Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

NİĞDE’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

SİİRT’in Eruh ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erkan Erdem’in (28) acı haberi, Niğde’nin Bor ilçesindeki ailesine ulaştı.
Eruh ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen ‘Eren-6 Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan Operasyonu’nda teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Erkan Erdem, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran ve askeri yetkililer, şehidin acı haberini Niğde’nin Bor ilçesinde yaşayan anne Hatice Erdem’e verdi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Erdem, gözyaşı döktü. Babası Mustafa Erdem’in 12 yıl önce vefat ettiği öğrenilen Şehit Erdem’in acı haberini alan komşuları, anne Erdem’e taziyelerini iletti. Şehidin annesinin yaşadığı evin sokağına Türk bayrağı asıldı.

2 HAFTA ÖNCE ANNESİNİ GÖRMEYE GELMİŞ
Öte yandan şehidin yaklaşık 2 hafta önce Bor ilçesine annesini görmeye geldiği, 1 yıl önce evlendiği, eşiyle birlikte Siirt’te ikamet ettikleri bildirildi. Şehit Erdem, törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Aileye haber verilmesi
-Evin öndeki ambulanstan görüntü
-Vatandaşlardan görüntü
-Türk bayrağından görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI /NİĞDE,(DHA)
====================

Reklam Alanı

ANKARA’DA TEMELİ KAYAN APARTMAN NEDENİYLE 21 BİNA BOŞALTILDI

ANKARA’da inşaat çalışması nedeniyle 8 katlı Açelya Apartmanı’nın temelinde kayma oluşması sonucu toplam 21 bina, çökme riskine karşı tahliye edildi.
Olay, Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak’ta meydana geldi. Mektep Sokak’ta bir arsada yapımına başlanan inşaat çalışması sırasında temel kazısının bitişiğinde bulunan Altay Sokak’taki 8 katlı Açelya Apartmanı’nın temelinde kayma meydana geldi. Binanın temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana geldi. Bina sakinleri, gelen çatırtı sesleriyle panik yaşadı. İhbar üzerine polis, itfaiye, AFAD, UMKE ve belediye ekipleri bölgeye sevk edildi. Polis ekipleri, yıkılma tehlikesine karşı çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Açelya Apartmanı ile beraber toplam 21 bina tahliye edildi.

BAKAN SOYLU VE VALİ ŞAHİN OLAY YERİNE GELDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin, çökme tehlikesi yaşanan bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u da telefonla arayarak olayla ilgili kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

MÜTEAHHİT GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan, Mektep Sokak’taki inşaatın müteahhidi ile kepçe operatörünün gözaltına alındığı öğrenildi. Konaklayacak yeri bulunmayan mahalle sakinleri, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin misafirhanelerine yönlendirildi. Misafirhanelere gitmek istemeyenlerin bekleyişinin ise sürdüğü öğrenildi. Burada bekleyenlere ve ekiplere çorba ikramında bulunuldu.
Mahalle sakinlerinden Arif Demir, büyük iş makineleriyle hafriyat alınması sonucu, Açelya Apartmanı’nın temelinde kayma olduğunu ve binanın uçuruma doğru kaymaya başladığını söyledi.
Tahliye edilen binalardan birinde yaşayan Rıza Odabaşı ise “Binanın temelinde alttaki inşaat nedeniyle kazı yapıldı. Bir arkadaşım bize binanın bulunduğu sokakta asfaltta açılma olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Binadan görüntü
-Temel kazısı
-Vatandaşlarla röportaj
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Caner ÜNVER /ANKARA,(DHA)
========================

ZONGULDAK’TA HEYELAN, 3 EV BOŞALTILDI

ZONGULDAK’ın Kilimli ilçesinde heyelan meydana geldi, evlerde bulunan vatandaşlar son anda kurtuldu. Heyelan nedeniyle ikişer katlı 3 bina boşaltılarak mühürlendi. Komşularının bağırarak evdekileri uyarma ve heyelan anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı.
Heyelan, dün öğle saatlerinde Kilimli Merkez Mahallesi Soğuksu Sokak’ta meydana geldi. Bir anda büyük toprağın kaymaya başladığını görenler, polise haber verdi. Bu sırada heyelan bölgesinde bulunan iki evde yaşayanlara komşuları durumu haber vermeye çalıştı. O anlar bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, heyelanla birlikte kayan toprağın Canbaz ve Önder ailesinin yaşadıklarını evlere girdiği görüldü. O anlarda yaşanan panik de kameraya yansıdı. Evde bulunan Durdu Önder (82) de balkona çıkarak olan biteni anlamaya çalıştı. Toprağın evine doğru geldiğini gören Durdu Önder, komşularının uyarısıyla dışarı çıktı. Bir kişinin daha dışarı çıktığı görüldü. Heyelan sırasında evde olmayan Cemile ve Özhan Canbaz çifti ise heyelanı gördüklerinde gözyaşlarını tutamadı. Kayan toprak, Canbaz ailesinin yaşadığı evin yatak odası ve mutfak duvarını çökerterek içeri girdi. Heyelan nedeniyle ikişer katlı 3 bina boşaltılarak mühürlendi.

