCU YAKALANAN SÜRÜCÜYE 12 BİN TL CEZA

KONYA’da, polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp, kaçan sürücü İsmail U. (26), kovalamaca sonucu yakalandı. Para cezası uygulanacağı için kaçtığını söyleyen İsmail U.’nun uyuşturucu kullanmaktan ehliyetinin iptal edildiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan İsmail U.’ya, toplamda 12 bin 150 TL ceza uygulandı.
Olay, dün saat 15.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Antalya Çevre Yolu’nda meydana geldi. Tatlıcak Mahallesi yakınında rutin kontrol yapan polis, İsmail U.’nun kullandığı 42 DSV 51 plakalı aracı durdurmak istedi. ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücü İsmail U. kaçmaya başladı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Otomobil, kovalamaca sonucu Antalya Çevre Yolu’nda duruldu. Polise direnen İsmail U., yere yatırılıp etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

PARA CEZASI UYGULANACAĞI İÇİN KORKUP KAÇMIŞ
Sürücü İsmail U.’un yapılan kimlik kontrolünde uyuşturucu kullanmaktan ehliyetinin iptal edildiği anlaşıldı. Para cezası uygulanacağı için korkup kaçtığını söyleyen ve gözaltına alınan İsmail U.’ya ‘ehliyetsiz araç kullanmak’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek’ ve ‘dur’ ihtarına uymamak’ suçlarından 9 bin TL, sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği içinde 3 bin 150 TL ceza uygulandı. Otomobil de trafikten men edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Araç ve polislerden detay
-Gözaltına alınma anı cep telefonu kamerası

Haber-Kamera: Mehmet IŞIK /KONYA,(DHA)
=======================

NAMAZ KILMAK İÇİN GİRDİĞİ CAMİDE MAHSUR KALDI

ANTALYA’da Osman Ünal namaz kılmak için girdiği camide mahsur kalınca, polis ekiplerinin çağırdığı imamın kapıyı açmasıyla kurtuldu.
Olay, dün saat 18.00 sıralarında Kepez ilçesi Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Hacı Ali Uyaroğlu Camisi’nde medyana geldi. Osman Ünal (43), namaz kılmak için akşam saatlerinde camiye girdi. Namazını kıldıktan sonra caminin kapsılarının kapandığını fark eden Osman Ünal, bahçedeki gençlere seslenmesine rağmen geri dönüş alamadı. Caminin karşısında bulunan Masadağı itfaiye istasyonundaki görevli itfaiyeciler, sesleri duyunca yardıma koştu. İtfaiye ekiplerinin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerine namaz kıldığını ve kapının kapandığını söyleyen Ünal, çağrılan imamın kapıyı açmasıyla dışarıya çıktı.
Polis ekipleri tedbir amaçlı Ünal’ı ekip aracına alarak GBT sorgusu yaparken, her ihtimale karşı cami içerisi de kontrol edildi. Yapılan incelemelerde herhangi olumsuz bir durum olmaması üzerine Ünal, serbest bırakıldı.
Namaz kılarken bir anda kapının kapandığını söyleyen Osman Ünal, “Namaz kılıyordum bir baktım kapı kilitlenmiş. Kilitleyeceklerini de düşünemedim. Gençler vardı, bir görevli kim varsa haber edin dedim. Gençler beni umursamayınca caminin karşısında bulunan itfaiye istasyonundaki arkadaşlar sesimi duyarak geldi. Onlar da polisi arayınca, imam çağrıldı ve kapı açılarak çıktım” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Osman Ünal detay
-Cami detay
-Osman Ünal’ın mahsur kaldığı camiden çıkartılışı
-Osman Ünal RÖP
-Polis ekipleri detay
-İtfaiye ekipleri detay
-Detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN-Süleyman EKİN-Burak YALMAN /ANTALYA,(DHA)
==================================================

TURİSTLER AFYONKARAHİSAR’I GEZDİ
 
AFYONKARAHİSAR, Rusya, Ukrayna, Tataristan, Kazakistan’dan gelen misafirlerini ağırladı. Afyonkarahisar’ın misafirleri Ulu Cami, tarihi semtler, konaklar ve Mevlevihane’yi gezdi.
Karlı ve soğuk havanın etkili olduğu Afyonkarahisar’da bu kez de Rusya, Ukrayna, Tataristan, Kazakistan’dan gelen yaklaşık 30 kişilik kafile ağırlandı. Turistler alan kılavuzu Hasan Özpınar tarafından bilgilendirilerek gezdirildi. Ulu Cami, tarihi semtler, konaklar ve Mevlevihane’yi gezen turistler, daha sonra pandemide açık olan esnaflardan alışveriş yaptı.

‘BURADA ÇOK BÜYÜK TARİH VAR’
Afyonkarahisar’da büyük bir tarih olduğunu anlatan tur acentesi çalışanı Leyla Matyrzaeva, “Turistlerimiz çok beğendi. Biz acente olarak 5. kez getiriyoruz. Otellerde kaldık. Termal sulardan çok mutlular. Anlattığımız tepkilerden onlar çok mutlu kaldı, beğendi. Çünkü burada çok büyük tarih var. Türk halkının tarihi bu önemlidir” dedi.

