Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ANKARA’DA DAMAR YOLU AÇILMIŞ 30 KÖPEK ÖLÜSÜ BULUNDU

ANKARA’da, patilerinde damar yolu açmak için kullanılan intraket (damar içi borucuk) bulunan 30’un üzerinde köpek, çöp poşetlerinin içerisine konulup atılmış halde ölü bulundu. 
Çankaya ilçesi İmrahor Vadisi’nde yaşayan sokak hayvanlarını beslemeye gelen Sokakta Kalanlar Derneği Başkanı Faruk Açık, yol kenarında bir köpeğin ölüsünü gördü. Araçtan inerek çevreyi inceleyen Açık, İmrahor Deresi yatağına poşetlere doldurularak atılan çok sayıda ölü köpekleri buldu. Açık’ın haber vermesi üzerine doğa koruma polisleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri hayvanların bulunduğu alana geldi. Yapılan incelemede 30’un üzerinde ölü köpeğin intraket ile patilerinden damar yollarının açıldığı fark edildi. Ölü köpekler daha sonra belediye ekiplerince alandan toplandı.

‘BU HAYVANLARIN ÇÖP MUAMELESİ GÖRMESİ VE SÜREKLİ DIŞLANMASINI KINIYORUZ’
Köpekleri bulan Faruk Açık, her akşam alanda besleme yapmaya geldiğini belirterek, “Akşam 18.00 sırlarında bu civarda besleme yapıyoruz. Beslemeye giderken yol üzerine bir ceset fark ettik. Araçtan indiğimizde, dere yatağında poşetler içinde onlarcası vardı. Muhtemelen diğer köpekler tarafından çıkartılmış bir ceset. Daha önce fark etmedik çünkü günlük bu güzergahta hareket halindeyiz. Poşetlere baktığımızda bebekler, ayaklarında bandajlar, damar yolları açık bağlanmış vaziyetteydi. Sayı 30’un üzerinde, gelen ekipler de kontrol etti. Kim ya da kimler tarafından bırakıldığını bilmiyoruz ama bu hayvanların artık bu dünyada çöp muamelesi görmesi ve toplum tarafından sürekli dışlanmasını şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

‘NORMAL BİR VATANDAŞ SERUM TAKIP BEN BUNU ZEHİRLEYEYİM DEMEZ’
Tarım ve Orman Bakanlığı 9’uncu Bölge Müdürlüğü Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Şafak Açıkalın da Çankaya ilçesinde bu tarz olayların görüldüğünü belirterek, “Hep serumlu hayvanlar buluyoruz sokakta. Bu serum işi nedir? Normal bir vatandaş veya sapık ve cani, oturup da serum takıp ben bunu zehirleyeyim demez, zaten öldürür. Kimseyi suçlamıyorum ama kendi bulduğum köpek de yine aynı şekilde serumlu, damar yolu açılmış perişan şekildeydi. Kliniğe götürdüm tedavi edildi” açıklamasında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Köpeklerin bulunduğu alan
-Ekiplerin çalışması
-Röportajlar
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Caner ÜNVER /ANKARA,(DHA)
09.04.2021 – Haber Kodu : 210409001
================================

Reklam Alanı

2) BARAKADA BULUŞTUĞU ERKEK ARKADAŞI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

ELAZIĞ’da 19 yaşındaki Bahar B., bir barakada buluştuğu sevgilisi Salih Yılmaz C. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Arkadaşlarını arayıp, sevgilisini öldürdüğünü itiraf ettikten sonra olay yerinden kaçan Salih Yılmaz C.’nin yakalanması için polis çalışma başlattı.
Olay, dün gece saatlerinde Aksaray Mahallesi’nde meydana geldi. Kuleli sokaktaki bir barakada buluşan Bahar B. ile sevgilisi Salih Yılmaz C., arasında henüz belirlenemeyen sebeple sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Salih Yılmaz C., üzerinde taşıdığı bıçakla sevgilisi Bahar’a saldırdı. Bahar B., aldığı bıçak darbeleriyle kanlar içerisinde yere yığılırken, Salih Yılmaz C. ise arkadaşlarını telefonla arayıp, “Sevgilimi öldürdüm” dedi.
Salih Yılmaz’ın arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde hareketsiz yatan Bahar B.’yi kontrol eden sağlık ekipleri, vücudunda çok sayıda bıçak darbesi olan genç kızın yaşamını yitirdiğini belirledi. İncelemenin ardından Bahar B.’nin cansız bedeni otopsi için Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna götürüldü.
Polis ekipleri, sevgilini öldürdükten sonra olay yerinden kaçan Salih Yılmaz C.’nin yakalanması için çalışma başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Olay yeri
Polis ekiplerinden detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ /ELAZIĞ,(DHA)
09.04.2021 – Haber Kodu : 210409005
=========================