EVİNİ GÖRÜNCE GÖZLERİNE İNANAMADI
Cemile Canbaz, oğlunu okula bıraktıktan sonra eve geldiğini eve gelen polislerin heyelanı haber verdiğini söyledi. Kısa süre sonra kayan toprağın evine girdiğini anlatan Cemile Canbaz, “Ben ne olduğunu anlamaya çalıştım. Heyelan olduğunu, evi boşaltılmasını istediler. Sonra bekçiyle yukarı baktık. Bakar bakmaz toprak olduğu gibi eve geldi. Orada su geliyordu. Ben 3 aydan beri o suyun yönünü değiştirmeye çalıştım ama başaramadım. Evi görünce sinir krizleri geçirdim. Evim büyük mücadelelerde bu hale geldi. Yatak odası mutfak kullanılmaz halde. Gereken neyse yapılmasını istiyorum” dedi.

‘EV ÇÖKECEK SANDIM’
Diğer evde oturan Durdu Önder de heyelanı evinde yaşadı. Büyük korku yaşayan Önder, “Ben evdeyken komşum seslendi. Toprak geliyor kaç diye komşular seslendi. Bir baktım ki toprak eve vurdu. Büyük taş geldi. Ev sallandı. Evi çökecek sandım. Nasıl çıkacağımı bilemedim” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Drone ile heyelandan görüntüler
-Evin dışından detaylar
-Evin içinden detaylar
-Özhan Canbaz’ın heyelanı anlatması
-Cemile Canbaz ile röp.
-Diğer evin sahibi Durdu Önder ile röp.
-Heyelan anı cep telefonu görüntüsü

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN /ZONGULDAK,(DHA)
=============================

FOÇA’DA ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI, DENİZE DÜŞTÜ; 2 PİLOT SAĞ KURTARILDI (7)
‘UÇAK ÜZERİMİZE DÜŞECEKTİ’

Foça’da motor arızası sebebiyle düşen KT-1 eğitim uçağının pilotlarını denizden alarak sahile ulaştıran balıkçı Latif Beytorun, o anları anlattı. Uçağın üzerine düşeceğini sandığını belirten Beytorun, pilotlardan birinin kendisini fırlattığını, diğerinin ise bulunduğu yere çok yakın bir noktada denize düşen uçağın içinde olduğunu belirtti. Beytorun, “Saat 11.00 gibi balıkçılık yaptığım yere gittim. Önce uçaktan bir ses geldi. Baktığımda bir paraşütün uçtuğunu gördüm. Uçağın üzerinden koltuk gibi bir şey uçuyordu. Sonra paraşütü açıldı. Uçak üstümüze doğru gelirken son anda kırdı. Kırmasa üzerimize düşecekti. Arkadaşımı alıp uçağa yardıma gittik. Bu sırada 158’i arayarak yardım istedim. Uçağın içinde bir pilot vardı. Arkadaşımla uçağın içine girerek onu çıkardık. İkinci pilotun yanında giderken Sahil Güvenlik botu geldi. O da bize yardımcı oldu ve iki pilotu sahile çıkardık. Çok şükür ikisi de iyi” dedi. Beytorun, daha önce bir tesisin güvenlik botunda kurtarma personeli olarak çalıştığını da sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Latif Beytorun röportaj