‘AFYONKARAHİSAR DEĞERLER İLE ZİYARETÇİ ÇEKİYOR’
Afyonkarahisar’ın tarihi turistik değerleri ve kültürel değerleri sayesinde hem ülke içi hem de dünyanın çeşitli ülkelerinden misafirler ağırladığını ifade eden alan kılavuzu Hasan Özpınar da “Afyonkarahisar’ın termal tesisleri, bu kış günlerinde karlı ve hava soğuk olmasına rağmen yine turistleri çekiyor. Bugünkü ziyaretçilerimizde genellikle Rusya, Ukrayna, Tataristan ve Kazakistan gibi ülkelerden gelenlerdi. Afyonkarahisar’ı görmek istediler ve biz de onlara yine Afyonkarahisar’ın tarihi turistik yerlerini, kültürel değerlerini tanıtmaya çalıştık. Ulu Cami, tarihi semtler, konaklar ve şu an bulunmuş olduğumuz Mevlevihane’de yine gezdirdiğimiz anlattığımız yerlerden birisi. Ne mutlu ki Afyonkarahisar yine bu kültürel değerleri ile tarihi turistik değerleri ile hem Türkiye’nin hem de dünyanın çeşitli yerlerinden ziyaretçi çekmeye devam ediyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Alan Kılavuzu Hasan Özpınar tarafından Kadınana bilgilendirmesi,
-Turistler fotoğraf çektirme
-Kale manzaralı yürüyüş detay
-Tarihi konak merdivenlerinde fotoğraf ve detay,
-Mevlevihane ve Türbe Camii gezisi detay
-Tur acentesi çalışanı Leyla Matyrzaeva konuşma 
-Alan Kılavuzu Hasan Özpınar konuşma

Haber-Kamera: Ali Fuat GÜÇLÜER /AFYONKARAHİSAR,(DHA)
============================

ARACIN ARKASINA BAĞLADIKLARI BRANDAYLA KAYDILAR

SAKARYA’nın Hendek ilçesinde, aracın arkasına iple bağladıkları brandanın üstüne oturan gençler karla kaplı yolda kayarak eğlendi.
Hendek Rasimpaşa Mahallesi’nde gün boyu devam eden kar yağışının ardından her yer beyaza büründü. Karın tadını çıkarmak isteyen gençler gece saatlerinde sokağa çıktı. Aracın arkasına ip ile bağladıkları brandanın üzerine oturan gençler yolda kayarak eğlendi. Karın tadını doyasıya çıkaran gençler bu anları cep telefonu kamerası ile görüntüledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Branda üstünde kayan gençler

Haber: Onur GÜDEN /HENDEK(Sakarya),(DHA)
=========================

3 ÖLÜMLÜ KAZANIN YENİ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

ANTALYA’nın Kumluca ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de yaralandığı kazanın yeni görüntüsü ortaya çıktı.
Kumluca Cumhuriyet Mahallesi Temel Eğitim kavşağında 15 Ocak akşamı Abdullah Korkmaz (27) yönetimindeki 07 AHS 522 plakalı otomobille Onur Turhan yönetimindeki 07 AHP 520 plakalı otomobil, kafa kafaya çarpıştı. Her iki otomobilin hurdaya döndüğü kazada, Mehmet Yıldız (24) olay yerinde yaşamını yitirdi, Durdu Korkmaz (64) ve Ayşe Eken (58) götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Abdullah Korkmaz, Ceylin Eken, Erdem Aşıklaroğlu ve Onur Turan ise hastaneye götürülerek tedaviye alındı. 
3 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de yaralandığı kaza anına ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde otomobillerden birinin kavşakta dönüş için manevra yaptığı sırada, karşı yönden hızla gelen diğer otomobilin çarpma anları yer aldı. Her iki aracın da yolda savrulup, hurdaya döndüğü anlar anbean görüntülerde yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kaza anı görüntüsü
HABER- KAMERA: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya), (DHA) 

===========================

TELEFON NUMARASINI İSTEDİĞİ KIZKARDEŞLER TARAFINDAN CADDE ORTASINDA DÖVÜLDÜ

ADIYAMAN’ın Gölbaşı ilçesinde, bir lokantacı iddiaya göre telefon numarasını istediği kızlar tarafından sokak ortasında tekme tokat dövüldü. Yaşananlar cep telefonu kamerasıyla da kaydedildi.
Geçen hafta Namık Kemal Caddesi üzerinde lokanta işleten M.Y., iddiaya göre yoldan geçen Tuğçe ve kardeşi Zeynep E. isimli kızkardeşlerden telefon numarasını istedi. Talep karşısında şaşkına dönen iki kardeş, M.Y.’ye tekme tokat saldırdı. İki kardeşin M.Y.’ye saldırma anı ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Kavga, mahalle sakinlerinin araya girmesiyle sonlandırıldı ve M.Y., iki kardeşin elinden kurtarıldı. İki kardeş, bir süre daha M.Y.’ye hakaret ederek caddeden ayrıldı.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
– Olay yeri
– Kardeşlerin lokanta işletmecisine saldırması
– Kızların hakaret etmesi ve boğazına sarılması
– Kızların çantaları ile lokanta işletmecisine vurması
– Genel ve detay görüntüler 
Haber: Mahir ALAN-Kamera -ADIYAMAN-DHA)
 

Exit mobile version