3) AMBULANSLA OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 3 ÖLÜ, 3 YARALI

KAHRAMANMARAŞ’ın Elbistan ilçesinde kontrolden çıkarak karşı şeride geçen otomobil ile ambulans kafa kafaya çarpıştı. Güvenlik kamerasının kaydettiği kazada otomobilde bulunan 3 kişi olay yerinde yaşamını yitirirken, ambulanstaki 3 kişi de yaralandı.
Kaza, Elbistan’a bağlı Karaelbistan Mahallesi yakınlarda meydana geldi. Göksun’a giden sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 46 D 7508 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak karşı şeride geçip Mustafa Okur yönetimindeki 46 ADL 262 plakalı ambulansla kafa kafaya çarpıştı. Otomobilde bulunan ve kimlikleri belirlenemeyen 3 kişi araçta sıkışarak hayatını kaybetti. Ambulansta bulunan sağlık personelleri Mustafa Okur, Huriye Gülden ve Hacer Yıldırım da yaralandı.
Araçların hurdaya döndüğü kaza sonrası olay yerinde çok sayıda ambulans, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan cenazeler, itfaiye ekiplerinin çalışması sonrası çıkarılarak Elbistan Devlet Hastanesi morgunda konuldu. Aynı hastaneye götürülerek tedavi altına alınan 3 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Öte yandan kaza anı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza anı güvenlik kamerası

Haber-Kamera: Ömer KOÇ /ELBİSTAN(Kahramanmaraş),(DHA)
08.04.2021 – Haber Kodu : 210408224
======================

4) MANİSA’DA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 4 YARALI

MANİSA’nın Turgutlu İlçesinde, iki otomobilin karıştığı kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı. 
Kaza, dün saat 22.00 sıralarında İzmir- Ankara karayolu üzerinde Avşar Mahallesi girişinde meydana geldi. Salihli’den Turgutlu yönüne seyir halinde olan, Nazmi Akşit (25) yönetimindeki 35 AGT 503 plakalı otomobil, aynı yöne giden Yusuf Şen (35) yönetimindeki 45 ADT 994 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulup takla atan otomobiller demir yığını haline dönüştü. Kazayı gören çevredekilerin ihbarı ile olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Takla atarak hurdaya dönen Şen’in kullandığı otomobilde sıkışan yaralılar, itfaiye ekiplerinin çabaları sonucu çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin yaralılara yaptığı ilk müdahalesinin ardından yaralanan iki araç sürücüsü ile Orhan Eyüpoğlu (32), Mehmet Metin Danış (38), Ayşe Çakır (24) Turgutlu Devlet Hastanesi’ne, Mehmet Aykaç (32) ise özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Mehmet Metin Danış ve Yusuf Şen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ve polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden genel görüntü
-İtfaiye ekiplerinin otomobilde sıkışan yaralıları kurtarması
-Yaralıların ambulansa bindirilmesi

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ /TURGUTLU(Manisa),(DHA)
09.04.2021 – Haber Kodu : 210409002
==========================