Haber-Kamera: Seyfi GÜL /İZMİR,(DHA)
=====================

ADANA’DA ŞİDDETLİ RÜZGARIN ETKİSİYLE OLUŞAN HORTUM 2 EVE ZARAR VERDİ

ADANA’nın Kozan ilçesinde, şiddetli rüzgarın etkisiyle oluşan hortum, bir evin çatısındaki çardağı havalandırdı. Büyük bir gürültüyle çardak, güneş enerjisi panelleri üzerine devrilirken, depolardan biri diğer evin çatısından merdiven boşluğuna düştü. Olayda şans eseri can kaybı yaşanmadı.
İlçede dün saat 15.00 sularında şiddetli rüzgarın etkisiyle Bağlar Mahallesi Sezgin sokakta bulunan Ertan ve Ergün Yıldız kardeşlere ait iki ev zarar gördü. İddia göre sokakta şiddetli rüzgarla birlikte hortum oluştu. Büyük korkuya neden olan olayda Ertan Yıldız’ın evinin çatısında bulunan çardak havalanarak güneş enerjisinin panellerinin üzerine devrildi. Panellerin camı parçalanırken, güneş enerjisinin deposu ise yanındaki evin çinko çatısını delerek merdiven boşluğundan aşağı düştü. Olayda şans eseri can kaybı yaşanmazken, evlerde maddi hasar meydana geldi.
Şiddetli rüzgarın etkisiyle evin önünde hortum meydana geldiğini söyleyen Ertan Yıldız, “Önce elektrik kabloları dolanıp evimin üzerindeki çardağı havalandırdı. Çardak ters bir şekilde güneş enerjisinin üzerine devrildi. Güneş enerjilerinin deposu ise yan taraftaki evin merdiven boşluğundan aşağı düştü. Büyük bir korku yaşadık. Çıkan gürültü tüm mahalleden duyuldu. Çok şükür canımızda birşey yok” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Devrilen çardak
-Güneş enerjisinin parçalanan panel camları
-Delinen çinko çatı
-Çatıdan aşağı düşen güneş enerjisinin deposu
-Evin kapı önüne düşen depodan görüntü
-Ev sahibi Ertan Yıldız’ın konuşması
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Ali GÖKDAL /KOZAN(Adana),(DHA)
=======================

CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN DARBELERE KARŞI TAVRI ÇOK NETTİR

CHP Ekonomi Masası Heyeti Adıyaman’da Ekonomi Çalıştayı’na katılmak üzere gelen CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak,” Cumhuriyet Halk Partisi’nin darbelere karşı tavrı çok nettir. Biz darbelerin her türlüsüne karşıyız. Postalla yapılan darbeye de karşıyız, makosenle yapılan darbeye de karşıyız” dedi.
CHP Ekonomi Masası Heyeti Adıyaman’da Ekonomi Çalıştayı’na katılmak üzere gelen CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, milletvekilleri ve partililer tütün pazarı esnafını ziyaret ederek, CHP İl binasına geçti.
Burada basın açıklaması yapan ve  darbelerin her türlüsüne karşı olduklarını ifade eden CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin darbelere karşı tavrı çok nettir. Biz darbelerin her türlüsüne karşıyız. Postalla yapılan darbeye de karşıyız, makosenle yapılan darbeye de karşıyız. Adıyaman’dan bir kez daha tekrarlıyorum. Türkiye’de askeri darbe dönemi bitmiştir” dedi.

‘RAMAZAN BAYRAMI’NDA EMEKLİYE EN AZ 1500 LİRA İKRAMİYE VERİLSİN’
Ramazan Bayramı’nda emekliye en az 1500 lira ikramiye verilmesini isteyen CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Emekli ikramiyesine 3 yıldır zam yapılmıyor. 2018’den bu yana bin liralık bayram ikramiyesi enflasyon karşısında eriyip kuş oldu. Bin liranın yarısını enflasyon canavarı götürdü. Biz onun için diyoruz ki; Ramazan Bayramı’nda emekliye en az 1500 lira ikramiye verin; emeklilerimiz torunlarına bayram harçlığı verebilsin çocuğuyla yalandan da olsa bir bayram edebilsin. 2021’de 1 milyon 268 bin yurttaşımız işini kaybetti, bırakın yeni iş bulmayı çalışan adam işinden oldu. Son 2 yılda 2 milyon çalışanımız konuşamaz hale geldi. Şimdi işsiz 10 milyon 287 bin gerçek işsizlik oranı da yüzde 30’a çıktı”dedi.

‘FETÖ TARZI BİR KUMPAS KURULDUĞU AYAN BEYAN GÖRÜNÜYOR’
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ’emekli amiraller Kılıçdaroğlu’ndan emir aldı’ diyerek iftira atıldığını öne sürdü. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak olayların kabak tadı verdiğini ifade ederek,şunları söyledi:
“Son bir haftadır kabak tadı veren komediyi sahneliyorlar. Ununu elemiş, eleğini asmış amirallerin yaptıkları bir açıklama üzerinden darbe mağduriyeti çıkartmaya özeniyorlar. Mağduriyet çıkartmaya çalışsalar neyse bir de bu ’emekli amiraller Kılıçdaroğlu’ndan emir aldı’ diyerek bize de iftira atıyorlar.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası
-Temsilciler
-CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ün açıklaması
-CHP’li heyetin ayrılması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN /ADIYAMAN,(DHA)
======================