5) SURUÇ’TA AİLELER KAVGA ETTİ: 8 YARALI

ŞANLIURFA’nın Suruç ilçesinde, iki aile arasında alacak meselesi nedeniyle çıkan silah ve bıçakların kullanıldığı kavgada 3’ü ağır 8 kişi yaralandı.
Olay, öğleden sonra Demokrasi Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre aralarında alacak meselesi nedeniyle husumet bulunan Şahin ve Bilgiç aileleri arasında tartışma çıktı. Kısa sürede tartışmanın büyümesi üzerine taraflar birbirlerine taş, sopa, bıçak ve silahla saldırdı. İhbar üzerine gelen polisin müdahalesiyle sonlandırılan kavgada yaralanan 8 kişi, Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan durumu ağır olan 3 kişi Şanlıurfa’daki hastanelere sevk edildi. Kavgayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Acil servise gelen ambulans
-Acil önünde bekleyenler
-Sokak ortasında kavga eden taraflar
-Sedyeyle taşınan yaralı
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK /ŞANLIURFA,(DHA)
08.04.2021 – Haber Kodu : 21040821
=========================

6) İŞİTME ENGELLİ HALİL İBRAHİM, SÜS HAVUZUNDA BOĞULDU

GAZİANTEP’te, parktaki süs havuzuna giren işitme engelli Halil İbrahim Yıldız (9) boğuldu.
Olay, dün öğle saatlerinde, Karataş Mahallesi’nde meydana geldi. İşitme engelli Halil İbrahim Yıldız, Yeşilvadi Parkı’ndaki havuza girdi. Bir süre sonra çocuğu suda hareketsiz bulanlar, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbarla parka gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, küçük çocuğun hayatını kaybettiği belirlendi. Halil İbrahim Yıldız’ın cansız bedeni, otopsi için ambulansla Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Küçük çocuğun cenazesi, otopsi sonrası toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-9 yaşındaki Halil İbrahim’in olay yerindeki cansız bedeni
-Sağlık ekiplerinin olay yerindeki görüntüsü
-Olay yeri polis ekiplerinin geniş çaplı incelemesi
-Cansız bedenin aile tarafından teşhis edilişi
-Cenaze aracının getirilişi ve cenazenin Adli Tıp Kurumuna gönderilişi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet KILIÇ /GAZİANTEP,(DHA)
08.04.2021 – Haber Kodu : 210408209
=======================

7) 3 ÇOCUĞUNU ÖLDÜREN ANNE: YAŞADIKLARIMIN VE PSİKOLOJİMİN KURBANIYIM

ADANA’da, çocukları Mehmet Emin (10), Semanur (8) ve Mahmut’u (4) bıçakla öldürdükten sonra bileklerini keserek, intihar girişiminde bulunan Selma Cice’nin (27) tutuklu yargılanmasına devam edildi. Cice, duruşmadaki savunmasında, “Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım. Çok ağır bir durum. Bir anda çocuklarımı öldürmem normal değil. Yaşadıklarımın ve psikolojimin kurbanıyım. Çok kötü durumdayımö dedi.
Olay, 21 Ekim 2018’de, Yüreğir ilçesine bağlı Geçitli Mahallesi’nde meydana geldi. Çok fazla harcama yaptığı için çiftçi eşi Cabbar Cice ile sürekli tartıştığı öne sürülen Selma Cice, evinde, çocukları Mehmet Emin, Semanur ve Mahmut’un boğazlarını bıçakla kestikten sonra kendi bileklerini de keserek, intihar girişiminde bulundu. Gürültü üzerine eve koşan komşular, tüm kapıların kilitli olduğunu fark etti ve Cabbar Cice’ye haber verdi. Düğüne katılmak üzere Gaziantep’e giden Cabbar Cice, yoldan dönüp, evine geldi. Cice, evine girdiğinde 3 çocuğunu boğazları kesilmiş, eşini ise bilekleri kesilmiş olarak kanlar içinde yatarken buldu. İhbarla gelen sağlık görevlileri, Selma Cice’yi ağır yaralı olarak ambulansla Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. Anneleri tarafından öldürülen Mehmet Emin, Semanur ve Mahmut Cice’nin cenazeleri ise yapılan otopsinin ardından Geçitli Mahallesi’ndeki aile mezarlığında yan yana toprağa verildi.
Yoğun bakımda tedavi gören Selma Cice, hayati tehlikeyi atlatmasının ardından polise verdiği ilk ifadede, “Hayatımda hiç mutlu bir gün yaşamadım. Tüm yaşantım, zorluk ve rezillik içinde geçti. İntihar etmeyi uzun zamandır düşünüyordum; fakat geri kalan çocuklarım rezil olmasın, diye onları da öldürdüm” dedi.

YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ
Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Selma Cice’nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, taraf avukatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, Selma Cice’nin, ‘kasten öldürme’ suçundan 3 kez müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

‘ÇOK PİŞMANIM’
Savunmasında eşinin ve ailesinin kendisine şiddet uyguladıklarını, bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu öne süren Selma Cice, “Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım. Çok ağır bir durum. Bir anda çocuklarımı öldürmem normal değil. Yaşadıklarımın ve psikolojimin kurbanıyım. Çok kötü durumdayım” dedi.
Sanık avukatının, mütalaaya ilişkin savunma hazırlama talebi üzerine mahkeme heyeti, Selma Cice’nin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
ARŞİV görüntülerle

Haber-Kamera: ADANA,(DHA)
08.04.2021 – Haber Kodu : 210408189
=======================

8) TARTIŞTIĞI EŞİNİ SATIRLA YARALAYIP, ÇAĞIRDIĞI POLİSLERE TESLİM OLDU
 
BALIKESİR’in Edremit ilçesinde İsmail T. (61), tartışmada satırla saldırdığı eşi Nurhan T.’yi ağır yaraladı. Olay sonrası polisi arayan İsmail T., gelen ekiplere teslim oldu. 
Olay, Altınkum Mahallesi 2011 Sokak’ta bulunan apartman dairesinde meydana geldi. İsmail T. ve eşi Nurhan T. arasında, bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. İsmail T., tartışma sırasında eline geçirdiği satırla eşine saldırdı. Nurhan T., vücudunun çeşitli yerlerine aldığı satır darbeleriyle ağır yaralandı. İsmail T., olay sonrası polisi arayarak, eşini yaraladığını söyledi. İhbar üzerine eve sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Nurhan T., olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Nurhan T.’nin hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. 
Polis ekiplerine teslim olan İsmail T. ise sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İsmail T.’nin eşi Nurhan T’ye satırla saldırdığı evin iç ve dışından enl, detay görüntü

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN /EDREMİT(Balıkesir),(DHA)
08.04.2021 – Haber Kodu : 210408210
================================

9) ADANA MERKEZLİ, YASA DIŞI BAHİS ÜZERİNDEN DOLANDIRAN ŞEBEKEYE OPERASYON

ADANA merkezli çok sayıda ilde yasa dışı bahis üzerinden dolandırıcılık yapan şebekeye şafak vakti operasyon düzenlendi. Yaklaşık 100 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu operasyonda çok sayıda şüpheli yakalandı. 
Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı bahis sitesi üzerinden insanların oyunlara para yatırmalarını sağlayıp, kazanmalarına rağmen paralarını vermeyerek dolandıran şebekeyi tespit etti. Şebekeye üye oldukları öne sürülen yaklaşık 100 kişiye yönelik savcılığın yakalama kararı çıkartmasının ardından bugün sabahın ilk ışıklarıyla operasyon düzenlendi. Adana merkezli çok sayıda ilde onlarca adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
Adana’da yakalanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Diğer illerde yakalanan şüphelilerin de işlemlerinin ardından Adana’ya getirileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Adli Tıp biriminin görüntüsü
-Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
09.04.2021 – Haber Kodu : 210409013

============================

10) DEBİSİ ARTAN TUNCA NEHRİ’NDE ‘SARI ALARM’ VERİLDİ
 
EDİRNE ve Bulgaristan’da yaşanan son yağışlarla birlikte debisi bir haftada 4 kat artarak 78/metreküp saniyeye yükselen Tunca Nehri’nde, ‘sarı alarm’ verildi.
Edirne ve Bulgaristan’da son günlerde sağanak yağış, Tunca Nehri’nin debisini son bir haftada 4 kat artırdı. 2 nisan günü Suakacağı istasyonunda 20/metreküp saniye olan nehrin debisi dün 78/metreküp saniyeye yükselmesi üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ‘sarı alarm’ verildi. Nehir, Tunca Köprü’nün bulunduğu bölge ve Sarayiçi kesiminde yer yatağından taşma noktasına geldiği görüldü. 
Meriç Nehri’nin debisi ise 411 metreküp/saniyeye yükselirken, taşkın riski bulunmadığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Tunca Nehri ve Selimiye görüntüsü
-Tunca Nehri ve Tunca köprüsü
-Nehrin genel görüntüsü
-Köprü gözlerinden detay
-Kanuni Köprüsü
-Köprü ve nehirden genel görüntü
-Nehire yaklaşmak tehlikelidir tabelası
-Nehirden detay

Haber-Kamera: Olgay GÜLER /EDİRNE,(DHA)
08.04.2021 – Haber Kodu : 210408201
========================

11) BOLU DAĞI’NDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

BOLU Dağı’nın D-100 Karayolu geçişinde kar yağışı başlarken, ulaşımda aksama yaşanmadı.
Bolu’da günlerdir süren sıcak havalar yerini kar yağışına bıraktı. İstanbul ve Ankara’yı birbirine bağlayan Bolu Dağı’nda dün akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Hafif ve sulu şekilde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkileyebilecek düzeye ulaşmadı. Bölgede yağışın hafta sonuna kadar aralıklar sürmesi beklenirken, trafikte sıkıntıya yol açabilecek düzeye ulaşması beklenmiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kar yağışından görüntüler
-Araç geçişleri
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK /BOLU,(DHA)
08.04.2021 – Haber Kodu : 210408180
========================

12) KOCAELİ’DE YÜKSEK KESİMLERE KAR YAĞDI

KOCAELİ’de hava sıcaklığının ani düşüşüyle birlikte kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Kartepe kayak merkezi yolu beyaz örtüyle kaplandı. 
Kocaeli’de kent merkezinde dün aralıklarla yağmur etkili oldu. Kentin yüksek kesimlerine ise kar yağdı. Gölcük ilçesinde bulunan Eriklitepe ve Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden olan Kartepe’de yollar beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Karla kaplanan yollardan görüntüler 
-Muhabir anonsu
-Detay 

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR- Alişan KOYUNCU /KARTEPE(Kocaeli),(DHA)
08.04.2021 – Haber Kodu : 210408220
=========================

13) KAYSERİ’DE MÜSTAKİL EVE SİLAHLI SALDIRI; 1 YARALI

KAYSERİ’de müstakil bir eve düzenlenen silahlı saldırıda Suriyeli 1 kişi yaralandı.
Olay, dün akşam saatlerinde Kocasinan ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi 102’nci sokaktaki müstakil bir evde meydana geldi. Suriye uyruklu Ahmet E.’nin (35) yaşadığı eve kimliği henüz belirsiz bir kişi tarafından tabancayla ateş açıldı. Pencereden giren merminin isabet ettiği Ahmet E., yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ,(DHA)
09.04.2021 – Haber Kodu : 210409003
=========================

14) TEKSTİL FABRİKASINDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, bir tekstil fabrikasında buhar kazanından çıkan yangın, çatıya sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince yaklaşık 1 saatte söndürüldü. 
Yangın, gece yarısı İnegöl Organize Sanayi Bölgesi 4. Cadde üzerinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında çıktı. Buhar kazanında çıkan yangın fabrikanın çatısına sıçrarken, durumu fark eden işçiler fabrikayı tahliye edip, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 1 saatte alevleri kontrol altına alarak söndürdü. Fabrikada hasar meydana gelirken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yanan fabrikadan görüntüler
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
09.04.2021 – Haber Kodu : 210409006
========================