YOL KENARINDAKİ AĞAÇLARA ÇARPAN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

SAKARYA’nın Sapanca ilçesinde, TEM Otoyolu’nda kontrolden çıkıp yol kenarındaki ağaçlara çarpan kamyonetin sürücüsü Coşkun Türkmen (42), hayatını kaybetti.
Olay, saat 03.00 sıralarında, TEM Otoyolu Sapanca ilçesi Yanık Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Ankara yönüne giden Coşkun Türkmen yönetimindeki 41 ABU 964 plakalı kamyonet, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkıp tarladaki ağaçlara çarptı. İhbar üzerine kaza yerine 112 Acil, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Coşkun Türkmen’in hayatını kaybettiği belirlendi. İtfaiye ekibi tarafından araçtan çıkarılan Coşkun Türkmen’in cenazesi, morga kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Olay yerinden görüntüler
Araçtan görüntüler
İtfaiye ekiplerinin cesedi araçtan çıkarması 
Detay 

Haber-Kamera: SAPANCA(Sakarya),(DHA)
=====================

DÜZCE’DE TEM YOLUNDA 12 ARAÇ ÇARPIŞTI: 8 YARALI 

DÜZCE’de TEM yolunda 12 aracın çarpıştığı zincirleme trafik kazasında 8 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 18.30 sıralarında TEM yolu Kaynaşlı mevkiinde bulunan dinlenme tesislerinin önünde meydana geldi. Karla karışık yağmur nedeniyle araçlar ardı ardına çarpıştı. 1 TIR, 1 minibüs ve 10 otomobilin çarpıştığı kazada 8 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Olay yerine gelen 112 Acil ekipleri yaralılara müdahalede bulundu. Yaralanan 8 kişi Düzce’de bulunan hastanelere kaldırıldı. İstanbul istikametine giden araçlar yol kenarındaki tesise yönlendirilerek, buradan yola girmeleri sağlandı. Kaza yapan araçların yoldan kaldırılması için çalışmalar devam ederken, soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,(DHA)
==========================

GEYVE’DE 3 ARAÇ ÇARPIŞTI: 6 YARALI 

SAKARYA’nın Geyve ilçesinde 2 otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 17.00 sıralarında Geyve Eşme Mahallesi’nde meydana geldi. Geyve’den Taraklı istikametine gitmekte olan 06 EF 5348 plakalı otomobil, akaryakıt istasyonuna giriş yapmak için yavaşlayınca manevra yapan Engin Beri’nin kullandığı 54 AER 296 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen Erdal Dere idaresindeki 54 AFG 845 plakalı otomobil ile çarpıştı. Savrulan minibüs akaryakıt istasyonuna girmek için yavaşlayan otomobile çarptı. Kazada Engin Beri, eşi Emine Beri, çocukları Ömer Faruk ve Yusuf Beri, otomobil sürücüsü Erdal Dere ve ismi öğrenilemeyen bir kişi olmak üzere 6 kişi yaralandı. Akaryakıt istasyonunda bulunanlar 112 Acil’e haber verirken, yaralanan kişilere yardımda bulundu. Olay yerine gelen 112 Acil ekipleri yaralanan 6 kişiyi Geyve ve Sakarya’da bulunan hastanelere kaldırdı.Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerası görüntüsü 
-Olay yeri detay 
-Kazayı gören vatandaşların açıklaması 
-Detay 

Haber-Kamera: Ramiz Kaan OKTAR /GEYVE(Sakarya), (DHA)
===================================

YANGINA GİDEN İTFAİYE ARACI DEVRİLDİ: 5 YARALI

SİVAS’ta yangına giderken buzlanma nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkan itfaiye aracının devrilmesiyle 5 itfaiyeci yaralandı.
Kaza, gece saat 01.00 sıralarında Sivas-Yıldız beldesi yolu üzeri Karaçayır köyü yakınlarında meydana geldi. Yıldız Dağı Kayak Merkezi yolu üzerindeki Gümüşdere köyünden gelen yangın ihbarına giden sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 58 AT 105 resmi plakalı itfaiye aracı, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak yan yattı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, AFAD, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan 5 itfaiye eri, ekiplerin yardımıyla araçtan çıkarılarak ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Jandarma, kazayla ilgili inceleme başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden görüntüler
-İtfaiye aracının görüntüleri
-Jandarma ekiplerinin görüntüsü
-Detaylar

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN /SİVAS,(DHA) 
===========================