15) ELİNDE İÇKİ ŞİŞESİ VE BIÇAK BULUNAN KİŞİ, 2 ARACIN LASTİĞİNİ KESTİ; O ANLAR KAMERADA

ANKARA’nın Beypazarı ilçesinde, elinde içki şişesi bulunan kimliği belirsiz kişi, bir minibüs ile bir hafif ticari lastiklerini bıçakla keserek kayıplara karıştı. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayla ilgili iki aracın sahibi olan kişi, şüpheliyi ihbar edene 5 bin TL ödül vereceğini söyledi.
Olay, önceki gece saatlerinde Beypazarı ilçesinde bulunan Sanayi Sitesi Bölgesinde gerçekleşti. Elinde içki şişesi bulunan kimliği belirsiz kişi, Ali Beycesu’ya ait minibüs ile hafif ticarin aracın lastiklerini bıçakla kesti. Güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde şüphelinin, elindeki bıçak ve içki şişesiyle rahat tavırları dikkat çekti.

‘İHBAR EDENE 5 BİN TL ÖDÜL’
Olay sonrası emniyete ihbarda bulunan Beycesu, iki aracın lastiklerini kesen kişiyi ihbar edene 5 bin TL ödül vereceğini açıkladı. Diğer yandan Beypazarı Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Güvenlik kamerası)
-Kimliği belirsiz kişi aracın lastiklerini bıçakla kestiği anlar

Haber: Muammer DAŞDELEN /BEYPAZARI(Ankara),(DHA)
09.04.2021 – Haber Kodu : 210409007
========================

16) MONTUNU MENDİL SATAN ÇOCUĞA VERDİ; O ANLARI BİR SÜRÜCÜ GÖRÜNTÜLEDİ

DÜZCE’de, Tugay Çınar (25), yağmurlu havada mendil satan bir çocuğa aracından inerek montunu verdi. Davranışıyla sosyal medyada takdir toplayan Çınar, “O an elimden o geldi. Keşke daha fazla yardım edebilseydim” dedi. O anlar ise başka bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Bir firmada sevkiyat sorumlusu olarak çalışan Tugay Çınar, Düzce’de, D-100 karayolu Çoban mevkiinde kırmızı ışıkta aracıyla beklediği sırada, yanına gelen kağıt mendil satan çocuğun yağmur nedeniyle üşüdüğünü gördü. Tugay Çınar aracından inerek montunu çocuğa verdi. Bu sırada başka bir sürücü ise o anları kameraya alarak sosyal medyada paylaştı. Video kısa süre içerisinde onlarca kişi tarafından paylaşıldı ve Tugay Çınar’dan övgülerle bahsedildi.

‘İÇİMDEN ÖYLE BİR AN MONTUMU VERMEK GEÇTİ’
Tugay Çınar çocuğu görünce içinden montunu vermek geldiğini belirterek, “Kamera olduğunu bilseydim zaten böyle bir işe girmezdim. Genç yaşta bir arkadaşımız kağıt mendil satıyordu. Üşüdüğünü gördüm. O anda içimden montumu vermek geldi. Montumu verdim. Teşekkür etti ve vedalaştık. Bu soğukta dışarıda olması beni çok etkiledi. İçimden öyle bir an montumu vermek geçti. Keşke elimden daha çok şey gelse ve yardım edebilseydim. Ama o an elimden sadece montu vermek geldi. Bu şekilde yardım edebildim. Ben montsuz kaldım ama alırız sorun yok” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sosyal medyada paylaşılan montun çocuğa verilme görüntüsü
-Tugay Çınar’ın iş yerinde ki görüntüsü
-Tugay Çınar ile röp ve detaylar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,(DHA)
08.04.2021 – Haber Kodu : 210408204
==========================

17) CHP’Lİ KADINLARIN ‘YAŞAM HAK’ OTOBÜSÜ ESKİŞEHİR’DE

CHP Kadın Kolları’nın, kadına yönelik şiddette farkındalık oluşturmak için başlattığı ‘Yaşam Hak’ projesi otobüsünün ilk durağı Eskişehir oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Eskişehir’de boşandığı eşi Yalçın Özalpay tarafından satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın annesi Meral Sondikme ile birlikte fidan dikti, ‘Yaşam Hak Ormanı’nın açılışı yapıldı.
Ankara’dan yola çıkan ‘Yaşam Hak’ projesi otobüsünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile partili kadınlar yer aldı. Gökçen ve Nazlıaka, Yenikent Mahallesi Kestane Sokak’ta öldürülen 300 kadın anısına dikilen fidanlarla oluşturulan Yaşam Hak Ormanı’nın açılışına katıldı. Boşandığı eşi Yalçın Özalpay tarafından satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın annesi Meral Sondikme, Gökçe ve Nazlıaka ile birlikte ormana öldürülen kızı adına fidan dikti.
Kadınların hayatlarını kaybetmemeleri için mücadelelerini sürdüreceklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Kadın kollarımızın çok değerli bir çalışması var. Kadın kollarımız Türkiye’nin neresinde olursa olsun şiddete uğrayan kadınlara psikolojik ve hukuki destek veriyor. Ama bir yandan da Türkiye’nin 81 ilinde kadına yönelik şiddete son demek için, kadının erkeklerle ekonomik eşitliğini anlatabilmek için, kadınlarla kucaklaşıp, bir araya gelebilmek için önemli bir proje başlattı. Yaşam Hak otobüsü ile biz de Ankara’dan yola çıktık. İlk durağımız Eskişehir. Buradan kaybettiğimiz tüm kadınlar için Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bir kadını daha kaybetmeyelim diye mücadelemizi sürdürmeye söz veriyorum” dedi.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da başlattıkları projeyle kadınlara ücretsiz hukuku ve psikolojik destek sağladıkları söyledi. Projeyi  Eskişehir’den başlattıklarını hatırlatan Nazlıaka, “Bizler Yaşamak otobüsümüz ile yollara çıktık. Bunun ilk durağı olarak Eskişehir’i belirledik. Neden mi Eskişehir? Çünkü bundan 1 yıl 4 ay 18 gün önce hayattan koparılmış olan Ayşe Tuba Arslan’ın sembolik bir önemi, sembolik bir değeri var. Tam 22 kez savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, 4 kez koruma kararı verilmiş, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne (ŞÖNİM) gitmiş ve bunun sonucunda yine de korunamamış, katledilmiş. Yaşamını kaybettiğinde çantasından 23’üncü dilekçesi çıkmıştı. Bir de not vardı. O notta, ‘Ben öldükten sonra mı beni koruyacaksınız?’ yazıyordu” dedi.
Nazlıaka, “Bir başka kadın cinayeti olmasın diyerek mücadelemizi büyüterek yolumuza devam ediyoruz. Bu proje sayesinde 300’e yakın kız kardeşimizin doğrudan hayatına dokunduk. Onlara ücretsiz hukuki destek, ücretsiz psikolojik destek hizmetleri sağladık” diye konuştu.
Eskişehir’de boşandığı eşi Yalçın Özalpay tarafından satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın annesi Meral Sondikme ise, “Ayşe Tuba benim öz kızım. 11 Ekim’de bir katil tarafından parçalanarak yaşantısı yok oldu. Artık Tuba yok. Acıyı bıraktı gitti” diyerek göz yaşı döktü.
Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, programa katılanlarla birlikte Yaşam Hak Ormanı’na fidan dikti, fidanlara öldürülen kadınlarının isimlerinin yazılı olduğu plakaları astı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-CHP otobüsünün gelişi
-Otobüsten inişleri
-Aylin Nazlıaka’nın Ayşe Tuba Arslan’ın annesi ile konuşması
-Aylin Nazlıaka’nın konuşması
-Gökçe Gökçen’in konuşması
-Ayşe Tuba Aslan’ın annesinin konuşması
-Ağaç dikilmesi ve sulanması
-Üzerinde künyeler olan ağaç
-Paraka ağaç dikenler
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU /ESKİŞEHİR,(DHA)
08.04.2021 – Haber Kodu : 210408195
===========================