TOKAT-SİVAS KARAYOLUNDA ULAŞIMA ‘KAR’ ENGELİ

TOKAT-Sivas karayolu üzerinde etkili olan kar, ulaşımda aksamalara neden oldu.
Kentte gece saatlerinde yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü. Tokat-Sivas yolunda etkili olan kar nedeniyle yüksek tonajlı araçların sürücüleri, ilerlemekte zorlandı. Geyras mevkisinde polis ekipleri, sadece kar lastiği olan kamyon ve otomobillerin geçişine izin verirken, ağır tonajlı araçlar bekletildi. Tokat- Sivas karayolu üzerinde bulunan Çamlıbel geçidinde Karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışması başlattı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından ağır tonajlı araçların geçişine izin verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yoldan görüntüler
-Kar yağışı
-Ekiplerin araçları durdurması
-Karayollarının çalışmaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ /TOKAT,(DHA)
========================

ŞANLIURFA’DA SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

ŞANLIURFA’da akraba iki aile arasında çıkan, tabanca ve bıçakların kullanıldığı kavgada Ahmet Rızvanoğlu (25) hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
Olay, dün akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Sokakta karşılaşan akraba iki aile fertleri arasında tartışma çıktı. Sebebi bilinmeyen tartışma kısa sürede büyüyerek taş, sopa, bıçak ve tabancaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada tabanca ve bıçakla vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Ahmet Rızvanoğlu ile İbrahim Halil Rızvanoğlu, kanlar içerisinde yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kavgada yaralanan 2 kişi, ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Ahmet Rızvanoğlu, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yaşamını yitiren Rızvanoğlu’nun cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kavganın yaşandığı sokakda önlem alan polis
-Sokakta bekleyen motorize polisler ve vatandaşlar
-Acil servis tabelası
-Acilde bekleyen polisler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL /ŞANLIURFA,(DHA)
=================================

KAVGA ETTİĞİ KUZENİNİ BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

ADANA’da yarış atı seyisliği yapan Fırat P., iddiaya göre kendisi ile aynı yerde seyislik yapan kuzeni Selçuk Turan’ı vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçaklayarak öldürdü. 
Olay, dün akşam saat 19.45 sularında merkez Seyhan ilçesi Adana Yeşiloba Hipodromu’nun ahırlar bölgesinde meydana geldi. Aynı yerde yarış atı seyisliği yapan Selçuk Turan ve kuzeni Fırat P., iddiaya göre küfürleşme nedeniyle tartışmaya başladı. İddiaya göre tartışmanın büyümesi üzerine Fırat P., Turan’ı vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçakladı. Turan, kanlar içinde yere yığılırken, kuzeni Fırat P. ise olay yerinden kaçtı. Beraber çalıştığı arkadaşları tarafından özel araçla hastaneye kaldırılan Turan, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Turan’ın cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.
Cinayet şüphelisi Fırat P.’yi yakalamak için harekete geçen polis, soruşturmaya çok yönlü olarak devam ediyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri inceleme ekibinin çalışmasından görüntü
-Olay yerinden genel ve detay görüntüler
-Ahırlardan genel görüntüler
-Polis ekiplerinden görüntüler
-Adana Hipodromu tabelasından görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ-Anıl ATAR /ADANA,(DHA)
===========================

AĞRI’DA SİLAHLI KAVGA: 5 YARALI

AĞRI’da akraba oldukları öğrenilen iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi yaralandı.
Eski Van Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, A.K. ile aralarında alacak verecek meselesi olan akrabaları B.B., S.B ile M.B arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. 4 kişi tarafından darp edilen A.K.’nin kullandığı silahtan çıkan kurşunlar, B.B, S.B, M.B. ile olay sırasında yoldan geçen bir kişiye isabet etti. Kavgada yaralanan A.K, B.B., S.B, M.B ile ismi öğrenilemeyen bir kişi, ambulanslarla Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi. Ağrı İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, olay yeri ve hastanede güvenlik önlemi aldı. A.K., gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Polisin önlesi
-Olay Yeri Ekibinin çalışmaması

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR /AĞRI,(DHA)
===========================

17 YAŞINDAKİ EMİNE’Yİ ÖLDÜREN ZANLITUTUKLANDI

ELAZIĞ’da önceki gece buluştukları barakada Emine Fulya Akçelebi’yi bıçaklayarak öldüren Salih Yılmaz Coşkun, dün sabah saatlerinde saklandığı dedesinin evinde yakalanarak gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Coşkun, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Zanlının adliyeden çıkışı
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ /ELAZIĞ,(DHA)
=========================