18) ROMA DÖNEMİNE AİT KAYA MEZARLAR BODRUM TURİZMİNE KAZANDIRILACAK

MUĞLA’nın Bodrum ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Aras, Roma dönemine ait kaya mezarlarının turizme kazandırılacağını söyledi.
Gökçebel Mahallesi’nde bulunan Roma Dönemi’ne ait Kaya Mezarları ve Sunu Çukurları’nın yer aldığı park alanı ile Türkbükü Mahallesi’nde bulunan Roma Dönemi ait kaya mezarların yer aldığı alanda Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB)’nun, kentimizin tarihsel mirasını ortaya çıkarmak için hazırladığı projeler kapsamında, temizlik çalışmaları başlatıldı. Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu ile Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü denetiminde, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan alınan izinler doğrultusunda Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ot ve çöp temizliği gerçekleştirildi.
Temizlik çalışmaları sonrasında, Karia Bölgesi’nin Roma Dönemi ölü gömme adetlerinin önde gelen örneklerinden olan kaya mezarlarının rölöveleri alınarak çevre düzenleme ve sergileme projeleri hazırlanarak Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayına sunulacağı belirtildi.

3 BİN 500 YILDIR CANLI KALAN BİR KENT
Bodrum’un geçmişini, gelecek ile bütünleştirerek tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan, projeler ürettiklerini belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Üzerinde bulunduğumuz Bodrum Yarımadası, binlerce yıldır hayatla iç içe. Bizim bildiğimiz kadarıyla 3 bin 500 yıldır burada medeniyetler var olmuş ve hiçbir zaman terk edilmemiş. Hep canlı kalmış. Bodrum, günümüzde bile hala 24 saat yaşayan kent olarak bilinir. Bu kenti canlı kılan özelliklerin başında, bu coğrafyanın binlerce yıldır varoluşu ve o medeniyetlerin bize bıraktığı auradır, tarihi güzelliklerdir. O yüzden Bodrum’u biz farklı bir şekilde seviyoruz ve ona sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.
Bodrum’daki tarihi eserleri korumak ve örtülü tarihi gün yüzüne çıkarmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Aras, şöyle devam etti:
“Biz bütünüyle Bodrum’u şu anda ayakta kaldığı kadarıyla eski dokusuna döndürmeye çalışıyoruz. Bu coğrafyaya saygı duyulmasını istiyoruz. Onun için hep yapmaya çalıştığımız, tarihin vurgulanarak günümüzde insanların farkındalığını artırmak.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaya mezarlarından görüntü
-Çalışmalardan görüntü

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
08.04.2021 – Haber Kodu : 210408222
=========================

19) DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI’NDA ALAGEYİK SAYISI 10 YILDA 2.5 KAT ARTTI

AYDIN’ın Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün yaptığı foto kapan çalışmasında anavatanı Türkiye olan alageyikler, doğal ortamında görüntülendi. Foto kapan verilerine göre yapılan sayımda ise 10 yıl önce 20 olan alageyik sayısının 51 civarına ulaştığı belirlendi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Kuşadası’nın Güzelçamlı Mahallesi’ndeki Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda, foto kapan çalışması yaptı. Çalışma kapsamında Milli Park’ın vatandaşların girişine kapalı olan 4 hektarlık kısmına görevliler tarafından foto kapanlar yerleştirildi. Bahar ayının gelmesiyle birlikte yeşeren taze otlarla beslenmek için alçak kesimlere inen alageyikler, foto kapanlar ile doğal ortamında görüntülendi. Görüntülerde, nesli tehlike altında olan alageyiklerin bir süre beslenip daha sonra boynuzlarını tokuşturdukları görüldü. Foto kapan verilerine göre yapılan sayımda ise 2011 yılında 20 olan alageyik sayısının 51 civarına ulaştığı tespit edildi.

‘MUTLULUK VERİCİ’
Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı Müdürü Aşık, “Antalya Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’ndan 2011 yılında alınan 20 alageyik, Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda doğal ortama salınmıştı. Foto kapan görüntülerinde yeni yavruların da dünyaya geldiğini görüyoruz. Nesli tehlike altında olan alageyik sayısının Kuşadası’nda yıllar geçtikçe artması bizim için mutluluk verici” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Foto kapan ile görüntülenen alageyiklerin görüntüsü

Haber-Kamera: Eşber OKAYER /KUŞADASI(Aydın),(DHA)
08.04.2021 – Haber Kodu : 210408208
==========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!