SİVİL POLİS OLDUĞU İDDİA EDİLEN KİŞİ, ‘YOL VERME’ TARTIŞMASINDA 2 KİŞİYİ DARBETTİ; O ANLAR KAMERADA

ŞANLIURFA’nın Akçakale ilçesinde, sivil polis olduğu ileri sürülen ve elinde telsiz olan kişi, trafikte kendisine yol vermediğini iddia ettiği otomobilin önünü kesti. Çıkan arbedede sivil polis, tartıştığı sürücü ile yanındaki kişiyi darbetti. O anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde emniyete ait hafif ticari araçla ilerleyen ve sivil polis olduğu ileri sürülen kişi, önünde ilerleyen otomobili geçmek istedi. İddiaya göre, ismi öğrenilemeyen otomobilin sürücüsü, araca yol vermedi. Hafif ticari aracın sürücüsü, önüne geçip, durdurduğu otomobilin sürücüsü ve yanındaki kişi ile tartışmaya başladı. Çıkan tartışma sonrası otomobilin sürücüsünü tartaklayan kişi, ardından araçtan inen yanındaki kişiyi de darbetti. Elinde telsiz olan ve sivil polis olduğu öne sürülen kişi, arbedeyi sonlandırmak isteyen yaşlı bir kadına ise tepki gösterdi. Yaşanan bu olay çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından çekilen görüntüleri yayımlayarak, “Görüntüler Şanlıurfa Akçakale’den. Sivil polis olduğu iddia edilen şahıs, vatandaşı darp ediyor, kötü muamelede bulunuyor. Sebebi her ne olursa olsun devletin polisi, yurttaşa bu şekilde davranmaz. Umarım gereken yapılır” paylaşımında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cadde ortasında yaşanan gerginlik
-Polis sürücüyü aracından çıkartması
-Polis sürücüye tartışması darp edilmesi
-Yaşlı kadın tartışmayı ayırmaya çalışması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK /ŞANLIURFA,(DHA)
======================

KİLİS MERKEZLİ OPERASYONDA 172 KİLO EROİN İLE 300 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ: 7 TUTUKLAMA

KİLİS merkezli 6 ilde, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın isminin verildiği, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda, 172 kilo 250 gram eroin ile 300 kilo 99 gram metamfetamin maddesi ele geçirdi. Gözaltına alınan 23 kişiden 7’si tutuklandı.
Cumhuriyet Başsavcılığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapma, suç işlemek amacı ile örgüt kurma ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçları kapsamında Kilis kent merkezi ile Gaziantep, İstanbul, Hatay, Şırnak, Diyarbakır ve Mersin’de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın isminin verildiği operasyonda 172 kilo 250 gram eroin ile 300 kilo 99 gram metamfetamin maddesi ele geçirilirken, 26 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7’si tutuklandı, 16 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Soruşturma kapsamında suçtan kaynaklanan gelir ile elde edilen bir taşınmaza da mahkemece el konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Operasyona giderken
-Yakalanan uyuşturucu
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU /KİLİS,DHA)
=============================

YOZGAT MERKEZLİ 3 İLDE NARKOTİK OPERASYONU: 23 GÖZALTI

YOZGAT merkezli 3 ilde uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda, 23 şüpheli gözaltına alındı. 
Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Yozgat merkezli Ankara ve Kayseri’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Şüphelilerin ev üst aramalarında 3,75 gram macun esrar, 42,33 gram esrar, 16,22 gram metamfetamin ve 2,75 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Operasyona giren polislerin emniyetten çıkışı
-Operasyon görüntüleri
-Şüphelilerin emniyeti getirilişi

Haber-Kamera: Harun GÖKÇEOĞLU /YOZGAT,(DHA)
=============================

KAHVEHANEYE BASKIN; KUMAR OYNAYAN 13 KİŞİYE 41 BİN TL CEZA

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, polis ekiplerince kahvehaneye yapılan baskında 13 kişiye kumar oynadıkları ve sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle 41 bin 340 TL para cezası uygulandı.
Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Turgutalp Mahallesi’nde, bir kahvehanede kumar oynandığı ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Kahvehaneye baskın yapan polis ekipleri, 13 kişinin kumar oynadığını belirledi. Polisleri karşılarında gören şüpheliler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kahvehane hakkında 3 bin 180 TL cezai işlem yapan ekipler, 13 kişiye kumar oynadıkları ve sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle toplamda 41 bin 340 lira ceza yazdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Cep telefonu görüntüsü)
-Polisin baskın anları

Haber: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
==================

‘SAHNE ALAN ÇOCUĞUMU İZLEMEYE GELDİM’ DEDİ, CEZADAN KAÇAMADI

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde, polis ekiplerince bir eğlence mekanına yapılan baskında koronavirüs tedbirlerini hiçe sayan 72 kişiye 64 bin 800 TL ceza kesildi. Sahne alan çocuğunu izlemeye geldiğini ileri süren kadın da cezadan kurtulamadı.
Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, eğlence mekanlarında koronavirüs denetimi yaptı. Dün saat 16.00 sıralarında Camikebir Mahallesi Barlar Sokağı’ndaki bir barda gerçekleştirilen denetimde, yasak olmasına rağmen canlı müzik yapıldığı, maske ve sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği belirlendi. Polis tarafından işletmeye 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca 10 bin 407 TL, işletme içerisindeki 72 kişiye ise 64 bin 800 TL ceza kesildi. O anlar ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

‘ÇOCUĞUMU SEYRETMEYE GELDİM’
Denetim sırasında cep telefonu ile çekilen bir görüntüde, polis memuru ile içerideki bir kadın arasında geçen konuşma dikkat çekti. İddiaya göre, eğlence mekanında canlı müzik yapan çocuğunu görmeye gelen bir kişiye ceza kesildi. Görüntülerde, “Çocuğumu seyretmeye geldim” diyen kadına, polis memuru “Denetim var. Şu anda bu Kovid- 19 tedbirleri kapsamında yasak bir faaliyet. Gündemi takip etmiyor musunuz siz?” diye cevap verdiği görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Cep telefonu görüntüsü)
-Eğlence mekanına yapılan denetimden 

Haber-Kamera: Eşber OKAYER /KUŞADASI(Aydın),(DHA)
==========================

ÖLÜDENİZ’DE DENİZ SEZONU AÇILDI

TÜRKİYE’nin çeşitli bölgeleri kar yağışı altındayken, turizmin önemli merkezlerinden biri olan Fethiye Ölüdeniz’de yerli ve yabancı turistler 13 derece olan hava sıcaklığına aldırış etmeden denize girdi.
Dünya’nın tercih edilen önemli turizm noktalarından biri olan Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz’de yerli ve yabancı turistler deniz sezonunu açtı. Türkiye’nin bazı bölgelerinde kar yağışı etkili olurken, Ölüdeniz’de yerli ve yabancı turistler 13 derece olan hava sıcaklığına aldırış etmeden denize girdi. Yabancı turistlerin büyük bölümü dalgalı denize girip keyfini çıkarırken, yerli turistler ise sahilde gezip, güneşlenmeyi tercih etti. Kimileri denizin tadını çıkarırken, adrenalin sevenler ise yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki Babadağ’dan yamaç paraşütüyle atlayış yapıp, gökyüzünden Ölüdeniz’in eşsiz manzarasının keyfini yaşadı.
Denize giren yerli turistlerden Abdullah Keskin, “Bahar ortasında denize girmek inanılmaz zevkli, hava soğuk değil, deniz suyu çok güzel. Buraya yerli ve yabancı turistler gelip, denize giriyor. Bu harika kumsalın üzerinde dinlenip, denize girmenin keyfini yaşıyor. Herkes Ölüdeniz’e gelip buranın güzelliğini yaşamalı” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sahilden detaylar
-Denize girenlerden detaylar
-Güneşlenenlerden detaylar
-Yamaç paraşütüyle uçanlardan detaylar
-Abdullah Keskin röportaj
-Anons

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN-Deniz TOKAT /MUĞLA,(DHA)
==========================

BODRUM’DA 27 YIL SONRA RALLİ HEYECANI

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, 27 yıl aradan sonra düzenlenecek ralli organizasyonu öncesi söyleyişi ve kokteyl gerçekleştirildi. 84 otomobil ve 168 sporcunun mücadele edeceği yarışın 6 etaptan oluşacağı öğrenilirken, söyleyişe katılan ünlü pilotlara yarış ile ilgili bilgiler verildi.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunca (TOSFED), Karya Otomobil Spor Kulübü, Bodrum Tanıtım Vakfı (BOTAV) ve Bodrum Belediyesi iş birliğiyle bu hafta sonu Bodrum ilçesinde düzenlenecek “Rally Bodrum” turnuvası öncesinde bazı pilotlar, söyleşiye katılarak kokteylde bir araya geldi. 84 otomobil ve 168 sporcunun katılacağı ralli yarışa 11 Nisan Pazar günü start verileceği öğrenilirken, yarışın 6 etapta tamamlanacağı bildirildi. 27 yıl aradan sonra yapılacak olan ralli öncesinde, pilotlar söyleyişi ve kokteylde bir araya geldi.
Söyleyişi de konuşma yapan TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, “Öncelikle çok mutluyuz. Pandemi dolayısıyla önceki yıl VRC’de yarış yapabilmiştik. Akabinde Formula 1 ilk defa ulusal düzeyde şampiyonluk düzeyinde 27 yıl aranın ardından Bodrum’da düzenliyoruz. 27 yılın ardından en büyük düzeyde bir katılımın olması, ayrıca başka bir gurur ve bir rekor kırmış bulunmaktayız. Sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Pandemi dolayısıyla Bodrum, sağlık alanında önemli bir konumda yer aldı. Bu tür uluslararası düzeyde tanıtımı, Bodrum için de bir avantaj olarak görüyorum. Kazasız belasız bir yarış diliyoruz” dedi.

“BU TÜR SPORLARIN TURİZME BÜYÜK BİR FAYDASI VAR”
Ünlü ralli pilotu Serdar Bostancı da yaptığı konuşmada, “27 yıl aranın ardından Bodrum’da buluşmak gerçekten tarif edilmez bir duygu. Bodrumluların bu ralliye kucak açması ve destek vermesiyle birlikte bundan sonraki süreçte ulusal düzeyde yapılır diye düşünüyorum. Bu tür sporların turizme büyük bir faydası var. Turizm bölgelerinin ölü sezonunda bütün dünyada olduğu gibi kışın kış turizmi yapıldığı yerlerde, yazın ralliler yapılıyor. Yazın yaz turizmin yapıldığı yerlerde, kışın ralliler yapılıyor ve o bölgelerin 2 ay önce açılmasına neden oluyor. Bodrum’da bu tür yerlerden biri. Bodrum’un bu vizyona ihtiyacı var, potansiyeli var” diye konuştu.

“İLK DEFA RALLİ İÇİN GELDİK”
Ralli amaçlı Bodrum’a gelmenin büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden ralli pilotu Murat Bostancı ise “Babam ile başladığım bu spora 27 yıl aradan sonra katılmak çok mutlu etti. Bodrum insanın ikinci evi. Biz buraya hep tatile gelirdik. Ralli olarak ilk defa gelmenin ayrı bir gururunu yaşıyoruz, heyecanlıyız. Güzel bir yarış ve geniş katılım var. Pandemi nedeniyle belki seyirci alınmayacak ama sosyal medya ağlarından canlı yayınlanacak. 2019 yılında şampiyon olduktan sonra gençlere de şans verelim dedik. Bu yarışta genç sporcular da göreceksiniz. Pandemi nedeniyle uzun süredir yarış yapamıyorduk. Yarışmayı yarıştırmayı çok özledik. Kazasız belasız bir yarış olsun diye umut ediyoruz. Bu yarışı önümüzdeki yıllarda mahalliden çıkarıp ulusal platformlara taşımalıyız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI, CO-PİLOT OLARAK YARIŞA KATILACAK
Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından, BOTAV liderliğinde düzenlenecek Rally Bodrum öncesi düzenlenen söyleşide ralli pilotlarından sonra bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkan Ahmet Aras, 2021 TOSFED Ralli Kupası’nın ilk yarışı organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kendisinin de co-pilot olarak yarışa katılacağını ve etapların dünya harikası bir bölgede yapılacağını ifade eden Aras, şöyle devam etti:
“Bodrum’da hele böyle sezon başlangıcında, gerçekten bu kadar kaliteli bir organizasyonun yapılıyor olması bize de gurur veriyor. Umarım bundan sonraki yıllarda da çok daha geniş, büyük çaplı, uluslararası organizasyonları birlikte yaparız. İnşallah kazasız, belasız ve çok keyifli bir organizasyon olur.”
Söyleşinin ardından Karya Otomobil Spor Kulübü Başkanı Atıl Atılgan tarafından Başkan Aras ve BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan’a, yarışta giyecekleri tulumlar sunuldu. Etkinlik koronavirüs tedbirleri alınarak düzenlenen kokteyl ile sona erdi.
84 otomobil ve 168 sporcunun mücadele edeceği yarış, bugün 18.30’da Myndos Kapısı’nda düzenlenecek start seremonisi ile başlayacak. 11 Nisan Pazar günü saat 08.00’de de 6 etaptan oluşan yarışın ilk etabının startı verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Söyleşiden görüntüler
-Otomobillerden görüntüler
-Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı açıklama
-Ralliciler açıklama
-Belediye başkanı açıklama

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!